Telegram Web Link
انسان باید پیش از سخن گفتن بیاندیشد. ولی در مورد اکثر مردم، خودبینی ذاتی با پرحرفی و فریبکاری ذاتی توأم است..انسان‌ها پیش از آنکه بیاندیشند سخن می‌گویند؛ و حتی اگر پس از آن بفهمند که سخن نادرستی بر زبان رانده‌اند، باز هم می‌خواهند این امر را وارونه جلوه‌ دهند.
علاقه به حقیقت، که ممکن است تصور شود تنها انگیزه آن‌ها از بیان سخنی بوده که مدعی درستی‌اش هستند جای خود را به منافع و مصلاح خودخواهی می‌دهد...

هنر همیشه بر حق بودن
آرتور شوپنهاور
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
خودشناسی با روش یونگ
مایکل دانیلز
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
علت اینکه دنیا در حال حاضر به چنین وضع اسفناکی افتاده این است که همه کارشان را نیمه‌کاره انجام می‌دهند، افکارشان را نیمه‌کاره بیان می‌کنند و گناهکار بودن یا پرهیزگار بودن‌شان هم نیمه‌کاره است.
ای بابا! تا آخر برو و محکم بکوب، و نترس که موفق خواهی شد.
خداوند از نیمه‌شیطان، بسیار بیش از شیطان تمام‌عیار، نفرت دارد!

زوربای یونانی، نیکوس کازانتزاکیس
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
برترین خرد آن است که لذت بردن از زمان اکنون را والاترین هدف زندگی قرار دهیم زیرا این تنها واقعیتی‌ ست که وجود دارد و مابقی چیزی نیست جز بازی‌های فکر.

اروین یالوم
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
اگر برای کسی مهم باشی همیشه راهی برای وقت گذاشتن با تو پیدا خواهد کرد، نه بهانه ای برای فرار و نه دروغی برای توجیه.

ارنستو ساباتو
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
انسان‌ها از رابطه بوجود می‌آیند، در رابطه می‌میرند، در رابطه آسیب می‌بینند و در رابطه ترمیم می‌شوند.

دروغگویی روی مبل، اروین یالوم ‌‌
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
ما دیگران را آزار می دهیم چون خود انسان هایی آزار دیده ايم. ما بوسيله تضادها، غمها و رنج های درون خویش شکنجه شده ایم، ضربه های خردکننده ای دیده ایم و هر قدر درونمان شکنجه و آسیب بیشتری دیده باشد میلمان به ابراز خشونت در رابطه با دنیای بیرون شدیدتر است. ناایمنی، آشفتگی و اضطراب های درونی ما را به جستجوی وسایل ایمنی در بیرون وامی دارد، بوسیله چیزهای برونی می خواهيم از خود دفاع کنیم. و هر قدر انسان بیشتر از خود دفاع کند، تهاجم و حمله و آزارش به دیگران بیشتر است.

کریشنامورتی
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
یکی از جمع بندی های شوپنهاور که به من کمک کرد این بود که شادی های نسبی از سه منبع ریشه میگیرند: آنچه که فرد هست، آنچه که دارد و آنچه که در چشم دیگران جلوه میکند.

او تأکید میکند که ما تنها بر اولی تمرکز میکنیم و دومی و سومی، یعنی داشته ها و شهرتمان را حساب نمی کنیم، زیرا هیچ اختیار و نظارتی بر آن دو نداریم و آن ها را میتوانند از ما بگیرند و از ما گرفته خواهد شد. درست همانطور که افزایش سن اجتناب‌ناپذیر زیبایی را از تو میگیرد.

درواقع،"داشتن" عاملی معکوس در خود دارد. شوپنهاور میگوید: اغلب آنچه ما داریم شروع میکند به داشتن ما.

اروین یالوم
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
هنر عشق ورزیدن
اریک فروم
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
درمانگران بالینی زیادی از روان‌نژندی موفقیت گفته‌‌اند، وضعیت عجیبی که در آن فرد درست در لحظه‌ی دستیابی به موفقیتی که مدت‌ها برای آن جنگیده، نه تنها به شادی و شعف نمی‌رسد، بلکه به ملالی فلج‌کننده دچار می‌شود که اغلب عدم موفقیتش را حتمی می‌کند.

فروید این پدیده را سندرم شکست خوردن از موفقیت خوانده است. رنک آن را به‌عنوان اضطراب زندگی توصیف کرده است: ترس از مواجهه با زندگی به‌مثابه یک موجود مستقل و مجزا.

مزلو توضیح می‌دهد ما انسان‌ها از بهترین و برترین امکاناتی که برایمان فراهم می‌شود، دوری می‌کنیم همان‌طور که در برابر بدترین و پست‌ترینشان عقب می‌کشیم و این پدیده را عقدهٔ یونس می‌نامد، زیرا یونس هم ماننده همهٔ ما نتوانست عظمت خود را تاب آورد و کوشید از سرنوشتش دوری کند.

روان‌درمانی اگزیستانسیال، اروین یالوم
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
‌زن چهل‌وچهارساله‌ای که پزشک مسئول و با وجدانی بود، یک روز بعدازظهر هنگام دعوا با همسرش کنترل از دستش خارج شد و ظرف‌ها را به سمت دیوار پرت کرد. وقتی دو روز بعد از این ماجرا به من مراجعه کرد به نظر می‌رسید شدیدا افسرده است و احساس گناه می‌کند.

می‌خواستم به او دلداری بدهم و گفتم اینکه آدم گاهی کنترلش را از دست بدهد فاجعه نیست. ولی حرف مرا قطع کرد و گفت: نه من احساس گناه نمی‌کنم، ولی پشیمانم که چرا تا چهل‌وچهارسالگی صبر کردم تا احساسات واقعی‌ام را نشان دهم.

دژخیم عشق، اروین یالوم
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
فکری که همیشه با مبتلایان به اضطراب #منتشر همراه است، این است که «اگر من دچار یک مشکل شوم، نمی توانم از پسش بربیایم.» این آدم ها نه تنها نگران آسیب دیدن خودشان هستند، بلکه از آسیبی که تصور می کنند قرار است به دیگران هم برسد، می ترسند و گاهی حتی با این ترس، زندگی خودشان و نزدیکان شان را مختل می کنند.

انسان سالم وقتی به اتفاق بدی فکر می کند، به بعد از آن هم فکر می کند. افراد مبتلا به اضطراب منتشره به بعد فکر نمی کنند و دنبال راهی برای بیرون آمدن از مخمصه ای که تصور می کنند پیش رویشان است هم نمی گردند. آنها تنها بحران خیالی را که ساخته اند، در ذهن شان تکرار می کنند و فقط با فکر کردن به همان اتفاق ناخوشایند فرضی خودشان را آزار می دهند.
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
▫️ چرا افراد به مواد یا الکل روی می‌آورند؟

هنگامی که افراد قادر به یافتن معنایی در زندگی خود نیستند در بحران وجودی غوطه‌ور می‌شوند. زندگی آن‌ها در واقع بهای تنش میان وجود و نیاز است، برای همین در موقعیت‌های نامناسب قربانی بی‌معنایی می‌شوند. آنها از ملال و غم‌زدگی مزمن و فقدان جهت‌گزینی هدفمند رنج می‌برند.

زندگی آن‌ها بی‌هدف است و دایم خطر می‌کنند و آسیب می‌بینند. دستاوردهای مادی، خلاء درونی آن‌ها را پر نمی‌کند در نتیجه در جستجوی هیجان و ماجرا در زندگی هستند تا شاید از یکنواختی خارج شوند. آنها بیشتر با چیزی زندگی می‌کنند تا برای چیزی، حال آنکه زندگی برای چیزی پرارزش است.

برخی از آنها در یک سازوکار خود درمانگرانه به مواد یا الکل رو می‌آورند و یک هیجان‌زدگی روان آزرده تازه را تجربه می‌کنند. برخی دیگر هم ممکن است افسرده شده و پوچ‌گرایی، بی‌تفاوتی و یا بدگمانی را از خود نشان دهند.

ویکتور فرانکل
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
نه تنها پزشکی، مهندسی و نقاشی هنر است بلکه زیستن نیز خود هنری است و در حقیقت مهم ترین و در عین حال مشکل ترین و پیچیده ترین هنری است که انسان تجربه می کند.

هدف این هنر انجام کار بخصوصی نیست، بلکه هدف آن زندگی شایان تحسین، و پرورش استعدادهای ذاتی است در پهنه هنر زیستن انسان هم هنرمند است و هم محصول هنر، هم پیکرتراش است و هم سنگ مرمر، هم پزشك است و هم بیمار.

چرا عصر ما نظریه "زیستن يك هنر است" را از یاد برده است؟ امروزه بشر معتقد است که خواندن و نوشتن هنری است که باید آموخت؛ معماری، مهندسی، یا کارگر ماهر شدن مستلزم مطالعه و تحصیل زیادی است؛ اما زندگی کردن آنچنان ساده است که نیاز به هیچ گونه کوشش برای آموزش ندارد. تنها بدین دلیل که هر کس نوعی "زندگی می کند" پس هرکس هم متخصص در زیستن است.

انسان برای خویشتن، اریک فروم
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
احساس عصبانیت و ترس بابت از دست دادن کسی که دوستش دارید، یک دلیل مشترک دارند؛ احساس حقارت و شک و شبهه در مورد خودتان.

شما خود را بی‌ارزش می‌پندارید و چون خود را دوست ندارید، در مورد علاقه‌ی او نسبت به خودتان نیز دچار تردید می‌شوید. در نهایت احساس عدم کفایت می‌کنید و گمان می‌برید لیاقت ندارید که دیگران دوستتان داشته باشند، که همین باعث بروز حسادت می‌شود.

حسادت، رالف مرکل
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
▫️ تعریف خطاها یا تحریفات شناختی

#خطاهای_شناختی، الگوهای تفکر اغراق شده یا غیر منطقی هستند که برای فرد نهادینه شده‌اند و باعث وضعیت ناخوشایند روانی فرد مخصوصا افسردگی، اضطراب و ... می‌شوند. به عبارت دیگر تحریفات شناختی افکاری هستند که باعث می‌شوند که فرد درک درست و منطقی از مسائل نداشته باشد. این الگوهای تفکر، اغلب افکار و احساسات منفی را تقویت کرده و مداومت در داشتن این نگرش منفی نسبت به خود، آینده و دنیا باعث اضطراب و افسردگی و بیماری‌های روانی می‌شود.

تحریفات شناختی احساسات منفی را در فرد تقویت می‌کند. این تحریفات شناختی می‌توانند موجب افسردگی شده یا به روابط مان صدمه بزنند.

خطاهای شناختی در تصمیم گیری و قضاوت افراد از موقعیت‌ها تأثیر می‌گذارند. خطاهای شناختی بر روابط زناشویی، موقعیت شغلی، سبک زندگی و بسیاری از ابعاد دیگر زندگی فرد تأثیرات مخربی می‌گذارند.

شناخت این خطاها اولین گام در اصلاح آنان می‌باشد. این خطاها، هنگام تحلیل و تفسیر و قضاوت در مورد رویدادها ما را به دام خود گرفتار می‌کنند و باعث می‌شوند که ما نتوانیم شرایط موجود را به درستی ارزیابی کرده و بهترین گزینه‌ی پیش رو را انتخاب کنیم.
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
#خطاهای_شناختی، زیرمجموعه‌های زیادی دارند که این زیرمجموعه‌ها و تقسیم بندی‌ها، گاهی مرزهای مشخص‌ هم ندارند و دارای هم پوشانی هستند.

از میان انواع تقسیم بندی‌ها و اصطلاحات حوزه خطاهای شناختی شاید دو اصطلاح سوگیری های شناختی (Cognitive Biases) و تحریف های شناختی (Cognitive Distortions) رایج‌تر از بقیه باشند.

با وجود اینکه اختلاف نظرهای جدی در تعریف و تفکیک مفهوم سوگیری های شناختی و مفهوم تحریفهای شناختی وجود دارد، اما شاید تقسیم بندی زیر تا حدی راهگشا باشد: سوگیری های شناختی عموماً میان همه‌ ما انسان‌ها مشترک هستند و معمولاً در ارزیابی روی می‌دهند.

تحریف‌های شناختی فردی‌تر هستند. به عبارتی شدت و ضعف آنها در انسان‌ها بسیار متفاوت است. معمولاً هم در ثبت و یادآوری رویدادها به وجود می‌آیند. با این حال، چون تقسیم بندی فوق بسیار ذهنی است، معمولاً ترجیح می‌دهیم از اصطلاح خطاهای شناختی استفاده کنیم که عمومی‌تر است و همه‌ی موارد را پوشش می‌دهد.
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
▫️ خلاصه‌ای از آرای دکتر دانکن دربارۀ ویژگی‌های رواندرمانگران ممتاز

- تمرکز روی توانمندی‌ها
رواندرمانگر ممتاز روی استفاده از توانمندی‌ها درمانجو و فعال‌سازی منابع او تمرکز می‌کند. رواندرمانگر ممتاز  آگاه است که 80 الی 87 درصد موفقیت درمان وابسته به عوامل فرادرمانی و متعلق به درمانجو است.

- تجربۀ خاص
تجربه مهم است اما نه آن نوع کلی تجربه که به ما گفته‌اند باعث موفقیت در رواندرمانی می‌شود؛ بلکه تجربۀ خاص در مورد مشکلات و مسائل خاص مانند زوج‌درمانی که مثلاً باعث می‌شود رواندرمانگر ممتاز  دقیق‌تر و سریع‌تر به ضابطه‌بندی مورد دست بزند.


- مهارت در ایجاد اتحاد درمانی
رواندرمانگران ممتاز با دستۀ گسترده‌ای از درمانجویان می‌توانند اتحاد درمانی ایجاد کنند. این مهارت خود نشان از مهارت‌های بین‌فردی بالای رواندرمانگران ممتاز دارد.
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
2024/09/29 15:30:32
Back to Top
HTML Embed Code: