Telegram Web Link
20120327165954-3012-10.pdf
69.7 KB
مهارت های مشاوره
موانع موجود در مشاوره

🆔 @moshaverpsy
▪️ اثر #هاوتورن

اثر هاوتورن، اصطلاحي معروف براي اشاره به این که اگر افراد بدانند تحت نظارت مستقيم و توجه شخصي ديگر قرار دارند، عملكرد بهتري را از خود نشان می دهند.

اثر هاوتورن وابسته به حضور ناظر يا دريافت توجه از منبعي خارجي است. با این حال انسان مي تواند آن را شخصي سازي كرده و مزاياي عنوان شده بهره ببرد. براي انجام اين كار بايد خود را به عنوان ناظر هر كاري كه در دست اجرا داريد، پنداشته و خودتان را تبديل به منبع توجه خارجي كنيد. تمرين اين حالت مي تواند روز به روز فرد را به سمت اهدافش نزديك تر كند. نوشتن گزارش پیشرفت کار و مراجعه به آن می تواند در این باره کمک کند.

اثر هاوتورن حتي بر كوچك ترين رفتارهاي شخصي و به خصوص امر تصميم گيري/ انتخاب نيز تاثير دارد. براي مثال تصور كنيد كه با يكي از دوستان خود به فروشگاه رفته ايد و ضمن آن كه دوست تان منتظر است، در حال تصميم گيري براي خريدن و يا نخريدن محصولي خاص هستيد. در واقع همراه شما تنها با نگاه خود به عنوان يك ناظر، قادر به دخل و تصرف در روند انتخاب تان خواهد بود! اين شيوه اثرگذاري كه تحت عنوان اثر هاوتورن شناخته مي شود، كمترين نيازي به مشاركت فعال فرد مقابل ندارد و فقط حضور فيزيكي او براي تغيير رفتاري و عملكردي شما كافي خواهد بود.

از اين رو مي توان گفت كه جالب ترين پيامد اثر هاوتورن، قابليت آن در القاي رفتارهاي فردي- اجتماعي مثبت است. اگر بخواهيم از اين اثر حداكثر بهره وري را داشته باشيم، بايد با افرادي معاشرت كنيم كه توانايي توسعه رفتارهاي مثبت و دلخواه را در شخصيت ما داشته باشند.

همين موضوع در مورد مسائل كاري هم صدق مي كند. براي نمونه اگر قصد داريد در محيط كار خود خلاقيت بيشتري به خرج دهيد، بايد با افرادي معاشرت كنيد كه با اهداف شما هم جهت هستند. آنهايي كه دقيقه ها را مي شمارند تا زمان زودتر بگذرد و به خانه بازگردند، مشخصا بر اساس اثر هاثورن كمك زيادي به شما در اين زمينه نخواهند كرد.
#مشاوره_خانواده #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
اگر در مورد راز خود سکوت کنم، آن راز زندانی من می‌شود. اگر اجازه دهم از دهانم خارج شود، من زندانی آن میشوم. بر درخت سکوت میوهای آرامش می‌روید.

آرتور شوپنهاور
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
#اضطراب_شادی
بعضی افراد هنگام شادی دچار اضطراب می‌شوند و به جای لذت‌بردن از لحظات شاد، نگران هستند. چگونه چنین واکنشی رخ می‌دهد؟ آیا این واکنش منطقی است یا نشانه افسردگی؟
پاول گیلبرت، روان‌شناس انگلیسی، هنگام کار با افراد مبتلا به افسردگی فهمید که آن‌ها برای شاد‌بودن یا لذت‌بردن از زندگی مشکل بزرگی دارند. او می‌گوید: وقتی می‌خواهید به آن‌ها کمک کنید تا احساس بهتری داشته باشند، نگران می‌شوند. آن‌ها فکر می‌کنند اگر امروز احساس خوبی داشته باشند حتما فردا اتفاق بدی برای‌شان خواهد افتاد.
#مشاوره

🆔 @moshaverpsy
یک روانشناس برای کاستن اضطراب خود، در مرحله اول، باید دریابد که در چه مواقعی دچار ناراحتی و اضطراب می‌شود و اضطراب او در قالب چه رفتاری بروز می‌کند. آیا برای کنترل اضطراب خود پرحرفی می‌کند؟ اخم می‌کند یا سرد و بی‌اعتنا برخورد می‌کند؟ روان‌شناس با پی‌بردن به اینکه معمولا در برابر اضطراب چه واکنشی نشان می‌دهد، می‌تواند از اختلال در مصاحبه جلوگیری کند. یکی دیگر از روش‌های از بین بردن اضطراب و کسب موفقیت بیشتر در جلسه مصاحبه دانستن این مطلب است که اغلب افراد به صحبت کردن درباره خود علاقه زیادی دارند و دوست دارند طرف مقابل خود را به عنوان فردی مشکل‌گشا ببینند نه فردی بازپرس. بنابراین روان‌شناس باید تلاش کند به گفته‌های معمولی مردم بیشتر گوش کند و ببیند که مردم عادی چگونه درباره امیال، آرزوها، خواسته‌ها، اضطراب، ترس و علایق خود صحبت می‌کنند.
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
گاهی اوقات پنهانی به بیمارانی که موقعیت خطیری را در زندگی تجربه میکنند حسادت میکنم، کسانی که این شهامت را دارند تا زندگی را از اساس متحول سازند، کسانی که دست به کار میشوند، کارشان را رها میکنند، حرفه شان را تغییر میدهند، مهاجرت می کنند یا طلاق می گیرند و خلاصه همه چیز را از اول شروع میکنند. نگرانم، نکند که، خودم تماشاگر باقی بمانم.

مامان و معنی زندگی
اروین یالوم
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
هیج رابطه ای قادر به از میان بردن تنهایی نیست. هریک از ما در هستی تنهاییم. ولی میتوانیم در تنهایی یکديگرشریک شویم. همان طور که عشق درد تنهایی را جبران میکند، اگر بتوانیم موقعیت های تنها و منفرد خویش را درهستی بشناسیم و سرسختانه با آنها رویارو شویم، قادر خواهیم بود رابطه ای مبتنی بر عشق و دوستی با دیگران برقرار کنیم.

اروین د. یالوم، روان درمانی اگزیستانسیال
#مشاوره

🆔 @moshaverpsy
رنج نباید تو را غمگین کند. این همان‌ جایی است که اغلب مردم اشتباه می‌کنند. رنج قرار است تو را هوشیارتر کند به اینکه زندگی‌ات نیاز به تغییر دارد. چون انسان‌ها زمانی هوشیارتر می‌شوند که زخمی شوند، رنج نباید بیچارگی را بیشتر کند. رنجت را تحمل نکن، رنجت را درک کن! این فرصتی است برای بیداری، وقتی آگاه شوی، بیچارگی‌ات تمام می‌شود.

کارل گوستاو یونگ
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
▫️ خلاصه‌ای از آرای دکتر دانکن دربارۀ ویژگی‌های رواندرمانگران ممتاز

- تمرکز روی توانمندی‌ها
رواندرمانگر ممتاز روی استفاده از توانمندی‌ها درمانجو و فعال‌سازی منابع او تمرکز می‌کند. رواندرمانگر ممتاز  آگاه است که 80 الی 87 درصد موفقیت درمان وابسته به عوامل فرادرمانی و متعلق به درمانجو است.

- تجربۀ خاص
تجربه مهم است اما نه آن نوع کلی تجربه که به ما گفته‌اند باعث موفقیت در رواندرمانی می‌شود؛ بلکه تجربۀ خاص در مورد مشکلات و مسائل خاص مانند زوج‌درمانی که مثلاً باعث می‌شود رواندرمانگر ممتاز  دقیق‌تر و سریع‌تر به ضابطه‌بندی مورد دست بزند.


- مهارت در ایجاد اتحاد درمانی
رواندرمانگران ممتاز با دستۀ گسترده‌ای از درمانجویان می‌توانند اتحاد درمانی ایجاد کنند. این مهارت خود نشان از مهارت‌های بین‌فردی بالای رواندرمانگران ممتاز دارد.
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
درمانگر بالینی به‌واسطه صحبت با بیمار، او را درمان می‌کند. این کار، روان‌درمانی نام دارد. درمانی ازاین‌دست آینه‌ای مقابل روح بیمار می‌گیرد و بیمار به‌محض اینکه خود را فهمید، تغییر می‌کند. کار درمانگر این است که فهم را متولد سازد.

شناختن خود، دردناک است. ممکن است کسی خود را متدین و معتقد بداند، ناگهان دریابد که فردی رذل و بی‌اخلاق است. چنین درکی، سامانه (شخصیتی) فرد را زیرورو می‌کند و مدیریت سردرگمی و دشواری‌های متعاقب آن، نیاز به روان درمانگری مجرب دارد.

وقتی بیمار برای لحظه خود را آدمی پست و رذل می‌بیند، می‌کوشد این تصویر را محو کند. لازم است درمانگر استوار و درعین‌حال دلسوز باشد تا به بیمار در مدیریت این بینش نویافته کمک کند. برای انجام صحیح این کار، درمانگر باید به لحاظ هیجانی نیز قوی باشد. درمانگر پیک خبرهای بد می‌شود و بیمار از این پیک متنفر شده و آرزو می‌کند او را بکشد.

چگونه روان‌درمانگر انتخاب کنیم؟
نویل سیمینگتن
ترجمه مهیار علینقی
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
خیلی‌ها زندگیشان بی معناست! به نظر نیمه خواب می‌رسند، حتی وقتی کاری را می‌کنند که به اعتقادشان مهم است، انگار در خواب و بیداری هستند، به این دلیل است که خواسته اشتباه دارند.
برای این که به زندگی خود معنا بدهید باید دیگران را عاشقانه دوست بدارید، خودتان را وقف دنیای پیرامونتان بکنید، چیزی خلق کنید که به شما معنا و هدف بدهد.
میچ آلبوم
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
تنها حقیقت مطلق این است که هیچ‌چیز مطلقی وجود ندارد. موقعیت اگزیستنسیال می‌گوید دنیا تصادفی است یعنی هرآنچه هست، می‌توانست طور دیگری باشد، یعنی خود انسان‌ها هستند که دنیای خود و موقعیتشان را در آن می‌سازند. یعنی معنایی در کار نیست، جهان از نقشه‌ای عظیم برخوردار نیست. هیچ خط مشی‌ای جز آنچه فرد خود می‌آفریند، وجود ندارد.

روان‌درمانی‌اگزیستنسیال
اروین‌یالوم
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
همدلی دلسوزی نیست یعنی احساس غمخواری برای دیگری نیست. احساس کردن همراهِ دیگری است، حسِ این است که اگر آن فرد بودید چه احساسی داشتید همدلی اقدامی حیرت‌آور و دلیرانه در دنیای خیال، و واقعیتِ مجازیِ غایی است. صعود در ذهنِ دیگری، به منظور آن است که از منظر او جهان را تجربه کنید.

ذهن کامل نو، دانیل پینک
#مشاوره

🆔 @moshaverpsy
آدم‌ها رفتار نادرست دیگران را به شخصیت آنها نسبت می‌دهند و رفتار نادرست خود را به شرایط اجتناب ناپذیر.

البرت الیس
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
▪️ مکانیزم های گریز روانی از نظر اریک فروم

سه مکانیزم روانی برای گریختن از جنبه های منفی آزادی و بازیافتن امنیت از دست رفته، عبارتند از : خودکامگی، ویرانگری و پیروی بی اراده.
“خودکامگی”، در تلاش های مازوخیستی یا سادیستی جلوه گر می شود. ”مازوخیست ها” معتقدند حقیر و بی کفایت هستند و از این احساس ها شکایت می کنند و دوست دارند از آنها خلاص شوند ولی عمیقاً نیاز دارند که به دیگری وابسته باشند. چنین افرادی با کمال میل تسلیم کنترل دیگران یا نیروهای اجتماعی می شوند زیرا سلطه پذیر بودن، احساس تنهایی آنها را کاهش می دهد.
افراد “سادیست” نیز برای کنترل دیگران تلاش می کنند و می کوشند دیگران را به خود وابسته کنند. آنها با تصاحب کردن هر چیز مطلوبی، خواه کالای مادی یا ویژگی های عقلانی و عاطفی دیگران، سعی می کنند آن ها را استثمار کنند. یا امکان دارد خواهان رنج بردن دیگران بوده و علت این رنج باشند، که بیشتر رنج کشیدن هیجانی مثل شرمندگی و تحقیر است.
مکانیزم خودکامگی نوعی تعامل مداوم با شیء یا شخص است، در مقابل، هدف مکانیزم ویراگری از بین بردن آن شخص یا شیء است. فروم نمونه ای از ویرانگری را که در تمام جوامع مشاهده کرد. نمونه آنها عبارت است از: عشق، وظیفه شناسی، وجدان و وطن پرستی.
مکانیزم دیگری که از نظر اریک فروم بیشترین اهمیت اجتماعی را دارد «پیروی بی اراده» است. ما از طریق این مکانیزم، دقیقا مثل دیگران می شویم و از مقررات اجتماعی که بر رفتار حاکم هستند، پیروی می کنیم و بدین طریق تنهایی و انزوای خود را کاهش می دهیم. اریک فروم پیروی بی اراده را با رنگ عوض کردن حفاظتی حیوانات مقایسه کرد.
البته این مکانیزم به طور موقت امنیت و احساس تعلق پذیری را بدست می دهد ولی این کار به قیمت فداکردن خود انجام می شود. این افراد خود را فدا می کنند و دیگر «من» مجزا وجود ندارد و فرد پیرو جزئی از «آنها» شده و خود کاذب جایگزین خود واقعی می شود. سپس فرد دچار تردید شده زیرا مانند یک آدم ماشینی عمل می کند. در نتیجه این هویت جدید، هویتی کاذب است و فقط از طریق پیروی مداوم حفظ می شود و هیچ آرامشی نمی تواند وجود داشته باشد. اگر فرد بخواهد هر کاری مخالف با هنجارها و ارزش های جامعه انجام دهد، تایید و امنیت خود را از دست خواهد داد.
#مشاوره #رواندرمانی #اریک_فروم

🆔 @moshaverpsy
باید خویی آهنین داشت، با زرهی در برابر سرنوشت و سلاحی در برابر انسان‌ها، زیرا همه‌ی زندگی مبارزه است؛ و برای هر گامی که برمی‌‌داریم، باید بجنگیم.

#آرتور_شوپنهاور
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
وقتی اغلب انسان‌ها در انتهای زندگی خود به گذشته می‌نگرند، در می‌یابند‌ که در سراسر عمر عاریتی و گذرا زیسته‌اند. آنها متعجب خواهند شد وقتی بفهمند همان چیزی که اجازه دادند بدون لذت و قدردانی سپری گردد، همان زندگیشان بوده است. بنابراین، بشر با حیلهٔ امیدوار بودن فریب خورده و در آغوش مرگ می‌رقصد.

دروغگویی روی مبل ، اروین یالوم
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
در دنیا فقط یک موجود دروغین وجود دارد و آن انسان است. هر موجود دیگری واقعی و ناب است، چون در آنچه هست صادق و روراست است، و همانگونه که حس می‌کند خودش را بیان می‌کند. بیان سمبولیک‌تر یا تمثیلی‌تر این تمایز بنیادین این است که تمام حیوانات در شکل طبیعی خودشان با محیط مراوده دارند، چیزی که هنگام نگاه ‌کردن به آنها احساس شادی‌آوریِ بسیاری در آدم به وجود می‌آورد، مخصوصاً منی که هنگام مواجهه با حیواناتِ آزاد و رها، دلم باز می‌شود؛ در حالی که انسان با پوشاندن لباس به خود، شبیه درنده‌ای و هیولایی شده است که نگاه کردن به ریختش حال آدم را به هم می‌زند، و فقط رنگ سفید خلاف طبیعت وی از او محافظت می‌کند، با تمام پیامدهای مشمئزکننده‌ی گوشت‌خواری، نوشیدنی‌های نشاط‌آور، تنباکو، بدقوارگی‌ها و بیماری‌ها. او همچون لکه‌ی ننگی بر دامن طبیعت، خودنمایی می‌کند!

هنر رنجاندن
آرتور شوپنهاور
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
بهترین شکل رابطه آن است که در عین احساس تعلق، استقلال‌مان را حفظ کنیم. و کسی می‌تواند چنین رابطه‌ی عمیق و با دوامی برقرار کند که رویارویی با تنهایی را آموخته باشد.

روان درمانی اگزیستانسیال
اروین. د. یالوم
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
شما به عنوان یک انسان بخشی از نوع بشرید، و از این رو است که شما سهمی در کل نوع بشر دارید، انگار کل نوع بشر هستید. اگر همنوعی را که ضد شما است مغلوب سازید و بکشید، پس آن شخص درون خودتان را نیز کشته‌ اید و بخشی از زندگی خود را به قتل رسانده‌ اید. روح این مرده، شما را دنبال می‌ کند و نمی‌ گذارد زندگیتان شاد بماند. شما برای زندگی رو به جلو نیازمند کلیت خود هستید.

یونگ
#مشاوره #رواندرمانی

🆔 @moshaverpsy
2024/09/29 11:30:54
Back to Top
HTML Embed Code: