Telegram Web Link
آشنایی با جشن‌های ایرانی
جشن
#خام_خواری
💎

🆔 @maneshparsi
🔻🔻
فرهنگ و منش پارسی
آشنایی با جشن‌های ایرانی جشن #خام_خواری 💎 🆔 @maneshparsi 🔻🔻
آشنایی با جشن‌های ایرانی
جشن خام خواری

🍏🍎 یکی از جشن‌های باستانی ایران به گفته‌ی ابوریحان بیرونی در "آثارالباقیه"، جشن خام‌خواری در سرزمین سُغد باستان و بخشی از خراسان بود. سرزمین سغد باستان، ایرانی‌نشین و پیرو فرهنگ و آیین‌های ایرانی بود که بخش‌هایی از آن همچون سمرکند(سمرقند) و بخارا پس از تازش تازیان از فرهنگ، ادب و آیین‌های ایران پاسداری کردند.

🍋🍊 سرزمین سغد گاهشمار(تقویم) ویژه خود را داشت که با گاهشمار ایرانی همسانی بسیاری داشت. روز جشن خام‌خواری در ماه پوساک یا پوساکیچ(ماه چهارم سغدی) و دی به مهر روز برابر با پانزدهم تیر در گاهشمار کهن ایرانی برگزار می‌شد. بیرونی از این جشن با نام غفس و عمس یاد کرده است.

🌽🍇 این مردم در روز جشن خام‌خواری از خوردن گوشت، هرگونه فراورده‌ی جانوری و هر خوراکی که با آتش پخته شده باشد، پرهیز می‌کردند. شوربختانه از دیگر آیین‌های این جشن، آگاهی در دست نیست.

🥬🥦 بر پایه‌ی افسانه‌های کهن ایران که در شاهنامه‌ی فردوسی هم آمده، گوشتخواری پدیده‌ای است که به دست آژی‌دهاک(ضحاک) ماردوش و با ناسپاسی جمشیدشاه و پشت کردن به راستی در ایران رواگ‌دار(رایج) شد و از نرمش و مهربانی مردم کاست. سپس زرتشت نیز کشتن جانوران در برابر دیدگان همه را نکوهید.

🌶🍒 در ایران چندین جشن در پیوند با خوراک برگزار می‌شد که شماری از آن‌ها همچون "جشن سیرسور"، ویژه‌ی گیاه‌خواری یا خام‌خواری بودند و آرمان آن‌ها کوشش برای میانه‌روی در خوردن گوشت بود. اکنون نیز چند روز از هر ماه در میان زرتشتیان، روزهای ویژه‌ی گیاه‌خواری هستند. به این روزها نَـبُـر می‌گویند. "نبر" به چم (معنی) سر نبریدن و کشتار نکردن جانوران است.

پریسا_امام_وردیلو
📚 بهره از:
- آثارالباقیه :ابوریحان_بیرونی
- گاهشماری و جشن‌های ایران باستان :هاشم_رضی
#خام_خواری
💎
🆔 @maneshparsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
عکس های قدیمی از دوران قاجار و همچین اوایل دوران پهلوی

پارسه تخت جمشید کهن


💎
🆔 @maneshparsi
‍ ‍ ‍ ‍ برگی از تقویم تاریخ

۱۶ تیر سالروز درگذشت مریم فخراعظم‌تقوی شیرازی معروف به "فخری‌گلستان"

(زاده سال ۱۳۰۴ تهران -- درگذشته ۱۶ تیر ۱۳۹۱ تهران) سفالگر، مترجم و فعال حقوق کودکان

  او در ۱۷ سالگی با پسرعمویش، ابراهیم گلستان، نویسنده و فیلمساز معروف ازدواج کرد.
وی را جزو نخستین کسانی می‌دانند که در تهران اقدام‌هایی را در جهت سر و سامان دادن به وضعیت کودکان خیابانی انجام داد و تا سال‌ها مدیر پرورشگاهی بود که به‌تربیت فرزندان معتادان می‌پرداخت.
او در سال‌های آخر سفالگری می‌کرد و چند نمایشگاه انفرادی از آثارش برگزار شد و از سوی دوسالانه سفالگری مورد تقدیر گرفت.
"فیل" نوشته اس‍لاوم‍ی‍ر م‍روژک، نویسنده لهستانی، و "ک‍س‍ی م‍را ن‍م‍ی‌ش‍ن‍اس‍د، ص‍دای ک‍ودک‍ان زاغ‍ه‌ن‍ش‍ی‍ن ام‍ری‍ک‍ا" از ترجمه‌های اوست.
وی در سال ۱۳۷۴ در مجله توقیف شده "زنان" یادداشتی باعنوان "س‍ف‍ال‍گ‍ری را ب‍رای زن‍ده‌ب‍ودن م‍ی‌خ‍واه‍م ن‍ه ب‍رای زن‍دگ‍ی" نوشته بود.
کاوه گلستان، عکاس و مستندساز، در ۱۳ فروردین ۱۳۸۲ هنگام تصویر برداری برای شبکه خبری بی‌بی‌سی در خط مقدم جنگ در شهر مرزی کفری در ۱۳۰ کیلومتری کرکوک عراق در اثر انفجار مین کشته شد.
فخری گلستان در گفتگویی با روزنامه سرمایه گفته بود:
"آدم‌ها نمی‌میرند، عدم حضور جسمانی مرگ نمی‌آورد، نگاه حقیقت طلب این آدم هاست که نگهشان می‌دارد. برای همین است که من هرگز برای دیدن کاوه بر سر مزار نمی‌روم. کاوه رفتنی نیست، چشمانش را همیشه زنده، وام داده به تصاویری که دنیا را تکان داده‌است."
وی از سال‌ها قبل تاهنگام مرگ، جدا از ابراهیم گلستان زندگی می‌کرد.
لیلی گلستان مدیر گالری گلستان به خبرگزاری ایسنا گفته‌است که مادرش
بعد از انقلاب از ۵۰ سالگی به سفالگری پرداخت و آثارش را چند بار به نمایش گذاشت. لیلی گلستان کهولت سن و ضربه مرگ برادرش کاوه را علت درگذشت مادرش ذکر کرده‌است." ایشان بیماری خاصی نداشت، اما از مرگ پسرش، کاوه گلستان، ضربه بزرگی خورد که فکر می‌کنم علاوه بر کهولت سن، تحمل داغ فرزند یکی از اصلی‌ترین دلایل مرگ وی بود."



💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#فخر_اعظم_تقوی #فخری_گلستان، د
🔹فرش شاهنامه
🔹٦متري

فرستنده فرتور
اتيه احمدي از دبي

در اين فرش داستانهاي مهم شاهنامه بافته شده و شخصيت هاي شاهنامه در اطراف لبه هاي فرش به نقش كشيده شده
💎

🆔 @maneshparsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آثار بازمانده
از دورهٔ ساسانی

دره‌شهر، استان ایلام


💎
🆔 @maneshparsi
سالروز ثبت جهانی #پاسارگاد گرامی باد

7 جولای 2004 میلادی مجموعه باستانی پاسارگاد به ثبت جهانی رسید که سند این ثبت در تصویر آمده است.

#پاسارگاد
#کوروش_بزرگ
#هخامنشیان
#آریایی
#ایران_بزرگ
💎
🆔 @maneshparsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
۱۷ تیرماه، سالروز ثبت جهانی ارگِ بم گرامی باد 🏛

🔹ارگ بم ، یادگار زیبای ایران باستان در ۲۵۰۰ سال پیش، در بم ، #کرمان

🔹 ارگ بم، به مساحت تقریبی دویست هزار مترمربع بزرگترین مجموعه بنای خشتی جهان است که بیش از بیست قرن مورد سکونت اهالی شهر بم قرار گرفته است.

💎
🆔 @maneshparsi
«شاهنامه» کتاب اول ایران است

دکتر اسلامی ندوشن در سخنانی گفت: تاکنون کتاب‌های زیادی در ایران نوشته شده؛ اما فقط یک کتاب است که در رأس همه کتاب‌ها قرار دارد و آن #شاهنامه است. این کتابی است که نقش اول را در ایران داشته و در جهان، هیچ شاهکار ادبی را ندیده‌ایم که در سرنوشت ملتی تغییر ایجاد کند؛ اما شاهنامه سرنوشت ایران را تغییر داد. اگر شاهنامه گفته نشده بود، ما کشور دیگری می‌شدیم. این‌ را که چه می‌شد، نمی‌توان با قوه تخیل مشخص کرد؛ اما گذشته خود را فراموش می‌کردیم.

🔹این نویسنده و پژوهشگر افزود: ایران دوره پرباری را طی کرده بود؛ اما اگر شاهنامه نبود، این دوران فراموش می‌شد. کتاب‌های تاریخی دیگری نیز نوشته شده‌اند؛ اما این کتاب‌ها قادر نبودند نیمه اول تاریخ ایران را به نیمه دوم آن وصل کنند و در نتیجه، ما روشن نمی‌شدیم که ایرانی چگونه فکر می‌کرده و چه چیزهایی از نظر او روا بوده و چه چیزهایی روا نبوده است. ما اکنون می‌دانیم گذشتگان‌مان چه مردمانی بوده‌اند.

🔹اسلامی ندوشن تأکید کرد: شاهنامه روی نقطه اصلی بشری دست گذاشته و آن جدال نیکی با بدی است. تفکر شاهنامه بر این محور است که عاقبت باید با کوشش‌های بسیار، نیکی بر بدی موفق شود. خوبی و بدی دائم در حال کشاکش هستند. در جامعه‌ی خوب، مردم به خوبی گرایش دارند؛ اما یک جامعه کم‌تمدن و نارسا بشر را رها می‌کند که به هر سو که می‌خواهد، برود. این مرحله خیر و شر در زندگی انسان جریان دارد و شاهنامه اصل قضیه را گرفته و کتاب را نبرد نیکی و بدی کرده است.

🔹او در ادامه افزود: کلمه مهم و اصلی که در شاهنامه به کار برده می‌شود، «خرد» است. کتاب با نام خداوند جان و خرد آغاز می‌شود. خرد خودش کلمه پرمعنا و در عین حال رسایی است که نشان می‌دهد خرد به چه گفته می‌شود. خرد را مجموع دریافت‌ها و تجربه‌های انسانی در کل تاریخ دانسته‌اند که وقتی آن را بفشارید، چکیده و عصاره‌اش، خرد انسانی است که مانند چراغ راهنمایی، راه را روشن می‌کند. شاهنامه هم با خرد آغاز می‌شود و راهی را برای یک زندگی شایسته بر سر راه قرار می‌دهد. در مقابل خرد، آز قرار دارد؛ یعنی سرکشی‌های عنان‌گسیخته بشر که می‌خواهد همه چیز را به میل خود انجام دهد. شاهنامه این ادعا را دارد که می‌تواند راه پیروزی خرد بر آز را نشان بدهد. شاهنامه جنگ نیکی با بدی است و عناصر را در مقابل هم قرار می‌دهد. در دوره اساطیری شاهنامه، ضحاک نماینده آز انسانی است و مارهای بر دوش او علامت شر و بدی در درون انسان است. این مارها را باید خوراک داد و خوراک آن‌ها مغز سر جوانان ایران است. این‌ها همه جنبه‌ی کنایی و سمبولیک دارند؛ یعنی نسل بشر باید به سمت نابودی رود و آن‌قدر جوان باید کشته شود تا یک عمر ضحاکی باقی بماند.

🔹اسلامی ندوشن در ادامه عنوان کرد: در مقابل این شر، یک عنصر متقابل وجود دارد که آن را می‌توان فریدون و کاوه دانست. کاوه نماینده طبقه زحمت‌کش و کارگر و پیشه‌ور است که از وسط جامعه‌ی بشری سر برمی‌آورد. این‌ها عمدی دارند. در کنار کاوه، فریدون قرار دارد. فریدون جوانی است که ضحاک می‌خواهد او را به دام بیاندازد و بکشد، او نماینده طبقه فرهیخته است؛ اما او و کاوه باید یکدیگر را کامل کنند، این دو با هم در مقابل نماینده بدی قرار می‌گیرند و یک نهضت ضدبدی و ضدضحاک را به وجود می‌آورند که حکومت ضحاک را از بین می‌برد. این اتحاد میان طبقه کارگر و فرهیخته، آغاز شاهنامه است؛ اما با رفتن ضحاک، این برخورد نیروی بدی ادامه می‌یابد.

🔹این شاهنامه‌پژوه در ادامه این سؤال را طرح کرد که چرا باید برخورد خوبی و بدی ادامه پیدا کند و افزود: زندگی برخورد اضداد است. اگر ضدها نباشد، زندگی از کشش و کوشش بازمی‌ماند. ضد لازمه این است که تحرک زندگی به کار بیافتد. در کائنات هم به همین صورت است؛ در مقابل روز، شب است، در مقابل تابستان،‌ زمستان و در مقابل بلندی، پستی قرار دارد.

دنباله نوشتار:
http://www.iranboom.ir/hakime-tos/shahnameh/2242-shahname-ketab-aval-iran-ast.html


💎
🆔 @maneshparsi
برگی از تقویم تاریخ

۱۸ تیر سالروز درگذشت مهدی آذریزدی

(زاده ۲۷ اسفند ۱۳۰۰ یزد -- درگذشته ۱۸ تیر ۱۳۸۸ تهران) نویسنده کودک و نوجوان

او هیچگاه ازدواج نکرد و به‌کار دولتی مشغول نشد و تنها لذت زندگی‌اش، کتاب خواندن بود.
  معروفترین اثر او مجموعه «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» نام دارد. وی جایزه یونسکو و نیز جایزه سلطنتی کتاب سال را پیش از انقلاب دریافت کرده بود و سه کتاب او توسط شورای کتاب کودک به‌عنوان کتاب برگزیده سال انتخاب شده بودند. او را پرتیراژترین نویسنده‌ تاریخ ادبیات کودک و نوجوان ایران می‌دانند و در مجموع  بیش از ۲۰ عنوان کتاب برای بچه‌ها نوشته است.
چند جلد «قصه‌های خوب برای بچه‌های خوب» نوشته و «قصه‌های تازه از کتاب‌های کهن» را از «قند و عسل» شعر گفته و از «گربه‌ی ناقلا» و «گربه‌ی تنبل» داستان برای «بچه‌ خوب» «مثنوی» سروده و «مجموعه قصه‌های ساده» را نوشته و البته برای بزرگترها هم «مثنوی» مولوی را تصحیح کرده است که می‌گفت، برایش ادعای زیادی هم دارد.




💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#مهدی_آذر_یزدی، د
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
گفت‌وگویی با استاد هوشنگ مرادی کرمانی
به مناسبت هجدهم تیرماه، سالگرد درگذشت مهدی آذریزدی (۱۳۰۰-۱۳۸۸) و روز ملی ادبیات کودکان و نوجوانان



💎
🆔 @maneshparsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#خرد در شاهنامه فردوسی...🔻🔻

💥خرد بهتر از هر چه ایزد بداد
💥ستایش خرد را به از راه داد
💥خرد رهنمای و خرد دلگشای
💥خرد دست گیرد به هر دو سرای...


💎
🆔 @maneshparsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
❇️نام دریاچه ارومیه در دوره‌های مختلف تاریخی

🔅🔸در کتیبه سده نهم پیش از میلاد در "شلمنسر سوم" به دو نام در محل دریاچه اشاره شده: پرسواه (به معنی ایرانیان) و ماتای (یا میتانی‌ها)که هنوز دقیقاً روشن نیست که این نام‌ها به منطقه یا قبیله یا پیوندی که بین گروهی از نام‌های مردم با شاهان وجود داشته اشاره می‌کند.

🔅🔸آشوری‌ها اين درياچه را «ريما»، و مادها آن را «شيكاسته» می‌ناميدند. در اوستا نام اين درياچه «چيچسته» و در ساير كتب پهلوی آن را «چيچست»، «جی‌جست» و «جی‌گست» نيز گفته‌اند. فردوسی در شاهنامه آن را خنجست نوشته است.

🔅🔸در كتاب "صوره‌الارض" آمده: «درياچه معروف به كبودان كه در آذربايجان ميان مراغه و اروميه واقع است، آبی شور دارد»

🔅🔸در "حدودالعالم" آمده: «درياي كبودان در ازای پنجاه فرسنگ است اندر پهنای سی فرسنگ اندر ميان دريا ديهی است كبودان گويند و اين دريا را بدان ده باز خوانند و از گرد او آبادانيست.»

💎
🆔 @maneshparsi
🔺به این لباس دوران ساسانیان در طاق‌بستان دقت کنید که به چه زیبایی طرح‌های روی لباس را روی سنگ حکاکی کرده‌اند.

💎
🆔 @maneshparsi
کشف مجسمهٔ ۲۰۰۰ ساله در تهران

🔹رئيس پليس پيشگيری پايتخت: ۲ قاچاقچی که قصدداشتند یک مجسمه با قدمت ۲۰۰۰ هزار سال را ۲۰ میلیارد تومان بفروشند دستگیر شدند.

‏به جرعت می گم:
🔹این مجسمه فلزی مهمترین کشف قرن در ایران است،
حلقه ازدواج در دست چپ،
🔹جزئیات خیره کننده آناتومی و چهره،
🔹جزیات پوشش و کلاه اشرافی،
فقط خدا می داند چه مقدار از این آثار با قیمتهای پایین مستقیما به حراجیهای خصوصی در خارج از کشور انتقال یافته و هیچگاه رونمایی نخواهد شد..


💎
🆔 @maneshparsi
برگی از تقویم تاریخ

۲۰ تیر زادروز تورج دریایی

(زاده ۲۰ تیر ۱۳۴۶ تهران) استاد تاریخ

او استاد «تاریخ ایران و جوامع پارسی‌زبان» و رئیس مرکز مطالعات ایرانی دکتر سموئل جردن در دانشگاه کالیفرنیا، ارواین است. از او تاکنون چندین کتاب و ده‌ها مقاله به‌ چاپ رسیده‌ و بخشی از آثار انگلیسی او به‌ فارسی نیز ترجمه شده‌است. مدیریت پروژه «ساسانیکا» ویراستاری نشریه «نامه ایران باستان» و انتشار مقالات در گاهنامه‌های مهم ایران‌شناسی از دیگر فعالیت‌های اوست.
وی دوران دبستان و دبیرستان را در ایران و یونان گذراند و در سال ۱۹۹۹ از دانشگاه کالیفرنیا در لُس‌آنجلس دکترای تاریخ گرفت. او در صفحه شخصی‌ در مورد پیشینه خانواده‌اش نیز توضیح داده و آن‌گونه که از این اطلاعات برمی‌آید، او از نوادگان ناخدا ابراهیم دریایی، ناخدای کشتی پرسپولیس است که در بوشهر فعالیت داشت. کشتی پرسپولیس نخستین ناو جنگی مدرن بود که دولت ایران در زمان ناصرالدین‌شاه وارد خلیج پارس کرد.
وی در گفتگو با روزنامه توقیف‌شده اعتمادملی، انگیزه‌اش از پژوهش تاریخ ساسانیان را، وقف زندگی علمی‌اش به‌ تاریخ ساسانیان می‌داند و درباره علت آن گفته‌است: «برای این‌که فراموش شده‌اند؛ در ایران به‌ نوعی و در خارج کاملاً. به هرحال باید یک ناجی داشته باشند.»
در سال ۲۰۱۰ «انجمن بریتانیایی مطالعات خاورمیانه» (BRISMES) کتاب «ایران ساسانی» (Sasanian Persia) نوشته تورج دریایی را به‌عنوان یکی از سه برنده جایزه امسال «انجمن دوستی بریتانیایی-کویتی» در زمینه پژوهش‌های خاورمیانه معرفی کرد.
«انجمن بریتانیایی مطالعات خاورمیانه» این کتاب را «یک شاهکار» و «کتابی واقعاً عالی» توصیف کرد.
به‌گفته داوران اهدای جوایز این انجمن، کتاب ایران ساسانی، «در روزگاری که اروپامحوری، باعث شده تا مطالعات دوران باستان با تحریف روبه‌رو شود، وزنه‌ای به‌ موقع در برابر این تحریف‌ها قرار داده‌است.»
جوایز این انجمن هرساله به‌ بهترین آثار دانشوران تعلق می‌گیرد که به‌ زبان انگلیسی در موضوع خاورمیانه نوشته‌ شده باشد و نخستین بار در بریتانیا به‌ چاپ رسیده‌ باشد.
او در کتاب «ایران ساسانی» تلاش کرده‌است تا به آن بخش از تاریخ که معمولاً مورد غفلت قرار گرفته، یعنی تاریخ اجتماعی بپردازد و با استفاده از منابعی تازه، روند شکل‌گیری نهادهای اداری ایران را از زمان اردشیر بابکان، بنیانگذار سلسله ساسانی تا دوران یزدگرد سوم، آخرین شاه این دودمان پیگیری کند. بررسی فراز و نشیب کوشش‌های نوادگان یزدگرد سوم برای برپایی حکومتی ایرانی، در حدود یک قرن پس از شکست ساسانیان از اعراب، بخشی دیگر از اثر تحقیقی وی را تشکیل می‌دهد.
شایان ذکر است که کتاب «ایران ساسانی» (Sasanian Persia) با نام «شاهنشاهی ساسانی» و البته با نام اشتباه انگلیسی The Sasanian Empire توسط انتشارات ققنوس و به ترجمه مرتضی ثاقب‌فر به‌زبان فارسی چاپ شده است.
علاوه بر تاریخ دوران ساسانی، او در حوزه پژوهش در زبان و ادبیات فارسی میانه، دین زرتشت و سکه‌شناسی ایرانی نیز از دانشگاهیان فعال است و ویراستار کتابی درباره احمد تفضلی زبان‌شناس ایرانی "نوشته محمود امیدسالار" است.
از جمله کتاب‌های وی که به‌ فارسی چاپ شده‌اند، «شاهنشاهی ساسانی»، «شهرستان‌های ایرانشهر» و «غروب یک امپراطوری» است.




💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#تورج_دریایی، ز
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
مستند «ارگ بم ۱۳۵۶»
نویسنده و کارگردان: ابراهیم فروزش

🔹در این مستند خرابه‌های ارگ بم به‌صورتی زیبا و دیدنی خودنمایی می‌کند. این فیلم شهر تاریخی و متروک ارگ بم را بیشتر از لحاظ معماری با بیانی شاعرانه به نمایش می‌گذارد./ میراث باستان


💎
🆔 @maneshparsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شکوه ایران باستان در چین
نمایش گنجینه‌هایی از سرزمین پارس در شانگهای


نزدیک به سیصد اثر باستانی از ایران و چین در موزه شانگهای با عنوان «شکوه ایران باستان: گنجینه‌هایی از ایران» به نمایش گذاشته شده است.


💎
🆔 @maneshparsi
برگی از تقویم تاریخ

۲۱ تیر زادروز بهمن آزموده

(زاده ۲۱ تیر ۱۳۲۷ ملایر) مجسمه‌ساز

داشتن پدری اهل ذوق، هنر و ادب، شاعرپیشه و خوشنویس و وجود طبیعت بکر و زنده و از همه مهمتر برخورداری از فرصت کافی برای تفحص و اندیشه، چشم این هنرمند را برای دیدن طبیعت و دست او را با چوب و خمیر و گل آشنا کرد.
او پس از سالها اندیشیدن در شبی از شبها تکه چوبی به دست گرفت و تا صبح فقط با یک کارد آشپزخانه حجمی ساخت که کپی ساده‌ای از هنر آفریقا بود.
چند سالی این‌گونه گذشت و حجم‌هایی تولید می‌کرد که با وجود زیبایی، نشئت گرفته از احساسات خود هنرمند نبود.
تماشا و بررسی آثار موزه‌ای همچون مفرغ‌های لرستان و سفالینه‌های موزه ایران باستان طی روزهای متوالی، چندان تاثیری روی وی گذاشت که راهش را پیدا کرد و دست به طراحی و ساخت غزال‌هایی با پاهایی کشیده و شاخ‌های نازک درهم پیچیده‌ای زد که در نوع خود منحصر به‌فرد است.
نخستین بار در نگارخانه سعدآباد در سال ۱۳۷۴ آثارش را به نمایش گذاشت و در نمایشگاه‌های بسیاری در داخل و خارج کشور برگزار کرده است.
او مدرس دانشگاه الزهرا و عضو کمیته هنرهای سنتی فرهنگستان هنر، عضو کمیته هنرهای صناعی فرهنگستان هنر، مدرس دانشگاه و عضو انجمن مجسمه‌سازان است.
این هنرمند با الهام از مفرغ‌های لرستان، غزلیات حافظ و مولانا و هنر مینیاتور موضوع غزال را گرایش تغزلی و بهره‌مندی از مدرن و گاه با تاثیر نقوش کهن توسط چوب به مجسمه در آورده است.
او که از هیچ استادی بهره نبرده و همواره در پی تجربه‌آموزی بوده، برنده جایزه جشنواره بین‌المللی فیلم سبز (محیط زیست) شده است.



💎
🆔 @maneshparsi
#برگی_از_تقویم_تاریخ


#بهمن_آزموده، ز
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
قلعه خرانق
روستای خرانق ،
#یزد

🔺این قلعه تاریخی ۸۰خانه ۶برج نگهبانی و۴دروازهذدارد واز معدود قلعه هایی در جهان محسوب میشود که در آن خانه های دو طبقه و۳طبقه جا گرفته اند



💎
🆔 @maneshparsi
2024/11/05 21:42:11
Back to Top
HTML Embed Code: