Telegram Web Link
در ایران ، انقلاب مشروطه هنوز پیروز نشده است..!!

یادداشتی از فاطمه علمداری

1_ مشروطه خواهی یعنی خواستن اینکه همه در برابر قانون مساوی باشند.
شاه و گدا و فقیه و فاسق نداشته باشد.
هیچکس از قانون برتر نباشد
و نتواند به دلخواه خودش و بی هیچ اجباری برای پاسخگویی،برای جامعه تصمیم بگیرد و سلیقه و سبک زندگی اش را به دیگران تحمیل کند
و قوانینی که زندگیهای مردم را متاثر می‌کند با نظر همان مردم خلق و تثبیت و قدرتمند شوند.

بلکه این وصف،عجیب نیست که مشروطه کردن حکومتها نه راحت است و نه ثمره یک انقلاب یا واقعه خاص،مشروطه شدن درواقع روندی دائمی است
چون حاکمان طبیعتا بدشان نمی آید قدرت مطلقه داشته باشند و مردم اگر حواسشان نباشد یکهو می‌بینند قانون و انتخابات و نمایندگان شان صرفا روکش تزیینی حکومتی استبدادی هستند و خب مجبور می‌شوند دوباره و دوباره مشروطه خواهی شان را فریاد بزنند.

2_ فرایند مشروطه شدن در انگلیس که اولین حکومت سلطنت مشروطه دنیا را تشکیل داده،۶۰۰سال طول کشید!
از قرن۱۱م داشتند سعی می‌کردند شاهی را که باور داشتند حق سلطنتش را از خدا گرفته،محدود به قانون زمینی نوشته شده توسط نمایندگان مردم کنند و وقتی بالاخره قرن۱۷م انقلاب شکوهمندشان پیروز شد و شدند سلطنت مشروطه،۲۳۰سال دیگر هم طول کشید تا بتوانند به زنان حق رای بدهند!

رسیدن به نقطه نوشتن قانون اساسی،برای آمریکا که اولین حکومت لیبرال دموکراسی دنیا را تشکیل داد هم ۱۸سال طول کشید
و ۷۹سال بعدش،وسط جنگهای داخلی شان توانستند قانون لغو برده داری را تصویب کنند
و تازه۱۳۷سال بعد از قانون اساسی دار شدنشان،حق رای زنان را پذیرفتند!

حدود ۵۰سال بعدش هم جنبش مدنی سیاهان شروع شد.
اینکه همین چند سال قبل،به قتل رسیدن جرج فلوید توسط پلیس،تبدیل شد به بهانه حمایت جهانی از کمپین"جان سیاهان مهم است"
و رهبر ما هم در کنار اغلب حاکمان دنیا در موردش موضع گرفت و آمریکا اجازه داد مردم ناراضی اش،در مورد واکنش به این قتل راهپیمایی کنند و دخترکی که فیلم صحنه قتل را منتشر کرد جایزه بگیرد و پلیس مجرم محاکمه شود،
گواه همین است که مشروطه خواهی روندی دائمی است.

حاکمان قطعا اشتباه می‌کنند و جامعه باید بتواند به آنها نظارت کند که در چارچوب قانون بمانند،حتی اگر دلشان نخواهد!

3_ مشروطه شدن اصلا کار راحتی نیست مخصوصا وقتی دور حاکمان هاله نور باشد و شاه و شاه دوستان باور کرده باشند که او"فر ایزدی"دارد و"ظل الله"است.

شاه برای ما ایرانیها هم مثل خیلی دیگر از مردم دنیا،تاجش و حق سلطنت مطلقه اش را از خدا گرفته بود و نه گفتن به او و محدود کردنش چیزی شبیه رفتن به جنگ با خدا بود..

ولی ما توانستیم ۱۱۸سال قبل اولین مجلس آسیا را تشکیل بدهیم
و فقط۵۹ سال بعد از امضای فرمان مشروطه به زنان هم حق رای داده شد.

قانون اساسی نوشتن برای ما کمتر از یکسال طول کشید
و در تمام۱۱۸ سالی که از اولین قدم برای مشروطه شدنمان می‌گذرد فقط محمدعلی شاه واضحا مجلس را به توپ بست و صادقانه گفت میخواهد به قبل از مشروطه برگردد
و یکسال بیشتر هم دوام نیاورد؛
ولی ذهن جمعی ما هنوز هم در پنهان و آشکار با همان فکر"حق قدرت مطلقه داشتن کسی که مصلحت مردم را بهتر از خودشان میداند"درگیر است.

اشکالی هم ندارد.مشروطه شدن برای هیچ کشوری کار راحتی نبوده و نیست.

امروز ۱۱۸سال از امضای فرمان مشروطه می‌گذرد ولی اين به معنای پیروز شدن انقلاب مشروطه در ایران نیست.

ما در میانه مسیر مشروطه شدن هستیم.
هر فرهنگ و جغرافیایی در مسیر مشروطه شدن گره های خاص خودش را دارد.

گره هایی که تا تکلیف جامعه با آنها روشن نشود قانون شفافی برایشان شکل نمی‌گیرد
و هیچ چیز بیشتر از قوانین مبهمی که به سادگی تفسیر به رای می شوند،مشروطه خواهی را به سخره نمی‌گیرد و از معنا تهی نمی‌کند.

4_ انقلاب مشروطه وقتی پیروز می‌شود که محدود و مشروط شدن قدرتهای فردی به قانون،تبدیل به باور عمومی جامعه شود و مردم نخواهند به"هیچ کس"قدرت مادام العمر و مطلق بدهند
و بخواهند که همه_با هر مذهب و قومیت و جنسیت و جایگاهی_ در برابر قانون برابر باشند.

امروز در تقویم ما،سالگرد پیروزی انقلاب مشروطه است و احتمالا زمان مناسبی است که تک تک ما از خودمان بپرسیم:
"آیا من واقعا مشروطه خواهم؟".
آیا همه مردم را آنقدر برابر با خودم می‌دانم که بخواهم حرفهایشان را بشنوم و بفهمم و حق بدهم که متفاوت با من بیندیشند و عمل کنند؟

می توانم حق مسلمان بودن/خروج از اسلام؛حق محجبه بودن/نداشتن حجاب و حق مساوی داشتن از عرصه عمومی و فرصت‌های شغلی و منابع اقتصادی و امکانات اجتماعی با دیگرانی که مذهب و قومیت و جنسیت و جایگاه متفاوتی با من دارند را تاب بیاورم؟..

آیا آماده ام که "همه" را در برابر قانون برابر بدانم؟

#تاریخ_معاصرایران 👇👇👇
📚https://www.tg-me.com/+F_UAApSmgJM5Njk0
17791.pdf
376 KB
گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی درباره تسهیل صدور مجوزهای کسب وکار در بازار خدمات حقوقی و سرانه وکیل بر مبنای جمعیت و پرونده در کشورهای عضو G20
Forwarded from عصر ایران (RRR)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
مهدی خلجی پژوهشگر سیاسی مقیم آمریکا :

از زمان کوروش تاکنون، این حجم از فحاشی جنسی که از بدنه سلطنت‌طلبان صادر می‌شود، دیده نشده است.

asriran.com
@MyAsriran
خبرگزاری تسنیم

🔺سامانه شفافیت عملکرد وکلا و کارشناسان رسمی، ابزاری حیاتی برای ارتقای شفافیت و پاسخگویی در نهاد وکالت است. اما بی‌توجهی نهادهای مرتبط به الزامات قانونی، نشان‌دهنده ضعف در مدیریت و عدم درک اهمیت این موضوع است.

وقت آن رسیده است که نهاد وکالت، به جای مقاومت در برابر تغییر، با اجرای ماده ١١٣ قانون برنامه هفتم توسعه، اعتماد مردم را بازسازی کرده و جایگاه خود را به عنوان مدافع حقوق عمومی تقویت کند. ادامه این بی‌عملی، نه تنها به ضرر موکلان و ذی‌نفعان، بلکه به زیان کل ساختار عدالت در کشور خواهد بود


https://www.tasnimnews.com/fa/news/1403/10/02/3223387/%D8%B3%D8%A7%D9%85%D8%A7%D9%86%D9%87-%D8%B4%D9%81%D8%A7%D9%81%DB%8C%D8%AA-%D8%B9%D9%85%D9%84%DA%A9%D8%B1%D8%AF-%D9%88%DA%A9%DB%8C%D9%84-%DA%86%D8%A7%D9%84%D8%B4-%D9%87%D8%A7-%D9%88-%D8%A7%D9%84%D8%B2%D8%A7%D9%85%D8%A7%D8%AA-%D9%82%D8%A7%D9%86%D9%88%D9%86%DB%8C
‌ ‌ ‌‌‌
کسی که شناخت خوبی از خودش داره،
‏نه از تعریف کسی جو گیر
و نه از تحقیر کسی ‏دلگیر می‌شه .
📌 چرا از ورود تلفن همراه مراجعان به ساختمان‌های قوه قضائیه جلوگیری می‌شود؟/ سامانه شفافیت عملکرد وکلا و کارشناسان رسمی اجرایی نشده است

نقدعلی نایب‌رئیس کمیسیون قضایی مجلس در گفتگو با خبرگزاری خانه ملت:

🔹بنده ۴ سؤال از وزیر دادگستری ثبت کردم که یکی از این سؤالات درباره چرایی عدم ایجاد سامانه شفافیت عملکرد وکلا و کارشناسان رسمی است.

🔹آقای رحیمی باید پاسخ دهد چرا برخی دستگاه‌های زیرمجموعه قوه قضائیه از جمله مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه به سامانه انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات متصل نشدند.

🔹بر اساس سند تحول قضایی به‌منظور تسهیل و تقویت ارتباط مردم با قوه قضاییه استفاده از تجهیزات بازرسی الکترونیک و حذف ممنوعیت‌های غیرضروری نظیر ورود تلفن همراه به ساختمان‌های قوه قضاییه باید مدنظر قرار گیرد.

🔹وزیر دادگستری باید توضیح دهد چرا از ورود تلفن همراه مراجعین به ساختمان‌های قوه قضائیه جلوگیری می‌شود؟

🔹 «سامانه جامع کارآموزی» به‌منظور ارتقای آموزش کارآموزان وکالت، کارشناسی رسمی و سردفتری به‌گونه‌ای که داوطلبان با حداقل حضور فیزیکی و به‌صورت برخط بتوانند آموزش‌های لازم را دریافت کند، گزارش‌های لازم را بارگذاری کنند و... باید راه‌اندازی شود.

🔹تاکنون سامانه جامع کارآموزی راه‌اندازی نشده و وزیر دادگستری باید در مورد علت عدم ایجاد این سامانه توضیحات لازم را ارائه کند.

لینک خبر

🖥 icana.ir

🌐 @icana
🟣 غلط می‌کنی قانون را قبول نداری! قانون ترا قبول ندارد( صحیفه امام خمینی جلد ١۴ صفحه ٣٧٧)

🔸دکتر سید امیر سیاح :تو غلط میکنی قانون را قبول نداری

🔺فرار از شفافیت:
شورای عالی کارشناسان رسمی دادگستری تعداد قبول شدگان که موفق به دریافت مجوز کارشناسی شده اند را اعلام نکرد
Forwarded from اسب بخار
📌تعطیلی ایران خودرو و سایپا با حقوق 600 میلیونی

🔸با توجه به افزایش ناترازی انرژی و مصرف سوخت و البته گم شدن روزانه ۲۰ میلیون لیتر سوخت، بار دیگر انگشت اتهام خودروسازان را نشانه گرفته است. در تازه ترین اظهار نظر، یک استاد انرژی دانشگاه تهران مدعی شده است که با تعطیل کردن ایران خودرو و سایپا علاوه بر کاهش ۴۰ میلیون لیتری سوخت، می توان به کارکنان این دو شرکت ماهانه ۶۰۰ میلیون تومان هم حقوق پرداخت کرد.

🔸در سال های اخیر هر بحرانی که پیش آمده است خودروسازان متهم ردیف اول بوده اند؛ خواه افزایش تلفات انسانی ناشی از تصادف‌ها باشد، خواه تلفات ناشی از آلودگی هوا. در کنار این موارد خودروهای تولید داخل هم همواره یکی از اصلی ترین علل افزایش شدید مصرف سوخت و آلودگی معرفی شده اند.

در ادامه بخوانید👇🏻👇🏻

غول های جاده مخصوص متهمان ردیف اول

🆔@asbe_bokhar
Forwarded from Medical Professionalism (Fariba Asghari)
🔺🔺فروپاشی اعتماد

خروج غیرقانونی داروهای سرطانی از بیمارستان شریعتی تهران و پیش‌تر جایگزینی آب مقطر به‌جای داروی شیمی‌درمانی در بیمارستان تبریز، طی روزهای اخیر به یکی از مهمترین دغدغه‌های افکار عمومی و جامعه بیماران سرطانی تبدیل شده است. ایستادن زمان برای درمان بیماران مبتلا به سرطان چه مرد یا زن، جوان، میانسال یا سالمند نه‌تنها سلامت بیمارانی را که در حساس‌ترین دوره زندگی خود نیازمند درمانی دقیق و نظارت مستمر هستند، به خطر انداخته بلکه زنگ خطر مهمی را برای نظام بهداشت و درمان کشور به صدا درآورده است.

این اتفاق، علاوه‌بر به خطر انداختن جان بیماران صعب‌العلاج، ضربه مهلکی به اعتماد جامعه وارد می‌کند و باعث می‌شود افکار عمومی احساس کنند که حتی در حساس‌ترین بخش‌های نظام سلامت نیز نمی‌توان به‌طور کامل ایمن بود. بی‌اعتمادی عمومی، در شرایط بحرانی نیز می‌تواند عواقب خطرناک‌تری به‌همراه داشته باشد؛ زیرا مردم هنگامی که احساس می‌کنند تحت حمایت دولت نیستند، ممکن است دست به اقدامات خوددرمانی بزنند یا به مؤسسات درمانی غیررسمی و واسطه‌هایی متوسل ‌شوند که درنتیجه وضعیت آنان را بدتر کند. از سوی دیگر، جامعه پزشکی نیز تحت فشار قرار می‌گیرد؛ چراکه متخصصان و پرسنل متعهدی که سال‌ها در مراکز معتبری مانند بیمارستان شریعتی خدمت کرده‌اند و با دلسوزی فراوان به بهبود بیماران کمک رسانده‌اند، اکنون مجبورند در برابر تردید و بی‌اعتمادی عمومی پاسخگو باشند.


https://www.salamatnews.com/news/381665/
Forwarded from سهام نیوز
دادگاه‌های انقلاب و کیفری را علنی کنید تا مردم قُضات را حمایت کنند!

✍️موسی عاکفی
ای‌کاش همه قضات دادگاه‌های کیفری و دادگاه‌های انقلاب، اصل ۱۶۵ قانون اساسی مربوط به علنی بودن محاکمات را رعایت کنند. مگر موارد استثناء و شاذ که معلوم است. تا اگر قاضی‌ای توسط ضاربی به قتل رسید افکار عمومی هم دل و هم نوا با خانواده قاضی باشند و قاضی و دستگاه قضا را حمایت کنند.

دکة القضا یا دکة الطشت نزد اهل کوفه معروف بود. و علی به شریح قاضی دستور داد که در مسجد نزد مردم‌ قضاوت‌ کند. رعایت اصول دادرسی به نفع همگان خصوصاً قضاتی هست که در خطر ترور به‌سر می‌برند. دادرسی علنی راه حرف و حدیث‌های مسموم علیه قضات را سد می‌کند.

وقتی قضات موظفند(اصل 166) حکم‌ مستدل و مستند صادر کنند چه باک از علنی بودن محکمه؟ حکم قانونی توسط مرجع قضایی اگر صادر شود و همگان بر روند آن نظارت داشته باشند، هم اطمینان و اعتماد و هم حمایت ملی را موجب می‌شود.

@Sahamnewsorg
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چگونه یک انسان معمولی به یک هیولا تبدیل می‌شود؟

نگاه عمیق هانا آرنت به هیولا شدن انسان‌های عادی

مروری بر ویژگی‌هایی که داشتن آن می‌تواند آدم های معمولی را به جنایت‌کاران بزرگ تبدیل کند.
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 امیر سیاح: «حسن عبدلیان‌پور» به تکالیف خودش درباره کسب‌وکارها عمل نکرده است/ او را محاکمه کنید؛ این‌ها همکار دشمن هستند

بخشی از صحبت‌های شب گذشته امیر سیاح در رسانه ملی.

او خواستار محاکمه مدیرانی شد که به درگاه صدور مجوزها متصل نشده‌اند و از رئیس قوه قضاییه پرسید: «چرا این افراد، وِل می‌چرخند؟»

سیاح ضمن نام بردن از حسن عبدلیان‌پور (رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه) گفت این مدیران، قاتل کسب‌وکار و همکار آمریکا هستند و باید محاکمه شوند.

✔️ پایگاه خبری اختبار @Ekhtebar
▫️وبسایت  ▫️اینستاگرام ▫️سروش  ▫️فیس بوک▫️توییتر
🔚
2025/02/06 07:37:01
Back to Top
HTML Embed Code: