Telegram Web Link
🍃داستانی از شاه عباس

شاه عباس از وزیر خود پرسید:
"امسال اوضاع اقتصادی كشور چگونه است؟"
وزیر گفت:"الحمدالله به گونه ای است كه تمام پینه دوزان توانستند به زیارت كعبه روند!"

شاه عباس گفت: "نادان! اگر اوضاع مالی مردم خوب بود می بایست كفاشان به مكه می رفتند نه پینه دوزان، چون مردم نمی توانند كفش بخرند ناچار به تعمیرش می پردازند، بررسی كن و علت آن را پیدا نما تا كار را اصلاح كنیم"!






@miras_gozashtegan
آتش یکی از عناصری است که نزد ایرانیان باستان بسیار مقدس و مورد ستایش بوده‌است. آتش در اوستا به صورت آتَرش یا آتَر در پهلوی آتور یا آتخش یا آتش و در فارسی آذر یا آثش آمده‌است. فرشته نگهبان آتش در پهلوی آتوریَزت و در فارسی آذرایزد نامیده می‌شود. به سبب اهمیت مقامی که این فرشته داشته، پسر اهورامزدا خوانده شده‌است.
بزرگداشت و نیایش آتش از زمان‌های بسیار باستان میان آریاییان وجود داشته‌است. آریاییان عقیده داشتند که آتش اساس و جوهر زندگی و هستی بوده و چنین می‌پنداشتند که میان آتش و نبات رابطه‌ای وجود داشته‌است. همچنین می‌انگاشتند که میان آتش و روح نیاکان ارتباط و نزدیکی موجودبوده و به همین سبب است که دانشمندان نظر می‌دهند آتش‌پرستی و نیاپرستی از دوره‌های کهن با هم ارتباط داشته‌اند. آنچنانکه می‌نویسند چون بزرگ خانواده‌ای می‌مرد او را در صحن آتشگاه خانوادگی دفن می‌کردند و آتش مقدس بر گور او می‌افروختند و چنین عقیده داشتند که همانسان که آتش در زمان حیات نگاهبان خانواده است، پس از مرگ نیز از ارواح مردگان پشتیبانی می‌کند.







@miras_gozashtegan
دیروز در مسیر، مصاحبه‌ی جن‌سون هوانگ، بنیانگذار و مدیرعامل انویدیا، رو گوش می‌دادم.

اکیدا توصیه می‌کنم که حداقل ۱۰ دقیقه‌ی اولش رو ببینید.

یه جمله داشت که خیلی دوست داشتم:

«از گذشته‌تون نمی‌تونید فرار کنید، پس گذشته‌ی خوبی داشته باشید»

می‌گفت ظرف‌شویی که می‌کردم ‏می‌گفت ظرف‌شویی که می‌کردم، خوب بودم. شاید بهترین ظرف‌شوی اون رستوان بودم. بعدا که به شرکت ال‌اس‌آی لاجیک رفتم هم یکی از بهترین کارمندان اونجا بودم.

همین باعث شد که وقتی قصد راه‌اندازی انویدیا رو داشتم، مدیر اونجا تلفن رو برداشت و به دن ولنتاین (بنیانگذار شرکت سرمایه‌گذاری جسورانه‌ی سکویا) زنگ زد که این بهترین کارمند من بوده، روی شرکتش سرمایه‌گذاری کن.






@miras_gozashtegan
‏قدرت فساد نمی‌آورد
وحشت فساد می‌آورد
مثلاً وحشت از دست رفتن قدرت

جان اشتاین‌ بک







@miras_gozashtegan
۳۱ شهریور ۱۳۵۹ عراق به ایران حمله کرد و این اتفاق سرآغاز جنگ هشت ساله بین این دو کشور بود







@miras_gozashtegan
درگذشت زرتشت
در خلال جنگ میان ایران و توران بود که اشوزرتشت به همراه شاه لهراسب برای نیایش به آتشکده بلخ رفته بودند. در این هنگام سپاه توران یورش آوردند و آتشکده را تخریب کرده و همه را کشتار می کنند. زرتشت در سن ۷۷ سالگی به دست توربراتور کشته شد. ولی پیام او "پندار نیک، کردار نیک، گفتار نیک" تا به امروز باقی ماند. اندیشه او آنقدر زیبا بود که نه تنها در اندرون مرزهای ایران شهر افرادی مانند کوروش داریوش، اردشیر بابکان و ... را پرورش داد، بلکه به شرق و رفته و بودا ها را آموزش داد و به غرب رفت و نیچه ها را پدید آورد. اما امروز در سرزمین مادری خودش ناشناخته و غریب است.







@miras_gozashtegan
آنانی که دستی را که نانشان میداد گاز گرفتند،
محکومند به بوسیدن پاهایی که لگدشان میزد...

اریک هافر







@miras_gozashtegan
اصطلاح ماستشو کیسه کرده

به مختارالسلطنه گفتند که ماست در تهران خیلی گران شده است. فرمان داد تا ارزان کنند. پس از چندی ناشناس به یکی از دکان‌های شهر سر زد و ماست خواست.

ماست فروش که او را نشناخته بود پرسید :
چه جور ماستی می‌خواهی ؟ ماست خوب یا ماست مختارالسلطنه !

وی شگفت‌زده از این دو گونه ماست پرسید.

ماست فروش گفت:

ماست خوب همان است که از شیر می‌گیرند و بدون آب است و با بهای دلخواه می‌فروشیم. ماست مختارالسلطنه همین تغار دوغ است که در جلوی دکان می‌بینی که یک سوم آن ماست و دو سوم دیگر آن آب است و به بهایی که مختارالسلطنه گفته می‌فروشیم. تو از کدام می‌خواهی؟!

مختارالسلطنه دستور داد ماست فروش را جلوی دکانش وارونه از درختی آویزان کرده و بند تنبانش را دور کمر سفت ببندند. سپس تغار دوغ را از بالا در لنگه‌های تنبانش بریزند و آنقدر آویزان نگهش دارند تا همه آب‌هایی که به ماست افزوده از تنبان بیرون بچکد!
چون دیگر فروشنده‌ها از این داستان آگاه شدند، همگی ماست‌ها را کیسه کردند!
وقتى ميگن فلانى ماستشو كيسه كرده يعنى اين
ولی حیف که دیگر مختارالسلطنه ای نیست!







@miras_gozashtegan
می‌گویند روزی #سلطان_محمود_غزنوی به شاعر دربار دستور می‌دهد شعری بگوید که شاه با مصرع اول قصد جان شاعر را بکند و با مصرع دوم او را ببخشد. شاعر نیز در جواب این شعر را می‌سراید:

سال‌ها بود تو را می‌کردم
همه شب تا به سحرگاه دعا

یاد داری که به من می‌دادی
درس آزادگی و مهر و وفا

همه کردند چرا ما نکنیم
وصف روی گل زیبای تو را

تا ته دسته فرو خواهم کرد
خنجر خود به گلوگاه نگاه

تو اگر خم نشوی، تو نرود
قد رعنای تو از این درگاه

مادرت خوان کرم بود و بداد از پس و پیش
به یتیمان زر و مال و به فقیران بز و میش

یاد داری که تو را شب به سحر می‌کردم
صد دعا از دل مجروح پریشان‌احوال

وه که بر پشت تو افتادن و جنبش چه خوشست
کاکل مشک‌فشان با وزش باد شمال

عوفی خسته اگر بر تو نهد منع مکن
نام عاشق‌کشی و شیوه‌ی آشوب‌احوال

این‌که این اتفاق افتاده یا نه، این‌که این پادشاه سلطان محمود غزنوی و این شاعر محمد عوفی بوده یا نه، اطلاعی ندارم، اما تاریخ ایران از گذشته‌ها تا همین روز همین بوده؛ پادشاهی نشسته بر صدر و مردمی که شانه‌ها و ذهن‌های‌شان محمل استبداد بوده






@miras_gozashtegan
مهر کوروش اول(پدر بزرگ کوروش کبیر).

روی این مهر به زبان عیلامی نوشته شده: "کوروش انشانی، پسر چیش‌پیش".

در زمان او آشوربانیپال به عیلام حمله و آنجا را با خاک یکسان کرد. کوروش برای حفاظت از قلمرو خود(انشان/منطقه‌ای در استان فارس کنونی) ناچار شد با او صلح کند ‏و برای اثبات وفاداری خود به آشوربانیپال، فرزند خود اورکو(ARRUKU) را به نینوا پایتخت آشور بفرستند.

منبع: دانشنامه ایرانیکا







@miras_gozashtegan
قلعه زنان وفادار !

در شهر وينسبرگ آلمان قلعه‌ای وجود دارد به نام زنان وفادار که داستان جالبی دارد و مردم آنجا با افتخار آنرا تعريف ميکنند !

در سال ۱۱۴۰ میلادی شاه کنراد سوم شهر وينسبرگ را تسخير ميکند و مردم به اين قلعه پناه می برند و فرمانده دشمن پيام ميدهد که حاضر است اجازه بدهد فقط زنان وبچه ها از قلعه خارج شوند و به رسم جوانمردی با ارزش ترين دارایی خودشان را هم بردارند و بروند به شرطی که به تنهایی قادر به حمل آن باشند.
قيافه فرمانده ديدنی بود وقتی ديد هر زنی شوهر خودش را کول کرده و دارد از قلعه خارج ميشود...! زنان مجرد هم پدر يا برادرشان را حمل ميکردند. شاه خنده اش ميگيرد، اما خلف وعده نمی کند و اجازه ميدهد بروند !

و اين قلعه از آن زمان تا به امروز به نام "قلعه زنان وفادار" شناخته ميشود !!








@miras_gozashtegan
بيش از يك ميليون موميايى حيوانات در مصر كشف شده است كه بيشتر اين موميايى ها را گربه ها تشكيل ميدادند!






@miras_gozashtegan
به اندازه تغییر قوانین زندگی قدرتمند نیستم اما به اندازه خم نکردن سر خود زیر این قوانین قدرتمند هستم...

چگوارا





@miras_gozashtegan
سلام بر آن‌ها که:
جانانه ایستادند و جان دادند تا ایران بماند...






@miras_gozashtegan
تنها تصویر واقعی از امیرکبیر
« هولستر» عکس واقعی این دولتمرد بزرگ را منتشر کرده است.






@miras_gozashtegan
طبق اساطیر یونانی، زئوس تصمیم گرفت با سیلی عظیم نسل بشر را از زمین محو کند. نسل بشر توسط زن و مردی که با ساخت قایق از مرگ نجات یافتند ادامه یافت.






@miras_gozashtegan
احمق‌ به کسانی گفته میشود که برای اثبات گفته ‌هایشان هیچ مدرکی ارائه نمیکنند اما برای زیر سوال بردن گفت دیگران از آنها مدرک طلب میکنند!

آنتوان چخوف



@miras_gozashtegan
رفتند تا تکه نانی بیاورند
تکه تکه هایشان را آوردند...

#معدن_طبس







@miras_gozashtegan
‏کل اطلاعات دی‌ان‌ای انسان را روی این حافظه کریستالی ذخیره کردن که اگر یه موقع همه چیز از دست رفت بتونیم بازیابی کنیم یا مثلا اگر منقرض شدیم بیگانگان احتمالی بتونن بفهمن قبلا کی اینجا بوده. اطلاعاتش میتونه تا چندمیلیارد سال سالم باقی بمونه!







@miras_gozashtegan
تیمسار سرتیپ دکتر مرضیه ارفعی نخستین بانوی درجه دار ایران
اولین سرتیپ زن ایرانی تیمسار سرتیپ دکتر مرضیه ارفعی بود. وی در سال ۱۳۱۲ به دستور رضا شاه با درجه سروانی مشغول به خدمت در ارتش شاهنشاهی شد و این آغاز فعالیت زنان در ارتش شاهنشاهی ایران بود. در سال ۱۳۳۸ بعنوان اولین زن ایرانی به درجه سرتیپی ارتقا یافت و در سال ۱۳۴۱ پس از ۳۰ سال خدمت در ارتش شاهنشاهی از خدمت بازنشسته شد. او همچنین در سال ۱۳۰۸ خورشیدی تحصیلات خود را در رشته طب از دانشگاه استانبول به پایان رساند. تیمسار ارفعی به مدت ۱۹ سال در هنرستان دخترانه به تدریس بهداشت و پزشکیاری پرداخت. وی مدتی نیز در سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی به معالجه بیماران می‌پرداخت. او در تاریخ ۲۳ اردیبهشت ۱۳۵۷ چشم از جهان فرو بست






@miras_gozashtegan
2024/10/01 22:13:08
Back to Top
HTML Embed Code: