Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شرح حق، تاریخ شفاهی حقوق ایران، جلد دوم؛
بخش بیستم و پایانی از گفتگوی دکتر وحید آگاه با استاد محمد محمدی(گرگانی)، عضو هیأت علمی دانشگاه علامه طباطبائی.
@lawandart99
@iranianlls
▫️جلد دوم تاریخ شرح حق؛
پروژه تاریخ شفاهی حقوق ایران که با حمایت دانشگاه علامه طباطبائی انجام می‌شود، توسط انتشارات نگاه معاصر به چاپ رسیده است.
متن گفتگو با استاد محمد محمدی(گرگانی)، اولین گفتگوی این اثر ارزشمند می‌باشد.
پخش اثر بر عهده‌ی موسسه حقوق و هنر و انجمن حقوق‌شناسی می‌باشد.
.
🔷پخش گفتگوهای جلد دوم شرح حق :

#تاریخ_شفاهی_حقوق_ایران
(بخش نخست: آموزش)

🔷جلد دوم از فردا با شروع پخش برنامه استاد دکتر نجادعلی الماسی ادامه می‌یابد.

#انجمن_حقوق_شناسی
#حقوق_و_هنر
مفتخریم اعلام داریم که به پاس همراهی و مشارکت موسسه حقوق و هنر در نشست های "نظارت دولتی بر vodها و نسبت آن با قانون اساسی"، "نسبت قانون اساسی با نظام صدور مجوز آثار هنری" و "چالش‌های سینما و حقوق سینما در ایران" و به همت مشاور انجمن؛ دکتر وحید آگاه و اعضای انجمن علمی حقوق ارتباطات،
انجمن علمی دانشجویی حقوق ارتباطات دانشگاه علامه طباطبائی، در سیزدهمین دوره جشنواره دانشگاهی حرکت، به عنوان انجمن شایسته تقدیر معرفی و به کسب رتبه در بخش ویژه نائل آمد.

با آرزوی آینده ای روشن، امید است شاهد موفیقت‌های روز افزون در این گرایش نوظهور و درخشان باشیم.
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from مهدی کوهیان (Mehdi Kouhian)
بخش_فرهنگ،_هنر_و_رسانه_برنامه_هفتم_توسعه.pdf
6.1 MB
در سکوت تشکلهای صنفی بخش فرهنگ، هنر و رسانه بند پ ماده ۷۵ لایحه برنامه هفتم توسعه به تصویب رسید: به تخلفات اهالی فرهنگ و هنر و هریک از دارندگان مجوز موضوع موارد
مندرج در ماده (۲)قانون ا.و.ف.ر.ا.ا ... از قوانين و مقررات و ضوابط مربوط مصوب مراجع ذیصلاح بجز در مواردی که قبال در خصوص آنها درقوانين یا مصوبات شورایعالی انقلاب فرهنگی تعيين تکليف شده، از قبيل ... در هيأتهای بدوی و عالی رسيدگی به تخلفات رسيدگی میشود.
تبصره 1- هرگاه هيأتهای رسيدگی به تخلفات، در فرایند بررسیهای خود به تخلفی که واجد وصف عناوین مجرمانه باشد، برخورد نمایند، موظفند مراتب را جهت رسيدگی لازم به مرجع قضائی صالح اعلام نمایند.
تبصره 2- رسيدگی به اعتراضات راجع به آرای قطعی هيأتهای بدوی و عالی موضوع این بند با رعایت تبصره (2) ماده (3) و ماده (10) قانون دیوان عدالت اداری ... در صلاحيت شعب تجدیدنظر دیوان عدالت اداری است.
تبصره 3- ترکيب اعضای هيأتها، نحوه رسيدگی به تخلفات و نوع #تنبيهات به موجب
آیين‌نامه‌ای میباشد که، به پيشنهاد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تهيه میشود و به تصویب هيأت وزیران میرسد.

#خانه_سینما
#خانه_تئاتر
#خانه_موسیقی
و دیگران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شرح حق: تاریخ شفاهی حقوق ایران، جلد دوم؛
بخش نخست از گفتگوی دکتر وحید آگاه و دکتر تهمورث بشیریه با استاد دکتر نجادعلی الماسی.

@lawandart99
@iranianlls
خانه فرهنگ و هنر مرکز وکلا استان البرز برگزار می‌کند:
دیدار و آشنایی با جناب آقای تویسرکانی؛
بازپرس محترم دادسرای ویژه جرایم رایانه‌ای


🕓 زمان: یکشنبه، ۱۲ آذرماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۶:۴۵ الی ۱۸:۴۵

📍مکان: سالن اجتماعات مرکز وکلا استان البرز

لازم به ذکر است پیش از این موسسه حقوق و هنر نیز، به بررسی کتاب خاطرات طنز یک قاضی از مناظر حقوق، ادبیات و هنر، با حضور جناب دکتر امین تویسرکانی، و مهمانان گرانقدر دیگری از جمله دکتر محمدرضا حاجی آقابابایی، جناب آقای محمدحسین ساکت و دکتر بهروز محمودی بختیاری پرداخته است.

موسسه حقوق و هنر| @lawandart99
اجرای نمایش «نئورئالیسم» به کارگردانی آقای سلمان سامنی در پردیس تئاتر شهرزاد توسط شورای ارزشیابی و نظارت بر نمایش متوقف شد.

🔖به گزارش رسانه خبری تئاترآنلاین و به نقل از روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، اجرای نمایش «نئورئالیسم» به کارگردانی آقای سلمان سامنی در پردیس تئاتر شهرزاد به‌دلیل عدم رعایت تذکرات شفاهی و کتبی شورای ارزشیابی و نظارت بر نمایش و همچنین مغایرت اجرای عمومی با بازبینی، پروانه نمایش و عدم پایبندی کارگردان محترم به تعهدنامه کتبی، تا رفع ابهامات و انجام روال قانونی متوقف شده است.
نمایش «نئورئالیسم» به نویسندگی و کارگردانی سلمان سامنی، دور چهارم اجرای خود را از هفتم آذر در پردیس تئاتر شهرزاد آغاز کرده بود.

تهیه‌کنندگی این نمایش بر عهده رسول احمدی و محمود چناری و کاری از گروه فرهنگی هنری آیرونی است.

🔖جزئیات خبر را از لینک زیر بخوانید.
https://theateronline.ir/?p=59930
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شرح حق: تاریخ شفاهی حقوق ایران، جلد دوم؛
بخش دوم از گفتگوی دکتر وحید آگاه و دکتر تهمورث بشیریه با استاد دکتر نجادعلی الماسی.

@lawandart99
@iranianlls
🟣تمدید شد🟣

🛑فراخوان #چهارمین_همایش_ملی_فقه_هنر

✳️محور همایش: «فقه هنر و حکمرانی»

🖋موضوعات : 🌐B2n.ir/g11855


زمان: اسفندماه 1402 مشهد مقدس.

❇️ارسال #عنوان و #چکیده مقاله از طریق برنامه ایتا:
@fegh_honar
و
جی میل:  [email protected]🌐

📞تماس: 02537840071

🔰دبیرخانه همایش ملی فقه هنر



💢کانال فقه هنر: eitaa.com/Feghehonar
💢 تلنگری به هنرمندان
⚖️ یادداشتی در باب ابعاد حقوقی اقتباس «سریال زخم کاری» از رمان «بیست زخم کاری»

🖋 به قلم:
افشین عزیزی
▫️ کارشناس ارشد حقوق ارتباطات
🗞 منتشر شده در: روزنامه هم‌میهن، دوشنبه ۱۳ آذر ۱۴۰۲


🔻 در دنیای هنرهای بصری به‌ویژه سینما، اقتباس و الهام گرفتن از آثار دیگران به‌ویژه شعر و رمان موضوعی رایج است و بخش مهمی از برترین فیلم‌های تاریخ نیز ابتدا رمان بوده و سپس به فیلم یا سریال تبدیل شده‌اند. کما اینکه تاکنون اقتباس‌های سینمایی بی‌شماری از آثار شکسپیر ساخته شده‌اند و از فیلم‌هایی نظیر سه‌گانه پدرخوانده، کازابلانکا، شاهین مالت، برباد رفته، رستگاری در شاوشنک، دیوانه از قفس پرید و سکوت بره‌ها گرفته تا آثاری نظیر هری پاتر و ارباب حلقه‌ها بر اساس یا با اقتباس از آثار مکتوب پدیدآورندگانشان ساخته شده‌اند و استفاده از آثار و هنر پیشینیان همواره در آثار ادبی و هنری رواج داشته و شاید خلق اثر ادبی و هنری بدون استفاده از دانش پیشینیان غیرقابل تصور باشد.

▫️ این موضوع و اقتباس از هنر دیگران در اسناد بین‌المللی حقوقی و قوانین داخلی کشورها به دلایل متعددی با محدودیت‌هایی همراه است و اسناد بین الملل و قوانین داخلی کشورها ضمن ایجاد محدودیت‌هایی در اقتباس از آثار هنرمندان، به منظور امکان بهره‌مندی از هنر پیشینیان و دانش ایشان، امکان اقتباس از آثار ادبی و هنری را در قالب‌های دیگر اما با کسب مجوز از هنرمند و پدیدآورنده اصلی، فراهم کرده‌اند. در این زمینه دو سند مهم در عرصه حقوق بین الملل و حقوق داخلی داریم که عبارتند از « کنوانسیون برن برای حمایت از آثار ادبی و هنری» مصوب ۱۸۸۶ که به اختصار کنوانسیون برن شناخته می‌شود و کشور ایران هنوز به آن نپویسته است و دیگری «قانون حمايت حقوق مولفان و مصنفان و هنرمندان» مصوب ۱۳۴۸ مجلس شورای ملی که کماکان در کشور ما لازج الاجرا است.

▫️ در خصوص رمان «بیست زخم کاری» باید گفت بند ۱ ماده ۲ قانون سال ۱۳۴۸ یا همان قانون حقوق مؤلفان، کتاب و نمایشنامه را نیز در زمره آثار مورد حمایت این قانون قرار گرفته‌اند. از سویی ماده ۳ همین قانون نیز همچون بند ۱ ماده ۱۴ کنوانسیون برن « حق انحصاري نشر و پخش و عرضه و اجراي اثر و حق بهره ‌برداري مادي و معنوي از نام و اثر» را متعلق به پدیدآورنده دانسته است. بنابراین بدون مجوز پدیدآورنده اثر، هیچ‌کس (جز در موارد معدودی که در مواد ۷ تا ۱۱ قانون ذکر شده است) حق استفاده از اثر او را ندارد.

▫️ ماده ۵ قانون نیز واگذاری حقوق مادی اثر را در ابعاد مختلف از جمله تهيه فيلم‌هاي سينمايي و تلويزيوني و مانند آن را از جمله اختیارات و حقوق انحصاری پدیدآورنده و خالق اثر دانسته که این قانون برای نقض آن، برخی ضمانت اجراهای حقوقی و کیفری از جمله حبس نیز پیش‌بینی نموده که مشابه ماده ۱۲ کنوانسیون برن است. همچنین اگرچه اقتباس از آثار هنری با کسب رضایت و مجوز از پدیدآورنده مجاز است، اما این مجوز اختیارات نامحدودی را به دریافت کننده نمی‌دهد و طبق ماده ۱۸ قانون ایران و بند ۳ ماده ۲ کنوانسیون برن اقتباس از آثار ادبی و هنری باید همراه با رعایت کلیه حقوق مادی و معنوی پدیدآورنده.

▫️ اما در خصوص سری جدید سریال زخم کاری باید به چند نکته دیگر نیز توجه کرد. یکی اینکه اصالت در آثار ادبی و هنری، اصل اساسی و رکن رکین حمایت از این آثار است و بنابراین مهم‌ترین مؤلفه برای حمایت از یک اثر هنری است. و اصیل بودن نیز به‌معنای تبلور روح، هنر و شخصیت پدیدآورنده در اثر است به گونه‌ای که متعلق به دیگری نباشد.

▫️ بنابراین در این خصوص باید دید آیا تغییرات ایجاد شده نسبت به داستان بیست زخم کاری از اصالت برخوردار هستند و در عمل ایده و حرفی اصیل و جدید و تمایز بخش را شاهد هستیم یا خیر. برای رسیدن به این موضوع نیز خط داستانی و ساختار حاکم بر روایت در فیلمنامه و سریال و میزان و شیوه استفاده آن در اثر ثانویه مورد باید مورد بررسی قرار گیرد. بنابراین لازم است که فیلمنامه سریال «زخم کاری» با رمان «بیست زخم کاری» اثر محمود حسینی زاد از دید مخاطب عام و همچنین در صورت تشخیص قاضی رسیدگی کننده توسط کارشناسان و متخصصان این حوزه مقایسه شود و میزان شباهت، کپی‌برداری، تقلید و اقتباس یا الهام احتمالی از این اثر بررسی شود.

▫️ از سوی دیگر نباید از یاد برد که در یک فیلمنامه، علاوه بر مضامین و خط روایی داستان و محتوای کار، شخصیت‌ها یا همان کاراکترها نیز در صورتی که شخصیت‌های ممتاز و متفاوتی بوده و محصول ذهن خلاق و ایده نویسنده اثر اصلی باشند، می‌توانند در صورت تحقق شرایط مقرر در قانون مشمول حمایت‌های قانونی باشند. بنابراین اگرچه شخصیت داستانی به‌صراحت مورد حمایت قانونگذار ایرانی قرار نگرفته است...

📌 ادامه مطلب:
hammihanonline.ir/fa/tiny/news-10613

💢 مصاحبه نویسنده رمان:
hammihanonline.ir/fa/tiny/news-10615

🕊 کانال حقوق رسانه @HRLaw
با ابلاغ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی؛
عنوان "معاونت امور رسانه‌‌ای و تبلیغات" جایگزین معاونت مطبوعاتی شد

🔻با برگزاری جلسات متعدد و بررسی‌های صورت گرفته در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درباره ضرورت تغییر نام معاونت مطبوعاتی و اطلاع رسانی این وزارتخانه، با ابلاغ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عنوان "معاونت امور رسانه‌‌ای و تبلیغات" جایگزین معاونت مطبوعاتی شد.

🔻 محمدمهدی اسماعیلی در نامه‌ای خطاب به رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور با توجه به تغییرات در قانون مطبوعات در وزارت فرهنگ بر تغییر نام این معاونت به معاونت امور رسانه‌ها و تبلیغات تاکید کرد.

اسماعیلی در این نامه به اهم دلایل تغییر این نام اشاره کرده و نوشته:
🔹نام‌های این معاونت با توجه به وظایف محوله هیچ‌کدام گویای فعالیت‌های آن نیست؛ به‌ویژه با وظیفه نظارتی بر رسانه‌ها که بعد‌ها به آن افزوده شد.

🔹همچنین یکی از ماموریت های این معاونت نظارت بر امور تبلیغاتی کشور است که در نام جدید این ماموریت لحاظ شده است.

@JournalistsClub1
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شرح حق: تاریخ شفاهی حقوق ایران، جلد دوم؛
بخش سوم از گفتگوی دکتر وحید آگاه و دکتر تهمورث بشیریه با استاد دکتر نجادعلی الماسی.

@lawandart99
@iranianlls
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
یادداشت‌نویس روزنامه کیهان دارد مجوز فیلم‌ها را می‌دهد/ روایت وزیر ارشاد از دستاوردهای مدیریتی‌اش در سینما: رئیس سازمان سینمایی من «قلاده‌های طلا» و دبیر جشنواره فجرم «گاندو» را ساخته

🔹وزیر ارشاد در دیدار با دانشجویان دانشگاه صدا و سیما در توضیح دستاوردهایش از تغییراتش در شورای صدور مجوز فیلم‌ها گفت و اعلام کرد افرادی مثل یادداشت نویس روزنامه کیهان و بیژن نوباوه و رئیس بسیج صدا و سیما دارند مجوز فیلم‌ها می‌دهند.

🔹وزیر ارشاد در ادامه گفت رئیس سازمان سینمایی من «قلاده‌های طلا» و دبیر جشنواره فجرم «گاندو» را ساخته و امسال جبهه فرهنگی انقلاب ۲۵ فیلم در جشنواره فجر خواهد داشت
@cinemdaily
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شرح حق: تاریخ شفاهی حقوق ایران، جلد دوم؛
بخش چهارم از گفتگوی دکتر وحید آگاه و دکتر تهمورث بشیریه با استاد دکتر نجادعلی الماسی.

@lawandart99
@iranianlls
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شرح حق: تاریخ شفاهی حقوق ایران، جلد دوم؛
بخش پنجم از گفتگوی دکتر وحید آگاه و دکتر تهمورث بشیریه با دکتر استاد نجادعلی الماسی.

@lawandart99
@iranianlls
.

هفتادو دومین جلسه از مجموعه
#یکشنبه_های_حقوق_شناسی

موضوع نشست:
تاثیر رای وحدت رویه ۱۴۰۲/۰۷/۰۹ دیوان عالی کشور بر جایگاه هیئت منصفه مطبوعات

سخنرانان به ترتیب حروف الفبا:
عباس شقاقی
مهدی صبوری پور
کامبیز نوروزی
محمدعلی وکیلی

دبیر نشست:
امیرحسین سلیمیان
یکشنبه ۱۹ آذر
ساعت ۱۸:۱۵
تالار حافظ خانه اندیشمندان علوم انسانی
2024/10/03 21:30:07
Back to Top
HTML Embed Code: