Telegram Web Link
برای داشتنِ رابطه‌ی درست با دیگران، نخست باید رابطه داشتن با خود را بیاموزیم. اگر نتوانیم با تنهایی خودمان کنار بیاییم، دیگران را نیز در رابطه‌ها صرفا به سپری در برابر تنهایی خویش تبدیل می‌کنیم.

هنر درمان، اروین یالوم
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
برترین خرد آن است که لذت بردن از زمان اکنون را والاترین هدف زندگی قرار دهیم، زیرا این تنها واقعیتی‌ست که وجود دارد و مابقی چیزی نیست جز بازی‌های فکر.

اروین د یالوم
#رواندرمانی #مشاوره

🆔 @moshaverpsy
برای شناختن جزیره‌ای که همه‌ی عمر در آن زیسته‌ای ضروری است که آنجا را ترک گویی، به همین قیاس برای شناختن خود نیز باید پای از درون وجود خویشتن بیرون بگذاری.

ژوزه ساراماگو
#رواندرمانی #مشاوره

🆔 @moshaverpsy
وقتی آدم یک نفر را دوست داشته باشد بیش‌تر تنهاست. چون نمی‌تواند به هیچ کس جز به همان آدم بگوید که چه احساسی دارد. و اگر آن آدم کسی باشد که تو را به سکوت تشویق می‌کند، تنهایی تو کامل می‌شود.

سمفونی مردگان، عباس معروفی
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
هر چه خانواده آشفته‌تر باشد، ترکش برای فرزندان سخت‌تر است. آنها برای جدایی خوب مجهز نشده‌اند و خانواده را رها نمی‌کنند تا شاید در آن پناهگاهی در برابر اضطراب تنهایی بیابند.

اروین یالوم، روان‌درمانی اگزیستانسیال
#رواندرمانی #مشاوره

🆔 @moshaverpsy
توانایی ِتنها بودن، شرط توانایی عشق ورزیدن است.

اریک فروم
#مشاوره

🆔 @moshaverpsy
بسیاری از ما بنا بر عادت، راحت طلبی، ترس یا تنبلی به همان انتخاب‌های پیشین ادامه می‌دهیم و آنگاه شگفت‌زده میشویم که چرا نتایج متفاوتی به‌دست نمی‌آوریم.

در حقیقت، چنان سرگرم تلاش برای گذران زندگی هستیم که حتی نمی‌فهمیم انتخاب‌ها و فعالیت‌هایمان ترجمان امیدها و رویاهای ما نیستند. ما بیش از حد گرفتار "انجام رساندن" زندگی روزانه هستیم.

هر روز را افتان و خیزان و در حد امکان خود به شب می‌رسانیم. سپس وقتی بیدار میشویم و درمی‌یابیم که پس از سال‌ها کار کردن در جهت همان اهداف و آرزوها هنوز به جایگاه مورد نظر در زندگی نرسیده‌ایم، یکه میخوریم.

سوال های درست، دبی فورد
مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
تنهایی بخشی از هستی است، باید با آن رو در رو شویم و راهی برای هضم آن بیابیم. ارتباط با دیگران مهم ترین منبع در دسترس ما برای کاستن از وحشت تنهایی است. هر یک از ما کشتی هایی تنها در دریایی تیره و تاریم. نور کشتی‌های دیگر را می‌بینیم، کشتی‌هایی که به آنها دسترسی نداریم ولی حضورشان و شرایط مشابهی که با ما دارند، آرامش زیادی به ما می‌بخشد. ما از تنهایی و درماندگی محضمان آگاهیم. ولی اگر بتوانیم سلول‌های بی روزنمان را بشکافیم، متوجه می‌شویم دیگرانی هم هستند که با وحشتی مشابه دست به گریبانند. احساس تنهایی، راهی برای همدردی با دیگران به رویمان می‌گشاید و به این ترتیب، دیگر چندان وحشت زده نخواهیم بود. پیوندی نادیدنی، افرادی را که تجربه‌ای مشترک دارند، به هم می‌پیوندد!

روان درمانی اگزیستانسیال، اروین د. یالوم
ترجمه‌ سپیده حبیب
#مشاوره #رواندرمانی #یالوم

🆔 @moshaverpsy
_ شما معتقدید که فکر کردن به مرگ می تونه به زندگی ما کمک کنه؟

_ بله! همین طوره! من نوشته ام که "وقتی خوب زندگی کردن رو یاد بگیرید، خوب مردن رو هم یاد می گیرید."
ما به شکل نهادینه ای اضطراب از مرگ رو با خود حمل می کنیم که موجب ترس ما در زندگی می شه.

ولی فکر می کنم اگه خوب زندگی نکنیم، این اضطراب به مراتب بیشتر می شه.
اگه زندگی رو به طور کامل تجربه نکرده باشیم، فکر مرگ بیشتر ما رو مضطرب می کنه. این دو مفهوم خیلی درهم تنیده اند.

من ده سال با بیماران سرطانی ای کار می کردم که رو به مرگ بودن. خیلی از اونا به من می گفتن افسوس که وقتی سرطان همه جای بدنمون رو گرفت تازه زندگی کردن رو یاد گرفتیم. ما نباید صبر کنیم که با مرگ روبرو بشیم تا زندگی کردن رو یاد بگیریم. من سعی می کنم به افراد کمک کنم تا تمرکز کنن و ببینن کجای زندگی شون هستن و می خوان با بقیه زندگی چه کار کنن؟

اینکه بفهمن مهم ترین کاری که می خوان بعد از این بکنن چیه و در روزمرگی درگیر مسایل پیش پا افتاده نشن.

انسان موجودی یکروزه، اروین یالوم
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
▪️ اثر #هاوتورن

اثر هاوتورن، اصطلاحي معروف براي اشاره به این که اگر افراد بدانند تحت نظارت مستقيم و توجه شخصي ديگر قرار دارند، عملكرد بهتري را از خود نشان می دهند.

اثر هاوتورن وابسته به حضور ناظر يا دريافت توجه از منبعي خارجي است. با این حال انسان مي تواند آن را شخصي سازي كرده و مزاياي عنوان شده بهره ببرد. براي انجام اين كار بايد خود را به عنوان ناظر هر كاري كه در دست اجرا داريد، پنداشته و خودتان را تبديل به منبع توجه خارجي كنيد. تمرين اين حالت مي تواند روز به روز فرد را به سمت اهدافش نزديك تر كند. نوشتن گزارش پیشرفت کار و مراجعه به آن می تواند در این باره کمک کند.

اثر هاوتورن حتي بر كوچك ترين رفتارهاي شخصي و به خصوص امر تصميم گيري/ انتخاب نيز تاثير دارد. براي مثال تصور كنيد كه با يكي از دوستان خود به فروشگاه رفته ايد و ضمن آن كه دوست تان منتظر است، در حال تصميم گيري براي خريدن و يا نخريدن محصولي خاص هستيد. در واقع همراه شما تنها با نگاه خود به عنوان يك ناظر، قادر به دخل و تصرف در روند انتخاب تان خواهد بود! اين شيوه اثرگذاري كه تحت عنوان اثر هاوتورن شناخته مي شود، كمترين نيازي به مشاركت فعال فرد مقابل ندارد و فقط حضور فيزيكي او براي تغيير رفتاري و عملكردي شما كافي خواهد بود.

از اين رو مي توان گفت كه جالب ترين پيامد اثر هاوتورن، قابليت آن در القاي رفتارهاي فردي- اجتماعي مثبت است. اگر بخواهيم از اين اثر حداكثر بهره وري را داشته باشيم، بايد با افرادي معاشرت كنيم كه توانايي توسعه رفتارهاي مثبت و دلخواه را در شخصيت ما داشته باشند.

همين موضوع در مورد مسائل كاري هم صدق مي كند. براي نمونه اگر قصد داريد در محيط كار خود خلاقيت بيشتري به خرج دهيد، بايد با افرادي معاشرت كنيد كه با اهداف شما هم جهت هستند. آنهايي كه دقيقه ها را مي شمارند تا زمان زودتر بگذرد و به خانه بازگردند، مشخصا بر اساس اثر هاثورن كمك زيادي به شما در اين زمينه نخواهند كرد.
#مشاوره_خانواده #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
▪️جنبه های اساسی شرایط انسان از دیدگاه وجودی

- توانایی برای خود آگاهی «هرچه آگاهی ما بیشتر باشد امکانات ما برای آزادی بیشتر است»
- آزادی و مسولیت «آزادی انتخاب و احساس تعهد نسبت به انتخاب»
- تلاش برای هویت و رابطه با دیگران «یافتن هویت شخصی بدون وابستگی به دیگران»
- جستجو برای معنی «حذف ارزشهای کهنه و جایگزینی ارزشهای مناسب»
- اضطراب به عنوان شرط زیستن «اضطراب وجودی به عنوان محرکی برای رشد»
- آگاهی از مرگ و نیستی «آگاهی از مرگ منبع علاقه به زندگی و خلاقیت»
#دیدگاه_وجودی #مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
از بیشتر مراجعه کنندگانم می پرسم: «دقیقا از چه چیز مرگ می ترسید؟»
پاسخ های مختلفی که به این پرسش می دهند، غالبا به درمان سرعت می بخشد. وقتی که از جولیا (یکی از مراجعین) پرسیدم: «چرا مرگ اینقدر ترسناک است؟ چه چیز خاصی در مرگ هست که تو را می ترساند؟» فورا پاسخ داد:
«همه کارهایی که انجام نداده ام.» پاسخ جولیا به جانمایه ای اشاره می کند که برای همه آنهایی که به مرگ می اندیشند یا با آن روبرو می شوند اهمیت دارد: رابطه دو جانبه بین ترس از مرگ و حس زندگی نزیسته.

به عبارت دیگر، هر چه از زندگی کمتر بهره برده باشید، اضطراب مرگ بیشتر است. در تجربه کامل زندگی هر چه بیشتر ناکام مانده باشید، بیشتر از مرگ خواهید ترسید. نیچه این عقیده را با قوت تمام در دو نکته کوتاه بیانکرده است: «زندگیت را به کمال برسان و بموقع بمیر.» همانطور که زوربای یونانی با گفتن این حرف تأکید کرده است: «برای مرگ چیزی جز قلعه ای ویران به جای نگذار.» و سارتر در زندگینامه اش آورده: «آرام آرام به آخر کارم نزدیک می شوم ... و یقین داشتم که آخرین تپش های قلبم در آخرین صفحه های کارم ثبت می شود و مرگ فقط مردی مرده را درخواهد یافت.»

اروین یالوم، خیره به خورشید نگریستن
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
ویلیام گلاسر، روان‌پزشک آمریکایی و پایه‌گذار نظریه‌ انتخاب و واقعیت‌درمانی، اعتقاد دارد که ما خود، سرنوشت خـود را مـی‌سـازیم.  گرچه عوامل بسیاری بر زندگی‌ما اعمال‌نفوذ می‌کنند، اما همیشه برای ما فرصت انتخاب و تغییر شرایط وجود دارد.

عوامل خـارجی اجزایـی از زندگی ما را تغییر می‌دهند ولی ما توان آن را داریم که با تغییـردادنِ جزء دیگری از زندگی‌مان، برایند زندگی‌مان را در جهت سازندگی پیش ببریم. از نظر گلاسر، ورشکستگی عاطفی، فقر، اعتیاد و بیماری، محصولِ انتخاب های ما هستند. گرچه هیچ‌کس به‌طور فعال چنین گزینه‌هـایی را انتخاب نمی‌کند اما به شکل غیرفعال و غیرمستقیم این گزینـه‌هـا را به زندگی خود فرا‌می‌خواند.

هیچ‌کس بیماری را به‌طور مستقیم انتخاب نمی‌کند اما زمانی که فـرد تغذیه‌ی ناسالم را انتخـاب مـی‌کنـد، ورزش را انتخـاب نمـی‌کنـد و رقابت‌های کور بر سر مال و منال یا بر سـر جـاه و مقـام را انتخـاب می‌کند درواقع به صورت غیرمستقیم درحالِ انتخابِ بیماری است.

دکترمحمدرضاسرگلزایی روانپزشک
#مشاوره #رواندرمانی #گلاسر

🆔 @moshaverpsy
پزشک و روح «معنا درمانی»
ویکتور فرانکل
ترجمه فرخ سیف بهزاد
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
پزشک و روح.pdf
7.1 MB
پزشک و روح «معنا درمانی»
ویکتور فرانکل
ترجمه فرخ سیف بهزاد
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
▫️ ملاک DSM-5 برای اختلال بی نظمی خلقی اخلال گرایانه

ملاک A) طغیانهای خشم مکرر و شدید کلامی یا رفتاری (پرخاشگری جسمانی به افراد یا اموال از نظر شدت یا مدت بی تناسب با موقعیت)
ملاک B) طغیان ها با سطح رشد ناهماهنگ
ملاک C) طغیانها متوسط سه بار یا بیشتر در هفته
ملاک D) خلق مابین طغیانهای خشم در عمده بخش روز تقریبا هر روز مداوم تحریک پذیر و برای دیگران (والدین ، معلمان ، همسالان) قابل مشاهده
ملاک E) دوازده ماه یا بیشتر وجود داشته و در طول مدت سه ماه پیاپی بدون نشانه نبوده
ملاک F) ملاک A و D حداقل در دو یا سه موقعیت (خانه ، مدرسه، همسالان) حداقل در یکی از موقعیتها شدید
ملاک G) نباید اولین بار قبل از شش سالگی یا بعد از ۱۸ سالگی تشخیص داده شود.
ملاک H) بنابر سابقه سن شروع قبل از ده سالگی
ملاک I) هر گز دوره مجزایی که بیش از یک روز ادامه داشته باشد و در طول آن ملاک کامل منیک یا هیپو منیک بر آورده شود وجود ندارد.
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
▪️ سه راهکار برای غلبه بر نگرانی

-به خودتان فرصتی برای نگران بودن بدهید. شما باید زمانی برای خودتان در نظر بگیرید تا اجازه داشته باشید در مورد مسئله‌ای که فکرتان را مشغول کرده نگران باشید. وقتی این زمان به پایان رسید (با ۲۰ دقیقه شروع کنید)، آگاهانه افکار خود را به سمت دیگری هدایت کنید.

-هر وقت دیدید نگران مسئله‌ای هستید، خودتان را مجبور کنید تا قدمی برداید و برای نگرانی خود اقدامی بکنید (فقط فکر کردن چیزی را حل نمی‌کند).
نگرانی‌های‌تان را بنویسید. تحقیقات نشان می‌دهد فقط ۸ تا ۱۰ دقیقه وقت صرف نوشتن نگرانی‌ها کردن می‌تواند افکار وسواسی و مکررتان را آرام می کند.

-نگرانی تنها زمانی مفید است که منجر به یک تغییر بشود، در غیر اینصورت تبدیل به افکار وسواسی خواهد شد که دست کشیدن از آن‌ها بسیار دشوار است.
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
گاهی مصرف یک دارو برای افزایش سروتونین نیز می‌تواند منجر به #سندروم_سروتونین در افراد مستعد شود.

سندروم سروتونین معمولا زمانی روی می‌دهد که دو داروی سروتونین‌دار با هم ترکیب می‌شوند. البته در برخی موارد، مصرف یک داروی سروتونین دار نیز می‌تواند این عارضه را در بعضی از افراد ایجاد کند. مثلا اگر فرد داروی ضد افسردگی را با یک داروی مسکن شبه افیونی (اوپیود) ترکیب کند می‌تواند دچار سندروم سروتونین شود.

به طور کلی همیشه باید درمورد دارو‌هایی که مصرف می‌کنید اطلاعات کافی داشته باشید. بدانید چه مصرف می‌کنید، عناصر و ترکیبات آن را بشناسید، عوارض جانبی‌اش را بدانید و آن‌ها را با دارو‌های دیگر ترکیب نکنید. به دستورالعمل دارو خوب دقت کرده و در زمان توصیه شده آن را مصرف کنید. اگر هر گونه سوالی در مورد داروی‌تان داشتید از پزشک‌تان بپرسید و طبق توصیه‌ی او عمل کنید.
#مشاوره #رواندرمانی #سروتونین

🆔 @moshaverpsy
براساس سالها تجربه و مشاهدات بالینی در روان درمانی مشاهده کرده ام که اساسی ترین تغییر در حال بیمار هنگامی رخ می دهد که دریابد "هیچکس به فریاد او نمی رسد". در تمام مراحل روان درمانی شعار و تز اصلی من این است که هیچکس به کمک انسان نمی شتابد.

تعدادی از متقاضیان روان درمانی به من گفته اند اعتماد بنفس من آن زمانی افزایش یافت، حال من هنگامی متحول گشت، و رشد من وقتی آغاز شد که بالاخره توانستم بار مسئولیت زندگی خود رابدوش بکشم.

افرادی که از لحاظ احساسی بالغند می دانند که دیگران برای رضایت خاطر و رفع نیازهای آنان آفریده نشده اند و در خدمت خواسته های آنها نیستند. هرچند هم بین ما و کس دیگری عشق و محبت وجودداشته باشد هریک مسئول زندگی و نیک بختی خویش هستیم.

کارن هورنای
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
بر ماست که لذت ببریم از غذا، از بوهای خوش، از رنگها، از جامه های زیبنده، از موسیقی، از بازیها، از نمایش ها و از همه گونه تفریح که هر کس میتواند بی آنکه آزاری به کسی برساند بدان بپردازد.

باید همه چیز را به کار برد و تا هر اندازه که بتوان از آن لذت برد. باید به دیگران پیوست و در پیوند دادنشان به هم کوشید، زیرا هر چیز که در راستای پیوند دادنشان به هم باشد خوب است.
برای سهیم کردن دیگران در شادی خود باید کوشید؛ با آگاهی کامل باید با همه طبیعت یکی شد.
یکدیگر را در آغوش بگیریم، ای میلیون ها مردم.

رومن‌ رولان، سفر درونی
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
2024/09/29 17:33:33
Back to Top
HTML Embed Code: