Telegram Web Link
#اثرآفرینان استرآباد و جرجان
در دفتر زمانه فتد نامش از قلم
هر ملتی که مردم صاحب قلم نداشت

«محمد نصرآبادي استرآبادي»
قرن 13 يا 14هـ.ق.

🔸مرحوم «شيخ محمدصالح استرآبادي» در تذکره‌ي خويش شرح‌حال بسيار مختصري از رجال «استرآباد» و «جرجان» را يادآور شده ولي به تاريخ ولادت، وفات و ديگر جزئيات زندگاني آنها اشاره‌اي نکرده است. از آن جمله درباره‌ي نصرآبادي مي‌نويسد: «الفاضل المحقق و العالم المدقق الآخوند ملا محمد نصرابادي الاسترابادي رفع‌الله قدره، مسقط الراس آن سمو القدر و المکان قريه‌ي نصراباد استراباد است...»
🔹وي در ادامه مي‌افزايد: «در واقعه‌ي ايشاني ]پريشاني[ استراباد که سابقاً اشاره شد اسير طايفه‌ي تراکمه گرديد.»
🔸از اين عبارت مي‌توان زمان حيات «ملا محمد نصرآبادي» را استنباط کرد؛ زيرا ترکمانان چند بار به «گرگان» هجوم آورده و با مردم درگير جنگ شده‌اند. يکي از اين جنگ‌ها در سال 1274-1276هـ.ق. اتفاق افتاد و پس از آن ترکمانان «يموت» در «آق‌قلعه» مستقر شدند.
🔹بار دوم به سال 1303-1304هـ.ق. ترکمن‌هاي «يموت» و «گوگلان» به شورش دست زدند و «شيعيان» زيادي را در «گرگان» و ديگر شهرهاي اطراف به خاک و خون کشيدند. هرچند اين شورش با سرکوب دولت مرکزي پايان يافت، ليکن صدمات زيادي به کشور وارد ساخت.
🔸در هر حال اگر در اين فقره شورش‌ها، ملا محمد نصرآبادي به دست ترکمن‌ها اسير شده باشد، قطعاً در سده‌ي 13 مي‌زيسته است. البته بنا به گزارش شيخ محمدصالح، وي پس از استخلاص از دست ترکمانان، مدتي را در «تهران» زندگاني کرد و سرانجام در پايتخت زندگاني را بدرود گفت. از اين‌رو مي‌توان گفت او در اوايل سده‌ي 14هـ.ق. درگذشته است.
🔹به هر روي، ملا محمد نصرآبادي، در روستاي «نصرآباد» «استرآباد» ديده به جهان گشود. در همان شهر زندگي کرد و تحصيلات خود را تا پايان ادبيات ادامه داد. آنگاه به عتبات عاليات سفر کرد و فقه و اصول و ديگر علوم رايج را در حوزه‌هاي علميه «نجف اشرف» و «کربلا» به پايان برد. سپس به «استرآباد» بازگشت و در مسجد جامع «استرآباد» و در شسبتان غربي به امامت جماعت و ارشاد مردم همت گماشت.

🍃 آثار

1- تذکرة الواعظين
2-تحريرات فقهي

منبع: کتاب اثرآفرینان استرآباد و جرجان
👇👇

🌐https://www.instagram.com/mirdamad_org_
🌐@mirdamad_org
💥عصری با گویش استرآبادی ( گُرگانی)

🔸فرهیخته ارجمند با درود و احترام
بر آن شدیم تا به منظور احیای تاریخ و فرهنگ سرزمین استرآباد و گرگان، گرامی‌داشتی را به مناسبت، روز جهانی زبان مادری‌، با عنوان «عصری با گویش استرآبادی (گُرگانی)» برگزار کنیم. حضور جنابعالی، خانواده‌ی محترم و دوستان گرامی‌تان را در این رویداد فرهنگی اجتماعی ارج می‌نهیم.

🔹زمان: سه‌شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۱، ساعت ۱۸:۱۵
🔸مکان: تالار اندیشه موسسه فرهنگی میرداماد (گرگان، بلوار شهید مفتح)

☑️شرکت برای عموم آزاد است.

👇👇

🌐https://www.instagram.com/mirdamad_org_
🌐@mirdamad_org
⬛️ «شهادت حضرت موسی بن جعفر امام موسی الکاظم (ع) بر مسلمین جهان تسلیت باد.»

الإمام الكاظم(ع : كَثرَةُ الهَمِّ یورِثُ الهَرَمِ.
«امام كاظم(ع):فراوانی غصّه، موجب پیری است.»


👇👇

🌐https://www.instagram.com/mirdamad_org_
🌐@mirdamad_org
💥عصری با گویش استرآبادی ( گُرگانی)

🔸فرهیخته ارجمند با درود و احترام
بر آن شدیم تا به منظور احیای تاریخ و فرهنگ سرزمین استرآباد و گرگان، گرامی‌داشتی را به مناسبت، روز جهانی زبان مادری‌، با عنوان «عصری با گویش استرآبادی (گُرگانی)» برگزار کنیم. حضور جنابعالی، خانواده‌ی محترم و دوستان گرامی‌تان را در این رویداد فرهنگی اجتماعی ارج می‌نهیم.

🔹زمان: سه‌شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۱، ساعت ۱۸:۱۵
🔸مکان: تالار اندیشه موسسه فرهنگی میرداماد (گرگان، بلوار شهید مفتح)

☑️شرکت برای عموم آزاد است.

👇👇

🌐https://www.instagram.com/mirdamad_org_
🌐@mirdamad_org
🔹به مناسبت روز جهانی زبان مادری ۲۱ فوریه (۲ اسفند) در راستای احیای تاریخ و فرهنگ سرزمین استرآباد و گرگان، گرامی‌داشتی با عنوان «عصری با گویش استرآبادی (گُرگانی)» در شامگاه روز سه شنبه ۲ اسفند ۱۴۰۱ در تالار اندیشه موسسه فرهنگی میرداماد با حضور چند تن از پژوهشگران فرهنگ عامه استرآباد از جمله محمدرضا اثنی‌عشری، حسین ضمیری و فروغ محسنی مفیدی به همراه شعرخوانی کریم الله قائمی و راحمه شهریاری برگزار شد. در این نشست آثار تولید شده به گویش استرآبادی (گرگانی) اعم از کتاب، فیلم، نمایشنامه، شعر و ... معرفی و در این مراسم از کسانی که برای حفظ گویش استرابادی سالها تلاش کرده و آثاری تولید کرده یاد شد. همچنین معرفی تعدادی از ضرب المثل‌های استرآبادی و کاربرد آنها که توسط محمدرضا اثنی عشری گردآوری و تدوین شده است در کنار لغات و اصطلاحات گویش استرآبادی به حضار معرفی شد. در ادامه برنامه کریم الله قائمی و راحمه شهریاری، اشعاری از سروده‌های خویش را به گویش استرآبادی خواندند. علاقمندان بسیاری در این نشست فرهنگی شرکت کردند و مورد استقبال عموم فرهنگ دوستان سرزمین گرگان و استرآباد واقع گردید. ‏www.instagram.com/mirdamad_org_
موسسه فرهنگی میرداماد برگزار می کند.
🔰کرسی سی و یکم گفتمان دینی با موضوع:
💠روانشناسی تحول دینداری💠
❇️با حضور و کارشناسی دکتر محمود نوذری (مولف و عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه)
✴️و پرسشگری دکتر محمد حکیمی
🔹شنبه 6 اسفند/ ساعت 16
🔹تالار اندیشه موسسه فرهنگی میرداماد.
👇👇
🌐https://www.instagram.com/mirdamad_org_
🌐@mirdamad_org
💠هم اکنون سی و یکمین نشست گفتمان دینی باموضوع روانشناسی و تحول دینداری در تالار اندیشه موسسه فرهنگی میرداماد/
1401/12/6
موسسه فرهنگی میرداماد

👇👇
🌐https://www.instagram.com/mirdamad_org_
🌐@mirdamad_org
موسسه فرهنگی میرداماد گرگان
💠هم اکنون سی و یکمین نشست گفتمان دینی باموضوع روانشناسی و تحول دینداری در تالار اندیشه موسسه فرهنگی میرداماد/ 1401/12/6 موسسه فرهنگی میرداماد 👇👇 🌐https://www.instagram.com/mirdamad_org_ 🌐@mirdamad_org
دکتر محمود نوذری در سی و یکمین نشست گفتمان دینی موسسه فرهنگی میرداماد
قلمرو تحول دینداری با مسائل کلامی و فقهی متمایز است

🔰ایمان در نظام روانی انسان در چارچوب قواعد خاصی ساخته می شود و معلول عوامل متعددی از جمله آموزش معارف اسلامی است و علاوه بر آن قلمرو تحول دینداری با مسائل کلامی و فقهی متمایز است و به همین خاطر موضوع دینداری و تحولات مربوطه به لحاظ روانشناسی بسیار حائز اهمیت خواهد بود و نیازمند توجه و در عین حال تربیت نیروی انسانی متخصص و آگاه برای تربیت جامعه هستیم.
❇️حجه الاسلام والمسلمین محمود نوذری در نشست سی و یکم گفتمان دینی با موضوع «روانشناسی تحول دینداری» که عصر روز ششم بهمن 1401 در تالار اندیشه موسسه فرهنگی میرداماد برگزار شد. ضمن بیان مطلب فوق افزود:
با بیان چند نکته ماهیت پرسش اساسی این مبحث روشن خواهد شد و آن موضوعات عبارتند از. پیشینه آموزش دین به کودکان و نوجوانان در سنت های دینی هم به به لحاظ عملی و هم به لحاظ نظری و همچنین تحولات در الگوی آموزش دین در دوره معاصر.
✳️ایشان ادامه دادند: در تبیین روشناسی تحول دینداری ما باید به این سه پرسش اساسی پاسخ دهیم که؛ تغییرات دینداری در طول عمر مبتنی بر تغییرات در تعامل عوامل درونی و بیرونی چگونه است؟ چگونه یک تخمک بارور به فرد بالغ دینی و عضو موثر جامعه تبدیل می شود؟ و چگونه کودک رشد نایافته (نوزاد انسان) به لحاظ دینی به فرد بالغ دینی و عضو موثر جامعه تبدیل می شود؟
🔰مولف کتاب «روانشناسی تحول دینداری» افزودند: مجموعه فعالیت‌ها ناظر به پاسخ به این پرسش ها در عرصه نظر و عمل موجب شد تا دانش های متعددی نظیر؛ مبانی انسان‌شناختی تربیت دینی، فلسفه تربیت دینی، روان‌شناسی یادگیری دینی، روان‌شناسی تحول دینداری، برنامه درسی تربیت دینی تولید شود و تربیت دینی کودک و نوجوان به منزله یک رشته علمی شناخته شود.
❇️دکتر نوذری گفتند: دوره معاصر ما به سبب پیشرفت های که در حوزه های مختلف داشتیم و تحولاتی که در عرصه زندگی بشر ایجاد شد، در حوزه تحولات دینداری نیز با پرسش های مواجه هستیم که اگر بخواهیم مسیر درستی را طی کنیم ناگزیریم یه این پرسش ها پاسخ دهیم. که آیا آموزش دین در کودکی دارای جواز خواهد بود یا خیر؛ هدف تربیت دینی در دوره های کودکستان اول و دوم و دبستان و دبیرستان چه چیزی باید باشد؟. اساسا اصول گزینش و تدوین محتوا تربیت دینی چگونه است؟ و علاوه بر آنها روش های تربیت دینی، ارزشیابی تربیت دینی، نقش و صلاحیت های معلمی، چگونگی سیاست گذاری، برنامه ریزی در حوزه آموزش دین از موضوعات بسیار مهمی است که باید به آن توجه کرد.
🔹عضو هیئت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه گفتند: در بررسی موضوع تحول دینداری از منظر روانشاسی رویکردهای مختلفی وجود داشته و دارد که از جمله آنان رویکرد شناختی - ساختاری که قائل به تغییرات در دینداری بر حسب تحول در توانایی فکری است. رویکرد دوم رویکرد شناختی- فرهنگی است که تغییرات در دینداری را بر حسب تعامل فرهنگ و ظرفیت فکری بررسی می کند. رویکرد بعدی رویکرد اجتماعی است که بر اساس این رویکرد بررسی می شود که به لحاظ روانشناختی عوامل اجتماعی چگونه بر ظرفیت های شناختی و عاطفی برای کسب دینداری تاثیر گذار است، رویکرد چهارمی که در این زمینه وجود دارد رویکرد انگیزشی – عاطفی است که گزاره های هم چون ناچیز شمردن ظرفیت عاطفی کودک و نوجوان و وجود ظرفیت معنوی رشد یافته کودک و نوجوان در این رویکرد مورد توجه قرار گرفته است. رویکرد پنجم رویکرد مسیحی رشد دینداری که برای کشف مراحل دینداری در چارچوب طرح مسیحیت برای رستگاری انسان می کوشد و آخرین رویکرد رویکرد اسلامی به مراحل تحول دینداری است که در آن با توجه به ابعاد وجودی انسانی موضوع مورد مطالعه قرار می گیرد.
🔸در ادامه این نشست دکتر محمد حکیمی محقق و مدرس حوزه اندیشه اسلامی پرسش های درباره موضوع نشست مطرح و کارشناس نشست به آنها پاسخ داد.
🔰لازم به ذکر است نشست «روانشناسی تحول دینداری» به اهتمام موسسه فرهنگی میرداماد گرگان و دبیرخانه گفتمان انقلاب اسلامی برگزار گردید.
#معرفی_کتاب

📚شش ماه در ایران: سفرنامه ادوارد استاک

🔸کتاب شش ماه در ایران چاپ سال 1882 م نوشته ادوارد استاک ایرلندی است. این کتاب روایت سفرنامه ادوارد استاک است. او کارمند غیر نظامی حکومت هند انگلستان یا راج بریتانیا بود (تشکیلاتی که انگلیسی‌ها برای اداره شبه قاره هند ایجاد کرده بودند) و نیز از مقامات سازمان «منطقه و مستعمره» در ایالات شمال‌غربی هند، که بعدها اوتارپرادش خوانده شد. استاک پس از هشت سال کار در هندوستان، در ژانویه ۱۸۸۱ م / ۱۲۹۸ه.ق به قصد سفر به اروپا از طریق ایران و دیدن این سرزمین پررمز و راز از هند خارج شد. او مانند اکثر کسانی که از هندوستان به ایران می‌آمدند مقصدش بوشهر بود و در فوریه ۱۸۸۱ / بهمن ۱۲۸۹ ه.ق در اواخر دهه سوم سلطنت ناصرالدین‌شاه قاجاروارد ایران شد. پس از گشت‌وگذاری مفصل و شبانه‌روزی در مناطق جنوبی ایران به تهران و از آن‌جا به شمال ایران رفت تا از راه روسیه به اروپا بازگردد.دقت نظر و دیدگاه های جامعه شناسانه و واقع بینانه و نثر هنرمندانه و تصویری استاک جذابیت زیادی به نوشته های او بخشیده است، و چون برای این سفر ماموریت دولتی نداشته، تا حدودی بدون جانبداری و تعصب خاص برخورد کرده و البته همراه با خودنمایی و خودشیفتگی و اظهارات موهوم و با ایرانیان بسیار اخت شده است.
🔹شش ماه در ایران، نوشته ادوارد استاک؛ ترجمه شهلا طهماسبی؛ انتشارات ققنوس، 351 ص، سال 1399.

🔺علاقمندان می توانند با عضویت در این کتابخانه، کتاب های مدنظر خود را به امانت برده و مطالعه کنند.

👇👇

🌐https://www.instagram.com/mirdamad_org_
🌐@mirdamad_org
📚🔴 #خبر

سالن مطالعه کتابخانه عمومی میرداماد با رعایت دستورالعمل های بهداشتی آماده پذیرش علاقمندان به مطالعه است.

«ساعت فعالیت کتابخانه عمومی میرداماد در ایام هفته، ۱۴۰۱ از ساعت 7:30 صبح الی 20 شب می‌باشد.»



🌐https://www.instagram.com/mirdamad_org_

🌐 @mirdamad_org
Forwarded from ahmad khajehnejad
💠هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق💠
🔰برآنیم تا در سومین سالروز فراق نیک مردی از تبار فرهنگ، اندیشه و ادب زنده یاد
🏴 علی دانشور 🏴
گرد هم آئیم تا به شخصیت والای این انسان وارسته ادای احترام کنیم.
⚫️از جنابعالی نیز برای حضور در این محفل دعوت بعمل می آید.
▪️ زمان: دوشنبه 15 اسفند 1401 ساعت 16
▪️ مکان: تالار اندیشه موسسه فرهنگی میرداماد
(گرگان، بلوار شهید مفتح)
🔰موسسه فرهنگی میرداماد
🌐https://www.instagram.com/mirdamad_org_
🌐@mirdamad_org
🔰کتابخانه فرهنگ بالاجاده
🌐@ketabkhane_farhang
🔰موسسه فرهنگي ميرداماد برگزار مي کند🔰

تفسير عرفاني قرآن کريم

توسط استاد برجسته دانشگاه تهران
🔹دکتر اميرعباس علي زماني🔹

شنبه13 اسفند ماه1401ساعت 21

از طريق اسکاي روم لينک زير👇

https://www.skyroom.online/ch/mirgorgan/qoran
💠هرگز نمیرد آنکه دلش زنده شد به عشق💠
🔰برآنیم تا در سومین سالروز فراق نیک مردی از تبار فرهنگ، اندیشه و ادب زنده یاد
🏴 علی دانشور 🏴
گرد هم آئیم تا به شخصیت والای این انسان وارسته ادای احترام کنیم.
⚫️از جنابعالی نیز برای حضور در این محفل دعوت بعمل می آید.
▪️ زمان: دوشنبه 15 اسفند 1401 ساعت 16
▪️ مکان: تالار اندیشه موسسه فرهنگی میرداماد
(گرگان، بلوار شهید مفتح)
🔰موسسه فرهنگی میرداماد

👇👇

🌐https://www.instagram.com/mirdamad_org_
🌐@mirdamad_org
🔰کتابخانه فرهنگ بالاجاده
🌐@ketabkhane_farhang
🍂 هم اکنون مراسم نکوداشت مرحوم علی دانشور در تالار اندیشه موسسه فرهنگی میرداماد

👇👇

🌐https://www.instagram.com/mirdamad_org_
🌐@mirdamad_org
🔰کتابخانه فرهنگ بالاجاده
🌐@ketabkhane_farhangi
2024/10/04 17:14:37
Back to Top
HTML Embed Code: