Telegram Web Link
📸دومین آلبوم عکس از رویداد «بازپرسی در طهران: می‌توانی مرا بکشی» که توسط موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر با همکاری خانه هنرمندان ایران و نشر خوب، در تاریخ ۹ مرداد ۱۴۰۳ در تالار استاد جلیل شهناز برگزار شد.

موسسه حقوق و هنر | @lawandart99
ما سپیدارهایِ ماناییم🕊

به مناسبت روز خبرنگار کافه «مانا» میزبان روزنامه‌نگارانِ «سپیدار» است.

شما نیز دعوتید؛ قدمتان مبارک🍃

رویداد آفریده‌هایِ غذایی روزنامه‌نگارانِ سپیدار در کافه مانا

۱۶، ۱۷ و ۱۸ مرداد ۱۴۰۳
ساعت ۱۵ تا ۲۰.

#کافه_مانا #روز_خبرنگار #سپیدار #روزنامه #روزنامه_نگاری
#ستاره_اسکندری
سیاست اقتصاد هنر «ساقه»

حمایت از پژوهش‌ها و گزارش‌های سیاستی حوزه مالکیت فکری آثار فرهنگی، هنری، ادبی و علمی

📌برای جزئیات بیشتر از طریق لینک زیر:

https://ipmc.isti.ir/فراخوان-ساقه
Forwarded from کامبیز نوروزی-حقوق و جامعه (Kambiz Norouzi)
🔴سخت‌ترین و بحرانی‌ترین دوره روزنامه‌نگاری ایران
گفتگو با هم‌میهن ۱۴۰۳/۵/۱۷

نابسامانی وضعیت روزنامه‌نگاری در ایران بسیار جلب توجه می‌کند، ما در ایران در عین حال که روزنامه‌نگاران بسیار خوبی داریم، اما آشفتگی و به‌هم‌ریختگی وضعیت رسانه‌ها اعم از مطبوعات و خبرگزاری‌ها به حدی است که بر کار روزنامه‌نگاران اثرات منفی شدیدی گذاشته است. ما می‌دانیم که وضعیت اقتصادی مطبوعات بسیار نامناسب است و در چند سال اخیر، انواع فشارهای مستقیم و غیرمستقیم بر رسانه‌ها افزایش زیادی پیدا کرده. در موارد متعددی، روزنامه‌نگاران بازداشت شدند و ازطرف‌دیگر، با سیاست‌های نادرستی که در طول تقریباً دو دهه اخیر علیه رسانه‌ها اعمال شده، روزبه‌روز مرجعیت رسانه‌ای در ایران سقوط بیشتری می‌کند.
با سقوط مرجعیت رسانه‌ای سبد رسانه‌های داخلی از سبد مصرفی رسانه‌های خانوار تا حد زیادی خارج شده است. وقتی رسانه‌ای وجود نداشته باشد، یا خواننده‌ای نداشته باشد طبیعتاً محیط کار روزنامه‌نگار هم بسیار کوچک می‌شود. روزنامه‌نگار هر اندازه که به کار خودش تعهد داشته باشد، دایره عملش محدودیت بیشتری پیدا می‌کند.
وضعیت روزنامه‌نگاری ایران به تناسب وضعیت بحرانی رسانه‌ها، بسیار بحرانی است، ما چند حق اساسی مرتبط با روزنامه‌نگاری داریم که رعایت نمی‌شود. یکی از آنها حق دسترسی آزاد به اطلاعات است. در سال‌های اخیر امکان دسترسی روزنامه‌نگاران به اطلاعات و اخبار بسیار کاهش یافته، دستگاه‌های دولتی از دسترسی روزنامه‌نگاران به اخبار جلوگیری می‌کنند. موضوع دیگری که خیلی محدود شده، حق برخورداری از امنیت حرفه‌ای است.
روزنامه‌نگاری کار پرمخاطره‌ای است و به این دلیل که خیلی وقت‌ها کار حرفه‌ای و قانونی روزنامه‌نگار با منافع ساخت قدرت تضاد پیدا می‌کند، روزنامه‌نگار هم در معرض خطر قرار می‌گیرد. به همین دلیل یکی از حقوق اساسی روزنامه‌نگاران این است که هیچ روزنامه‌نگاری به‌دلیل انجام وظیفه یا حین انجام وظیفه مورد تعرض افراد قانونی یا غیرقانونی قرار نگیرد، اما شاهدیم که به بهانه‌های مختلف روزنامه‌نگاران به‌دلیل کارهای حرفه‌ای‌شان تحت تعقیب قرار می‌گیرند. وقتی این دو حق نباشد یا ضعیف باشد، روزنامه‌نگاری دچار بحران‌های بیشتر و مصائب بیشتری می‌شود.

از نظر معیشتی هم می‌دانیم که شرایط معیشتی روزنامه‌نگاران ایران به‌شکل تأسف‌باری ضعیف است. غیر از دو، سه رسانه که وابسته به سازمان‌های عمومی یا وزارتخانه‌ها  هستند، سایر رسانه‌ها به‌دلیل بحران اقتصادی قادر نیستند امور معیشتی روزنامه‌نگاران خود را به‌درستی مدیریت کنند. مزد و مزایا بسیار پایین است. بسیاری از روزنامه‌نگاران بیمه نیستند. خیلی‌‌هایشان در معرض اخراج قرار می‌گیرند، به سادگی اخراج می‌شوند و مشکلات زیادی برایشان ایجاد می‌شود.

آخرین نکته اینکه، نهادهای صنفی خیلی می‌توانند در این زمینه نقش داشته باشند اما باز هم در این قسمت مشکل وجود دارد. انجمن صنفی روزنامه‌نگاران ایران در سال ۸۸ به دستور غیرقانونی یک قاضی معزول پلمب شد و هنوز هم اجازه فعالیت به این انجمن نداده‌اند. قبل از آن انجمن صنفی روزنامه‌نگاران استان تهران تشکیل شد که برای آن هم مضیقه‌هایی ایجاد کردند و امکان فعالیت کامل را به اعضای آن نمی‌دهند.

با این اوصاف باید بگوییم که روزنامه‌نگاری ایران در یکی از بحرانی‌ترین و سخت‌ترین سال‌های خود به‌سر می‌برد. باید تمام روزنامه‌نگاران به‌ویژه آنها که مستقل هستند را تمجید کرد که در این شرایط بحرانی و پرمخاطره همچنان چراغ روزنامه‌نگاری را روشن نگه داشته‌اند. دولت تغییر کرده با این همه حداقل در کوتاه‌مدت چشم‌اندازی از تغییر و از بین رفتن بحران رسانه‌ها نخواهیم دید. اما در میان‌مدت ـ یعنی بعد از دو، سه سال دیگر ـ اگر دولت توجه خاصی به مسائل رسانه‌های کشور داشته باشد، دیدگاه‌های کهنه و منسوخ رسانه‌ای را رها کند، جهان جدید ارتباطات را درک کند و برخوردهای حذفی با رسانه‌ها را کاهش دهد، می‌توان امیدوار بود که در میان‌مدت تغییرات مثبتی رخ دهد

البته ما قبل از این دوره، از نظر امنیت حرفه‌ای شرایط دشوارتری را هم تجربه کرده‌ایم. در فاصله سال‌های ۷۹ به‌بعد، شرایط سختی بر روزنامه‌نگاری کشور حاکم بود و پرونده‌های متعدد و بازداشت‌های زیاد و توقیف پی‌در‌پی روزنامه‌ها وضعیت را بسیار سنگین کرده بود، اما حالا وضعیت متفاوت شده است. مسئله اینجاست که در سال‌های ۷۹ به‌بعد، رسانه‌ها در ایران دوران پررونقی را سپری می‌کردند و مسائلی که برای روزنامه‌نگاران پیش می‌آمد با واکنش عمومی روبه‌رو می‌شد و حتی گاهی به یک موضوع ملی تبدیل می‌شد. اما آنچه در سال‌های اخیر شاهد هستیم، کاهش رونق رسانه‌هاست تا حدی که این برخوردهای سخت با روزنامه‌نگاران، دیگر خیلی توجه‌ها را جلب نمی‌کند، مگر در موارد استثنایی مثل پرونده‌هایی که برای خانم‌های محمدی و حامدی تشکیل شد.
https://www.tg-me.com/kambiznouroozi
📚 ادبیات سرخ
فهرست محتوای ادبی نشریات وابسته به حزب توده ایران

غزاله محمدی
محمدرضا حاجی‌ آقابابایی



🔖 حزب توده ایران با توجه به شعارهای آرمان‌گرایانه خود، از آغاز فعالیت مورد توجه برخی نویسندگان، شاعران و شخصیت‌های فرهنگی قرار گرفت.همین امر موجب شد تا رهبران حزب، توجه ویژه‌ای به هنر و ادبیات داشته باشند و برای تبلیغ دیدگاه‌های خود، شبکه‌ی گسترده‌ای از روزنامه‌ها و مجلات را راه بیندازند.
ادبیات برای حزب توده ابزار مبارزات به شمار می‌آمد که علاوه بر بیان دیدگاه‌های سیاسی و فرهنگی، می‌توانستند از طریق آن با مخالفان به ستیزه برخیزند و طرفداران خود را نیز تشویق و تهییج نمایند.
🔖 در پژوهش حاضر برای نخستین‌بار، محتوای ادبی ۹۰ عنوان از نشریات وابسته به حزب توده ایران، از سال ۱۳۲۰ تا ۱۳۳۲ بررسی و فهرست‌نویسی شده و سعی بر آن بوده که گزارشی تحلیلی از وضعیت تولیدات ادبی نشریات وابسته به حزب توده ایران ارائه گردد.

▫️ نشر: خاموش

▫️سال نشر: ۱۴۰۳

▫️نوبت نشر: چاپ اول

▫️ تعداد صفحات: ۷۸۴


@lawandart99
خوانندگان رپ مجوز می‌گیرند به شرط اینکه پاپ بخوانند!/ معاون هنری وزارت ارشاد: رپ فقط واژه و نت نیست، رپ یک سبک زندگی است که با خودش چیزهای زیادی به همراه دارد!

🔹معاون هنری وزارت ارشاد خبر مجوز گرفتن سه خواننده در سبک موسیقی رپ را تکذیب کرد.

🔹محمود سالاری در این مورد گفت:«خیر، این مسئله صحت ندارد. قاعدتا هنوز مجوزی برای موسیقی رپ صادر نشده است. مجوزی برای اثری صادر شده است که پاپ بوده است و آن خواننده‌ای که مشهور به رپ‌خوانی است در آن اثر رپ نخوانده و ژانرش پاپ است. در حقیقت ما به موسیقی پاپ او مجوز دادیم.»

🔹«ما کارگروهی را در خصوص بررسی ژانر موسیقی رپ داریم اما این بین اختلاف‌نظر بسیار زیاد است. رپ یک سبک زندگی است که با خودش چیزهای زیادی به همراه دارد بنابراین فقط نباید واژه‌ها و نت‌ها را کنار هم دید. به همین دلیل هنوز به جمع‌بندی قطعی در این خصوص نرسیده‌ایم.»
@cinemadaily
🔹 پایان کابوس اعدام برای توماج صالحی

🔻وکیل توماج صالحی نوشت:

شعبه ۵ دادگاه انقلاب اصفهان در پرونده ۱۴۰۱  توماج صالحی پیرامون اتهام افساد، که قبلاً حکم اعدام صادر شده بود رای برائت صادر کرد.

درباره سایر اتهامات هم قرار موقوفی تعقیب صادر کرد و دو اتهام نشر اکاذیب رایانه‌ای و اخلال درنظم را با صدور قرار عدم صلاحیت به دادگاه کیفری ۲ فرستاد.

#بهمن_بابازاده

@Bahman_Babazadeh
«پادکست کارناوال»
___________

📍
پادکست کارناوال، روایت‌هایی درباره‌ی هنرمندان و آثار هنری

📍فصل اول کارناوال، روایت‌هایی درباره‌ی آن‌چه نامش را «هنر اعتراض» گذاشته‌اند.

📍کارناوال، روایت‌ هنرمندانی که نخواسته‌اند هر چیزی بسازند.

«محسن آزرم»
در این پادکست همراه شماست.

📱@carnavalpodcast
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
#معرفی_کتاب

ارسالی همراهان

«جنت المعانی»

گر طالب جان شادمانی
نی می خور و نی شنو اغانی
خواهی چو فرح به زندگانی
برخوان همه "جنت المعانی"


کتاب "جنت المعانی" مجموعه‌ای از اشعار سنتی پارسی است که توسط آقای علی نظری کاکوندی سروده شده و ...
👇👇
https://bashiriyeh.ir/c/معرفی_کتاب_جنت_المعانی_ارسالی_همراهان_0


#موسسه_مطالعاتی_بشیریه
@bashiriyehins
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔗 مدرسه فقه هنر و پژوهشگاه مطالعات فقه معاصر، برگزار می کنند:

دوازدهمین کرسی علمی ترویجی

«نقد فیلم بازی مرکب از نگاه نظریه قرارداد اجتماعی در حقوق عمومی»

ارائه دهنده:
 دکتر حسین خالق‌پرست
قاضی دیوان عدالت اداری و مدرس دانشگاه


🎙ناقدین:
 دکتر وحید آگاه
عضو هیئت علمی دانشگاه علامه


دکتر سید محسن قائمی
مدرس حوزه و  دانشگاه علامه



دبیر علمی جلسه:
نواب حضرتی
کارشناس فقه هنر


۷ شهریور ۱۴۰۳

🕔 ساعت ۱۷

برنامه به صورت مجازی برگزار خواهد شد‌.

ورود از طریق لینک زیر:

https://B2n.ir/w48459

@lawandart99
2024/10/01 11:35:27
Back to Top
HTML Embed Code: