Telegram Web Link
لینک_آثار_استاد_میلانی_در_گوگل_درایو.htm
95.4 KB
لینک حدود 70 گیگ آثار متنی وصوتی وتصویری استاد میلانی "دامت افاداته"
امیرالمؤمنین به مثال عیسی علیهما افضل سلام الله


📌مرحوم علّامة حلی رضوان الله تعالی علیه در کتاب شریف "نهج الحق و کشف الصدق" در بیان آنچه از سنت دلالت بر امامت مولی الموحدین می‌کند در مورد "پانزدهم" اینچنین آورده است:


🖋 در مسند احمد بن حنبل آمده است:

• پيامبر صلی الله علیه و آله به امام على علیه السلام فرموند: «در تو شباهتى به عيسى علیه السلام است، يهود او را چنان دشمن داشتند كه به مادرش نسبت ناروا دادند و مسيحيان آن گونه دوستش داشتند كه او را در جايگاهی که سزاوارش نبود قرار دادند.» 

🟡 پيامبر صلی الله علیه و آله کلام صدق فرمودند زيرا خوارج با امير المؤمنين علیه السلام دشمنى كردند و نصيريه حضرت را نسبت ناروای ربوبیت دادند و چنین پنداشتن


🔖 در {اینجا} برائت امیرالمؤمنین علیه السلام را از غلات بخوانید.


🆔@Arshvetashih
بررسی قاعده "بسیط الحقیقة کل الاشیاء" | [ابطال]


🌐اینستاگرام مدرسه کلام
🌐تلگرام مدرسه کلام
مدرسه کلام
بسیط الحقیقة از قاعده تا وهم ❶ 🔖 [تقریرات] 🖋 با بررسی آثار "آخوند ملاصدرا" درمی‌یابیم که او اول فیلسوفیست که به صورت مشروح و مفصّل به " قاعده بسیط الحقیقه " می‌پردازد، و سعی بر این دارد تا تصویری صحیح و روشن از این قاعده ارائه دهد. چنانچه خود در مواضع…
بسیط الحقیقة از قاعده تا وهم ❷

🔖 [ابطال]


📌در نوشتار پیشین به تقریر و توضیح "قاعده بسیط الحقیقة کلّ الاشیاء" پرداختیم امّا اکنون متعرض اشکالات و تعارضات این قاعده خواهیم شد تا فصل مایزی باشد بین مقتضای حکم عقل و وهم!!

• بسیط الحقیقه، یکی از قواعد اصلی و شاخصه های اساسی و بنیادین حکمتِ [غیر] متعالیه می‌باشد، که نقض و انکسار این قاعده ملازم با فروپاشی بسیاری از فروعات مبتنی بر این اصل بی ریشه است. لذا اهمیت این مطلب از این حیث است که اگر ثابت شود این اصل از لحاظ محتوی و مفهوم علیل است و دلیل آن توانا بر اثبات این مدلول نیست به تحقیق هر آنچه که نتیجه استنباط شده از این اصل باشد عقیم خواهد شد. بالملازمه تهافت و تعارض بسیاری از مولفه های فلسفی آشکار می‌گردد.

• تعارض محتوایی این قاعده را می‌توان با توجه به مقدماتی که عرض می‌کنیم، اینگونه شرح داد:


° مقدمة اولی : تحلیل قضیه "بسیط الحقیقة کل الاشیاء" با دقت نظر به تمام جوانب و ملازماتی که خود استنتاج کرده‌اند عبارت است از :

• بسیط (یعنی خدای فیلسوف) در همه اشیاء سریان دارد بدین نحو که در کل شیئ حاضر است. عارفان از این مقوله تعبیر به《حضور المفصل فی المجمل》 《اتحاد الکل مع الجزء》می‌کنند. و ایضا سائر عبارات...


° مقدمه ثانیه : اگر آنگونه که فلاسفه و عرفاء از حد اجمال و تفصیل و جزء و کل و حضور اعلی در اسفل! تعبیر دارند ثابت باشد، به تحقیق از حیث منطقی باید تمامی اشیاء را به نوعی در حاقّ وجود بسیط فرض نماییم که خود تصریح به "شهود و حضور مفصل فی المجمل و بالعکس" دارند | شاهد کلام در پست سابق ارائه شد.

📌 درک گفتار ایشان را می‌توان با این مثال ملموس تر و واضح تر ساخت


• در اثر تابش خورشید به دریا آب سطح آن به صورت بخار تصاعد دارد و این بخار خود به حالات گوناگون متبدل و متغیر است. گاه به صورت باران گاه برف و تگرگ. روشن است که تمامی این صورت های مختلف تجلی و انتقال همان [ماء البحر]، به حالت های دیگر است،
همان امر واحد، یعنی آب دریا به صورتی باران و به صورتی برف شده است پس می‌توان به این نتیجه رسید که آب دریا در تمامی آن صور مختلفه حضور دارد و ایضا تمام آن اشکال و حالات برگرفته از یک چیزند که به نوعی در آن حاضرند.

💡با توجه به مقدمتین

💢اگر بسیط الحقیقه در همه اشیاء بوده باشد، و همه اشیاء را در او حاضر فرض کنیم، بالنتیجه باید ماده فیزیکی و اولی اشیاء در وجود بسیط حضور یابند زیرا تقوّم اشیاء عالم به مقدار و ماده و اجزاء وجودی ایشان است و حضور الشیئ المجمل فی المفصل، بدین معنی است که جزء و مقدار را در وجود بسیط راه دهیم هر چند به نحو اقتضاء باشد

🟡حال اگر بسیط الحقیقه در وجودش مشارک با (جزء و مقدار) شد دیگر از حد "تجرد" که لازمه بساطت مزعوم فیلسوفان است ساقط می‌گردد بالنتیجه خدای ایشان ملاک حدوث یعنی تجزی را داراست و هرگز حدوث با وجوب در وجود و قدمت و تجرد سازگار نیست بلکه مفاهیم متقابلی هستند که جمع آنها مستحیل است عقلا لا محاله!

🔸ناگزیر کلام ملاصدرا و من تبع او ختم به ناهنجاری عقلی عجیبی می‌شود. از طرفی می‌خواهند حکم به تجرد کنند و از طرفی سخن از وحدت ذاتی میان مجرد و متجزی به میان می‌آورند که خودشکنی و تناقض این کلام از ابده بدیهیات عقلیه است (از آنجا که منتهی به اجتماع نقضین است) و تأویلات رطب و یابس ایشان مفری برای این خردستیزان نمی‌سازد.

⛬نتیجتا از آنجا که این گفتار ملازم با

• تخلف الشیئ عن ذاتیاته
• اجتماع الضدین و النقیضین

است محکوم به شکست خواهد بود و هیچ معنا و مفاد صحیحی را اثبات نخواهد کرد

🔴 آخرین سنگر عارف فیلسوف یک چیز است آن هم ادعای سوفسطایی گری

• آری به تصریح اعاظم این فن از جمله ابن عربی عالم بالکل متخیّل است و هیچ فرقه ای ادراک این حقیقت نکرده الا سوفسطائیه:

° الکلّ متخیل ... و لا یقرب من هذا المشهد الا السوفسطائیة ...

📖الفتوحات المکیة ج۳ ص۵۲۵

@madraseh_kalam
تو پاکی و همه پاکان ز تو اند


💚 در سیره رسول الله صلی الله علیه و آله چنین وارد شده است


بعد از آنکه مولی الموحّدین امیرالمؤمنين علی علیه السلام منزل خود را بنا کردند، و با حضرت زهرا سلام الله علیها در آنجا زندگی می‌کردند، حضرت رسالت مآب تا شش ماه [همیشه] زمانی که از خانه بی‌بی عبور می‌کردند، آیه مبارکه تطهیر را قرائت می‌فرمودند

• إِنَّمَا يُرِيدُ الله لِيُذْهِبَ عَنْكُمُ الرِّجْسَ أَهْلَ الْبَيْتِ وَيُطَهِّرَكُمْ تَطْهِيرًا


📖 فضائل فاطمة سلام الله علیها | ابن شاهین ص۳۰


❀اندازه تمام نفس های خسته ات
❀مادر به من نفس بده تا نوکری کنم


🆔@Arshvetashih
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سوال از #استاد_میلانی

📌چرا خلق لامن شیئ توسط موجود متجزی محال است؟!

مثال شِکر مناسب نیست...

@madraseh_kalam
2024/09/29 23:30:08
Back to Top
HTML Embed Code: