Telegram Web Link
💢 شبکه عصبی اصلی درگیر در نشخوار فکری شناخته شد


#مدینا_مقاله


🔹 محققان مکانیسم عصبی زمینه ای نشخوار فکری را کشف کرده اند. این مطالعه گزارش می کند هنگامی که نشخوار فکری اتفاق می افتد، فعالیت شبکه اتصالات در نواحی میانی لوب گیجگاهی( تمپورال ) افزایش می یابد، در حالی که اتصالات در ناحیه خلفی جانبی قشر پری فرونتال ( پیش پیشانی )کاهش می یابد.

🔸 نشخوار فکری به طور کلی به عنوان تمرکز مکرر و منفعل افکار بر خلق افسرده و جزو دلایل و عواقب احتمالی خلق افسرده تعریف می شود. نشخوار فکری که گاهی اوقات به عنوان "بیش از حد فکر کردن" بیان می شود ، سبک تفکر خود ارجاعی تکراری ست که نقشی اساسی در شروع ، نگهداری و پدیدارشناسی اختلال افسردگی اساسی (MDD) دارد و غالباً به عنوان بیان ناهنجاری های شبکه حالت پیش فرض (DMN) که در "حالت استراحت" در اختلال افسردگی اساسی مشاهده می شود ، تفسیر می شود.

🔹 شواهد اخیر نشان داده است که DMN تنها واحد درگیر در نشخوار فکری نیست بلکه می توان آن را به 3 زیرسیستم با عملکرد ناهمگن تقسیم کرد. اگرچه زیر سیستم زیربنای مکانیسم نشخوار فکری همچنان ناشناخته مانده بود، اخیراً ، یک تیم تحقیقاتی در انستیتوی روانشناسی آکادمی علوم چین ، مکانیسم های شبکه اصلی درگیر در نشخوار فکری را کشف کرده اند.

🔸 با الگوی اصلاح شده حالت نشخوار فکری ، محققان هنگام انجام اسکن های تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی عملکردی (fMRI ) ، شرکت کنندگان را به نشخوار فکری درباره موضوعات مختلف وادار کردند. سپس آنها، برای ارزیابی و تحلیل تغییرات فعالیت های مناطق مختلف مغز، از روش همبستگی پیرسون استفاده کردند.

🔹 نتایج نشان داد که فعالیت شبکه اتصالات بین هسته و زیر سیستم های شبکه حالت پیش فرض (DMN) در لوب تمپورال میانی ( MTL ) افزایش یافته در حالی که سایر اتصالات کاهش یافته است.

🔸 این تفاوت، ممکن است منعکس کننده محدودیت بیش از حد نواحی ارزیابی خود ارجاعی و عاطفه در مناطقی باشد که درگیر خاطره نویسی و تولید افکار خود به خودی هستند. در حالی که شبکه های ذکر شده با هم‌مرتبط می شوند، سایر مناطق غیر مرتبط از هم جدا می مانند تا امکان تبادل اطلاعات بیشتر در بین مناطق درگیر فراهم شود.

🔹 این یافته این احتمال را مطرح می کند که یک روش درمانی با هدف بهبود بخشیدن به نشخوار فکری، باید بتواند اتصالات بیش از حد را کاهش دهد و باعث کاهش فعالیت شبکه های بیش فعال شود ، تا بتواند اثر بهتری داشته باشد.

🔸 روش های بالقوه برای کمک به افراد برای کنترل نشخوار فکری؛ تمرین ذهن آگاهی ، توجه پذیرنده و بدون ارزیابی نسبت به تجربه فوری و روش های تحریک عصبی مانند tDCS ذکر شده اند.

🔹 اثر بخشی هر یک از این روش ها بر کاهش فعالیت شبکه های عصبی درگیر در نشخوار فکری ، که در مطالعه حاضر ذکر شد، می‌تواند راهنمای پژوهشگران جدید در جهت تدوین طرح های پژوهشی باشد و در تحقیقات آینده مورد ارزیابی قرار‌‌ گیرد.


در ادامه میتوانید فایل PDF مربوط به این مقاله را دانلود و جهت اطلاعات بیشتر مطالعه فرمایید.

🌀 آخرین مقالات علوم‌ اعصاب را در کانال تلگرام مدیناطب دنبال کنید...

@Medinateb
#مدینا_مقاله

💢 عنوان مقاله :


The subsystem mechanism of default mode network underlying
rumination: A reproducible neuroimaging study




👥 تیم‌تحقیقاتی :


Xiao Chena, Ning-Xuan Chena, Yang-Qian Shene, Hui-Xian Li
, Le Li f, Bin Lua, Zhi-Chen Zhua, Zhen Fang, Chao-Gan Yan 



Acces to articles on medinateb telegram channel


🗓 تاریخ انتشار :

22July 2020
مرداد ۱۳۹۹

📕 ژورنال :

Neuroimage


🌀 دانلود آخرین مقالات علوم اعصاب در کانال تلگرام مدینا طب...

@Medinateb
💢 کاربرد نوین tACS ؛ بهبود نارساخوانی (Dyslexia)

#مدینا_مقاله


🔹 تحریک فراجمجمه ای با جریان متناوب (tACS)، در صورتی که بر روی قشر شنوایی اعمال شود، تأثیر مفیدی بر روی افراد مبتلا به نارساخوانی خواهد داشت.

🔸 نارساخوانی یک اختلال تکرار شونده در خواندن است که تا 10٪ از مردم، و به خصوص کودکان را تحت تأثیر قرار می دهد. در طول رشد مغز ، هنگامی که کودکان شروع به خواندن می کنند ، برخی از آنها مشکلات عظیمی را برای تطبیق صداهای گفتاری با حروف تجربه می کنند و این مشکل در خواندن مطالب در طول زندگی باقی می ماند.

🔹 اگرچه چند دلیل احتمالی برای نارساخوانی مطرح شده است ، اما علت اصلی آن نقص واجی یا آوایی ، یا به عبارت دیگر مشکل در پردازش اصوات زبان است. نقص در پردازش واج ها در نارساخوانی، با تغییر در الگوهای ریتمیک یا تکراری فعالیت عصبی مربوط به امواج گاما (Low-gamma) در منطقه مربوط به پردازش صدا، در قشر شنوایی سمت چپ مغز، مرتبط است.

🔸 این تغییرات الگو، باعث ناهنجاری و ناهماهنگی فعالیت عصبی در قشر شنوایی سمت چپ، در محدوده فرکانس 30 هرتز می شود.

🔹 در پژوهش حاضر، دانشمندان علوم اعصاب از دانشگاه ژنو، رابطه علی بین نوسانات مغز در فرکانس 30 هرتز و توانایی پردازش واج ها که برای خواندن ضروری است را ، آشکار کرده و نشان دادند با استفاده از یک روش تحریک الکتریکی غیر تهاجمی که قادر به هماهنگ سازی فعالیت عصبی در فرکانس مورد تحریک باشد ، نقص های واجی و دقت خواندن را می توان در بزرگسالان مبتلا به نارساخوانی بهبود داد.

🔸 پس از ثبت و تأیید نقص در محدوده فرکانس 30 هرتز با الکتروانسفالوگرافی (EEG)، که در افراد دچار نارساخوانی مشاهده شد، محققان از روش تحریک فراجمجمه ای با جریان متناوب( tACS )به منظور اصلاح ناهماهنگی ها استفاده کردند.

🔹 روش اجرا به این صورت بود که برای دو گروه پانزده نفره از بزرگسالان- یک گروه افراد نارساخوان و دیگری افراد روان خوانِ گروه کنترل - جلسات تحریک بیست دقیقه ای بر قشر شنوایی سمت چپ اجرا شد. نتایج نشان داد تحریک tACS بلافاصله از جلسه، پردازش واجی و دقت خواندن را در گروه دچار نارساخوانی بهبود می بخشد.

🔸 فراتر از آن، محققان مشاهده کردند مداخله کانونی بر قشر شنوایی سمت چپ، علاوه بر بهبود خواندن، فعالیت امواج 30 هرتزی را در قشر گیجگاهی فوقانی سمت راست کاهش داده و باعث می شود تسلط در پاسخ نوسانی در محدوده 30 هرتزی به قشر چپ باز گردد که ممکن است نشان از تاثیرات پایدار tACS داشته باشد.

🔹 در عین اینکه اثر مفید تحریک در افرادی که مهارت خواندن ضعیفی دارند ، بارز است ، محققان اثر مختل کننده اندکی را در افراد با توانایی خواندن بسیار خوب مشاهده کردند.
مطالعه حاضر، راه را برای مداخلات درمانی غیرتهاجمی هدفمند با هدف بهبود پردازش واجی در افراد مبتلا به نارساخوانی هموار می کند.


در ادامه میتوانید فایل PDF مربوط به این مقاله را دانلود و جهت اطلاعات بیشتر مطالعه فرمایید.

🌀 آخرین مقالات علوم‌ اعصاب را در کانال تلگرام مدیناطب دنبال کنید...

@Medinateb
#مدینا_مقاله

💢 عنوان مقاله :


Selective enhancement of low-gamma activity by tACS improves phonemic processing and reading accuracy in dyslexia



👥 تیم‌تحقیقاتی :


Silvia Marchesotti, Johanna Nicolle, Isabelle Merlet, Luc H. Arnal, John P. Donoghue, Anne-Lise Giraud



Acces to articles on medinateb telegram channel


🗓 تاریخ انتشار :

8 september 2020

۱۸ شهریور ۱۳۹۹

📕 ژورنال :

PLOS Biology


🌀 دانلود آخرین مقالات علوم اعصاب در کانال تلگرام مدینا طب...

@Medinateb
#مدینا_تصویر
#مدیناکوییز

🔹 سرهای رنگی که در تصویر مشاهده می‌کنید خروجی QEEG است که به اصطلاح نقشه مغزی نیز به آن می‌گویند...

✔️ در سوال زیر پاسخ دهید که تفاوت EEG و QEEG چیست؟

👉 @Medinateb
‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ ‍ 📚 #کتابآوا

💢 بخش بیست و چهارم از کتاب مردی که همسرش را با کلاه اشتباه می‌گرفت:

🔹 فصل ۱۳: بله پدر، خواهر

✔️تک قسمت

📝 اثر الیور ساکس

📖 در بخشی از این قسمت می‌شنویم:

📌 وقتی او را دیدم، شاد و قبراق، دمدمی - به قول پرستارها آشوبگر - متلک گو و شوخ و خیلی وقت‌ها تند و تیز و بامزه بود.

یک بار گفت: سلام پدر
بار دیگر گفت: سلام خواهر
و بار سوم: سلام دکتر


با لمس این هشتگ به تمامی قسمت‌های این کتاب دسترسی پیدا کنید:
#ketabava_oliver_socks

👉 @Medinateb
💢 چرایی باور مغز به خدا

#مدینا_مقاله


🔹 محققان گزارش دادند ؛ افرادی كه مغز آنها بیشتر مستعد یادگیری الگوهای ضمنی است ، با احتمال بیشتری به خدایی اعتقاد دارند.

‼️ این یک مطالعه در مورد وجود خدا نیست ، بلکه پژوهشی در مورد چرایی و چگونگی باور مغز به خداست. فرضیه محققان این است که افرادی که مغز آنها قدرت بیشتری برای تشخیص ناخودآگاه الگوهای محیطشان دارند، ممکن است این الگوها را به یک قدرت بالاتر نسبت دهند.

🔸 به گفته دانشمندان علوم اعصاب در دانشگاه جورج تاون ، افرادی که نسبت به سایرین، بیشتر بتوانند به طور ناخودآگاه، الگوهای پیچیده را که به صورت ضمنی ارائه می شوند، پیش بینی کنند ( که توانایی یادگیری الگوهای ضمنی نامیده می شود )، عقاید محکم تری دارند که خدایی وجود دارد که الگوهای وقایع در جهان را خلق می کند.

🔹 این مطالعه شامل دو گروه فرهنگی و مذهبی بسیار متفاوت بود ، یکی در ایالات متحده و دیگری در افغانستان.
بخش آمریكایی در این مطالعه ، یك گروه عمدتاً مسیحی متشكل از 199 شركت كننده بود. و تیمی از محققان محلی در افغانستان، اطلاعات افغان های مسلمان را در كابل جمع آوری كردند.

🔸 یک مشاهده واقعاً جالب ، چیزی بود که در دوران گذر از کودکی به بزرگسالی اتفاق افتاده بود. داده ها حاکی از آن است که کودکانی که بر اساس مکانیسم های عصبی شان، ناخودآگاه الگوهای نهفته در محیط را انتخاب و پیش بینی می کنند ، احتمال مذهبی بودن آنها حتی با وجود رشد در خانه های غیرمذهبی بیشتر می شود. به همین ترتیب ، اگر برعکس این باشد، احتمالاً حتی با بزرگ شدن در یک خانه مذهبی ، راسخ بودن باورهایشان کاهش می یابد.

🔹 این مطالعه برای اندازه گیری توانایی یادگیری الگوی ضمنی از یک آزمون شناختی کاملاً ثابت شده استفاده کرده است.
شرکت کنندگان دنباله ای از نقاط را که بر صفحه رایانه ظاهر شده و ناپدید می شوند، مشاهده می کردند و باید برای هر نقطه یک دکمه را فشار می دادند.

🔸 برخی از شرکت کنندگان - کسانی که از قوی ترین توانایی یادگیری ضمنی برخوردار بودند - شروع به یادگیری ناخودآگاه الگوهای پنهان شده در دنباله کرده و حتی قبل از ظاهر شدن آن نقطه ، دکمه صحیح نقطه بعدی را فشار می دادند. با این حال ، آنها نمی دانستند که نقطه ها الگوهایی را تشکیل می دهند ، که نشان می دهد یادگیری در سطح ناخودآگاه اتفاق می افتد.

🔹 به گفته محققان، جالب ترین جنبه این مطالعه برای هر دو تیم، مشاهده الگوهای مشابهی در روندهای شناختی و اعتقادات است که در این دو فرهنگ وجود داشت. افغان ها و آمریکایی ها با وجود تفاوت های بسیار در فرهنگ و محیط، در برخی فرآیندهای شناختی که در اعتقادات مذهبی دخیل هستند و در جهان پیرامون معنا می یابند ، ممکن است شباهت های فراتر از انتظار داشته باشند.

🔸 صرف نظر از ایمان فرد ،این یافته ها بینش هیجان انگیزی را درباره ماهیت اعتقادات مذهبی در بردارند. این شواهد زمینه های اساسی مشترک عصبی-شناختی را در یک سطح انسانی بین معتقدان به عقاید متفاوت نشان میدهد.


در ادامه میتوانید فایل PDF مربوط به این مقاله را دانلود و جهت اطلاعات بیشتر مطالعه فرمایید.

🌀 آخرین مقالات علوم‌ اعصاب را در کانال تلگرام مدیناطب دنبال کنید...

@Medinateb
#مدینا_مقاله

💢 عنوان مقاله :


Implicit pattern learning predicts individual differences in belief in God in the United States and Afghanistan




👥 تیم‌تحقیقاتی :


Adam B. Weinberger, Natalie M. Gallagher, Zachary J. Warren, Gwendolyn A. English, Fathali M. Moghaddam & Adam E. Green.


Acces to articles on medinateb telegram channel


🗓 تاریخ انتشار :

9 september 2020

۱۹ شهریور ۱۳۹۹

📕 ژورنال :

 Nature Communications


🌀 دانلود آخرین مقالات علوم اعصاب در کانال تلگرام مدینا طب...

@Medinateb
💯

🌀 #مغزنوشته گاه مرا به فکر فرو‌ می‌برد، گاه به من می‌آموزد، گاه باعث مرور دانسته‌هایم می‌شود...

💬 هوش...
👉 @Medinateb
2024/11/20 01:27:13
Back to Top
HTML Embed Code: