Telegram Web Link
✔️مباحثات/ یادداشت وارده: نقدی بر گفتگوی استاد بیابانی
علوم عقلی و فلسفه را آنگونه که هست بشناسیم و معرفی کنیم

حجت‌الاسلام مهدی شجریان(استاد سطوح عالی حوزه)

🔸اخیراً مباحثات، در مصاحبه اختصاصی مفصلی با استاد بیابانی در باب مخالفت با آرای فلسفی و کلامی و دعوت به منطق تفکیک گزارشی را منتشر کرد. حجت‌الاسلام مهدی شجریان دانش‌آموخته‌ی دکترای فلسفه و استاد سطوح عالی حوزه در پاسخ به دیدگاه‌های استاد، نکاتی را بیان داشته‌اند که در ادامه می‌خوانید:
آنچه درمجموع مطالب ایشان را تا حدودی از برخی هم‌کیشان خود متمایز می‌سازد تأکید بر دو نکته مسرت‌بخش است؛ ابتدا اصرار ایشان بر مطلوبیت تضارب آراء و دیگر سخن از مطلوبیت نوعی سازش و اینکه نباید به فکر طرد و حذف دیگران باشیم.
🔹این نکته که فلاسفه متون دینی را به‌کلی رها کرده‌اند دست‌کم از ناحیه بسیاری از آن‌ها قابل‌قبول نیست. برای مثال ابن‌سینا هرچند معاد جسمانی را باعقل نمی‌تواند اثبات کند اما با توجه به آیات فراوان آن را تعبدا می‌پذیرد و ملاصدرا نیز در جای‌جای کتب خود مدعی است که مطالب فلسفی خود را از آیات و روایات برداشت کرده است.
🔹برفرض که معارف دینی خصوص متون دینی باشد به‌راستی آیا می‌توان با اکتفای به آن‌ها به مصاف تمام مکاتب رقیب رفت؟ آیا در این متون پاسخ به تمام شبهاتی که تا قیامت توسط فلسفه‌های متکثر الحادی ساخته می‌شوند وجود دارد؟ آیا اساساً بدون پرداختن به فلسفه و افکار رقیب می‌توان سخنان آنان را فهمید تا پس‌ازآن به‌نقد آن‌ها مبادرت کرد؟
🔹این ادعا که آنچه فلاسفه می‌اندیشند در زندگی عملی آن‌ها حضور ندارد در کلام ایشان فاقد هرگونه دلیل معتبر است. صرف استناد به نقل‌قول‌هایی مشکوک و معلق در هوا در خصوص فلاسفه نیز چیزی را ثابت نمی‌کند.
🔹بر خلاف تصور آقای بیابانی ضرورت علی و معلولی مستلزم مجبور بودن ما نیست بلکه مستلزم این است که اگر اراده کردیم و سایر شرایط تحقق یک فعل فراهم بود آنگاه آن فعل قطعاً ایجاد می‌شود و ما در قبال آن مسئولیم زیرا بدون اراده ما هرگز موجود نمی‌شد.
🔹قضاوت ایشان در مورد شخص علامه طباطبایی بسیار ناپخته و دور از انصاف است خصوصاً که تمام آثار علامه را متهم به دوری از اظهارنظر سیاسی می‌کند. امروزه کمتر کتاب و پایان‌نامه‌ای است که به نظریه سیاسی اسلام بپردازد و به آثار علامه، مخصوصا به تفسیر گرانسنگ المیزان ارجاع ندهد.

ادامه مطلب در سایت مباحثات
👇👇👇
http://mobahesat.ir/18412
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
✔️مباحثات/ نقد حجت الاسلام اکبری آهنگر بر مواضع اخیر حجت الاسلام بیابانی:

بالاخره مکتب تفکیک، الگویی برای حاکمیّت اسلامی در عصر غیبت دارد یا خیر؟/ نسل جدید انجمن حجتیه به مراتب راحت‌تر از نسل سابق به دشمنی و مخالفت برمی‌خیزد.

🔸مقدمه: گفتگوی مباحثات با استاد بیابانی پیرامون اندیشه فکری ایشان بازتاب‌های گوناگونی داشته ‌است. یکی از این پاسخ‌ها در سایت رجانیوز به قلم حجت‌الاسلام اکبری آهنگر نگاشته شده ‌است. چنانچه این پاسخ مستقیما به مباحثات ارسال می‌شد بدون هیچگونه اعمال نظری منتشر می‌شد. این رویه مباحثات خود پاسخی شفاف به برخی تعریضات جناب آقای اکبری آهنگر دد این یادداشت نیز می‌باشد. در عین حال مباحثات براساس رویه خود مبنی بر خوانش بدون واسطه‌ی اندیشه‌ها و نقد آنها اصرار داشته و از همه‌ی اهالی نقد و نظر برای ارائه دیدگاه‌های خود دعوت می‌کند.
🔹استاد بیابانی نه در این پاسخ بلکه تا آخر مصاحبه تصریح نمی فرمایند که بالاخره مکتب تفکیکی، الگویی برای حاکمیت اسلامی در عصر غیبت دارد یا خیر؟
🔸اصلاً شیخ محمود حلبی تا چه میزان از علوم حوزوی بهره داشته؟ آیا او مجتهد مسلّم بوده است که برای خود مبانی فقهی داشته باشد؟
🔹اگر شما میتوانید برخی از اعضای درجه یک انجمن که مخبر ساواک بوده و اسم مستعار و کد داشته اند را انقلابی بدانید، صاحب این قلم به خودش چنین جرأتی نمیدهد!
🔸حرکت توّابین نیز باید مایه عبرت باشد که اگر هزاران نیرو هم داشته باشی ولی به موقع، به کار نگیری، اثر خودش را نداشته و چه بسا فاجعه بیافریند.
🔹مصاحبه کننده سایت "مباحثات" عامدانه یا جاهلانه، تمام قد از نسل قدیم انجمن دفاع نموده و می گوید: « بالاخره حرکتی داشتند و درست هم بود.»!! همینجا از دست اندرکاران محترم این سایت تقاضامندیم تا فقط عبارات امام و مقام معظم رهبری پیرامون انجمن حجتیّه را به عنوان یک مطلب منتشر نمایند تا حدّاقل برای کادر خودشان یادآوری شود.
🔸انشاءاللّه حتماً منظور ایشان این نبوده است که میان فرزندان این انقلاب و مملکت با امام زمان(عج) رابطه ای نیست و حال این نسل جدید انجمن است که می خواهد پیوند ایجاد نماید.
🔹نسل جدید انجمن، به مراتب راحت تر از نسل سابق به دشمنی و مخالفت برمی خیزد.
ادامه مطلب در سایت مباحثات
👇👇👇
http://mobahesat.ir/18431
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
ایام مبارک رجب و حلول سال جدید را خدمت شما همراهان گرامی تبریک عرض می‌نمائیم.
تحریریه مباحثات سالی پربار برای همه‌ی هموطنان عزیز آرزومند است
🌹🌹🌹🌹🌹🌹
@mobahesatmagz
🔘گروه فلسفه کلام با افتخار برگزار می کند

بررسی نقد جناب حسن میلانی در سایت مباحثات
https://www.tg-me.com/mobahesatmagz/1440
🔘با حضور استاد معظم محمد حسن وکیلی(از اساتید مجمع عالی حکمت)

شنبه سه فروردین ساعت ۲۰

لینک گروه 👇

https://www.tg-me.com/joinchat-IzojmU7AAeBv2gmVl85b9g
✔️مباحثات/ یادداشت وارده
به وقتِ نجف: تاملی در مقایسه‌ زمانی دروس خارج نجف و ایران
مصطفی قناعتگر
🔹وقتی محقق خویی که بی تردید از بزرگترین اصولیانِ تاریخِ اجتهاد شیعی است، درس اصول خویش را در 6 سال به انجام رسانده است، درس‌های 10 الی 15 ساله‌ی خارج اصولِ برخی مجتهدین چه توجیه و ضرورتی دارد؟
🔹تعداد جلسات دروس خارج نجف بسیار بیشتر از  ایران است. حوزه‌ی نجف، شخصا تعطیلات فراوان را نمی‌پسندد. میانگینِ دروسِ خارج در ایران 100 جلسه است که با میانگین 160 جلسه در نجف بسیار تفاوت دارد. یعنی هر یکسال درس در نجف، معادل بیش از یکسال و نیم درس در ایران است و هر 6سال، معادل 10 سال!
🔹وقتی صوتِ درس اصول آقای خویی را می‌شنویم، متوجه سرعت بالای ایشان و حجم فراوانِ مطالب می‌شویم که از میانگینِ سرعت و حجمِ تدریس بسیاری از خارج گویان بالاتر است. هر 6 سال درس ایشان را معادل با بیش از 10 سال دروسِ اکثر عالمان قرار می‌دهد.
ادامه مطلب در سایت مباحثات
👇👇👇
mobahesat.ir/18460
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
یاسر عرب (@yaserarabshaban) Tweeted:
حکیمی را پرسیدند«حکمت رسانه در این دیار به چه ماند؟»گفت«به درختی که ریشه در آسمان دارد!»پرسیدند«چطور؟»گفت«که ستاره مربع ها و عصر جدیدها در صدا و سیمایی که باید دانشگاه باشد تولید می شود، و خشت خام ها و خرد جنسی ها و مباحثات در فضای مجازی که جولانگاه فان عالم باید!» مریدان؟...🙃 https://twitter.com/yaserarabshaban/status/1109847370496393216?s=17
مباحثات/شبکه‌های اجتماعی
🔹دکتر حمیدرضا قادری از طلاب حوزه علمیه قم در استوری‌های اینستاگرام خود گزارشی تصویری و تفصیلی از چگونگی برگزاری مراسم اعتکاف در مسجد کوفه ارائه کرده‌است.
مشاهده این گزارش
http://yon.ir/Hf9Tq
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
مباحثات
✔️مباحثات/ یادداشت وارده به وقتِ نجف: تاملی در مقایسه‌ زمانی دروس خارج نجف و ایران مصطفی قناعتگر 🔹وقتی محقق خویی که بی تردید از بزرگترین اصولیانِ تاریخِ اجتهاد شیعی است، درس اصول خویش را در 6 سال به انجام رسانده است، درس‌های 10 الی 15 ساله‌ی خارج اصولِ برخی…
✔️مباحثات/یادداشت وارده
نجف امروز چگونه است؟

🔸چندی قبل یادداشتی با عنوان "به وقت نجف" از مصطفی قناعتگر در سایت مباحثات منتشر شد. مطلب حاضر در پاسخ به این مطلب می باشد که در ادامه می خوانید:
🔹اگرچه ديدگاه‌هاى مكتب قم و نجف اختلاف‌هاى فكری زيادي دارند، اما در اين روزگار نوع طلاب علاقه‌مند به تحصيل در حوزه علميه نجف هستند، زيرا امروزه حوزه نجف با سابقه بى‌نظيرِ خود عنوانى مهم به ارمغان مى‌آورد كه شايد در هيچ كجاى دنيا اين عنوان اصيل براى محصلين حوزوى قابل تحصيل نباشد.
🔹واقع امر اين است كه تعطيلات حوزه نجف با حوزه قم از حيث كميّت قابل قياس نيست.مقداری از اين تعطيلات اجبارى است، اما مقدار ديگر آن تعطيلات رسومات غلطى است كه در حوزه نجف نهادينه گشته است. در مجموع اگر تعطيلى‌هاى حوزه نجف از حوزه قم بيشتر نباشد، يقيناً كمتر نخواهد بود، اما همجوارى اميرالمؤمنين سبب شده تا قوت علمى نجف به گونه‌اى باشد تا قم و ديگران همه بر سر سفره تراث نجف اشرف مشغول علم‌آموزى باشند.
ادامه مطلب در سایت مباحثات
👇👇👇
mobahesat.ir/18469
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
مباحثات/تصویر دریافتی
🔹سه مجله در موضوع تخصصی حوزه و روحانیت در آستانه عید نوروز منتشر شده‌است که می‌تواند همراه خوبی در ایام تعطیلات باشد
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
✔️مباحثات/یادداشت وارده
گام دوم، گام عدالت‌خواهی
محمدصابر صادقی
🔹ما مردمِ این سرزمین، منتظر عدالت‌ورزی توسط دیگران بودیم و "خویشتن" خویش را تماشاچی کردیم! و از آرمان پنجاه و هفت دور شدیم؛ این بود که عدالت را دور دسترس‌تر از قبل پنداشتیم، تا هنگامه "عصر نو عدالت‌خواهی" به مثابه مطالبه عمومی تبلور یافت و نضج گرفت و خویشتن‌مان را به صحنه آوردیم؛ باید چله دوم انقلاب را "عصر نو عدالت‌خواهی" نامید.
🔹همه ما فهمیده‌ایم که جز با عدالت نمی‌شود در این سرزمین به تعالی رسید مگر از راه تحقق عدالت. این پدیده را باید ارج نهاد و تعظیم کرد تا به تئوری‌های جایگزین نرسیم! و این هشداری است برای همه، عدالت‌خواهان و مخاطبان آنها. اگر تئوری عدالت‌طلبی از رونق بیافتد قطعا تئوری جایگزین بر ناگواری‌ها و ناهمواری‌ها خواهد افزود و بدتر آنکه محل اعتراضی نیز نخواهد بود! عدالت‌خواهی را ارج نهیم، به عدالت‌خواهی از هر طیفی و هر سلیقه‌ای توجه نشان دهیم و در ردّ آن باز از عدالت بگوییم تا این گوهر بی‌همتا از رونق نیافتد.
🔹 با فریب‌ها سَر عدالت‌خواهی بریده نشود و خود در این بین صاحب منفعت نباشیم؛ مردم با عدالت‌خواهی پویا و امیدوارتر خواهند بود تا با توجیه‌ها و لاپوشانی‌ها. عدالت‌خواهی باید به یک فرهنگ نرم‌خو اما با پشتوانه محکم تبدیل بشود. عدالت‌خواهی باید در همه ساحات اجتماع پیگیری شود و نه یک بعدی و جناحی. اگر کسی بخواهد قوانین اصلی و ارکان قانون اساسی و "عقلانیت‌های پایه" این سرزمین را رد کند دیگر او عدالت‌خواه درون یک نظام نیست، بلکه عدالت‌خواهی‌ است که با براندازی به دنبال مطلوب خویش است.
🔹ترسیم دوگانه‌های تقابلی، عدالت را به محاق می‌برد و آن را بی‌اثر می‌کند، عدالت در مواجهه با دوگانه‌های غیرواقعی، خود تبدیل به بی‌عدالتی می‌شود و برخلاف هویت خود عمل می‌کند؛ از دو گانه‌های غلط و رهزن، دوگانه عدالت و ولایت می‌باشد. اگر در عدالت، ولایت نباشد، خود خروج از حق و عدل است و از طرفی تصور ولایت بدون عدالت هم یک تصویر خیالی و از اساس ناقص و باطل است.
ادامه مطلب در سایت مباحثات
👇👇👇
http://mobahesat.ir/18480
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
 
🌺قابل توجه طلاب گرامی🌺


❗️دیگر نگران، #صوت، #کتاب، #جزوه و #نمونه‌سؤالات حوزه نباشید.

🔸در لینک زیر، صوت رایگان بیش از 27هزارجلسه #درسی بارگذاری شده است🔸
🔸تدریس تمامی دروس اصلیِ سطح1و2و3و4 و #دروس‌جنبی‌حوزوی(فلسفه، کلام، قرآنی و حدیث،حقوق،مکالمه عربی و..) از #اساتیدمجرب و مشهور 🎧🔸

🔸فایل کتب حوزوی، #جزوات و #نمونه‌سوالات‌ امتحانات حوزه

https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEAbjpSzuolasLt0xA
پنج: نخل و نارنج
پادکست تورق
مباحثات/#تورق
🔹پادکست معرفی کتاب
قسمت پنجم:«نخل و نارنج»
تالیف:دکتر وحید یامین‌پور
💥(نویسندگان کتب در موضوع حوزه و روحانیت _ترجیحا تازه منتشره_ می‌توانند یک نسخه از کتاب خود را برای معرفی به ما ارسال کنند)
🔸پادکست‌های تورق را می‌توانید در ناملیک هم پیگیری کنید
http://yon.ir/y70s4
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
Forwarded from خبرگزاری رسا
🔸 اجتماع عظیم علما،اساتید و طلاب حوزه علمیه در محکومیت اقدام بی شرمانه آمریکا علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

🔹 زمان : فردا چهارشنبه ساعت 11صبح
🔹️ مکان: مدرسه مبارکه فیضیه

🆔 @rasanewsagency
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
✔️با توجه به وقوع سیل در کشور و لزوم مشارکت گسترده حوزویان برای کمک به سیل‌زدگان،
🔹مباحثات بررسی می‌کند:
🔸چگونگی مشارکت اجتماعی حوزویان

🔸شما نیز می‌توانید نظرات یا یادداشت‌های خود را برای انتشار به ما ارسال کنید
@mobahesatadmin
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
✔️مباحثات/ حوزویان و رسالت اجتماعی(۱)
خدمات عمرانی مراجع در آئینه تاریخ

سید هادی طباطبایی

🔹حضور عالمان دینی در فعالیت‌های عمرانی اما تا پیش از زعامت شیخ عبدالکریم حائری، کمتر نمودی داشت. اگرچه تا پیش از زعامت شیخ عبدالکریم، مراجع عظام کمک‌ها و اقداماتی در زمینه فقرزدایی و کمک به افراد آسیب‌دیده را به انجام می‌رساندند، اما صورت نظام‌مند و منسجمی نداشته است. مرحوم حائری یزدی بود که هم ساختار حوزه علمیه را در قم بنا نهاد و هم برخی فعالیت‌های عمرانی را به انجام رسانید.
🔹مراجع عظام، در انجام خدمات عمرانی، رضایت مردمی را در نظر داشته‌اند. از همین روی بوده که با برخی از فعالیت‌های عمرانی حکومت پهلوی نیز مخالفت می کرده اند، چرا که معتقد بودند در این فعالیت‌ها ممکن است حقی از مردم ضایع شده باشد. مرحوم سید احمد خوانساری در زمان حاکمیت پهلوی، با ساخت برخی از خیابان‌ها مخالفت کرده بود. نقل شده است زمانی که پل سید خندان تهران تازه افتتاح شده بود، ایشان با ماشین از پل تردد نمی کرده است.
🔹تلاش آیت الله بروجردی در راستای فقرزدایی به گونه­‌ای بوده که باغ ارثی خود را در حدود چهار هزار تومان فروخت و نان و گندم برای فقرا خرید.آیت الله بروجردی زمانی که سیل شهر قم را فرا گرفته بود نیز حوزه و مردم را بسیج می‌­کند، شخصاً در میان سیل‌زدگان حاضر می‌­شود و به نحوه­ امدادرسانی نظارت می­‌کرده است.
ادامه مطلب در سایت مباحثات
👇👇👇
http://mobahesat.ir/18525
🔻🔻
@mobahesatmagz
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مباحثات/شبکه‌های اجتماعی
🔹کلیپ منتشر شده در خبرگزاری حوزه مورد توجه کاربران شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته است.در این فیلم کوتاه یک هموطن سیل‌زده به چند روحانی می‌گوید《من پیش از این مخالف روحانیت و طلبه‌ها بودم.اما شما زندگی من را نجات دادید》
🔹تاکنون تصاویر زیادی از حضور بسیار گسترده حوزویان در مناطق سیل‌زده منتشر شده‌است.
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
💐💐💐💐

دعوتید...
به دیدار نوروزی 1398 خانه اخلاق پژوهان جوان
با حضور اساتید حوزه اخلاق

شنبه 24 فروردین. ساعت ۵ عصر

@EthicsHouse
✔️حوزویان و رسالت اجتماعی(2)/حجت‌الاسلام باقرزاده:
مشارکت اجتماعی، وظیفه‌ ذاتی و اساسی روحانیون می‌باشد.

🔹روحانیت، بخشی از رهبری جامعه را  به‌ عهده دارد و سنخ رهبری آن، از جنس پیش‌روی و پیش‌گامی است، نه اینکه فقط از دور، دستورات و رهنمودهایی را صادر کند؛ در واقع روحانیت در آنچه به جامعه توصیه می‌کند، باید پیش‌گام باشد.
🔹 دلیل این‌که برخی با ورود روحانیت در مقاطع و وقایعی مانند کمک به سیل‌زدگان در سیل اخیر، مخالفت می‌کنند، به‌دلیل سوء برداشت ایشان از ماهیت روحانیت و رسالت روحانیت در اسلام است. اینها فکر می‌کنند که روحانیت صنفی است که صرفاً نقش آن، بلندگو و سخن‌گو بودن است، در حالی‌که نقش روحانیت، صرفاً اعلام نیست، بلکه عمل کردن به آنچه که می‌گوید هم می‌باشد؛ لذا، اگر روحانیت مردم را به انفاق و جهاد و شهادت‌طلبی و کمک به دیگران می‌کند، باید خودش هم در صف اول باشد، هم‌چنان که بوده است.
🔹اصلاً قرار نیست روحانیون مشارکت خود را به‌ خاطر برخی از طعنه‌ها، کنار بگذارند.آنچه که اصل است، مشارکت اجتماعی روحانیت می‌باشد و این مشارکت، ضروری است و شکل آن را میدان عمل و شرایط، تعیین می‌کند. رهبر انقلاب در بیانات‌شان، یکی از رسالت‌های روحانیت را مشارکت اجتماعی برمی‌شمارند. به صورت سنتی روحانیت در مشارکت‌های اجتماعی حضور داشته‌اند و خود را تافته‌ی جدا بافته‌ای از مردم، قلمداد نکرده‌اند.
ادامه مطلب در سایت مباحثات
👇👇👇
http://mobahesat.ir/18539
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مباحثات/پرونده ویژه مشارکت اجتماعی حوزویان
🔹حجت‌الاسلام عمادی ضمن تقدیر از حضور اقشار مختلف بویژه حوزویان برای کمک‌رسانی به سیل‌زدگان، رسانه‌ای کردن فعالیت‌ها و نشان دادن کمک گرفتن مردم را خلاف کرامت انسانی و سیره‌ی ائمه‌ی معصومین می‌داند
🔻🔻🔻
@mobahesatmagz
2024/10/03 23:27:35
Back to Top
HTML Embed Code: