Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
به بهانه ثبت هگمتانه در فهرست میراث جهانی یونسکو

یادی از زنده‌یاد دکتر مسعود آذرنوش در مستند «کوه خواجه سیستان_هگمتانه» ساختۀ پژمان مظاهری‌پور

💎
🆔 @maneshparsi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
هفتم اَمُرداد، سالگرد درگذشت بدرالزّمان قریب (۱۳۰۸-۱۳۹۹)
عضو پیوستۀ فرهنگستان زبان و ادب فارسی
(تاریخ عضویت پیوسته: ۱۳۷۶/۱۲/۲۵)

برخی از آثار:
برخی از آثار: تحلیل ساختاری فعل در زبان سُغدی؛ زبان‌های خاموش، یوهان فریدریش (ترجمه، با همکاری شادروان یداللّٰه ثمره)؛ وسنتره جاتکه، داستان تولد بودا به روایت سُغدی؛ فرهنگ سُغدی (سُغدی ـ فارسی ـ انگلیسی)؛ تاریخچۀ گویش‌شناسی در ایران؛ مطالعات سُغدی؛ پژوهش‌های ایرانی باستان و میانه.


💎
🆔 @maneshparsi
وزان پس بر کشور خوزیان

فرستاد بسیار سود و زیان

ز بهر اسیران یکی شهر کرد

جهان را ازان بوم پر بهر کرد

کجا خرم‌آباد بد نام شهر

وزان بوم خرم کرا بود بهر

کسی را که از پیش ببرید دست

بدین مرز بودیش جای نشست

بر و بوم او یکسر او را بدی

سر سال نو خلعتی بستدی

یکی شارستان کرد دیگر به شام

که پیروز شاپور کردش به نام
🍃🍃🍃🍃🍃🍃

پ.ن=اشاره فردوسی بزرگ در شاهنامه به شهر خرم آباد



💎
🆔 @maneshparsi
‍ ‍ ‍ ‍ ‍ برگی از تقویم تاریخ

۸ امرداد بزرگداشت سهروردی

(زاده ۵۴۹ قمری ۱۱۵۴ میلادی، سهرورد -- درگذشته ۵۸۷ قمری ۱۱۹۱ میلادی، حلب)

او ملقب به‌شهاب‌الدین، شیخ‌اشراق، شیخ مقتول و شیخ‌شهید، فیلسوف نامدار ایرانی، قابل اعتمادترین منابع برای مطالعه زندگی‌نامه سهروردی کتاب نزهه‌الارواح و روضه‌الافراح است که تاریخ فلسفه است و به‌دستِ یکی از مهم‌ترین شارحان آثار سهروردی، شمس‌الدین شهرزوری نوشته شده‌ است.
وی تحصیلات مقدماتی را که شامل حکمت، منطق و اصول فقه بود در نزد مجدالدین جیلی استادِ فخر رازی در مراغه آموخت و در علوم حکمی و فلسفی سرآمد شد و با هوش و ذهن و نیک‌اندیشی بر بسیاری از علوم آگاهی یافت. وی بعد از آن به اصفهان، که در آن زمان مهم‌ترین مرکز علمی و فکری در سرتاسر ایران بود، رفت و تحصیلات صوری خود را نزد ظهیرالدین قاری به نهایت رسانید. در گزارش‌ها معروف است که یکی از همدرسان وی، فخرالدین رازی، که از بزرگ‌ترین مخالفان فلسفه بود، چون چندی بعد از آن زمان، و بعد از مرگ سهروردی، نسخه‌ای از کتاب تلویحات وی را به او دادند آن را بوسید و به‌یادِ همدرس قدیمش در مراغه اشک ریخت.
سهروردی پس از پایان تحصیلات رسمی، به‌سفر در داخل ایران پرداخت و از بسیاری از مشایخ تصوف دیدن کرد. در واقع، در همین دوره بود که شیفته راه تصوف شد و دوره‌های درازی را به اعتکاف و عبادت و تفکر گذراند. او همچنین سفرهایش را گسترش داد و به آناتولی و شامات رسید و چنان‌که از گزارش‌ها برمی‌آید، مناظر شام در سوریه کنونی او را بسیار مجذوب خود کرد. در یکی از سفرها از دمشق به‌حلب رفت و در آنجا با ملک‌ظاهر پسر صلاح‌الدین ایوبی "سردار معروف مسلمانان در جنگ‌های صلیبی" دیدار کرد. ملک‌ظاهر که محبت شدیدی نسبت به دانشمندان داشت، مجذوب این حکیم جوان شد و از وی خواست که در دربار وی در حلب ماندگار شود. سهروردی نیز که عشق شدیدی نسبت به‌مناظر آن دیار داشت، شادمانه پیشنهاد ملک‌ظاهر را پذیرفت و در دربار او ماند. در همین شهر حلب بود که وی کار بزرگ خویش، یعنی، حکمةالاشراق را به‌پایان برد.
اما سخن گفتن‌های بی‌پرده و بی‌احتیاط بودن وی در بیان معتقدات باطنی در برابر همگان و زیرکی و هوشمندی فراوان وی که سبب آن می‌شد که با هرکس بحث کند، بر وی پیروز شود و نیز استادی وی در فلسفه و تصوف، از عواملی بود که دشمنان فراوانی مخصوصاً از میان علمای قشری برای سهروردی فراهم آورد.
سرانجام به دستاویز آن که وی سخنانی برخلاف اصول دین می‌گوید، از ملک‌ظاهر خواستند که او را به‌ قتل برساند و چون وی از اجابت خواسته آن‌ها خودداری کرد، به صلاح‌الدین ایوبی شکایت بردند. متعصبان او را به الحاد متهم کردند و علمای حلب خون او را مباح شمردند "اتهام او معاندت با شرایع آسمانی اعلام شد".
صلاح‌الدین که به‌تازگی سوریه را از دست صلیبیان بیرون آورده بود و برای حفظ اعتبار خود به تأیید علمای دین احتیاج داشت، ناچار در برابر درخواست ایشان تسلیم شد.
به‌همین دلیل، پسرش ملک‌ظاهر، ،ناگزیر سهروردی را در ۵ رجب ۵۸۷ هجری قمری به زندان افکند و شیخ همان‌جا ددگذشت. آرامگاه وی در مسجد امام سهرودی شهر حلب است.
سهروردى تنها فيلسوف ايرانى است كه داراى دستگاه فلسفى است.



💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#سهروردی
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شوشتر، غرق تمدن و تاریخ
 
🔹اینجا تاریخ، تمدن و زندگی به سادگی هر چه تمام‌تر با بی‌توجهی کم‌نظیر و کم خبری ‌فراوان در حال غرق شدن است. در جایی که قدمت همراهی آب و حیات از قرن‌ها قبل سابقه دارد. «سازه‌های آبی شوشتر» فقط یکی از نمونه‌های معروف است
 
🔹شوشتر، شهری که جای جایش از دوره ساسانی نشان دارد؛ شهری که آب کارون در آن جاری است و اکنون آبی شورتر دارد به لطف آن شاهکار سد گتوند که به دیواره‌های نمکی رسید و حالا آثارش در کشاورزی‌اش هم نمایان است. شهری که تور اروپا دارد بدون پاسپورت و ویزا
 
 🔹حکایت شوشتر این است که هر چه روی زمین ساخته شده همان تعداد طبقه هم زیر زمین ساخته شده است. یعنی خانه‌ای که ۳ طبقه‌اش روی زمین است ۳ طبقه هم زیر زمین دارد. 
نام این بخش‌های زیر زمین شوادان است. شبیه شهری زیرزمینی که برای مقابله با دشمن و از آن قبل‌تر،‌رفت و آمد و اسکان در ماه‌های گرم سال مورد استفاده قرار می‌گرفت.

▫️گزارش و فیلم: محمد قاسمی
▫️تدوین: محسن کسایی

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-18864



💎
🆔 @maneshparsi
🔻سرپرست هیأت بررسی باستان‌شناسی منطقه خبر داد

‼️مستندسازی محوطه باستانی یک میلیون ساله در کرمانشاه


‼️ سرپرست هیأت بررسی باستان شناسی در محوطه سنگ معدن شهر کرمانشاه از مستند سازی شواهدی از دوره پارینه سنگی کهن تا پارینه سنگی میانی(با سن تقریبی یک میلیون تا ۴۰ هزار سال قبل) در محوطه‌ای وسیع در شهر کرمانشاه به نام سنگ معدن خبر داد.

🔸نعمت حریری با اشاره به بررسی‌هایی که سال ۱۴۰۰ در محوطه سنگ معدن شهر کرمانشاه صورت گرفت، اظهار کرد: حدود سه سال قبل هیأتی به سرپرستی دکتر سامان حیدری گوران از باستان شناسان پارینه سنگی کشور به بررسی محوطه‌ای در جنوب شهر کرمانشاه موسوم به سنگ معدن پرداخت و مشخص شد که محوطه‌ای باستانی و کلیدی است.

🔸وی افزود: با توجه به بررسی‌های صورت گرفته قبلی و شواهد بدست آمده و اهمیت این مکان، طرح تعیین عرصه و پیشنهاد حریم این مکان به اداره کل میراث فرهنگی استان و پژوهشکده باستان‌شناسی به منظور حفظ و حراست این میراث گرانبها داده شد.

🔸این باستان شناس با بیان اینکه بررسی‌های باستان شناسی به منظور مستند سازی محوطه سنگ معدن کرمانشاه از چند روز پیش آغاز شده و هم اکنون رو به اتمام است، گفت: در این بررسی‌ها مشخص شد که ما با محوطه‌ای بسیار وسیع مواجه هستیم که مساحتی در حدود ۳۲۰ هکتار از آن پیمایش و بررسی روشمند شده که دارای یافته‌های فرهنگی مربوط به دوره پارینه سنگی کهن تا دوره پارینه سنگی میانی است.

🔸وی تصریح کرد: در بررسی‌های صورت گرفته، تعداد قابل توجهی دست افزارهای سنگی را کشف کردیم که با رعایت احتیاطات علمی می‌توان گفت از حدود یک میلیون سال تا حدود ۴۰ هزار سال قبل این مکان مورد استفاده جوامع پیش از تاریخ بوده که شواهد فرهنگ‌هایی همانند فرهنگ آشولی از آن بدست آمده‌ است.

🔸وی یادآورشد: در دهه ۱۹۶۰ یک گروه باستان شناسی از دانشگاه شیکاگو آمریکا به سرپرستی رابرت بریدوود در بررسی‌هایی که در روستای گاکیه کرمانشاه داشت، موفق به کشف یک تبرسنگی شد و اکنون پس از حدود شش دهه توانسته‌ایم نه فقط یک تبرسنگی، بلکه تعداد قابل توجهی دست افزارهای دوره پارینه سنگی کهن را کشف و مستند سازی کنیم.

🔸سرپرست هیأت بررسی باستان شناسی در سنگ معدن شهر کرمانشاه با بیان اینکه این محوطه یکی از وسیع ترین محوطه‌های پارینه سنگی در ایران و کشفی مهم است، عنوان کرد: در بررسی‌هایی که داشتیم مشخص شد جوامع متنوعی با فرهنگ‌های متفاوت از دوره پارینه سنگی کهن تا دوره پارینه‌سنگی میانی از این محوطه استفاده می‌کرده‌اند.

🔸وی یکی از دلایل مورد توجه قرار گرفتن این محوطه در زمان باستان را وجود منابع سنگ خام در آن عنوان کرد و گفت: انسان ریخت‌ها در دوره پارینه سنگی کهن با استفاده از این سنگ‌ها و ساخت دست افزارهای مختلف برای شکار حیوانات، شکستن استخوان حیوانات شکار شده و سایر امور معیشتی استفاده می‌کردند.

🔸حریری در ادامه به تهدیداتی که این محوطه باستانی را در معرض تخریب و نابودی قرار داده اشاره کرد و افزود: سال ۱۴۰۰ که به همراه دکتر حیدری گوران این محوطه را مورد بررسی قرار دادیم، محل کشف برخی دست افزارها را روی زمین نشانه‌گذاری کردیم، اما امسال که برای بررسی این محوطه آمدیم، یافته‌ها و محل‌هایی که نشانه گذاری شده بود، در زیر  زباله‌ها و نخاله‌های ساختمانی دفن شده بودند.

🔸وی تاکید کرد: از طرفی توسعه شهر نشینی، احداث جاده‌ها و نیز برخی اقدامات باغداران و کشاورزان زمین‌های اطراف باعث شده تا بخش‌هایی از این محوطه در معرض تخریب و نابودی قرار گیرد.

🔸حریری یادآورشد: این مکان پتانسیل بسیار بالایی برای جذب گردشگر و تبدیل شدن به یک پارک موزه دارد، کما اینکه نمونه‌های مشابهی در کشورهای حوزه‌ خلیج فارس تحت عنوان «راک گاردن» احداث و مورد استقبال زیادی قرار گرفته‌ است.

🔸این باستان شناس دوره پارینه سنگی در پایان افزود: به منظور حفاظت از این محوطه باستانی مهم در حال تهیه پرونده تعیین عرصه و پیشنهاد حریم آن هستیم، برای این مهم علاوه بر یاری اداره کل میراث فرهنگی و کارشناسان آن به کمک سایر ادارات و سازمان‌ها همچون استانداری، فرمانداری، شهرداری، بنیاد مسکن و ارگان‌های نظامی نیازمندیم تا بتوان به نحو احسن از این اثر ملی حفاظت و پاسداری کرد.

💎
🆔 @maneshparsi
🔸به روایت مردم محلی « در زمانهای باستان اهالی روستا به یک سردار زخمی به نام #اسفندیار کمک کردند و بعدها این سردار دست به فتوحاتی زد که نامش روی این روستا قرار گرفت ، برخی نام اسفندیار شاهنامه را مطرح می‌کنند چون در همین مسیر پدیده ای طبیعی به نام «دیگ رستم» وجود دارد و اساسا در زمان های قدیم سرزمین خراسان محل رزم و بزم پهلوانان شاهنامه بوده اما روایت امروزی‌تر می‌گوید «چون در دامنه این روستا در زمان‌های قدیم اسپند زیادی می‌روییده ، از همین رو این منطقه را «اسپندیار» دیار اسپند که بعدها به «اسفندیار » تبدیل شده است .
روستای تاریخی اسفندیار در بخش دیهوک شهرستان طبس در خراسان جنوبی تلاقی کوهستان کویر .

🔸روستایی خشت و گلی که تا قبل از زلزله سال ۱۳۵۷ طبس رونق زیادی داشت .خانه‌های خشتی پلکانی که در پایین دست خود زمین‌های کشاورزی و کوچه باغ‌های پر آب داشته و دارد ولی بعد از زلزله مردم پایین‌تر از بافت قدیم ، روستای جدید را برای زندگی انتخاب کردند ( عکس ۱۰) و بافت قدیم متروکه رها شده اما گردشگری بومی بی‌نظیر دارد .
🟥با تشکر از محمد عرب مدیر میراث فرهنگی و گردشگری طبس

💎
🆔 @maneshparsi
برگی از تقویم تاریخ

۹ امرداد زادروز مرتضی ثاقب‌فر

(زاده ۹ امرداد ۱۳۲۱ تهران -- درگذشته ۱۱ دی ۱۳۹۱ تهران) جامعه‌شناس، نویسنده، مترجم، شاهنامه‌شناس و پژوهشگر تاریخ و فرهنگ ایران

او در کلاس‌های آمادگی دانشکده ادبیات، با کادرهای بزرگسال حزب ایران آشنایی یافت و چندبار در نشست‌هایی که در خانه دکتر سنجابی تشکیل می‌شد، شرکت کرد و به جبهه ملی پیوست.
در ۱۶ آذر ۱۳۴۳ با رهبری تعطیل کردن دانشکده ادبیات دانشگاه تهران، به زندان فرستاده شد.
چند هفته پس از ورود به‌زندان، یادگیری زبان انگلیسی را نزد «مجید امین‌موید» که محکوم به‌حبس ابد بود، آغاز کرد.
وی پس از زندان دوباره به دانشگاه رفت و تحصیلاتش را در رشته جامعه‌شناسی به‌پایان رساند.
او دارای مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاه سوربن فرانسه و یکی از مترجمان پرکار در حوزه ایرانشناسی بود. بیشتر ترجمه‌های او در زمینه تاریخ هخامنشی است و شماری از منابع و مراجع اصلی در زمینه هخامشی‌پژوهی را به‌فارسی ترجمه کرده است، ضمن اینکه با سبک خاص خود و با شیوه دقیق به‌ترجمه این آثار پرداخته است. وی با توجه به‌مؤلف بودن، خودش در زمینه ایرانشناسی، هرجا که نوشتار اصلی را دچار خطا یا عدم بی‌طرفی می‌دید، در پاورقی یا مقدمه، ایرادها را به خواننده یادآوری می‌کرد.

فعالیت‌های علمی:
او از سال ۱۳۵۶ باترجمه کتاب جامعه‌شناسی و فلسفه امیل دورکیم، وارد حوزه رسمی ترجمه شد و در سال بعد برای ادامه تحصیل به دانشگاه سوربون "رنه دکارت در پاریس" رفت. اما پس از جنگ عراق و ایران در سال ۱۳۵۹ به کارشناسی ارشد بسنده کرده و دکتری را رها کرد و به‌کشور بازگشت. در این زمان کتاب آگاهی آریایی را به‌عنوان نخستین اثر تألیفی خود در حوزه فرهنگ ایران نوشت. در این کتاب، آگاهی آریایی به گونه شاهینی تصور می‌شود که پس از هزارسال ترک سرزمین اصلی خود و رفتن به اروپا دوباره باز می‌گردد و بر ستیغ دماوند می‌نشیند و با دیدن وضع اندوه‌بار ایران، نخست می‌گرید و سپس به یادآوری افتخارات گذشته‌اش می‌پردازد، ولی سرانجام به خود نهیب می‌زند و نبرد با کرکس‌های مادی، تازی و هگلی را آغاز می‌کند. این نبردها، گفتگوهایی جدلی هستند، میان شاهین آگاهی و کرکس‌های دژآگاهی. او در سال ۱۳۶۴ دومین اثرش یعنی «شاهنامه و فلسفه تاریخ ایران» را نوشت. در سال‌های بعدی به همکاری با احمد بیرشک در دانشنامه بزرگ فارسی پرداخت. در دهه ۱۳۷۰ کار در مجله دانشمند و همچنین نگاه‌نو را آغاز کرد و سپس بیشتر به ترجمه در زمینه تاریخ ایران باستان به‌ویژه دوران هخامنشی پرداخت.
او به عنوان عضو کمیته علمی همایش بین‌المللی هزاره شاهنامه برگزیده شده بود.

کتاب‌های تألیفی:
از وی بیش از ۱۰۰ جلد کتاب، تألیف و ترجمه، در حوزه جامعه‌شناسی و تاریخ و فرهنگ ایران منتشر شده‌است. «شاهنامه و فردوسی و فلسفه تاریخ ایران» «بن‌بست‌های جامعه‌شناسی» و از دیگر نوشته‌ها و ترجمه‌های وی می‌توان به «یونانیان و بربرها» امیرمهدی بدیع، مجلدات «تاریخ کمبریج» مجموعه ۱۴ جلدی «تاریخ هخامنشیان» دانشگاه خرونینگن هلند و «اخلاق پروتستانی و روح سرمایه‌داری» ماکس وبر اشاره کرد.



💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#مرتضی_ثاقب_فر، ز
برگی از تقویم تاریخ

۹ امرداد زادروز فیروزه نوایی

(زاده ۹ امرداد ۱۳۳۳ اهواز) موسیقیدان، نوازنده فلوت و سرپرست «گروه کر فلوت تهران»

او پس از تحصیل در هنرستان عالی موسیقی تهران با گرفتن بورس تحصیلی وارد دانشگاه موسیقی وین شد. استادان فلوت او در تهران منوچهر منشی‌زاده، مرلین سوئینتلا و مهدی جامعی بودند.
وی نوازنده و مدرس فلوت و مدیر کر فلوت تهران بود و نزدیک به ۴۰ سال در اتریش اقامت داشت، ولی برای ایجاد همبستگی خانوادگی بیشتر، محل اقامتش را از دو سال پیش از اطریش به سویس تغییر داد و هم‌اکنون ساکن سویس است و به عنوان معلم موسیقی در اتریش به تدریس اشتغال دارد. همچنین دارای «مدرک درجه یک هنری» (معادل دکترا) از وزارت ارشاد است. وی اولین بانوی فلوتیست ایران است که به عنوان نوازنده «فلوت اول» به ارکستر سمفونیک تهران وارد شد و به استخدام رسمی آن درآمد و ۳۵ سال در ایران نبود، اما سال ۹۲ دوباره به ایران بازگشت.
او در این مدت، مسترکلاس‌هایی را هم برای علاقه‌مندان این ساز برگزار کرد و در همین راستا «گروه کُر فلوت تهران» را به همراه همسرش، سعید تقدسی تشکیل داد. کر فلوت تهران (TCF) به سرپرستی فیروزه نوایی و رهبری سعید تقدسی مجموعه کنسرت‌هایی را در شهرهای زوریخ، فلدکیرش، گراتس و وین  به روی صحنه بردند. در کر فلوت تهران، سعید تقدسی رهبر، سهيل كوشان‌پور به عنوان مدير هنری و احسان تارخ به عنوان مدير اجرايی و سجاد پورقناد به عنوان مشاور فعاليت می‌كنند.
وی هم‌اکنون رئیس هیئت مدیره «مؤسسه نوای چنگ فرزانه» و نیز مدیر هنری مؤسسه “BOA” در اتریش است. پیام تقدسی نوازنده ویولنسل، فرزند فیروزه نوایی و سعید تقدسی است.



💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#فیروزه_نوایی، ز
‍ ‍ ‍ ‍ ‍ برگی از تقویم تاریخ

۹ امرداد سالروز درگذشت محمد نوری

(زاده ۱ دی  ۱۳۰۸ رشت – درگذشته ۹ امرداد ۱۳۸۹ تهران) خواننده، آهنگساز و ترانه‌سرا

او در دهه بیست که دوران آغاز نوعی تفکر در شعر و موسیقی آوازی در میان مردم ایران، به‌ویژه نسل جوان بود، کار خوانندگی را آغاز کرد.
زمانی را که می‌توان متأثر از نشر و پخش وسیع‌تر موسیقی علمی و آثار فولکلور کشورهای مختلف جهان ازطریق رادیو و صفحات گرامافون دانست. او در همین سالها - دوران نوجوانی - با خواندن اشعار نوینی که بر روی نغمه‌های روز مغرب‌زمین و برخی قطعات کلاسیکِ آوازی سروده شده‌بود، شروع کرد و طی سالهای بعد با تکیه بر تحصیلات هنرستانی و دانشگاهی توانست هویت مستقلی به این اندیشه و گرایش ببخشد و با اجرای آثار بزرگان، فضای متفکرانه‌ای به‌گونه آوازیِ خویش بدهد.
وی طی پنج دهه بیش از ۳۰۰ قطعه آوازی اجرا کرد و همچنین به تقریر و ترجمه مقالات و سرودن اشعاری برای ترانه پرداخت و در سال‌های پایانی زندگی چند اجرا به‌نفع بیماران خاص داشت و ترانه‌های زیادی با تم میهنی چون «جان مریم» «شالیزار» «واسونک» «جمعه بازار» «ایران» را اجرا کرد. یکی از مهم‌ترین و معروف‌ترین ترانه‌های وی، جان مریم نام دارد که آهنگ زیبای آن از ساخته‌های خود اوست.
او آواز ایرانی را نزد اسماعیل مهرتاش آموخت. بعد از آن نزد استادان هنرستان عالی موسیقی «سیروس شهردار»  «فریدون فرزانه» « پورتراب» رفت و از آن‌ها تئوری موسیقی، سلفژ و نوازندگی پیانو را فراگرفت. آواز کلاسیک را نزد اولین باغچه‌بان و فاخره صبا آموخت و شیوه آوازی را با تأثیر از استادان حسین اصلانی و ناصر حسینی پیدا کرد و رفته رفته به‌شیوه منحصر به‌فرد خود دست یافت؛ شیوه‌ای که به‌سختی می‌توان آن‌را در زیر شاخه‌ای از شاخه‌هایی چون پاپ، کلاسیک و ...گنجاند. بیشتر آهنگهای او ساخته دکتر سریر است.
نوری فارغ‌التحصیل هنرستان تئاتر، زبان و ادبیات انگلیسی از دانشگاه تهران و  مبانی تئاتر از دانشکده علوم اجتماعی بود. وی پس از انقلاب  و پس از مدتی سکوت، فعالیت هنری‌اش را با آلبوم در شب سرد زمستانی همراه با فریبرز لاچینی و احمدرضا احمدی در سال ۱۳۶۸ از سر گرفت و این همکاری بعدها با آلبوم آوازهای سرزمین خورشید ادامه یافت. در سال ۱۳۸۵ او از سوی سازمان صداوسیما به‌عنوان چهره ماندگار موسیقی انتخاب و معرفی شد.



💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#محمد_نوری، د
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نیایشگاه آدریان ، #تهران

🔺این عمارت تنها آتشکده تهران است و در دوره قاجار ساخته شده است. بنای مرکزی، ساختمان با نمای سنگ سفید است که کنگره هایی در بالای دیوار دارد. برخی به این ساختمان تالار عبادت می گویند و برخی نیز آن را آتشکده یا معبِد می خوانند. در بالا و دور تا دور عمارت مرکزی ۱۶ گوی سنگی کارکرده اند که احتمالا به 16 آتش مقدس اشاره دارند.
 🔸شش ستون سنگی با طرح قاشقی در جلوی در ورودی ساختمان دیده می شود که همگی زیر یک طاق قرار گرفته اند و ایوان شرقی را تشکیل می دهند. در هر یک از سرستون ها طرح چهار گاو به صورت نشسته قرار دارد که گویی تمام وزن سازه بر دوش آنها افتاده است. گاو در آیین زرتشتی به عنوان نماد آفرینش در نظر گرفته می شود و بر اساس باور زرتشتیان به چهار طرف جهان نظر دارد. در میان گاوها شاخه هایی از انگور و برگ حجاری شده دیده می شود که در دین زرتشت نماد شادی هستند. دو شبه ستون نیز در دو طرف ایوان دیده می شود

💎
🆔 @maneshparsi
2024/09/29 12:26:09
Back to Top
HTML Embed Code: