Telegram Web Link
🔼
الأمالي (للطوسی) ج ۱، ص ۶۵۰) و(قَالَ ع... يَا اِبْنَ خَالِدٍ إِنَّمَا وَضَعَ اَلْأَخْبَارَ عَنَّا فِي اَلتَّشْبِيهِ وَ اَلْجَبْرِ اَلْغُلاَةُ اَلَّذِينَ صَغَّرُوا عَظَمَةَ اَللَّهِ تَعَالَى فَمَنْ أَحَبَّهُمْ فَقَدْ أَبْغَضَنَا،«امام رضا ع فرمودند: اى پسر خالد، اخبارى كه در تشبيه خدا به مخلوقات و جبر به ما نسبت ميدهند اين اخبار را غُلات كه بزرگى خدا و عظمت او را كوچك شمرده‏ اند از قول ما جعل کرده اند و كسى كه ايشان را دوست بدارد ما را دشمن داشته است» عيون أخبار، ج ۱، ص ۱۴۲) و (قال: قَالَ أَبُو عَبْدِ اللَّهِ ع لِبَشَّارٍ الشَّعِيرِيِّ اخْرُجْ عَنِّي لَعَنَكَ اللَّهُ ... وَ اللَّهِ مَا صَغَّرَ اللَّهَ تَصْغِيرَ هَذَا الْفَاجِرِ أَحَدٌ، أَنَّهُ شَيْطَانٌ اِبْنُ شَيْطَانٍ،«راوی گوید: امام صادق ع به بشار شعیری(از سران غُلات) گفتند: از پیش من بیرون برو؛ خدا تو را لعنت بکند!...[سپس امام فرمودند:] به خدا سوگند هیچ کسی به اندازه ی این فاجر خداوند را کوچک و حقیر نپنداشته است. همانا او شیطان پسر شیطان است» رجال الکشی، ج ۱، ص ۴۰۰)
و هم نسبت به عطایا، بخشش ها و فضائل حقیقی که از جانب خداوند متعال به ائمه اطهار ع عطا شده است مانند انتخاب ایشان به جانشینی خداوند، ولایت و امامت بر جهانیان و اعطای علمی بی نظیر و یا مقاماتی که ایشان با مجاهدت ها، عبادات بی بدیل و سربلندی در بلایا و امتحانات الهی به دست آورده اند. زیرا اگر امام خودش خدا، خالق، رب و رازق جهان باشد دیگر این عطایای حقیقی از جانب خدا و مجاهدت های ائمه اطهار علیهم السلام بی معنا و عبث خواهد بود. لذا به همین دلایل است که گفته میشود، مقصران حقیقی که کمر به نابودی دین خدا بسته اند، همین غالیان شیاد و پیروان ساده دل و احساساتی آنها هستند.
#غلات #توحید #ولایت
@madraseh_kalam || اینستاگرام
غلات و انتساب خبری موضوع به امام صادق علیه السلام


📌ابن شعبة الحرانیّ در کتاب ظلمانی خود "حقائق اسرار الدین" کلامی خلاف جمیع نصوص آیات و روایات و ادلة واضحة عقلیة منسوب به امام صادق علیه السلام می‌آورد


🔴ما قلنا لکم فی الله فهو فینا و ما قلنا لکم فینا فهو فیکم

⭕️آنچه ما برای شما از صفات و ویژگی‌های خداوند میگوئیم در واقع صفات ماست و آنچه برای شما از صفات خودمان میگوئیم آن صفات شماست

📖حقائق اسرار الدین ص۹۷


💢کما اینکه مستحضرید کلام همان کلام صوفیه و دورافتادگان از معارف عقلانی اهل البیت علیهم السلام است. کاش این جاهلان بدیهیات و ضروریات عقل و وحی را فرامیگرفتند تا هر رطب و یابسی را به اسم "فضائل" به نفوس مقدسه حضرات آل الله علیهم السلام نسبت نمی‌دادند

ومن اظلم ممن افتری علی الله كذبا او كذب بآیاته إنه لایفلح الظالمون


🔸امام شیعیان میفرماید:


🔆فکل ما في الخلق لا يوجد في خالقه و كل ما يمکن فیه يمتنع من صانعه

🔅هر آنچه در مخلوق است در خالق نیست. و هر آنچه در خلق امکان دارد در آفریدگار ممتنع است. این عبارت از رساترین بیانات در باب نفی سنخیت و تشبیه بین خالق و مخلوق است

📖التوحید باب۲ ح۲


🆔@Arshvetashih
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ جَاءَكُمْ فَاسِقٌ بِنَبَإٍ فَتَبَيَّنُوا أَنْ تُصِيبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَىٰ مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِينَ.

ای اهل ایمان! اگر فاسقی خبری برایتان آورد، خبرش را بررسی و تحقیق کنید تا مبادا از روی ناآگاهی، گروهی را آسیب و گزند رسانید و بر کرده خود پشیمان شوید. ٦ حجرات

#آیات_قرآن
@madraseh_kalam || اینستاگرام
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔷️اهمیتِ توجه به منبع و اعتبار احادیث.

🔷️جاعلانِ حدیث در کمینِ اعتقادات شیعیان!

🔷️با بیانِ جنابِ شیخ عباس مفید.

#کلیپ
@madraseh_kalam || اینستاگرام
🔷️نکته: غُلات و صوفیه همواره در طول تاریخ بیشترین تلاش را برای جعل حدیث، وارونه نمایی حقائق، تغییر و تحریف احادیث و دروغ پردازی داشته اند؛ تا بتوانند عقاید انحرافی خود را به اسلام، تشیع و مسلمین نسبت دهند و به صورت خزنده در میان اهل اسلام به ترویج انحرافات و عقاید اِلحادی خود بپردازند.
اهل بیت علیهم السلام همواره به شیعیان نسبت به دروغ پردازی ها و جعل و تحریف احادیث توسط غالیان هشدار داده اند و محققین و حدیث شناسان شیعه در طول تاریخ تشیع تلاش کرده اند در زمینه اخذ و نقل حدیث احتیاط و دقت عمل های خاصی را بکارگیرند؛ اما امروزه شاهد هستیم با گسترش سهل انگاری میان برخی علمای حشوی مسلک و ورود غیر تخصصی برخی از عوام به حوزه حدیث، هر نقل بدون منبع، غیر معتبر، ضعیف و یا دارای مضمونی متفرد و حتی برخی روایات جعلی مخالف مسلمات عقل و شرع، به عنوان ابزاری برای تخریب عقاید شیعیان و مسلمات دین استفاده میشود و برخی شیعیان ساده دل نیز گمان میکنند باید هر خبری که منسوب به ائمه اطهار علیهم السلام شده است را بپذیرند و توجهی به اعتبار اخبار و توصیه کارشناسان حدیث ندارند.
#نکات_اعتقادی
@madraseh_kalam || اینستاگرام
آیا علوم تجربی بشر می‌تواند وجود خدا را رد کند؟

اسلاید ها را ورق بزنید

@towards_the_truth | صِدْقْ
💠آیا امکانِ این هست در طی سالیان علم به حدی برسد که خدا را رد کند؟
برخی از دانشمندانِ ندانم گرا یا خداناباور، بر این عقیده پافشاری دارند که ممکن است علم د‌ر آزمایشگاه ها به این نتیجه برسد که خدا وجود ندارد و درنتیجه ازلی بودنِ جهان ثابت شود؟!
بنابراین نمیتوان به وجود خدا باور داشت.

پاسخ به این پرسش:

۱. توجه به دایره علم تجربی.

مباحثی چون اثبات وجود خدا، حادث و آغازمند بودن جهان، اثبات نیازمندی جهان به خدایی بر خلاف اشیاء این جهان‌ مقداری؛ همگی مباحثی عقلی و استدلالی هستند. این استدلال ها بر اساس توجه به بنیاد های این جهان و قواعدِ بنیادین و فیزیکی جهانِ پیرامون شکل گرفته اند. مانند: مرکب و دارای اجزاء بودن اجسام، متحرک بودنِ مواد، زمانی بودن، وجود مکان و ابعاد، نیازمندی رخ داد ها به علت، دگرگونی و تغییر پذیری ذرات عالَم و بسیاری امور بنیادی دیگر که فیزیک و علوم تجربی بر اساس آنها و برای شناخت فرایند های آن شکل گرفته اند. آیا علم تجربی و آزمایشگاهی میتواند بنیاد ها و اصولی که براساس آن شکل گرفته است را انکار کند؟! آیا میتوان به نقطه ای رسید که منکر وجود حرکت، تحول و دگرگونی اجسام و مواد شد؟!
آیا علم تجربی میتواند وجود قبل و بعد زمانی را نفی کند!؟ آیا وجود ذرات و قابلیت تجزیه و تجمیع آنها قابل انکار است؟!(فتامل).
اما در بُعد استدالی و برهانی اساساً علم آزمایشگاهی جایگاه ورود به آن را ندارد. و مسائلی چون برهان حدوث عالم و ابطال ازلیت جهان مفاهیمی عقلی هستند، نه مواد خامی که در آزمایشگاه واکنش های آنها در اثر برخورد با عناصر دیگر مورد آزمایش قرار گیرد. اساسا جهان چه حادث باشد و چه ازلی، زمان های گذشته در دسترس دانشمندِ علم تجربی نیست تا آن را مورد آزمایش و مشاهده قرار دهد و موضوع آن نیز آزمون پذیر نمیباشد.

۲. انسان مُکلف به یقینِ فعلیِ خود میباشد.

هر انسانِ عاقلی مُکلف به یقین کنونی و فعلیِ خود میباشد، نه این که یقینِ فعلی را رها کند و به چیزی که در آینده معلوم نیست به او یقین شود یا نشود دل خوش کند. تا زمانی که انسان با توجه به برهان حدوث و قدم و ابطال بینهایت، به این یقین رسیده است که جهان حادث و دارای ابتدا است و نیازمند خالق و خدایی که آن را بیافریند و استمرار ببخشد. باید به این یقین خود عمل کند و نمیتوان با شک و ظن و گمان، یقین خود را رها کرد. هر زمان افراد خداناباور توانستند با برهانی عقلی، حدوث عالم را نفی کنند یا دانشمندان تجربی[ به فرض مُحال] توانستند وجود حرکت در ماده، وجود ابعاد و مقدار، وجود ذرات عالَم، تغییرات زمانی و..... را ابطال کنند.
آن زمان در این رابطه صحبت خواهد شد.

۳. بازگشتِ اِشکال به خودِ منکرانِ خدا.

همین اِشکال و ایراد دامن گیرِ خودِ منکرین خدا هم می شود، به این بَیان که فرض کنیم بالاخره روزی رسید که به برهان حدوث، ردیه زده شد، در نتیجه وجود خدا باطل و ازلیت جهان ثابت شد، از کجا معلوم چندین سال بعد یا در آینده های دور تر دوباره کسی پیدا نشود که همان اشکالی که به برهانِ حدوث وارد می شد را جواب دهد؟ آیا به نفسِ همین اشکال و ایرادی که گفتند خودشان را ملزم خواهند دانست؟!

۴. ناتوانیِ امروز و حواله به آینده.

همین حرفِ ندانم گرا ها و منکرینِ وجود خدا، دلالت می کند بر این که تا کنون، نتوانسته اند بر برهانِ حدوثِ عالَم که خدا را ثابت می کند، کوچک ترین اشکال و ردیه ای بزنند، چرا که اگر تا الان توانسته بودند اشکال و ردیه ای بزنند، دیگر مردم را به آینده ای که چیزی از او معلوم نیست حواله نمی دادند!
#آتئیسم
@towards_the_truth | صِدْقْ
2024/10/01 09:25:25
Back to Top
HTML Embed Code: