Telegram Web Link
انعقاد دو تفاهم‌نامه همکاری میان انجمن علمی حقوق مالکیت فکری و موسسه حقوق و هنر

🔻 به گزارش روابط عمومی انجمن علمی حقوق مالکیت فکری ایران، انجمن علمی حقوق مالکیت فکری ایران و موسسه حقوق و هنر با انعقاد دو تفاهم‌نامه همکاری که به امضای دکتر مهدی زاهدی رئیس هیئت مدیره انجمن علمی حقوق مالکیت فکری ایران و دکتر وحید آگاه مدیرعامل موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر رسید، بر زمینه‌های همکاری‌های علمی و آموزشی میان انجمن و موسسه و همچنین انجمن و دوفصلنامه حقوق و هنر، توافق کردند.

▫️ بر اساس تفاهم‌نامه نخست که مربوط به همکاری انجمن و موسسه است، محورهای توافق دو طرف مشتمل بر مواردی از جمله همکاری در چاپ خبرنامه‌ها، گزارش‌های علمی و پژوهشی، انجام مطالعات و تألیفات مشترک در زمینه‌های مرتبط با اهداف و رسالت‌های انجمن و موسسه، همکاری در برگزاری مشترک همایش‌ها، ميزگردها، سمینارهای علمی در زمینه حقوق مالکیت فکری، و حقوق و هنر، برگزاری دوره‌ها و كارگاه‌هاي آموزشي، تبادل دانش و محصولات علمی طرفین است.

▫️ علاوه بر تفاهم‌نامه فوق الذکر، انجمن و موسسه در تفاهم‌نامه جداگانه‌ای، نسبت به همکاری در انتشار دوفصلنامه حقوق و هنر متعلق به موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر توافق نمودند.

📌 جزئیات بیشتر از لینک زیر قابل دریافت است:
www.iripla.ir/news/p278

▫️ انجمن علمی حقوق مالکیت فکری ایران @IRIPLA
انجمن حقوق شناسی، موسسه حقوقی سراداد، موسسه فرهنگی و هنری حقوق و هنر و گروه حقوق خانه اندیشمندان علوم انسانی هشتاد و یکمین جلسه از سلسله نشست‌های یکشنبه های حقوق شناسی را برگزار می‌کنند:

رونمایی و نقد کتاب شکار در مه

رمان جنایی با محوریت قسامه

سخنرانان به ترتیب حروف الفبا:

مهدی انجم‌شعاع

بزرگمهر بشیریه

محمدحسین ساکت

یوسف نجف‌زاده

دبیر نشست:
سید محمدطه طباطبایی

زمان:
یکشنبه ۲۰ اسفند ۱۴۰۲، ساعت ۱۷

مکان: خیابان ولی‌عصر، بین شهید بهشتی و شهید مطهری، پلاک ۲۰۴۱، موسسه حقوقی سراداد

حضور برای عموم آزاد است.

@iranianlls
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چو ماه نو ره نظّارگان بیچاره
زند* به گوشۀ ابرو و در نقاب رود

شعر: حافظ

موسیقی: طریق عشق (کنسرت افشاری) با آواز محمدرضا شجریان و ساز پرویز مشکاتیان و گروه عارف.

* «راه‌زدن: قطع راه کردن، غارت‌کردن و تاراج‌نمودن در راه، قطع طریق، تاراج‌نمودن اموال و اسباب مسافران و گمراه‌کردن آن‌ها، فریب‌دادن، گمراه‌ساختن، قصدکردن، از راه بردن.» (علی‌اکبر دهخدا و همکاران، لغت‌نامه، زیرنظر محمد معین، تهران، ۱۳۴۲، شماره مسلسل ۸۸، بخش اوّلِ حرف «ر»، ص. ۱۸۸)

#حقوق_و_هنر
#شعر_و_حقوق

@iranianlls
@lawandart99
مسئله سانسور در هنر
@bankema کانال بایگانی
🎙 کیوان کثیریان
🎙 شهرام مکری
🎙 حسام سلامت

منبع: اعتماد آنلاین
@lawandart99
📷
گزارش تصویری هشتاد و یکمین جلسه از یکشنبه‌های‌حقوق‌شناسی؛

این نشست با موضوع نقد و رونمایی از کتاب «شکار در مه» اثر #یوسف_نجف_زاده در مجموعه حقوقی سراداد برگزار شد.

#انجمن_حقوق_شناسی
#خانه_اندیشمندان_علوم_انسانی
#حقوق_و_هنر
#سراداد

@iranianlls
📸 گزارش تصویری نشست فیلم آرژانتین ۱۹۸۵ از منظر حقوق و سینما که در تاریخ ۹ اسفند ۱۴۰۲ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب برگزار شد.

@lawandart99
💢 اصغر فرهادی تبرئه شد
♨️ حکم دادگاه پرونده نقض حقوق مؤلف در فیلم «قهرمان»: شکایت شاکی علیه اصغر فرهادی رد شد

🔻 حکم دادگاه پرونده نقض حقوق مؤلف در فیلم «قهرمان» براساس نظریات تخصصی سه تن از اساتید دانشگاه تهران، متخصص و مدرس در رشته حقوق مالکیت فکری و همچنین چهار کارشناس هنری رسمی که به اتفاق ادعاهای شاکی را بی اساس و مردود اعلام کرده بودند، صادر و فیلم «قهرمان» از این اتهامات به طور کامل تبریه شد.

▫️ حکم پرونده نقض حقوق مؤلف در فیلم «قهرمان» صادر و ادعای شاکی بی‌اساس اعلام شد؛ بر این اساس هر هفت متخصص و کارشناس هنری، اتهامات وارد شده به فیلم «قهرمان» را مردود دانستند.

▫️ حکم دادگاه پرونده نقض حقوق مؤلف در فیلم «قهرمان» براساس نظریات تخصصی سه تن از اساتید دانشگاه تهران، متخصص و مدرس در رشته حقوق مالکیت فکری و همچنین چهار کارشناس هنری رسمی که به اتفاق ادعاهای شاکی را بی اساس و مردود اعلام کرده بودند، صادر و فیلم «قهرمان» از این اتهامات به طور کامل تبریه شد.

در خبری که روابط عمومی اصغر فرهادی در اختیار رسانه‌ها قرار داده درباره این حکم توضیحاتی به شرح زیر ارایه شده است:

«پس از طرح شکایت از سوی هنرجوی سابق اصغر فرهادی (آزاده مسیح زاده) مبنی بر نقض حقوق مؤلف در فیلم «قهرمان» و ادعای وی برای سهیم شدن در کلیه درآمدهای داخلی، خارجی و جوایز فیلم «قهرمان»، دادگاه به دلیل برخورد غیرتخصصی در مرحله بازپرسی و صدور کیفرخواست بدون ارجاع به کارشناسان مربوطه، موضوع را جهت بررسی جامع حقوقی در سه مرحله جداگانه به کارشناسی های تک نفره و سه نفره و در نهایت به هیات سه نفره‌ای از اساتید دانشگاه تهران متخصص در حوزه کپی رایت، ارجاع کرد. هر هفت نفر متخصص، پس از بررسی های جداگانه از محتویات پرونده و تحلیل جوانب حقوقی و هنری موضوع، ادعاهای شاکی (آزاده مسیح زاده) را فاقد اعتبار تشخیص داده و اتهامات وارده به سازنده فیلم «قهرمان» را ماهیتا بی اساس دانستند.

در حکم صادرشده بر مبنای نظریات کارشناسان رسمی و متخصصان دانشگاهی، ضمن تشریح مفصل مبانی حقوقی و هنری و با بررسی فیلم «قهرمان» و هر سه نسخه متفاوت مستند شاکی و همچنین ده ها ساعت تصاویر ورکشاپ اصغر فرهادی، با قاطعیت تأکید شده است که ساخت هر فیلم یا اثر هنری با الهام از یک اتفاق واقعی یا اخبار منتشر شده از آن، کاملا بلامانع است زیرا یک اتفاق واقعی و اخبار آن جزو حوزه عمومی (پابلیک دومین) و متعلق به همگان است و حق استفاده از آن در انحصار هیچکس نیست و این امری کاملا پذیرفته شده و بدیهی در تمام دنیاست.

مستند شاکی (آزاده مسیح زاده) برگرفته از یک اتفاق واقعی و اخبار منتشرشده از آن در روزنامه های جام جم، ایران و سایت تیترآنلاین به تاریخ های ۳ /۲ /۱۳۹۱ و ۴ /۲ /۱۳۹۱ و همچنین گزارش خبری سیمای استان فارس است و صِرف خواندن و بازگو کردن یک خبر منتشرشده برای هیچ شخصی، حق مالکیت ایجاد نمی کند. بنابراین تشابهات بین این ۲ فیلم مستند و داستانی از یک سو از منبع مشترک ۲ اثر در واقعیت و اخبار رسانه ها و از سوی دیگر از آموزش ها و سبک و سیاق مدرس ورکشاپ اصغر فرهادی ناشی شده اند و با قطعیت می توان گفت که هیچ گونه تخلف و نقض حقوقی اتفاق نیفتاده و ادعاهای مطرح شده کاملاَ مردود هستند.

در بخشی دیگر از نظریات کارشناسی تأکید شده که شاکی از مجموع ده ها ساعت تصاویر جلسات ورکشاپ اصغر فرهادی، فیلمی یک ساعته مونتاژ کرده که در آن جرح و تعدیل های یک جانبه ای صورت گرفته و تنظیم به نفع شده و تفاوت فاحشی بین تصاویر اصلی ورکشاپ و فیلم ارایه شده توسط شاکی به بازپرس در مرحله تحقیقات وجود دارد؛ لذا این فیلم مونتاژ شده از جلسات ورکشاپ که مبنای اصلی صدور کیفرخواست قرار گرفته، نامعتبر تشخیص داده می شود.

همچنین طبق بررسی مدارک پرونده و تصاویر ضبط شده از ورکشاپ، محرز شد که طرح روایی، ساختار، نوع برخورد با سوژه ها، نوع روایت، نحوه به چالش کشیدن ادعای سوژه ها، جای قرار گرفتن دوربین، نوع کادربندی، روش های برخورد اولیه و ثانویه با سوژه مستند، فضاسازی بهینه و حتی پایان بندی (پایان باز) و بسیاری دیگر از عناصر تشکیل دهنده فیلم مستند از طرف فرهادی به هنرجو ارایه و آموزش داده شده است، که کلیه آموزش ها در فیلم مونتاژ شده از جلسات ورکشاپ توسط شاکی حذف شده است.

💢 پایان بخش اول خبر
🕊 کانال حقوق رسانه
@HRLaw
💢 بخش دوم و پایانی خبر - اصغر فرهادی تبرئه شد
♨️ حکم دادگاه پرونده نقض حقوق مؤلف در فیلم «قهرمان»: شکایت شاکی علیه اصغر فرهادی رد شد


بر همین اساس، طرح ارایه شده به هنرجو از جانب فرهادی، فراتر از یک ایده و طرح اولیه و خام بوده و در واقع نوعی پترن است که چارچوبی کامل برای شکل گرفتن روایت در مستند بوده و راهنمایی های جزبه‌جز مدرس و تأثیرات مستقیم او در ساخت مستند مذکور کاملا مشهود است.

در بررسی های صورت گرفته تصریح شده که فیلم «قهرمان» به لحاظ مفهوم، داستان پردازی، ساختار، شخصیت پردازی، اجرا و تمامی عناصر خلاقه هنری مورد بحث در حوزه حقوق مؤلف مسیری کاملا مستقل و متفاوت از مستند - و حتی همان اتفاق واقعی و اخبار منتشر شده - را طی می کند و از هیچ زاویه ای اتهام نقض کپی رایت به آن وارد نیست.»

🕊 کانال حقوق رسانه @HRLaw
🔸به منظور توسعه و ترویج حقوق و موسیقی، مشارکت‌های حقوقی، فرهنگی، هنری و رسیدگی به مشکلات و موانع هنرمندان در حوزه موسیقی، تفاهم نامه‌ای در اسفند ۱۴۰۲، میان خانه موسیقی ایران به مدیرعاملی دکتر حمیدرضا نوربخش و موسسه فرهنگی هنری حقوق و هنر به مدیرعاملی دکتر وحید آگاه به امضا رسید.
در این راستا تلاش برای رفع چالش‌های حقوقی اهالی موسیقی، برگزاری نشست‌های علمی و پژوهشی در حوزه های حقوقی مرتبط با هنر به ویژه موسیقی از جمله برنامه های مشترک آینده خانه موسیقی ایران و موسسه حقوق و هنر خواهد بود.
به امید حرکت مستمر و پایدار در جهت تحقق خواسته‌های طرفین و جامعه هنری.

@lawandart99
@iranhmusic
2024/10/05 15:29:54
Back to Top
HTML Embed Code: