Telegram Web Link
گوته بر این عقیده است که در هنگام خواب قابلیت و قدرت منطقی ما افزایش می یابد.

او می گوید علاوه بر نیروی تخیل ما، امیال و خواسته های غریزی مان نیز در هنگام خواب با نیروی بیشتری در مقایسه با اوقات بیداری فعالیت می کنند:

«طبیعت انسان دارای قابلیت های بسیار و جالب توجهی است و همیشه حتی مواقعی که کمترین امیدی بدان نداریم چیز خوبی برای ما حاضر و آماده دارد. در زندگی من لحظاتی بوده است که با گریه به خواب رفته ام ولی رؤیایی با زیباترین شکل ممکن برای تسلای خاطرم ظاهر شده و غم و اندوهم را زایل کرده است و صبح بعد وقتی از خواب برخاسته ام، روحی تازه و بشاش داشته ام.»

منبع: زبان از یاد رفته
نویسنده، اریش فروم
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
از من پرسیده اید که مایه ی تسلی و خرسندی من در زندگی چیست؟ و چرا به کار و زندگی ادامه می دهم؟ من به کار و زندگی ادامه می دهم به همان دلیلی که یک مرغ به نشستن بر روی تخم مرغ ها ادامه می دهد. در هر موجود زنده ای، انگیزه ای مبهم ولی قدرتمند برای کار و فعالیت وجود دارد. زندگی مقتضی زیستن است.

من در کنار کارِ موافق و مطبوع، به عنوان وسیله ای برای کسبِ سعادت، چیزی را قرار می دهم که هاکسلی اسمش را گذاشته بود: «دلبستگی های خانوادگی»، یعنی معاشرت هر روزه با خانواده و دوستان.

خانه ی من غم های تلخ دیده است، ولی هیچ جر و بحث جدی ندید، و هرگز دچار فقر نشد. من با مادرم و خواهرم کاملاً خوشبخت بودم و با همسرم هم کاملاً خوشبختم.

بیشترِ مردانی که با آن ها حشر و نشر دارم دوستان خیلی قدیمی من اند. بعضی از آن ها را بیشتر از سی سال است که می شناسم. به ندرت پیش می آید با کسی آشنایی نزدیک داشته باشم و کمتر از ده سال بشناسمش.

این دوست ها به من نشاط می دهند. من به آن ها روی می آورم وقتی کارها با میل و اشتیاقی تمامی ناپذیر به انجام می رسد. ما ذوق و سلیقه ی عمومی یکسانی داریم و دنیا را خیلی شبیه هم می بینیم. بیشتر آن ها مثل من علاقه مند موسیقی هستند. این به من لذتی در این زندگی می دهد که از هر چیز بیرونیِ دیگری بیشتر است. من این را هر سال بیشتر از پیش، دوست دارم.

این که زندگی چه معنایی ممکن است داشته باشد را نمی دانم؛ ولی تمایل دارم گمان کنم زندگی هیچ معنایی ندارد. فقط می دانم که زندگی لااقل برای من، در حالی که طول کشید، بسیار سرگرم کننده بود، در واقع حتی دردسرهای زندگی هم می تواند سرگرم کننده باشد. بعلاوه این دردسرها مستعدند اوصاف انسانی ای را پرورش دهند که من بیشتر از همه تحسین شان می کنم، یعنی شجاعت و امثال آن.

وقتی مُردم باید خرسند باشم که در عدم، محو می شوم. هیچ نمایشی، هر چند هم که خوب باشد، احتمالاً نمی تواند برای همیشه خوب بماند.

درباره ی معنی زندگی، ویل دورانت
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
▪️ چگونه یالوم شدم
بخش #آخر

آثار یالوم

در ادامه کتاب من چگونه اروین یالوم شدم، او به نحوه خلق تک تک آثارش می‌پردازد. از بازخوردهایی که گرفته می‌گوید؛ دعوا در مصاحبه رادیویی، جنجال بر سر یکی از شخصیت‌های چاق داستان مامان و معنای زندگی و تمجیدهایی که در کشورهای مختلف از او صورت می‌گیرد. برای طرفداران آثار یالوم نحوه شکل گیری آثار اوجذابیت ویژه‌ای دارد. این که چطور ایده اثاری مانند وقتی نیچه گریست و درمان شوپنهاور به ذهن او رسیده است برای طرفداران او جذابیت ویژه‌ای دارد.

او توضیح می‌دهد که بیشترین توجه را به اثارش در یونان جذب کرده و هیچوقت علت این توجه را نفهمید. در قسمتی در مورد توجهی که از مردم ایران گرفته سخن می‌گوید.

شکل‌گیری یالومِ نویسنده، برای مخاطب الهام بخش خواهد بود. او در مورد نحوه ایده‌پردازی تمام اثارش صحبت می‌کند و در مورد تنها پروژه نیمه‌کاره‌اش درباره مرگ سخن می‌گوید. او قصد داشت داستان با ۱۳ فصل در ۱۳ دوره تاریخی مختلف بنویسد و مطرح کند که بزرگان تاریخ تفکر از جمله ارسطو و افلاطون و اپیکور و آگوستین درباره مرگ چه فکر می‌کردند. ناتمام ماندن این اثر برای یالوم تبدیل به حسرت بزرگی شد. (همینطور برای علاقه‌مندان به یالوم)

- نیچه و شوپنهاور

یالوم این دو را از پیشگامان رواندرمانی می‌داند و معتقد است این دو جاده را برای فروید باز کردند. او با اشاره به جملات نیچه معتقد است که اوبرای درمان کارایی زیادی دارد. همچنین مانند شخصیت فیلیپ در درمان شوپنهاور معتقد است اگر شوپنهاور نبود شاید فرویدی هم نبود و تفکر فروید را رونوشتی از فلسفه شوپنهاور دانست.

- یالوم و پیری

یالوم ترس زیادی از زوال عقل نشان می‌دهد. او مرگ را نزدیک می‌بیند با این وجود هنوز بیمارانش را ملاقات می‌کند ولی دیگر اثری خلق نمی‌کند. قسمت پایانی کتاب برای من بسیار غم‌انگیز بود. یالوم معتقد است اگر کسی خوب زندگی کند و زندگی غنی داشته باشد راحت‌تر به استقبال مرگ می‌رود و با توجه به این که حس می‌کند تقریبا زندگی‌اش را کامل زندگی کرده ارامش خاصی دارد. او از تجربه‌اش از فیلم عشق مایکل هانکه می‌گوید که به مخاطب این هشدار را می‌دهد که یالوم مدت زیادی در میان ما نخواهد بود. از حسرتش از رابطه‌ای می‌گوید که با مادر و پدرش برقرار نکرده است ولی بیان ‌می‌کند که در کل چیزهای کمی برای تاسف خوردن دارد.

یالومی که همیشه به ما در موجهه با مرگ پندهای ارزشمندی می‌داد، در انتهای کتاب در مورد رفتن به سمت مرگ سخن می‌گوید. شاید تا چند وقت دیگر یالومی نباشد که در مورد داستان‌های جذاب بگوید. پایان روانشناس قصه‌گو به نظر نزدیک است.

یالوم، کتاب من چگونه اروین یالوم شدم، را با جمله‌ای از چنین گفت زرتشت به پایان می‌برد: اگر هدف و معنای خلقتم، رسیدن به همین زندگی‌ای است که به آن رسیده‌ام، خب پس دلم می‌خواهد یک بار دیگر زندگی کنم

- درباره ترجمه کتاب من چگونه اروین یالوم شدم

ترجمه خانم اعظم خرام ترجمه روان و جذابی است. شاید کمتر پیش آمد مجبور شدم یک جمله را دوبار بخوانم. فارغ از بحث روانی متن در جاهایی از معادل‌های اشتباه و گاه نامناسب استفاده شده است. جا دارد در اینجا تشکر ویژه‌ای از ایشان برای زحماتشان و معرفی این کتاب به هموطنان داشته باشیم.

نویسنده: بهروز هاشمی
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
براساس مدل طرحواره آموزشی، انسان سالم کسی است که نیازهای روانشناختی پنج گانه او به جا و به موقع پاسخ داده شده باشد. این نیازهای روانشناختی انسان عبارتند از:

١. دلبستگی های ایمن به دیگران (شامل امنیت، ثبات)
٢. استقلال، کارآمدی و حس هویت
٣. بیان آزادانه نیازها و هیجانهای پذیرفتنی
٤. خودانگیختگی و تفریح
٥. محدودیت های واقع گرایانه و خود بازداری (خود کنترلی)

از دیدگاه طرحواره درمانی افراط و تفریط در شکل گیری این نیازهای روانشناختی باعث شکل گیری طرحواره می شود.
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
درمانگر بالینی به‌واسطه صحبت با بیمار، او را درمان می‌کند. این کار، روان‌درمانی نام دارد. درمانی ازاین‌دست آینه‌ای مقابل روح بیمار می‌گیرد و بیمار به‌محض اینکه خود را فهمید، تغییر می‌کند. کار درمانگر این است که فهم را متولد سازد.

شناختن خود، دردناک است. ممکن است کسی خود را متدین و معتقد بداند، ناگهان دریابد که فردی رذل و بی‌اخلاق است. چنین درکی، سامانه (شخصیتی) فرد را زیرورو می‌کند و مدیریت سردرگمی و دشواری‌های متعاقب آن، نیاز به روان درمانگری مجرب دارد.

وقتی بیمار برای لحظه خود را آدمی پست و رذل می‌بیند، می‌کوشد این تصویر را محو کند. لازم است درمانگر استوار و درعین‌حال دلسوز باشد تا به بیمار در مدیریت این بینش نویافته کمک کند. برای انجام صحیح این کار، درمانگر باید به لحاظ هیجانی نیز قوی باشد. درمانگر پیک خبرهای بد می‌شود و بیمار از این پیک متنفر شده و آرزو می‌کند او را بکشد.

چگونه روان‌درمانگر انتخاب کنیم؟
نویل سیمینگتن
ترجمه مهیار علینقی
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
▪️ مقایسه نوسوفوبیا با هیپوکندریا و بررسی تفاوت‌هایشان

خیلی‌ها نوسوفوبیا را با هیپوکندریا (hypochondria / خود بیمار انگاری) اشتباه می‌گیرند؛ حال‌آنکه تفاوت‌هایی میانشان هست. نوسوفوبیا به ترس از ابتلا به بیماری بخصوصی مربوط می‌شود.

اما هیپوکندریا یا همان خودبیمارانگاری شامل نگرانی‌هایی کلی‌تر درباره بیماری‌ها و ابتلا به آن‌ها است و نه یک بیماری بخصوص.

نشانه‌هایی جزئی نظیر سردرد یا گلودرد می‌توانند برای کسی که به خود بیمار انگاری مبتلا است، حاکی از بیماری مزمن و خطرناکی باشند و او را نگران و مضطرب کنند.

اما کسی که دچار ترس از بیماری است، حتی بدون آنکه نشانه جسمانی خاصی داشته باشد. دائم نگران این موضوع است که به بیماری بخصوصی، که بسیار هم مزمن و خطرناک است، مبتلا شده است (یا در آینده مبتلا خواهد شد).

این مثال به درک بهتر تفاوت میان این دو اختلال کمک کند: در مورد اول شخص ممکن است سردرد خود را نشانه تومور مغزی بداند، اما در مورد دوم، یعنی برای کسی که از ترس از بیماری رنج می‌برد، نگرانی و اضطراب مداوم راجع‌ به ایجاد تومور مغزی دیده می‌شود، حتی اگر هیچ نشانه‌ای هم نداشته باشد.
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
▪️ مراحل تئوری ذهن

مطالعه‌ای دریافت بچه‌ها تدریجا با افزایش سن، به پنج مهارت متفاوت از تئوری ذهن دست پیدا می‌کنند. این مهارتها از ساده‌ترین تا سخت‌ترین به ترتیب چنین هستند:

- درک اینکه دلیل اینکه کسی چیزی را می‌خواهد ممکن است با دلیل یک نفر دیگر برای خواستن همان چیز متفاوت باشد.
- در ک اینکه آدمها می‌توانند در مورد یک چیز یا یک موقعیت، عقاید متفاوتی داشته باشند.
- درک اینکه آدمها ممکن است ندانند یا این دانش را نداشته باشند که چیزی درست است.
- درک اینکه آدمها می‌توانند باورهای اشتباهی در مورد دنیا داشته باشند.
- درک اینکه آدمها می‌توانند احساسات پنهان داشته باشند، یا ممکن است یک جور رفتار کنند اما احساسشان جور دیگری باشد.
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
یک روانشناس برای کاستن اضطراب خود، در مرحله اول، باید دریابد که در چه مواقعی دچار ناراحتی و اضطراب می‌شود و اضطراب او در قالب چه رفتاری بروز می‌کند. آیا برای کنترل اضطراب خود پرحرفی می‌کند؟ اخم می‌کند یا سرد و بی‌اعتنا برخورد می‌کند؟ روان‌شناس با پی‌بردن به اینکه معمولا در برابر اضطراب چه واکنشی نشان می‌دهد، می‌تواند از اختلال در مصاحبه جلوگیری کند. یکی دیگر از روش‌های از بین بردن اضطراب و کسب موفقیت بیشتر در جلسه مصاحبه دانستن این مطلب است که اغلب افراد به صحبت کردن درباره خود علاقه زیادی دارند و دوست دارند طرف مقابل خود را به عنوان فردی مشکل‌گشا ببینند نه فردی بازپرس. بنابراین روان‌شناس باید تلاش کند به گفته‌های معمولی مردم بیشتر گوش کند و ببیند که مردم عادی چگونه درباره امیال، آرزوها، خواسته‌ها، اضطراب، ترس و علایق خود صحبت می‌کنند.
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
یکی از جمع بندی های شوپنهاور که به من کمک کرد این بود که شادی های نسبی از سه منبع ریشه میگیرند: آنچه که فرد هست، آنچه که دارد و آنچه که در چشم دیگران جلوه میکند.

او تأکید میکند که ما تنها بر اولی تمرکز میکنیم و دومی و سومی، یعنی داشته ها و شهرتمان را حساب نمی کنیم، زیرا هیچ اختیار و نظارتی بر آن دو نداریم و آن ها را میتوانند از ما بگیرند و از ما گرفته خواهد شد. درست همانطور که افزایش سن اجتناب‌ناپذیر زیبایی را از تو میگیرد.

درواقع، داشتن عاملی معکوس در خود دارد. شوپنهاور میگوید: اغلب آنچه ما داریم شروع میکند به داشتن ما.

اروین یالوم
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
▪️ ۴ بعد شخصیتی زن از نظر یونگ:

- معشوقه: بخش جذاب و زیباگرای درون یک زن.

- مادر: حامی و سرپرست است.

- آمازون: ویژگی های مردانه درون یک زن.

- مادونا: متانت، دید عمیق، خلاقیت، معنویت، قدرت تحلیل
#شخصیت_زن #مشاوره

🆔 @moshaverpsy
▪️ بیگانگی، بیماری دنیای مدرن است که در ۳ زمینه آشکار می شود:

- جدایی از طبیعت.

- فقدان روابط بین فردی عمیق معنادار.

- بیگانگی با خود اصیلمان.
واضح ترین پیامد این بیگانگی، احساس پوچی و بی معنایی است.

رولو مَی، روانشناس اگزیستانسیال
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
Dar_jostajo_zaman_az_dast_rafteh_5.pdf
18.6 MB
کتاب در جستجوی زمان از دست رفته 
مارسل پروست
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
Dar_jostajo_zaman_az_dast_rafteh_2.pdf
19.1 MB
کتاب در جستجوی زمان از دست رفته 
مارسل پروست
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
Dar_jostajo_zaman_az_dast_rafteh_1.pdf
17.6 MB
کتاب در جستجوی زمان از دست رفته 
مارسل پروست
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
Dar_jostajo_zaman_az_dast_rafteh_4.pdf
10.2 MB
کتاب در جستجوی زمان از دست رفته 
مارسل پروست
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
Dar_jostajo_zaman_az_dast_rafteh_3.pdf
7.3 MB
کتاب در جستجوی زمان از دست رفته 
مارسل پروست
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
از همه مهم‌تر، به خودت دروغ مگو. کسی که به خودش دروغ می‌گوید و به دروغ خودش گوش می‌دهد، به چنان بن‌بستی می‌رسد که حقیقتِ درون یا پیرامون‌اش را تمیز نمی‌دهد، و این است که احترام به خود و دیگران را از دست می‌دهد و با نداشتنِ احترام دست از محبت می‌کشد، و برای مشغول کردن و پرت کردنِ حواسش از بی‌محبتی، به شهوات و لذات خشن راه می‌دهد و در رذالت‌های خویش در بهیمیّت فرو می‌رود، و همه‌اش هم از دروغزنیِ مداوم به دیگران و به خویشتن. آدمی که به خود دروغ می‌گوید، بسیار آسان‌تر از دیگران مورد اهانت قرار می‌گیرد.

برادران کارامازوف، داستایوسکی
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
بعضی وقت ها از خودم می پرسیم که ما چرا بچه دار میشیم. فکر می کنم جوابش این باشه که تو یه نقطه از زندگی به این نتیجه میرسیم که بدجور خراب کردیم و قابل بازگشت هم نیست. پس تصمیم میگیریم که دوباره شروع کنیم از اول.

بخاطر همین بچه دار میشیم. کپی های کوچکی از خودمون به وجود میاریم و بهشون میگیم توباید کارهایی که من نتونستم رو انجام بدی، اون جایی که شکست خوردم به موفقیت برسی. چون میخوام اینبار دیگه همه چیز درست پیش بره.

اگر نتوانیم تنهاییمان را در آغوش کشیم، از دیگری به عنوان سپری در برابر انزوا سود خواهیم جست.

بی حساب بچه دار شدن اشتباه است، بچه دار شدن برای کاستن از تنهایی خویش غلط است، هدف دار کردن زندگی با تولید چون خودی، اشتباه است. و اشتباه است اگر با تولید مثل، درصدد رسیدن به جاودانگی باشیم.

وقتی نیچه گریست، اروین د یالوم
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
بذر تمام بدبختی‌های‌ ما در سال‌هایی‌ کاشته می‌شود که با آدم‌هایی‌ سر و کار داریم که معتقدند نه تنها دریافته‌اند‌ چه چیزهایی برای خودشان درست است بلکه صلاح دیگران را نیز می‌دانند.

تئوری انتخاب، ویلیام‌ گلسر‌
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
شخص با تجسم اشکال نورانی به روشنایی دست نمی‌یابد، بلکه با آگاه شدن به تاریکی به روشنایی می‌رسد.

کارل گوستاو یونگ
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
2024/09/29 19:23:17
Back to Top
HTML Embed Code: