Telegram Web Link
پزشکان قرون وسطی مردم را از حمام کردن منع می کردند!

نه تنها روحانیون مسیحی، بلکه پزشکان قرون وسطایی علیه شستشوی کل بدن با آب صحبت می کردند. اعتقاد بر این بود که شستشوی کل بدن با آب، بدن را ضعیف می کند و به توسعه بیماری های مختلف کمک می کند. فقط شستن دست ها، دهان و پاک کردن بدن با پارچه مرطوب مجاز بود. پادشاه فرانسه، لوئی چهاردهم، تنها دو بار در زندگی خود حمام کرد، او آنقدر از حمام متنفر بود که سوگند یاد کرد که دیگر به حمام نرود.






@miras_gozashtegan
یک دولت نالایق جایی
به جز زندان برای نگهداری
افراد لایق کشور ندارد !!

👤 ماهاتما گاندی





@miras_gozashtegan
گنجینه ی ناشناخته ی ایران

🔸جیرفت، تمدنی که قدمت اون به بیش از پنج هزار سال پیش می‌رسه. نشونه‌هایی از وجود خط که داره که به نظر می‌رسه از خط میخی، بین‌النهرین هم قدیمی‌تر باشه.

🔹️بقایای شهر سوخته جیرفت، تصویری از یک تمدنه پیشرفته رو به نمایش می‌گذاره که  خانه‌های منظم، سیستم آبرسانی، و محله‌های تخصصی وجود داره که هوش و ذکاوت مردمی که تو این سرزمین زندگی می‌کردند.

🔸️سفال‌های جیرفت، با نقش و نگارهای ظریف و رنگ‌های شاد، زبان زد بوده. این سفال‌ها، نه‌تنها از نظر زیبایی، بلکه از نظر تکنیک ساخت نیز منحصر به فرده و نشون از تبحر و ظرافت هنرمندان اون دوران رو داره.

🔹️هنوز بخش‌های زیادی از تمدن جیرفت ناشناخته باقی مونده. کاوش‌های باستان‌شناسی هنوز ادامه داره.






@miras_gozashtegan
منظره ی غروب خورشید از فرازِ زمین






@miras_gozashtegan
▪️جنگ شاه با صدام!

سحرگاه یکشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۵۲ عراق حمله گسترده‌ای را با نیت اشغال خوزستان آغاز کرد. لشگر عراق با صدها تانک روسی پیشرفته و چندین نفربر زرهی توانستند به مرز ایران تعرض کرده و قسمتی از خاک ایران را تصرف کنند...

بلافاصله جلسه فوق‌العاده‌ای میان سران ارتش و دولت برگزار شد. لشگر زرهی نیروی زمینی ارتش شاهنشاهی از اهواز وارد عمل شد و نیروهای عراقی را تار و مار میکند. واکنش ایران نسبت به تجاوز عراق چنان سریع بود که ساعت ۹ صبح نماینده عراق در سازمان ملل در پیامی اضطراری از حمله ایران به عراق خبر میدهد و میگوید که اگر ایران به حملات خود ادامه دهد به ۲ ساعت نکشیده که بغداد اشغال خواهد شد!

عراق که ساعت ۶ صبح به امید فتح خوزستان به ایران حمله کرد ساعت ۹ صبح از ترس اشغال شدن به سازمان ملل پناه میبرد... شاه در این رابطه گفته بود: نیروی پنجم ارتش شاهنشاهی ایران در حالی وارد عمل شده و تجاوز را دفع کرده بود که اکثر افسران ارشد و ژنرال‌های فرماندهی ستاد مشترک در تهران هنوز خواب بودند...







@miras_gozashtegan
طایفه آگوری که به راهبان خوفناک مشهورند در واراناسی هند زندگی میکنند، آنها از ماریجوانا و الکل برای رسیدن به شیوا استفاده میکنند و رسم عجیبی مثل خوردن گوشت انسان، ادرار و مدفوع دارند!





@miras_gozashtegan
در قرن گذشته،سنگاپور دچار فلاکت و بدبختى بود، فقر، بيمارى، فساد و جرم و جنايت بيداد ميکرد،
مناصب دولتى به کسانى که بالاترين قيمت ها را پيشنهاد ميکردند فروخته ميشد،
پليس، دخترکان را براى روسپى گرى مى ربود و درآمد سارقان و خودفروشان را با آنان تقسيم ميکرد
فرماندهان ارتش، زمين ها و برنج زارها را احتکار کرده بودند
قضات، احکام خود را ميفروختند....

همه ميگفتند اصلاحات ناممکن است!
اما من به معلمان روى آوردم
آنان در فلاکت بودند!
به آن ها بالاترين حقوق ها را پرداختم و به ايشان گفتم:
من موسسات دولتى را مى سازم و شما براى من انسان بسازيد.
و اينگونه بود که سنگاپور به کشورى متمدن و قدرتمند تبديل شد...

"لى کى وان يو"، بنيان گذار سنگاپور جديد




@miras_gozashtegan
⚫️ تَختِ طاووس که در آغاز تخت خورشید نام داشت، یکی از تخت‌های جواهر نشان سلطنتی ایران است که به به فرمان #فتح‌_علی‌_شاه در سال ۱۲۱۶ هجری قمری توسط جواهرسازان #اصفهان ساخته شد.

▪️ از نخستین شب ازدواج فتح علی شاه با طاووس خانم تاج‌الدوله (که نه ساله بود) تخت به نام وی، #تخت_طاووس نامیده شد. این تخت هم‌اکنون در موزه جواهرات ملی ایران است.






@miras_gozashtegan
⭕️ #ملا_باشی منجم ناصر الدین شاه بود که برای ماموریتی به اصفهان فرستاده شد. قصه ی ملاباشی اصفهان به زمان و دوران #قاجاریه و حکومت ظل السلطان پسر ارشد #ناصرالدین_شاه قاجار در اصفهان بر می گردد.

💯 ظل السلطان به خاطر آن که از مادری غیر قاجاری به دنیا آمده بود برای ولیعهدی انتخاب نگردید.

💯 همین موضوع باعث به وجود آمدن عقده ها و رفتارهایی شده بود که این شخص برای نشان دادن قدرت خود انجام می داد.

💯 از جمله کارهای این شخص، ساخت ارتشی با لباس‌های سربازان اتریشی بود و معلمانی از #آلمان اجیر کرده بود تا به این سربازان فنون رزم بیاموزند.


@miras_gozashtegan
هخامنشی بودن تنها افتخاریست که دشمنان نتوانستند از من بدزدند

مهرداد هشتم پادشاه بسفور کیمری( اوکراین و بخشی از روسیه ) که نواده مهرداد ششم پادشاه مهردادیان بود ، مورد خیانت برادرش قرار گرفت و برنامه هایش برای پس گرفتن سرزمین های اجدادیش را به رومیان لو داد بعد از جنگ های متعدد(مانند نبردی در نزدیکی رودخانه دون) علیه رومی ها و متحدینش از جمله ایونونس در آخر به این نتیجه رسید که ادامه جنگ و آوارگی میان قبایل بی نتیجه است.

《مهرداد هشتم که از پیروزی ناامید شده بود در پی یافتن میانجی برای صلح با رومیان بود،بنابرین به نزد ایونونس پادشاه قبیله آدورسی رفت که هیچ دشمنی شخصی با او نداشت او پنهانی خود را به کاخ او رساند و خود را به پای او افکند و گفت:

مهرداد کسی که رومیان سالهای بسیار در دریا و خشکی در پی او بودند به خواست خودش در برابر تو ایستاده است. اکنون هرگونه که میخواهی با نواده هخامنشیان بزرگ رفتار کن. این تنها افتخاری است که دشمنان[رومیان] نتوانستند از من بدزدند.(Tacitus,12,18)

📚بن مایه: مهردادیان فرمانروایان ایرانی آناتولی ، دکتر محسن جعفری، رویه ۳۲۶ و ۳۲۷





@miras_gozashtegan
ماجرای ﺧﺎﮐﺴﭙﺎﺭﯼ حضرت حافظ

ﺭﻭﺯﯼ ﮐﻪ ﺣﺎﻓﻆ از دنیا می‌رود ﺑﺮﺧﯽ ﻣﺮﺩﻡ ﮐﻮﭼﻪ ﻭ ﺑﺎﺯار ﺑﻪ ﻓﺘﻮﺍﯼ ﻣﻔﺘﯽ ﺷﻬﺮ ﺷﯿﺮﺍﺯ ﺑﻪ ﺧﯿﺎﺑﺎﻥ می‌ریزند ﻭ ﻣﺎﻧﻊ ﺩﻓﻦ ﺟﺴﺪ ﺷﺎﻋﺮ ﺩﺭ ﻣﺼﻼﯼ ﺷﻬﺮ ﻣﯽ‌ﺷﻮﻧﺪ، به این ﺩﻟﯿﻞ ﮐﻪ ﺍﻭ ﺷﺮﺍﺏ‌ﺧﻮﺍﺭ ﻭ ﺑﯽ‌ﺩﯾﻦ ﺑﻮﺩﻩ ﻭ ﻧﺒﺎﯾﺪ ﺩﺭ ﺍﯾﻦ ﻣﺤﻞ ﺩﻓﻦ ﺷﻮﺩ.

ﻓﺮﻫﯿﺨﺘﮕﺎﻥ ﻭ ﺍﻧﺪﯾﺸﻤﻨﺪﺍﻥ ﺷﻬﺮ ﺑﺎ ﺍﯾﻦ ﮐﺎﺭ ﺑﻪ ﻣﺨﺎﻟﻔﺖ برمی‌خیزند. ﺑﻌﺪ ﺍﺯ ﺑﮕﻮ ﻣﮕﻮ ﻭ ﺟﺮ ﻭ ﺑﺤﺚ ﺯﯾﺎﺩ، ﯾﮏ ﻧﻔﺮ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻣﯿﺎﻥ ﭘﯿﺸﻨﻬﺎﺩ می‌دهد ﮐﻪ ﮐﺘﺎﺏ ﺍﻭ ﺭﺍ ﺑﯿﺎﻭﺭﻧﺪ ﻭ ﺍﺯ ﺁﻥ ﻓﺎﻝ ﺑﮕﯿﺮﻧﺪ ﻫﺮ ﭼﻪ ﺁﻣﺪ ﺑﺪﺍﻥ ﻋﻤﻞ ﻧﻤﺎﯾﻨﺪ.

ﮐﺘﺎﺏ ﺷﻌﺮ ﺭﺍ ﺩﺳﺖ ﮐﻮﺩﮐﯽ می‌دهند
ﻭ ﺍﻭ ﺁﻥ ﺭﺍ ﺑﺎﺯ ‌می‌کند ﻭ ﺍﯾﻦ ﻏﺰﻝ ﻧﻤﺎﯾﺎﻥ ‌می‌شود:

ﻋﯿﺐ ﺭﻧﺪﺍﻥ ﻣﮑﻦ ﺍﯼ ﺯﺍﻫﺪ ﭘﺎﮐﯿﺰﻩ ﺳﺮﺷﺖ
ﮐﻪ ﮔﻨﺎﻩ ﺩﮔﺮﺍﻥ ﺑﺮ ﺗﻮ ﻧﺨﻮﺍﻫﻨﺪ ﻧﻮﺷﺖ

ﻣﻦ ﺍﮔﺮ ﻧﯿﮑﻢ ﻭ ﮔﺮ ﺑﺪ ﺗﻮ ﺑﺮﻭ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺎﺵ
ﻫﺮ ﮐﺴﯽ ﺁﻥ ﺩِﺭﻭَﺩ ﻋﺎﻗﺒﺖ ﮐﺎﺭ ﮐﻪ ﮐﺸﺖ

ﻫﻤﻪ ﮐﺲ ﻃﺎﻟﺐ ﯾﺎﺭﻧﺪ ﭼﻪ ﻫﺸﯿﺎﺭ ﻭ ﭼﻪ ﻣﺴﺖ
ﻫﻤﻪ ﺟﺎ ﺧﺎﻧﻪ ﻋﺸﻖ ﺍﺳﺖ ﭼﻪ ﻣﺴﺠﺪ ﭼﻪ ﮐﻨﺸﺖ

ﻫﻤﻪ ﺍﺯ ﺍﯾﻦ ﺷﻌﺮ ﺣﯿﺮﺕ ﺯﺩﻩ می‌شوند ﻭ ﺳﺮﻫﺎ ﺭﺍ ﺑﺰﯾﺮ می‌افکنند. ﺑﺎﻻﺧﺮﻩ ﺩﻓﻦ پیکر حافظ انجام می‌شود ﻭ ﺍﺯ ﺁﻥ ﺯﻣﺎﻥ ﺣﺎﻓﻆ ﻟﺴﺎﻥ ﺍﻟﻐﯿﺐ ﻧﺎﻣﯿﺪﻩ ﺷﺪ.





@miras_gozashtegan
دستور قانون منع برده داری در ایران

در سال ۱۳۰۷ به دستور رضاشاه برده‌داری که در زمان قاجار مرسوم بود ممنوع و حبس بین ۱ تا ۳ سال به عنوان مجازات برای آن تعیین شد!

زمان قاجار برده‌های سیاه معمولا توسط حجاج از مکه خریداری میشدن که مذکرها اغلب کاکا، مبارک و فیروز و مونث‌ها غنچه‌دهان، زعفران و صنوبر نامیده میشدن!







@miras_gozashtegan
این اثر که سر یک سرباز هخامنشی در تخت جمشید است ۸۰سال پیش به سرقت رفته بود

دادگاهی در نیویورک این اثر را که در یک حراجی به فروش گذاشته شده بود، ضبط و رای به بازگرداندن آن به ایران داد.







@miras_gozashtegan
#برگی_از_تاریخ

🔹‏۳ شهریور ۱۳۲۰ ‎متفقين در جريان جنگ جهاني دوم وارد ایران شدند، نیروهای انگلیس از جنوب و شوروی از شمال.

🔹آنها تا پایان جنگ در سال ۱۳۲۴ در ایران باقی ماندند.







@miras_gozashtegan
علل‌ اصلی‌ وقوع جنگ‌ دوم‌ جهانی به اختصار، عبارت‌ بود از مفاد اشتباه عهدنامه‌ ورسای (۷ مه‌ ۱۹۱۹) که‌ ظاهراً به‌ جنگ‌ اول‌ جهانی پایان‌ داد، همچنین پیامدهای‌ بحران‌ اقتصادی سال‌ ۱۹۲۹ و از همه‌ مهم‌تر رقابت‌ سیاسی‌ فاشیسم‌ و دموکراسی‌های‌ غربی‌ و مارکسیسم‌. عامل‌ اخیر چنان‌ در جنگ دوم جهانی مؤثر بود که‌ نبرد میان‌ کشورهای‌ درگیر، به‌ شکل‌ بی‌سابقه‌ای‌، عموم‌ مردم‌ را به‌ قلمرو جنگ‌ کشاند، به‌ طوری‌ که‌ در پایان‌ جنگ‌ دوم جهانی تعداد کشته‌شدگان‌ نظامی‌ و غیرنظامی‌ تقریباً با هم‌ برابری‌ می‌کرد.
جنگ‌ دوم جهانی‌، که‌ بین‌ دو بلوک‌ متحدین‌ (آلمان‌ و ایتالیا و ژاپن‌) و متفقین‌ (انگلیس‌ و فرانسه‌ و آمریکا و شوروی‌) درگرفت‌، به‌ لحاظ‌ گستردگی‌ جغرافیایی‌ و قدرت‌ تخریب‌ منابع‌ انسانی‌ و طبیعی‌، بی‌همتا بوده‌ است‌.






@miras_gozashtegan
سرداری که خود را وقف ایران کرد!

در زمان داریوش بزرگ، یک نفر در بابل شورش کرد و حکومت شهر را در دست گرفت. داریوش بزرگ شتابان با سپاه بزرگی به سوی بابل تاخت، ولی در آنجا با دفاع سخت بابلیان روبرو شد! سپاه داریوش شهر را محاصره کرده بود ولی کاری از پیش نمی برد.

تا اینکه زوپیر، سردار دلیر سپاه داریوش، راهی به ذهنش رسید. او گوش ها و بینی خود را برید و نزد داریوش رفت و از او خواست که به این بهانه که توسط ایرانی ها تنبیه شده به بابل پناهنده شود و به درون دشمن نفوذ کند.

داریوش در ابتدا مخالف بود ولی با عمل سردار، در عمل انجام شده قرار گرفت. زوپیر به بابل پناه برد و بابلیان با دیدن گوش و بینی بریده زوپیر باور کردند که او توسط داریوش تنبیه شده است و از روی این که زوپیر بتواند از داریوش انتقام بگیرد، سپاهی به او دادند.

زوپیر دروازه های شهر بابل را به روی سپاه داریوش باز کرد و سپاه ایران دفاع بابلیان را در هم شکست و شورشیان بابل پا به فرار گذاشتند. داریوش بزرگ به پاس خدمتی که زوپیر انجام داد، او را به ساتراپی بابل برگزید.

منبع: تاریخ هرودوت







@miras_gozashtegan
در کاوش‌های باستان‌شناسی، برای تعیین جنسیت اسکلت‌های کشف شده از تفاوت‌هایی اینچنین استفاده می‌شود.







@miras_gozashtegan
.
سال ۱۰۱۲ هجری قمری (۶۳۲ هجری خورشیدی) بود که کلنگ کاروانسرای مرنجاب در کویر مرنجاب زده شد. شاه عباس در راستای سلسله کاروانسراسازی‌هایی که در مسیرهای اصلی و پر رفت و آمد می‌ساخت، دستور ساخت کاروانسرای مرنجاب را بر روی تپه‌ای، کنار چشمه و قنات آب شیرین و جنوب دریاچه‌ نمک صادر کرد. بنابراین آقاخضر نهاوندی، که در آن زمان حاکم کاشان بود، همت کرد و کاروانسرای آجری مرنجاب را برپا کرد. کاروانسرا هم نقش استراحتگاه را داشت و هم نقش پاسداری از راه پر رفت و آمدی که اصفهان پایتخت را به مشهد مقدس وصل می‌کرد.
اسکندر بیک منشی نیز در کتاب عالم‌آرای عباسی از کاروانسرای مرنجاب به عنوان کاروانسرایی معتبر در کنار جاده‌ای که شاه‌ عباس در وسط کویر نمک احداث کرده نام برده است.
پایه‌های ساختمان از سنگ و ملاط و در داخل آن حیاطی به ابعاد ۳۰ در ۲۰ متر است که دورادور آن ۲۹ اتاق در آورده‌اند که با چند پله از کف حیاط به آن می‌رسند. در پشت اتاق‌ها هم سرسرای بزرگی برای اصطبل پیش‌بینی شده بود.







@miras_gozashtegan
2024/10/02 22:26:19
Back to Top
HTML Embed Code: