Telegram Web Link
Forwarded from پلیمر بوئین زهرا (sspbztu_admin)
📣 انجمن‌ علمی مهندسی پلیمر پردیس فنی و مهندسی بوئین زهرا با همکاری انجمن پلیمر دانشگاه صنعتی قم برگزار می‌کند:

« دوره آموزشی آشنایی با لینکدین »
⁉️ چگونه اولین انتخاب بهترین ها باشیم؟!



👩‍🏫 مدرس:
« سرکار خانم مهندس آزاده دادگر »
کارشناس توسعه استعدادها
کارشناس ارشد مدیریت منابع انسانی دانشگاه تهران

- ساخت گام به گام پروفایلی پربازدید در Linked in
- آموزش استفاده از ابزار های ارتباطی جهت یافتن شغل مورد علاقه
- ارائه نکات و تکنیک ها برای داشتن رزومه ای متمایز

📆 یکشنبه ۲۴ اسفند ۹۹
🕓 ساعت ۱۷ الی ۱۹

همراه با گواهی معتبر
امکان باز پخش دوره
امکان پرسش و پاسخ حتی پس از دوره
ارائه جزوه و خلاصه نکات دوره

ثبت نام :
🆔 @SSPBZTU_Admin
📞 +989190831109
T.me/SSPBZTU
🔷هات پلیت Hat Plate


🔹هات پلیت یا اجاق بشقابی، یکی از تجهیزات آزمایشگاهی پرکاربرد و مورد استفاده در محیط های آزمایشگاهی می باشد که عموما بعنوان یک صفحه حرارتی، برای ترکیب کردن و حل کردن محلول ها و گرم کردن نمونه ها در ظروف آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرد.

🔹کاربرد هات پلیت (Hot plate)

این دستگاه کوچک و رومیزی، با داشتن صفحه مسطح از جنس آلومینیوم (فلز های رسانا) و یا سرامیک، برای قرار گیری شیشه آلات آزمایشگاهی حاوی محلول و برخورداری از دو المنت حرارتی ( حداقل)، باعث گرم شدن انواع نمونه ها (مایع و جامد) و یا ترکیب آن ها می شود.

علاوه بر این هات پلیت آزمایشگاهی ضمن داشتن المنت گرمایی برای انجام فرآیند تولید گرما، از نور مادون قرمز (جهت تولید گرما)، مقاوم الکتریکی، کنترل گر دما، پیچ چرخش، موتور (عموما بصورت القای تک فاز۲) و یک سیستم کنترل خاموش و روشن نیز برخوردار است که همین امر باعث شده تا در آزمایشگاه ها و دیگر مصارف عمومی تولید و مورد استفاده قرار گیرد.

🔹طرز کار با هات پلیت آزمایشگاهی

در صورت استفاده از هات پلیت آزمایشگاهی و گرم کردن نمونه های داخل ظروف شیشه ای آزمایشگاهی، می تواند به دو روش زیر عمل نمایید:

١.روش معلق سازی

در این روش برای گرم کردن محلول ها، از تماس غیر مستقیم ظروف با هات پلیت استفاده می کنیم؛ بدین صورت که با معلق سازی ظروف شیشه ای در بالای صفحه هات پلیت و عدم تماس مستقیم، در ابتدا دمای ظروف را کاهش می یابد و سپس باعث گرم شدن محلول ها می شود. این روش برای فرآیندهایی که نیازمند دمای زیر جوش هستند و یا از یک منبع دمایی بالا برخوردارند، بسیار مناسب می باشد.

٢.روش سرپا کردن ورق قلع

در این روش با قرار گیری ظرف شیشه ای بالای صفحه هات پلیت، ورقه قلعی را از قسمت بالای ظرف و تا پایین سطح دستگاه می پوشانیم تا علاوه بر پوشانده شدن ظرف، بیشتر قسمت های هات پلیت آزمایشگاهی نیز پوشانده شود. سپس از این طریق محلول های موجود درون ظرف را به تدریج گرم می نمایید.

👈🏻همچنین این روش برای ظروف شیشه ای که باید در دمای بالا گرم شوند بسیار مناسب است.

#ابزاردان

🆔@khustemcell

▫️منابع:
https://www.mrclab.com/a-guide-to-choosing-hot-plates-for-the-laboratory

https://shimipajouh.com/1398/08/12/%D8%A7%D9%86%D9%88%D8%A7%D8%B9-%D9%87%D8%A7%D8%AA-%D9%BE%D9%84%DB%8C%D8%AA-%D8%A2%D8%B2%D9%85%D8%A7%DB%8C%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C/

https://www.youtube.com/watch?v=XohJBrA_qL4
🔷 همزن مغناطیسی Magnetic Stirrer


🔹در این هفته از #ابزاردان قراره که با یک دستگاه پرکاربرد دیگر آشنا شیم 🤩
.
🔹همزن مغناطیسی Magnetic Stirrer یا اصطلاحاً استیرر یکی از تجهیزات عمومی آزمایشگاهی است که برای هم زدن مایعات استفاده می شود.

👈🏻از دستگاه استیرر برای هم زدن مایعات با حجم و تعداد کم استفاده می شود.

•دستگاه استیرر در اغلب
موارد جایگزین مناسبی برای شیکر آزمایشگاهی می باشد.

•برخی از دستگاه های استیرر در صورت نیاز به گرمایش مایع، امکان حرارت دهی را نیز همزمان فراهم می کنند که به آن هیتر استیرر Heater Stirrer گفته می شود.

🔹اساس کار استیرر یا همزن مغناطیسی

مکانیسم دستگاه استیرر به این صورت است که با ایجاد میدان مغناطیسی، میله ی مغناطیسی یا magnet غوطه ور در مایع شروع به چرخش سریع میکند و باعث به هم خوردن مایع می شود.
این میدان مغناطیسی می تواند توسط یک آهنربای دوار و یا مجموعه ای از آهنرباهای الکتریکی ثابت قرار گرفته در زیر صفحه دستگاه، ایجاد شود.

•سرعت چرخش مگنت بر اساس تنظیم این میدان مغناطیسی تعیین می شود.

•مگنت معمولا دارای یک پوشش تفونی و گاهی پوشش شیشه ای می باشد. پوشش شیشه ای اغلب برای محلول های شامل فلز قلیلیی بکار می رود. هر دو پوشش کاملاً خنثی هستند و با اجزای محلول هیچگونه واکنشی ایجاد نمی کنند.

•مگنت دارای طول های مختلف و معمولاً از چند میلیمتر تا چند سانتیمتر می باشد. برای برداشتن مگنت از درون محلول هم از ابزار خاصی با پوشش تفلونی استفاده می شود

🔹مزایا و معایب استفاده از استیرر

از استیرر اغلب در آزمایشگاه های تحقیقاتی شیمی و زیست شناسی استفاده می شود. استفاده از استیرر برای همزدن مایعات نسبت به استفاده از سایر تجهیزات همزن موتوری ارجحیت دارد، دلیل آن هم کم سرو صداتر بودن، بازده بالاتر و عدم وجود قطعات متحرک با احتمال شکستگی و سایش در مقایسه با مگنت می باشد. همچنین مگنت ها عملکرد خوبی در ظروف آزمایشگاهی از جنس شیشه دارند، زیرا شیشه تأثیر چندانی بر میدان مغناطیسی ندارد. علاوه بر آن، به دلیل اندازه کوچک دستگاه استیرر تمیز کردن آن نسبت به سایر تجهیزات همزن بسیار راحت می باشد و نیاز به روانکار هم ندارند.

در عین حال کوچک بودن اندازه مگنت نشان دهنده این است که همزن مغناطیسی یا استیرر تنها می تواند برای مقادیر کم نمونه مورد استفاده باشد. از طرف دیگر مگنت نیز نسبت به مواد غلیظ و سوسپانسیون شدید تا حدی ضعیف عمل می کند. به همین دلیل برای حجم های بیشتر مایعات و محلول های غلیظ معمولاً از دستگاه های مکانیکی مانند شیکر استفاده می شود.




#ابزاردان

🆔@khustemcell

▫️منبع:


https://www.sciencedirect.com/topics/engineering/magnetic-stirrer/
💠انجمن علمی علوم جانوری دانشگاه خوارزمی با همکاری انجمن های علمی حوزه زیستی سراسر کشور و شرکت فناور ویرا تجهیز مهام آریا برگزار می‌کند. 💠

💄دوره آموزشی ساخت محصولات آرایشی گیاهی

(( با رویکرد کارآفرینی در سراسر کشور ))

🧬🦠🧫🧪ویژه دانشجویان و فارغ التحصیلان در رشته های حوزه زیستی

👨‍🏫مدرس : خانوم سبا کافی

💠 دانشجوی ترم آخر بیوتکنولوژی دانشگاه تهران

💠 مدرس موفق دوره های آموزشی ساخت محصولات آرایشی و بهداشتی گیاهی در کشور

📝آموزش ساخت :

🔖کوکتل پدیکور

🔖بالم لب

🔖رژ لب

🔖لوسیون

🔖اسکراب

🔖بادی باتر

📆 31،30،24،23ا اریبهشت سال 1400 از ساعت 13 الی 16(یک روز را انتخاب کنید دوره یک روزه ست)

📌در بستر اسکای روم

😱 ارزش دوره 600 هزار تومان میباشد که با کد معرف به صورت رایگان در این دوره شرکت کنید و مدرک حضور دریافت کنید.

‼️ ظرفیت محدود

🌐برترین های این دوره می‌توانند در دوره گیاهان دارویی نیز شرکت کنند.

📞جهت دریافت اطلاعات بیشتر، کد معرف و لینک ثبت نام به ایدی زیر رجوع کنید:
🆔@sarrrrrrrrra


پس از نهایی شدن ثبت نام لینک ورود برای شما Email خواهد شد.
🔷استفاده از نوعی بیومواد برای ترمیم سریعتر استخوان

🔹پژوهشگران پیش از این مولکولی به نام JNK3 را کشف کرده بودند که یک عامل کلیدی برای افزایش حساسیت سلول های بنیادی کودکان به محیط آن ها و بازسازی بهترشان در مقایسه با بالغین بود.

🔘این کشف تا حدی توضیح می دهد که چرا کودکان ترمیم استخوان سریع تری در مقایسه با بزرگسالان دارند.
بر مبنای این یافته آن ها بیوماده جدیدی را تولید کردند که ساختار بافت استخوانی را تقلید می کند و حاوی نانوذراتی است که JNK3 را فعال می کند.

🔘تست این زیست ماده روی مدل های پیش بالینی نشان داد که این زیست ماده می تواند یک ماه بعد از استفاده، نواقص استخوانی بزرگ را سریع تر درمان کند و التهاب را کاهش دهد.

🔹این زیست ماده جدید، در مقایسه با زیست مواد بارگیری شده با داروها به طور بی خطرتر و موثرتری استخوان را ترمیم می کند و عوارض جانبی مربوط به آن ها را نیز ندارد.

#سلول_درمانى

🆔@khustemcell

▫️منبع:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0142961220307869?via%3Dihub
انجمن سلول هاى بنيادى و مهندسى بافت pinned «💠انجمن علمی علوم جانوری دانشگاه خوارزمی با همکاری انجمن های علمی حوزه زیستی سراسر کشور و شرکت فناور ویرا تجهیز مهام آریا برگزار می‌کند. 💠 💄دوره آموزشی ساخت محصولات آرایشی گیاهی (( با رویکرد کارآفرینی در سراسر کشور )) 🧬🦠🧫🧪ویژه دانشجویان و فارغ التحصیلان…»
🔷پردازشگر بافت
(TISSUE PROCESSOR)


🔹بافت هایی که از بدن برای تشخیص فرایندهای بیماری گرفته شده است ، توسط پردازشگر بافت (Tissue processor) در آزمایشگاه بافت شناسی، پردازش می شود. فرایند پردازش بافت ها قبل از میکروتومی انجام می شود تا اسلایدهای میکروسکوپی تولید شده توسط آسیب شناسان در زیر میکروسکوپ  مشاهده شود.

🔹عملیات مورد نیاز
رایانه کنترل جریان پردازش از طریق پردازشگر بافت (Tissue processor) برای انجام خودکار تثبیت ، کمبود آب ، پاکسازی و اشباع پارافین از بافت را بر عهده دارد.نمونه ها باید در حین پردازش در یک محفظه کاملاً بسته ثابت بمانند.

🔹مشخصات فنی دستگاه:

•سبدهای بافتی فلزی / پلی پروپیلن با ظرفیت 35 کاست که می توانند توسط دو سبد منفرد یا دوتایی قرار داده شوند.
سبدهای بافت باید به گونه ای باشد که ته آن محکم بوده و بافت از آن به صورت خود به خودی خارج نشود.

•محدوده تنظیم دما 45-70 درجه سانتیگراد با امکانات قطع دما (دما باید ذکر شود)

•تسهیلات آزادانه قابل انتخاب و برنامه ریزی رایانه ای كه باید در دسترس باشد. ویرایش و تغییر آسان برنامه ها حتی در حین پردازش امکان پذیر است زمان نفوذ برای هر ایستگاه باید به طور جداگانه قابل برنامه ریزی باشد. تأخیر شروع برنامه باید بدون محدودیت زمانی قابل انتخاب باشد.

•عملکرد خلا داخلی با دستگاه کنترل دود.

•دستگاه ایمنی برای محافظت در برابر خشک شدن نمونه در صورت قطع برق. سطل ها باید هنگام قطع برق به داخل محلول مربوطه برگردند و در هوا معلق نمانند.

•صفحه نمایش LCD با کنترل ارگونومیک ، کنترل کاملاً محافظت شده با صفحه کلید محافظ کامل ، پیام هشدار دهنده / خطای زنگ شنیداری.

•قطع یک پردازش خودکار برای بارگیری مجدد یا برداشتن کاست ها قبل از پایان اجرا باید امکان پذیر باشد.

•یک سیستم باز که قادر به استفاده از کاست های استاندارد از بازارهای آزاد است.

•لوازم جانبی ، قطعات یدکی و مواد مصرفی برای پیکربندی سیستم

🔻 منتظر ادامه مطلب در هفته ى آينده باشید😇
#ابزاردان

🆔@khustemcell

▫️منابع:
https://www.leicabiosystems.com/knowledge-pathway/an-introduction-to-specimen-processing/

https://www.geniranlab.ir/vtour/geniran/
🔷اثر منفی ویروس COVID-19 بر روی سلول های عصبی

🔹اگرچه COVID-19 را بدوا یک بیماری تنفسی می شناسند، اما SARS-CoV-2 می تواند سایر اندام های بدن از جمله سیستم عصبی مرکزی را نیز تحت تاثیر قرار دهد و منجر به علایم مختلفی از سردرد گرفته تا از دست رفتن چشایی و بویایی و سکته و خونریزی مغزی شود.

🔹در پژوهشی جدید دکتر ایوازاکی و همکارانش توانایی SARS-CoV-2 برای تهاجم به ارگانوئیدهای مغزی مشتق از سلول های بنیادی انسانی را مورد آنالیز قرار دادند. محققین دریافتند که این ویروس می تواند نورون های موجود در این ارگانوئیدها را آلوده کند و از ماشین سلولی برای همانندسازی و تکثیر استفاده کند.

🔹به نظر می رسد که ویروس می تواند با تقویت متابولیسم سلول های آلوده، همانندسازی خودش را نیز افزایش دهد و این در حالی است که نورون های پیرامونی غیر آلوده به دلیل این که منبع اکسیژن شان کاهش می یابد، می میرند. به این ترتیب یک ایسکمی و مرگ سلولی موضعی در مغز اتفاق می افتد که عوارض شدیدی را برای فرد مبتلا ایجاد می کند.
این مطالعه می تواند منجر به یافتن درمان برای علایم عصبی مختلف مربوط به بیماری COVID-19 شود.

#سلول_درمانى

🆔@khustemcell

▫️منبع:

https://jvi.asm.org/content/95/10/e00140-21
💠 انجمن علوم جانوری دانشگاه خوارزمی با همکاری معاونت فرهنگی و پژوهشی دانشگاه برگزار میکند:

🔰 کارگاه آموزش مبانی و کاربردهای Real-Time PCR

👩🏻‍🏫 مدرس: دکتر المیرا بیرامی
(عضو هیات علمی دانشگاه خوارزمی )

🗓 زمان و ساعت برگزاری کارگاه:
پنجشنبه ۶ خرداد ١۴٠٠
ساعت ١۶ الی ١٩

⚠️ شرکت در این کارگاه رایگان میباشد🤯 ⚠️

🔖 بهمراه اعطای گواهی حضور از دانشگاه خوارزمی 🤩

🌀 ظرفیت تنها *۵٠* نفر 🌀
مهلت ثبت نام بسیار محدود

⁉️ جهت ثبت نام و دریافت گواهی به آدرس workshop.khu.ac.ir قسمت کارگاه ها مراجعه فرمایید.

🆔 @zoologykhu
2024/09/24 21:32:32
Back to Top
HTML Embed Code: