Telegram Web Link
️ دکتر مجتبی زارعی عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس:
شبهه می کنند و می گویند ۴۶سال است درایران انقلاب شده پس چرا هنوز مشکلات مان رفع نشد؟به تاریخ و عُمر انقلابات جهان توجه کنیدو آن را با انقلاب جوان مان مقایسه کنید:

۱) انقلاب انگلیس: از ۱۶۸۸میلادی
تاکنون = ۳۳۷ سال
۲) استقلال آمریکا : از ۱۷۷۶میلادی
تاکنون = ۲۴۹سال
۳) انقلاب فرانسه: از ۱۷۸۹میلادی
تاکنون = ۲۳۶ سال
۴) انقلاب ژاپن: از۱۸۶۸میلادی
تاکنون = ۱۵۷ سال
۵) انقلاب روسیه : از۱۹۱۷میلادی
تاکنون = ۱۰۸ سال
۶) انقلاب چین: از۱۹۶۶ میلادی
تاکنون= ۵۹ سال
۷) نظام شاهنشاهی در ایران = ۲۵۰۰ سال تا پَهلویسم

🔹️آیامشکلات مردمان انگلیس آمریکا فرانسه روسیه ژاپن و چین با گذشت این سال های متمادی از انقلاب شان و یادرایرانِ ۲۵۰۰ساله شاهنشاهی بطور کامل رفع شد؟راستی ! مهمتر اینکه آیا کسی این کشورها را سال ها با تحریم های فلج کننده اقتصادی ،جنگ های تحمیلی و ترورهاو تجزیه طلبی ها زیر ضربه بُرد یا این کشورها ، خودشان متجاوز بوده و بانک های خود را باجنگ علیه ملت های دیگراز طلا ومنابع دیگران پُر و چرخ کارخانه های خود را باچپاول منابع دیگرسرزمین ها وملّت ها چرخاندند با این همه آیا ملت ها در این کشورها هنوز به رفاه و سعادت رسیدند؟!

✔️ حتما لازم نیست ما سالهای متمادی دیگرملت ها را پشت سربگذاریم اما انقلاب ما پس ازطی دوران نوجوانی و جوانی، تاره واردچلّه دوم خود شده و ان شاء الله مشکلات کشور را بادستان ایرانی، درمان ایرانی و داروی ایرانی رفع خواهیم کرد

@kh_enghelab
🔴انقلاب، ۴۶ ساله شد اراده الهی در کالبد یک ملت

👤 #محمد_ایمانی

🔹انقلاب اسلامی، معجزه ملت ایران است. رژیمی را از جا کندند که ژاندارم آمریکا در منطقه بود. نه فقط استبداد پهلوی، بلکه با آمریکا و انگلیس پنجه در انداختند و پیروز شدند.

🔸تداوم انقلاب اسلامی با وجود تلاطم  و تصاعد انواع دشمنی های استکبار و خیانت های داخلی، معجزه دوم است. این هم اراده و انتخاب ملت ماست.

اینکه یک ملت مستضعف، بتواند قدرت بیافریند و در برابر پیچیده ترین نقشه های سیا و MI6 و موساد تاب بیاورد، بلکه در منطقه شاخ و برگ بگستراند، چیزی جز معجزه ایمان می تواند باشد؟

🔹مشکلات و چالش ها، کم نیست. دشمن در دشمنی خود کم نگذاشته، اما برخی از سیاسیون و مدیران ما، در تراز مقاومت مومنانه ملت ایران، ظاهر نشده اند. که اگر در این تراز بودند، نباید دشمن سرخورده و شکست خورده در سه مرحله «تحریم های فلج کننده‌»، «فشار حداکثری» و «فشار هوشمند»، مجددا تهدید به تحریم و فشار می کرد.
🔹ملت ما، بحران های بسیار بزرگی را در این ۴۵ سال از سر گذرانده که هر کدام برای برانداختن یک نظام و از هم گسیختن شیرازه یک کشور، کافی بود.

💢خداوند متعال، وعده کرده است که به ایمان و استقامت، برکت بدهد. «يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُوٓاْ إِن تَنصُرُواْ ٱللَّهَ يَنصُرۡكُمۡ وَيُثَبِّتۡ أَقۡدَامَكُمۡ. اى كسانى كه ايمان آورده ايد، اگر [دين] خدا را يارى كنيد، شما را يارى مى‌كند و گام هايتان را استوار مى‌سازد». پایایی و پویایی انقلاب اسلام، معجزه ای است که از مجرای اراده و ایمان یک ملت پدید آمده است؛ آنها که انقلاب را از خود و خود را از انقلاب می دانند و با همه کاستی ها، با جان و دل، پای آن ایستاده اند.
🔹این انقلاب الهی، به کوری چشم شیاطین عالم، ۴۶ ساله شد. و امید که به انقلاب جهانی حضرت بقیة الله الاعظم (عج) متصل شود، ان شاء الله.

🆔 @kh_enghelab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 درماندگی اپوزیسیون در مبارزه با جمهوری اسلامی!

👤شهرام همایون، مدیر شبکه سلطنت‌طلب:

🔹بعد از این همه سال مبارزه، فقط 500 نفر طرفدار پیدا کردم؛ اگر تکیه‌داری می‌کردم قطعا بیشتر از این طرفدار پیدا می‌کردم!

🆔 @kh_enghelab
هیاهوی این روزهای آمریکا و صهیونیست ها متاثر از شکست در جنگ غزه است

سردار سرتیپ پاسدار محمد کاظمی رئیس سازمان اطلاعات سپاه در حاشیه راهپیمایی جشن پیروزی انقلاب اسلامی با بیان اینکه ­اقدامات چند دهه اخیر آمریکایی‌ها علیه ایران انفعالی بوده و خودشان هم به­­ ایران قوی اذعان می کنند، تصریح کرد: هیاهوی این روزهای آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها برای القاء تصویر اقتدار و تسلط از خود، متاثر از شکست آنها در جنگ غزه است.­
رئیس سازمان ­ اطلاعات سپاه پاسداران  مهمترین مولفه امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران را تکیه بر مردم عنوان و تاکید کرد: سازمان اطلاعات سپاه­ به­ هر دستگاه دولتی و بخش خصوصی که برای خدمت و حل مسائل مردم به ویژه در حوزه اقتصاد و معیشت قدم بردارد کمک می‌کند.

@kh_enghelab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴فشار حداکثری به نتیجه نمی‌رسد | ایران قوی‌تر از همیشه ایستاده است.

👤دکتر علم‌صالح، تحلیلگر سیاسی:

🔹 "سیاست فشار حداکثری ترامپ علیه ایران، که نیکسون آن را «استراتژی مرد دیوانه» نامیده بود، شکست خورده و نخواهد توانست مانع از اتمی شدن ایران شود. این رویکرد، مسیری نادرست برای واشنگتن است.

🔸تهران مانند تل‌آویو و واشنگتن، حق دارد منافع ملی خود را در اولویت قرار دهد که در درجه نخست شامل امنیت و قدرت دفاعی آن می‌شود.

نتانیاهو و ترامپ که در محافل بین‌المللی به جنایات علیه بشریت، نسل‌کشی و زن‌ستیزی متهم شده‌اند، افرادی نیستند که برای آینده‌ بهتر ایران دل بسوزانند."

🆔 @kh_enghelab
🔴 ۶۲ سال پیش (سال ۱۳۴۱)؛
نحوه مواجهه استاد مطهری با انحرافات نسل جوان در دوران رژیم گذشته/بدون رسیدگی به درد نسل جوان، نمی‌توان جلوی انحراف‌هایش را گرفت

👤 #شهید_مطهری

🔹 نسل جوان افکار و ادراکات و احساساتی دارد و انحرافهایی. تا به دردش یعنی به افکار و ادراکات و احساساتش رسیدگی نشود، نمی‌‏شود جلوی انحرافاتش را گرفت...

🔸 این نسل یک نوع ادراکات و احساساتی دارد که در گذشته نبود و از این جهت باید به او حق داد. در عین حال یک انحرافات فکری و اخلاقی دارد و باید آنها را چاره کرد. چاره کردن این انحرافات بدون در نظر گرفتن مزایا یعنی ادراکات و احساسات و آرمان‌های عالی که دارد و بدون احترام گذاشتن به این ادراکات و احساسات میسر نیست.

باید به این جهات احترام گذاشت. رودربایستی ندارد؛ در نسل گذشته فکرها این اندازه باز نبود، این احساسات با این آرمان‌های عالی نبود. باید به این آرمان‌ها احترام گذاشت. اسلام به این امور احترام گذاشته است. اگر ما بخواهیم به این امور بی‌اعتنا باشیم محال است که بتوانیم جلو انحراف‌های فکری و اخلاقی نسل آینده را بگیریم.

💢روشی که فعلا ما در مقابل این نسل پیش گرفته‌ایم که روش دهان‌کجی و انتقاد صِرف و مذمّت است و دائماً فریاد ما بلند است که سینما این طور، تئاتر این طور، و دائماً وای وای می‌کنیم درست نیست. باید فکر اساسی برای این انحراف‌ها کرد. فکر اساسی به این است که اول ما درد این نسل را بشناسیم، درد عقلی و فکری، دردی که نشانه بیداری است، یعنی آن چیزی را که احساس می‌کند و نسل گذشته احساس نمی‌کرد.

🆔 @kh_enghelab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 خشم دیدنی تلویزیون فارسی‌زبان موساد از حضور باشکوه مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن و بازتاب گسترده آن در رسانه‌های بین‌المللی!

👤مجری شبکه صهیونیستی اینترنشنال:

اینکه رسانه‌ها و خبرگزاری‌های بین‌المللی با ولع و اشتیاق حضور مردم ایران در راهپیمایی ۲۲ بهمن را منعکس می‌کنند لج آدم در می‌آید!

🆔 @kh_enghelab
🔴درباره این عکس و راه پیمائی امسال

👤 #محسن_مهدیان

🔹راه پیمائی تماشایی امسال چشم ها را کشید و خیره کرد. اما این مردم مگر دلار 90 هزار تومانی را ندیدند؟ گلایه از گرانی ها نداشتند؟

🔸خیلی ها با اظهار لطف و محبت به مردم ایران نوشتند: مردم علیرغم اعتراض به وضعیت اقتصادی بازهم به خیابان آمدند و از نظام و انقلاب حمایت کردند. حرف درستی است. ذهن من هم درگیر همین حرف ها بود. اینکه مردم آنقدر بصیرت دارند و هوشیارند که میان نظام و انقلاب با عملکرد مسئولین فرق و تفاوت قائلند.

اما عکسی از یک پیرمرد اصفهانی در راه پیمائی دیدم که یک متن ساده در دست داشت و رشته افکارم را بهم ریخت. نوشته بود: "قیمت ارزاق عوض شده، رزاق که عوض نشده"

🔹جمله پیرمرد یک تکانه عارفانه بود. پیرمرد با معرفت به امری فراتر از هوشیاری ذهنی و اندیشه ای توجه داشت.

🔹بله مردم ما بین نظام و انقلاب با مسئولین و عملکردشان تفاوت قائلند. اصل، انقلاب است و نقص و ضعف اقتصادی فرع ماجرا. یک نظام اسلامی داریم که غیر از دولت است و صیانت از آن فراتر از کم و کسری هاست. اما پیرمرد به امری فراتر از همه اینها توجه دادند و آنهم ایمان است.

🔸ایمان غیر از اندیشه و ذهنیات است. فراتر از خردورزی است. ایمان توجه توحیدی به دنیا است؛ فهم و درک امتداد توحید در متن زندگی است. ایمان نشاندن نظام های اندیشه ای و اعتقادی در قلب است.

رسوب ایمانی در قلب، تنها زمانی میسر است که باورهای معرفتی و اندیشه ای بکار بسته شود؛ به عمل بستن و تکرار و تکرار آنها.... اینجاست که وقتی به قیمت ارزاق می رسد توجهش از رزاق برنمی گردد.

🔹مردم ما اندیشه توحیدی انقلاب را نزدیک نیم قرن در عمل بکار بستند و امروز از میوه ایمانی آن بهره می برند. مردم ما بصیرت و هوشیاری دارند اما بالاتر از آن ایمان دارند. دقیقتر اینکه بصیرت شان نیز از سر ایمان شان است. عصر، عصر ایمان است. عصر دانائی گذشته است. هرکس داناست و علم و هوش دارد، معلوم نیست تا پایان این راه همراه باشد.

🔸مردم غزه را ببینیم و هیچگاه این افسانه تاریخی را فراموش نکنیم. آنچه این افسانه رویایی را روی زمین محقق ساخت ایمان مردم بود.

💢عکس دستنوشته پیرمرد را که دیدم احساس کردم اساسا این تعبیر که مردم علیرغم گرانی دلار به راه پیمائی آمدند، کافی نیست و حق مطلب را ادا نمی کند. اساسا مقایسه ایندو کسر شان مردم است. مردم آمدند چون مومن اند. چون ایمانی اند. چون رزاق را می بینند نه ارزاق...
قدر این مردم را بدانیم و کم نگذاریم.

🆔 @kh_enghelab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴ترامپ: برای برنامه اتمی جمهوری اسلامی دو راه وجود دارد: بمب یا یک تکه کاغذ امضاشده

🔹دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، در جدیدترین مصاحبه خود می‌گوید «ترجیح می‌دهد» به جای حمله نظامی شدید اسرائيل به تاسیسات هسته‌‌ای در ایران، جمهوری اسلامی با آمریکا به توافقی برسد که واشنگتن بتواند طبق آن توافق، بر فعالیت‌های هسته‌ای در ایران «نظارت» کند و آن را «بررسی» و «بازرسی» و سپس آن را «از بین ببرد.»

اما دو راه برای متوقف کردن آنها وجود دارد: با بمب یا با یک تکه کاغذ امضاشده. و من خیلی بیشتر ترجیح می‌دهم که توافقی داشته باشیم که به آنها آسیب نرساند.

🆔 @kh_enghelab
🔴 قانون یعنی چه؟

👤 #محمدصادق_کوشکی

🔹آقازاده مسعود پزشکیان نوشته اولویت ما اجرای قانون نیست!

🔸 آقازاده مذکور نمی داند که :

۱)سالهاست نظام پادشاهی در ایران سرنگون شده و دیگر ولیعهدی وجود ندارد که بگوید "ما" این را اولویت می دانیم و آن را نمی دانیم!

🔹۲) بیش از ۴۶ سال است که قانون، اولویت های کشور ما را مشخص می کند و نه اشخاص!

🔸۳) بر اساس قانون اساسی، وظیفه رئیس‌جمهور،اجرای قوانین است نه تشخیص اولویت!تعیین اولویت های کشور بر عهده رهبری نظام است و ایشان هم اجرای قانون را بزرگترین مصلحت کشور دانسته اند!

۴ )عقلای عالم کسانی که قانون را قبول ندارند و تصورات و تخیلات خود را برتر و مهمتر از قانون می دانند را دیکتاتور می دانند!

🔹۵) هر چند کمتر از ۲۰ درصد از مردم ایران به مسعود پزشکیان رای داده اند اما بر اساس قانون است که امروز او را به عنوان رئیس‌جمهور به رسمیت می شناسیم.اگر منتقدان و مخالفان رئیس‌جمهور هم(مانند پزشکیان و آقازاده اش) اعتقادی به اجرای قانون و تسلیم در برابر آن نداشتند اداره یک وجب از بیابان‌های مملکت را هم به فردی مانند او نمی سپردند!

💢پسر رئیس‌جمهور الان دقیقا چکاره است؟سخنگوی دولت است یا سخنگوی رئیس‌جمهور؟ آقازاده فوق الذکر در کدام جایگاه و موقعیت از جانب "ما" صحبت می کند؟

🆔 @kh_enghelab
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴اقتصاددان نیستم، بلد هم نیستم وقتی تمام روابط خارجی بهم ریخته است، وضع اقتصاد بهتر شود!

🆔 @kh_enghelab
🔴بجنگید اما تخم کینه نکارید!

👤 #عزیز_غضنفری

🔹شاید نقطه اوج فیلم غریب آن‌جایی بود که شهید محمد بروجردی نه به عوامل خونریزِ تجزیه طلب، بلکه به یکی از همرزمانش متعرض شد و با او به شدت تمام برخورد کرد. در آن سکانس همرزم شهید بروجردی یکی از عوامل تجزیه طلب که دستش به خون مردم کرد آلوده شده را می‌خواهد اعدام کند، اما در حین اجرای حکم که جمعی نیز اين صحنه را تماشا می‌کنند به او لگد شدیدی می‌زند! شهید بروجردی با دیدن این صحنه عصبانی شدند و از آن فرد که تا چند لحظه دیگر قرار است اعدام شود خواستند تا در جلوی جمع با نفر همرزمش _که به عنصر تجزیه‌طلب لگد زده بود_ مقابله به مثل کند.

🔸 مسیح کردستان در همین جا به همرزمش گفت بجنگ اما تخم کینه را نکار؛ او سپس دستور داد تا همرزمش را به بازداشتگاه ببرند. رفتارهای شهید بروجردی این‌گونه بود که او را مسیح کردستان و محبوب دل و جان مردم آن سامان و بلکه همه مردم ایران ساخته است.

این موضوع در عرصه اجتماعی و سیاسی نیز اهمیت مضاعف دارد؛ هر چند در نگاه اول یک تعارض به نظر می‌آید، اما شدنی است و فهم آن برای کسانی که به یکپارچگی جامعه می‌اندیشند ضرورت بیشتری دارد و آن این‌ است‌ که‌ کنشگری و دفاع از یک فکر و باور و نباید به قیمت پراکندن نفرت و دشمنی توأم شود.

🔹کسی را در حد و اندازه شهید سلیمانی سراغ نداریم که در دفاع نظامی و سیاسی از انقلاب و نظام و رهبری اهل رشادت، صراحت و قاطعیت باشد، اما عجیب که این‌همه دل‌ها را شیفته و مشتاق خود ساخته است. علت اصلی را نیز باید در این نکته فهم کرد که او در عین حال که وسط میدان دفاع همه جانبه بود اما هیچ گاه مروج کینه‌ورزی و پراکندن نفرت نبود.

🔸این عارضه اما افراد زیادی که در کنش‌گری سیاسی و اجتماعی کشور هستند را درگیر خود ساخته است. اختصاصی به چپ و راست و اصول‌گرا و اصلاح‌طلب هم ندارد. باید مرام و منش شهید بروجردی و مکتب شهید سلیمانی را شناخت و در کار فکری و اجتماعی و خاصه جهاد تبیین الگو قرار داد تا به زیباترین شکل ممکن دفاع عقلانی از فکر و عقیده با انسجام ملی و آرامش اجتماعی در کنار هم آراسته شود.

نتیجه قهری این حالت ساخت جامعه‌ای منسجم و آرام‌بخش و در مسیر پیشرفت بر اساس آگاهی و عقلانیت است. امروز که دشمن شمشیر را از رو بسته بیش از پیش به وحدت و یکپارچگی ملی نیازمندیم.

💢پیام آن روز شهید بروجردی برای امروز ما این است که جهاد تبیین انجام دهیم اما مروج تفرقه میان مردم نباشیم و بذر نفرت و خشم در جامعه نکاریم. تا می‌توانیم بکوشیم آهنگ آرامش، امید، انسجام ملی و پیشرفت بر این کشور طنین‌انداز شود.

🆔 @kh_enghelab
🔴کم‌درآمدها بیشتر مالیات می‌دهند

🔹تحقق عدالت مالیاتی، کلید کاهش شکاف درآمدی و افزایش اعتماد عمومی است. اما آیا ساختار مالیاتی فعلی ایران توانسته این هدف را محقق کند؟

🔸 بررسی‌ها نشان می‌دهد نابرابری درآمدی در ایران رو به افزایش است و بار مالیاتی بیشتر بر دوش اقشار کم‌درآمد سنگینی می‌کند.

تجربه کشورهایی مانند کره جنوبی نشان می‌دهد که اصلاحات مالیاتی می‌تواند به کاهش نابرابری، رشد اقتصادی پایدار و تقویت اعتماد عمومی منجر شود.

💢 شفافیت در تراکنش‌های مالی، اخذ مالیات تصاعدی از پردرآمدها و بازنگری در نظام مالیاتی، گام‌هایی ضروری برای برقراری عدالت اجتماعی است.

🆔 @kh_enghelab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 مروری بر تاریخ خیانت اسرائیل به همپیمانان خود...

🆔 @kh_enghelab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴ترامپ: فکر می‌کنم ایران به‌شدت نگران و وحشت‌زده است، زیرا توان دفاعی آن‌ها تقریباً از بین رفته است

🔹شاید در همین لحظه در تلاش برای ایجاد یک سامانه دفاعی جدید باشند، اما پدافند هوایی آن‌ها تا حد زیادی نابود شده است.

🔸ماجرای حمله پیجرها یک فاجعه برای آن‌ها بود. فکر می‌کنم آن‌ها ترسیده‌اند. فکر می‌کنم ایران مایل است توافقی انجام دهد و من هم مایلم بدون نیاز به بمباران با آن‌ها به توافق برسم.

🆔 @kh_enghelab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 ایرانِ قوی، واقعیتی انکار نشدنی؛ اپوزیسیون در حیرت سیاست‌های هوشمندانه رهبر ایران!

👤امیرحسین قاسمی‌نژاد، فعال سیاسی اپوزیسیون و استاد دانشگاه در گفتگو با منظرپور:

🔹ایران از هر زمان دیگری قوی‌تر است؛ اگر ضعیف بود تا حالا چندین بار به ایران حمله می‌کردند!

🔸اظهارات آقای خامنه‌ای واقعیتی است که نشان می‌دهد ایران با همه دنیا در ارتباط است و علت عدم رابطه با آمریکا، بدعهدی این کشور در معاهدات می‌باشد؛ توپ، اکنون در زمین ترامپ است.

🆔 @kh_enghelab
🔴ترامپ کوتاه می‌آید؟!

👤 #صابر_گل_عنبری

🔹دونالد ترامپ سه‌شنبه شب گذشته در سیاست اعلامی خود در قبال تهران به نوعی سیاست چماق و هویج را به کار برد؛ از یک طرف با اعلام آمادگی خود برای گفتگو و توافق با ایران و تمجیدهای ظاهری از آن تلاش کرد که طرف ایرانی را به پای میز مذاکره بکشاند و از دیگر سو هم با امضای یادداشت اجرایی به نوعی هم شروط و دستور العمل مذاکرات را تعیین کرد و هم خواست از این طریق اولترا راست‌های آمریکایی و اسرائیلی را نیز راضی کند.

🔸اما نتیجه این شد که نه راستگرایان بسیار تندرو که جز به تهدید نظامی و جنگ با ایران به چیز دیگری نمی‌اندیشند کاملا از لحن او در رونمایی از سیاستش و دعوتش به گفتگو راضی شدند و نه اعلام آمادگی ترامپ برای مذاکره در سایه یادداشت اجرایی چنگی به دل جمهوری اسلامی زد و مقام رهبری نیز مخالفت «قاطع» خود با هر نوع مذاکره با دولت ترامپ را اعلام کرد.

در این میان وزیر خارجه ایران نیز هر نوع مذاکره با دولت آمریکا را منوط به تغییر رفتار آن کرده است؛ اما واقعیت این است که چشم اندازی برای این تغییر و کوتاه آمدن ترامپ دیده نمی‌شود. در مقابل ترامپ یکشنبه گذشته در مصاحبه با روزنامه «نیویورک پست» لحن تندی در پیش گرفت و به نوعی ایران را میان مذاکره و حمله مخیر کرد.

🔹فعلا آنگونه که به نظر می‌رسد ترامپ تدریجی و تصاعدی فشارهای خود را افزایش می‌دهد و تلاش می‌کند و لو با بده بستانی با چین منافذ صادرات نفت ایران را ببندد.

🔸در این میان اما بعید است که گفتگوی ایرانی اروپایی هم نتیجه مشخصی داشته باشد؛ اروپا و آمریکای ترامپ اگر در خیلی از مسائل با هم اختلاف نظر داشته باشند، اما درباره ایران اختلاف خاصی ندارند.

به احتمال زیاد تهران تلاش کند که با دادن امتیازاتی به طرف‌های اروپایی و حتی آژانس در گفتگوهای دو جانبه مانع فعال‌سازی مکانیسم ماشه شود. اما تضمینی نیست که دستکم یکی از این طرف‌ها قبل از 18 اکتبر 2025 به این کار اقدام نکند.

🔹قبلا هم گفته شد که ترامپ مذاکره و صلح را از موضع قدرت و فشار می‌خواهد؛ اما کاربرد گزینه نظامی فعلا دستکم در کوتاه مدت بعید به نظر می‌رسد. ترامپ فعلا می‌خواهد که افزایش فشارهای سیاسی و اقتصادی و حتی تهدید به جنگ و حمله، برگردانی در داخل ایران برای رسیدن به نتیجه مطلوب داشته باشد و باید دید که اوضاع داخلی ایران تا چه اندازه این شرایط بسیار سخت اقتصادی را تاب می‌آورد. از این رو، در سایه تداوم و تشدید تحریم‌ها و فشارها، سیاست داخلی چه بسا مهم‌ترین چالش فراروی حاکمیت در آینده پیش‌رو باشد.

🔸در کل در نیمه اول دوره چهار ساله دوم ترامپ بعید است که گشایشی در بن‌بست میان آمریکا و ایران حاصل شود و همین رویکرد فشار تصاعدی و شدید ادامه می‌یابد و چشم‌اندازی در این دو سال اول برای مذاکره‌ جدی و حرکتی در جهت توافق وجود ندارد و اگر هم چنین مذاکره و توافقی صورت گیرد، احتمالا در دو ساله دوم باشد. ایران هم در این شرایط راهی جز رتق و فتق امور با حداقل منابع ندارد.

اما سیاست ترامپ در قبال ایران به گونه‌ای غیرمستقیم با آینده پیمان ابراهیم در منطقه و همچنین آینده آتش‌بس در غزه هم پیوند دارد. هر گونه بن‌بست و گشایشی در پیوستن عربستان به این پیمان، و بن‌بست در انتقال به مرحله دوم آتش‌بس در غزه بر بن‌بست میان ترامپ و ایران سلبا و ایجابا تاثیر دارند.

🔹آنچه فعلا مبرهن است این که نتانیاهو مرحله دوم آتش‌بس غزه را به عنوان تهدیدی فراتر از خود توافق آتش‌بس و مرحله اول آن برای خود و دولتش می‌داند. در کل با وجود بحران پیش آمده در مسیر تکمیل مرحله اول آتش بس در غزه پیش‌بینی می‌شود که این مرحله به سرانجام برسد و بسیار بعید است که حماس به تهدید ترامپ مبنی بر آزادی همه گروگان‌ها تن دهد و به احتمال زیاد گروگان‌ها همچنان تدریجی و قطره‌چکانی در مقابل بهای مورد توافق از جمله وارد کردن خانه‌های پیش ساخته و صدها هزار چادر اسکان آزاد ‌شوند.

💢اما این گونه پیداست که نتانیاهو به دنبال اتفاقات و حوادثی در منطقه است که از حدت و شدت تبعات تداوم مرحله نخست آتش بس به ویژه مرحله دوم آن برای آینده سیاسی خود بکاهد. از این رو بعید نیست که اسرائیل در آینده پیش رو برای تحت‌الشعاع قرار دادن مذاکرات آتش‌بس بخواهد دست به اقداماتی غیر مستقیم قابل توجه از خرابکاری و انفجار و ترور بزند.

🆔 @kh_enghelab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 چرا مذاکره ضرر دارد؟ دلیل: تجربه

🔹 مذاکرات با آمریکا از ابتدای دهه ۹۰ آغاز شد، اما در این دهه چه اتفاقاتی افتاد؟

۱. رشد اقتصادی نزدیک صفر در یک دهه
۲. رکوردشکنی تورم تاریخ پس از انقلاب از منظر بانک مرکزی
۳. جهش نرخ فقر از محدوده ۲۰٪ به ۳۱٪
۴. افزایش قابل توجه ضریب جینی که به معنای افزایش فاصله طبقاتی می‌باشد.

💢 خلاصه اینکه این دهه و بخصوص دولت روحانی تبدیل به یک عبرت شد.

🆔 @kh_enghelab
🔴دعوای علی‌ابادی و پاک‌نژاد در میانه عزل و استیضاح فرزین و همتی

🔹در دولت چه می‌گذرد؟

🔸 از یک سو، دلار و طلا به طور مداوم رکوردهای جدیدی را ثبت می‌کنند و طرح‌هایی علیه سرمایه‌های مردم ایران به اجرا گذاشته می‌شود. از سوی دیگر، در وزارتخانه‌های نفت و نیرو، کشمکش‌هایی به راه افتاده که نتیجه‌اش خاموشی و قطعی گاز برای مردم است.

در دولت، فرزین و همتی در یک بازی استیضاح و برکناری در حال نوسان هستند و در عین حال، وزیر نفت و وزیر نیرو به یکدیگر اتهاماتی وارد می‌کنند.

🔹در دل ساختار پیچیده و گسترده شورای اطلاع‌رسانی دولت، هر فردی به نفع یا ضرر یکی از اعضای دولت خبری منتشر می‌کند و بخش دیگر نیز به سرعت آن را تکذیب می‌کند.

🔸 هرگاه مجلس به دلیل نوسانات شدید ارز و طلا به استیضاح همتی بپردازد، بلافاصله اخبار مربوط به برکناری فرزین از سوی رسانه‌های نزدیک به دولت منتشر می‌شود. و هر زمان که سرما یا قطعی برق به وجود آید، تیم‌های رسانه‌ای پاک‌نژاد و علی‌آبادی به افشاگری علیه یکدیگر می‌پردازند.

💢 در این میان، مردم هستند که زیر بار گرانی، خاموشی و سرمای طاقت‌فرسا له می‌شوند.

🆔 @kh_enghelab
🔴توضیحات اژه‌ای درباره تاخیر در عزل ظریف: منتظر نتیجه استعلام‌ها برای اقدام هستیم/ بجز ظریف افراد بیشتری مشمول قانون می‌شوند

👤 رئیس قوه قضاییه:

🔹در مورد مشاغل حساس باید بتوانیم یک تصمیم جمعی بگیریم نه تک به تک. از سه مرجع در مورد به‌کارگیری افراد در مشاغل حساس استعلام گرفته‌ایم فقط یک مرجع پاسخ داده است.

🔸تا الان به این رسیده‌ایم که افرادی که مشمول این قانون می‌شوند اجماالا بیشتر از یک نفر هستند و احتمال دارد در دستگاه‌های دیگر هم داشته باشیم.

مدتی است دنبال این هستیم که ببینیم چه کسانی بدون استعلام و چه کسانی با استعلام در چه سمت‌هایی مشغول هستند تا بتوانیم در مورد آن‌ها تصمیم‌گیری کنیم.

پیش از این و در جریان بررسی‌های کمیسیون امنیت ملی درباره تابعیت فرزندان ظریف، وزیر اطلاعات با حضور در این کمیسیون تابعیت فرزندان ظریف را تایید کرده بود.

🆔 @kh_enghelab
2025/02/23 13:54:52
Back to Top
HTML Embed Code: