Telegram Web Link
جیکاک جاسوس انگلیسی در جمعی، حضار را دروغگو خواند و برای اثبات آن فندک زیر ریش خود و بقیه گرفت و چون ریش خودش نسوخت؛ باورش کردند!

غافل از اینکه ریش او پنبه نسوزِ ساخت انگلستان بود!





@miras_gozashtegan
داريوش اولين كسى بود كه دستور ایجاد ارتش دائمی را داد و مورخان ازآن بنام سپاه جاويدان نام بردند. ايرانيان نخستين ملت جهان بودند که ارتش دائمی داشتند، پيش از آن، هنگام جنگ جمع آوری نيرو ميشد!





@miras_gozashtegan
ﺁﻟﻔﺮﺩ ﻫﯿﭽﮑﺎﮎ اﺳﺘﺎﺩ ﺑﺰﺭﮒ ﺳﯿﻨﻤﺎ که در ترساندن مردم با فیلم هایش شهره عام و خاص است ، ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺭﺍﻧﻨﺪﮔﯽ ﺩﺭ ﺟﺎﺩﻩﻫﺎﯼ ﺳﻮﺋﯿﺲ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﻧﺎﮔﻬﺎﻥ ﺍﺯ ﭘﻨﺠﺮﻩ ﻣﺎﺷﯿﻦ ﺑﻪ ﺑﯿﺮﻭﻥ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﮐﺮﺩ ﻭ ﮔﻔﺖ:
اﯾﻦ ﺗﺮﺳﻨﺎﮎ ﺗﺮﯾﻦ ﻣﻨﻈﺮﻩ ﺍﯾﺴﺖ ﮐﻪ ﺗﺎ ﺣﺎﻻ ﺩﯾﺪﻩ ﺍﻡ!
ﺍﻣﺘﺪﺍﺩ ﺍﺷﺎﺭﻩ ﺍﻭ ، ﮐﺸﯿﺸﯽ ﺑﻮﺩ ﮐﻪ ﺩﺳﺖ ﺑﺮ ﺷﺎﻧﻪ ﭘﺴﺮﮎ ﺧﺮﺩﺳﺎﻟﯽ گذاشته ﺑﻮﺩ ﻭ ﺑﺎ ﺍﻭ ﺻﺤﺒﺖ ﻣﯽ ﮐﺮﺩ.
ﻫﯿﭽﮑﺎﮎ ﺍﺯ ﭘﻨﺠﺮﻩ ﻣﺎﺷﯿﻦ ﺑﻪ ﺑﯿﺮﻭﻥ ﺧﻢ ﺷﺪ ﻭ ﻓﺮﯾﺎﺩ ﺯﺩ :

ﻓﺮﺍﺭ ﮐﻦ ﭘﺴﺮﺟﺎﻥ!
نگذار عقايدش را به تو تحميل كند ﺯﻧﺪﮔﯿﺖ ﺭﺍ ﻧﺠﺎﺕ ﺑﺪﻩ ، فرار کن!!!






@miras_gozashtegan
یادمان نرود همین تهرانی که در آن نمیشود نفس کشید، ۴۰ سال پیش شهرداری داشت که به جرم حل ‌نکردن ‌ترافیک و آلودگی‌هوا اعدام شد!








@miras_gozashtegan
گرفتن آزادی از مردمی که نمیخواهند
برده باشند خیلی سخت است
اما
دادن همان ازادی به مردمی که
میخواهند برده بمانند سخت تر است


👤 مارتین لوترکینگ







@miras_gozashtegan
هیتلر به خاطر اقداماتی که برای متمایز کردن اقتصاد آلمان انجام داد و تبدیل کردن مردم آلمان به شادترین مردم اروپا (طبق آمار) در سال 1938 میلادی از سوی مجله تایم به عنوان مرد سال انتخاب شد!






@miras_gozashtegan
سبتای بهادر از فرماندهان نظامی چنگیز خان مغول بود؛او در عمرش بیش از 20 لشکرکشی بزرگ انجام داد و 32 مملکت را به زانو در آورد؛ تاریخ نویسان او را بزرگ ترین سردار کشورگشای تاریخ میدانند!






@miras_gozashtegan
سکه‌های معروف به « عرب - ساسانی » و نکاتی بسیار مهم درباره چگونگی انتقال فرهنگ و دیوان ساسانی به دوره خلفای اموی - عباسی ؛ از خط پهلوی تا نماد ماه و ستاره ...

🔺 در نگاه اول شاید فکر کنید این سکه ساسانی است ! ولی این سکه مربوط به دوره اموی است ( زیاد بن ابی سفیان، نیشابور، ۵۴ ق ). تا دلتان بخواهد از این گونه سکه‌های موسوم به عرب - ساسانی که در شهرهای مختلف ایران در سده نخست اسلامی ضرب شده‌اند، در موزه‌های جهان وجود دارد

اعراب که سکه و ضرابخانه نداشتند، به ناچار به همان شکل سکه‌های ساسانی ( آتش مقدس در یک طرف و در طرف دیگر شمایل پادشاه ساسانی ) ولی با تغییراتی جزئی سکه ضرب می‌کردند ؛ ایرانی‌ها از دل خطوط پهلوی « خط کوفی » را برایشان ساخته بودند و به همان خط بر روی سکه‌های ساسانی، نام‌ آنها و عبارت‌های اسلامی را برایشان می‌نوشتند

🔹 نماد « ماه و ستاره ساسانیان » که در هنر و نگارگری ساسانی، بویژه در سکه‌ها کاربرد فراوانی داشت نیز، مورد استفاده حکومت‌های اسلامی قرار گرفت و کم کم بعنوان « نماد اسلام » شناخته شد !






@miras_gozashtegan
"عدالت همواره بر دوش فقرا مینشیند":

نام مجسمه اى كه يك فرد آفريقايى را در حال كول كردن بانوى عدالت اروپايى به تصوير ميكشد. اين تنديس توسط مجسمه ساز دانماركي "گينس گالسيوت" ساخته شده.




@miras_gozashtegan
یکی از بزرگان میگفت ما یک گاریچی در محلمان بود، که نفت می برد و به او عمو نفتی می گفتند.
یک روز مرا دید و گفت: سلام. ببخشید خانه تان را گازکشی کرده اید!؟
گفتم: بله!
گفت: فهمیدم. چون سلام هایت تغییر کرده است!
من تعجب کردم، گفتم: یعنی چه!؟

گفت: قبل از اینکه خانه ات گازکشی شود، خوب مرا تحویل می گرفتی، حالم را می پرسیدی. همه اهل محل همینطور بودند.
هرکس خانه اش گازکشی میشود، دیگر سلام علیک او تغییر میکند…

از اون لحظه، فهمیدم سی سال سلامم بوی نفت میداد. عوض اینکه بوی انسانیت و اخلاقیات بدهد.
سی سال او را با اخلاق خوب تحويل گرفتم. خیال میکردم اخلاقم خوب است.
ولی حالا که خانه را گازکشی کردم ناخودآگاه فکر کردم نیازی نیست به او سلام کنم.

یادمان باشد، سلام مان بوی نیاز ندهد!




@miras_gozashtegan
ﺩﺭ ﺑﺮﺧﯽ ﻧﻘﺎﻁ جهان مانند ﺟﺰﺍﯾﺮ ﺳﻠﯿﻤﺎﻥ، ﻓﯿﺠﯽ، ﻫﻨﺪﻭﺳﺘﺎﻥ، ﺯﻥ ﺭﺍ ﺧﻔﻪ ﻣﯿﮑﺮﺩﻧﺪ ﻭ ﺑﺎ ﺷﻮﻫﺮ ﻣﺮﺩﻩ ﺍﺵ ﺩﺭ ﮔﻮﺭ ﻣﯿﮕﺬﺍﺷﺘﻨﺪ ﯾﺎ ﺍﺯ ﻭﯼ ﻣﯿﺨﻮﺍﺳﺘﻨﺪ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﮑﺸﺪ ﺗﺎ در ﺟﻬﺎﻥ دیگر به ﺧﺪﻣﺖ ﺷﻮﻫﺮ ﺧﻮﺩ ﺩﺭآﯾﺪ!





@miras_gozashtegan
‍ آقا شيخ علی مولف کتاب قانون ناصری يکی از نوابغ و دانشمندان عصر قاجار بود.

چند اختراع جالب دارد که يکی از آنها يک مدل از تفنگ ته پر بود، روزی به ناصرالدين شاه پيشنهاد کرد ميتواند کالاسکه ای اختراع کند که آن را کوک (شارژ) کنند يک فرسخ (۶ کیلومتر) راه را طی کند ، آن وقت چند دقيقه بايستد چهار طرف درهايش باز شود و توپ شليک کند و راه رفته را بازگردد!
به شرطی که اين اختراع را تحويل ميدهد که ايران ارتش را برای پس گرفتن شهر های از دست رفته آماده کند.

ناصرالدين شاه در پاسخ گفت: ما جز با رعيت خود با کسی جنگ نداريم!
به اندازه آنها هم توپ و سرباز داريم!

📜منبع: تاريخ بيداری ايرانيان، ناظم الاسلام کرمان






@miras_gozashtegan
حال و احوال ۲۵ خرداد


ملایم و آروم باش عین یه نسیم غروب بهار







@miras_gozashtegan
نخستین گلفروشی تهران قدیم توسط شخصی ارمنی به نام ژرژیک در چهارراه کنت (تقاطع لاله زار ومنوچهرى) دایر شد که به آن جرجیکش می‌ گفتند.

گل هدیه دادن، گل گرفتن و گلفروشی در طهران قدیم، قصه طویل و درازی ندارد بلکه محدود می شود به صد سال گذشته.
علت این که چرا گل در نزد تهرانیان محبوب نبوده بیشتر باید به دلیل فقر فرهنگی دانست و اینکه عامه به گل به دید یک ابزار لوکس غیرمصرفی نگاه می‌ کردند.

در میان اقوام مختلفی که در تهران زندگی می‌ کردند، ارامنه گلفروشی را در شهر  باب کردند.
عمد‌ه‌ ترین مشتریان این دکه، اعضای غیر ایرانی سفارتخانه‌ ها بودند.
بعدها تهرانیان برای آنکه از قافله عقب نمانند دکه‌ هایی را در اطراف منطقه شاه آباد حد فاصل مخبرالدوله، بهارستان و قوام السطنه تاسیس کردند که اکثر مشتریان‌ شان سران حکومتی و دربار بودند. سایر مردم به دلایلی چون فقر اقتصادی یا فرهنگی روی خوش به گلفروشی‌ ها نشان نمی‌ دادند.

عکس: مظفر الدین شاه و گلدان های گل

+ ۲۵ خرداد ، ۱۵ ژوئن ؛ روز گل در ایران





@miras_gozashtegan
ّ یکی از خان های بختیاری هر روز که فرزندانش را به مدرسه میفرستاد، خدمتکار خانه به نام ابوالقاسم را با فرزندانش میفرستاد تا مراقب آنها باشد. ابوالقاسم هر روز فرزندان خان را به مدرسه میبرد و همان جا میماند تا مدرسه تعطیل میشد و دوباره آنها را به منزل میبرد. دبیرستانی که فرزندان خان در آن تحصیل میکردند یک کالج آمریکایی (دبیرستان البرز) بود که مدیریت آن بر عهده دکتر جردن بود.

دکتر جردن قوانین خاصی وضع کرده بود. مثلا برای دروغ، ده شاهی کفاره تعیین کرده بود. اگر در جیب کسی سیگار پیدا میشد یک تومان جریمه داشت! میگفت "سیگار لوله بی مصرفی است که یک سر آن آتش و سر دیگر آن احمقی است! القصه.. دکتر جردن از پنجره دفتر کارش میدید که هر روز جوانی قوی هیکل، چند دانش آموز را به مدرسه می آورد. یک روز که ابوالقاسم در شکستن و انبار کردن چوب به خدمتگذار مدرسه کمک کرد، دکتر جردن از کار ابوالقاسم خوشش آمد و او را به دفتر فرا خواند و از او پرسید که چرا ادامه تحصیل نمیدهد؟ ابوالقاسم گفت چون سنم بالا رفته و پول کافی برای تحصیل ندارم و با داشتن سه فرزند قادر به انجام دادن این کار نیستم.

دکتر جردن با شنیدن این حرفها، پذیرفت که خودش شخصا، آموزش او را در زمانی که باید منتظر بچه های خان باشد بر عهده بگیرد!  او بعلت استعداد بالا ظرف چند سال موفق به اخذ دیپلم شد و با کمک دکتر جردن برای ادامه تحصیل به آمریکا رفت و سرانجام در سن 55 سالگی مدرک دکترای پزشکی خود را از دانشگاه نیویورک گرفت.

دکتر ابوالقاسم بختیار، اولین پزشک ایرانی است که تا سن 39 سالگی تحصیلات ابتدایی داشت!! جالب اینکه فرزندان اون نیز پزشک شدند!

دکتر ساموئل مارتین جردن معلم آمریکایی از سال 1899 تا 1940 ریاست کالج آمریکایی را در تهران بر عهده داشت. او ايران را وطن دوم خود می ‌ناميد و همواره از آن به نيكی ياد می‌كرد. جردن به دانش آموزانش میگفت من میلیونر هستم زیرا هزارها فرزند دارم که هر کدام برای من، برای ایران و برای دنیا میلیونها ارزش دارند. به پاس خدمات بی حد این مرد بزرگ، خیابانی در تهران بنام خیابان جردن برای بزرگداشت و زنده نگاه داشتن نام او نامگذاری شد.

سعدیا مرد نکونام نمیرد هرگز
مرده آن است که نامش به نکویی نبرند





@miras_gozashtegan
اگر نتوان آزادی و عدالت را باهم داشت، و من مجبور باشم میان این دو یکی را انتخاب کنم؛ آزادی را انتخاب می‌کنم، تا بتوانم به بی عدالتی اعتراض کنم ...!

چگوارا




@miras_gozashtegan
وقتی رضاشاه قانون سربازی را به تقلید از غرب و به منظور حذف ارتش های قبیله ای تصویب کرد با مخالفت علماء که خدمت اجباری را جبارانه، خانمان سوز و نوعی بردگی میدانستند روبرو شد!






@miras_gozashtegan
2024/06/25 05:43:44
Back to Top
HTML Embed Code: