Telegram Web Link
تنها تصویر واقعی از امیرکبیر
« هولستر» عکس واقعی این دولتمرد بزرگ را منتشر کرده است.






@miras_gozashtegan
طبق اساطیر یونانی، زئوس تصمیم گرفت با سیلی عظیم نسل بشر را از زمین محو کند. نسل بشر توسط زن و مردی که با ساخت قایق از مرگ نجات یافتند ادامه یافت.






@miras_gozashtegan
احمق‌ به کسانی گفته میشود که برای اثبات گفته ‌هایشان هیچ مدرکی ارائه نمیکنند اما برای زیر سوال بردن گفت دیگران از آنها مدرک طلب میکنند!

آنتوان چخوف



@miras_gozashtegan
رفتند تا تکه نانی بیاورند
تکه تکه هایشان را آوردند...

#معدن_طبس







@miras_gozashtegan
‏کل اطلاعات دی‌ان‌ای انسان را روی این حافظه کریستالی ذخیره کردن که اگر یه موقع همه چیز از دست رفت بتونیم بازیابی کنیم یا مثلا اگر منقرض شدیم بیگانگان احتمالی بتونن بفهمن قبلا کی اینجا بوده. اطلاعاتش میتونه تا چندمیلیارد سال سالم باقی بمونه!







@miras_gozashtegan
تیمسار سرتیپ دکتر مرضیه ارفعی نخستین بانوی درجه دار ایران
اولین سرتیپ زن ایرانی تیمسار سرتیپ دکتر مرضیه ارفعی بود. وی در سال ۱۳۱۲ به دستور رضا شاه با درجه سروانی مشغول به خدمت در ارتش شاهنشاهی شد و این آغاز فعالیت زنان در ارتش شاهنشاهی ایران بود. در سال ۱۳۳۸ بعنوان اولین زن ایرانی به درجه سرتیپی ارتقا یافت و در سال ۱۳۴۱ پس از ۳۰ سال خدمت در ارتش شاهنشاهی از خدمت بازنشسته شد. او همچنین در سال ۱۳۰۸ خورشیدی تحصیلات خود را در رشته طب از دانشگاه استانبول به پایان رساند. تیمسار ارفعی به مدت ۱۹ سال در هنرستان دخترانه به تدریس بهداشت و پزشکیاری پرداخت. وی مدتی نیز در سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی به معالجه بیماران می‌پرداخت. او در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۵۷ چشم از جهان فرو بست






@miras_gozashtegan
جالبه بخوانید👇

زنان قدیم به «سترعورت» در حمام چندان پایبند نبودند.« روایت است که آقا شیخ حسینی در بیرجند فتوا داده بود که همه زنان در حمام زنانه باید لنگ بپوشند... زن ها عموما اجرا می کردند و آقا شیخ حسین چنان در جامعه نفوذ و در حمام ها چشم و گوش داشت که هرگاه زنی بدون لنگ در حمام شستشو می کرد، خبر به گوش شیخ حسین می رسید و در جلسات دیگر حمام چندان او را با لنگ های تاب داده می کوفتند و تعزیر می کردند که از هوش می رفت. این قانون به سختی اجرا می شد. وقتی زنی دلاک که لنگ حسابی نداشت پارچه و به قول عوام « لته، کهنه ای ... به دور کمر بسته بود که آن قدر کوتاه و پاره پاره بود که هیچ جا را نمی پوشاند ، زن های دیگر که این وضع را دیدند به او گفتند: خاک عالم، این دیگر چیست، این که هیچ سوراخی را نپوشانده و نپیچیده؟ زن دلاک جواب داد شما درست می گوئید، پوشاک قابلی نیست، ولی لااقل لته ای هست که دم دهن آقا شیخ حسین را ببندد!


نساجی ایران
تالیف مهدی بهشتی پور
دیباچه کتاب به خامه :
#محمد_ابراهیم_باستانی_پاریزی






@miras_gozashtegan
🔴 بعد از خروج شاه از ایران ،  به دستور او  هواپیمای شهباز که شاه را به مراکش برده بود به ایران برگشت داده شد و هزینه ی هواپیما هم به صورت چک توسط شاه  پرداخت شد..

هواپیمای شاهین نام یک بوئینگ ۷۰۷ متعلق به نیروی هوایی شاهنشاهی ایران بود که محمدرضا شاه پهلوی و فرح پهلوی از آن برای سفرهای داخلی و خارجی استفاده می‌کردند.
برخی منابع آن را بوئینگ ۷۲۷ دانسته‌اند.
 رنگ این هواپیما آبی و نقره ای بود‌.

داخل آن به شکل مجللی برای خانواده شاهنشاهی تزئین شده بود‌.
خلبان اصلی آن در سالهای اولیه فردی آمریکایی به نام بلو منستین و سپس سرهنگ بهزاد معزی بود....

هرچند محمدرضا پهلوی در ۲۶ دی ۱۳۵۷ با این هواپیما از ایران برای همیشه خارج شد ..
اما به دستور محمدرضا شاه، در اسفند همان سال سرهنگ معزی به همراه بخشی از کارکنان و خدمه شخصی شاهنشاه با همین هواپیما به کشور بازگشتند....

پس از پیروزی انقلاب ۱۳۵۷ مدتی از این هواپیما برای جابجایی مقامات عالی رتبه کشور استفاده می شد و امروزه زمین گیر شده است...






@miras_gozashtegan
کشیش: آمده ام اعتراف کنی تا گناهانت آمرزیده شود!

موسیو وردو: اگه ما گناه نکنیم، شما از کجا نان بخورید؟!

“موسیو وردو” با بازی چارلی چاپلین







@miras_gozashtegan
کهن‌ترین عقدنامه‌هایی که از دوره اسلامی به دست ما رسیده‌اند، عمدتاً مربوط به اوایل دوره قاجار به‌ بعد هستند. عقدنامه‌ها از آنجا که با مهم‌ترین نهاد زندگی اجتماعی ایرانیان، یعنی خانواده مرتبط است، سندی بسیار با ارزش محسوب می‌شوند.
قباله‌های ازدواج را از لحاظ هنری می‌توان به عناصر گوناگونی گروه‌بندی کرد: خطاطی، مهرها، خطوط اسلیمی- هندسی تذهیب و نوع رنگ‌آمیزی به کار رفته در نقاشی‌ها.
متن فارسی سند با خط نستعلیق یا نستعلیق شکسته و متن عربی که حاوی آیات قرآن کریم و احادیث است به خط نسخ یا ثلث نگاشته شده‌اند. همچنین از خط سیاق که در عهد قاجار محاسبات مالی و ریاضی را با آن می‌انگاشته‌اند در تعیین میزان و مبلغ صداق در کنار حروف و اعداد ریاضی استفاده می‌شده است.






@miras_gozashtegan
مگه داریم زیباتر از حال و هوای پاییزی سوادکوه،رقص رنگهای زرد و قرمز پاییزی خیلی زود بر پیکر طبیعت نشسته😍







@miras_gozashtegan
🌍تا حالا ظروف باستانی رو موقع کشف دیدید که چه حالتی دارند!!

ظروف ایلامی پس از کشف و قبل از پاکسازی
گنجینه جوبجی رامهرمز
قدمت : بین 580 تا 540 قبل از میلاد

این آثار قبل از اینکه به نمایش دربیان توسط باستان شناسان با دقت پاکسازی رو مرمت میشوند!







@miras_gozashtegan
2024/10/02 18:28:18
Back to Top
HTML Embed Code: