Telegram Web Link
به مناسبت هفته کتاب در این هفته دو قسمت از مجموعه #کتابآوا منتشر می‌شود...

با لمس این هشتگ می‌توانید به تمام قسمت‌های منتشر شده دسترسی پیدا کنید:
#کتابآوا

👉 @Medinateb
📚 #کتابآوا

💢 بخش بیست و نهم از کتاب مردی که همسرش را با کلاه اشتباه می‌گرفت:

🔹 فصل 18: سگی در زیر پوست

✔️تک قسمت

📝 اثر الیور ساکس

📖 در بخشی از این قسمت می‌شنویم:

📌 شبی خواب دید که سگ شده و در دنیایی است سرشار از بو...
بیدار که شد خودش را در چنین دنیایی یافت...




با لمس این هشتگ به تمامی قسمت‌های این کتاب دسترسی پیدا کنید:
#ketabava_oliver_socks

👉 @Medinateb
💢 تاثیر داروی ضدافسردگی بر شدت علائم بیماری کورونا 🦠

#مدینا_مقاله


🔹 یک مطالعه جدید در مقیاس کوچک نشان می دهد یکی از داروهای ضدافسردگی، فلووکسامین، ممکن است ابزاری جدید در مبارزه با COVID-19 باشد. آزمایشی مبتنی بر تحقیقات دانشکده پزشکی دانشگاه ویرجینیا نشان می دهد که داروی ضد افسردگی فلووکسامین از وخیم تر شدن عفونت COVID-19 جلوگیری می کند و ممکن است موجب بی نیازی بیماران از بستری شدن یا ترخیص زودتر از بیمارستان شود‌.

🔸 پژوهش گران سال گذشته دریافتند فلووکسامین ممکن است التهاب مهلک شناخته شده به عنوان سپسیس را بهبود ببخشد. آنان تشخیص دادند این دارو تولید سیتوکین ها را کاهش می دهد ، که به توقف "طوفان های سیتوکین" بالقوه کشنده، که تصور می شود در موارد شدید COVID-19 هم اتفاق می افتد، منجر می شود.

🔹 این ارتباط، تیم پژوهشی را بر آن داشت تا احتمال تاثیر فلووکسامین بر بیماران مبتلا به COVID-19 را بررسی کنند. فرض اصلی آن بود که این دارو می تواند به جلوگیری از واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن ناشی از ویروس کرونا کمک کند و از آنجا که سطح بالای سیتوکین ها با شدت COVID-19 همراه است ، آزمایش تاثیر فلووکسامین بسیار منطقی بود.

🔸 در این این مطالعه، فلووکسامین با دارونما در 152 بیمار سرپایی بزرگسال آلوده به ویروس کرونا مورد مقایسه قرار گرفته است. نتایج نشان داد هیچ یک از شرکت کنندگانی که فلووکسامین دریافت کرده بودند بعد از گذشت 15 روز علائم وخیم بالینی را نشان ندادند، به این معنی که مشکلات جدی در تنفس پیدا نکردند و نیازمند بستری در بیمارستان به علت مشکلات ریوی نبودند.

🔹 در حالی که شش نفر از بیمارانی که دارونما دریافت کرده بودند همچنان درگیر علائم وخیم بودند. از این شش نفر ، چهار نفر در مدت چهار تا 21 روز در بیمارستان بستری شدند و حتی تا 10 روز از دستگاه اکسیژن استفاده میکردند‌.

🔸 با وجود اینکه مقیاس نمونه مورد مطالعه کوچک بود، محققان بیان میکنند نتایج از نظر آماری قابل توجه است و فلووکسامین در چند هفته آینده در تحقیقات بزرگتری به عنوان یک درمان برای COVID-19، آزمایش خواهد شد.

🔹 بیشتر درمان های تحقیقاتی برای COVID-19 در بیماران با وخامت حال انجام شده است ، در حالی که یافتن روش های درمانی برای جلوگیری از شدت یافتن علائم و رسیدن به مرحله احتیاج به اکسیژن کمکی یا بستری شدن در بیمارستان مهم است. مطالعه حاضر نشان می دهد فلووکسامین ممکن است به پر کردن این خلاء کمک کند.

🔸 به دلیل محدودیت های پژوهش ، محققان اذعان دارند نتایج آزمایش نباید به عنوان معیار اثر بخشی فلووکسامین در برابر COVID-19 تلقی شود بلکه نتیجه ای دلگرم کننده است که آزمایشات بیشتری لازم دارد.

🔹 اگر یک آزمایش بالینی بزرگتر نتایج را تأیید کند ، فلووکسامین یک درمان کامل برای بیماران COVID است که به تازگی تشخیص گرفته اند. و از آنجایی که دارویی ارزان و بی خطر است، فواید بیشماری برای سیستم درمانی داشته و می تواند به عنوان اولین خط دفاعی به منظور سبک کردن بار بیمارستان های شلوغی باشد که با بحران 19_COVID دست به گریبانند.

‼️مخاطبین عزیز، لطفا توجه داشته باشید مقاله حاضر، نتایج پژوهشی آزمایشی و کنترل شده بر تعداد کمی از بیماران COVID-19 بوده، و مصرف خودسرانه هرگونه دارو توصیه نمیشود.

در ادامه میتوانید فایل PDF مربوط به این مقاله را دانلود و جهت اطلاعات بیشتر مطالعه فرمایید.


🌀 آخرین مقالات علوم‌ اعصاب را در کانال تلگرام مدیناطب دنبال کنید...

@Medinateb
#مدینا_مقاله

💢 عنوان مقاله :



Fluvoxamine vs Placebo and Clinical Deterioration in Outpatients WithSymptomatic COVID-19: A Randomized Clinical Trial



👥 تیم‌تحقیقاتی :


Eric J. Lenze, MD; Caline Mattar, MD; Charles F. Zorumski, MD; Angela Stevens, BA; Julie Schweiger; Ginger E. Nicol, MD; J. Philip Miller, AB; Lei Yang, MPH, MSIS; Michael Yingling, MS; Michael S. Avidan, MBBCh; Angela M. Reiersen, MD, MPE.




Acces to articles on medinateb telegram channel


🗓 تاریخ انتشار :

12 November 2020

۲۲ آبان ۱۳۹۹

📕 ژورنال :

JAMA


🌀 دانلود آخرین مقالات علوم اعصاب در کانال تلگرام مدینا طب...

@Medinateb
📚 #کتابآوا

💢 بخش سی ام از کتاب مردی که همسرش را با کلاه اشتباه می‌گرفت:

🔹 فصل 19: قتل
✔️تک قسمت

📝 اثر الیور ساکس

📖 در بخشی از این قسمت می‌شنویم:

📌 جزئیاتی که در معاینات پزشکی قانونی معلوم شد به قدری هولناک بود که نمیشد در دادگاه علنی مطرح کرد.
آنها را در دفتر قاضی و در پرده مطرح کردند و هم از عامه مردم و هم از خود دونالد پنهان نگاه داشتند...

با لمس این هشتگ به تمامی قسمت‌های این کتاب دسترسی پیدا کنید:
#ketabava_oliver_socks

👉 @Medinateb
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
مرکز پارند با همکاری شرکت دانش‌بنیان مدیناطب برگزار می کند

🔸١٢١ امین کارگاه نوروفیدبک مقدماتی (آنلاین)؛ ٥ و ٦ آذر ماه؛ ساعت ۱۰ الی ۱۷

▪️مدرس کارگاه: دکتر مسعود نصرت‌آبادی

📝 سرفصل های کارگاه

۱- آشنایی با مقدمات نوروفیدبک، روانشناسی یادگیری و الکتروفیزیولوژی پایه
۲ - آشنایی با سیستم 20-10 جهت تعیین نقاط مختلف برای ثبت EEG
۳- آشنایی با نحوه ثبت EEG در حالات مختلف چشم باز، بسته و تکلیف شناختی
۴- آشنایی با سخت افزارها و نرم افزارهای مختلف ثبت و تحلیل EEG و انجام نوروفیدبک
۵- بررسی نوار خام EEG و تشخیص و حذف آرتیفکتها
۶- آشنایی با سیستم ارزیابی براساس امواج مغزی
۷-آشنایی با پنجره های درمان و قواعد آن
۸- فراگیری پروتکل های اختلالات
۹- نقش نوروفیدبک در کنار سایر روشهای درمانی مانند دارودرمانی، روان درمانی و ...

📍کارگاه آموزشی به صورت کامل ضبط می گردد و لینک مشاهده آن به مدت یک ماه فعال خواهد بود.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
☎️ برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر با بخش آموزش مرکز پارند به شماره تلفن ۸۸۷۷۶۴۰۰-۰۲۱ تماس بگیرید.

مدیناطب، اسپانسر رسمی دوره‌های آموزشی پارند
@appliedneuroscience
@medinateb
🔹مدیناطب را در اینستاگرام دنبال کنید.

👉 @Medinateb
#مغزنوشته خروجی تحقیقات و مقالات علمی مشخصی را در یک جمله یا متن کوتاه بیان می‌کند.

و اگر پروژه‌ی تحقیقاتی دارید، #مغزنوشته ممکن است به شما ایده بدهد و همواره می‌توانید با جست و جوی منبع، تمام مقاله را مطالعه کنید‌.

👉 @Medinateb
💢 انزوای اجتماعی، تاثیری مشابه گرسنگی بر مغز انسان می گذارد.

#مدینا_مقاله


🔹 از زمان شیوع ویروس کرونا، بسیاری از افراد فقط در تماس های ویدیویی، دوستان نزدیک و عزیزانشان را دیده اند. یک مطالعه جدید از MIT نشان می دهد اشتیاقی که افراد در طول این نوع انزوای اجتماعی احساس می کنند، زیربنای عصبی مشابهی با هوس غذایی دارد که هنگام گرسنگی احساس می کنند، و وقتی پس از یك روز انزوای كامل، با دوستانشان سرگرم می شوند، همان منطقه مغزی فعال می شود كه وقتی شخصی كه تمام روز غذا نخورده است ، تصویری از یك وعده غذایی را می بیند، فعال می شود.

🔸 هدف پژوهش حاضر، بررسی این موضوع بود که آیا می توان به طور آزمایشی نوع خاصی از استرس اجتماعی را تحریک کرد؟
برای ایجاد محیطی منزوی، محققان داوطلبان سالم را که عمدتا دانشجو بودند، به مدت 10 ساعت در یک اتاق بدون پنجره در دانشگاه MIT قرار دادند.

🔹 آن ها اجازه استفاده از تلفن هایشان را نداشتند، و از یک سری از مداخلات جهت اطمینان از اینکه احساس انزوا با شدتی واقعی احساس شود ، استفاده شد. به طور مثال، آنها حتی هنگام استفاده از سرویس بهداشتی یا دریافت غذا با هیچ فردی روبه رو نمی شدند و مجاز به ارتباط با دیگران نبودند. حتی پس از پایان 10 ساعت انزوا ، هر شرکت کننده به تنهایی در دستگاه MRI مورد اسکن قرار می گرفت.

🔸 این موضوع چالش های دیگری را هم به وجود آورد. قبل از شروع دوره انزوا ، به هر آزمودنی نحوه ورود به دستگاه اسکن آموزش داده شد،تا آن ها بتوانند این کار را به تنهایی و بدون کمک محقق انجام دهند.

🔹 در مرحله بعدی، تمام 40 شرکت کننده، در یک روز متفاوت 10 ساعت روزه گرفتند و پس از 10 ساعت گرسنگی، هنگام مشاهده تصاویر غذا، تصاویر تعامل افراد و تصاویر خنثی مانند گل، اسکن شدند. محققان بر روی بخشی از مغز به نام جسم سیاه متمرکز شدند.

🔸 محققان این فرضیه را مطرح کردند که وقتی فرد منزوی، عکس افرادی را مشاهده می کند که از تعاملات اجتماعی لذت می برند، "سیگنال ولع" در جسم سیاه مشابه سیگنالی ست که با دیدن تصاویر غذا پس از گرسنگی تولید می شود.

🔹 همان طور که انتظار میرفت، افرادی که مجبور به انزوا می شوند ، به همان شیوه ای که فرد گرسنه میل به غذا دارد ، خواهان تعاملات اجتماعی هستند. یافته های پژوهش حاضر، منطبق با این ایده شهودی است که تعاملات اجتماعی مثبت یک نیاز اساسی انسان است و تنهایی حاد یک حالت منزجر کننده، که به افراد انگیزه می دهد درجستجوی آنچه که کم دارند برآیند، مانند فرد گرسنگی ای که به دنبال غذاست.

🔸 علاوه بر این ، میزان فعال شدن ماده سیاه با شدت ارزیابی آزمودنی از ولع برای غذا خوردن یا اشتیاق به تعامل اجتماعی ارتباط داشت.
محققان امیدوارند بتوانند با پاسخ های مغزی كه در این مطالعه مشاهده كردند ، چگونگی واکنش همان شرکت كنندگان را در زمان قرنطینه همه گیری ویروس كرونا و انزوای اجتماعی، با دقت پیش بینی کنند.


در ادامه میتوانید فایل PDF مربوط به این مقاله را دانلود و جهت اطلاعات بیشتر مطالعه فرمایید.


🌀 آخرین مقالات علوم‌ اعصاب را در کانال تلگرام مدیناطب دنبال کنید...

@Medinateb
#مدینا_مقاله

💢 عنوان مقاله :



Acute social isolation evokes midbrain craving responses similar to hunger



👥 تیم‌تحقیقاتی :


Livia Tomova, Kimberly L. Wang, Todd Thompson, Gillian A. Matthews, Atsushi Takahashi, Kay M. Tye & Rebecca Saxe.




Acces to articles on medinateb telegram channel


🗓 تاریخ انتشار :

23 November 2020

۳ آذر ۱۳۹۹

📕 ژورنال :

Nature Neuroscience


🌀 دانلود آخرین مقالات علوم اعصاب در کانال تلگرام مدینا طب...

@Medinateb
💢 باکتری های موجود در روده ارتباط مستقیمی با کیفیت خواب دارد

#مدینا_مقاله

🔹در سالهای اخیر مطالعات زیادی به ارتباط بین روده و سیستم عصبی پرداخته اند که طی این مطالعات اهمیت تغذیه بر کار کرد مناسب مغز بیش از پیش مشخص شده است

🔸 حال گروهی از پژوهشگران ژاپنی با انجام آزمایشاتی روی موش ها به این نتیجه رسیده اند که باکتری های روده نقش موثری بر الگوی خواب افراد دارند.

🔹 روش مطالعاتی در این آزمایش نسبتاً ساده بود. دو گروه از موش ها در این پژوهش وجود داشتند که به یک گروه از آنها به مدت چهار هفته داروهای آنتی باکتریال قوی تزریق شد، به این ترتیب باکتریهای روده آنها از بین می رفتند و گروه دیگر با رژیم غذایی یکسان اما بدون تزریق آنتی باکتریال به عنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد.

🔸 سروتونین یک انتقال دهنده عصبی مهم در فرایند خواب است که از ماده غذایی تریپتوفان در بدن تولید می شود... محققین مشاهده کردند موش‌هایی که باکتری روده آنها از بین رفته بود قادر به تولید سروتونین از تریپتوفان نبودند.

🔹 آنها همچنین مشاهده کردند که در این موشها استفاده از ویتامین B6 که سرعت تولید سروتونین و دوپامین را بالا میبرد مختل شده است.

🔸 در نهایت با بررسی نوار مغزی این موشها مشخص شد که خواب آنها حالت طبیعی ندارد و تعدد خواب REM در آن ها به شکل غیر طبیعی افزایش یافته بود .

🔹 بنابراین سری بعد که به رختخواب می روید از باکتریهای روده خود تشکر کنید...

در ادامه میتوانید فایل PDF مربوط به این مقاله را دانلود و جهت اطلاعات بیشتر مطالعه فرمایید.


🌀 آخرین مقالات علوم‌ اعصاب را در کانال تلگرام مدیناطب دنبال کنید...

@Medinateb
#مدینا_مقاله

💢 عنوان مقاله :
Gut microbiota depletion by chronic antibiotic treatment alters the sleep/wake architecture and sleep EEG power spectra in mice


👥 تیم‌تحقیقاتی :
Yukino Ogawa, Chika Miyoshi, Nozomu Obana, Kaho Yajima, Noriko Hotta‑Hirashima, Aya Ikkyu, Satomi Kanno, Tomoyoshi Soga, Shinji Fukuda & Masashi Yana


Acces to articles on medinateb telegram channel


🗓 تاریخ انتشار :

11 November 2020

۲۱ آبان ۱۳۹۹

📕 ژورنال :

Nature


🌀 دانلود آخرین مقالات علوم اعصاب در کانال تلگرام مدینا طب...

@Medinateb
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
مرکز پارند با همکاری شرکت دانش‌بنیان مدیناطب برگزار می کند

🔸٥٣ امین کارگاه تحریک الکتریکی فراجمجمه‌ای (tES) بصورت آنلاین
tDCS, tACS, tRNS, tPCS, CES
سه شنبه ۱۱ آذر ماه؛ از ساعت ۱۰ الی ۱۷


▪️مدرس کارگاه: دکتر مسعود نصرت‌آبادی؛ روانشناس سلامت؛ مدرس و پژوهشگر علوم اعصاب کاربردی

📍مباحث عملی در قالب فیلم های ضبط شده در اختیار شرکت کنندگان قرار خواهد گرفت.

📍فیلم ضبط شده کارگاه تا یک ماه برای مرور و مشاهده مجدد، فعال خواهد بود.

〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
☎️ برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر با بخش آموزش مرکز پارند با شماره تلفن ٠٩١٠١٦٨١٠٠١ و ۸۸۷۷۶۴۰۰-۰۲۱ تماس بگیرید.

مدیناطب، اسپانسر رسمی دوره‌های آموزشی پارند
@appliedneuroscience
@medinateb
💢 ویروس COVID-19 از راه بینی، مستقیم وارد مغز میشود.

#مدینا_مقاله


🔹 تیمی از محققان با استفاده از نمونه های بافت پس از مرگ ، مکانیسم هایی را که توسط آن، ویروس کرونا می تواند به مغز بیماران مبتلا به COVID-19 برسد و نحوه پاسخ سیستم ایمنی به این ویروس را بررسی کرده اند.

🔸نتایج نشان می دهد ویروس SARS-CoV-2 میتواند از راه سلول های عصبی در مخاط بویایی وارد مغز شود و سلول های عصبی را تحت تاثیر قرار دهند.

🔹 در طی این پژوهش مشخص شده است COVID-19 تنها یک بیماری تنفسی نیست. علاوه بر تأثیر بر ریه ها ، ویروس SARS-CoV-2 می تواند بر سیستم قلبی عروقی ، دستگاه گوارش و سیستم عصبی مرکزی تأثیر بگذارد.

🔸 بیش از یک نفر از هر سه نفر مبتلا به COVID-19 علائم عصبی مانند از دست دادن یا تغییر در حس بویایی یا چشایی ، سردرد ، خستگی ، سرگیجه و حالت تهوع را گزارش می کنند. در برخی از بیماران ، این بیماری حتی می تواند منجر به سکته مغزی یا سایر بیماری های روانپزشکی و عصبی جدی شود.

🔹 تا پیش از این ، محققان گمان می کردند که این تظاهرات باید به دلیل ورود ویروس و آلوده شدن سلولهای خاص در مغز باشد. اما چگونه SARS-CoV-2 به آنجا می رسد؟

🔸 به عنوان بخشی از این تحقیق ، متخصصان در رشته های مختلف مانند آسیب شناسی اعصاب ، پزشکی و ویروس شناسی، نمونه های 33 بیمار را که پس از ابتلا به COVID-19 در مرکز پزشکی دانشگاه فوت کرده بودند ، مطالعه کردند. محققان با استفاده از آخرین فن آوری ، نمونه های گرفته شده از مخاط بویایی بیماران و چهار منطقه مختلف مغز را تجزیه و تحلیل کردند.

🔹 نتایج شواهدی از وجود ویروس در ساختارهای مختلف عصبی - آناتومیکی را فراهم کرده است که چشم ، دهان و بینی را با ساقه مغز متصل می کند، و در این بین، مخاط بویایی بیشترین بار ویروسی را نشان داد. محققان با استفاده از اولین تصاویر میکروسکوپی الکترونی از ذرات ویروس کرونا در مخاط بویایی به این نتایج رسیدند.

🔸 این داده ها این نظریه را مطرح میکند که ویروس SARS-CoV-2 قادر است از مخاط بویایی به عنوان درگاهی برای ورود به مغز استفاده کند.
لازم به ذکر است بیماران COVID-19 که به این نحو مبتلا میشوند دارای بیماری شدید بوده و بیماری در گروهی از آنها کشنده است.

🔹 داده ها نشان می دهد که ویروس از سلول عصبی به سلول عصبی دیگری منتقل می شود تا به مغز برسد. ویروس SARS-CoV-2 مانند ویروس هاری، از معدود ویروسی هایی است که می تواند از طریق مسیرهای خاص خود را به مغز برساند.

🔸 همچنین نتایج عکس برداری نشان داد SARS-CoV-2 در مناطقی از مغز بیماران که عملکردهای حیاتی مانند تنفس را کنترل می کند جا میگیرد. نمی توان انکار کرد که در بیماران مبتلا به COVID-19 شدید ، وجود ویروس در این مناطق از مغز تأثیر تشدید کننده ای بر عملکرد تنفسی خواهد داشت و به مشکلات تنفسی ناشی از عفونت ریه ها افزوده می شود و مشکلات مشابهی ممکن است در رابطه با عملکرد قلب و عروق بوجود بیاید.
#ماسک_بزنیم


در ادامه میتوانید فایل PDF مربوط به این مقاله را دانلود و جهت اطلاعات بیشتر مطالعه فرمایید.


🌀 آخرین مقالات علوم‌ اعصاب را در کانال تلگرام مدیناطب دنبال کنید...

@Medinateb
#مدینا_مقاله

💢 عنوان مقاله :



Olfactory transmucosal SARS-CoV-2 invasion as a port of central nervous system entry in individuals with COVID-19



👥 تیم‌تحقیقاتی :


Jenny Meinhardt, Josefine Radke , Carsten Dittmayer Jonas Franz Carolina Thomas Ronja Mothes, Michael Laue, Julia Schneider, Sebastian Brünink, Selina Greuel, Malte Lehmann, Olga Hassan, Tom Aschman, Elisa Schumann, Robert Lorenz Chua, Christian Conrad, Roland Eils, Werner Stenzel, Marc Windgassen, Larissa Rößler13, Hans-Hilmar Goebel, Hans R. Gelderblom, Hubert Martin, Andreas Nitsche, Walter J. Schulz-Schaeffer, Samy Hakroush, Martin S. Winkler, Björn Tampe , Franziska Scheibe, Péter Körtvélyessy, Dirk Reinhold, Britta Siegmund, Anja A. Küh, Sefer Elezkurtaj, David Horst, Lars Oesterhelweg, Michael Tsokos, Barbara Ingold-Heppner, Christine Stadelmann, Christian Drosten, Victor Max Corman , Helena Radbruch and Frank L. Heppner 


Acces to articles on medinateb telegram channel


🗓 تاریخ انتشار :

30 November 2020
۱۰ آذر ۱۳۹۹

📕 ژورنال :

Nature Neuroscience


🌀 دانلود آخرین مقالات علوم اعصاب در کانال تلگرام مدینا طب...

@Medinateb
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
مرکز پارند با همکاری شرکت دانش‌بنیان مدیناطب برگزار می کند

🔸١٥ امین کارگاه بیوفیدبک مقدماتی (آنلاین)؛
٢٦ و ٢٧ آذر ماه؛ ساعت ۱۰ الی ۱۷

▪️مدرس کارگاه: دکتر مسعود نصرت‌آبادی

📝 سرفصل های کارگاه

۱- مقدمه ای بر بیوفیدبک (تعاریف، مفروضات و نحوه عملکرد)
2- سخت افزارها و نرم افزارها، اصطلاحات فنی و غیر فنی
۳- ماژولهای دما و هدایت پوستی (اتصال سنسور و الکترودها، ثبت سیگنال با کیفیت، آرتیفکت ها و حذف آنها، ثبت داده، تنظیم آستانه ها، انواع فیدبک)
۴- ماژول EMG (موارد ذکر شده در گزینه ٣)
۵- ماژول تغییر پذیری ضربان قلب (موارد ذکر شده در گزینه ٣) و حیطه فرکانس (تحلیل طیفی) و حیطه زمان
۶- کاربردهای بیوفیدبک در اختلالات مختلف روانشناختی، روانپزشکی و جسمانی

📍کارگاه آموزشی به صورت کامل ضبط می گردد و لینک مشاهده آن به مدت یک ماه فعال خواهد بود.
〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️〰️
☎️ برای ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر با بخش آموزش مرکز پارند به شماره تلفن ٠٩١٠١٦٨١٠٠١ و ۸۸۷۷۶۴۰۰-۰۲۱ تماس بگیرید.

مدیناطب، اسپانسر رسمی دوره‌های آموزشی پارند
@appliedneuroscience
@medinateb
💢 تاثیر تحریک عصبی بر توانبخشی شناختی


#مدینا_مقاله


🔹 پژوهش جدیدی اثربخشی تحریک عصبی را در رسیدن به اهداف توانبخشی شناختی آشکار کرده است‌. این مطالعه بخشی از پروژه طولانی مدت Iron Soldier می باشد که یک سرباز آمریکایی آسیب دیده در جنگ را، در زمینه های مختلف رواشناختی و جسمانی تحت درمان دارد.

🔸 کیس موردنظر که از ناحیه سر مورد آسیب قرار گرفته بود، پس از چندین سال توانبخشی، پیشرفت قابل توجهی نشان نمیداد.

🔹 به منظور دستیابی به موفقیت در برابر موانع توانبخشی شناختی، آزمایش فشرده 14 هفته ای با استفاده از دستگاه تحریک مغزی قابل حمل (PoNS) آغاز گردید.PoNS یک فناوری تحریک عصبی است که موجب تسهیل شکل پذیری عصبی (نوروپلاستیسیتی) میشود و یک سری تکانه های الکتریکی کوچک را از طریق زبان به مغز می فرستد .

🔸 نتایجی که به وسیله اسکن مغز جمع آوری شده نشان می دهد تحریک عصبی ، همراه با توانبخشی فشرده ، شکل پذیری عصبی را تحریک می کند تا بر موانع بهبودی پس از تروما غلبه کند. یافته های اصلی حاکی ست حتی بعد از گذشت 14 سال از حادثه، پیشرفت های چشمگیر و ماندگار در شناخت و علائم PTSD دیده شد.

🔹 همانطور که تصاویر MRI نشان می داد بافت سالم مغز جایگزین قسمت های آسیب دیده شده است، بیمار در عملکرد شناختی ، به ویژه در احساس شنوایی، توجه اساسی و پردازش شناختی ، بهبود قابل توجهی مغز نشان داد.

🔸 فقط پس از چند هفته استفاده منظم، بیمار ثبات، قدرت و هماهنگی بیشتری را گزارش می کرد. تنها پس از ترکیب تحریک عصبی با توانبخشی بود که این نتایج چشمگیر به دست آمد.

🔹 این پیشرفت شگفت انگیز با غلبه بر محدودیت های مغز، مرزهای علوم توانبخشی را تحت تاثیر قرار داده است. بینش در مورد اهمیت قدرت شکل پذیری عصبی امیدبخش افراد بیشماری ست که درگیر مشکلات عصبی روانی هستند.

در ادامه میتوانید فایل PDF مربوط به این مقاله را دانلود و جهت اطلاعات بیشتر مطالعه فرمایید.


🌀 آخرین مقالات علوم‌ اعصاب را در کانال تلگرام مدیناطب دنبال کنید...

@Medinateb
2024/10/01 13:25:56
Back to Top
HTML Embed Code: