Telegram Web Link
📘 مجلهٔ علمی تازه‌بنیاد تحقیقات تاریخ ایران دوره اسلامی گروه تاریخ و باستان‌شناسی واحد علوم و تحقیقات، به مدیرمسئولی دکتر سینا فروزش و سردبیری دکتر جواد هروی، پذیرای مقاله‌های پژوهشی استادان، دانشجویان و پژوهشگران تاریخ ایران است.

🔗 نشانی سامانه:
https://sanad.iau.ir/journal/rihip

🆔 www.tg-me.com/HistoryandMemory
آینده‌ی مجله‌ی مردم‌نامه

مجله‌ی مردم‌نامه پس از هشت سال انتشار در زمانه‌ی عسرت و دست‌و‌پنجه نرم‌کردن با انبوهی از کاستی‌ها و تنگناها و مشکلات، و بویژه به علت بحران فروش، در آستانه‌ی تعطیلی قرار گرفته است. چه‌بسا شماره‌ی آینده واپسین شماره‌ی این مجله باشد. همه‌ی کوشش ما این است که چنین نشود و مردم‌نامه بپاید. کار سختی است.

گویا برای گسست از تاریخ شخصیت‌زده که مروج و مبلغ و ریشه و اساس کیش شخصیت است و برای ما ایرانیان مصیبت‌های فراوان به بار آورده هنوز چندان آمادگی نداریم...
#داریوش_رحمانیان
بیست و چهارم مهرماه هزار و چهارصد و سه
https://www.tg-me.com/mardomnameh

بهترین راه کمک به مردم‌نامه خرید آن و معرفی‌‌اش به دیگران است.

از راه پیوند زیر می‌توانید از پویش مردم‌نامه پشتیبانی کنید:
https://zarinp.al/daryoshrahmanian
مفهوم/روایت ایران و دیپلماسی ایرانی

پیش از این، بارها به تاکید و تکرار، از نقشی که مفهوم/روایت ایران، در طول تاریخ، در مناسبات ایران با انیران داشته است گفته و نوشته‌ام. اینجا سر آن ندارم که آن سخنان را تکرار کنم. به یک اشاره بسنده می‌کنم و می‌گذرم:
ایران در حوزه‌ی دیپلماسی و سیاست‌خارجی ضعف دارد. بروز و ظهور این ضعف نه‌چنان و چندان است که بشود بر آن چشم بست و یا به عادت مألوف به انکار آن برخاست. شرح دلایل و علل و عوامل و ریشه‌ها و زمینه‌ها و پیآمدهای این ضعف بیرون از خوصله‌ی این یادداشت است. اینجا به یکی از علل و عوامل اشاره می‌کنیم و می‌گذریم:
یکی از علل و عوامل ضعف دیپلماسی و سیاست‌خارجی ایران در روزگار کنونی این است که دستگاه دیپلماسی ما آنگونه که باید و شاید به مفهوم/روایت ایران تکیه و تاکید ندارد. مهمترین و بزرگترین دارایی و سرمایه‌ی ایران مفهوم/روایت ایران است که امروز بدرجات مغفول و معطل مانده است. اگر دستگاه دیپلماسی ایران دغدغه و انگیزه و دانش و بینش بسنده‌ای می‌داشت که بتواند این سرمایه‌ی عزیز عظیم بی‌مانند را قدر بداند و به کار بیندازد پاره‌ای دولت‌نماهای برساخته‌ی نوظهور تازه‌زاد، که پیشینه‌ی تاریخی‌شان به عنوان یک کشور چند دهه بیشتر نیست، جرأت و جسارت نمی‌کردند که تا این اندازه بی‌پروا با تمامیت‌ارضی کشوری برخورد کنند که چند هزار سال پیشینه‌ی تاریخی دارد. اگر سرمایه‌ی مفهومی/روایتی ایران آن‌گونه که بایدوشاید در سیاست‌خارجی ما محور، و مورد توجه و تاکید، قرار می‌گرفت امروز شاهد طرح ادعاهای دولت‌های تازه‌زاد و نوظهور درباره‌ی خاک ایران و همراهی و هم‌نوایی دولت‌ها و کشورهای دور و نزدیک با این ادعاها نمی‌بودیم.
فزون‌خواهی و طمع دیگران از کم‌آمدهای ماست. ما و بویژه دستگاه دیپلماسی ما، درباره‌ی ایران و برای ایران کم‌ گذاشته‌ایم. سرمایه‌ی مفهومی/روایتی ما در میان همه‌ی کشورهای جهان بی‌مانند و یگانه است. از این نظر، بی‌گفت‌وگو، غنی‌ترین کشور جهان هستیم.
اما بر سر گنج از گدایی مرده‌ایم...

شرح این هجران و این خون جگر
این زمان بگذار تا وقت دگر

#داریوش_رحمانیان
بیست و هفتم مهرماه هزار و چهارصد و سه
https://www.tg-me.com/mardomnameh
Audio
🔶 نشست :

مورخ ، نظریه و روش

🔺 سخنرانان:

هاشم آقاجری
حسن حضرتی


🔹️دبیر نشست: فرهاد زینی وند نژاد 

زمان: سه شنبه 24 مهر ماه 1403
ساعت ۱۵ الی ۱۷


🔷 گروه و انجمن علمی - دانشجویی تاریخ  دانشگاه تربیت مدرس با همکاری انجمن ایرانی تاریخ

📍دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده‌ی علوم انسانی، طبقه‌ی چهارم، سالن شهید رئیسی

🔹️لینک ورود به جلسه مجازی:

Connect.modares.ac.ir/humalt


انتشار با ذکر منبع بلامانع است .

کانال سخنرانی ها ، درس گفتارها و گفت و گوها :

https://www.tg-me.com/Vortrags
[یادداشت استاد هادی عالم‌زاده برای نشست دیروز ]

بسم الله الرحمن الرحيم
هست كليد در گنج حكيم
             
مخزن‌الاسرار نظامى گنجوى با اين بيت آغاز مى‌شود. شارحان اشعار نظامى گفته‌اند‌ كه مراد از " گنج حكيم" قرآن كريم است، يعنى كتابى حكمت‌آميز (صفت و موصوف) يا كتابى كه از آنِ خداوند حكيم است (يعنى مضاف و مضافٌ اليه)؛ در هر يک از اين دو صورت، اگر اين تفسير را بپذيريم، می‌توان گمان برد كه نظامى قرآن را كه كتاب هدايت است گنج حكيم خوانده است، زيرا هدايت و به تبع آن سعادت آدميان بى توسل و تمسک به حكمت و دانايى ممكن نيست؛ اما حكمت جوهر دانش است و دانش نيز حاصل تلاش خردورزان و انديشمندانى كه در درازاى هزاران هزار سال تاريخ آدميان گردآمده و با زبان و قلم و قدم خويش در حفظ و نشر آن كوشيده‌اند. از جمله اين خردورزان و انديشمندان در روزگار ما بنيان‌گذاران فرهيخته اين نهاد مردمى و نهادهاى مشابه ديگرند كه در اين فضاى غوغايى حاكم بر جهان و منطقه، بيمناک و انديشمند از سرنوشت آدميان، با اميد به آينده‌اى تحمل‌پذيرتر و مقرون به آرامش و آسايش بيشتر براى آدميان كمر همت بسته‌اند و در حد توان و امكاناتشان به حفظ و نشر دانش كوشيده‌اند و می‌كوشند.

پس بر اين بنده فرض است كه از اينان و خاصه دوستان و همكاران فاضل و گراميم سركار خانم دكتر نگار ذيلابى، آقاى دكتر سيد جمال موسوى و آقاى دكتر معصومعلى پنجه كه نوشته‌هاى ناچيز اين بنده را درخور نقد و بررسى دانسته‌اند و با بزرگوارى و زحمتى رياضت‌وار مطالعه آنها را پذيرفته‌اند، صميمانه تشكر كنم؛ و نيز بايسته است كوشش‌ها و پى‌گيرى‌هاى همكاران عزيز جناب آقاى دكتر بی‌طرفان، مجری شايسته جلسه، و جناب آقاى دكتر يعقوب خزائى را در برگزارى اين شبه كلاس درس، سپاس و ارج گزارم. همچنين از ديگر دوستان و همكاران محترم كه از سر شفقت و اظهار محبت قدم رنجه داشته‌اند و چشم دل اين بنده را روشن ساخته‌اند، با شرمسارى تشكر مى‌كنم و براى همگان آرزوى تندرستى و شادى و سرافرازى دارم.

اما اين فرصت را مغتنم مى‌شمرم و به محضر همكار فاضل دانشگاهى خود، جناب آقاى دكتر حسين سيمابى صراف، كه خداوند بدو عنايت كرده و بخت خدمت‌گزارى به مردم شريف ايران را در سمت وزارت علوم و تحقيقات (در دولت وفاق ملى) نصيب او ساخته، عرض مى‌كنم كه وفاق ملى جز با اقدام عملى دست يافتنى نيست. خدا را شكر، ما شيعيان الگوهاى درخشانى در سنت نبوی و علوی در پيش روی داريم كه خوشبختانه جناب عالى با تحصيلات عميق حوزوى و دانشگاهى خود بيش از اين بنده از آنها آگاهيد، ازاين روى تنها به سه مورد اشاره مى‌شود: 
   پيامبر اكرم- ص- شارع دين "سَمحه سَهله " در فتح مكه، نه تنها مسلمان‌شدن نيم‌بند ابوسفيان، سركرده كفار قريش، را كه با تهديدِ عباس بن عبدالمطلب به زبان اسلام آورده بود، پذيرفت،  بلكه خانه او را در مكه ملجأ شكست خوردگان ساخت و افزون بر اين، او را مأمور جبايت خراج و جزيه شامات كرد. نتيجهٔ دست به نقد اين سماحت دينى- سياسى إيجاد وفاقی ميان مسلمانان و مكيان و تشكيل سپاهى ده هزار تنى براى منكوب كردن هَوازِنيان در حُنَين بود. امام على، عليه السلام، نيز در منازعه ماندگار جانشينى، با اين كه به باور ما شيعيان جانشين منصوص الهى پيامبر بود، براى حفظ وفاق مسلمانان و كيان اسلام، در آشوب‌هاى برآمده از مرتدان و مُتنبّيان، حق خلافت خود را كنار نهاد و با ابوبكر بيعت كرد؛ هم‌چنين امام حسن مجتبى عليه السلام مدبّرانه، و به تعبيرى قهرمانانه، پيمان صلح با معاويه را پذيرفت و به نبردهاى فريقين پايان داد و راه فتوحات اسلام را از غرب در آفريقا تا آندُلُس و در شرق تا آن سوى فرارودان و ختا و ختن هموار ساخت.   

همكار گرامى، جناب آقاى دكتر سيمايي صَرّاف!  اكنون،  كليد گشايش درِ وفاق ملى در دست جناب عالى و در وزارت علوم و تحقيقات است: همكاران دانشگاهى تعليق شده از خدمت را با حرمت تمام به كلاس‌هاى درسشان بازگردانيد. اين تعليقيانِ حوادث اخير، با شناخت شصت و اند ساله معلمى‌ام (از خدمت در دبستان تا دانشگاه) که بدان دست يافته‌ام، همچنين براساس معيارها آموزشى دنيا، بهترين معلمان روزگار مايند؛ زيرا خود و هرچه را داشته‌اند به خاطر دانشجويانشان، يعنى آينده ايران و مردم ايران در معرض خطر نهاده‌اند و به مصداق اين  آيت از قرآن "يُؤثِرونَ عَلى أَنفُسِهِم وَ لَو كانَ بِهِم خَصَاصَةٌ"، از جمله برگزيدگانند. ازاين روى، با اطمينان و با تأكيد به عرض مى‌رساند: بازتاب و تأثير بازگرداندن اين ده‌ها استاد و دانشجو در برانگيختن شوق مردم به آشتى با دولت بيش از آن است كه بتوان تصور كرد؛ پس مصلحت دين و دولت در آن است كه  هرچه زودتر به اين وعده رئيس دولت تحقق بخشيد تا گامى بلند و مؤثر به سوى برقرارى وفاق ملى نزديک شويد و به انگيزه‌هاى همدلى و همراهی مردم با دولت بيفزاييد.

هادی عالم‌زاده

🆔
www.tg-me.com/HistoryandMemory
Audio
🎵 پوشه شنیداری نشست بررسی کارنامه تاریخ نگاری دکتر هادی عالم زاده

🗓 شنبه 28 مهرماه 1403

💢انجمن ایرانی تاریخ💢

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔸تاریخ اکنون
تاریخ اکنون، تاریخ پست‌مدرن است. کسانی که ادعا می‌کنند تاریخ باید در خدمت جامعه امروز و اکنون باشد، اما از پست‌مدرنیسم تبری می‌جویند، یا درک درستی از اکنون ندارند یا تاریخ را به‌مثابه علاقه شخصی به شعر و موسیقی می‌پندارند.

🔸پست مدرنیسم بخش انکارنشدنی بزرگی از جهان اکنون ما را در بر گرفته است. ما در ارتباطات، در خیابان، در خانه و در افکارمان با پست‌مدرنیسم مواجهیم. پست‌مدرنیسم مسئله اکنون است. کسی که می‌گوید مدرن است و به پست‌مدرن باوری ندارد و تاریخ را از موضع معرفت‌شناسی مدرن تحلیل می‌کند و از طرفی، ادعا می‌کند تاریخ باید برای پاسخ‌گویی به مسائل جامعه امروز باشد دچار تناقض شده است.

✍️شایان کرمی، دکتری تاریخ ایران اسلامی، ۱ آبان ۱۴۰۳.
شمارهٔ دوم دوفصلنامهٔ علمی - تخصصی ایران‌خرد به صاحب امتیازی اتحادیهٔ انجمن‌های علمی دانشجویی تاریخ منتشر شد.

🆔 @IranKheradJ
Iran Kherad 2.pdf
8.6 MB
▪️ فهرست مطالب مندرج در شمارهٔ دوم دوفصلنامهٔ علمی - تخصصی ایران‌خرد:


۱. بررسی معرفت تاریخی بر اساس مدرک تاریخی کالینگوود

سمیه ایرجی

۲. بررسی نظریه عصبیت ابن خلدون
سحر ایرجی

۳. بررسی تطبیقی معماری هخامنشی با معماری ساسانی
سبا علینقی‌پور

۴. تحلیل و بازخوانی یک سند تاریخی از محمدخان دشتی در دوره پهلوی اول
سید محمد فاطمی نژاد

۵. نقش‌‌‌ نمایندگان‌‌‌ زن‌‌‌ مجلس‌‌‌ در‌‌‌ پیگیری‌‌‌امور‌‌‌ زنان‌‌‌ و‌‌‌ خانواده‌‌‌ در‌‌‌ قبل‌‌‌ و‌‌‌ بعد‌‌‌ از‌‌‌ انقلاب‌‌‌ اسلامی
محمود کریمی

🆔 @IranKheradJ
ایران‌خرد
نونامه‌نویسی
پیدایش و گسترش انجمن‌های علمی دانشجویی یکی از پدیده‌های خجسته‌ی این روزگار است. دل‌ها را گرم و پر از امید می‌کند. در این میان برپایی اتحادیه‌‌ی انجمن‌های علمی دانشجویی تاریخ همچون خورشید می‌درخشد. این نهاد خجسته در همین مدت کوتاه خوش درخشیده و نویدبخش بالندگی و پویش و رویشی‌ست که ایران عزیز مدت‌هاست چشم‌به‌راه آن است. ایران به مورخان توانا بسیار نیاز دارد و پیدایش و گسترش پدیده‌هایی چون اتحادیه‌ی انجمن‌های علمی نوید می‌دهد که در آینده‌ای نزدیک این مرز و بوم شاهد برآمدن و بالیدن مورخان توانمند و نوآوری خواهد بود که گردش قلم‌شان زمانه را خواهد گرداند و ایران را نو خواهد کرد. نونامه‌نویسی یکی از لوازم نوشدن ایران است. مورخان آینده نامه‌ی کهن ایران را نو خواهند کرد.
مردم‌نامه انتشار ایران‌خرد را تبریک می‌گوید.
قلم‌تان در راه پیشرفت و بلندی و بالندگی ایران همیشه گردان باد.
https://www.tg-me.com/mardomnameh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 بخشی از درسگفتار «تاریخ مشروطه» با تدریس داریوش رحمانیان، استاد تاریخ دانشگاه تهران

ستارخان: «زیر پرچم بیگانه نمی‌رویم!»

همت ستارخان چون به وطن، یار شد
باقر خانش ز جان یار وفادار شد
در همه‌جا یار او ایزد ستار شد
این یک سالار شد آن یک سردار شد


@IranDel_Channel

💢
✔️گروه جامعه‌شناسی ایران برگزار می‌کند:
هفتمین مرحله از همایش جامعه‌شناسان ایرانی و جامعه ایرانی
بررسی و نقد آثار و کنشگری دکتر مرتضی فرهادی
💠https://yek.link/kavehfarhadi

🔰سخنرانان:
داریوش رحمانیان (سردبیر مجله مردم‌نامه)
رحیم محمدی (پژوهشگر و جامعه‌شناس)
جبار رحمانی (هیات علمی پژوهشگاه مطالعات فرهنگی، اجتماعی و تمدنی)

چهارشنبه ۹ آبان ۱۴۰۳ ساعت ۱۶ تا ۱۸

مکان: دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، دفتر انجمن جامعه‌شناسی ایران

#جامعه‌شناسی
#ایران
#مرتضي_فرهادی

@kaveh_farhadi
📌مردم‌نامه با همکاری مؤسسهٔ اکنون و مدرسهٔ نوروزگان برگزار می‌کند:

تاریخ معماری مردم

1⃣ نخستین نشست از نشست‌های ماهانهٔ مردم‌نامه

گفت‌وگو با مهرداد قیومی بیدهندی

با حضور داریوش رحمانیان (سردبیر فصلنامهٔ مردم‌نامه)

مدیر نشست: محمدجواد محمدحسینی

🕗 سه‌شنبه ۸ آبان ۱۴۰۳، ساعت ۲۰

🔗 برای ورود به این گفت‌وگو روی پیوند ضربه بزنید:
https://gap.nowruzgan.com/rooms/qlr-fst-hg9-vt4/join

🔍 در پنجرهٔ بازشده، ابتدا نام خود را بنویسید و سپس گزینهٔ join meeting را انتخاب کنید. نیازی به واردکردن رمزعبور نیست.
کورش فرزند مردم

کورش بزرگ سرمایه‌ای بی‌مانند است برای ایران و ایرانی. کورش تنها یک شخص نیست، یک فرهنگ است. کورش نماد و نماینده‌ی یک فرهنگ است. کورش زاده و پرورده‌‌ی یک فرهنگ است. به فرهنگی که کورش در آن زاده و پروده می‌شود باید بالید. مردمی که کورش را در دامان خود پرورانده‌اند حق دارند، و باید، که به خود ببالند.

روز کورش بزرگ گرامی‌باد🍀

https://www.tg-me.com/mardomnameh
2024/11/15 09:15:01
Back to Top
HTML Embed Code: