Telegram Web Link
تصویری از سر بریده کلنل محمدتقی خان پسیان روی نیزه قاتل او فرج الله خان و همچنین ساخته شدن مجسمه او به همراه هواپیمایش

در سال ۱۳۰۰ شمسی ، محمدتقی خان پسیان سرباز وطن کشته شد.
مهاجمان سر کلنل که اولین خلبان آموزش دیده ایرانی بود و در آرزوی ایرانی بهتر بود جدا کردند و به مشهد فرستادند، ولی خراسانی ها که به او علاقه داشتند و وفادار مانده بودند جسد وی را با تشریفات تمام در آرامگاه سردار ایران، نادرشاه مدفون ساختند.
كلنل محمدتقی خان از نامداران تاريخ معاصر ايران بشمار ميرود كه شهرت خود را در جنگ همدان به دست آورده بود.
در جریان جنگ جهانی اول همدان به دست نیروی روسیه افتاده بود که کلنل با یک واحد ژاندارم و بدون داشتن اسلحه سنگین نیروهای روسیه را که از حیث نفر هم سه برابر بودند شکست داده و همدان را پس گرفته بود.

مرا اگر بکشند قطرات خونم کلمه ایران را تشکیل دهند و اگر بسوزانند خاکسترم نام وطن را
«کلنل محمدتقی خان پسیان»

روحش شاد و یادش گرامی






@miras_gozashtegan
در زمان پادشاهی جمشید فکر میکردند شراب، زهری کشنده است. روزی کنیز زیبای شاه بیمار شد و به او شراب دادند تا بمیرد و از درد خلاص شود اما برخلاف تصور، حال او خوب شد و شراب "شاه دارو" نام گرفت!






@miras_gozashtegan
نقاشی که مشاهده میکنید اتحاد دو پادشاه ایرانی رو کنار آتش مقدس داره به‌ نمایش میزاره

مهرداد بزرگ پادشاه مهردادیان از پونتوس با پوست سر شیر در سمت راست و تیگران دوم پادشاه دودمان اروندیان در ارمنستان با تیارا در سمت چپ 

نقاش: روبیک کوچاریان
#معاصر







@miras_gozashtegan
نقاشی ۵۰۰ ساله اروپایی از جسد مهرداد کبیر که پومپه کنسول جمهوری روم صورت خود را از جسد او برمیگرداند و  رومیان غارتگر بر سر تاج ،‌ نیام شمشیر جواهرنشان و وسایل جسد شاهنشاه ایرانی باهم میجنگند.

فارناک خائن جسد پدرش مهرداد ششم را مومیایی شده در تابوتی برای پومپه فرستاد تا حکومت پونتوس و یا حداقل بسفور را برای او باقی بگذارد.پلوتارک می نویسد که چون مغز جسد مهرداد را بطور درست خالی نکرده بودن(برای مومیایی)چهره باشکوه او دگرگون شده بود و رومیان تنها با زخم های زیاد شمشیر روی صورتش که در طی ۵۷ سال جنگیدن در میدان نبردها برداشته بود توانستند دشمن مخوف خود را شناسایی کنند. مردی که که ۴۰ سال خواب و خوراک بر رومیان حرام کرده بود. پومپه به صورت مهرداد هرگز نگاه نکرد چون میترسید دچار خشم ایزدان شود (پلوتارک ۱۳۴۳،ج۳، ۲۷۲)

◻️نقاشی هدیه شده به لوئی دوازدهم فرانسه و اکنون در لاهه نگهداری میشود.
◻️تاریخ: حدود 1500میلادی







@miras_gozashtegan
نفت برای اولين بار در مسجدسليمان، نفت كشف شد.

در دوران باستان نفت بصورت خودجوش از برخی حفره ها و چشمه‌ها بیرون می زد و مورد استفاده مردم قرار می گرفت.

اين رويداد درپی واگذاری امتياز استخراج و بهره‌برداری از نفت ايران به يک انگليسی «ويليام نكس دارسی» عملی شد.

سال ۱۲۸۷ هجری شمسی






@miras_gozashtegan
بقایای بتخانه و پرستشگاه سومنات، بزرگترين بتخانه هندوستان، که به دست سلطان محمود غزنوی به منظور بدست آوردن گنجينه عظيم جواهرات غارت شد و بت اعظم آنجا را شكست تا آوازه بت شكنى اش همه گير شود!






@miras_gozashtegan
یکی از دوستان سئوال میکرد که چرا مردمِ آمریکا اینهمه مغرور هستند و بجز آمریکا کشورهای دیگر را قبول ندارند .... ؟

گفتم بیا چند لحظه فرض کنیم ما بجای آمریکایی ها هستیم ...
گفتم فرض کنیم؛ ریال واحد پول جهانی بود و هرجای دنیا که میرفتیم میتوانستیم با همین ریال هایی که در دست داریم از سوپر مارکت های فرانسه و ژاپن و الجزایر خرید کنیم و هیچوقت هم فکر نکنیم ارزِ دیگری در دنیا وجود دارد ... گفتم فرض کن تمام دنیا زبان فارسی را به عنوان زبان بین المللی قبول دارند و هرجای جهان که مسافرت میکنی می توانی به زبان فارسی حرف بزنی و همه با تو به فارسی صحبت میکنند و البته چقدر هم ابتدائی و تو دیگر به لهجۀ بدِ فارسی آلمانی ها و عرب ها و روس ها عادت کرده ای ... گفتم بیا فرض کنیم نوشابۀ زمزم در تمامِ دنیا فروش میرود والبته یک رقیب دیگر هم دارد و آن هم خوشگوار است ، وقتی به استرالیا میروی و میخواهی غذا بخوری به شعبۀ اژدر زاپاتا یا فری کثیف که در تمام دنیا فروش فوق العاده دارند میروی و یک خوشگوار هم سفارش میدهی ... گفتم فرض کنیم؛ پوسترجمشید هاشم پور و حمید گودرزی و الناز شاکردوست بر روی دیوار اتاق تمامِ جوانانِ انگلیسی و کره ای چسبیده بود و محسن چاووشی در تمام دنیا بیش از صد ملیون فالوئر داشت ...  سریال قلب یخی در تمامِ فروشگاههای آمریکایی تکثیر میشد و همۀ آلمانی ها منتظر بودند تا قسمتِ جدید شهرزاد را ببینند ... گفتم فرض کنیم ایران خودرو مشهورترین برند خودروسازی جهان است و ماشین های ساختِ سایپا در بیش از صد کشور جهان مستقیم به فروش میرسد ... ایران ایر بزرگترین خط هواپیمایی جهان است ...بیا فرض کنیم برای محصولاتِ صا ایران در تمامِ جهان صف های طولانی بسته میشود و افتخار هرکسی است که یک موبایل صاایران داشته باشد ... فرض کنیم برای ویزا دادن سفارت خانه های ما در سراسرِ دنیا وقت های چند ماهه میدهند و برای قبول شدن در دانشگاههای ایران مردم باید حتماً آزمون زبان فارسی را پاس کرده باشند ... گفتم فرض کن ...
دوستم گفت : دیگر بس است ... حالا میفهمم غرور ملی چه معنایی دارد ...






@miras_gozashtegan
🗿اولین اثر ثبت شده ایران در میراث جهانی یونسکو

چُغازَنبیل نیایشگاهی باستانی است که در زمان ایلام (عیلامی ها) و در حدود 1250 پیش از میلاد ساخته شده است.
چغازنبیل بخش به جا مانده از شهر دوراونتش است و در نزدیکی شوش (شهر باستانی) در استان خوزستان قرار دارد. این سازه در 1979 اولین اثر تاریخی از ایران بود که در فهرست میراث جهانی یونسکو جای گرفت. جامعه بین المللی برای آن ارزش استثنائی و جهانی قایل است. خاورشناسان چغازنبیل را نخستین ساختمان مذهبی ایران می دانند.






@miras_gozashtegan
چهره کوروش بزرگ تا قرن ها پس از مرگ:

با گذشت قرن ها از مرگ کوروش میراث او سبب شد که حتی میان دشمنان امپراطوری مورد احترام و ستایش بود. او نمونه یک حاکم  و پدر آرمانی در مقابل تمام زیر دستان، آزادان و برده ها بود.

📚بن مایه:پادشاه جهان؛زندگی نامه کوروش بزرگ صفحه ۱۸۳،دانشگاه آکسفورد






@miras_gozashtegan
دموکراسی غربی امروز پیشرو مارکسیسم است که بدون آن قابل فهم نخواهد بود. این طاعون جهان را با فرهنگی که میکروب های آن می توانند گسترش دهند فراهم می کند.

آدولف هیتلر






@miras_gozashtegan
#تلنگر
#داستان_کوتاه

آسیابانی پیر در دهی دور افتاده زندگی میکرد .
هرکسی گندمی را نزد او برای آرد کردن می‌برد، علاوه بر دستمزد، پیمانه ای از آن را برای خود برمیداشت، مردم ده با اینکه دزدی آشکار وی را میدیدند، چون در آن حوالی آسیاب دیگری نبود چاره‌ای نداشتند و فقط نفرینش میکردند.
پس از چند سال آسیابان پیر، مُرد و آسیاب به پسرانش رسید. شبی پیرمرد به خواب پسران آمد و گفت: چاره ای بیاندیشید که به سبب دزدی گندم های مردم از نفرین آنها در عذابم...
پسران هریک راهکار ارائه نمود. پسر کوچکتر پیشنهاد داد زین پس با مردم منصفانه رفتار کرده و تنها دستمزد میگیریم ؛ پسر بزرگتر گفت: اگر ما چنین کنیم، مردم چون انصاف ما را ببینند پدر را بیشتر لعن کنند که او بی انصاف بود. "بهتر است هرکسی گندم برای آسیاب آورد دو پیمانه از او برداریم. با این کار مردم به پدر درود میفرستند و میگویند، خدا آسیابان پیر را بیامرزد او با انصاف‌تر از پسرانش بود."
چنین کردند و همان شد که پسر بزرگتر گفته بود. مردم پدر ایشان را دعا کرده و پدر از عذاب نجات یافت و این وصیت گهر بار نسل به نسل میان نوادگان آسیابان منتقل شد و به نسل ما رسید!






@miras_gozashtegan
اگر به ظالم رو بدهی
و بگذاری که یک انگشت
به حق تو تجاوز کند،
به هزار انگشت هم اکتفا نخواهد کرد!
این خود ما انسان ها هستیم
که می بایست حریم خود را بزرگ درنظر بگیریم

چارلز دیکنز







@miras_gozashtegan
Forwarded from S L
سلام خدمت همراهان همیشگی فلزیاب گذشتگان

💥تیم مهندسی و تحقیقاتی فلزیاب گذشتگان با مهندسین فوق العاده مجرب و کارآزموده با افتخار فراوان اعلام میکند که برای اولین تیم تحقیقاتی در کشور موفق به مهندسی معکوس فلزیاب پالسی محبوب " پالس استار ۲ " تکنولوژی کشور آلمان به طور کامل  گشته و آماده ارائه به عزیزان میباشد.

👈 این سیستم جز ده سیستم پالسی برتر جهان میباشد.

⚠️ هر شخصی ادعایی در مورد این سیستم داشته باشد با قدرت حاضر به تست و مقایسه هستیم.

اطلاعات بیشتر رو در پست های بعدی ارائه میکنیم❤️


کانال تلگرام👇
https://www.tg-me.com/joinchat-AAAAAEChYE0WBXRBWI2Z2Q

پیج اینستاگرام👇
https://instagram.com/felezyabgozashtegan?igshid=OGQ5ZDc2ODk2ZA==

آیدی ارتباط با ما 👇
@archeologist_1
پندهائی از قابوسنامه عنصرالمعالی باب هفتم

از معروفترین پندنامه های تاریخ...

۱- ای فرزند خویشتن را به راستگویی معروف کن، تا جایی که اگر به ضرورت دروغ گفتی از تو بپذیرند.
۲- ای فرزند سخن چهار نوع است: یکی نه دانستنی است و نه گفتنی (سودی به حالت ندارد ). دوم: هم دانستنی است و هم گفتنی ( کلام خدا و اولیا و پارسایان ). سوم: گفتنی است ولی نا دانستنی است ( صلاح تو در آن است )
و چهارم: دانستنی است و ناگفتنی ( عیب دوست و محتشمی بر تو معلوم شود و باید خموش ماند) و بهترین این چهار نوع همان دومی است. غیر این سخن مگو.
۳- و اما ای پسر افراط را شوم دار.
۴- فرزندم آرام سخن بگو و به آهسته سخن گفتن عادت کن.
۵- ای پسر به دانستن رازی که سودی به تو نمیرساند و به تو ارتباط ندارد رغبت نکن.
۶- فرزندم جز با خود راز خویش مگو و اگر گفتی دیگر رازش مخوان.
۷- فرزندم سرد سخن مباش که سخن سرد، تخمی است که از او دشمنی روید.
۸- فرزندم اگرچه دانایی, ولی خویش را نادان شمر تا دَر آموختن بر تو باز و گشاده بماند.
۹- فرزندم اگر چه سخن دان باشی ولی کمتر از آنچه می دانی سخن بگو تا به وقت گفتار وا نمانی.
۱۰- بسیار دانِ کم گو باش, نه کم دان بسیار گو.
۱۱- فرزندم خاموشی دوم سلامت است و بسیار گفتن دوم بی خردی.
۱۲- کسی که بسیار حرف میزند اگرچه خردمند باشد مردمان او را بی خرد شناسند، و نادان اگر خاموش بماند مردم سکوت او را نشانه ی خردش می دانند.
۱۳- هر چند پاک روَش و پارسا باشی، خود بین و خویشتن ستای مباش.
۱۴- فرزندم سعی کن تا مردم ستایشت کنند نه این که خویش ستایش گر خویش باشی.
۱۵- فرزندم با هرکه سخن میگویی، اول ببین که خریدار سخن تو هست یا نه؟ اگر خریدار نبود خوش زبانی کن تا خریدار شود.
۱۶- فرزندم تا می توانی از شنیدن سود ببر که مردم از سخن شنیدن سخن گوی می شوند.
۱۷- فرزندم شنیدن پند حکما دیده ی خرد را روشن می کند....







@miras_gozashtegan
دوران عقب ماندگی ملت ما
زمانی آغاز شد که؛
جای اندیشیدن را تقلید،
جای تلاش و کوشش را دعا،
جای اراده برای رفتن راقسمت،
و جای تصمیم عقلانی را استخاره گرفت.

👤امیر کبیر






@miras_gozashtegan
مافیا در ابتدا انجمن مخفی خلافکاران سیسیل  ايتاليا در قرن 19 بود از دلایل اصلی تشکیل مافیا بی اعتمادی مردم نسبت به حکومت بود که باعث شد به افراد و خلافکاران محلی قدرتمند روی بیاورند!






@miras_gozashtegan
پندهائی از قابوسنامه عنصرالمعالی باب هفتم

از معروفترین پندنامه های تاریخ...

۱- ای فرزند خویشتن را به راستگویی معروف کن، تا جایی که اگر به ضرورت دروغ گفتی از تو بپذیرند.
۲- ای فرزند سخن چهار نوع است: یکی نه دانستنی است و نه گفتنی (سودی به حالت ندارد ). دوم: هم دانستنی است و هم گفتنی ( کلام خدا و اولیا و پارسایان ). سوم: گفتنی است ولی نا دانستنی است ( صلاح تو در آن است )
و چهارم: دانستنی است و ناگفتنی ( عیب دوست و محتشمی بر تو معلوم شود و باید خموش ماند) و بهترین این چهار نوع همان دومی است. غیر این سخن مگو.
۳- و اما ای پسر افراط را شوم دار.
۴- فرزندم آرام سخن بگو و به آهسته سخن گفتن عادت کن.
۵- ای پسر به دانستن رازی که سودی به تو نمیرساند و به تو ارتباط ندارد رغبت نکن.
۶- فرزندم جز با خود راز خویش مگو و اگر گفتی دیگر رازش مخوان.
۷- فرزندم سرد سخن مباش که سخن سرد، تخمی است که از او دشمنی روید.
۸- فرزندم اگرچه دانایی, ولی خویش را نادان شمر تا دَر آموختن بر تو باز و گشاده بماند.
۹- فرزندم اگر چه سخن دان باشی ولی کمتر از آنچه می دانی سخن بگو تا به وقت گفتار وا نمانی.
۱۰- بسیار دانِ کم گو باش, نه کم دان بسیار گو.
۱۱- فرزندم خاموشی دوم سلامت است و بسیار گفتن دوم بی خردی.
۱۲- کسی که بسیار حرف میزند اگرچه خردمند باشد مردمان او را بی خرد شناسند، و نادان اگر خاموش بماند مردم سکوت او را نشانه ی خردش می دانند.
۱۳- هر چند پاک روَش و پارسا باشی، خود بین و خویشتن ستای مباش.
۱۴- فرزندم سعی کن تا مردم ستایشت کنند نه این که خویش ستایش گر خویش باشی.
۱۵- فرزندم با هرکه سخن میگویی، اول ببین که خریدار سخن تو هست یا نه؟ اگر خریدار نبود خوش زبانی کن تا خریدار شود.
۱۶- فرزندم تا می توانی از شنیدن سود ببر که مردم از سخن شنیدن سخن گوی می شوند.
۱۷- فرزندم شنیدن پند حکما دیده ی خرد را روشن می کند....






@miras_gozashtegan
ﺯﻣﺎﻧﯽ ﺩﺭ ﻗﻢ ﻃﻠﺒﻪ ﺑﻮﺩﻡ ﻭ ﻣﻌﺘﻘﺪ ﺑﻮﺩﻡ که ﻓﻘﻂ ﮐﺴﯽ ﮐﻪ ﺩﺭ ﻗﻢ ﺑﺎﺷﺪ ﻭ ﺭﻭﺣﺎﻧﯽ، ﺑﺎﻓﻀﯿﻠﺖ ﺍﺳﺖ! ﺍﻣﺎ ﻭﻗﺘﯽ ﺩﺭ ﺩﻭﺭﻩ ﺍﯼ ﮐﻪ ﺩﺍﻧﺸﮕﺎﻩ ﺗﻬﺮﺍﻥ ﺑﻮﺩﻡ ﺑﺎ ﺍﺷﺨﺎﺹ ﺑﺎ ﻓﻀﯿﻠﺖ ﺭﻭ ﺑﻪ ﺭﻭ ﺷﺪﻡ، ﻓﻬﻤﯿﺪﻡ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺧﺎﺭﺝ ﺍﺯ ﻗﻢ ﻭ ﺩﺭ ﺍﻓﺮﺍﺩ ﻏﯿﺮ ﺭﻭﺣﺎﻧﯽ هم ﺍﻓﺮﺍﺩ بسیار ﺍﺭﺯﺷﻤﻨﺪی ﻭﺟﻮﺩ ﺩﺍﺭﺩ! ﺍﻣﺎ ﺑﺎﺯ ﺷﯿﻌﻪ ﺑﻮﺩﻥ ﺭﺍ ﺷﺮﻁ ﺍﺻﻠﯽ می دانستم! ﺑﻌﺪ ﺑﺎ ﺳﻔﺮ ﺑﻪ ﮐﺸﻮﺭﻫﺎﯼ ﻋﺮﺑﯽ ﻓﻬﻤﯿﺪﻡ ﮐﻪ ﺑﯿﻦ ﺳﺎﯾﺮ ﻓﺮﻗﻪ ﺍﺳﻼﻣﯽ ﻫﻢ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺍﺭﺯﺷﻤﻨﺪ ﯾﺎﻓﺖ می شود! ﭘﺲ ﺍﺯ ﺳﻔﺮ ﺑﻪ ﺍﺭﻭﭘﺎ ﺑﻪ ﺍﯾﻦ ﻧﮑﺘﻪ ﻭﺍﻗﻒ ﺷﺪﻡ ﮐﻪ ﺩﺭ ﺑﯿﻦ ﺳﺎﯾﺮ ﺍﺩﯾﺎﻥ ﻧﯿﺰ ﺍﻧﺴﺎﻥ ﺍﺭﺯﺷﻤﻨﺪ ﻫﺴﺖ! ﻭﻟﯽ ﺩﺭ ﮊﺍﭘﻦ ﺣﺎﺩﺛﻪ ﺍﯼ ﺑﺮﺍی من ﺭﺥ ﺩﺍﺩ ﮐﻪ ﻓﻬﻤﯿﺪﻡ ﻓﻀﯿﻠﺖ ﻭ ﺍﻧﺴﺎﻧﯿﺖ ﺑﻪ ﺯﺑﺎﻥ ﻭ ﻣﮑﺎﻥ ﻭ ﻧﮋﺍﺩ ﻭ ﻣﺬﻫﺐ ﻭ ﺭﻧﮓ ﻧﯿﺴﺖ! ﺑﺮﺍﯼ ﻏﺬﺍ ﺑﻪ ﺭﺳﺘﻮﺭﺍﻧﯽ ﺑﺰﺭﮒ ﻭ ﺷﻠﻮﻍ ﺭﻓﺘﻢ ﻭ ﺑﻪ ﺟﺎﻫﺎﯼ ﺩﯾﮕﺮ ﺳﺮﯼ ﺯﺩﻡ! ﭼﻨﺪ ﺳﺎﻋﺖ ﺑﻌﺪ ﻧﺎﮔﻬﺎﻥ ﯾﺎﺩﻡ ﺁﻣﺪ ﮐﻪ ﺳﺎﮐﻢ ﺭﺍ ﮐﻪ ﺗﻤﺎﻡ ﺯﻧﺪﮔﯿﻢ ﺩﺍﺧﻞ ﺁﻥ ﺑﻮﺩ ﺩﺭ ﺁﻥ ﺭﺳﺘﻮﺭﺍﻥ ﺟﺎ ﮔﺬﺍﺷﺘﻪ ﺍﻡ! ﺑﺎ ﻋﺠﻠﻪ ﺭﻓﺘﻢ ﻭ ﺑﺎ ﮐﻤﺎﻝ ﻧﺎﺑﺎﻭﺭﯼ ﺩﯾﺪﻡ ﺳﺎﮐﻢ ﻫﻤﺎﻧﺠﺎ ﻭ ﭘﯿﺮﻣﺮﺩﯼ ﮐﻨﺎﺭ ﺁﻥ ﻧﺸﺴﺘﻪ است! پیرمرد ﮔﻔﺖ ﻭﻗﺘﯽ ﺩﯾﺪﻡ ساکتان ﺭﺍ ﻓﺮﺍﻣﻮﺵ کردید، ﺑﺎ ﺍﯾﻨﮑﻪ ﻭﻗﺖ ﺩﻧﺪﺍﻧﭙﺰﺷﮑﯽ ﺩﺍﺷﺘﻢ، ﻣﺎﻧﺪﻡ ﺗﺎ برگردید! ﺍﺯ ﺍﻭ ﺗﺸﮑﺮ ﮐﺮﺩﻡ ﻭ ﮔﻔﺘﻢ ﺧﺪﺍ ﺑﻪ ﺷﻤﺎ ﺍﺟﺮ ﺑﺪﻫﺪ.
پاسخ داد ﻣﻦ ﺑﻪ ﺍﻧﺴﺎﻧﯿﺖ ﻣﻌﺘﻘﺪﻡ...
خلیل‌ رفاهی






@miras_gozashtegan
‍ در مجلسى از ژولیده نیشابوری پرسیدند، میتوانی فی البداهه شعری بگویی که ده تا کلمه "دل" در آن باشد و هرکدام معانی مختلفی داشته باشند؟
ژولیده رباعی زیر را در همون مجلس سرود:

ﺩﻟﺒﺮﯼ ﺑﺎ ﺩﻟﺒﺮﯼ ﺩﻝ ﺍﺯ ﮐﻔﻢ ﺩﺯﺩﯾﺪ ﻭ ﺭﻓﺖ
ﻫﺮﭼﻪ ﮐﺮﺩﻡ ﻧﺎﻟﻪ ﺍﺯ ﺩﻝ، ﺳﻨﮕﺪﻝ ﻧﺸﻨﯿﺪ ﻭ ﺭﻓﺖ
ﮔﻔﺘﻤﺶ ﺍﯼ ﺩﻟﺮﺑﺎ، ﺩﻟﺒﺮ ﺯ ﺩﻝ ﺑﺮﺩﻥ ﭼﻪ ﺳﻮﺩ؟
ﺍﺯ ﺗﻪ ﺩﻝ ﺑﺮ ﻣﻦ ﺩﯾﻮﺍﻧﻪ ﺩﻝ ﺧﻨﺪﯾﺪ ﻭ ﺭﻓﺖ

 
 




@miras_gozashtegan
2024/10/03 11:22:32
Back to Top
HTML Embed Code: