Telegram Web Link
انجمن علمی دانشجویی سلول های بنیادی و مهندسی بافت دانشگاه خوارزمی برگزار می‌کند

💠بازدید علمی یک روزه از پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری 💠

بازدید از بخش های مختلف پژوهشکده ها و خدمات فعال این مرکز

📍مخاطبین: ویژه دانشجویان کارشناسی رشته های زیست شناسی

🗓تاریخ برگزاری: دوشنبه ۲۵ اردیبهشت
زمان برگزاری: ساعت ۱۰ الی ۱۳

📊ظرفیت: ۲۰ نفر
🔺️شرکت برای علاقمندان رایگان است🔺️

🚌آدرس: اتوبان تهران-کرج، کیلومتر ۱۵، شهرک علم و فناوری پژوهش

🌐برای ثبت نام و اطلاعات بیشتر به آیدی تلگرامی @stemcell_admin پیام دهید‌.

-------------------------------------------
آخرین اخبار انجمن را از کانال تلگرامی انجمن دنبال کنید👇
@khustemcell
🔴حل رمز و راز چگونگی ورود مواد مغذی به سلول ها!


🔸پروتئین های ادغام شده در غشای سلولی نقش مهمی در انتقال مواد مغذی به مقصد مورد نظر در سلول های ما دارند.اگر این سیستم حمل و نقل نادرست عمل کند و متابولیت ها نتوانند به هدف خود برسند، می تواند اثرات نامطلوبی بر سلامت انسان داشته باشد، از بیماری های نادر گرفته تا اختلالات عصبی و حتی سرطان.

🔹درک عمیق‌تر از نحوه انتقال متابولیت‌ها به سلول‌ها می‌تواند راه را برای درمان‌های بالقوه برای بیماری‌های مرتبط با انتقال متابولیت هموار کند.اما تطبیق پروتئین‌هایی که کدام مواد مغذی را انتقال می‌دهند دشوار بوده است. تا به امروز، حدود 30 درصد از پروتئین‌های حامل هنوز به مواد مغذی خود نقشه‌برداری نشده‌اند.

🔸می‌توان کولین مکمل را بدون نسخه دریافت کرد. این کولین به راحتی تجویز می‌شود و بیماران می‌توانند سطوح نسبتاً بالایی از آن را تحمل کنند. نتایج همچنین ممکن است راه را برای اکتشافات بیشتر هموار کند که عملکرد درونی سایر پروتئین‌های حمل‌ونقل و بیماری‌هایی را که با اختلال عملکرد آنها مرتبط هستند، از بین ببرد.

#news
بخش دوم

🔹با شناسایی سیستماتیک پروتئین‌های حمل‌ونقل اصطلاحا یتیم، می‌توان اسرار را نه تنها در زیست‌شناسی انسان، بلکه در سلامت انسان نیز حل کرد. متابولیت در انبار کاه حدود 5000 متابولیت مختلف در خون انسان وجود دارد و دانشمندان هنوز نمی دانند که چه تعداد از آنها وارد سلول می شوند.

🔸دانشمندان ارتباط بین ناقل ها و متابولیت ها را در کل ژنوم انسان نشان دادند. ریخته‌گری یک شبکه گسترده و یک متابولیت کولین به شدت با پروتئین انتقال غشایی به نام FLVCR1 مرتبط است. می‌توان پروتئین‌های حمل‌ونقل متعدد مرتبط با متابولیت‌های خاص را بیرون کشید. محققان تصمیم گرفتند روی کولین تمرکز کنند زیرا قوی ترین سیگنال را داشت.

🔹کولین همچنین به دلیل وجود بیماری های مرتبط با کمبود آن، انتخابی جذاب بود. کولین یک جزء کلیدی غشای سلولی و انتقال‌دهنده‌ های عصبی است، بنابراین از نظر بیولوژیکی مهم است و کمبود کولین همچنین با اختلالات طیف الکل در جنین، تخریب عصبی، بیماری کبد و برخی سرطان‌ها مرتبط است.

🔸این واقعیت که مطالعات قبلی به ارتباط بین جهش‌های FLVCR1و PCARP (که منجر به مشکلات بینایی، ضعف عضلانی و مشکلات جهت‌گیری مکانی می‌شود) اشاره کرده‌اند، تنها این احساس را تشدید می‌کند که محققان به یک جفت احتمالی با پیامدهای مهم، دست یافته اند.

🔺کولینِ تایید کننده

🔹دانشمندان دریافتند که موش‌های بدون FLVCR1، در رحم می‌میرند اما اگر کولین مکمل به آنان داده شود، بیشتر عمر می‌کنند، و سلول‌های انسانی که ژن تولیدکننده FLVCR1 را ندارند، نه تنها دچار کمبود کولین هستند، بلکه می‌توانند متابولیسم شان را با ژن معادل در مگس‌ها اصلاح کنند. این نمایشی از این است که این ژن چقدر باید برای زندگی اساسی باشد.

🔸علاوه بر این، آزمایش روی جنین موش شواهدی ارائه کرد که جهش‌های FLVCR1 ممکن است با کولین مکمل قابل درمان باشند. اگر این امر در انسان نیز صادق باشد، به این معنی است که ممکن است ارائه کولینِ از دست رفته ی بیمارانِ PCARP از طریق یک مکمل غذایی، منطقی تر باشد تا تلاش برای تعمیر ناقلی که باید کولین را وارد سلول های آنها می کرد.

🔹دانشمندان می‌دانستند که PCARP با FLVCR1 مرتبط است، اما نمی‌دانستند که FLVCR1 با کولین مرتبط است، بنابراین ارائه کولین مکمل برای بیماران PCARP حتی در نظر گرفته نشده بود. این نمونه ای از این است که چگونه زیست شناسی پایه به ما اجازه می دهد تا به طور منطقی درمان ها را طراحی کنیم.

🔸درهمین حال، محققان قصد دارند از روش توصیف شده در این تحقیق برای شناسایی ارتباطات مرموز بیشتری بین متابولیت ها و ناقل ها استفاده کنند. با توجه به اینکه بسیاری از ناقلان با بیماری‌ها و اهداف دارویی مرتبط هستند، شناسایی این ناقل‌ها اولویت اصلی است. دانشمندان اکنون یک استراتژی مهم برای دستیابی به این هدف ابداع کرده‌اند.

ترجمه: #حانیه_بهتویی
#سارا_کاظمی_نژاد

برای مشاهده مقاله اصلی کلیک کنید.
------------------------------------
@khustemcell
انجمن علمی دانشجویی سلول های بنیادی و مهندسی بافت دانشگاه خوارزمی برگزار
می‌کند


🔬وبینار آنلاین نانو ذرات زیستی🔬

📖سر فصل ها:
🔹️مکانسیم تشکیل نانوذرات
🔸️روش های سنتز نانوذرات غیرزیستی
🔹️روش های سنتز نانوذرات  زیستی
🔸️مقایسه نانوذرات زیستی و غیرزیستی

🎤سخنران:
سرکار خانم نسیم نصیری
کارشناسی ارشد دانشگاه خوارزمی

🗓تاریخ: جمعه  ۲۹ اردیبهشت  ۱۴۰۲
ساعت: ۱۹ تا ۲۱

📺پلتفرم برگزاری: ادوبی کانتکت

📍شرکت برای عموم رایگان است.📍

برای ثبت نام در وبینار اینجا کلیک کنید.

🌐جهت دریافت اطلاعات بیشتر  به آیدی تلگرامی @stemcell_admin پیام دهید.

-----------------------------------------
آخرین اخبار انجمن را از کانال تلگرامی انجمن دنبال کنید👇
@khustemcell
🔴بیماری قلبی - استروژن بر تنظیم ضربان قلب تأثیر منفی می گذارد!


🔸بر اساس مطالعه ای که در Science Advances از دانشگاه لینکوپینگ در سوئد منتشر شده است، مشخص شده است که هورمون جنسی استروژن تأثیر مضری بر تنظیم ریتم قلب دارد. این مطالعه نشان می‌دهد که تأثیر استروژن می‌تواند با تغییرات ارثی تعامل داشته باشد و باعث ایجاد بیماری قلبی شود که ریتم قلب را مختل می‌کند، در حالی که سایر مواد درون‌زا ممکن است محافظتی را ارائه دهند.

🔹در طول زندگی، قلب تقریباً 2.5 میلیارد بار می زند که هر یک از آنها توسط یک تکانه الکتریکی آغاز می شود که منجر به انقباض دقیق و هماهنگ عضله قلب می شود. فعالیت الکتریکی قلب توسط منافذ ریز، معروف به کانال‌های یونی، کنترل می‌شود که غشاهای سلولی را طی می‌کنند و جریان یون‌ها را با بار الکتریکی در داخل و خارج سلول‌ها تنظیم می‌کنند. برخی از کانال‌های یونی به عنوان شتاب‌دهنده عمل می‌کنند، در حالی که برخی دیگر به عنوان ترمز عمل می‌کنند و با هم کار می‌کنند تا تک تک ضربان‌های قلب را در طول زندگی فرد تنظیم کنند.

#news
بخش دوم

🔸بیماری هایی که باعث ریتم غیر طبیعی قلب می شوند ممکن است در برخی موارد کشنده باشند. سندرم QT طولانی، LQTS، یکی از این بیماری ها است. در بیماران LQTS، قلب بیش از حد طبیعی طول می کشد تا هر ضربان قلب را تمام کند. این سندرم اغلب به دلیل یک تغییر ارثی مادرزادی یا جهش است که یکی از کانال های یونی قلب را تحت تاثیر قرار می دهد.

🔹محققان در تلاشش اند تا بفهمند کدام مواد در بدن بر عملکرد کانال‌های یونی تأثیر می‌گذارند.اگر بتوانند متوجه شوند که این مقررات چگونه کار می کند، شاید بتوانیم بفهمیم که چرا برخی از افراد بیشتر محافظت می شوند و برخی دیگر بیشتر ضربه می خورند.

🔸در این مطالعه، محققان به اثرات احتمالی هورمون جنسی استروژن علاقه نشان دادند. آنها وقتی از متخصصان قلب پرسیدند که چرا زنان نه تنها بیشتر از مردان تحت تأثیر قرار می گیرند، بلکه به شدت تحت تأثیر بیماری های ارثی خاصی قرار می گیرند که باعث ریتم غیر طبیعی قلب می شود، که به آن آریتمی نیز می گویند، به این ایده رسیدند. این در پرتو این واقعیت است که زنان به طور کلی محافظت بهتری در برابر بیماری های قلبی عروقی دارند. آیا می تواند ربطی به داشتن استروژن بیشتر در زنان نسبت به مردان داشته باشد؟

🔹در این مطالعه، محققان نوع کانال یونی را که اغلب در LQTS جهش می‌یابد مورد مطالعه قرار دادند که Kv7.1/KCNE1 نامیده می‌شود. کاهش عملکرد این کانال یونی یک عامل خطر برای افزایش خطر آریتمی است. برای اینکه بتوانند تاثیر استروژن بر این کانال یونی خاص را درک کنند، محققان آزمایش‌هایی را انجام دادند که در آن نوع انسانی کانال یونی را در تخم‌های قورباغه که فاقد این کانال یونی هستند، وارد کردند.

🔸محققان فعال ترین شکل هورمون جنسی استروژن، استرادیول را اضافه کردند و عملکرد کانال یونی را اندازه گرفتند. مشخص شد که عملکرد کانال یونی توسط استروژن مختل شده است، که محققان آن را به عنوان نشانه ای از افزایش خطر ابتلا به انواع خاصی از آریتمی تفسیر می کنند. سایر هورمون های جنسی تأثیری نداشتند.

🔹محققان همچنین متوجه شدند که دقیقا کدام بخش از کانال تحت تاثیر استروژن قرار گرفته است. آنها جهش های کانال یونی را که در خانواده های مبتلا به سندرم آریتمی ارثی یافت می شد را بیشتر بررسی کردند. برخی از جهش ها منجر به حساسیت بالای استروژن شدند، در حالی که برخی دیگر منجر به از دست دادن کامل کانال یونی حساسیت استروژن شدند.

🔸محققان نشان دادند که برخی جهش‌های ارثی که عملکرد کانال یونی را کاهش می‌دهند به نظر می‌رسد به حساسیت بالای استروژن کمک می‌کنند، بنابراین می‌تواند دو عامل خطر وجود داشته باشد که به‌ویژه در زنان حامل این جهش‌ها تعامل دارند. دانشپندان معتقدند که این مطالعه دلیل خوبی برای بررسی دقیق‌تر این موضوع در بیماران ارائه می‌دهد.

🔹محققان خاطرنشان می‌کنند که مهم است که بسیاری از اثرات مثبت استروژن را به خاطر بسپاریم و در زنانی که خطر ابتلا به LQTS ارثی دارند، استروژن احتمالاً می‌تواند یک عامل خطر باشد. LQTS نسبتاً نادر است و از هر 2500 نفر 1 نفر را مبتلا می کند.

🔸محققان LiU اخیراً مطالعه‌ای را در The Lancet eBioMedicine منتشر کردند که در آن مطالعه مشابهی را در مورد گروهی از مواد درون‌زا به نام اندوکانابینوئیدها انجام دادند. این مطالعه نشان داد که به نظر می رسد اندوکانابینوئیدها به عنوان عوامل محافظتی در LQTS عمل می کنند. به گفته محققان، یافته‌ها نشان می‌دهد که مطالعه این عوامل ممکن است در انسان مهم باشد، زیرا ممکن است به راه‌هایی برای افزایش سطوح اندوکانابینوئید برای مقابله با آریتمی منجر شود.

مترجم: #پانته‌آ_پناهی

برای مشاهده مقاله اصلی کلیک کنید.
-------------------------------
@khustemcell
بازدید از پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری در ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۲ با تلاش انجمن سلول های بنیادی و مهندسی بافت دانشگاه خوارزمی برگزار شد.

🔬در طول بازدید ضمن آشنایی با خدمات، پژوهشکده ها، مجلات فعال، فناوری های نوین و کارآفرینی ها، همچنین از مرکز آموزش های تئوری و عملی زیست فناوری، آزمایشگاه سلول های بنیادی و پزشکی بازساختی و کتابخانه پژوهشگاه بازدید انجام شد.

-----------------------------------
برای مطلع شدن از سایر فعالیت های انجمن، عضو کانال انجمن باشید👇
@khustemcell
⭕️انجمن علمی مهندسی کامپیوتر خوارزمی برگزار میکند:

🐍کارگاه مقدماتی پایتون

📝تعداد جلسات : ۷ جلسه

🔻 به صورت تعاملی به همراه حل تمارین مختلف و پیاده سازی یک پروژه در انتهای دوره و پشتیبانی آفلاین

زمان و مکان برگزاری :از ۱ تا ۲۲ خرداد ماه
شنبه و دوشنبه ساعت ۱۱:۳۰ تا ۱۳
سایت دانشکده فنی (کلاس ۲۱۲ طبقه دوم)

🧑‍💻مدرس دوره : یاشار زواری رضائی

💳هزینه دوره : ۱۵۰ هزار تومان
برای دانشجویان خوارزمی : ۷۵ هزار تومان

📩ثبت نام از طریق ارتباط با اکانت انجمن :@ce_khu_admin


🆔@ce_khu
انجمن علمی دانشجویی سلول های بنیادی و مهندسی بافت دانشگاه خوارزمی برگزار
می‌کند


🔬وبینار آنلاین نانو ذرات زیستی🔬

📖سر فصل ها:
🔹️مکانسیم تشکیل نانوذرات
🔸️روش های سنتز نانوذرات غیرزیستی
🔹️روش های سنتز نانوذرات  زیستی
🔸️مقایسه نانوذرات زیستی و غیرزیستی

🎤سخنران:
سرکار خانم نسیم نصیری
کارشناسی ارشد دانشگاه خوارزمی

🗓تاریخ: جمعه  ۲۹ اردیبهشت  ۱۴۰۲
ساعت: ۱۹ تا ۲۱

📺پلتفرم برگزاری: ادوبی کانتکت

📍شرکت برای عموم رایگان است.📍

برای ثبت نام در وبینار اینجا کلیک کنید.

🌐جهت دریافت اطلاعات بیشتر  به آیدی تلگرامی @stemcell_admin پیام دهید.

-----------------------------------------
آخرین اخبار انجمن را از کانال تلگرامی انجمن دنبال کنید👇
@khustemcell
Forwarded from Media
🔹️کارگاه تئوری و عملی PCR🔹️

🎗دریافت مدرک بین الملل🎗

با همکاری انجمن زیست شناسی ایران، شرکت زیست پرتو آریا و آزمایشگاه بهستون

📌محل برگزاری : کرج
📅تاریخ برگزاری : ۵ خرداد از ساعت ۹ صبح تا ۱۵ بعد ظهر

💲هزینه: ۸۰۰ هزار تومان + ۵ درصد تخفیف اعضای انجمن زیست شناسی ایران

🌐لینک جهت ثبت نام:
https://ibs.org.ir/services/detail/1035
2024/09/24 19:29:06
Back to Top
HTML Embed Code: