Telegram Web Link
🔹آقای مهدی علی پرست، ریاست محترم شورای شهر فردوس
🔹آقای دکتر خانی زاده، حقوقدان از فردوس
🔸آقای دکتر الهامی دانش اموخته و دبیر ادبیات از فردوس، مجری برنامه

@kheradsarayeferdowsi
مرواریدی از صدف فردوس

🔹 #گزارش محفل فرهنگی پاسداشت دکتر محمد جعفر یاحقی در شهر #فردوس
🔹بخش دوم

در ادامه این مراسم ،گروه کُرال بانوان، سرود ملی شهر فردوس را با برشمردن نمادها و نمودهای این شهر، و اجرای دو سرود ملی- میهنی دیگر به نوایی هم آهنگ و دلنشین،جمع خوانی کردند و کام جان همگان به حلاوت، شیرین تر گشت .
دیگر سخنران شب فرهنگی فردوس
اقای #کیال از فرهنگیان و محققان برجسته شهر فردوس بودند
ایشان که خود را در زمره شاگردان دکتر یاحقی می دانستند شاگردان استاد را به دو گروه تقسیم نمودند.
گروهی که مستقیم از کلاس ها و محافل علمی ایشان بهره برده اند و گروهی که از اثار پرمحتوا و پر شمار دکتر یاحقی استفاده کرده اند و به مدارج والای علمی رسیده اند.
وی گفت: " از ایشان بیش از چهل و اندی کتاب و سیصد مقاله منتشر شده است لذا از میان خرمن گل، گلچین کردن دشوار است.
نمی دانم از مطالعات، تحقیقات و تالیفات گسترده ایشان در شرق دور، کشور ژاپن بگویم و یا از غرب در جزیره بی آفتاب، از دانشگاه لیدن هلند و سخنان گهربار ایشان درباره شرق و شعر با دکتر دوبروین، استاد برجسته دانشگاه لیدن...!!؟؟
" صاحبان روح عالی را نشانی دیگر است ...!
کیال ازشیوه نویسندگی استاد گفت:
"انصافا قلم در دست این بزرگ مرد مَرکبی است رهوار، نثر زیبا واستوار و روان #دکتر_یاحقی در ردیف نثرهای پویا و زنده ادبیات و زبان فارسی است. بنده به عنوان معلم ادبیات که چهل و پنج سال است به کلاس می روم در ابتدای تدریس، نثرهای دکترعبدالحسین زرین کوب، دکتر غلامحسین یوسفی و دکتر اسلامی ندوشن را معرفی می کردم .ولی انصافا نثر زیبای آقای دکتر یاحقی در کتاب #آن_سال ها #جزیره_بی_افتاب، انسان را باخودش به جزایر انگلستان می برد. همانند دوربین فیلمبرداری که با دقت تمام همه چیز را تصویر می گیرد، انسان با نثر ایشان گام به گام همراه می شود.
هیچگونه تکلف و ناراستی در نثر ایشان نمی بینیم. در کتاب ان سال ها خواننده به سال های قبل از زلزله فردوس می رود و خود را در کوچه پس کوچه های شهر قدیم حس می کند.
آقای کیال در ادامه سخنانش به برشمردن برخی از آثار تالیفی دکتر یاحقی پرداخت:
از کدام کتابِ چهل و اندی تالیفِ ایشان سخن بگویم ....!!؟ جویبار لحظه ها، دیبای فیروزه، فردوس/ تون، کلید گنج سعادت، فرهنگ اساطیر، روضه های رضوانی و واژه نامه گویش فردوس که بهترین ماخذ شاعران محلی سرای شهر فردوس است آن هم با واژگانی درست و ترکیباتی صحیح.
کتاب ان سال ها هم خاطره است و هم حسب حال و می توان تمام این ها را در این کتاب، دید. تاریخ، جغرافیا، فرهنگ مردم ، آداب و رسوم و فهرست گسترده ای از واژگان ناب فردوسی.
آقای کیال در ادامه به بُعد دیگری از کارنامه علمی دکتر یاحقی اشاره نمود و گفت:
از فردوسی و شاهنامه بگویم...!؟
که دکتر یاحقی تمام زندگی پربار خویش را وقف فردوسی و شاهنامه کرده است.
سوگنامه سهراب، دیباچه پنجم شاهنامه، از پاژ تا دروازه رزان، چنین گفت دهقان، کتاب پاژ آن هم بصورت فصلنامه که در شماره ده فصلنامه پاژ، تصویر روی جلد این شماره، مزین به تصویر مسجد جامع فردوس بود و دکتر یاحقی در همین شماره درباره میر تونی و اشعارش استادانه، قلم زده است.
یادنامه ها، مهرنامه ها، ارج نامه ها همه این ها با همت والای دکتر یاحقی به سرانجام رسید .
خرد بر سر جان، یادنامه دکتر احمدعلی رجایی بخارایی، دانش و آزادگی درباره دکتر راشد محصل، ارج نامه درباره دکتر غلامحسین یوسفی نشان این است که دکتر یاحقی برای استادان والای ادبیات فارسی ارزش و احترام قائل است و از همه بیشتر، در این راه مایه گذاشته است.
از کارهای تاریخ بیهقی که بعد از کار مرحوم دکتر علی اکبر فیاض کار عالمانه ای انجام نشده بود. از تاریخ ادبیات ایران و جهان که بیش از ده سال در مدارس تدریس شد.
ایشان متفاوت با سبک دکتر ذبیح الله صفا ،به شیوه نوینی، دوره های تاریخ ادبیات را بر اساس شخصیت های برجسته هر دوره نام گذاری کردند. عصر رودکی، عصر فردوسی، عصر حافظ و... .

نثر دکتر یاحقی نمونه کامل سهل و ممتنع است که زبانزد خاص و عام است و حرف دل همه بزرگان ادبیات فارسی است که چقدر صمیمی و خودمانی بدون هیچ تکلفی با خوانندگان خویش سخن می گوید.
آقای کیال با قرائت اشعاری در حق استاد خویش کلام را به پایان برد:
دوست می دارم من این استاد نیکوحال را
همچنان گفتار دهقان، رستم و هم زال را
روضه های باغ رضوانش رزان تا پاژ را
روشنی بخشیده رستم نامه نقال را
تا جهان باشد دلش از بند غم ازاد باد
آرزو دارم هماره جام مالامال را




@kheradsarayeferdowsi
اهمیّت زبان فارسی

زبان فارسی برای ما ایرانیان از جهات مختلف اهمیت و شاخصیت دارد. نخستین شاخصیت زبان فارسی در حال حاضر این است که وسیلۀ تفاهم و گفت‌وگو بین اقوام مختلف ایرانی است. چنان‌که همگی می‌دانید، ایرانیان دارای قومیت‌های مختلف هستند و هر کدام از این قومیت‌ها برای خودشان زبان خاص دارند. گیلک، لر و بلوچ هر یک برای خود زبان خاص دارد، ولی وسیلۀ تفاهم بین این اقوام زبان فارسی است. یک گیلک با یک کرد به زبان فارسی صحبت می‌کند. یک آذربایجانی با یک بلوچ به زبان فارسی سخن می‌گوید. از این نظر زبان فارسی درواقع جزوی از هویت ماست. اگر اغراق نکنم، جزو بسیار مهمی از هویت ماست. در نظر بگیرید اگر زبان فارسی نبود هویت ایرانی چه حالی داشت؛ بنابراین باید زبان فارسی را از این جهت پاس بداریم. 
دومین اهمیت زبان فارسی در این است که در این زبان آثار بسیار مهمی به وجود آمده است. دانشمندان زبان‌شناس می‌گویند در جهان شش هزار زبان وجود دارد. بین این شش هزار زبان شما چند زبان می‌شناسید که در آن اثری مثل شاهنامه مثل غزلیات مولوی و سعدی و حافظ، مثل رباعیات خیام به وجود آمده باشد. درواقع تعداد این زبان‌ها بسیار اندک است، حتی می‌گویند که به سی تا هم نمی‌رسد که بسیار اندک است. از این نظر زبان فارسی اهمیت خاص خود را دارد. در صدر این آثار که به زبان فارسی اهمیت و شکوه می‌دهد شاهنامه قرار دارد. شاهنامه بزرگ‌ترین یادگار ادبی ماست.
مرحوم #محمدعلی_فروغی می‌نویسد که اگر به من ایراد نمی‌گرفتند، می‌گفتم که شاهنامه بزرگ‌ترین یادگار ادبی نوع بشر است؛ ولی یک دانشمند اروپایی به نام ویسلل که در حماسه‌های قدیم پژوهش کرده، دربارۀ شاهنامه می‌گوید: شاهنامه را باید در کنار کمدی الهی دانته، ایلیاد هومر و در کنار آثار شکسپیر قرار داد و این چهار تا را یادگار شکوهمند نبوغ بشری دانست.

دکتر حسن انوری


@kheradsarayeferdowsi
⭕️ مؤسسهٔ فرهنگی خردسرای فردوسی برگزار می‌کند:

📌 دورهٔ جامع مجازی آموزش ویراستاری در نرم‌افزار word

🔸سرفصل‌ها:
- ویرایش رایانه‌ای
- ویرایش فنی
- ویرایش زبانی
- ویرایش استنادی


مدرس: دکتر اعظم نیک‌خواه فاردقی

شروع دوره: ۱۱ تیرماه ۱۴۰۲
یکشنبه‌ها: ساعت ۱۹
مدت زمان دوره: ۲۴ ساعت

با ارائهٔ گواهینامهٔ معتبر

📌📌 برای اطلاع از جزئیات دوره و چگونگی ثبت‌نام با شمارهٔ زیر تماس بگیرید:

☎️   ۰۹۱۵۳۲۳۵۲۲۳ خانم رضاپور

@kheradsarayeferdowsi
#مؤسسه_خردسرای_فردوسی برگزار می کند:

اولین نشست حضوری
#ایران_شناسی در سال ۱۴۰۲

                       
📌 ایران‌شناسی (معرفی آثار ثبت شده در یونسکو)

مدرس: رجبعلی لباف‌خانیکی (باستان‌شناس و استاد دانشگاه)

شروع دوره: ۱۳ تیرماه ۱۴۰۲
سه‌شنبه‌ها: ساعت ۱۷
مدت زمان دوره: ۱۲ جلسه

با ارائهٔ گواهینامهٔ معتبر

📌📌 برای اطلاع از جزئیات دوره و چگونگی ثبت‌نام با شمارهٔ زیر تماس بگیرید:

☎️   ۰۹۱۵۳۲۳۵۲۲۳ خانم رضاپور

@kheradsarayeferdowsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#مؤسسه_خردسرای_فردوسی برگزار می کند:

اولین نشست حضوری
#شاهنامه_خوانی (ویژه کودکان و نوجوانان)

                       
📌 آموزش شاهنامه‌خوانی (کودک و نوجوان)
همراه با مهارت‌های بیان و گفتار

باحضور: نیلوفر توحدی

شروع دوره: ۱۷ تیرماه ۱۴۰۲
شنبه‌ و دوشنبه‌ها: ساعت ۱۱ صبح
رده سنی: ۷ تا ۱۰ ساله
مدت زمان دوره: ۸ جلسه

با ارائهٔ گواهینامهٔ معتبر

📌📌 برای اطلاع از جزئیات دوره و چگونگی ثبت‌نام با شمارهٔ زیر تماس بگیرید:

☎️   ۰۹۱۵۳۲۳۵۲۲۳ خانم رضاپور

@kheradsarayeferdowsi
آکادمی بامداد با همکاری مؤسسهٔ خردسرای فردوسی برگزار می‌کند:

دورهٔ مقدماتی
#آموزش_فارسی_میانه_پهلوی

مدرس: #دکتر_مجید_پوراحمد
دکترای فرهنگ و زبان‌های باستانی.

۸ جلسه.

#ثبت_نام و دریافت اطلاعات:
📞 ۰۹۰۳۳۰۹۵۷۱۷

مهلت ثبت نام تا ۲۰ تیرماه ۱۴۰۲.

خردسرای فردوسی؛
مشهد، انتهای بلوار معلم، بین میدان دندان‌پزشکان و فارغ‌التحصیلان. شمارهٔ ۲۲.

@kheradsarayeferowsi
@bamdadacademy_lit
www.instagram.com/bamdadacademy_lit
📌📌 انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور با همکاری ادارهٔ کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی و مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد برگزار می‌کنند:

#نکوداشت_دکتر_محمدرضا_راشدمحصل

با حضور و سخنرانی:

دکتر محمود شالویی
دکتر اصغر دادبه
دکتر محمدجعفر یاحقی
دکتر سلمان ساکت



🔸زمان: دوشنبه، ۱۹ تیرماه ۱۴۰۲، ساعت ۱۶

🔸مکان: مشهد، میدان آزادی، پردیس دانشگاه فردوسی مشهد، دانشکدهٔ ادبیات و علوم انسانی دکتر علی شریعتی، تالار فردوسی


@mafakherferdowsi
@kheradsarayeferowsi
#جشن_تیرگان

دکتر «میر جلال‌الدین کزازی» استاد دانشگاه و پژوهشگر برجسته ایرانی، اعتقاد دارد که جشن تیرگان، جشنی با کاربردی دوگانه و دو خاستگاه است؛ خاستگاه آیینی و اسطوره‌ای که به تیر یا تشتر (ایزد باران) ارتباط دارد و خاستگاه افسانه‌ای که همان افسانه رزمی آرش کمانگیر است. از این جهت، آمیختگی این دو جشن به یکدیگر، یعنی جشن تشتر و جشن بزرگداشت آرش و تیر، هر دو به واژه «تیر» بر می‌گردد که در زبان‌های پارسی گذشته، هم کوتاه‌شده نام تشتر است و هم به‌معنای آنچه با کمان می‌افکنند.

دکتر کزازی دراین‌باره می‌گوید:
جشن تیرگان جشن بزرگداشت تیر یا تشتر است. تشتر، ایزد باران بوده است؛ در ایران کهن، به همان سان، نام ستاره‌ای است که نشانه برترین این ایزد است؛ ستاره‌ای که پیشینیان بر آن بوده‌اند، هر زمان در آسمان پدیدار می‌شود، باران‌های بسیار باریدن خواهد گرفت.
در ایران، ابر، باران و آب، همواره ارزش آیینی و باورشناختی داشته است؛ زیرا از نگاهی فراخ، ایران همواره سرزمینی کم‌وبیش خشک بوده است. از همین روی، ایزد تشتر یا تیشتر که سرانجام به تیر فرو کاسته و کوتاهی گرفته‌ است، ایزدی شمرده‌ می‌شده است، بسیار گرامی و ارجمند، از همین ‌رو است که جشنی باشکوه را که به نام این ایزد نامیده می‌شده است و می‌شود، به پاس بزرگداشت او برمی‌گزارده‌اند؛ جشن تیرگان...
استاد کزازی در ادامه، به خاستگاه دیگر جشن تیرگان و افسانه‌های کهن مرتبط به آن اشاره می‌کند:
جشن تیرگان جشنی است که به پاس‌ کاری بزرگ و بی‌مانند و ورجاوند که کماندار نام‌بردار ایران، آرش انجام داد، برگزار می‌شود. هفت سال، ایرانیان با تورانیان که به ایران تاخته بودند، گرم نبرد بودند. خشکی و تنگ‌سالی هم بر دشواری‌ها و گرفتاری‌های جنگ افزوده بود. به‌گونه‌ای که هم ایرانیان و هم تورانیان در رنج افتاده بودند از تنک‌توشگی، نبرد هم به فرجام نمی‌آمد. سرانجام بر آن نهادند که به شیوه‌ای دیگر، آن کشاکش و نبرد دیریاز را به پایان بیاورند.
آن راه چاره که یافته بودند، این بود که کمانداری از ایران، تیری بیفکند و مرز میان ایران و توران را با آن تیر، نشانه بزند. تورانیان این راه چاره را بسیار پسندیدند و آن را یکسره به سود خود پنداشتند؛ زیرا بر این باور بودند که تیر به هر پایه پرشتاب باشد و تیزپر، پهنه‌ای را هرگز در‌ بر‌ نخواهد گرفت.
کمانداری که برگزیده شد تا بدین کار شگرف دست بیازد، جنگ‌آوری پیر بود به نام آرش. او در روزی بر نهاده بر ستیغ کوه رویان در طبرستان برآمد؛ همه توان و جان خود را در تیری که می‌خواست افکند؛ در دمید و فرو فشرد؛ تیر را در انداخت. تیر با نیرویی فراسوی و شگفت‌آور، بیابان‌ها، جنگل‌ها، دریاها، شهرهای گوناگون را درنوردید، در دور جای، در کنده گردو بنی، فرو رفت؛ در شهری به نام حلم در فرارود.
افراسیاب تیر را نشان زده بود؛ هنگامی که تیر را پس از زمانی دراز، از آنجا به نزد وی آوردند، نشان و مهر خویش را بر تیر دید و سخنی بیش نداشت که بر زبان براند؛ مگر آنکه، آن مرز را درست‌ و روا بشمارد و سپاه خود را از ایران بیرون بکشد. هنگامی که این تیر افکنده شد و آن مرز نشان گرفت، خشکسال و تنک‌توشگی هم به پایان آمد؛ باران‌های سیل‌آسا باریدن گرفت. این رخداد فرخنده ‌بنیاد، انگیزه‌ای شد که ایرانیان، آن روز را روزی بزرگ بشمارند و آن را جشن بگیرند.

#جشن_تیرگان
#میرجلال‌_الدین_کزازی
#آرش_کمانگیر

@kheradsarayeferdowsi
#آرش_کمانگیر

گزیده‌ای از منظومه بلند «آرش کمانگیر» سروده «سیاوش کسرایی» را بخوانید؛ چراکه به زعم بسیاری از افراد، مردم این روزگار، آرش را با سیاوش شناختند:

مرزهای ملک
همچو سرحدات دامنگستر اندیشه، بی‌سامان
برج‌های شهر
همچو باروهای دل، بشکسته و ویران
دشمنان بگذشته از سرحد و از بارو
انجمن‌ها کرد دشمن
رایزن‌ها گرد هم آورد دشمن
تا به تدبیری که در ناپاک دل دارند
هم به دست ما، شکست ما براندیشند
نازک اندیشان‌شان بی‌شرم
که مباداشان دگر، روز بهی در چشم
یافتند آخر فسونی را که می‌جستند
آخرین فرمان، آخرین تحقیر
مرز را پرواز تیری می‌دهد سامان!
گر به نزدیکی فرود آید
خانه هامان تنگ، آرزومان کور
ور بپرد دور، تا کجا؟ تا چند؟
آه! کو بازوی پولادین و کو سرپنجه‌ ایمان؟
لشکر ایرانیان در اضطرابی سخت دردآور
کم کمک در اوج آمد، پچپچ خفته
خلق، چون بحری برآشفته
به جوش آمد؛ خروشان شد؛ به موج افتاد
برش بگرفت و مردی چون صدف
از سینه بیرون داد...
«منم آرش»
چنین آغاز کرد، آن مرد با دشمن
منم آرش، سپاهی مردی آزاده
به تنها تیر ترکش، آزمون تلختان را
اینک آماده
مجوییدم نسب، فرزند رنج و کار
گریزان چون شهاب از شب
چو صبح آماده‌ دیدار
مبارک باد آن جامه که اندر رزم پوشندش
گوارا باد آن باده که اندر فتح نوشندش
شما را باده و جامه، گوارا و مبارک باد!
دلم را در میان دست می‌گیرم
و می‌افشارمش در چنگ
که تا نوشم به نام فتحتان در بزم
که تا کوبم به جام قلبتان در رزم
که جام کینه از سنگ است
به بزم ما و رزم ما
سبو و سنگ را جنگ است
در این پیکار، در این کار
دل خلقی است در مشتم
امید مردمی خاموش هم پشتم
کمان کهکشان در دست
کمانداری کمانگیرم، شهاب تیزرو تیرم
ستیغ سربلند کوه مأوایم
به چشم آفتاب تازه رس جایم
مرا تیر است آتش پر؛ مرا باد است فرمانبر
ولیکن چاره را امروز، زور پهلوانی نیست
رهایی با تن پولاد و نیروی جوانی نیست
در این میدان
بر این پیکان هستی سوز سامان ساز
پری از جان بباید، تا فرو ننشیند از پرواز
درود، ای واپسین صبح، ای سحر بدرود
که با آرش تو را این آخرین دیدار خواهد بود
به صبح راستین سوگند
به پنهان آفتاب مهربار پاک‌بین سوگند
که آرش جان خود در تیر خواهد کرد
پس آنگه، بی‌درنگی خواهدش افکند
زمین می‌داند این را، آسمان‌ها نیز
که تن بی‌عیب و جان پاک است
نه نیرنگی به کار من، نه افسونی
نه ترسی در سرم، نه در دلم باک است
***
شامگاهان
راه جویانی که می‌جستند آرش را به روی قله‌ها، پی گیر
باز گردیدند، بی نشان از پیکر آرش
با کمان و ترکشی بی تیر
آری، آری، جان خود در تیر کرد آرش
کار صدها، صدهزار تیغه‌ شمشیر کرد آرش
تیر آرش را سوارانی که می‌راندند بر جیحون
به دیگر نیمروزی از پی آن روز
نشسته بر تناور ساق گردویی فرو دیدند
و آنجا را، از آن پس
مرز ایرانشهر و توران باز نامیدند...

#جشن_تیرگان
#آرش_کمانگیر
#سیاوش_کسرایی

@kheradsarayeferdowsi
🔸🔸گردشگری فرهنگی و عرفانی🔸🔸

#تمدید

🔅شبی با بسمل باخرزی

✳️ کارگروه گردشگری موسسه فرهنگی هنری خردسرای فردوسی برگزار می‌کند:

◀️ سفر یک و نیم روزه به کهن دیار #باخرز و #تربت_جام

👇امیدواریم به دیدار

🔅استاد #فاروق_کیانی(چهره ماندگار و گنجینه زنده بشری در بازی های آیینی تربت جام )
👇و همراهی
دکتر #علیرضا_قیامتی، استاد عرفان اشراقی و قائم مقام محترم خردسرای فردوسی

🔹تاریخ: بعد از ظهرپنج شنبه، ۲۲ تیرماه ۱۴۰۲
🔸حاضر پای اتوبوس ۲/۴۵
🔹حرکت: راس ساعت ۳ بعد از ظهر از مشهد
🔹بازگشت ورسیدن حداکثر تا ساعت ۶ بعد از ظهر۲۳ تیرماه به مشهد
🔻محل حرکت : میدان آزادی کنار تابلو دانشگاه فردوسی

🔽خدمات: اتوبوس گردشگری، (انتخاب نوع وسیله نقلیه براساس تعداد شرکت کنندگان خواهد بود)
بیمه سفر، یک وعده صبحانه وناهار، سه میان وعده، آب معدنی واسکان
(شام و پذیرایی مهمان شاعر عارف استاد بسمل باخرزی خواهیم بود)

◀️ هزینه سفر ۸۶۰ هزار تومان

🔻دوستانی که تمایل به همراهی در این سفر را دارند لطفا با شماره های زیر،
✔️ تا تاریخ ۱۴۰۲/۳/۱۸

اعلام آمادگی فرمایند تا شماره حساب تقدیم شود

🔻 ثبت نام قطعی، منوط به واریز هزینه وارسال تصویر ویا پیامک فیش واریزی به شماره های همراه زیر خواهد بود👇

👈ثبت‌نام :
آقای مهندس احمدی 09153166135
خانم شکفته 09398677185
آقای مجید پیرمراد 09363694575


*⃣ ملزومات سفر: کلاه وعینک آفتابی، لیوان و قاشق وچنگال، فلاسک چای،کفش مناسب پیاده روی، ملحفه،صندلی تاشو(در صورت نیاز)

✳️ برنامه های سفر عرفانی:
✔️پنج شنبه ۲۲ تیرماه : همزمان با غروب آفتاب ،حضور در صحن وسرای عارف و شاعر صافی ضمیرجناب خلیفه
#غلامعلی_تیموری(بسمل باخرزی)
✔️شب
#بزم_محبت با هنرمندان، مثنوی خوانان، شعر خوانی، گفتارهای عرفانی و موسیقی اصیل و مقامی زیر آسمان روستای #نصرت_آباد حاشیه کویر ....!!
✔️ساعت یک نیمه شب اسکان و استراحت در سوئیت های اردوگاه گوهستانی آموزش و پروش در درّه ارزنه باخرز
✔️جمعه ۲۳ تیرماه : ابتدای صبح بازدید از آبشار کوهستانی ارزنه(پیر دره)
✔️صرف صبحانه در بومگردی بابا اکبر دره ارزنه
✔️حرکت به سمت تربت جام و دیدار از مجموعه مزار شیخ احمد جامی( عارف قرن ۵)
✔️ نماز و صرف ناهار و بازگشت به مشهد به امید خدای مهربان

#تمدید_مهلت_ثبت_نام

✳️ کارگروه گردشگری خردسرای فردوسی

@kheradsarayeferdowsi
مراسم نکوداشت دکتر محمدرضا راشدمحصل

مراسم نکوداشت #دکتر_محمدرضا_راشدمحصل عصر دوشنبه ۱۹ تیرماه ۱۴۰۲ در تالار فردوسی دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی برگزار شد.

در آغاز مراسم #دکتر_حسنی، رئیس دانشکدۀ ادبیات و علوم انسانی به حاضران خوشامد گفت و در ادامه آقای حسین‌زاده، مدیر کل ارشاد اسلامی استان و دبیر انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در خراسان، دکتر محمود شالویی، رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی کشور، دکتر اصغر دادبه، دکتر محمدجعفر یاحقی و دکتر سلمان ساکت، رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی مشهد به ایراد سخنرانی پرداختند.

در بخش نخست مراسم آقای حسین‌زاده ضمن خوشامدگویی به مهمانان به اهمیت نکوداشت بزرگان و مفاخر پرداخت و گفت: گرامی‌داشت مفاخر و بزرگان، گرامی‌داشت دانش و فرهنگ است.

در ادامه #دکتر_محمود_شالویی به سخنرانی پرداخت و گفت: به قول سعدی انسان نیاز به دو عمر دارد؛ که با یکی تجربه به‌دست بیاورد و با دیگری آن را به‌کار بندد. چون این امر میسر نیست برخویش لازم می‌دانیم از مسیر آنانی که این راه را پیمودند و تجربیات گران‌سنگی به‌دست آورده‌اند، بهره بگیریم و بیاموزیم و باید گفت که از زمرهٔ ایشان و بهترینشان، دکتر محمدرضا راشد محصل هستند. او ادامه داد: وقتی سال گذشته بنده به این سمت منصوب شدم از اولین کسانی که مرا مورد لطف خویش قرار داد دکتر یاحقی بودند، ایشان در ضمن لطف و تبریکشان به بنده تاکید ‌کردند که دکتر راشد محصل فراموش نشود. من از همان زمان پیگیر بودم و خوشحالم که امروز این محفل برگزار شده و خود استاد هم در این مراسم حضور دارند و نکوداشتی بس نیکوست. شالویی گفت: دکتر راشد که نزد استادانی چون زریاب خویی، زرین‌کوب و شهیدی به تحصیل علم پرداخته، به خرد و حکمتی توجه دارد که والا و اصیل است. از خدای بزرگ می‌خواهیم که سایهٔ بلند ایشان را بلندتر بدارد و عمری طولانی با نعمت و برکت به ایشان ارزانی کند و شاگردان و دانش‌جویان هم‌چنان خوشه‌چین فضل و درایت ایشان باشند.

سپس #دکتر_اصغر_دادبه که خود از دوستان صمیمی و رفیق پنجاه سالهٔ استاد است، سخن خود را با غزلی از سعدی در وصف دوست، آغاز کرد و در ادامه گفت: آدم‌هایی که بسیار می‌دانند فراوان‌اند، اما آن‌هایی که به باورمندی دست یافته‌اند انگشت‌شمار. ازین روست که تا منافع‌شان به خطر می‌افتد، معامله می‌کنند.
استاد راشد تمام سختی‌ها و دشواری‌ها را پذیرفته‌اند و تن به معاملهٔ باورهای خویش نداده‌اند.
ایشان سخنرانی خود را با این دو بیت در وصف آزادگی دکتر راشد به پایان رساند:
لایق به هر سری نبود تاج افتخار
آزادگی به سرو سرافراز می‌دهند
ما را رسد مدیحهٔ «راشد» که وصف گل
با بلبلان قافیه‌پرداز می‌دهند.

در بخش بعدی مراسم #دکتر_محمدجعفر_یاحقی، استاد دانشگاه و مدیر مؤسسهٔ خردسرای فردوسی، ضمن تشکر از انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و شخص دکتر شالویی بابت برگزاری این مراسم بیان کرد: من هم مثل دکتر دادبه ۵۰ سال است که دکتر راشد را می‌شناسم. سه کلمه ایران و آزادگی و خرد شخصیت و سیمای دکتر راشد را برای ما تعریف می‌کنند.
و در ادامه تأکید کرد که از نظر من دکتر راشد یک ایرانی و ایران‌دوست اصیل است و هرکس که ایران را دوست دارد و بدان عشق می‌ورزد حتما به شاهنامه که دریایی بی‌کرانه است توجه دارد و  دکتر راشد این دریا را کشف کرده و با آن مانوس است. او به‌نظر من این آزادگی و پاک زیستن و نیز جوهر زندگی را در لابه‌لای صفحه‌های شاهنامه پیدا کرده و به آن عمل کرده است. دکتر راشد تجسم باورمندی و تعهد است و من آرزومندم که ما و دوست‌داران ایشان هرچه بیش‌تر از نفس ایشان بهره‌مند باشند.

پس از دکتر یاحقی، #دکتر_سلمان_ساکت، رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه به سخنرانی پرداخت و شیوهٔ شاگردپروری، فرهنگ‌دوستی و نوع‌دوستی و بزرگ‌منشی دکتر راشد محصل را در قالب خاطرات مشترک با استاد بیان کرد و افزود با این ویژگی‌ها و خصال نیکوست که همگان شیفتهٔ اویند.

در بخش بعدی مراسم #استاد_دکتر_محمدرضا_راشدمحصل ضمن قدردانی از برگزارکنندگان مراسم، به ذکر خاطرات و تجربیات سال‌ها خدمت در جای‌جایِ ایران پرداخت.

این مراسم با تقدیم هدایایی به دکتر راشد محصل و گرفتن عکس یادگاری پایان یافت.

@mafakherferdowsi
@kheradsarayeferdowsi
Audio
سخنان شور انگیز و قدر شناسانه
آقای دکتر محمد جعفر یاحقی
مدیر مؤسسهٔ خردسرای فردوسی
در ستایش دانش، آزادگی و خرد دکتر راشدمحصل


@kheradsarayeferdowsi
Audio
سخنان قدرشناسانه آقای دکتر راشد محصل از آموزگارانی که در طول عمر با برکت خویش، از ایشان کسب دانش و معرفت نمودند

@kheradsarayeferdowsi
Audio
سخنان شکوهمند آقای دکتر اصغر دادبه
استاد فلسفهٔ اسلامی و ادبیات عرفانی دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر گروه ادبیات دائرةالمعارف بزرگ اسلامی،
از مجالست پنجاه ساله با استاد دکتر راشدمحصل

@kheradsarayeferdowsi
Audio
سخنان آقای دکتر سلمان ساکت، رئیس مرکز آثار مفاخر و اسناد دانشگاه فردوسی

زبان دل همه ارادتمندان و شاگردان...
چرا دکتر راشد را دوست دارم...؟

@kheradsarayeferdowsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 گزارش تصویری
مراسم نکوداشت دکتر محمد رضا راشد محصل
تالار فردوسی دانشکده ادبیات و علوم انسانی دکتر علی شریعتی

۱۴۰۲/۰۴/۱۹

@mafakherferdowsi
@kheradsarayeferdowsi
🔖 آخرین برگ سفرنامه باران

🌐 نگاهی به سفر اهالی و کار گروه گردشگری موسسه فرهنگی خردسرای فردوسی به روستای نامق کاشمر

چهارم خردادماه ۱۴۰۲ خورشیدی
ترشیز و روستای نامق، میزبان اهالی فرهنگ وهنر خردسرای فردوسی مشهد بود...

🖌 از قلم توانای #حمید_ضیایی خبرنگار دوهفته نامه سرو کاشمر خراسان رضوی، می خوانیم.

#سفر
@kheradsarayeferdowsi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
به نام آفرینندۀ قلم
بنا داشتیم در ۱۴ تیرماه، روز قلم و دومین سالگرد تأسیس نشریۀ #گنج_کهن، تازه‌ترین شمارۀ آن را منتشر کنیم، امّا هرگز گمان نمی‌کردیم در این روز خجسته، باد نابخردی بر چراغدان خانۀ اندیشمندان این سرزمین قصد وزیدن کند. رسم ادب نبود که در موسم بی‌مهری، آن هنگام که تیر ناآگاهی قلب تپندۀ پویایی اندیشه را هدف گرفته بود، شانه بالا بیندازیم و بی‌تفاوت نظاره‌گر سراپرده‌زدن لشکر سیاهی بر دروازۀ روشنایی باشیم. حال که با گذشت چند روز از مقاومت دلگرم‌کنندۀ ساکنان خانه و حمایت اهالی اندیشه، مهر شکست بر پیشانی این تصمیم نامعقول نشست، بر آن شدیم تا ما نیز در راستای پویایی اندیشه گامی هرچند کوچک، برداریم. لذا با افتخار اعلام می‌کنیم شمارۀ ۵ و ۶ گنج کهن که به یاد مرحوم #دکتر_ابوالفضل_خطیبی ترتیب یافته است.

از این‌که ما را در اطلاع‌رسانی یاری می‌فرمایید، کمال تشکر را داریم.

@ganjkohanmag
@kheradsarayeferdowsi
نشریۀ علمی-تخصصی گنج کهن
سال دوم، شمارۀ ۵ و ۶
یادنامۀ دکتر ابوالفضل خطیبی

وارد لینک های زیر شده و روی گزینۀ «دریافت لینک دانلود» بزنید.

۱- سرمقاله (محمد بیانی):

https://uupload.ir/view/1-_سرمقاله_dmee.pdf/

۲- کارنامۀ علمی  و پژوهشی دکتر ابوالفضل خطیبی (حامد مهراد و مصطفی بزم‌آرا):

https://uupload.ir/view/2-_کارنامۀ_پژوهشی_ابوالفضل_خطیبی_r8zb.pdf/

۳- سخنرانی دکتر ابوالفضل خطیبی در نشست نقد کتاب خداینامگ؛ شاهنامۀ فارسی میانه (مطهره جعفری مَلَک‌آبادی) :

https://uupload.ir/view/3-_سخنرانی_خطیبی_در_نقد_کتاب_خداینامگ_8jq.pdf/

۴- «دلت پیش کژی ببالد همی!» تأملی در بیتی از داستان رستم و اسفندیار (حمید طبسی):

https://uupload.ir/view/4-_تأملی_در_بیتی_از_رستم_و_اسفندیار_xing.pdf/

۵- رستم دستان همی آموخت فرهنگ و ادب (کامران ارژنگی):

https://uupload.ir/view/5-_رستم_دستان_همی_آموخت_فرهنگ_و_ادب_lp6t.pdf/

۶- پروژۀ مانی؛ بررسی عصبی-تکاملی. قسمت سوم: تعریف آگاهی در جهان‌بینی ثنوی (عبدالرضا ناصرمقدسی):

https://uupload.ir/view/6-_پروژۀ_مانی_-_قسمت_سوم_g5c1.pdf/

۷- ساختار اداری شاهنشاهی ساسانی و ارتباط آن با نبرد ذوقار (امین بابادی):

https://uupload.ir/view/7-_ساختار_اداری_شاهنشاهی_ساسانی_و_ارتباط_آن_با_نبرد_ذوقار_qlm.pdf/

۸- زابلستان، کاولستان و سرزمین بوسی (پارس، ایران)؛ مسئلۀ دربار ساسانی در تبعید در هندوکش جنوبی (دومینیکو آگوستینی و سورن استارک – محمود حسن‌آبادی):

https://uupload.ir/view/8-_زابلستان،_کاولستان_و_سرزمین_بوسی_sdlu.pdf/

۹- نقدی بر مقالۀ «رستم، سرباز مهر» از محسن نظری فارسانی (مجید پوراحمد):

https://uupload.ir/view/9-_نقدی_بر_مقالۀ_رستم_سرباز_مهر_um4f.pdf/

۱۰- فایل کامل:

https://uupload.ir/view/گنج_کهن_-_شمارۀ_5_و_6_-_پاییز_و_زمستان_1401_w5il.pdf/


@ganjkohanmag
@kheradsarayeferdowsi
2024/09/30 16:42:24
Back to Top
HTML Embed Code: