Telegram Web Link
💉سلول های بنیادی القایی و درمان کاردیومیوپاتی

🔷در #سلول_درمانی قراره تا در رابطه با توانمندی سلول های بنیادی بیش تر بدونيم🤩
اما در این قسمت می خوايم در زمینه درمان یکی از بیماری های قلبی صحبت كنيم.


🔹کاهش توانایی قلب در پمپ کردن خون می تونه منجر به ضربان های نامنظم(آریتمی)، لخته شدن خون، نارسایی قلب یا مرگ ناگهانی قلبی بشه. در حالی که فاکتورهای متعددی در بروز کاردیومیوپاتی اتساعی دخیل هستن، به نظر می رسه که یک سوم موارد این عارضه، ارثی باشه.شکل ارثی کاردیومیوپاتی اتساعی به دلیل تغییرات در ژن های مختلف صورت می گیره که شایع ترین آن ها ژن کد کننده لامین A و C (LMNA) است.به این نوع کاردیومیوپاتی، کاردیولامینوپاتی گفته ميشه که درمانی برای جلوگیری از شیوع یا پیشرفت اون ها وجود نداره و این امر به اين دلیل است که مکانیسم های بروز این بیماری مشخص نیست. محققین در انستیتو قلب و عروق استنفورد نشون دادن که از اون جایی که لامین ها در سلول های تمایز یافته بیان می شن و عملکرد نامناسب سلول های اندوتلیالی می تونه موجب نارسایی پیشرونده عضلات قلبی بشه، به نگاهی فراتر از عضلات قلبی برای شناسایی علل کاردیومیوپاتی اتساعی نیاز است.

🔹به این منظور، محققین،سلول های بنیادی پرتوان القایی رو از سلول های خون بالغ مشتق از افراد مبتلا به کاردیومیوپاتی اتساعی تولید کردن و اون ها رو به سلول های مختلفی از جمله سلول های اندوتلیالی تمایز دادن.با استفاده از این سلول ها اون ها نشان دادن که ارتباط مستقیمی بین تغییرات و موتاسیون ها در LMNA وجود داره و موجب تنگ شدن عروق خون و این تنگ شدن عروق خونی سبب کاهش توانایی پمپاژی قلب می شه.

🔹هم چنین اون ها نشون دادن که پروتئین KLF2 نیز نقش حیاتی رو در میانجی کردن عملکرد نامناسب سلول های اندوتلیالی در کاردیومیوپاتی اتساعی ارثی بازی می کنه.به عقیده محققین، پلت فرم iPSCs می تونه به عنوان یک کارآزمایی بالینی در ظروف آزمایشگاهی(clinical trial in-a dish) برای شناسایی داروهای جدیدی که بتونن کاردیومیوپاتی اتساعی را تسکین ببخشن استفاده شود.

#سلول_درمانی
🆔️@khustemcell
🔹️منبع
Reference:https://stm.sciencemag.org/content/12/554/eaax9276
🧫میکروپلیت ( Microtiter plate)


🔹️در این قسمت از #ابزاردان می خواهیم ببینیم این ابزار به درد بخور به چه دردی میخوره 😜😉

🔹️میکروپلیت ها،پلیت های مسطح با چندین چاهک است. استفاده از میکروپلیت امکان انجام تعداد زیادی آزمایش را در یک پلیت منفرد فراهم می‌کند. چرا که در واقع آزمایش کوچک سازی شده و هر چاهک، حکم یک لوله آزمایش کوچک را دارد. یکی از کاربردهای متداول پلیت میکروتیتر استفاده از آن در سنجش ایمونوسوربنت متصل به آنزیم ( ELISA) است. امروزه این روش اساس بسیاری از آزمایش‌های تشخیص پزشکی در انسان و حیوانات می‌باشد.

🔹️میکروپلیت‌ها عمدتاً دارای ۶، ۲۴، ۹۶، ۳۸۴ یا ۱۵۳۶ چاهک برای وارد کردن نمونه هستند. این چاهک‌ها در یک قالب مستطیلی شکل قرار گرفته‌اند. حتی میکروپلیت‌هایی با ۳۴۵۶ و ۹۶۰۰ چاهکی نیز به منظور کاربردهای خاص ساخته شده‌اند.

🔹️هر چاهک بر حسب نوع میکروپلیت، گنجایشی در حدود چند ده نانولیتر تا چندین میلی لیتر از مایع را دارد. میکروپلیت‌ها می‌توانند دماهای پایین یا بالا را برای مدت طولانی تحمل کنند. امروزه از این میکروپلیت‌ها جهت تحقیقات علوم زیستی مختلفی که مرتبط با فیلتراسیون، جداسازی، تشخیص نوری، ذخیره‌سازی، مخلوط سازی واکنش‌ها، کشت سلوب و بررسی فعالیت‌های ضد میکروبی هستند، استفاده می‌شود.

#ابزاردان
🆔️@khustemcell
▫️منبع

1)https://www.mattek.com/store/p24gtop-1-5-f-case/
2)https://en.m.wikipedia.org/wiki/Microplate
Forwarded from کانال اتحاد زیست شناسان (اتحاد زیست شناسان ایران "Uib") via @chToolsBot
🦠شیوع گسترده کرونا و افزایش آمار مبتلاها و فوتی‌ها، افکار عمومی را به سمت کشف داروی موثر و به خصوص واکسن مناسب سوق می‌دهد.
💉تولید واکسن اما و اگرهای بسیاری داشته و دارد؛ از توقف تحقیقات برخی شرکت‌ها گرفته تا خبر موفقیت برخی کشورها در تولید واکسن.
از همان روزهای اول هم گفته می‌شد تولید واکسن موثر، یک سال زمان نیاز دارد.
با نزدیک شدن به یک سالگی کرونا، حالا تردیدهای جدیدی مطرح شده است، از جمله این‌که این واکسن ها چه مدت ایمنی ایجاد می کند؟
یا چه مدت لازم است تا این واکسن به تولید انبوه برسد؟
و سوال‌ها و شبهاتی از این قبیل...

همراه ما باشید با وبینار بررسی ویروس کرونا با حضور پروفسور نصیری مشاور ارشد سازمان بهداشت جهانی و دکتر جعفری استادیار ایمنی شناسی پزشکی.

🆔@UIBiologists🌱💡
🧬سلول های بنیادی_بیماری پارکینسون

🔹️در این قسمت #سلول_درمانی قراره از پژوهش جدیدی که درباره نقش سلول های بنیادی در مقابله با بیماری پارکینسون است، با خبر شویم🤩🤗

🔹️پروتئینی به نام DJ-1 نقش حیاتی را در حفظ عملکرد سلول های عصبی بازی می کند. اگر بدن به هر دلیلی قادر نباشد مقادیر کافی از DJ-1 را تولید کند، سلول های عصبی مهم بدن می میرند. نتیجه این امر شروع بیماری های مخرب عصبی مانند پارکینسون خواهد بود.
▫️ تولید پروتئین های مهمی مانند DJ-1 می تواند به طور دائم مختل یا متوقف شود اگر برنامه ژنتیکی یا فرایندهای تولید این پروتئین ها ناقص باشد.

🔹️در این پژوهش جدید، محققان نمونه های سلول های پوستی را از بیماران پارکینسونی گرفته و آن ها را به سلول های بنیادی پرتوان القایی بازبرنامه ریزی کردند و در شرایط آزمایشگاهی آن ها را به سلول های عصبی تمایز دادند. این سلول های عصبی بسیار مشابه نورون هایی است که در نواحی تحت تاثیر قرار گرفته مغز قرار دارند.

🔹️از آن جایی که امکان جداسازی مستقیم نورون ها از مغز بیماران وجود ندارد(به دلایل سلامتی و اخلاقی)، بازبرنامه ریزی سلولی می تواند راهی برای ارزیابی ویژگی های بالینی نورون های بیماران در شرایط برون تنی باشد. با استفاده از این روش کروگر و تیمش توانستند یکی از دلایل اشکال ژنتیکی بیماری پارکینسون را شناسایی کنند که در آن ژن PARK7 جهش یافته است. الگوریتم بیوانفورماتیک دقیق نیز حاکی از شناسایی مواد بالقوه فعال برای درمان های دارویی بود. یکی از مواد شناسایی شده برای این شکل ژنتیکی بیماری پارکینسون ترکیبی به نام اسید فنیل بوتیریک اسید و RECTAS بود. به عقیده محققین ترکیب این دو ماده فعال و استفاده از آن ها در تست های آزمایشگاهی نشان داد که آن ها به طور موثری موجب افزایش تولید پروتئین مهم DJ-1 می شوند.

#سلول_درمانی
🆔️@khustemcell

▫️منبع
Reference:https://stm.sciencemag.org/content/12/560/eaau3960
Forwarded from کانال اتحاد زیست شناسان (اتحاد زیست شناسان ایران "Uib") via @chToolsBot
🦠شیوع گسترده کرونا و افزایش آمار مبتلاها و فوتی‌ها، افکار عمومی را به سمت کشف داروی موثر و به خصوص واکسن مناسب سوق می‌دهد.
💉تولید واکسن اما و اگرهای بسیاری داشته و دارد؛ از توقف تحقیقات برخی شرکت‌ها گرفته تا خبر موفقیت برخی کشورها در تولید واکسن.
از همان روزهای اول هم گفته می‌شد تولید واکسن موثر، یک سال زمان نیاز دارد.
با نزدیک شدن به یک سالگی کرونا، حالا تردیدهای جدیدی مطرح شده است، از جمله این‌که این واکسن ها چه مدت ایمنی ایجاد می کند؟
یا چه مدت لازم است تا این واکسن به تولید انبوه برسد؟
و سوال‌ها و شبهاتی از این قبیل...

همراه ما باشید با وبینار بررسی ویروس کرونا با حضور پروفسور نصیری مشاور ارشد سازمان بهداشت جهانی و دکتر جعفری استادیار ایمنی شناسی پزشکی.

🆔@UIBiologists🌱💡
🧫فلاسکFlask

🔷️در این قسمت از #ابزاردان قصد داريم تا با فلاسک که یکی از ظروف پرکاربرد کشت سلولی هست، آشنا بشيم🤩

🔹️ظروف کشت ضمن مدیریت محیط داخلی مجاور سلول ها، همچون سدی از ورود آلودگی ها به داخل محیط نیز جلوگیری می کند. برای سلول های چسبنده، ظروفی مانند فلاسک بستر مناسب و مداومی برای اتصال سلول ایجاد می كنند.از دیگر مشخصات ظروف کشت می توان به فراهم کردن دسترسی آسان به سلول ها و سطوح دید نوری شفاف اشاره کرد.

🔹️Alexis Carrel
اولین کسی بود که توانست در دهه 1920 فلاسک را به شکل امروزی و البته شیشه ای مورد استفاده قرار دهد. پس از توسعه بیشتر این فلاسک ها، امروزه فلاسکهای پلاستیکی با طیف وسیعی از ویژگی ها، اشکال مختلف و با چندین طرح مختلف در موقعیت گردن در دسترس هستند. انتخاب طرح بستگی به تکنیکهای کشت سلول مورد استفاده و همچنین ترجیح شخصی دارد. این فلاسک ها در سایز ها T12.5, T25, T75 و … در اختیار بوده و همچنین مارک های بزرگی مانند SPL، BIOfil و … در این صنعت مشغول به کار هستند.

#ابزاردان
🆔️ @khustemcell

منبع:
https://www.geniranlab.ir/%D9%81%D9%84%D8%A7%D8%B3%DA%A‌9-%DA%A9%D8%B4%D8%AA-%D8%B3%D9%84%D9%88%D9%84%DB%8C-%DA%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D8%9F
💊🧪پتانسیل استفاده از اگزوزوم های مشتق از سلول های بنیادی


🔹در این قسمت از #سلول_درمانی قرار هست تا با اگزوزوم ها آشنا بشيم🤩


🔹اگزوزوم ها را بعد از آزادسازی از سلول می توان در همه ى مایع بدن از جمله خون، ادرار و بزاق مشاهده کرد. به دلیل این که اگزوزوم ها پروتئین های سطحی و سیتوپلاسمی، mRNAs، میکروRNAها و ... را حمل می کنند، می توان محتویات آن ها را به عنوان مارکری برای بسیاری از فرایندهای فیزیولوژیک یا پاتولوژیک مربوط به سلول در نظر گرفت. برای مثال، اگزوزوم ها در بسیاری از فرایندهای سرطانی مانند متاستاز و ... یا مشکلات متابولیک مانند دیابت و چاقی و ... دخیل هستند. این اگزوزوم ها می توانند تا فواصل دور بدن پراکنده شوند و siRNAها و یا مواد از نظر دارویی فعال را منتقل کنند و همین امر آن ها را به یک ابزار برای انتقال دارو تبدیل می کند. در این میان اگزوزوم های مشتق از سلول های بنیادی، مزایای درمانی قابل توجهی شبیه سلولی که از آن منشا گرفته اند را نشان داده اند.

🔹خون بند ناف دارای اگزوزوم های مترشحه از سلول های بنیادی است که مطالعات نشان داده است سطح وجود آن ها بیشتر از مغز استخوان و همین امر آن را منبع ایده آلی برای تولید اگزوزوم ها معرفی کرده است. این اگزوزوم های مشتق از سلول های بنیادی دارای پتانسیل سلول های والدی هستند و می توانند در بازسازی آسیب های اندام های مختلف از طریق مدیفه کردن عملکرد و فنوتیپ سلول های هدف مشارکت کنند. مطالعات نشان داده است که اگزوزوم های مشتق از خون بند ناف ممکن است بهبودی بافت اپیدرمی را تسریع کند، رگزایی را تقویت کند و تشکیل بافت اسکار را در زخم های جلدی کاهش دهد.


#سلول_درمانی
🆔 @khustemcell

▫️منبع

https://www.cryo-cell.com/treatments-research/cord-blood-cord-tissue-research/potential-in-umbilical-cord-exosomes
سلام به همگى☺️

از امروز قرار هست كمى راجع به تكنيك ها و روش هاى آزمايشگاهى كه زياد باهاشون در آزمايشگاه سر و كار داريم هم مطالبى رو خدمتتون ارائه كنيم.

🔸در اولين موضوعِ اين هفته، مى پردازيم به: كروماتوگرافى (Chromatography) كه در همه آزمايشگاه هاى علوم پايه به خصوص بيولوژى و شيمى،به كار ميره.

🤔اما براى چه كارى؟!

🔸براى جداسازى اجزاى تشكيل دهنده ى يك مخلوط. يعنى با اين روش ميتونيم به خوبى اجزاى تشكيل دهنده ى مخلوط رو تحليل و بررسى كنيم.

🔸در كل ٤ دسته ميشن و اساس كار همه ى اون ها يكسانه؛

•كروماتوگرافى گازى GC
•كروماتوگرافى مايع
•كروماتوگرافى تبادل يونى
•كروماتوگرافى ميل تركيبى


امروز بيشتر راجع به كروماتوگرافى گازىGC كه خيلى زياد هم در رشتمون باهاش سروكار داريم رو توضيح ميديم.

🔸كروماتوگرافى گازى اولين بار در سال ١٩٥٢ براى جداسازى اسيد هاى چرب استفاده شد، اما همونطور كه پيش تر گفتيم،كار اصلى همه اون ها به عنوان متد تجزيه اى مناسب براى شناسايى و اندازه گيرى تركيباتِ.

🔺تركيباتى كه با اين تكنيك قابل اندازه گيرى هستن بايد فرار بوده و پايدارى دمايى بالايى داشته باشن


اما اساس كار چيه

مثل ساير دسته هاى كروماتوگرافى، اساس جداسازى در اين تكنيك بر مبناى فاز ساكن و فاز متحرك ( گاز بى اثر مثل هليوم،آرگون يا نيتروژن) هستش.در اين متد عموما از ستون هاى كپيلارى( كه عمدتا٦٠-٣٠متر طول و قطر بسيار كمى دارند)، به عنوان فاز ساكن استفاده ميشه.

🔸جداسازی ترکیبات برمبنای قدرت برهمکنش متفاوت ترکیبات نمونه با فاز ساکن صورت ميگیره به گونه ای که ترکیباتی از نمونه که برهمکنش قوی تری با فاز ساکن دارن به مدت طولانی تری در ستون کپیلاری باقی ميمونن و در نتیجه این ترکیبات با زمان بازداری طولانی تری از سایر ترکیبات نمونه جدا ميشن.


🔸مطابق با شکلى كه براى شما قرار داده شده، یک سیلندر گاز حامل به دستگاه کروماتوگرافی گازی متصل هست و وظیفه ی حمل نمونه ی تزریق شده به دستگاه را برعهده داره. وقتی نمونه ی مجهول (که به صورت محلوله) به محل تزریق(injector)دستگاه تزریق میشه، تحت تاثیر دمای محل تزریق سریعا تبخیر شده و به فرم گازی در میاد و همراه با گاز حامل در طول ستون کپیلاری به جلو رونده ميشه.در اطراف ستون کپیلاری محفظه ی دمایی (oven) قرار داره ودرجه حرارت لازم برای برهمکنش بیشتر بین فاز ساکن و ترکیبات نمونه را فراهم می كنه تا جداسازی بهتری صورت بگیره. یک آشکارساز در قسمت انتهایی ستون تعبیه شده تا غلظت ترکیبات خروجی از ستون رو اندازه گیری كنه؛ مبنای این اندازه گیری براساس یک نمونه ی استاندارد با غلظت مشخه.طورى که میزان ارتفاع یا سطح زیر پیک نمونه مجهول با ارتفاع یا سطح زیر پیک نمونه ی استانداردی که زمان بازداری یکسانی با نمونه ی مجهول داره سنجیده میشه و از این رو غلظت نمونه مجهول براساس غلظت نمونه ی استاندارد محاسبه و این اطلاعات به صورت گراف کروماتوگرام ثبت میشه.

#تکنیک
🆔@khustemcell

⚪️ منبع
https://www.britannica.com/science/chromatography
2024/09/25 13:26:11
Back to Top
HTML Embed Code: