Telegram Web Link
مراسم بزرگداشت دکتر محمدابراهیم باستانی پاریزی در کانون زبان‌ پارسی برگزار شد.

مراسم بزرگداشت دکتر محمدابراهیم باستانی پاریزی در دهمین سال درگذشت ایشان، پنج‌شنبه بیست و نهم فروردین‌ماه در کانون زبان پارسی بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار برگزار شد.

این مراسم با پخش پیام تصویری استادان دکتر حسن انوری، عضو هیئت گزینش کتاب و جایزۀ بنیاد موقوفات افشار، خانم منصوره اتحادیه، دکتر داریوش رحمانیان و دکتر روزبه زرین‌کوب، دو عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه تهران آغاز شد.
پس از آن دکتر سید مصطفی محقق داماد، رئیس شورای تولیت بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار با خوشامدگویی به حاضران در جلسه، دقایقی در نکوداشت یاد و آثار علمی دکتر باستانی پاریزی سخن گفتند. دکتر محقق داماد مرحوم استاد دکتر محمدابراهیم باستانی پاریزی را «یکی از نادره‌کاران سلف صالح ما» خواندند و افزودند: «ایشان یک تاریخ‌نگار ادیب و هنرمند‌ بود که به چندین هنر آراسته بود: هنرِ قلمِ روان در نثر، هنر شعر در طنز و جد و هنر بیان شیرین و دلربا. آثار این بزرگوار نشان می‌دهد که او به اکثر علوم انسانی اسلامی آشنایی داشته است».

@AfsharFoundation
دکتر محقق با اشاره به اینکه متخصص واقعی کسی است که همه چیز بداند، اما یک رشته را بیشتر بداند، بیان داشتند دکتر باستانی یک متخصص تاریخ است که با ادبیات عرب، فقه، اصطلاحات فلسفی و تفسیر قرآن نیز آشنا بوده است.
دکتر ژاله آموزگار، عضو شورای تولیت و هیئت گزینش کتاب و جایزۀ بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار، دومین سخنران این جلسه بودند. دکتر آموزگار با اشاره به شخصیت تأثیرگذار و بی‌همتای دکتر باستانی پاریزی، بیان داشتند: «باستانی پاریزی باستانی پاریزی است. خودش است. سبکی دارد منحصر به خود که شاید در زیرمجموعۀ هیچ‌کدام از تئوری‌های علم تاریخ قرار نگیرد. کششی در آثارش هست که نه تقلید از دیگران است و نه تصنع و تکلفی می‌توان در آن دید. شیرین و صمیمانه می‌نویسد، سهل ممتنع. چنان ماهرانه از امروز به دیروز و سده‌های پیشین می‌رود و بازمی‌گردد که شما هیچ دست‌اندازی احساس نمی‌کنید. آسان‌نویس است، ولی نوشته‌هایش سطحی نیست. در همۀ آنها نشانی از مطالعات گستردۀ تاریخی و ادبی نگارنده را می‌توان دید. نوشته‌های دکتر باستانی در سبک خاص خود او نوشته‌هایی است تحلیلی و تطبیقی. شاید بتوان استاد باستانی پاریزی را با روش خود او، بهترین متخصص تاریخ روایی ایران در قرن حاضر دانست. در همۀ نوشته‌های او رگه‌های واقعیات را در قالب روایت‌های شیرین و طنزهایی بجا لمس می‌کنیم. او تاریخ را همگانی کرد و به میان مردم برد. مجموعه کتاب‌های باستانی پاریزی به نظر من آیینۀ تمام‌نمایی از تاریخ اجتماعی ایران معاصر است البته با تکیه بر حوادث پیشین تاریخی».
پس از سخنرانی دکتر آموزگار مستندی از ساخته‌های آقای سید جواد میرهاشمی دربارۀ دکتر باستانی پاریزی به نمایش درآمد و سپس دکتر سیمین فصیحی، عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه الزهرا به عنوان سومین سخنران، دقایقی دربارۀ اهمیت دکتر باستانی پاریزی در تاریخ‌نگاری معاصر ایران سخن گفتند. ایشان بیان داشتند: «آثار دکتر باستانی پاریزی هم در موضوع‌شناسی، هم در نوع منابع تاریخی و هم در سبک نگارش متفاوت است. او کسی است که در دانشگاه درس داده و به استادی رسیده، اما در خارج از دانشگاه شهرت بیشتری دارد؛ چراکه از چارچوب‌های دانشگاهی فراتر رفته و با شیوه‌ای که ویژۀ خود او بوده به انتقال مفاهیم تاریخ دست زده است.
اگر بپذیریم که دسترسی به تاریخ حق همگان است و اگر بپذیریم کسی می‌تواند در این راه گام بردارد که خود تاریخ‌پژوه باشد، آنگاه می‌توانم بگویم که در بین مورخان معاصر، باستانی پاریزی تنها مورخی است که زمینه‌ساز روشی از تاریخ‌نگاری شده که تاریخ را به خانه‌های مردم برده است و با زبان مردم تاریخ نوشته است. تاریخ‌نگاری مردمی را با دو وجه در آثار باستانی می‌توان ردیابی کرد: وجه اول اینکه تاریخ را به زبان ساده و برای مردم نگاشت و وجه دوم اینکه به زندگی خود مردم، توده‌ها و درحاشیه‌مانده‌ها پرداخت. به لایه‌های زندگی مردم رفت. به آداب و رسوم و مناسک آنها سرکشید و از خود آنها و برای آنها نوشت. استاد باستانی پاریزی دو میراث برای ما به جای گذاشت: روش آموزگاری و سنت تاریخ‌نویسی برای مردم».
در ادامه بخشی دیگر از مستند زندگانی و خدمات علمی دکتر باستانی پاریزی در کانون زبان پارسی به نمایش درآمد و پس از آن، دکتر حسن باستانی راد، عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشکدۀ ادبیات دانشگاه شهید بهشتی و آخرین سخنران این جلسه، چند دقیقه دربارۀ آثار چاپ‌نشده و اهمیت یادداشت‌ها و دستنوشته‌های دکتر باستانی پاریزی سخن گفتند.
اجرای برنامۀ موسیقی با نوازندگی استادان جواد بطحایی و حسین شرقی و پخش قطعۀ بی‌انتهاتر از عشق از استاد شهرام ناظری دو بخش دیگر از این نشست بود.
در پایان جلسۀ بزرگداشت دکتر باستانی پاریزی، فرزند ایشان، مهندس حمید باستانی پاریزی، پس از تشکر از حاضران و کسانی که در برگزاری این مجلس یادبود یاری‌رسان بودند، گزارشی ده‌ساله از وضعیت کتاب‌ها، دست‌نوشته‌ها و تازه‌های نشر آثار دکتر باستانی پاریزی عرضه کردند. ایشان دربارۀ آثار در دست چاپ مرحوم دکتر باستانی پاریزی گفتند: دو کتاب از مرحوم پدر در دست انتشار است. یکی با عنوان از معلمان من یا استادان من که شرح حال بسیاری از استادان ایشان مانند مرحومان عباس اقبال، سعید نفیسی، نصرالله فلسفی، علی‌اکبر سیاسی و دیگران است. دیگری مجموعه مقالات دکتر باستانی در دهۀ هشتاد است که با عنوان اطلس استانبولی منتشر خواهد شد. مهندس باستانی پاریزی افزودند علاوه بر این آثار، هفتاد تا هشتاد هزار فیش و برگ یادداشت از دستنوشته‌‌های دکتر باستانی پاریزی موجود است که برخی در کتاب‌های ایشان به چاپ رسیده و برخی دیگر به صورت دیجیتال در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.

بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار؛ تعمیم زبان فارسی، تحکیم وحدت ملّی و تمامیت ارضی

@AfsharFoundation
انجمن علمی دانشجویان تاریخ دانشگاه تهران برگزار می‌کند:

بیاض دفترخانه همایونی دولت ایران عصر صفوی:
پژوهشی پیرامون روابط خارجی ایران در روزگار صفویان

🔹 سخنرانان:
دکتر منصور صفت‌گل
دکتر مقصودعلی صادقی
دکتر گودرز رشتیانی

🕑 دوشنبه ۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۰:۰۰ الی ۱۲:۰۰

📌 دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، طبقه دوم، تالار اقبال

🔹 برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به آیدی زیر پیام دهید:
@moff_fartoot

🔸 شرکت برای تمام دانشجویان آزاد و رایگان است
@historyut
Audio
🎶 پوشه شنیداری نشست علمی دیدار نوروزی اهالی علوم اجتماعی

🗓 سه شنبه 28 فروردین 1403

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht
Forwarded from هیچستان
ریاست به دست کسانی خطاست
که از دست‌شان دست‌ها بر خداست
سعدی

روز سعدی خجسته باد
https://www.tg-me.com/hichestandr
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
سخنرانی دکتر جواد عباسی در شب محمود فرخ با عنوان "فرخ، تاریخ و تاریخنگاری"

۱۳۹۸/۲/۹

@mafakherferdowsi
Forwarded from محسن الویری
🔹 برای نخستین بار در کشور؛
پذیرش دانشجو در مقطع دکتری رشته فلسفه تاریخ


🔹 دانشگاه باقرالعلوم(ع)، برای نخستین بار در کشور، در رشته فلسفه تاریخ در مقطع دکتری دانشجو می‌پذیرد.

@BouNews
@MohsenAlviri
Forwarded from محسن الویری
دانشگاه باقرالعلوم(ع)، برای نخستین بار در کشور، در رشته فلسفه تاریخ در مقطع دکتری دانشجو می‌پذیرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه باقرالعلوم(ع)، رشته فلسفه تاریخ در مقطع دکتری برای نخستین بار در کشور از سوی گروه تاریخ این دانشگاه راه‌اندازی می‌شود.

برنامه و سرفصل دروس این رشته با همکاری استادان و صاحب‌نظران این عرصه در یک فرایند مطالعاتی و مشورتی طولانی تدوین و سرانجام در بهمن ماه ۱۴۰۱ به تصویب شورای عالی برنامه‌ریزی آموزشی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری رسید.

دانشگاه باقر العلوم(ع) به عنوان یک دانشگاه حکمت‌بنیان، تدوین این برنامه را کوششی روش‌مند و غیرشعارزده و غیرشتاب‌زده از سوی باورمندان به امکان و ضرورت بومی‌سازی علوم انسانی با رویکرد اسلامی می‌شمرد که حسن اجرای آن زمینه‌ساز و کمک‌کننده به پی‌ریزی پایه‌های بنیادین معرفتی و روش‌شناختی مکتبی نو در عرصه تاریخ‌نگاری خواهد شد و گروهی زبده و توانمند را برای تداوم این راه و برآوردن همه نیازهای این گستره دانشی نوپا تربیت خواهد کرد.

پیدایش و قوام و رشد تدریجی پارادایمی نو برای علوم انسانی پس از پایان سیطره بلامنازع پارادایم اثبات‌گرایی و همزمان با پارادایم پست‌مدرن جوانه‌ای است که تا رسیدن به نقطه مطلوب و تبدیل شدن به نهالی دارای مقبولیت علمی راهی دراز پیش رو دارد. این پارادایم جدید که می‌توان آن را پارادایم الهیاتی نامید برای مقبولیت یافتن نیازمند نگارش نوشته‌های فراوان از سوی باورمندان به آن و افزایش کاربست مبانی آن و اثبات توانمندی آن در عرصه عمل است.

رشته فلسفه تاریخ در مقطع دکتری به عنوان نقطه تلاقی و همگرایی استادان و صاحب‌نظران تاریخ و باورمندان به امکان علم دینی می‌تواند به گامی مؤثر برای مقبولیت‌بخشی به پارادایم الهیاتی در عرصه دانش تاریخ بدل شود؛ از این رو گروه تاریخ دانشگاه باقر العلوم علیه السلام خواهد کوشید ضمن دعوت از استادان برجسته کشوری برای ارائه هر چه بهتر دروس این رشته، فضایی پر نشاط برای انواع نشست‌ها، همایش‌ها، گفت‌وگوها و پژوهش‌های مرتبط با مباحث نظری تاریخ فراهم آورد.

دروس این رشته در چهار نیم‌سال تحصیلی و در قالب ۱۰ واحد دروس جبرانی، ۱۴ واحد دروس تخصصی و ۴ واحد دروس اختیاری عرضه خواهد شد. آزمون و فرایند جذب دانشجو در این رشته در گروه تخصصی علوم تاریخی صورت می‌گیرد و این امر ایجاب می‌کند که داوطلبان ضمن برخورداری از شرایط ویژه تحصیل در دانشگاه باقرالعلوم(ع)، دانش تاریخ را هم در حد مطلوب فرا گرفته باشند.

جذب دانشجو در این رشته در صورت فراهم بودن امکانات در سه سال نخست به صورت سالانه خواهد بود و پس از آن بر اساس یک برنامه آمایشی این جذب هر دو یا سه سال یک بار صورت خواهد گرفت. گروه تاریخ دانشگاه باقر العلوم علیه السلام نیروی مورد نظر خود را برای تداوم این رشته و برآوردن نیازهای علمی آن از میان دانش‌آموختگان برتر دوره‌های نخست تأمین خواهد کرد.

داوطلبان می‌توانند برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۳۲۱۳۶۶۲۸ ـ ۰۲۵ با اداره آموزش دانشگاه تماس بگیرند.

@MohsenAlviri
@sokhanranihaa
@sokhanranihaa
🔊فایل صوتی

داریوش رحمانیان

سخنرانی در بزرگداشت سعدی

.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑کانال سخنرانی ها
🌹
📔 با همکاری انجمن ایرانی تاریخ برگزار می شود:

**از کران تا کرانه؛
بزرگداشت روز ملی خلیج فارس و رونمایی از ارج نامه دکتر محمد باقر وثوقی

با حضور و سخنرانی:
#عبدالمجید_ارفعی
#حمید_احمدی
#رسول_جعفریان
#هوشنگ_خسروبیگی
#منصور_صفت_گل
#محمدباقر_وثوقی

🗓 دوشنبه 10 اردیبهشت 1403 ساعت 17

🏡سالن فردوسی

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

💢گروه تاریخ دانشگاه تهران💢

💢انجمن ایرانی تاریخ💢

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht
📔نقد و بررسی کتاب تاریخ مفهوم عدالت اجتماعی در دوران مشروطه

با حضور:
#داریوش_رحمانیان
#مقصود_فراستخواه
#آرش_حیدری
#سمیه_توحیدلو

🗓چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403 ساعت 17/30

🏡سالن خیام

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

💢انجمن جامعه شناسی ایران💢

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht
👈رونمایی از کتاب «از کران تا کرانه» هم زمان با روز ملی خلیج فارس
▫️ارج نامه دکتر محمدباقر وثوقی
🏷«از کران تا کرانه» مجموعه مقالاتی دربارۀ تاریخ، فرهنگ و تمدن خلیج‌فارس مشتمل بر مقالات تقدیمی تعدادی از استادان و پژوهشگران داخلی و بین‌المللی است که ضمن ارج‌گذاری به تلاش‌های چند دهۀ دکتر محمدباقر وثوقی، برگ دیگری بر دفتر مطالعات این حوزه افزوده و منبع جدیدی پیش روی پژوهشگران قرار می‌دهد. مقالات این کتاب، جغرافیای وسیعی از کرانه‌ها تا پس کرانه‌های خلیج فارس در پهنهٔ درازنای تاریخ ایران را در برمی‌گیرد که هم‌زمان با روز ملی خلیج فارس رونمایی و به علاقه‌مندان و پژوهشگران عرضه شده است.
انتشارات نگارستان اندیشه هم زمان با روز ملی خلیج فارس (دهم اردیبهشت ماه) در مراسمی در خانه اندیشمندان علوم انسانی از این کتاب رونمایی خواهد کرد.
@negarestansafar
پوشهٔ دیداری مراسم به یاد و یادبود محمدابراهیم باستانی پاریزی

📍این مراسم با سخنرانی و پخش گفت‌و‌گوهای تصویری ضبط‌شده‌ی ژاله آموزگار، منصوره اتحادیه، سیمین فصیحی، سیّدمصطفی محقق داماد، حسن انوری، روزبه زرّین‌کوب، حسن باستانی‌راد، علیرضا پورامید و داریوش رحمانیان توسط بنیاد موقوفات افشار در کانون زبان پارسی در ۳۰ فروردین ۱۴۰۳ برگزار شد.

📌برای دیدن این پوشهٔ دیداری وارد لینک زیر شوید:

🔗https://youtu.be/1CMm6YGHZpk
💎به فرهنگ باشد روان تندرست

💎ایران سرزمینی کهن با فرهنگ باستانی است. سرزمین نیکی‌ها و مردمان نجیبی که ستایشگر داد و راستی و دوستی و نکوهشگر ظلم و دروغ و دشمنی‌اند. باید تا می توان از ایران گفت و نوشت. چرا که ظرف و محتوای توسعه کشور است. باید زبان فارسی را دوست داشت و در جهت ترویج آن از هیچ اقدامی دریغ نکرد. باید تا حد ممکن فرزندان کشور را با حافظ و سعدی، با فردوسی و مولوی و نظامی آشنا کرد. اگر ایده ایران از جمع معدودی نخبگان خارج شود و در میان مردم و سیاستگذاران شکل خودآگاهانه بگیرد معنای امنیت، مصلحت و منافع ملی شکل خواهد گرفت. حقیقت این است که امروزه ایران مورد غفلت قرار گرفته است و بدون وطن، کشور و ایراندوستی هیچ تحول مهمی رقم نمی‌خورد.

💎فهرست زیر از کوشاترین و معتبرترین رسانه ها و نهادهای فرهنگیِ مستقل تشکیل شده است که جملگی در گستره‌یِ گسترده‌یِ تاریخ و ادبیات و فرهنگِ زرینِ ایران زمین می‌کوشند.
با پیوستن به این رسانه ها و نهادها به توسعه فرهنگی در جامعه یاری رسانیم.
                     
         💎پـــــــایــنده ایــــــــــران💎


💎دکتر محمّد‌علی اسلامی‌نُدوشن

https://www.tg-me.com/sarv_e_sokhangoo

💎کتاب گویا
(لذت مطالعه با چشمان بسته).

https://www.tg-me.com/GouyaKetab

💎زین قند پارسی
(درست بنویسیم، درست بگوییم).

https://www.tg-me.com/qande_parsi

💎کتابخانه تخصصی ادبیات

https://www.tg-me.com/eliteraturebook

💎بهترین داستان‌های کوتاه جهان

https://www.tg-me.com/fiction_12

💎رسانه رسمی استاد فریدون فرح اندوز
(گوینده و مجری رادیو و تلویزیون ملی ایران).

https://www.tg-me.com/fereidounfarahandouz

💎رازها و نمادها و آموزه‌های شاهنامه

https://www.tg-me.com/ShahnamehToosi

💎مولانا و باغ سبز عشق

https://www.tg-me.com/baghesabzeshgh

💎 حافظ // خیام ( صوتی )

https://www.tg-me.com/Ghazalak1

💎بنیاد فردوسی خراسان
(كانون شاهنامه فردوسی توس‏).

https://www.tg-me.com/bonyadeferdowsitous

💎رمانهای صوتی بهار

https://www.tg-me.com/romanhaye_soti

💎مردم‌نامه، فصلنامه مطالعات تاریخ‌ مردم.

https://www.tg-me.com/mardomnameh

💎خردسرای فردوسی
(آینه‌ای برای پژواک جلوه‌های دانش و فرهنگ ایران زمین).

https://www.tg-me.com/kheradsarayeferdowsi

💎آرخش، کلبه پژوهش حماسه‌های ایرانی
(رسانه دکتر آرش اکبری مفاخر).

https://www.tg-me.com/Arakhsha96

💎سرو سایـه‌فکن
(رسانه ای برای پاسداشت زبان و ادبیات فارسی).

https://www.tg-me.com/sarve_saye_fekan

💎شاهنامه کودک هما

https://www.tg-me.com/shahnameh_kodakan

💎منابع تاریخ ساسانیان

https://www.tg-me.com/Sasanian_Sources

💎مطالعات قفقاز

https://www.tg-me.com/Dosuyecaspian

💎ستیغ
خوانش اشعار حافظ و سعدی و...(رسانه سهیل قاسمی)

https://www.tg-me.com/Setiq

💎زبان شناسی و فراتر از آن (محفلی برای آموختن زبانهای ایرانی).

https://www.tg-me.com/beyondlinguistics

💎شاهنامه برای کودکان
(قصه های شاهنامه و خواندن اشعار برای کودکان و نوجوانان).

https://www.tg-me.com/shahnameh_children

💎تاریخ اشکانیان

https://www.tg-me.com/ArsacidEmpire

💎انجمن شاهنامه خوانی آنلاین
(دبی، کانادا، ایران، لندن).

https://www.tg-me.com/anjomanshahnameh

💎مأدبه‌ی ادبی، شرح کلیله و دمنه و آثار ادبی فارسی
(رسانه دکتر محمّدامین احمدپور).

https://www.tg-me.com/Madobahadabi

💎شرح غزلیات سعدی با امیر اثنی عشری

https://www.tg-me.com/ghazaliyatesadi

💎کانون پژوهش‌های شاهنامه
(معرفی کتاب‌ها و مقالات و یادداشت‌ها پیرامون شاهنامه).

https://www.tg-me.com/shahnameh_ferdowsi

💎گاهگفـت
(دُرُست‌خوانیِ شعرِ کُهَن).

https://www.tg-me.com/Gaahgoft

💎شرح و بررسی آکادمیک تاریخ اشکانیان

https://www.tg-me.com/Arsacid_Chronicle

💎ملی‌گرایی ایرانی/شاهنامه پژوهی

https://www.tg-me.com/melliiran

💎رهسپر کوچه رندان
(بررسی اندیشه حافظ).

https://www.tg-me.com/kocheyerendan

💎تاریخ روایی ایران

https://www.tg-me.com/oldhistor

💎اهل تمییز
(معرفی و نقد کتاب، پاسداشت یاد بزرگان)

https://www.tg-me.com/ahle_tamyz

💎کتابخانه متون و مطالعات زردشتی

https://www.tg-me.com/zardoshti_book

💎انجمن دوستداران شاهنامه البرز (اشا)

https://www.tg-me.com/ShahnameAlborz

💎تاریخ، فرهنگ، هنر و ادبیات ایران زمین

https://www.tg-me.com/tarikhfarhanghonariranzamin

💎سفر به ادبیات (خوانش و شرح گلستان صوتی، معرفی کتاب و...)

https://www.tg-me.com/safar_be_adabiyat

💎تاریخ ترجمه(یادداشتها و جستارها دربارهٔ تاریخ‌نگاری و تاریخ ترجمه در ایران).

https://www.tg-me.com/Historiography_of_Translation

💎تاریخ میانه

https://www.tg-me.com/midhistor

💎کتاب و حکمت

https://www.tg-me.com/ketab_va_hekmat

💎انجمن شاهنامه‌خوانی هما
(خوانش و شرح بیتهای شاهنامه).

https://www.tg-me.com/shahnamehferdowsiii


🟦کانال میهمان:

دکتر مُظاهِر مُصَفّا، استاد تمام ادبیات دانشگاه تهران، دانشنامه‌نویس و مصحح متون کهن.

https://www.tg-me.com/mazahermosaffa

💎فـــرِّ ایــــران را می سـتایـیـم.💎
2024/09/27 07:35:18
Back to Top
HTML Embed Code: