Telegram Web Link
همدان بی‌همه‌دان شد

دوست همه‌دان خراسان هم از همدان رفت. پرویز اذکایی پس از تحمل یک دوره رنج بیماری سر به چنبر مرگ جهانید و جاودانه شد. از زمانی که سال‌های جوانی خود را در مرکز مردم‌شناسی می‌گذرانید- سال‌های پیش از انقلاب- با کارهایش آشنا بودم و درواقع او را می‌شناختم.
بعد از آن کمی آزرده‌خاطر بود و کج‌خلقی ملیحی وجودش را آشفته می‌داشت. او مرد میدان تحقیق بود از مردم‌شناسی آغاز کرد و به همدان‌شناسی و ایران‌شناسی و بیرونی‌شناسی نامبردار شد. بزرگان همدان به‌ویژه عین‌القضات و باباطاهر را سخت حرمت می‌گذاشت با پرداختن به کار و کردار آنها.
با ما از دورهٔ کتاب پاژ (اوایل دهۀ هفتاد) همکاری‌اش را آغاز کرد و بنیان‌های دوستی ما استوار شد. در این فاصله یکی دو بار به خراسان آمد، به دعوت قطب علمی- آخر گفته بود که نیمه دومش به خراسان بازمی‌گردد- و در دانشکدهٔ ادبیات سخنرانی کرد.
آن کج‌خلقی ملیحش گاهی به خشمی مقدس بدل می‌شد. یک بار هم در مشهد بود، از فردوسی و شاهنامه می‌گفت که رگ‌های گردنش به حجت قوی شد و فریاد برآورد: این حجر بن‌ عدی و دعبل خزاعی تازی مثلا کیانند که بخواهیم در برابر فردوسی طوسی از آنها نام ببریم! از گوشهٔ چشم به او نگاهی کردم. یعنی این‌جا خراسان است. ملاحظه ما را کرد و زمام سخن را به جای دیگر برد.
به ایران کهن مهر می‌ورزید، مهری پژوهشورانه و ژرفارو. ماتیکان‌هایش گواه این مهرآفرین بود.
با کتاب بود و کتاب‌دان و کتاب‌شناس. کتاب‌های خودش این را می‌گفت. نکته‌هایش در مورد بیرونی و ایران کهن نکته بود که روشناوندی می‌توانست کمترین توصیفش باشد. شنیدم کتابخانه‌اش را، که برکه‌ای بود با ژرفای یک اقیانوس، به همشهریانش بخشیده است لابد به امید آنکه همه‌دانی با رفتن او از همدان رخت برنبندد و چنین باد!
همدان تا کی باید صبر کند که بار دیگر چنویی را بتواند در دامان خود بپرورد!

روانش با جاودانان در مینو باد در آرامش جاوید.

محمدجعفر یاحقی
مدیر مؤسسهٔ خردسرای فردوسی


@kheradsarayeferdowsi
📣 فراخوان مقاله

آکادمی ملی علوم تاجیکستان با همکاری بنیاد مهرافزون فیروزگر، انجمن رودکی، انجمن ترویج زبان و ادب فارسی و خردسرای فردوسی برگزار می‌کند:

            همایش بزرگداشت فردوسی
«جغرافیای تاریخی و فرهنگی شاهنامهٔ فردوسی»

(۱۳-۱۴ اکتبر ۲۰۲۳؛ ۲۱ و ۲۲ مهر- تاجیکستان)

علاقه‌مندان برای شرکت در کنفرانس، مقالات خود را تا اول سپتامبر (۱۰ شهریور) ارسال کنند.


@kheradsarayeferdowsi
اول اردیبهشت، روز بزرگداشت سعدی

#سعدی سلطان مسلم ملک سخن است؛ سخنش بی‌حشو و سرمشق سخنگویی شاعران و نویسندگان پس از خود است. شیوهٔ سخن‌سرایی را در شعر و موجزگویی را در نثر به غایت زیبایی رسانیده؛ چنان‌که نثرش طراوت و نغزی شعر را داراست و شعرش روانی نثر را.
زبان فاخرش روان، ظريف، مطبوع و نغز است و احياگر زبان فارسي است و به سنت‌های ادبی پايبند. زبان سهل و ممتنع، روانی و سادگی كلام و بهره‌مندی از ايجاز ، آثارش را  قابل درك برای عموم مردمان ساخته و بسیاری ویژگی‌های هنری دیگر که خاص هر متن و اثری است. اما اینها به تنهایی کافی نیست تا آوازه یک اثر را و یک شاعر را از قرنی به قرن دیگر، از نسلی به نسل دیگر و از جغرافیایی به جغرافیای دیگر ببرد؛ ذوق و سلیقه هر نگاهی را تامین کند و در حافظه‌های فردی و جمعی ماندگار شود.

آنچه که سعدی را به حقیقت از دیگر سرآمدان ادب فارسی متمایز ساخته، محدود به این امور نیست؛ بلکه نکته مهم آن است که سعدی در انديشه تعالی فرهنگ جامعه خويش است و برای نیل به این مقصود؛ به هر راهکار عملی و انسانی می‌اندیشد و با بیانی مطلوب، آن را به جامعه عرضه می‌کند. براساس باورهای هر گروه، درصدد عرضه شيوه‌ای از زندگی توأم با مسالمت، بِه‌زيستی و كم‌آزاری است. تعقل و تفكر را در امور جامعه، سياست، فرهنگ و زندگانی روزمره وارد می‌كند و در آرمان‌شهر خويش، مردمان جامعه را به‌سوی خواسته‌ها و علايق آرمانی راستين در مقابل علايق روزمره و گذرا هدايت می‌كند. او به شناخت مشكلات و تعارضات اصلی اجتماع پرداخته، راه‌حل‌هايی بنيادينی كه برگرفته از نوانديشی و علاقه ژرف وی به مردمان است، ارائه می‌كند. او به حقوق انسانی، عدالت، مسامحه، نوع‌دوستی و انسانيت می‌انديشد و در علايق فكری و آرمان‌های نظری خويش، اين ويژگی‌ها را برای مردمان جست‌وجو می‌نمايد. مجموعه این ویژگی‌ها، او را به شاعری بی‌بدیل تبدیل کرده که به‌ مدد انديشه و زبان خويش‌ به‌ حراست‌ از انسانيت‌ برمی‌خيزد. باور او به نجات جامعه انسانی تا آنجاست که به صراحت می‌گوید:
کسی نیک بیند به هر دو سرای
که نیکی رساند به خلق خدای



#کوروش_کمالی_سروستانی (رئیس مرکز اسناد کتابخانه ملی استان فارس و رئیس مرکز سعدی‌شناسی)



@kheradsarayeferdowsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بیرون نشود عشق توام تا ابد از دل
کاندر ازلم حرز تو بستند به بازوی

‌‌
#‌آواز : استاد محمدرضا شجریان‌
#‌کمانچه : سعید فرج‌پوری
#شعر : سعدی
دستگاه : آواز افشاری

کنسرت بزرگداشت سعدی، مرداد ۱۳۸۶

@kheradsarayeferdowsi
           «همه مرگ راییم پیر و جوان»

درگذشت دلسوز خردسرای فردوسی
           جناب آقای محمدطاهر پیک
که برای ثبت و ضبط کتاب‌های کتابخانهٔ دکتر مینو زحمت‌ها کشید و به انجمن ادبی قهرمان بسیار وفادار بود موجب تأسف گردید. این ضایعهٔ بزرگ را به خاندان ارجمند آن زنده‌یاد و به خانوادهٔ بزرگ خرد سرا تسلیت می‌گوییم و برای روانش در رواق‌های جنان آرامش آرزو داریم.

(مؤسسهٔ خردسرای فردوسی)

@kheradsarayeferdowsi
📔آیین بزرگداشت اولین سالگرد درگذشت زنده یاد استاد محمد علی اسلامی ندوشن

سخنرانان:
#ژاله_آموزگار
#محمد_رضا_جوادی_یگانه
#اصغر_دادبه
#داریوش_رحمانیان
#محمود_شالویی
#کامیار_عابدی

🗓 چهارشنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۲، ساعت ۱۷:۳۰

🏡 سالن فردوسی

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می‌گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

@kheradsarayeferdowsi
جشنواره داستان‌نویسی کودکان

کودکان عزیز (متولدین ۸۹ تا ۹۵)، داستانی که باید از آن اقتباس کنید داستان پادشاهی تهمورث در شاهنامه است. فایل را گوش کنید تا به خوبی متوجه داستان بشوید.
اگر نتوانستید به فایل صوتی (تلگرام) یا تصویری (اینستاگرام) گوش دهید، از پدر و مادرتان بخواهید خلاصه‌ی داستان را از روی پست بعدی برای شما تعریف کنند.

https://www.instagram.com/tv/CrBqGswKCyz/?igshid=YmMyMTA2M2Y=

✅️ ایده اقتباس یا موضوع مسابقه: سفر شما به جهان تهمورث
در روایت داستان سفرتان به دوران تهمورث می‌توانید به این موضوعات بپردازید:

⬅️ چگونه و با کمک چه چیزی توانستید به گذشته سفر کنید و در زمان پادشاهی تهمورث حاضر شوید.
⬅️ شخصیت‌های داستان (تهمورث، شهرسپ، دیوان) هر کدام چه شکلی هستند، چه پوشیده‌اند، چگونه صحبت می‌کنند، چه قدرت‌هایی دارند و محل زندگی آنها چگونه است؟
⬅️ شما در کدام بخش داستان وارد می‌شوید؟ و حضور شما چه تاثیری بر اتفاقات داستان می‌گذارد.

🛎 خبر خوب این که
آثار برگزیده در نشریه هورام چاپ می‌شود و در روز بزرگداشت فردوسی به سه نفر از آنها هدایایی تقدیم می‌شود.

@kheradsareyeferdowsi
خلاصه داستان پادشاهی تهمورث در شاهنامه:

بعد از گیومرت و نوه‌اش هوشنگ که اولین پادشاهان هفت‌کشور بودند، تهمورث پسر هوشنگ فرمانروا شد. به سنت تاج‌گذاری همه‌ی بزرگان را به مهمانی تاج‌گذاری دعوت کرد و اهداف خود را بیان کرد. او می‌خواست هفت‌کشور را پر از شادی و آسایش و آبادانی کند. پس به مردم آموخت تا از پشم گوسفندان برای روزهای سرد زمستان پوشاک تهیه کنند و برای آسودن و نشستن، فرش نرمی ببافند.
همچنین به واسطه‌ی دانشی که داشت به مردم آموزش داد که چگونه حیوانات را آموزش بدهند، به‌ویژه آموزش حیوانات شکاری چون یوز و باز و شاهین برای این‌که در شکار همراه و یارشان باشند.
تهمورث به مردم توصیه کرد در خانه‌هاشان خروس نگه دارند، چون باور داشتند که خروس با تیرگی‌های اهریمنی شب مبارزه می‌کند و اولین پرتو طلوع خورشید را که احساس می‌کند، آوازی سر می‌دهد تا مردم را از خواب بیدار کند و به دنیای اهورایی برگرداند.

تهمورث وزیر خردمندی داشت که همیشه در اندیشه‌ی نیکی بود و دوست داشت به تمام موجودات روی زمین کمک کند. نام این وزیر شهرسپ بود. او تهمورث را بسیار دوست داشت، پس به او دانش الهی را آموزش داد تا بتواند خوبی را از بدی تشخیص بدهد و به دیگران و جهان آفرینش خدمت کند.
با مشورت و راهنمایی شیدسپ، تهمورث به بلوغ و آگاهی رسید و شایسته‌ی دریافت فره‌ی ایزدی شد. فره‌ی ایزدی، نیرویی جادویی بود که به شاهان داده می‌شد و با آن قدرت بیش‌تری پیدا می‌کردند. فره باعث می‌شد نوری در چهره‌ی صاحبش دیده شود و آن شخص احترام، عشق و قدرت بیش‌تری داشته باشند. این قدرت اغلب به پادشاه نیکوکار داده می‌شد. البته اگر پادشاه ظلم و بدی می‌کرد خداوند آن نیرو را از او می‌گرفت.

تهمورث با فره‌ی ایزدی و به‌خاطر دانشی که از شهرسپ آموخته بود بر دیوها پیروز شد. او از جادو و افسونی که قبلاً آموخته بود استفاده کرد و توانست بر پشت دیوان سوار شود و دور جهان بگردد. دیوان از این موضوع خشمگین شدند و پنهانی جلسه‌ای برگزار کردند و نقشه‌ کشیدند که کاری کنند تا تهمورث قدرت خودش را از دست بدهد و دیگر پادشاه نباشد.
پادشاه که خبردار شد به آن‌ها حمله کرد و جنگی شکل گرفت. دیوها از قدرت جادوی سیاه خود در برابر جادوی خوب تهمورث استفاده کردند اما شکست خوردند و تهمورث دو سوم آن‌ها را اسیر و بخشی از آن‌ها را نابود کرد.

دیوان اسیر از ترس جانشان تصمیم گرفتند کاری کنند. پس به تهمورث وعده دادند که انواع خط و نوشتن را به او بیاموزند. تهمورث قبول کرد و آن‌ها سی نوع خط به او آموزش دادند.
تهمورث جهاندار، سی سال پادشاه بود و پس از او فرزندش جمشید پادشاه شد؛ پادشاهی که قدرتمندترین پادشاه جهان شد و توانست بر همه‌ی موجودات اهریمنی تسلط پیدا کند و دست آن‌ها را از بدی کوتاه کند.
https://www.tg-me.com/childrens_literature_hooram

@kheradsarayeferdowsi
پنجم اردیبهشت، سالروز درگذشت استاد محمدعلی اسلامی ندوشن

آن دُختِ پری‌وار کـه ایــــرانِ من است
پیـدا و نهـــان بر سـَـرِ پیـمانِ من است
هم نیست ولی نهفته در جانِ من است
هم هست، ولی دور زِ دامــانِ من است



      @kheradsarayeferdowsi
#شاهنامه از جمله معدود کتابهایی است که نمی‌توان گفت اثرِ طبعِ یک نفر است. فردوسی البتّه گویندهٔ آن است، ولی گویی هزاران هزار مردم در سرودنِ آن مشارکت داشته‌اند. بیانِ حالِ یک قوم است از زبانِ یک تن.

#شاهنامه کتابی است که آدمی را در همان شرایطِ خاکیِ خود، به بالاترین مرتبهٔ انسانی فرا می‌خواند، و هیچ چند و چونی از زندگی نیست: از نوع جوانی و پیری، زنی و مردی، خوشبختی و بدبختی، مهر و کین، دانایی و نادانی، که در آن جای شایستهٔ خود را نیافته باشد. کتابِ بشریّت است، و به‌ویژه کتابِ ایران، که ایرانی آن را بر بالینِ خود داشته است، برای آنکه بی‌گاه خوابش نبَرَد، و اگر زمانی بُرد، باری، خوابهای آشفته نبیند.

                 
#زندگی_و_مرگ_پهلوانان_در_شاهنامه
#استاد_محمدعلی_اســلامی_ندوشـن


@kheradsarayeferdowsi

گفتگو با دکتر حمید طبسی، استاد دانشگاه درباره شاهنامه و اهمیت آن

شاهنامه از آنِ همه کسانی است که به ایران مهر می‌ورزند



دکتر حمید طبسی بر این باور است که شاهنامه، کتابی اوج دهنده و تعالی بخش است و زمانی که آن را می‌خوانیم، تو گویی بر تارکِ هفت اختر گام نهاده ایم!


#دکتر_حمید_طبسی، خود را دهقان زاده‌ای از بیهقِ سبزوار معرفی‌ می‌کند که پاسداشت تاریخ و فرهنگ ایران را مایه خوش دلی خودش می‌داند. آشنایی اش با فردوسی به دوران کودکی و روایت‌هایی برمی گردد که مادربزرگش از رستم و سهراب نقل می‌کرده است.
این میل به مرور زیادت گرفت و او برای تحصیل در دانشگاه، رشته زبان و ادبیات فارسی را انتخاب کرد و تا مقطع دکتری ادامه داد و حالا ۲۶ سال است که خود را راوی شاهنامه می‌داند؛ در دانشگاه و بیرون از دانشگاه. یکی از مکان‌هایی که جلساتش را در آن برگزار می‌کند، #خردسرای_فردوسی است.

می‌گوید مخاطبانش از هر سن و قشری هستند:
«شاهنامه متعلق به قشرِ خاصی نیست و سن وسال هم نمی‌شناسد. شاهنامه از آنِ تمامیِ کسانی است که به ایران و فضیلت‌های اخلاقی و انسانی مهر می‌ورزند.» افزون بر این، آثاری در ارتباط با شاهنامه تألیف کرده است.

دکتر طبسی،  زاده شهریور ۱۳۴۹ است. به گفته خودش، در خانواده‌ای ساده و زلال اندیش متولد شده است. او پس از آنکه تحصیلات خود را در مقاطعِ ابتدایی و راهنمایی و متوسطه در زادگاهش می‌گذراند، راهیِ آذربایجان شرقی می‌شود تا کارشناسیِ زبان و ادبیات فارسی را در دانشگاه تبریز بخواند که در آن سال‌ها گروهِ ادبیاتِ بنام و پرآوازه‌ای داشته است.
از اوایل دهه ۷۰، برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد به خراسان برمی گردد و در دانشگاه فردوسی مشهد مشغول به تحصیل می‌شود. پس از اخذ مدرک، به عنوان عضو هیئت علمی به استخدام دانشگاه آزاد اسلامی- واحد جیرفت- درمی آید و پس از چند سالی، در مقطع دکتری زبان و ادبیات فارسی ادامه تحصیل می‌دهد و دانشنامه دکتری خود را از دانشگاه فردوسی مشهد دریافت می‌کند.

در گستره مطالعاتِ ادبی، شاهنامه شناسی حوزه موردعلاقه اوست و به همین دلیل گاهی هم که دست به قلم می‌شود، ترجیح می‌دهد در همین عرصه فعالیت کند. حدود بیست سال پیش از این، «کیهان شناسی شاهنامه» را تألیف کرده و کتابی موسوم به «ز کردارِ گرشاسپ» را نیز آماده چاپ دارد.

همچنین تاکنون مقالاتی را نظیرِ «فردوسی و دانش اخترشناسی»، «هرمزدِ گیتی فروز (تأملی در بیتی از شاهنامه)»، «فرخی در برابر اساطیر»، «کلات از دگرسوی و راهِ چرم»، «گرشاسپ و هراکلس (بحثی در اسطوره شناسیِ تطبیقی)»، «کردارشناسیِ گرشاسپ در گذار از اسطوره به حماسه و تاریخ»، «نقشِ ادب عامه در تبیین موقعیت البرز اساطیری»، «ز بدگوی و بختِ بد آمد گناه (نقشِ شعرای دربار غزنه در رنجشِ محمود از فردوسی)» و... به چاپ رسانده است.

آنچه در ادامه می‌آید گفت وگوی مکتوب شهرآرا با اوست، کمی درباره خودش و بیشتر درباره شاهنامه فردوسی

@kheradsarayeferdowsi
13919_130497.pdf
724.1 KB
گفتگو با دکتر حمید طبسی، استاد دانشگاه درباره شاهنامه و اهمیت آن | شاهنامه از آنِ همه کسانی است که به ایران مهر می‌ورزند

شهرآرا
۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۲

@kheradsarayeferdowsi
دیدار و گفتگو با محمدحسین پاپلی یزدی


دویست و چهل و هشتمین نشست از سلسله نشست‌های صبح پنجشنبه‌های مجله بخارا اختصاص یافته است به دیدار و گفتگو با دکتر پاپلی یزدی. این نشست در ساعت ده صبح پنجشنبه هفتم اردیبهشت ۱۴۰۲ با حضور محمد فاضلی، حجت میان‌آبادی و علی دهباشی در مدرسه فیلمسازی و پژوهش‌های سینمایی هیلاج برگزار می‌شود.

#دکتر_محمدحسین_پاپلی_یزدی (متولد ۱۳۲۷ - یزد) در  سال ۱۳۵۰ از دانشگاه مشهد لیسانس جغرافیا گرفت و در سال ۱۳۵۷ در دانشگاه سوربن فرانسه فوق لیسانس کارتوگرافی و در سال ۱۳۶۲ از دانشگاه سوربن دکترای دولتی جغرافیا اخذ کرد. او اولین ایرانی است که از دانشگاه‌های فرانسه به اخذ دکترای دولتی در رشته جغرافیا نائل می‌شود.
در سال ۱۳۶۲ به عضویت مرکز ملی تحقیقات علمی فرانسه درآمد که تاکنون ادامه دارد. در سال ۱۳۶۳ تا ۱۳۶۸ معاون بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس بود.
در سال ۱۳۶۸ به عنوان یکی از دو مدیر پروژه اطلس ایران به فرانسه رفت. در سال ۱۳۷۰ به عنوان استاد مدعو در دانشگاه سوربن مشغول تدریس شد. در سال ۱۳۷۲ با دعوت دانشگاه می جی به ژاپن رفت. در سال ۱۳۷۵ به عنوان عضو اصلی کمیسیون جغرافیای فرهنگی انجمن جغرافیدانان جهان تا سه دوره ۴ ساله این عضویت ادامه یافت.
هیات مدیره این کمیسیون ۱۰ نفر هستند، آسیا سه عضو دارد، پاپلی یکی از این سه نفر بود.
او در سال ۱۳۶۸ تئوری تمدن کاریزی (قناتی) را مطرح کرد. در سال ۱۳۷۵ تئوری تمدن دریایی را مطرح کرد.
او معتقد است که ایران باید از تمدن خشکی گذر کند و به تمدن دریایی و اقتصاد دریاپایه روی آورد.
او در سال ۱۳۶۵ فصلنامه تحقیقات جغرافیایی و در سال ۱۳۸۰ پژوهشکده امیرکبیر و در سال ۱۳۸۱ شرکت آمایش و توسعه شرق و در سال ۱۳۸۲ بنیاد فرهنگی کاوشگران میراث شرق و در سال ۱۳۸۵ انتشارات پاپلی را بنیان گذاشت. پاپلی از سال ۱۳۶۴ تاکنون ریاست و دبیر علمی ۱۸ همایش بین‌المللی و ملی را عهده‌دار بوده است. او در سال ۱۳۹۵ به مدت ۲ سال رئیس انجمن ژئوپلیتیک ایران بود. 
پاپلی در بیش از ۸۰ کنفرانس بین‌المللی شرکت کرده است. او مولف ۳۳ کتاب است که ۴ کتاب او توسط سمت چاپ شده و جزو کتاب‌های درسی می‌باشد. خاطرات او تحت عنوان‌‌های #شازده_حمام در ۴ جلد به چاپ چهل و ششم رسیده است.

این نشست در ساعت ده صبح پنجشنبه هفتم اردیبهشت ۱۴۰۲ در مدرسه فیلمسازی و پژوهش‌های سینمایی هیلاج به نشانی: خیابان ایرانشهر، کوچه سمندریان (مهاجر)، پلاک ۲۲ برگزار می‌شود.


@kheradsarayeferdowsi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دوازدهم اردیبهشت ماه، روز معلم، گرامی باد!🌹

زدانا بپرسید پس دادگر
که فرهنگ بهتر بود یا گوهر
چنین داد پاسخ بدو رهنمون
که فرهنگ باشد زگوهر فزون
که فرهنگ آرایش جان بود
سخن گفتن از گوهر آسان بود
گوهر بی هنر زار و خوار است و سست
به فرهنگ باشد روان تندرست


روزتـان پر از بـهترین🌺🌺


@kheradsarayeferdowsi
🔹پنج شنبه صبح های بخارا

🔹دیدار و گفتگو با دکتر #علیرضا_قیامتی
🔹پنج شنبه چهاردهم ۱۴۰۲ ساعت ده صبح
🔹باحضور:
حمید اردستانی، زاگرس زند و نجیب بارور و علی دهباشی
🔹خیابان ایرانشهر ، کوچه سمندریان ، پلاک ۲۲
🔹مدرسه فیلمسازی وپژوهش های سینمایی هیلاج

#بخارا
@kheradsarayeferdowsi
🔹دیدار و گفتگو با علیرضا قیامتی

دویست و چهل و نهمین نشست از سلسله جلسات صبح پنجشنبه‌های مجله بخارا اختصاص دارد به دیدار و گفتگو با دکتر علیرضا قیامتی، شاهنامه‌پژوه و استاد دانشگاه. در این نشست آقایان: حمید اردستانی، زاگرس زند، نجیب بارور و علی دهباشی درباره علیرضا قیامتی و آثارش صحبت خواهند کرد. این نشست در ساعت ده صبح پنجشنبه چهاردهم اردیبهشت ۱۴۰۲ در مدرسه فیلم‌سازی و پژوهش‌های سینمایی هیلاج برگزار می‌شود.
دکتر علیرضا قیامتی زاده یکم شهریورماه هزار و سیصد و پنجاه و یک در شهرستان تربت جام است. وی تحصیلات آموزشی و دانشگاهی خویش را تا دوره دکتری زبان و ادبیات فارسی در شهرهای تربت جام و مشهد ادامه داد و هم‌اکنون استاد دانشگاه فرهنگیان مشهد است.
قیامتی تاکنون آثار مختلفی در گستره ادب فارسی منتشر نموده است. از جمله آثار وی می‌توان به «آرمان‌شهر در شعر معاصر»، «خرگرد در گذرگاه جاده ابریشم»، «مجموعه مقالات عبدالرحمان جامی» در سه جلد، «مقالات هاتفی خرگردی»، «قاسم انوار»، «شیخ جام ژنده‌پیل»، «نخستین شاعر عارف فارسی»، «همه ساله اردیبهشت هژیر»، «عرفان ایرانی پیام‌آور مهر و راستی»، «شاهنامه گنجینه دادگری و نیکویی»، «سخن گفتن پهلوانی» و «تاثیر شاهنامه بر حماسه‌های ملی دیگر»، اشاره کرد
افزون بر این دو اثر «شاهنامه و ایلیاد» و «شاهنامه جان ایران» را در آستانه انتشار دارد. همچنین ده‌ها مقاله علمی از وی در نشریات داخلی و خارجی از جمله نشریات علمی کشورهای پاکستان، جمهوری آذربایجان، ترکیه، برزیل، هندوستان، ازبکستان ،افغانستان، قزاقستان و... منتشر شده و در ۳۵ همایش بین‌المللی و ۷۱ همایش ملی به ارائه مقاله و ایراد سخنرانی پرداخته است. وی تاکنون دبیر علمی هشت همایش بین‌المللی از جمله: عرفان و تصوف در آسیای مرکزی، شاهنامه در گذرگاه جاده ابریشم، هزاره شیخ جام، از ارگ هرات تا ارگ تبریز، خاتم الشعرای شعر فارسی و... را عهده‌دار بوده است.
تدریس و عضویت در هیئت مدیره بنیاد فردوسی توس، موسسه فرهنگی هنری خردسرای فردوسی، کانون علمی فردوسی و شاهنامه، همچنین همکاری پژوهشی با موسسات بین‌المللی چون بنیاد مطالعات آسیای مرکزی (ایکاس)، مرکز مطالعات جاده ابریشم یونسکو، موسسه فرهنگی اکو از دیگر فعالیت‌های پژوهشی وی می‌باشد.

این نشست در ساعت ده صبح پنجشنبه چهاردهم اردیبهشت ۱۴۰۲ در مدرسه فیلم‌سازی و پژوهش‌های سینمایی هیلاج به نشانی: خیابان ایرانشهر، کوچه سمندریان (مهاجر) پلاک ۲۲ برگزار می‌شود.

@kheradsarayeferdowsi
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
نقالی #پریسا_سیمین_مهر
در نشست صبح پنجشنبه‌های بخارا
که به دیدار و گفت‌وگو با علیرضا قیامتی اختصاص یافته بود ‌

پنجشنبه چهاردهم اردیبهشت ۱۴۰۲
مدرسه فیلمسازی و پژوهش‌های سینمایی هیلاج

#پنجشنبه_های_بخارا

@kheradsarayeferdowsi
2024/09/30 22:12:37
Back to Top
HTML Embed Code: