Telegram Web Link
به یاد و یادبود
محمدابراهیم باستانی پاریزی
در دهمین سال درگذشت ایشان


سخنرانان:

ژاله آموزگار
منصوره اتحادیه
سیمین فصیحی
سیّد مصطفی محقق داماد
حسن انوری
داریوش رحمانیان
روزبه زرّین‌کوب
حسن باستانی‌راد
علیرضا پورامید


پنج‌شنبه، ۳۰ فروردین
ساعت ۱۶

کانون زبان پارسی

خیابان ولی‌عصر، سه‌راه زعفرانیه، خیابان عارف‌نسب‌، شماره‌ٔ ۱۲، باغ موقوفات دکتر محمود افشار

همزمان با این مراسم کتاب‌های انتشارات دکتر محمود افشار با ۲۰٪ تخفیف به علاقه‌مندان عرضه می‌شود.

بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار؛ تعمیم زبان فارسی، تحکیم وحدت ملّی و تمامیت ارضی

@AfsharFoundation
شمارهٔ ۲۴ و ۲۵ مردم‌نامه؛ بهار و تابستان ۱۴۰۲ منتشر شده است.

📌 در این شماره می‌خوانید:

🔹 اهواز و مشکل اهواز؛ مروری بر داستان یک شهر | روح‌الله مجتهدزاده

🔹 ردّ پای نفت در سرزمین‌های آفتاب و گل | شیدا صابری

🔹 جنسیت وارونه؛ زن‌پوشی به مثابۀ مقاومت مدنی | اشکان شریعت

🔹 فصاحت و بلاغت و شاهکار نصرالدین نیرنگ‌باز | ژانت آفاری

🔹 از اشارات تاریخی در مطالعات ادبی تا تاریخ‌نگاری ادبی | سیّدعلی کاشفی خوانساری

✔️ با گفتارهایی در تاریخ فرودستان، تاریخ جنسیت، تاریخ ادبیات، گورنگاری تاریخی از: مصطفی سعادت، زهرا حاجی اسماعیلی، محمدعلی علوی‌کیا و ...
خرید حضوری نسخهٔ کاغذی شماره ۲۴ و ۲۵ مردم‌نامه؛ بهار و تابستان ۱۴۰۲

🔹می‌توانید شمارهٔ جدید مردم‌نامه را از کتابفروشی‌های شهر خریداری کنید.

📍شماری از کتابفروشی‌هایی که شمارهٔ جدید مردم‌نامه را عرضه می‌کنند:

📌تهران
✔️شهرکتاب پارک ساعی
✔️شهر کتاب مرکزی
✔️فروشگاه چشمه-کوروش
✔️دیجی‌بوک
✔️کتاب افق رمضانی
✔️توس
✔️چشمه

📌تبریز
✔️دهخدا
✔️حامد
✔️سپهر

📌شیراز
✔️بهار شیراز

📌اصفهان
✔️شهر کتاب اصفهان
✔️پژوهش شاهین‌شهر

📌اهواز
✔️مهام

📌رشت
✔️جنگل

📌بابل
✔️چشمهٔ بابل
✔️کتابسرای بابل
سفارش اینترنتی نسخهٔ کاغذی شماره ۲۴ و ۲۵ مردم‌نامه؛ بهار و تابستان ۱۴۰۲

🔹می‌توانید نسخهٔ کاغذی شمارهٔ جدید مردم‌نامه را از وبگاه‌های اینترنتی فروش کتاب نیز سفارش دهید.

📍شماری از وبگاه‌های اینترنتی فروش کتاب که شمارهٔ جدید مردم‌نامه را عرضه می‌کنند:


🔗 ایسام

🔗 آبان

🔗 ققنوس
نسخهٔ الکترونیکی شمارهٔ ۲۴ و ۲۵ مردم‌نامه، بهار و تابستان ۱۴۰۲

🔹علاقه‌مندان به خواندن کتاب‌های الکترونیکی، می‌توانند نسخهٔ الکترونیکی شمارهٔ جدید مردم‌نامه را از پلتفرم‌های فیدیبو، طاقچه و کتابراه خریداری کنید:


🔗 فیدیبو

🔗 طاقچه

🔗 کتابراه
@sokhanranihaa
@sokhanranihaa
🔊فایل صوتی


گفت‌وگوي احمد غلامي با داریوش رحمانیان و کوروش احمدی
درباره محمد مصدق و سالگرد ملي‌شدن صنعت نفت
تاريخ سياسي جنازه مصدق

در این نوبت از برنامه «برخورد» به مناسبت سالمرگ دکتر مصدق و سالگرد ملی‌شدن صنعت نفت در اسفندماه با کوروش احمدی و داریوش رحمانیان به گفت‌وگو نشسته‌ایم. رحمانیان از «تاریخ جنازه محمد مصدق» می‌گوید و اینكه چهره محمد مصدق در فرهنگ سیاسی ما چنان فرهّ‌مند شده كه فارغ از تمام روایت‌های مختلف در این باره، ذهن ایرانیان را در میدان جنگ روایت‌ها یا جنگ‌های گفتمانی، تحت تأثیر قرار داده است. كورش احمدی نیز با اشاره به بحث غرب‌ستیز بودن مصدق معتقد است این روایت‌ها، وارونه‌خوانی تاریخ است و با تأكید بر اینكه استقلال مفهومی تاریخی است می‌گوید ظرف چند دهه گذشته تأکیدات و افراط‌های زیادی درمورد استقلال شده و متأسفانه به شکلی به انزوا تبدیل شده اما این‌جور تندروی‌ها استقلال نیست.

📺 ویدیو یوتیوب

.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @sharghdaily
🆑کانال سخنرانی ها
🌹
مراسم بزرگداشت دکتر محمدابراهیم باستانی پاریزی در کانون زبان‌ پارسی برگزار شد.

مراسم بزرگداشت دکتر محمدابراهیم باستانی پاریزی در دهمین سال درگذشت ایشان، پنج‌شنبه بیست و نهم فروردین‌ماه در کانون زبان پارسی بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار برگزار شد.

این مراسم با پخش پیام تصویری استادان دکتر حسن انوری، عضو هیئت گزینش کتاب و جایزۀ بنیاد موقوفات افشار، خانم منصوره اتحادیه، دکتر داریوش رحمانیان و دکتر روزبه زرین‌کوب، دو عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه تهران آغاز شد.
پس از آن دکتر سید مصطفی محقق داماد، رئیس شورای تولیت بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار با خوشامدگویی به حاضران در جلسه، دقایقی در نکوداشت یاد و آثار علمی دکتر باستانی پاریزی سخن گفتند. دکتر محقق داماد مرحوم استاد دکتر محمدابراهیم باستانی پاریزی را «یکی از نادره‌کاران سلف صالح ما» خواندند و افزودند: «ایشان یک تاریخ‌نگار ادیب و هنرمند‌ بود که به چندین هنر آراسته بود: هنرِ قلمِ روان در نثر، هنر شعر در طنز و جد و هنر بیان شیرین و دلربا. آثار این بزرگوار نشان می‌دهد که او به اکثر علوم انسانی اسلامی آشنایی داشته است».

@AfsharFoundation
دکتر محقق با اشاره به اینکه متخصص واقعی کسی است که همه چیز بداند، اما یک رشته را بیشتر بداند، بیان داشتند دکتر باستانی یک متخصص تاریخ است که با ادبیات عرب، فقه، اصطلاحات فلسفی و تفسیر قرآن نیز آشنا بوده است.
دکتر ژاله آموزگار، عضو شورای تولیت و هیئت گزینش کتاب و جایزۀ بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار، دومین سخنران این جلسه بودند. دکتر آموزگار با اشاره به شخصیت تأثیرگذار و بی‌همتای دکتر باستانی پاریزی، بیان داشتند: «باستانی پاریزی باستانی پاریزی است. خودش است. سبکی دارد منحصر به خود که شاید در زیرمجموعۀ هیچ‌کدام از تئوری‌های علم تاریخ قرار نگیرد. کششی در آثارش هست که نه تقلید از دیگران است و نه تصنع و تکلفی می‌توان در آن دید. شیرین و صمیمانه می‌نویسد، سهل ممتنع. چنان ماهرانه از امروز به دیروز و سده‌های پیشین می‌رود و بازمی‌گردد که شما هیچ دست‌اندازی احساس نمی‌کنید. آسان‌نویس است، ولی نوشته‌هایش سطحی نیست. در همۀ آنها نشانی از مطالعات گستردۀ تاریخی و ادبی نگارنده را می‌توان دید. نوشته‌های دکتر باستانی در سبک خاص خود او نوشته‌هایی است تحلیلی و تطبیقی. شاید بتوان استاد باستانی پاریزی را با روش خود او، بهترین متخصص تاریخ روایی ایران در قرن حاضر دانست. در همۀ نوشته‌های او رگه‌های واقعیات را در قالب روایت‌های شیرین و طنزهایی بجا لمس می‌کنیم. او تاریخ را همگانی کرد و به میان مردم برد. مجموعه کتاب‌های باستانی پاریزی به نظر من آیینۀ تمام‌نمایی از تاریخ اجتماعی ایران معاصر است البته با تکیه بر حوادث پیشین تاریخی».
پس از سخنرانی دکتر آموزگار مستندی از ساخته‌های آقای سید جواد میرهاشمی دربارۀ دکتر باستانی پاریزی به نمایش درآمد و سپس دکتر سیمین فصیحی، عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه الزهرا به عنوان سومین سخنران، دقایقی دربارۀ اهمیت دکتر باستانی پاریزی در تاریخ‌نگاری معاصر ایران سخن گفتند. ایشان بیان داشتند: «آثار دکتر باستانی پاریزی هم در موضوع‌شناسی، هم در نوع منابع تاریخی و هم در سبک نگارش متفاوت است. او کسی است که در دانشگاه درس داده و به استادی رسیده، اما در خارج از دانشگاه شهرت بیشتری دارد؛ چراکه از چارچوب‌های دانشگاهی فراتر رفته و با شیوه‌ای که ویژۀ خود او بوده به انتقال مفاهیم تاریخ دست زده است.
اگر بپذیریم که دسترسی به تاریخ حق همگان است و اگر بپذیریم کسی می‌تواند در این راه گام بردارد که خود تاریخ‌پژوه باشد، آنگاه می‌توانم بگویم که در بین مورخان معاصر، باستانی پاریزی تنها مورخی است که زمینه‌ساز روشی از تاریخ‌نگاری شده که تاریخ را به خانه‌های مردم برده است و با زبان مردم تاریخ نوشته است. تاریخ‌نگاری مردمی را با دو وجه در آثار باستانی می‌توان ردیابی کرد: وجه اول اینکه تاریخ را به زبان ساده و برای مردم نگاشت و وجه دوم اینکه به زندگی خود مردم، توده‌ها و درحاشیه‌مانده‌ها پرداخت. به لایه‌های زندگی مردم رفت. به آداب و رسوم و مناسک آنها سرکشید و از خود آنها و برای آنها نوشت. استاد باستانی پاریزی دو میراث برای ما به جای گذاشت: روش آموزگاری و سنت تاریخ‌نویسی برای مردم».
در ادامه بخشی دیگر از مستند زندگانی و خدمات علمی دکتر باستانی پاریزی در کانون زبان پارسی به نمایش درآمد و پس از آن، دکتر حسن باستانی راد، عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشکدۀ ادبیات دانشگاه شهید بهشتی و آخرین سخنران این جلسه، چند دقیقه دربارۀ آثار چاپ‌نشده و اهمیت یادداشت‌ها و دستنوشته‌های دکتر باستانی پاریزی سخن گفتند.
اجرای برنامۀ موسیقی با نوازندگی استادان جواد بطحایی و حسین شرقی و پخش قطعۀ بی‌انتهاتر از عشق از استاد شهرام ناظری دو بخش دیگر از این نشست بود.
در پایان جلسۀ بزرگداشت دکتر باستانی پاریزی، فرزند ایشان، مهندس حمید باستانی پاریزی، پس از تشکر از حاضران و کسانی که در برگزاری این مجلس یادبود یاری‌رسان بودند، گزارشی ده‌ساله از وضعیت کتاب‌ها، دست‌نوشته‌ها و تازه‌های نشر آثار دکتر باستانی پاریزی عرضه کردند. ایشان دربارۀ آثار در دست چاپ مرحوم دکتر باستانی پاریزی گفتند: دو کتاب از مرحوم پدر در دست انتشار است. یکی با عنوان از معلمان من یا استادان من که شرح حال بسیاری از استادان ایشان مانند مرحومان عباس اقبال، سعید نفیسی، نصرالله فلسفی، علی‌اکبر سیاسی و دیگران است. دیگری مجموعه مقالات دکتر باستانی در دهۀ هشتاد است که با عنوان اطلس استانبولی منتشر خواهد شد. مهندس باستانی پاریزی افزودند علاوه بر این آثار، هفتاد تا هشتاد هزار فیش و برگ یادداشت از دستنوشته‌‌های دکتر باستانی پاریزی موجود است که برخی در کتاب‌های ایشان به چاپ رسیده و برخی دیگر به صورت دیجیتال در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.

بنیاد موقوفات دکتر محمود افشار؛ تعمیم زبان فارسی، تحکیم وحدت ملّی و تمامیت ارضی

@AfsharFoundation
انجمن علمی دانشجویان تاریخ دانشگاه تهران برگزار می‌کند:

بیاض دفترخانه همایونی دولت ایران عصر صفوی:
پژوهشی پیرامون روابط خارجی ایران در روزگار صفویان

🔹 سخنرانان:
دکتر منصور صفت‌گل
دکتر مقصودعلی صادقی
دکتر گودرز رشتیانی

🕑 دوشنبه ۳ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳، ساعت ۱۰:۰۰ الی ۱۲:۰۰

📌 دانشکده‌ی ادبیات و علوم انسانی دانشگاه تهران، طبقه دوم، تالار اقبال

🔹 برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به آیدی زیر پیام دهید:
@moff_fartoot

🔸 شرکت برای تمام دانشجویان آزاد و رایگان است
@historyut
Audio
🎶 پوشه شنیداری نشست علمی دیدار نوروزی اهالی علوم اجتماعی

🗓 سه شنبه 28 فروردین 1403

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht
2024/09/27 11:04:49
Back to Top
HTML Embed Code: