Telegram Web Link
🍃احوال و اشعار #میرمحمدمؤمن #استرآبادی

#میرمحمدمؤمن #استرآبادی از علماء و شعرای مشهور #استرآباد در قرن دهم هجری است.
🔸دوران شکوفایی علمی و ادبی خود را در هندوستان، در دربار سلاطین قطب ‏شاهی سپری کرده است. وی در انواع مختلف شعری رایج در زمان خود، طبع‏ آزمایی کرده و اشعار او علاوه بر ارزش‏ های ادبی و شعری، از منظر ثبت برخی وقایع دربار سلاطین قطب ‏شاهی حایز اهمیت می‏باشد. از سده ‏های دهم و یازدهم تاکنون، منابع متعددی به ثبت شرح احوال و آثار این شخصیت پرداخته ‏اند.
🔹#مؤمن_استرآبادی از علماء و شعرای برجسته‌ی #استرآباد در قرن دهم هجری است. او مدتی در شهر قزوین سکونت داشته و از محضر فضلای آن دیار کسب فیض کرده و مدت زیادی نیز در هندوستان اقامت داشته و به ترویج معارف اسلامی پرداخته است. این عالم برجسته، ضمن آن که خدمات عام‌المنفعه‌ای از خود به یادگار گذاشته، صاحب تألیفات باارزشی نیز است.
👈نمونه اشعاری نیز از #مومن_استرآبادی ثبت و درج کرده‌اند که عبارتند از: قصیده‌ای که در مراسم عید قربان سال 1020ق به بارگاه سلطان محمدقطب شاه عرضه شد:
با محبّت باز بستم عهد و پیمان نوی/ کهنه جانی می‌فشانم پیش جانان نوی
خسته جانم کهنه لیکن جانفشانی تازه است/ عهد سلطان نو است وعیدقربان نوی
بهر دفع چشم بد در پیش چشمان خوشش/ ای دریغا کاش بودی هر دمم جان نوی
کهنه عالم باز پرافشانی سر کرده است/ چون زلیخا از وصال ماه کنعان نوی
قصه نوشیروان شد، همچو ایوانش کهن/ مسند و ایوان نو بینید و سلطان نوی

منبع: فصلنامه میرداماد شماره 30، تابستان 1401
✍️سیدهادی میرآقائی


🌐 https://www.tg-me.com/mirdamad_org
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
به همت #موسسه_فرهنگی_میرداماد در ادامه نشست های فرهنگی سرزمین مادری، برگزار شد
🌱 عصری با #ناهارخوران گرگان
🍀عصر روز دوشنبه، ششمین روز شهریور ماه 1402، تالار اندیشه موسسه فرهنگی میرداماد میزبان جمع زیادی از علاقمندان به تاریخ و فرهنگ گرگان زمین بود تا در نشستی دیگر از سلسله نشست های فرهنگی آشنایی با سرزمین مادری شرکت کنند.
🍃موضوع این نشست، ناهارخوران، در نظر گرفته شد، پارک جنگلی و تفرجگاهی که با زندگی مردم گرگان گره ناگسستی خورده و گویی به تابلو و شناسامه این شهر تبدیل شده است.
🌿سالن ساعت 5 عصر پذیرای شرکت کنندگان بود و برابر رویه نیکویی که موسسه فرهنگی میرداماد برای برنامه های خود پایه ریزی کرده، مراسم راس ساعت و بدون تاخیر آغاز شد.
🔸در ابتدای نشست کلیپ تصویری حاوی برخی فیلم هایی که افراد مختلف در مقاطع گوناگون از ناهارخوران گرفتند و همچنین تعدادی عکس فصول مختلف سال از ناهارخوران به نمایش درآمد و مجری برنامه که خود از فعالان اجتماعی و فرهنگی گرگان است، برنامه را با خیر مقدم به حاضرین و بیان چرایی برگزاری نشست آغاز کرد.
علی نصیبی به اهمیت حفظ مواهب طبیعی خدادادی اشاره داشت و از ناهارخوران به عنوان کهن بوم این دیار یاد کرد که می بایست در کنار بهره مندی درست از آن، در حفظ آن کوشا بود.
🔹اولین سخنران این نشست مهندس رمضانعالی قائمی از کارشناسان برجسته حوزه محیط زیست ایران بود که ضمن بیان تاریخچه ای از شکل گیری مناطق حفاظت شده و پارک های جنگلی، به معرفی طبیعت ناهار خوران پرداخت. قائمی اولین منطقه طبیعی حفاظت شده تاریخ را متعلق به ایرانیان در عصر هخامنشیان معرفی کرد و سپس به چگونگی ثتبیت مناطق حفاظت شده و پارک های جنگلی در ایران و گرگان اشاره داشت و ضمن تجلیل از اقدام موثر مهندس محمد عابدی موسس آموزشگاه جنگل گرگان و دانشگاه کنونی علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، در اوایل دهه 1340 شمسی برای ثبت و اعلام رسمی ناهارخوران به عنوان پارک جنگلی یاد کرد.
این فعال محیط زیست در ادامه با نقد مدیریت این پارک گفت: متاسفانه سالهاست که این پارک جنگلی کم نظیر بدون متولی و مسئول کاردان رها شده و همین امر باعث گردید ساخت و سازهای بی رویه و جاده سازی مخرب محیط زیست و ... این پارک را به شدت در خطر نابودی انداخته و اگر می خواهیم کاملا از بین نرود باید بار استفاده از آن را کم کرده و به مناطق دیگر منتقل کنیم.
قائمی به وجود زیستگاه گونه های جنگلی، گیاهی و حیات وحش در این منطقه که بخشی از جنگل های هیرکانی است اشاره کرد و گفت جنگل های هیرکانی که بازمانده قدیمی ترین جنگل های کره زمین هستند، ذخیره و منبع ارزشمندی است که در اختیار ماست و باید در حفظ و نگاهداری آن اقدامات موثر انجام گیرد.
🔸محمود اخوان مهدوی پژوهشگر تاریخ و فرهنگ گرگان و کارشناس اسناد تاریخی به بیان تاریخچه ناهارخوران بر اساس اسناد تاریخی پرداخت و گفت اینکه از چه زمانی نام این منطقه ناهار خوران شده، سندی وجود ندارد اما این نوع نام گذاری به زمان تیموری نزدیک است. وی افزود، به نظر می رسد دلیل نامگذاری این مکان متناسب با نوع استفاده ای که از آن می شد، نزدیک است، چرا که این محل تقریبا درمیانه حد فاصل بین شهر استرآباد و گرگان امروزی با روستای زیارت واقع شده و افرادی که این مسیر را طی می کردند در این ناحیه یک وعده غذا صرف می کردند که اغلب وعده ناهار بحساب می آمد، و همچنین به نظر می رسد محل اصلی که به این نام شناخته می شد محدوده ای که امروز میدان ناهارخوران در آن قرار دارد، باشد.
اخوان ادامه داد: در این محدوده برابر اسناد تاریخی چند آبادی که ساکنانی هم داشته اند وجود داشت و حتی آثاری که از این ناحیه به دست آمده از جمله مجسمه نیمه کاره مربوط به عصر اشکانی نشانگر آن است که شاید در این منطقه کارگاه مجسمه سازی وجود داشته است.
این پژوهشگر فرهنگ و تاریخ گرگان زمین با ارائه تصاویری از گذشته ناهارخوران و همچنین عکس های که در دهه های گذشته گرفته شده، به سیر تغییرات در این پارک جنگلی اشاره کرد و گفت: این محل به علت نزدیکی به شهر گرگان همیشه مورد توجه اهالی این شهر بود، هم برای تفریح، هم ورزش و سیر در طبیعت و حتی قرارهای دوستانه و تشکیلاتی، یکی از اتفاقاتی که در این مکان افتاد شکل گیری زمین ورزش والیبال بود که در آغاز توسط اعضای حزب توده برای قرارهای حزبی انتخاب شده و در قالب ورزش والیبال گرد هم جمع می شدند، این محل اکنون پس از سالها که از انحلال و فروپاشی حزب توده می گذرد، هنوز هم به عنوان ورزشگاه توسط تعدادی از علاقمندان مورد استفاده قرار می گیرد.
🔹در ادامه این نشست دو نفر از پیشکستوان اهل گرگان در میز گفتگو شرکت کرده و مشاهدات خود از ناهارخوران را برای حضار بیان کردند.
شاهرخ محسنی مفیدی از فرهنگیان بازنشسته و ورزشکار گرگان گفت: من از اواسط دهه 1330 به ناهارخوران رفت آمد داشتم، گاهی برای تفریح و گاهی هم برای ورزش به ناهارخوران می رفتم، در آن زمان این منطقه کاملا بکر و دست نخورده بود و روح طبیعت را در آن می شد حس کرد، اما شوربختانه در دهه های اخیر کاملا فضای ناهارخوران تغییر کرده و دیگر آن طراوات و شادابی را ندارد و به سوی تخریب و تبدیل شدن به سکونتگاه و شهر پیش می رود که امیدواریم از این وضع نجات پیدا کند.
مریم آسیابان از فعالان با سابقه اجتماعی و بهداشتی گرگان نیز از خاطرات و مشاهدات خود در نیم قرن اخیر اخیر ناهارخوران گفت و در خاتمه تعدادی از حاضرین به بیان نقطه نظرات خود و همچنین خاطراتشان از ناهارخوران پرداختند.
🔻لازم به ذکر است سلسله نشست های فرهنگی سرزمین مادری به ابتکار موسسه فرهنگی میرداماد و با همکاری تعدادی از فعالان فرهنگی، اجتماعی گرگان شکل گرفته تا هر دو ماه یکبار، یکی از موضوعات مربوط به سرزمین گرگان مورد بررسی قرار گرفته و ضمن افزایش اطلاعات مخاطبین پیرامون آن موضوع، برای حفظ و نگهداری میراث تاریخی و فرهنگی این دیار فرهنگ سازی گردد.
🌐 https://www.tg-me.com/mirdamad_org
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
#برگی_از_سند_استرآباد

🟠ص‍ورت‌ ک‍الاه‍ای‌ وارده‌ ب‍ه‌ #بندرشاه از طریق گمرک‌ و ت‍ع‍رف‍ه‌ ب‍ن‍دی‌ آنها در آبان 1315

🌐 https://www.tg-me.com/mirdamad_org
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
☘️#دستورالعمل_مناسب_زندگی_از_زبان_دانشمندان

👈پیام ششم
در دعایی از زبان پیامبراکرم(ص) می ‏خوانیم
💫«ربّنا وَاجعَل یَومَنا وَهَذا الیَوم السُّرور» پروردگارا قرا ده هر روز ما را و امروز ما را سرور و شادی
💫و نیز می ‏فرماید «الوُصُول فَرحً الفقدان احزان» رسیدن به نیازها و اهداف باعث سرور و نشاط می‏ شود و نرسیدن به نیاز و اهداف در زندگی مساوی حزن و اندوه است.

🗞مطالعه متن کامل مقاله از طریق لینک زیر:👇👇
mirdamad.org/fa/news/737


🌐
https://www.tg-me.com/mirdamad_org
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
#با_عکاسان_گلستان

🍃موضوع عکس: خانواده سبز
رزومه عکاس:
#فائزه_کابلی_کفشگیری متولد: 1372، روستای #کفشگیری #گرگان
تحصیلات: کارشناسی مهندسی معماری

سوابق حرفه ای
🔸عکاس روابط عمومی جمعیت هلال احمر کشور(ساختمان صلح)
🔹عکاس خبری پایگاه خبری گلستان ما از سال ۹۴
🔸عکاس خبری خبرگزاری مهر
🔹عکاس باشگاه خبرنگاران جوان
🔸عکاس خبرگزاری دانشجو snn
🔹شرکت در بیش از ۴۵ نمایشگاه گروهی استانی و کشوری و یک نمایشگاه بین المللی
و...
جوایز و افتخارات
🔸رتبه برتر جشنواره خبرنگاران برتر منطقه ۲ کشور ۱۳۹۵
🔹رتبه سوم جشنواره ملی رسانه و سلامت ۱۳۹۵
🔸رتبه دوم جشنواره رسانه ای ابوذر ۱۳۹۶
🔹کسب مقام برگزیده در جشنواره ملی پاییز هزار رنگ در ۱۳۹۹
🔸کسب مقام سوم در سوگواره ملی حماسه خون در ۱۴۰۰
🔹کسب مقام اول در جشنواره ملی عکس رضوی در مجموعه عکس ۱۴۰۱
و...
🌐 https://www.tg-me.com/mirdamad_org
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
#مشاهیر_استرآباد_و_جرجان

⭐️«
#محمد_مروزي_استرآبادي»
قرن 7هـ.ق.

🟢 «ابوجعفر محمد مروزي استرآبادي»، معروف به «قبه»، شايد از علماي «شافعي» مذهب «#استرآباد» در قرن هفتم هـ. ق. است.
از شرح احوال و آثار وي، فقط گزارش يک اثر را در دست داريم که «جامع الاصول لاحاديث الرسول» را خلاصه کرده است.

📜آثار
مختصر
جامع الاصول لاحاديث الرسول (ص)
بنا به گزارش «حاجي خليفه» در «کشف الظنون»، ابوجعفر محمد مروزي استرآبادي، کتاب «جامع الاصول» «مبارک بن محمد» معروف به «ابن‌اثير جزري» متوفاي 606هـ.ق. را به همان نسق کتاب اصلي خلاصه کرده است. اين خلاصه به سال 682هـ.ق. به پايان رسيده است.
محمد مروزي استرآبادي هنگام پايان دادن اين اثر، حدود 62 سال داشت.

منبع: کتاب #اثرآفرینان_استرآباد_و_جرجان

🌐 https://www.tg-me.com/mirdamad_org
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
☘️ تفسير عرفاني قرآن کريم

توسط استاد برجسته دانشگاه تهران
🔹دکتر اميرعباس علي زماني

زمان: شنبه 11شهریورماه 1402
ساعت 21

از طريق اسکاي روم لينک زير👇

📡https://www.skyroom.online/ch/mirgorgan/tafsir


🌐 https://www.tg-me.com/mirdamad_org
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
#گلستان_آیه_ها

#گلستان_آیه_ها 73
پیام ششم
☘️آموزه های قرآنی به ما می آموزند که اگر انسان فقط برای این دنیا زندگی کند و مشغول خوشگذارنی در آن باشد و هیچ تلاشی برای رشد و به کمال رسیدن خود نکند در پیری همانند کودکان خواهد شد؛ چرا که روحش را بالا نبرده و قوای جسمی‏اش هم به زوال رفته است. تنها کسانی پیروزند که خود را به کمال رسانده باشند.

🗞مطالعه متن کامل مقاله از طریق لینک زیر:👇👇
http://mirdamad.org/fa/news/740/73


🌐https://www.tg-me.com/mirdamad_org
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
#معرفی_کتاب

🌿
#تاریخ_دانشگاه_در_ایران

🔸در این کتاب مقصود فراستخواه، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه با یک زمینه کاوی تاریخی تحولات و زمینه‌های موثر بر افت و خیزهای نهادهای علم آموزی و علم‌ورزی در ایران را مورد مطالعه قرار داده.
🔹فراستخواه در فصل اول کتاب خود، نگاهی مختصر به حوادث و تحولات تاریخی نهاد علم دارد. این استاد دانشگاه در این فصل تحولات علم در ایران و اروپا را به طور همزمان بررسی و با مقایسه تحولات علم در ایران و اروپا در دوران پیش از پیدایش مسیحیت، به سراغ نخستین شواهد تمدنی در بابل و ایران باستان می‌رود. او سپس به تاثیر ظهور اسلام در منطقه سرزمینی ایران پرداخته و همزمان به تاثیر مسیحیت در شکل‌گیری فضای سیاسی-اجتماعی حاکم بر قرون وسطا و دوران رنسانس در اروپا نیز می‌پردازد.
👈آخرین فصل کتاب به موضوع تحول دانشگاه در سال‌های پس از انقلاب اسلامی ۱۳۵۷ اختصاص پیدا کرده است که همانطور که از عنوان کتاب هویداست، تاثیر تحولات فرهنگی و اجتماعی و سیاسی این دوران بر دانشگاه را مورد توجه قرار داده است.

✍️مقصود فراستخواه
📇 پژوهشکده مطالعات فرهنگی و اجتماعی

🌐https://www.tg-me.com/mirdamad_org
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
#ضرب_المثل_های_گرگانی_استرآبادی

🟠دِلَم بِهَم خورد
[delam beham Xoɾd] (زبان‏زد/ عام)

🍃 اصطلاح «دل به هم خوردن» یا «به ‏هم خوردنِ دل» در زبان فارسیِ معیار وجود دارد، اما از آن‏جا که زبان‏زد مذکور در ادبیات عامه #استرآباد بسیار پُرکاربرد است، در این‏جا ذکر می ‏شود.
🔸معنی زبان‏زد: حالم به ‏هم خورد.
🔹مفهوم زبان‏زد: حالت تهوّع، حالت استفراغ
👇 کاربرد زبان‏زد
1ـ در بیان انزجار و چِندِش از چیزی
2ـ در ابراز تنفر از آن‏چه که مشمئز کننده و چِندِش ‏آور است.

🌐 https://www.tg-me.com/mirdamad_org
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
☘️#دستورالعمل_مناسب_زندگی_از_زبان_دانشمندان

👈پیام هفتم
#شوپنهاور: «بیشتر رنج‏ها و آلام (دردهای) ما از دیگران سرچشمه می‌گیرد»
🔸اگر ما با خود در خلوت بنشینیم و روی این موضوع کمی فکر کنیم و چند مورد از رنج ‏هایی را که در زندگی متحمّل شده‏ ایم بررسی کنیم متوجه می‏شویم که کلیه ‏ی دردها و رنج ‏های آدمیان از داشتن ارتباط با دیگران آغاز می ‏شود
🔹مثلاً خسارت جانی و مالی که در اثر تصادف رانندگی بواسطه جهل و نادانی یک فرد به ما می‏رسد، خسارتی که در دعوا و نزاع به ما می‏رسد، طلاق زن و شوهر و آسیب‏ هایی که به زن و شوهر و فرزندان می‏ رسد، دزدی، فریب و نیرنگ ‏ها، کلاهبرداری، زخم زبان‏های دیگران، فحش و ناسازگویی دیگران، و...

🗞مطالعه متن کامل مقاله از طریق لینک زیر:👇👇
mirdamad.org/fa/news/737

🌐
https://www.tg-me.com/mirdamad_org
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
⚫️🥀بار بگشایید اینجا کربلاست
⚫️🥀آب و خاکش با دل و جان آشناست
⚫️🥀اربعین است اربعین کربلاست
⚫️🥀هر طرف غوغایی از غم ها به پاست

🌐
https://www.tg-me.com/mirdamad_org
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
#دانشنامه_گلستان

🟡#میرداماد

🍃 میرمحمد باقر میرشمس الدین محمد حسینی #استرآبادی مشهور به #میرداماد، #استرآبادی الاصل و اصفهانی المنشأ و نجفی المدفن، دخترزاده ی فقیه مشهور محقق ثانی است.
🔸 #میرداماد به سال 969 ق یا 970 ق، در دوره ی حکومت شاه تهماسب صفوی، دیده به جهان گشود و تا زمان مرگش (1041ق)، هفتاد و دو سال عمر کرد. دوران زندگی او هم‏زمان با اوج حکومت صفویه بود. وی در سال 1041ق، در سفری که همراه شاه ‏عباس به عتبات عالیات رفته بود، بین کربلا و نجف درگذشت و طبق وصیت او، پیکرش در نجف دفن شد.
🔹از میر دو فرزند، یک پسر به نام «میرزا صدرا» و یک دختر که همسر میرسید احمد علوی بوده باقی ماند. وی از سوی حکیمان و مورخان فلسفه اسلامی، ملقب به استاد البشر شمس الدین، السید السند و سیدالافاضل شد. وی، خودش را معلم ثالث و شریک حکمت #بوعلی_سینا نامیده است.
🔸میرداماد حکیم، فیلسوف، فقیه و شاعر عصر صفوی بود. وی دارای حافظه ای قوی و استعدادی شگرف در کسب علوم اسلامی بود.
👈 میرداماد بر مبنای این عقل و ذکاوت و حافظه و استعداد طبیعی، در همه علوم زمان، اعم از علوم عقلی و نقلی، یعنی فلسفه، کلام، طب، ریاضی، فقه و تفسیر و حدیث و شعر و ادب، تبحر کسب نموده و در بیشتر رشته های علمی، از خود آثاری برجسته بر جاي گذاشته است.
🔹میرداماد، تحصیلات علمی خود را از حوزه ی مشهد آغاز و ادبیات عرب را در آن جا کسب كرد به سبب هوش فطری و پشتکار علمی و صفای ضمیر، خیلی زود به کمال علمی رسید. ذهن فلسفي ميرداماد، بيشتر مشغول به تحليل و شناسايي حدوث و قدم عالم، حدوث دهري و سرمدي، مسأله حركت و زمان و ربط حادث به قديم و ارتباط طولي عوالم هستي، از جمله در كار شناسايي عالم مثال بوده است. ميرداماد در مورد بسياري از مسائل فلسفي، كلامي، موضع مخصوص اتخاذ كرده و با بياني بديع و تقريري تازه، آن‏ها را توضيح داده است ...

منبع: #دانشنامه_گلستان
✍️محمد حکیمی

🌐 https://www.tg-me.com/mirdamad_org
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#جاذبه_های_گلستان

#امامزاده_روشن_آباد

🍃امامزاده روشن آباد مربوط به سدهٔ ۹ ه‍.ق است و در شهرستان #گرگان، روستای روشن آباد واقع شده و این اثر در تاریخ ۲۰ خرداد ۱۳۲۱ با شمارهٔ ثبت ۳۵۸ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده‌است
                                            
🌐 https://www.tg-me.com/mirdamad_org
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
#اطلاعیه

🍃
همراهان گرامی
امشب (1402/06/18) تفسیر عرفانی قرآن کریم (دکتر امیرعباس علی زمانی) برگزار نمی شود.

🌐 https://www.tg-me.com/mirdamad_org
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
#گلستان_آیه_ها

#گلستان_آیه_ها 73

پیام هفتم
☘️علامه محمد تقی جعفری می گوید:
مفاد آیه 6 سوره تین «إِلاَّ الَّذينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ فَلَهُمْ أَجْرٌ غَيْرُ مَمْنُونٍ» اثبات می کند که دوران پیری مانند میوه ‏ای است که درخت جوانی و میان سالی به وجود آورده است، اگر آن دو فصل زندگی آدمی، به نیکی سپری شده است، روان آدمی در دوران پیری و کهنسالی نیز به نیکی خواهد گذشت.

🗞مطالعه متن کامل مقاله از طریق لینک زیر:👇👇
http://mirdamad.org/fa/news/740/73


🌐https://www.tg-me.com/mirdamad_org
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
#برگی_از_سند_استرآباد

🟠رسیدگی و پیگیری به تقاضای حکومت #استرآباد درخصوص لزوم تاسیس شعبه #بانک_ملی_ایران در استرآباد در تاریخ 4 دی 1309


🌐 https://www.tg-me.com/mirdamad_org
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
#گذر_تاریخ_در_استرآبادوجرجان
20
#شهریور 1402

🔸 تغییر نام استرآباد به #گرگان از سوی فرهنگستان زبان ایران قبل این، این تاریخ چندین بار در سال های 1311 و 1314 خورشیدی دستور تغییر نام #استرآباد به گرگان صادر شده بود، اما رسماً در 20 شهریور 1316 این نام تغییر یافت.

منبع: سررسید #استرآباد، نشر پیک ریحان

🌐
https://www.tg-me.com/mirdamad_org
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
#میرزا_غلامرضا و سفری به #طهران

🍃میرزا غلامرضا ریاضی، معلم، منتقد اجتماعی و از چهره ‏های فرهنگی شهر #استرآباد (#گرگان) بود که در اول فروردین سال 1278ش در محله ‏ی #دربنو شهر استرآباد به دنیا آمد و...
ادامه مقاله👇👇

🌐
https://www.tg-me.com/mirdamad_org
┗━━━🍃🌺🍃━━━┛
2024/10/03 09:10:27
Back to Top
HTML Embed Code: