Telegram Web Link
معرفی یک استارت آپ موفق
https://www.etoro.com/
Social trading platform

توضیح عکس: سفیر برند ایتورو، الک بالدوین بازیگر مشهور امریکایی که در تبلیغ می‌گه بذار برترین تریدرهای دنیا در استخدام شما باشند.
ایده برای تاسیس استارت آپ
با مشکل دروغ‌گویی اینفلوئنسرهای ایرانی حوزه بورس و ترید چه کنیم؟

در تلاطمات سال‌های اخیر بازارهای مالی و سرمایه‌گذاری از جمله بورس، رمزارز، دلار و ... یکی از چیزهایی جالب، تاثیرگذاری و بعضا سواستفاده اینفلوئنسرهای این حوزه بود، یعنی اون فرد میومد تو تلگرام یا اینستاگرام می‌گفت فلان سهم یا رمزارز رو بخرید در صورتیکه خودش می‌خواست بفروشه و از اون خارج بشه، یا می‌گفت آدم موفقیه در معاملاتش در صورتیکه واقعا نبود.


ایده:
مفهوم جدیدی در دنیا در معاملات سرمایه‌گذاری به خصوص در رمزارزها باب شده، با نام کپی تریدینگ

Copy Trading

یعنی شما معامله‌گران برتر رو می‌بینی و می‌تونی تنظیم کنی معاملات شما کپی معاملات اون‌ها باشه، و این طبق اظهار اون‌ها نیست طبق عملکرد واقعی است که پنل معاملات‌شون استخراج می‌شه و همه چی این وسط الگوریتمیک انجام می‌شه.
این سیستم تو ایران نیست، یا من ندیدم.

ایده: سوشیال مدیای معامله‌گران ایرانی با هدف کپی‌تریدینگ

جالب می‌شه یه استارت‌آپ بیاد یه شبکه اجتماعی (Social Media) معامله‌گران ایرانی تشکیل بده، یوزرهای این استارت‌آپ در صورت تمایل می‌تونن اکانت خودشون مثلا در کارگزاری مفید یا نوبیتکس رو با اکانت‌شون در این سوشیال مدیا سینک کنن، و معاملات‌شون و میزان بازده‌شون منعکس می‌شه در این سوشیال مدیا (به صورت واقعی نه به صورت حرف و جعل) و هدفه اینه که سایر معامله‌گران بتونن تنظیم کنن که از روی این افراد موفق خودکار کپی معاملات کنن.

یعنی یه جورایی این استارت‌آپ بازار سبدگردانی و صندوق‌های مشاع بورسی و ETF ها رو تارگت می‌کنه و اگه این سوشیال مدیا جا بیفته دیگه کسی پولش رو به سبدگردان نمی‌ده، اینفلوئنسری هم که تو این شبکه نباشه عملا اعتباری نداره.
.
این سیستم کپی معاملات تو دنیا خیلی اجرا شده در سال‌های اخیر یکی از جالب‌ترین‌هاش یه استارت‌آپ اسرائیلی به نام etoro است.

پی‌نوشت 1: قطعا پیاده‌سازی این ایده پیچیدگی‌های فنی، قانونی و کسب و کاری زیادی داره و قبل از شروع به کار باید در چند فاز اعتبارسنجی بشه.

https://www.tg-me.com/mmpourbasir/122
قانون یرکیز – دادسون چه درس‌هایی برای مدیریت خود و مدیریت اعضای تیم‌تان دارد؟
Yerkes–Dodson law
قانون یرکیز – دادسون چه درس‌هایی برای مدیریت خود و مدیریت اعضای تیم‌تان دارد؟
Yerkes–Dodson law

حرف این قانون (که متکی به مطالعات تجربی است) اینه که فرد اگر تا حدودی تحت فشار و استرس باشه عملکردش بهتره، اگه این فشار و استرس خیلی کم باشه عملکرد میاد پایین، اگه خیلی بالا باشه هم همین‌طور.

یعنی شما برای انجام بهینه هرکاری باید تا حدی تحت فشار باشید (نه خیلی زیاد 🤯 نه خیلی آزاد 🥱 )

طبق تجربه من که مطابق این قانون هم هست، مدیران باید اعضای تیم‌ خودشون رو تا حد مشخصی تحت فشار و استرس انجام کار قرار بدن تا عملکرد تیم بالاتر بره.

در مدیریت شخصی هم از این قانون می‌شه استفاده کرد، فرضا شما می‌خواید یکی از مهارت‌های شخصی‌تون رو بهبود بدید مثلا زبان انگلیسی، اگر یه مایل‌استون استرس‌زا برای خودتون تعریف کنید که شما رو حدی تحت فشار ببره مثلا آزمون زبان، یا ارائه در کنفرانسی به زبان انگلیسی، احتمالا به خاطر استرس وارده عملکردتون از این‌که در آزادی کامل باشید بهتر می‌شه اگه این مایل استون خیلی نزدیک باشه زمانش، احتمالا عملکردتون بدتر می‌شه.


در مدیریت اعضای تیم و اعمال این قانون 2 نکته رو توجه داشته باشید:
1- زیاده روی نکنید چون هم فضا سمی می‌شه و هم طبق این قانون عملکرد کم می‌شه.
2- از اعضای تیم‌تون کسایی که مهارت خود مدیریتی رو خوب بلد هستن، زیاد انگولک نکنید بذارید خودشون طبق رویه‌ها پیش برن.

همچنین به عنوان کارمند و عضو تیم، خوبه در تیمی باشید که فضا و مدیرتون سطح استرس بهینه رو بهتون وارد می‌کنه، اعضای تیم هم در این مورد باید مدیرهاشون صحبت کنن، وقتی استرس و فشار خیلی زیاد می‌شه در میون بذارن این موضوع رو.


نکته‌ی اضافی: یکی از معدود دلایلی که من فکر می‌کنم هنوز یادگیری در دانشگاه نسبت به سایر منابع یادگیری حرف‌هایی برای گفتن داره، همین قانونه، یعنی شما تو دانشگاه به خاطر حضور و غیاب، پروژه، تمرین و نمره و مدرک تا حدی می‌رید تو استرس که ممکنه عملکرد رو افزایش بده.
و فقط کسایی بیرون از دانشگاه می‌تونن یادگیری‌های خوب و قوی داشته باشن که مهارت خود مدیریتی بالایی داشته باشن که البته در سنین پایین‌تر و تجربه کم‌تر، خیلی‌ها این مهارت رو ندارن.

https://www.tg-me.com/mmpourbasir/124
چه زمانی و روی چه کسانی باید کمپین‌های تبلیغاتی را اجرا کنیم؟
چرا خیلی از کمپین‌های تبلیغاتی شرکت‌ها شکست می‌خورند؟

پیاده‌سازی و تفسیر و مدل رفتاری فاگ در فروش بازاریابی

مدل معروفی هست که رفتار انسان (مشتری، کاربر و ...) را تبیین می‌کند این مدل توسط آقای فاگ در آزمایشگاه رفتاری دانشگاه استفورد توسعه داده شده، مدل می‌گه عمل یک کاربر (مشتری) از فرمول زیر تبیعیت می‌کنه:

B= M*A*P
Behavior = Motivation * Ability * Prompt

یعنی در کیس ما که فروش بازاریابی است، ما می‌خواهیم رفتار مورد نظر ما (کسب و کار) از مشتری سر بزند، یعنی از ما محصول یا خدمت مشخصی را خرید کند، از این فرمول پیروی می‌کند:

رفتار خرید: انگیزه خریدار * توانایی خریدار * محرک

مثال: کسب و کار ما داره به صورت اینترنتی کفش کوهنوردی می‌فروشه، اگر کمپین تبلیغاتی ما بتونه سراغ دسته خریدارانی بره که این دو مورد را دارند:
1- انگیزه بالایی دارن که احتمالا کفش کوهنوردی بخرن (نیاز بالایی دارن)
2- تواناییش رو هم دارن (پول دارن، دسترسی به اینترنت، راحت بودن با خرید اینترنتی و ...)
می‌مونه مورد 3 یعنی محرک، محرک می‌تونه یه کمپین تبلیغاتی مبتنی بر یک جشنواره فروش (تخفیف) باشه که از طرق مختلفی مثلا اس ام اس مارکتینگ یا اینستاگرام داره به مخاطبین می‌رسه.

اگه تو نمودار دقت کنید، می‌بینید که محرک‌ها (کمپین‌ها) وقتی‌ انگیزه و توانایی مشتری پایین باشه شکست می‌خورده و منجر به رفتار نمی‌شه، ولی وقتی که انگیزه و توانایی مشتری بالا باشه موفق می‌شه و منجر به خرید می‌شه.

نتیجه‌گیری و توصیه: تبلیغات و محرک‌های فروش وقتی موثر است که در جای درستی از نمودار فاگ اجرا شود.
1- یا باید کاربران درست که محدوده مورد نظر هستند را پیدا کنید و تارگت کنید. (انگیزه بالا توانایی بالا برای کالای مورد نظر)
2- یا باید با کمپین‌های پیشینی کاربر را به محدود مورد نظر انتقال دهید، مثلا اگر انگیزه استقاده از کالای مورد نظر را ندارد، کمپین‌های آگاهی‌بخشی یا داستان موفقیت (نه کمپین فروش) باید اجرا شود.

اگر تبلیغات در جای نادرست از نمودار فاگ اجرا شود فقط پول دور ریختن و آزار رساندن به کاربر است.


نکته اضافی: از این نمودار برای روابط شخصی هم می‌شه استفاده کرد، مثلا شما می‌خواهید از مدیر و کارفرمایتان درخواست افزایش حقوق کنید، این درخواست شما در نمودار فاگ می‌شه محرک، شما این محرک یعنی جلسه‌ای که در آن در خواست افزایش حقوق را دارید در نقطه‌ی ایده‌ال در نمودار فاگ پرتاب کنید تا به نتیجه برسد:
یعنی کارفرمای شما هم انگیزه‌ی این کار را داشته باشد (مثلا تصور کند با این افزایش حقوق خروجی کار بهتر خواهد شد یا ...)
هم توانایی داشته باشد (اوضاع مالی، آیین‌نامه‌ها و رویه‌ها و ...)
در این صورت شما باید در نقطه و زمان درست جلسه‌ی درخواست افزایش حقوق را داشته باشید تا متجر به نتیجه‌ی مطلوب شما بشود.
https://www.tg-me.com/mmpourbasir/127
تاثیر تنوع فرهنگی در تیم‌های کاری در افزایش بهره‌وری و نوآوری
+ یک نکته در خصوص بحران اخیر افغانستان

در پژوهش‌های تجربی مختلفی اثبات شده تنوع فرهنگی، قومی، دینی و نژادی در ترکیب تیم‌ها و سازمان‌ها در سه مورد زیر عملکرد بهتری از تیم‌های یکدست دارند:
1- ایده‌پردازی و خلاقیت
2- تصمیم‌گیری بهتر
3- اجرایی‌سازی ایده‌های نوآورانه


مدیران کسب و کارها، استارت‌آپ‌ها در ایران هم باید به استقبال استخدام‌های با تنوع‌های نژادی و قومی بروند، هم باعث تاثیرات مثبت اجتماعی می‌شود، هم باعث تاثیرات مثبت در سازمان خود.

متاسفانه در ماه‌های اخیر بحران جنگ داخلی در افغانستان به وجود آمده و در آینده شاید بدتر هم بشود و خیل عظیمی از مهاجران افغانستانی به ایران بیایند، علاوه بر مسئولیتی که مقامات حکومتی و همین‌طور نهادهای خیریه و غیرانتفاعی در این مورد دارند، ما اعضای اکوسیستم کسب و کارهای ایرانی هم باید به فکر باشیم و بسترسازی برای جذب برخی از این مهاجرین رو داشته باشیم.

برخلاف تصوری که عامه‌ی ایرانی‌ها دارند، مهاجرین افغانستانی فقط رده‌ی مهارتی کارگری و سرایداری نیستند، و خیلی نیروهای نخبه هم دارند که به ایران به عنوان یک محل موقت برای اسکان یا تحصیل نگاه می‌کنند (و اغلب مشغول به کارگری هستند) و سپس به امریکا یا کانادا مهاجرت می‌کنند، خودم در مقطع دکتری در دانشگاه تهران با چند نفر با شرایط مشابه دوست و هم‌کلاسی بودم.

متاسفانه اکثر نیروهای افغانستانی (از جمله نیروهای نخبه) در ایران اجازه کار ندارند و باید در مشاغل رده‌ی پایین کار کنند و سازمان‌های ایرانی‌ها هم قادر به جذب آن‌ها نیستند.

با زیاد شدن مهاجرین افغانستانی در ماه‌های آینده خواه ناخواه فشار زیادی به بازار کار ایران وارد خواهد شد، اگر حکومت مجوزهای لازم را اعطا کند، قسمتی از فشار این عرضه‌ی نیروی کار در نیروهای نخبه توسط کسب و کارها جذب می‌شود و فشار روی قسمت‌های شغل‌های کارگری که نرخ بیکاری در ایران بالاتر است اندکی کم‌تر خواهد شد.

گوش کردن قسمت 17 از پادکست رادیومرز با عنوان افغانستانی‌ها هم در این زمینه توصیه می‌شود.

پی‌نوشت: کاملا درک می‌کنم شاید کسی (ایرانی) که بیکار باشه و الان جویای کار باشه و مشکلات اقتصادی زیادی داره شاید ناراحت بشه از اعطای مجوز کار به افغانستانی‌ها، جواب خیلی متقنی هم ندارم بدم، ولی شرایط فعلی هم برای افغانستانی‌ها منصفانه نیست به نظرم.

محمد مهدی پوربصیر
https://www.tg-me.com/joinchat-UUSEapjbAqAzVW-X
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
در ویدئو بالا در مورد این موضوع صحبت می‌کنم:

استراتژی حمله به ترس در گرفتن کارآموزی چیه؟ و چطوری باید هرکس با توجه به روحیات خودش این استراتژی رو اتخاذ کنه؟

دیدن این فیلم را به همه دانشجویان، کسانی که تازه فارع التحصیل شدند یا می‌خواهند فیلد کاری خودشان را عوض کنند توصیه می‌کنم.

دسترسی به فیلم کامل: لینک (رایگان)
اقتصاد دیجیتال چطور داره دنیا رو تغییر داده؟
آخرین فرصت‌ها برای تطبیق فعالین اقتصادی در ایران در حال سپری شدن است.

چند وقت پیش (می 2021) کِوین کِلی (نویسنده و سردبیر مجله وایرد) گفت قصد دارم یک کتاب از عکاسی‌هام از آسیا رو در 1000 صفحه نفیس منتشر کنم، کوین کلی حدودا 70 ساله‌ست و در رسم قدیمی اقتصاد نشر باید می‌رفت دنبال ناشر می‌گشت که سرمایه‌گذاری کنه و بعد وارد چرخه‌ی توزیع کتاب‌فروشی‌های امریکا و جهان، در رسم یه مقدار جدیدتر اقتصاد نشر این کتاب باید می‌رفت تو کتاب‌فروشی‌های زنجیره‌ای مثل بارنز اند نوبل و همچنین سایت آمازون.

ولی کوین کلی یک کمپین جمع‌سپاری مالی (کراد فاندینگ) در سایت کیک استارتر راه انداخت که می‌خوام یه همچیین کتابی چاپ کنم، و کسایی که دوست دارن بین 25 تا 1000 دلار حمایت کنن. کوین کلی برای این کمپین هدف گذاری کرد که می‌خوام 75 هزار دلار جمع کنم، ولی ظرف چند روز بالای نیم میلیون دلار پول جمع شد و کمپین با 600 هزار دلار تموم شد.

روندی رو می‌شه دید که فرایندهای اقتصادی اجتماعی داره از نظم قبلی خودش عبور می‌کنه، احتمالا در سال‌های آینده فعالین سنتی کسب و کار ضعیف‌تر می‌شن و حتی غول‌های اقتصادی نوظهور مثل آمازون (یا در ایران دیجی‌کالا یا اسنپ) نمی‌تونن فرایندها رو قبضه کنن یا انحصارگری کنن.


توصیه در سطح سازمانی:
روندهای اقتصاد دیجیتال و شبکه‌های اجتماعی را تحلیل کنید، شما در سمت درست بازی ایستادید یا سمتی که از بین خواهد رفت؟ اگر سمت درست هستید با شتاب پیش برید، اگه سمت غلط بازی هستید درنگ کنید و بازاندیشی کنید، شاید خروج الان بهتر از خروج از کسب و کار 5 سال بعد باشه.

کسب و کارهایی که خیلی ریشه تو دنیای فیزیکی دارن دیرتر تحت تاثیر قرار می‌گیرن (مثلا اگه کارخونه سیمان دارید) ولی خیلی هم طول نخواهد کشید که تحت تاثیر قرار می‌گیرن، ولی صنایعی مثل آموزش، سلامت، بانکداری مالی، تبلیغات، نشر، گردشگری، حمل و نقل، خرده‌فروشی و از این دست همین حالا هم تحت تاثیر قرار گرفتن و در آینده بقیه‌شون هم قرار می‌گیرن.

توصیه در سطح فردی:
در حال ساختن پرسنال برند خودتون در جهت درست که بعدا بتونید مثل کوین کلی در جهت پیشبرد پروژه‌هاتون نقدش کنید هستید؟
کال نیوپورت در کتاب کار عمیق می‌گه، تو آینده اگه جزو یکی از این سه‌ دسته آدم هستی می‌تونی جایگاهی تو اجتماع داشته باشی وگرنه باید به حداقل‌ها دلخوش کنی:
1- پرسنال برندهای سوپراستار
2- متخصصین خیلی سطح بالا که با کار عمیق متخصص شده‌اند
3- سرمایه‌دارها
روی کدوم یکی از این موارد داری خودت رو می‌سازی؟ توصیه من کار همزمان روی مورد 1 و 2 است.

ویدئو کمپین رو در پست بعدی می‌گذارم.

https://www.tg-me.com/joinchat-UUSEapjbAqAzVW-X
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
پیرو پست قبلی ویدئو کمپین کیک استارتری که کوین کلی باهاش 600 هزار دلار برای کتابش جمع کرد.
https://www.tg-me.com/mmpourbasir/132
ترجمه حدودی:
وقتی مشکلت نداشتن شغل و پوله و می‌خوای این مشکل رو برطرف کنی، می‌شی یه مشکل اضافه برای رئیس آینده‌ت.
اگه می‌تونی یه عالمه از مشکلات فعلی رئیس آینده‌ت رو حل کنی، تو استخدامی.


اگه می‌خواید شغل‌های خوب گیر بیارید، تفکر و بیان‌تون رو از این‌که من (کارجو) با گرفتن این شغل چه مشکلاتی از خودم رو می‌تونم حل بکنم؟ به این‌که من (کارجو) با گرفتن این شغل چه مشکلاتی از کارفرما رو می‌تونم حل بکنم تغییر بدید و روش مانور بدید.
https://twitter.com/pourbasir/status/1429013789291302912
در تبلیغ‌ به صورت بنر یا عکس می‌خوایم از مدل انسانی استفاده کنیم، به نظرتون مدل بهتره به دوربین مستقیم نگاه کنه یا طرف دیگه‌ای رو نگاه کنه؟
Anonymous Poll
45%
مستقیم تو دوربین نگاه کنه
40%
نگاهش سمت دیگه‌ای باشه
15%
نمی‌دونم
منظورمون انتخاب بین دو وضعیت بالاست.
کسایی که تجربه یا تخصصی در این زمینه دارند لطفا در نظرسنجی شرکت کنند.
این موضوع تو بهره‌وری تبلیغات خیلی می‌تونه تاثیر بذاره.
در پایان نظرسنجی خودم هم نظرم را خواهم نوشت.
اگه کامنت تشریحی دارید این‌جا بذارید: لینک
ترم جاری تحصیلی، یعنی ترم اول سال تحصیلی1400-1401، در دانشکده مهندسی صنایع دانشگاه خواجه نصیر، کلاس «مبانی کارآفرینی» خواهم داشت.

تو این کلاس با رویکردی بیش‌تر عمل‌گرایانه سراغ موضوعات راه‌اندازی و گسترش کسب و کار، کارآفرینی، استارت‌آپ و سرمایه‌گذاری خطرپذیر می‌ریم.

از بیرون دانشگاه خواجه نصیر برای هر کد کلاس 2 نفر دانشجو مدعو (مستمع آزاد) رایگان می‌تونم داشته باشم، دوستانی که علاقه‌مند هستند در این پست لینکدین پیام بگذارن تا راهنمایی‌شون کنم. لینک

کلاس‌ها به صورت آنلاین است.
کارشناسی 2 واحدی، چهارشنبه‌ها ساعت 13 الی 15 شروع از 31 شهریور 1400
کارشناسی ارشد 3 واحدی، چهارشنبه‌ها ساعت 15 الی 18، شروع از 31 شهریور 1400

دانشجویان مقطع کارشناسی و ارشد که می‌خوان از سایر دانشگاه‌ها مهمان رسمی باشن و واحد رو رسمی اخذ کنن با آموزش دانشکده صنایع خواجه نصیر هماهنگی کنند.

پی‌نوشت: این کلاس تکمیل ظرفیت شد، لطفا پیام یا کامنتی در این خصوص ندهید. ان‌شاالله ترم آینده.
https://www.tg-me.com/mmpourbasir
https://www.tg-me.com/joinchat-UUSEapjbAqAzVW-X
در مسیر بهتر شدن، یادداشت‌های شخصی محمد مهدی پوربصیر
در تبلیغ‌ به صورت بنر یا عکس می‌خوایم از مدل انسانی استفاده کنیم، به نظرتون مدل بهتره به دوربین مستقیم نگاه کنه یا طرف دیگه‌ای رو نگاه کنه؟
این موضوع نظرسنجیش تموم شد، کامنت‌های خیلی جالبی داشت من خودم از بعضی‌هاش یاد گرفتم.
سوال این بود که وقتی داریم یه بنر رو طراحی می‌کنیم و اون بنر توش عکس یه مدل انسانی هست، اون مدل بهتره مستقیم تو دوربین نگاه کنه یا نگاهش جای دیگه باشه.
در ویس بالا به سناوریوهای مختلف این موضوع پرداختم.
لینک مطلب در لینکدین اگه می‌خواید کامنت‌ها رو بخونید.
لینک مطالعه‌ای که تو ویس ازش صحبت می‌کنم.
🛑 ترم بعد در دانشگاه علامه طباطبایی (دانشکده مدیریت) درس استراتژی بازاریابی را خواهم گفت، تو این کلاس در مورد بینش‌های کلانی که یک صاحب کسب و کار یا یک متخصص بازاریابی باید بهش مجهز بشه که بتونه تو بازار داخلی و خارجی برای کسب و کار خودش یا کسب و کار کارفرماش پول در بیاره صحبت می‌کنیم.

به خاطر تعلق خاطری که من به مباحث کارآفرینی و کسب و کار جدید دارم، این کلاس هم یه مقدار رنگ و بوی کارآفرینی خواهد داشت.

یه تعداد خیلی کم مستمع آزاد می‌تونن تو این کلاس شرکت کنند، کسایی که داوطلب هستند لطفا پای این پست در لینکدین کامنت بذارن.
یکشنبه‌ها ساعت 16 الی 19، شروع از اواخر شهریور 1400، به صورت آنلاین.

پی‌نوشت: این کلاس تکمیل ظرفیت شده است، لطفا درخواست یا کامنتی در این مورد ندهید.

محمد مهدی پوربصیر
https://www.tg-me.com/joinchat-UUSEapjbAqAzVW-X
چند هفته پیش وزارت علوم یه گزارش آماری جامع از وضعیت آموزش عالی کشور به مناسبت پایان دو دوره دولت قبلی ارائه کرد، توش داده‌ها و آمارهای خیلی ارزشمندی هست، از جمله:
تعداد و وضعیت دانشگاه‌های کشور و نوع آن‌ها
تعداد دانشجویان به تفیکیک مقطع و وضعیت دموگرافیک طی سال‌های اخیر
آمارهای مربوط به کنکور کارشناسی، ارشد و دکتری
آمارهای مربوط به تعداد اعضای هیات علمی و مدرسین دانشگاه‌ها
و چندین آمار جالب دیگه.
خود گزارش بیش‌تر جنبه‌ی تبلیغاتی و روابط عمومی برای وزارت خونه داره ولی خب یه منبع رسمی هست برای کسایی که دنبال منابع برای تحقیقات بازاریابی هستند، که به خصوص برای استارت‌آپ‌های حوزه آموزش و محتوا ضروریه.
کلا وزارت خونه‌های مختلف مشابه چنین گزارش‌هایی رو در یکی دو ماه اخیر به مناسبت پایان دولت منتشر کردن، خیلی‌هاش رو تو مرکز پژوهش‌های مجلس می‌تونید پیدا کنید، بعضی‌هاش رو هم از سایت وزارت‌خونه‌ها و ...
https://rc.majlis.ir/
همین یکی که از وزارت علوم بود رو در ادامه روی کانال قرار می‌دم.
🧭 دم‌دستی‌ترین و پرتکرارترین کتابی که برای توسعه فردی معرفی می‌شه چیه؟

جواب من به سوال بالا کتاب هفت عادت مردمان موثر از استفن کاوی است، که فکر کنم 10 تا هم ترجمه مختلف به فارسی شده، کتاب بدی نیست البته من با یکی از قانون‌هاش به کل مخالفم (حداقل برای خودم)

بدیهی‌ترین و معروف‌ترین قانون این کتاب که همه می‌دونن و حفظ هستن قانون هفتمش هست:

## Sharpen the Saw


اره خودت رو تیز نگه‌دار 🪓
یعنی قوای ذهنی و جسمی خودت رو آماده و هوشیار نگه‌دار تا بتونی بهترین عملکرد رو داشته باشی.

این قانون در عین سادگی بیش‌ترین قانونی که فراموش می‌شود، همین قانون هفتم هست.
یه بار دیگه نکاتش رو برای یادآوری به خودم این‌جا می‌نویسم:



ما برای این‌که عملکرد خوبی داشته باشیم باید اره‌ خودمون رو در چهار بعد زیر تیز کنیم و تیز نگه‌داریم به صورت مستمر:

1- بعد جسمانی:
غذای خوب بخور
استراحت و خواب به اندازه کافی
تمرینات ورزشی در سه جهت: استقامت، کشش و موبیلیتی، و قدرت
به دردهای بدنت رسیدگی کن

بعد روحانی:
مدیتیشن و مایندفولنس
همجواری مستمر با طبیعیت
بهره بردن از موسیقی و ادبیات خوب

بعد ذهنی:
کتاب خوب خواندن
نوشتن وقایع روزنامه (خاطره نویسی)
محدود کردن و کم کردن زمان مطالعه اخبار، تلویزیون و شبکه‌های اجتماعی
معاشرت با انسان‌های مثبت و دوست‌داشتنی
تراپی

بعد عاطفی:
فهمیدن دیگران و روابط گرم و سازنده
کار داوطلبانه و پروژه‌های خیرخوهانه
وقت باکیفیت گذاشتن برای خانواده و دوستان


اگر در شلوغ‌ترین، پرفشارترین، ناامیدترین دوران زندگی‌تون هم هستید، موارد بالا رو اگه انجام ندید با یه اره کند به جنگ یه تکه الوار خیلی قطور رفتید.
یادمون نره اره‌مون همیشه تیز باشه.
هم از زندگی لذت بیش‌تری می‌بریم، هم مشکلات کاری و درسی (احتمالا) بهتر حل می‌شود.

محمد مهدی پوربصیر
https://www.tg-me.com/joinchat-UUSEapjbAqAzVW-X
stephen_covey_The_7_habits_of_highly_effective_people_,_Franclin.pdf
759.3 KB
فایل کامل کتاب هفت عادت مردمان موثر
The 7 Habits of Highly Effective People


کتاب خیلی درجه یکی نیست که بگیم برای مشکلات امروزمون کافیه، ولی یه بار خوندنش حتما توصیه می‌شه. (از نظر من)
2024/09/30 00:24:57
Back to Top
HTML Embed Code: