Telegram Web Link
کشف مجسمهٔ ۲۰۰۰ ساله در تهران

🔹رئيس پليس پيشگيری پايتخت: ۲ قاچاقچی که قصدداشتند یک مجسمه با قدمت ۲۰۰۰ هزار سال را ۲۰ میلیارد تومان بفروشند دستگیر شدند.

‏به جرعت می گم:
🔹این مجسمه فلزی مهمترین کشف قرن در ایران است،
حلقه ازدواج در دست چپ،
🔹جزئیات خیره کننده آناتومی و چهره،
🔹جزیات پوشش و کلاه اشرافی،
فقط خدا می داند چه مقدار از این آثار با قیمتهای پایین مستقیما به حراجیهای خصوصی در خارج از کشور انتقال یافته و هیچگاه رونمایی نخواهد شد..


💎
🆔 @maneshparsi
برگی از تقویم تاریخ

۲۰ تیر زادروز تورج دریایی

(زاده ۲۰ تیر ۱۳۴۶ تهران) استاد تاریخ

او استاد «تاریخ ایران و جوامع پارسی‌زبان» و رئیس مرکز مطالعات ایرانی دکتر سموئل جردن در دانشگاه کالیفرنیا، ارواین است. از او تاکنون چندین کتاب و ده‌ها مقاله به‌ چاپ رسیده‌ و بخشی از آثار انگلیسی او به‌ فارسی نیز ترجمه شده‌است. مدیریت پروژه «ساسانیکا» ویراستاری نشریه «نامه ایران باستان» و انتشار مقالات در گاهنامه‌های مهم ایران‌شناسی از دیگر فعالیت‌های اوست.
وی دوران دبستان و دبیرستان را در ایران و یونان گذراند و در سال ۱۹۹۹ از دانشگاه کالیفرنیا در لُس‌آنجلس دکترای تاریخ گرفت. او در صفحه شخصی‌ در مورد پیشینه خانواده‌اش نیز توضیح داده و آن‌گونه که از این اطلاعات برمی‌آید، او از نوادگان ناخدا ابراهیم دریایی، ناخدای کشتی پرسپولیس است که در بوشهر فعالیت داشت. کشتی پرسپولیس نخستین ناو جنگی مدرن بود که دولت ایران در زمان ناصرالدین‌شاه وارد خلیج پارس کرد.
وی در گفتگو با روزنامه توقیف‌شده اعتمادملی، انگیزه‌اش از پژوهش تاریخ ساسانیان را، وقف زندگی علمی‌اش به‌ تاریخ ساسانیان می‌داند و درباره علت آن گفته‌است: «برای این‌که فراموش شده‌اند؛ در ایران به‌ نوعی و در خارج کاملاً. به هرحال باید یک ناجی داشته باشند.»
در سال ۲۰۱۰ «انجمن بریتانیایی مطالعات خاورمیانه» (BRISMES) کتاب «ایران ساسانی» (Sasanian Persia) نوشته تورج دریایی را به‌عنوان یکی از سه برنده جایزه امسال «انجمن دوستی بریتانیایی-کویتی» در زمینه پژوهش‌های خاورمیانه معرفی کرد.
«انجمن بریتانیایی مطالعات خاورمیانه» این کتاب را «یک شاهکار» و «کتابی واقعاً عالی» توصیف کرد.
به‌گفته داوران اهدای جوایز این انجمن، کتاب ایران ساسانی، «در روزگاری که اروپامحوری، باعث شده تا مطالعات دوران باستان با تحریف روبه‌رو شود، وزنه‌ای به‌ موقع در برابر این تحریف‌ها قرار داده‌است.»
جوایز این انجمن هرساله به‌ بهترین آثار دانشوران تعلق می‌گیرد که به‌ زبان انگلیسی در موضوع خاورمیانه نوشته‌ شده باشد و نخستین بار در بریتانیا به‌ چاپ رسیده‌ باشد.
او در کتاب «ایران ساسانی» تلاش کرده‌است تا به آن بخش از تاریخ که معمولاً مورد غفلت قرار گرفته، یعنی تاریخ اجتماعی بپردازد و با استفاده از منابعی تازه، روند شکل‌گیری نهادهای اداری ایران را از زمان اردشیر بابکان، بنیانگذار سلسله ساسانی تا دوران یزدگرد سوم، آخرین شاه این دودمان پیگیری کند. بررسی فراز و نشیب کوشش‌های نوادگان یزدگرد سوم برای برپایی حکومتی ایرانی، در حدود یک قرن پس از شکست ساسانیان از اعراب، بخشی دیگر از اثر تحقیقی وی را تشکیل می‌دهد.
شایان ذکر است که کتاب «ایران ساسانی» (Sasanian Persia) با نام «شاهنشاهی ساسانی» و البته با نام اشتباه انگلیسی The Sasanian Empire توسط انتشارات ققنوس و به ترجمه مرتضی ثاقب‌فر به‌زبان فارسی چاپ شده است.
علاوه بر تاریخ دوران ساسانی، او در حوزه پژوهش در زبان و ادبیات فارسی میانه، دین زرتشت و سکه‌شناسی ایرانی نیز از دانشگاهیان فعال است و ویراستار کتابی درباره احمد تفضلی زبان‌شناس ایرانی "نوشته محمود امیدسالار" است.
از جمله کتاب‌های وی که به‌ فارسی چاپ شده‌اند، «شاهنشاهی ساسانی»، «شهرستان‌های ایرانشهر» و «غروب یک امپراطوری» است.




💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#تورج_دریایی، ز
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مستند «ارگ بم ۱۳۵۶»
نویسنده و کارگردان: ابراهیم فروزش

🔹در این مستند خرابه‌های ارگ بم به‌صورتی زیبا و دیدنی خودنمایی می‌کند. این فیلم شهر تاریخی و متروک ارگ بم را بیشتر از لحاظ معماری با بیانی شاعرانه به نمایش می‌گذارد./ میراث باستان


💎
🆔 @maneshparsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شکوه ایران باستان در چین
نمایش گنجینه‌هایی از سرزمین پارس در شانگهای


نزدیک به سیصد اثر باستانی از ایران و چین در موزه شانگهای با عنوان «شکوه ایران باستان: گنجینه‌هایی از ایران» به نمایش گذاشته شده است.


💎
🆔 @maneshparsi
برگی از تقویم تاریخ

۲۱ تیر زادروز بهمن آزموده

(زاده ۲۱ تیر ۱۳۲۷ ملایر) مجسمه‌ساز

داشتن پدری اهل ذوق، هنر و ادب، شاعرپیشه و خوشنویس و وجود طبیعت بکر و زنده و از همه مهمتر برخورداری از فرصت کافی برای تفحص و اندیشه، چشم این هنرمند را برای دیدن طبیعت و دست او را با چوب و خمیر و گل آشنا کرد.
او پس از سالها اندیشیدن در شبی از شبها تکه چوبی به دست گرفت و تا صبح فقط با یک کارد آشپزخانه حجمی ساخت که کپی ساده‌ای از هنر آفریقا بود.
چند سالی این‌گونه گذشت و حجم‌هایی تولید می‌کرد که با وجود زیبایی، نشئت گرفته از احساسات خود هنرمند نبود.
تماشا و بررسی آثار موزه‌ای همچون مفرغ‌های لرستان و سفالینه‌های موزه ایران باستان طی روزهای متوالی، چندان تاثیری روی وی گذاشت که راهش را پیدا کرد و دست به طراحی و ساخت غزال‌هایی با پاهایی کشیده و شاخ‌های نازک درهم پیچیده‌ای زد که در نوع خود منحصر به‌فرد است.
نخستین بار در نگارخانه سعدآباد در سال ۱۳۷۴ آثارش را به نمایش گذاشت و در نمایشگاه‌های بسیاری در داخل و خارج کشور برگزار کرده است.
او مدرس دانشگاه الزهرا و عضو کمیته هنرهای سنتی فرهنگستان هنر، عضو کمیته هنرهای صناعی فرهنگستان هنر، مدرس دانشگاه و عضو انجمن مجسمه‌سازان است.
این هنرمند با الهام از مفرغ‌های لرستان، غزلیات حافظ و مولانا و هنر مینیاتور موضوع غزال را گرایش تغزلی و بهره‌مندی از مدرن و گاه با تاثیر نقوش کهن توسط چوب به مجسمه در آورده است.
او که از هیچ استادی بهره نبرده و همواره در پی تجربه‌آموزی بوده، برنده جایزه جشنواره بین‌المللی فیلم سبز (محیط زیست) شده است.



💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#بهمن_آزموده، ز
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
قلعه خرانق
روستای خرانق ،
#یزد

🔺این قلعه تاریخی ۸۰خانه ۶برج نگهبانی و۴دروازهذدارد واز معدود قلعه هایی در جهان محسوب میشود که در آن خانه های دو طبقه و۳طبقه جا گرفته اند



💎
🆔 @maneshparsi
Forwarded from بدانیم🌏
هرچه بیشتر به تخت‌جمشید نگاه می‌کنیم، بیشتر شگفت‌زده می‌شویم! مثلا به این نگاره دقت کنید 👆 طناب را به شاخ گاو بسته‌اند نه گردن، تا حیوان صدمه نبیند.حیوان دوستی و احترام به اونا از خصایص ایرانیان بوده ♥️🐮

بهمن انصاری
🍃 @didYouKonw
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
.
از تاریخ و فرهنگمون فاصله نگیریم

۲۵۰۰ سال پیش اجداد ما نحوه برخورد با حیوانات را در سنگ نگاره های تخت جمشید برای ما به جا گذاشتن....

درود بر فرهنگ و تمدن ایرانی👌


💎
🆔 @maneshparsi
‍ ‍ برگی از تقویم تاریخ

۲۳ تیر سالروز درگذشت مریم میرزاخانی

(زاده ۲۲ اردیبهشت ۱۳۵۶ تهران -- درگذشته ۲۳ تیر ۱۳۹۶ امریکا) ریاضیدان و استاد دانشگاه

او در دوران تحصیل در دبیرستان فرزانگان تهران، برنده مدال طلای المپیاد جهانی ریاضی در سال‌های ۱۹۹۴ "هنگ‌کنگ" و ۱۹۹۵ "کانادا" شد و در آن سال به‌ عنوان نخستین دانش‌آموز ایرانی، نمره کامل را به‌دست آورد. وی نخستین دختری بود که در المپیاد ریاضی ایران طلا گرفت و به‌ تیم المپیاد ریاضی ایران راه یافت و نخستین دانش‌آموز ایرانی بود که دو سال مدال طلا گرفت.
در سال ۱۹۹۹ مدرک کارشناسی در رشته ریاضی از دانشگاه شریف و دکتری در سال ۲۰۰۴ از دانشگاه هاروارد به سرپرستی کورتیس مک‌مولن، از برندگان مدال فیلدز، گرفت. از مریم میرزاخانی به‌ عنوان یکی از ده ذهن جوان برگزیده سال ۲۰۰۵ از سوی نشریه پاپیولار ساینس در آمریکا و ذهن برتر در رشته ریاضیات تجلیل شد.
او برنده جایزه ستر از انجمن ریاضی آمریکا در سال ۲۰۱۳ و جایزه کلی شد و از ۱۱ شهریورماه ۱۳۸۷ "اول سپتامبر ۲۰۰۸" در دانشگاه استنفورد استاد دانشگاه و پژوهشگر رشته ریاضیات شد. پیش از این، او استاد دانشگاه پرینستون بود.
در سال ۱۹۹۹ موفق شد راه‌حلی برای یک مشکل ریاضی پیدا کند. ریاضیدانان مدت‌های طولانی است که به‌ دنبال یافتن راه عملی برای محاسبه حجم رمز‌های جایگزین فرم‌های هندسی هذلولوی بوده‌اند و در این میان وی در دانشگاه پرینستون نشان داد که با استفاده از ریاضیات شاید بتوان بهترین راه را به‌سوی دست یافتن به راه‌حلی روشن در اختیار داشت.
او در سال ۲۰۰۹ به‌خاطر دستاوردهایش در ریاضیات برنده جایزه بلومنتال شد.

نامگذاری‌های افتخاری:
* به افتخار پروفسور میرزاخانی دانشمند ایرانی کتابخانه اصلی دانشکده ریاضیات شریف به‌نام ایشان نامگذاری شده‌است.
* ساختمان آمفی‌تئاتر و کتابخانه دبیرستان فرزانگان ۱ تهران به افتخار وی، دانش‌آموخته این مرکز، به‌ساختمان پروفسور مریم میرزاخانی تغییر یافت.
* خانه ریاضیات اصفهان، به افتخار این دانشمند بلندپایه ایرانی، نامگذاری شد.

خارج از ایران :
* در ۲ فوریه ۲۰۱۸ استلاجیک، شرکتی فعال در زمینه تصویربرداری و تحلیل دیدبانی زمین، میکروماهواره‌ای از سری گنوست را به‌فضا پرتاب کرد که به افتخار مریم میرزاخانی نام‌گذاری شده بود.
* سیارک ۳۲۱۳۵۷ میرزاخانی به‌یاد او نامگذاری شد. نامگذاری افتخاری رسمی توسط مرکز بررسی ریزسیاره‌ها منتشر شد.
* زادروز مریم میرزاخانی ۲۲ اردیبهشت "۱۲ مه" از سوی اتحادیه بین‌المللی انجمن‌های ریاضی جهان با پیشنهاد کمیته بانوان انجمن ریاضی ایران به‌عنوان روز جهانی زن در ریاضیات نامگذاری شد.
* در چهارم نوامبر ۲۰۱۹ بنیاد جایزه بریکترو اعلام کرد که جایزه جدیدی به‌نام  مریم میرزاخانی مرزهای‌نو را ایجاد کردند که به‌زنان پیشتاز در علم ریاضی تقدیم خواهد شد. این جایزه به‌مبلغ ۵۰٬۰۰۰ دلار هرساله به‌زنان ریاضیدان تازه‌کار که دکترای خود را در دوسال قبل از تقدیم جایزه گرفته‌اند پرداخت می‌شود.
* در ۸ مارس و به‌مناسبت روز زن، نام «مریم میرزاخانی» دانشمند ایرانی به پیشنهاد دانشجویان «دانشگاه فنی برلین» بر یکی از خیابان‌های این شهر گذاشته شد.



💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#مریم_میرزاخانی، د
Forwarded from بدانیم🌏
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM

عمان در طول تاریخ نام‌های مختلفی داشته، از “مگان” و “مزون” گرفته تا “عمانا”.

اما ریشه این نام‌ها کجاست؟

مگان: نام یکی از ایالت های ایران باستان که به خاطر معادن مس و صنعت کشتی‌سازی مشهور بود.
مزون: به خاطر چشمه‌های آب شیرین فراوان به این نام معروف شده بود.
عمان: گفته می‌شود از نام قبیله‌ای در یمن یا نام یکی از شهرهای ایران باستان گرفته شده است.

منابع:
کتاب اسناد نام خلیج فارس، میراثی کهن و جاودان توسط دکتر محمد عجم
ویکی پدیا

🍃 @didYouKonw


جشن نیلوفر، جشن آغاز تابستان
تاریخ و دانشنامه شمال ایران


🔹جشن نیلوفر جشنی از روزگار ایران باستان است . ابوریحان بیرونی در کتاب «اثرهای مانده از سده‌های گذشته» می‌نویسد: «جشن نیلوفر در خوردادروز و تیرماه در ایران باستان برگزار می‌شود.» ‌بر این پایه این جشن روز ششم تیر در گاهشمار باستانی بوده که با سوم تیر در گاهشمار خورشیدی برابر می‌شود .

🔹گل نیلوفر در ایران باستان ارزش بسیاری داشته تا جایی که نقش آن را روی نقش‌برجسته‌های تخت‌جمشید می‌بینیم. در کتاب بُندَهش آمده، گل نیلوفر نماد پاکی و نیالودگی هم هست.از سویی دیگر، آناهیتا چون ایزدبانوی آب‌هاست با گل نیلوفری که دائما در آب است، پیوند تنگاتنگی دارد.
🔹در ایران باستان، نیایشگاه‌هایی به نام آناهیتا در کنار آب برپا بود که برای نمونه می‌توان به نیایشگاه‌های کنگاور و بیشابور، بی‌بی شهربانو و .. اشاره کرد. در آبان یشت این نیایشگاه‌ها، خانه آناهیتا نامیده می‌شوند .


💎
🆔 @maneshparsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مفرغ های لرستان در موزه ی لوور پاریس.

از بٌعد تمدن همین ما را بس که یک سالن در موزه ی لوور پاریس متعلق به مفرغ های لرستان است آن هم با قدمت سه و چهار هزارسال .
کهن ترین و قدیمی ترین مفرغ ها در موزه ی لوور مربوط به لرستان است.



💎
🆔 @maneshparsi
‍ ‍ برگی از تقویم تاریخ

۲۵ تیر سالروز درگذشت اسماعیل فصیح

(زاده ۲ اسفند ۱۳۱۳ تهران -- درگذشته  ۲۵ تیر ۱۳۸۸ تهران) داستان‌نویس و مترجم

او در دهه‌های ۶۰ و ۷۰، آثارش جزو پرفروش‌ترین نویسندگان معاصر بود که رمان‌های شراب خام، داستان جاوید، ثریا در اغما و درد سیاوش از مهم‌ترین نوشته‌های او بود.
سبک‌ ساده و طنزآلود فصیح سبب شده که آثاری گیرا، پرکشش و عموماً پرمخاطب خلق کند. او از نخستین نویسندگان ایرانی است که طبقه متوسط شهری و مناسبات شهری را وارد رمان فارسی کردند. همچنین از نخستین نویسندگانی است که ـ در کتاب زمستان ۶۲ ـ به‌مسئله جنگ ایران و عراق پرداختند.
به‌گفته خودش «جلال آریان» در داستان «درد سیاوش»، شباهتی تمام با نویسنده دارد، چرا که در زندگی واقعی نویسنده هم آنابل کمبل، اولین همسر فصیح، سر زا رفت. عشق او به آنابل و جوان‌مرگی همسرش تأثیری عمیق بر او و نوشته‌هایش گذاشت. آثار وی به‌گفته خودش از احمد محمود، محمدعلی جمال‌زاده و بزرگ علوی تاثیر پذیرفته است و همچنین علاقه زیادی به آثار صادق چوبک، فروغ فرخزاد و ارنست همینگوی داشت.

کتاب‌شناسی
رمان:
شراب خام (۱۳۴۷)
دل کور (۱۳۵۱)
داستان جاوید (۱۳۵۹)
ثریا در اغما (۱۳۶۳) ترجمه انگلیسی در لندن (۱۹۸۵) ترجمه عربی در قاهره (۱۹۹۷)
درد سیاووش (۱۳۶۴)
زمستان ۶۲ (۱۳۶۶) ترجمه آلمانی (۱۹۸۸)،
شهباز و جغدان (۱۳۶۹)
فرار فروهر (۱۳۷۲)
باده کهن (۱۳۷۳)
اسیر زمان (۱۳۷۳)
پناه بر حافظ (۱۳۷۵)
تشت خون (۱۳۷۶)
بازگشت به درخونگاه (۱۳۷۷)
کمدی تراژدی پارس (۱۳۷۷)
لاله برافروخت (۱۳۷۷)
نامه‌ای به دنیا (۱۳۷۹)
در انتظار (۱۳۷۹)
عشق و مرگ (۱۳۸۳)
گردابی چنین حایل (۱۳۸۱)
تلخکام (۱۳۸۶)

مجموعه داستان:
خاک آشنا (۱۳۴۹)
دیدار در هند (۱۳۵۳)
عقد و داستان‌های دیگر (۲۵۳۷=۱۳۵۷)
گزیده داستان‌ها (۱۳۶۶)
نمادهای دشت مشوش (۱۳۶۹)
کشته عشق (۱۳۷۶)

ترجمه:
وضعیت آخر
بازی‌ها، روان‌شناسی روابط انسانی اثر اریک برن
ماندن در وضعیت آخر
استادان داستان
رستم‌نامه
خودشناسی به روش یونگ
تحلیل رفتار متقابل در روان‌درمانی
شکسپیر، زندگی/ خلاصه کل آثار / هملت
خواهر کوچیکه اثر ریموند چندلر

مصاحبه:
وی به گوشه‌گیری شهرت داشت اما در سالیان پایان زندگی گفت‌وگوی مفصلی با سعید کمالی دهقان انجام داد که در کتاب «دوازده به‌علاوه یک» که زمستان سال ۱۳۹۵ توسط نشر افق منتشر شد. این کتاب گفت‌وگوهای کمالی دهقان با دوازده نویسنده خارجی و یک نویسنده ایرانی "فصیح" است. کمالی دهقان نوشته: «وقتی قرار شد در نخستین روزهای سال ۱۳۸۶ در بیمارستان از فصیح مراقبت کنم، فکرش را هم نمی‌کردم که چیزهایی از زبانش بشنوم که سال‌ها منتظر شنیدنش بودم. ناگفته‌های فصیح از زندگی و آثارش را وقتی خودش شروع به‌تعریف کرد، اجازه گرفتم تا آنها را ضبط کنم.»



💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#اسماعیل_فصیح، د
بیست و پنجم تیرماه، سالروز درگذشت علیرضا شاپور شهبازی

از هنگامی او را شناختم که جوان بود و در تخت جمشید تصدی موزه یا یکی از مرکزهای پژوهشی آنجا را عهده‌دار بود. به‌تدریج به نگارش و تألیف پرداخت و در سلسلۀ انتشارات باستان‌شناسی یا مؤسسۀ آسیایی دانشگاه شیراز (پهلوی سابق) کتاب چاپ کرد. از همان آغاز کار نشان داد که به روش درست و بنیان علمی اعتقاد دارد.
برای او جای فسوسی نماد از اینکه نتوانست یا نخواستند به کارش ادامه دهد. با بینشی که داشت زود به دنیای علمی خارج راه یافت و توانست مدتی در توبینگن و بعدها در امریکا کارهای پژوهشی و آموزشی بیابد و مسیر درازنای مطالعۀ تاریخ گذشتۀ ایران را از دست نگذارد.
در امریکا در دانشگاه ارگون درس می‌داد. مقالاتش در ایرانیکا بیشتر یادگار همین دوران آرامش و پژوهش است. جز این کتابی دربارۀ تاریخ فردوسی نوشت و نظری نسبت به تاریخ تولّد او ابراز داشت که بعضی را پسند افتاد و جمعی را نه. کتابی هم از او در سال ۱۳۵۱ با نام شاهنشاهان و سنت‌های ایرانیان منتشر شد. سال بعد کتاب بهتری به عنوان نقش اقوام شاهنشاهی بنا بر حجاری‌های تخت جمشید به قلم او پدیدار شد.
شهبازی فریفتۀ تخت جمشید بود و چندی خدمتگزار رسمی آن. روزگار و عمرش بر سر هخامنشیان مصروف شد. ماندگاری نام او در زمینۀ تاریخ تتبعات ایرانی موجب سرافرازی است.

[نادره‌کاران: سوگنامۀ ناموران فرهنگی و ادبی (۱۳۰۴-۱۳۸۹)، ایرج افشار، زیر نظر بهرام، کوشیار و آرش افشار، به کوشش محمود نیکویه، تهران: انتشارات دکتر محمود افشار، ۱۴۰۰، ج ۲، ص ۱۴۳۸-۱۴۳۹]

💎
🆔 @maneshparsi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#چغازنبیل بزرگترین اثر معماری شناخته شده از تمدن ایلام
.

چغازنبیل یکی از برجسته ترین نیایشگاههای مذهبی ایران است که 1250 سال پیش از میلاد مسیح در دوران عیلامی ها ساخته شد. چغازنبیل در نزدیکی شهر باستانی شوش در استان خوزستان و در نزدیکی منطقه باستانی هفت تپه قرار گرفته است.این سازه در سال 1979 به عنوان اولین اثر تاریخی از ایران بود که در فهرست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسید.این بنا در 5 طبقه به ارتفاع 52 متر ساخته شده بود که امروزه فقط 2 طبقه از آن با ارتفاعی نزدیک به 25 متر باقی مانده است.مسیر دستیابی به چغازنبیل از طریق جاده اهواز به شوش است که از شهرهای شوش و شوشتر و کناره رود دز می گذرد.این نیایشگاه توسط اونتاش ناپیریش پادشاه ایلام و برای ستایش ایزد باستان اینشوشیناک الهه نگهبان شوش ساخته شد. در حدود سالهای 1935 زمانی که کارکنان شرکت نفت ایران و انگلیس مشغول حفاری های نفتی بودند آجری کتیبه دار یافتند و متوجه تپه ای بزرگ در منطقه ای مرتفع شدند که بعدها توسط رومن گیرشمن باستان شناس فرانسوی طی سالهای ١٩٥١ تا ١٩٦٢ میلادی باعث کشف چغازنبیل شد و اطلاعات زیادی از آن منطقه و زیگورات بدست آمد.

💎
🆔 @maneshparsi
برگی از تقویم تاریخ

۲۶ تیر زادروز هاشم رضی

(زاده ۲۶ تیر ۱۳۱۳ تهران -- درگذشته ۱۸ بهمن ۱۴۰۰ تهران) نویسنده و پژوهشگر تاریخ ادیان ایران و جهان

او به یادگیری زبان‌های فرانسه، انگلیسی و آلمانی پرداخت و به کتاب‌های باستان‌شناسی و دین زرتشت و نیچه علاقه‌مند بود. توسط مدیر کتابفروشی طهوری با محمد مکری "محقق و زبان‌شناس" آشنا شد و از کتابخانه ارزشمند او بهره برد. از کتابهایی که در آغاز تألیف کرد، پنج آیین بزرگ جهان بود و سپس وندیداد، را از روی متن اصلی ترجمه کرد و برای آشنایی با لغات اوستایی و سانسکریت، نزد محمدرضا جلالی نائینی "هندشناس و تاریخ پژوه" به آموختن زبان‌های باستانی پرداخت.
وی با تنی چند از ایران‌شناسان زمان خود رفت‌ و آمد داشت، ازجمله محمدجواد مشکور، رحیم عفیفی و ماهیار نوابی. او به توصیه مهرداد بهار کتاب "آیین پر رمز و راز میترایی" اثر فرانتس کومن را ترجمه کرد که در دو جلد از سوی انتشارات بهجت منتشر شد.
او از جهت روحیه، اهل گفتگو و مصاحبه نبود و بارها به مجامع گوناگون دانشگاهی در داخل و خارج از کشور دعوت می‌شد، اما علاقه‌مند به شرکت در آن جلسات نبود.
حکمت خسروانی، اوستا، گاهشماری جشن‌های ایران باستان، آیین زروانی، دین و فرهنگ ایرانی در عهد اوستایی، ازدواج مقدس، تاریخ زرتشتیان،  جشن‌های آب، جشن‌های آتش، جشن‌های گاهنبار،  آیین پر رمز و راز میترایی، معاد و آخرت‌شناسی در ایران باستان،  زرتشت پیامبر ایران باستان، تاریخ مطالعات دین‌های ایرانی و آموزش خط میخی برخی از آثار هاشم رضی هستند.



💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#هاشم_رضی، ز
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آرامگاه اردشیر سوم هخامنشی

تخت جمشید

🔹آرامگاه اردشیر سوم، 40 متر بالاتر از سطح زمین در دل سنگی کنده شده است. این آرامگاه در مقابل کاخ صد ستون در تخت جمشید قرار گرفته و دارای یک اتاق با دو ستون است. بالای این مقبره تصویری از نمایندگان ملت های مختلف حکاکی شده که تاج شاهی را بر دوش می کشند.

🔹 شاه در بالای این قاب ایستاده و یک شمایل از انسان بالدار در مقابل او قرار دارد. ستون های مقبره اردشیر سوم را بر دوش گاوهای دو سر قرار داده اند که از آن در کاخ های تخت جمشید نمونه های مشابهی یافت می شود. نمای آرامگاه اردشیر سوم را مشابه آرامگاه #داریوش بزرگ در نقش رستم درست کرده اند. یک سکوی سنگی نیز در جلوی آرامگاه ساخته شده است که این سکو بر روی ردیفی از پله ها قرار دارد و این پله ها از سنگ های کوچک و بزرگی تشکیل شده اند؛ سنگ های تشکیل دهنده پله ها، با هیچ ملاطی به یکدیگر نچسبیده اند.

💎
🆔 @maneshparsi
‍ ‍ ‍ برگی از تقویم تاریخ

۲۷ تیر سالروز پذیرش قطعنامه ۵۹۸ از سوی ایران

قطعنامه ۵۹۸ شورای امنیت یکی از قطعنامه‌هایی است که در ۲۹ تیر ۱۳۶۶ برای پایان دادن به‌جنگ ایران و عراق صادر شد. این قطعنامه از نظر کمی و تعداد واژه‌های به‌کار گرفته شده مفصل‌ترین و از نظر محتوا اساسی‌ترین و از نظر ضمانت اجرایی قوی‌ترین قطعنامه شورای امنیت در مورد این جنگ بود. این قطعنامه بلافاصله از سوی عراق پذیرفته شد، ولی بعد از گذشت یک‌سال و هفت روز از تاریخ صدور آن "و به‌فاصله ۱۵ روز بعداز سقوط هواپیمای مسافری پرواز IR655 به‌دست آمریکا" در ۲۷ تیر ۱۳۶۷ از سوی ایران پذیرفته شد و رهبر ایران در ۲۹ تیر ۱۳۶۷ پیامی درباره پذیرش قطعنامه منتشر کرد که به «نوشیدن جام زهر» معروف شد.
پذیرش این قطعنامه هرچند به‌معنای پذیرش آتش‌بس از سوی ایران بود، ولی عراق به‌حملات خود ادامه داد و دوباره داخل خاک ایران شد تا نقاط مهمی از جمله خرمشهر را به‌دست بیاورد تا با وضع بهتری در مذاکرات حضور داشته باشد، اما موفقیتی بدست نیاورد و نهایتاً جنگ در ۲۹ امرداد ۱۳۶۷ پایان یافت.



💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#قطعنامه_۵۹۸
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#فارس ،غروبِ پارسه و درخشش نقوش غرور آفرین این بنای کهن تقدیم به دوستداران این سرزمین 🔥

📸 امیرحسین میرمعینی

🍃🍃🍃🍃🍃
گر ايران به جز ويران‌سرا نيست،
من اين ويران‌سرا را دوست دارم

اگر تاريخ ِ ما افسانه‌ رنگ است،
من اين افسانه‌ها را دوست دارم

نوای ِ نای ِ ما گر جان‌گداز است،
من اين نای و نوا را دوست دارم...
🍃🍃🍃🍃🍃


💎
🆔 @maneshparsi
Track 2
🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿چامه ایوان #مداین"تاق کسرا " چامه ای که ان را با دریغ و اشک و اه سرودم ...پیشکش به هر ان کس که به جاودانگی ایران بزرگ می اندیشد🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿

خوانش : استاد #هما_ارژنگی

💎
🆔 @maneshparsi
2024/09/29 02:27:26
Back to Top
HTML Embed Code: