Telegram Web Link
🔴 در بین محافظه کاری معاون اول دولت و تدلیس آتشین سخنگوی دولت؛ موضع ظریف درباره آتش گیری لس آنجلس در هیئت دولت بهتر از همکارانش بود!


👤 مجتبی زارعی؛ عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی

🔹انتصاب ظریف برابر قانون فعلی غیرقانونی است و بقول دکتر قالیباف و جریان عقلانیت انقلابی ضرورت دارد دیوان عدالت اداری آن را بر اساس خواست رسمی مجلس شورای اسلامی ابطال کند؛

🔸انصاف اما حکم می‌کند به عنوان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی و نیز به عنوان یک معلم علوم سیاسی عرض کنم که بجز مواضع خوب خارج از دولت موضع گیری ظریف در آتش گیری لس آنجلس در میان جمع همکاران پزشکیان بهتر از بقیه دوستانش بود؛ آنگاه که بین آتش گیری لس آنجلس وجنایات غزه ربط و مشابهت سازی کرد.

نشان دادن متانت دولتمرد ایرانی در حوادث، خوب و شرط سیاستِ فطرت و نیز رویکرد تمدنی ماست اما اصطلاحا نباید کاتولیک‌تر از پاپ شد!! وقتی بایدن بنا به اعتراف خودش از صحنه‌های "آتش گیری" یاد "آتش سازیِ" جنگ و حملات اتمی می‌افتد و نخبگان آمریکا آتش را حاصل نفرین اهالی غزه و انحراف در هزینه کرد مالیات آمریکایی‌ها وانمود کردند از "شاعرانگی" و "تدلیس با آتش" در خانم سخنگو متعجب شدیم.

💢واضح و شفاف می‌گوییم ما بین محافظه کاری عارف و تدلیس آتشین خانم مهاجرانی، طرفدار کمک‌های انتقادی به آمریکاییم؛ ما ازخوار شدن کاپیتالیسم آمریکایی و شکستن اُبهت میلتاریزم آمریکایی خوشحالیم؛ در مرگ حادثه دیدگان شادمان نیستیم اما تاریخ بزرگتر از آمریکای اوباما، ترامپ و بایدن است؛ تاریخ یله و رها نیست؛ تاریخ، قانون و سنت دارد.

🆔 @kh_enghelab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 آتش نشانی به جای وظیفه خود مشغول همجنس‌بازان بوده

👤 فعال رسانه‌ای آمریکایی:

می‌خواهید بدانید در لس آنجلس چه می‌گذرد؟! قبل از همه چیز باید بدانید که رئیس آتش نشانی در این شهر مشغول حقوق همجنس‌بازان بوده اما امروز درحالی که شهر دارد خاکستر می‌شود مخازن آب آتش نشانی لس آنجلس خالی شده است...

🆔 @kh_enghelab
🔴 کمیسیون اقتصاد مخالف استیضاح همتی!

🔹در میان ۷۵ نماینده‌ای که برای استیضاح امضا کرده‌اند، کمیسیون اقتصادی با ۵/۳ درصد، تنها ۴ تعداد امضا را به خود اختصاص داده است.

🔸لازم به ذکر است کمیسیون اقتصادی ۲۳ عضو دارد.این آمار نشان‌دهنده عدم نقش این کمیسیون در تصمیم‌گیری‌ برای استیضاح وزیر اقتصاد بوده است.

🆔 @kh_enghelab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 ۱۰۰ تن طلا در دل خاک روستایی که مردم آن در فقر مطلقند

🔹مردمی که ابتدا به خیال توسعه روستا از استخراج استقبال کردند ولی هیچ چیزی نصیبشان نشد!

💢برشی از مستند «عالیجنابان معدن» برگزیده جشنواره مردمی فیلم عمار

🆔 @kh_enghelab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 ردپای آمریکا در جای جای غزه: بدون تسلیحات ما غزه ویران نمی‌شد!

🔹جاش پل، مقام مستعفی وزارت امور خارجه آمریکا: بیشتر بمب‌ها، فناوری‌ها و تمامی جنگنده‌های اسرائیل از طرف آمریکا تامین می‌شود، می‌توان گفت بین هر بمبی که در غزه پرتاب می‌شود و ایالات متحده ارتباطی وجود دارد.

🔸اندرو میلر، معاون سابق وزارت امور خارجه آمریکا: اسرائیلی‌ها در برخی موارد از بمب‌های دوهزار پوندی برای هدف قرار دادن یک یا دو فرد در مناطق بسیار پرجمعیت استفاده می‌کردند.

🆔 @kh_enghelab
🔴چرا حماس نابود نشد؟

👤 #صابر_گل_عنبری

🔹گفته شد که علت این که غزه سقوط نکرده این است که حماس به عنوان طرف حاکم بر این منطقه هنوز وجود دارد. اما چرا حماس به عنوان طرف ضعیف جنگ کنونی با وجود کاربست این حجم از خشونت و تخریب نابود نشده است و همچنان بر 65 درصد مساحت غزه بدون حضور فیزیکی ارتش اسرائیل با امکانات ناچیز کنترل دارد و در بقیه مناطق هم با نظامیان اسرائیلی درگیر است؟

🔸۱. جبهه داخلی غزه
مهم‌ترین عامل تداوم حیات حماس تاب‌آوری تاریخی جبهه داخلی غزه است.

فهم جامعه غزه ظرافت و دقت خاصی را می‌طلبد. این جامعه مانند کل فلسطین متکثر است و همه طرفدار حماس نیستند و قبل از جنگ حدود 40 درصد از مردم هوادار احزاب دیگر و یا حتی مستقل از آن‌ها بودند. اما در مجموع شاهد نوعی همراهی جامعه غزه با حماس در این جنگ هستیم که لزوما به معنای تایید خود حماس و یا حتی واقعه هفتم اکتبر نیست!

🔹طیفی مردمی و‌ برخی از جریان‌های سیاسی غزه از این تصمیم حمایت نمی‌کنند؛ اما این هم بدان معنا نیست که حاضر باشند با اسرائیل علیه حماس کار کنند؛ بلکه برعکس در کنار پایگاه اجتماعی سنتی حماس چتر حمایتی مستحکمی را برای این تشکیلات در مقابل اسرائیل خلق کردند که در مخالفت با کوچ اجباری از این منطقه و عدم شورش علیه حماس و غیره با وجود این همه مصیبت و گرفتاری در این یک سال و نیم نمود یافته است.

در واقع اگر سیل شورش به راه می‌افتاد، حماس هرگز قادر به ادامه جنگ نبود. واقعیت این که مردم بی‌خانمان غزه جنگ را نه فقط علیه یک گروه بلکه علیه انسان فلسطینی و حق خود بر سرزمین‌شان می‌دانند و با وجود از دست دادن خیلی چیزها، اما باورمند به آرمان خود، نمی‌خواهند سرزمین‌شان را از دست بدهند.

🔹البته کشته شدن رهبران حماس و بسیاری از اعضای خانواده‌های آن‌ها در این جنگ و فراگیری تیغ نسل‌کشی هم در تحمل‌پذیر کردن این فاجعه برای ساکنان غزه تاثیر داشته است.

🔸۲. ساختار حماس
عامل دیگر به ساختار خود حماس باز می‌گردد که آن را از دیگر احزاب و تشکل‌های اسلامگرا در منطقه متمایز ساخته است. ساختار تشکیلاتی حماس متکی به زعامت یک فرد و متمرکز نیست و بلکه سیستمی شورایی با نهادهای متعدد است و رهبری آن بیش از دو دوره چهار ساله نمی‌تواند رئیس دفتر سیاسی‌اش شود؛ به همین خاطر وقتی هنیه رییس این دفتر شد که دو رهبر پیشین آن (خالد مشعل و ابومرزوق) حضور داشتند. به همین علت وقتی هنیه و معاونش و سپس سنوار کشته شدند، خلا و خللی عمده در ساختار حماس ایجاد نشد و به کار خود ادامه داد.

در واقع همین ساختار تاکنون مانع انشقاق حماس مانند دیگر احزاب فلسطینی شده است؛ در حالی که بیش از بقیه عوامل بالقوه انشقاق را در خود دارد که یکی از آن‌ها چندپارگی جغرافیایی و پراکندگی در سه جغرافیای منفصل غزه، کرانه باختری و خارج از فلسطین است. همین عامل جغرافیایی بزرگ‌ترین چالش و تهدید و خود مولد انشقاق است؛ اما ساختار تاکنون آن را هضم کرده است. در همین حال نیز حماس گرایش‌های فکری متفاوتی را در خود جای داده است؛ از نوعی سلفیت گرفته تا لیبرال مسلکی.

🔹۳. نظام بسته امنیتی
دیگر نقطه قوت حماس را می‌توان نظام بسته امنیتی آن دانست که ابتدا با اصل غافلگیری در حمله هفتم اکتبر و بعدا هم در طول جنگ در حفظ بیش از 100 گروگان، ساختار فرماندهی و کنترل خود، شاکله زیرساخت‌های تونلی و همچنین حفظ فرماندهان و رهبران ارشدش در غزه امثال برادر سنوار، ابوعبیده و دهها نفر دیگر نمود دارد.

🔸چند روز پیش، شبکه 12 اسرائیل به نقل از شاباک از دشواری نفوذ به حماس در این سال‌ها خبر داد و گفت حتی برخی جاسوسان در غزه با حماس همکاری کرده و تل‌آویو را فریب می‌دادند.

در واقع حماس در خارج از غزه با ترور هنیه و عاروری بیشتر از داخل در سطح رهبری خود تلفات داده است؛ اما در داخل خود سنوار هم به طور تصادفی کشته شد.

🔹در ماه‌های اخیر نیز حماس حدود 7 هزار نیروی جدید جذب کرده؛ اما مساله اینجاست که این تعداد نیروی مبتدی آموزش می‌خواهد و سوال این است که این آموزش‌ها و تدارکات در چنین جنگ ویرانگری چگونه به وسیله سازمان رزم حماس انجام می‌شود؟

🔸همچنین به گفته منابع اسرائیلی هنوز کارگاه‌های تولید سلاح حماس فعال است، اما این کارگاه‌ها کجا هستند و چگونه در این محاصره همه جانبه کار می‌کنند؟ و دهها پرسش دیگر.

💢اینها نشان می‌دهد که سازمان رزم حماس هم سازمانی پیچیده با زیرساخت‌های نظامی مستحکمی در زیر زمین به دور از چشم اسرائیل است که با کاربست تاکتیک دفاع خوشه انگوری تاکنون مانع تحقق هدف اصلی جنگ شده و بن‌بستی راهبردی برای اسرائیل در غزه خلق کرده است.

🆔 @kh_enghelab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟢 مرام امیرالمومنین علی علیه السلام در برخورد با مخالفان حکومت خود چگونه بود؟

👤 #شهید_مطهری

سالروز میلاد سراسر نور و برکت حضرت مولی الموحدین امیرالمومنین علی علیه‌السلام مبارک باد!

🆔 @kh_enghelab
🔴جان پیامبر (ص) از همراهی‌اش با آن حضرت می گوید


👤 #محمد_ایمانی

🔹«من در خُردى بزرگان عرب را به خاك انداختم و سركردگان ربيعه و مضر را هلاك ساختم. شما مى دانيد مرا نزد رسول خدا چه رتبت است، و خويشاونديم با او در چه نسبت است.

🔸 آنگاه كه كودك بودم مرا در كنار خود نهاد و بر سينه خويشم جا داد، و مرا در بستر خود مى خوابانيد چنانكه تنم را به تن خويش مى سود و بوى خوش خود را به من مى بويانيد. و گاه بود كه چيزى را مى جويد، سپس آن را به من مى خورانيد. از من دروغى در گفتار نشنيد، و خطايى در كردار نديد.

هنگامى كه از شير گرفته شد خدا بزرگترين فرشته از فرشتگانش را شب و روز همنشين او فرمود تا راههاى بزرگوارى را پيمود، و خويهاى نيكوى جهان را فراهم نمود. و من در پى او بودم  در سفر و حضر  چنانكه شتر بچه در پى مادر. هر روز براى من از اخلاق خود نشانه اى برپا مى داشت و مرا به پيروى آن مى گماشت.

🔹هر سال در حراء خلوت مى گزيد، من او را مى ديدم و جز من كسى وى را نمى ديد. آن هنگام جز خانه اى كه رسول خدا (صلی الله علیه وآله) و خديجه در آن بود، در هيچ خانه اى مسلمانى راه نيافته بود، من سومين آنان بودم. روشنايى وحى و پيامبرى را مى ديدم و بوى نبوت را مى شنودم.

🔸من هنگامى كه وحى بر او (ص) فرود آمد، آواى شيطان را شنيدم. گفتم: اى فرستاده خدا اين آوا چيست؟ گفت: اين شيطان است كه از آن كه او را نپرستند نوميد و نگران است. همانا تو مى شنوى آنچه را من مى شنوم، و مى بينى آنچه را من مى بينم، جز اينكه تو پيامبر نيستى و وزيرى و بر راه خير مى روى  و مومنان را اميرى .

و من با او بودم، هنگامى كه مهتران قريش نزد وى آمدند، و گفتند: اى محمد (صلی الله علیه وآله) ! تو دعوى كارى بزرگ مى كنى كه نه پدرانت چنان دعويى داشتند، نه كسى از خاندانت. ما چيزى را از تو مى خواهيم اگر آن را پذيرفتى و به ما نماياندى، مى دانيم تو پيامبر و فرستاده اى وگرنه مى دانيم جادوگرى دروغگويى.

🔹گفت (ص) : چه مى پرسيد؟ گفتند: اين درخت را براى ما بخوان تا با رگ و ريشه برآيد و پيش روى تو درآيد. گفت (ص) : خدا بر هر چيز تواناست. اگر خدا براى شما چنين كرد، مى گرويد، و به حق گواهى مى دهيد؟ گفتند: آرى. گفت: من آنچه را مى خواهيد به شما نشان خواهم داد. و من مى دانم شما به راه خير باز نمى گرديد. و در ميان شما كسى است كه در چاه افكنده شود و كسى است كه گروهها را به هم پيوندد و لشكر فراهم آورد.

🔸سپس گفت (ص) : اى درخت اگر به خدا و روز رستاخيز گرويده اى و مى دانى من فرستاده خدايم با رگ و ريشه از جاى بر آى، و پيش روى من درآى به فرمان خداى. پس به خدايى كه او را به راستى برانگيخت، رگ و ريشه درخت از هم گسيخت و از جاى برآمد بانگى سخت كنان و چون پرندگان پرزنان تا پيش روى رسول خدا (صلی الله علیه وآله) بيامد، و شاخه فرازين خود را بر رسول خدا (صلی الله علیه وآله) گسترد، و يكى از شاخه هايش را بر دوش من آورد، و من در سوى راست او (ص) بودم.

پس چون آنان اين  معجزه  را ديدند، از روى برترى جويى و گردنكشى گفتند: بگو تا نيم آن نزد تو آيد و نيم ديگر بر جاى ماند. پس او درخت را چنين فرمان داد و نيم آن رو سوى او نهاد، پيش آمدنى سخت شگفت آور، و با بانگى هر چه سختتر. چنانكه مى خواست خود را به رسول خدا (صلی الله علیه وآله) بپيچد.

🔹پس آنان از روى ناسپاسى و سركشى گفتند: اين نيم را بفرما تا نزد نيم خود باز رود چنانكه بود و او درخت را چنان فرمود. پس درخت باز گرديد و من گفتم: لا اله الا الله، اى فرستاده خدا! من نخستين كسم كه به تو گرويد، و نخستين كس كه اقرار كرد كه درخت آنچه را فرمودى به فرمان خدا به جا آورد. تا پيامبرى تو را گواهى دهد و گفته تو را بزرگ دارد. پس آنان گفتند: نه كه ساحرى است دروغگو، شگفت جادوگر، و كار او. و چه كسى تو را در كارت تصديق كند جز او!  و قصدشان من بودم.

💢من از مردمى هستم كه در راه خدا از سرزنش ملامت كنندگان باز نمى ايستند. نشانه هاى آنان، نشانه راستكاران و سخنشان، گفتار درست كرداران. زنده داران شبند  به عبادت  و نشانه هاى روزند  براى هدايت  چنگ در ريسمان قرآن زده اند! و سنت خدا و فرستاده او را زنده كرده اند. نه بزرگى مى فروشند، و نه برترى جويى دارند، نه خيانت مى كنند و نه تبهكارند. دلهاشان در بهشت است و تن هاشان را به كار  عبادت  وا مى دارند».

💢 امیر مومنان علیه السلام، خطبه ۱۹۲ نهج‌البلاغه

🆔 @kh_enghelab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 اوج بی‌کفایتی و بی‌عرضگی مقامات آمریکایی در مهار آتش‌سوزی، داد کارشناسان اینترنشنال را هم درآورد!

🔹اینجا آمریکاست، اینجا لس‌آنجلس است، ماشین آتش‌نشانی کجا بود؟! آب کجا بود؟! این بی‌کفایتی در اثر چیست؟!

🆔 @kh_enghelab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 اذعان خبرنگار ارشد بی‌بی‌سی به شکست رژیم صهیونیستی در جنگ غزه!

👤نفیسه کوهنورد:

🔹اسرائیل تمام تلاش خود را کرد تا حماس را نابود کند اما حماس همچنان به عنوان یک نیروی مؤثر در غزه ایفای نقش می‌کند و دیگر صحبتی از نابودی آن نیست!

🆔 @kh_enghelab
🔴 پیام رئیس‌جمهور امروز از شبکه آمریکایی NBC پخش می‌شود

🔹پزشکیان: آمادگی ایران برای مذاکرات شرافتمندانه

🔸کمتر از یک هفته تا استقرار دونالد ترامپ در کاخ سفید، مسعود پزشکیان در گفت‌وگو با شبکه آمریکایی NBC از آمادگی برای مذاکره شرافتمندانه خبر داد.

این گفت‌وگو که امروز چهارشنبه ۲۶ دی‌ماه (۱۵ ژانویه) به صورت کامل از این شبکه مهم آمریکایی پخش می‌شود، اولین موضع‌گیری رسمی بالاترین مقام اجرایی کشور برای مذاکره با غرب از جمله با ایالات متحده است.

🔹مسعود پزشکیان در ایام رقابت‌های انتخاباتی و پیش از این نیز بارها از لزوم مدیریت مناسبات با واشنگتن سخن گفته بود. او پیش‌تر در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل در اوایل مهر‌ماه از آمادگی ایران برای مذاکره خبر داد.

🔸پیش‌تر نیز سید‌عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، در مصاحبه با تلویزیون مصری الغد درخصوص مذاکرات هسته‌ای گفته بود که ما به‌هیچ‌وجه میز مذاکرات را ترک نکردیم و آماده ورود به مذاکرات شرافتمندانه بر اساس احترام و منافع متقابل هستیم.

عراقچی اواسط مرداد و در جلسه رای اعتماد مجلس تاکید کرد که باید در دوره پیش رو به سمت مدیریت تنش‌ها با آمریکا حرکت کنیم که تفسیر این اظهارات را برخی مذاکره مستقیم با آمریکا ارزیابی کردند.

🔹مخابره پیام‌های مذاکره از سوی مجموعه دولت و در راس آنها رئیس‌جمهور و وزیر امور خارجه نشان می‌دهد که جمع‌بندی تیم سیاسی و دیپلماتیک این است که باید با مذاکره و گفت‌وگو نسبت به رفع مسائل اقدام کرد.

💢اگرچه تهران همواره از مذاکره شرافتمندانه، عزتمند و از موضع برابر حمایت کرده و آمادگی خود را برای دور جدید آن، ناظر بر بازگشت ترامپ نشان داده است.

🆔 @kh_enghelab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 نابودی بیش از ۱۲ هزار ساختمان در آتش‌سوزی در لس‌آنجلس

💬 آسوشتیدپرس:

🔹 آتش‌سوزی در شهر لس‌آنجلس در ایالت کالیفرنیای آمریکا سبب نابودی بیش از ۱۲ هزار ساختمان و سازه در این شهر شد.

🔸 آتش سوزی خانه‌ها و واحد‌های تجاری در لس‌آنجلس به مدت یک هفته منجر به کشته شدن حداقل ۲۴ نفر، آواره شدن هزاران نفر دیگر و تخریب بیش از ۱۲ هزار ساختمان شده که ممکن است پرخسارت‌ترین آتش‌سوزی در تاریخ آمریکا باشد.

بازرسان همچنان در تلاش برای تعیین علت آتش‌سوزی هستند.

💢 سازمان‌های دولتی هنوز برآورد اولیه خسارت ارائه نکرده‌اند، اما سایت آکووا ودر شرکتی که داده‌های مربوط به آب‌وهوا و تأثیر آن را ارائه می‌دهد، خسارات و زیان‌های اقتصادی را بین ۲۵۰ تا ۲۷۵ میلیارد دلار برآورد کرده است.

🆔 @kh_enghelab
🔴جنگ از سر گرفته می‌شود؟!

👤 #صابر_گل_عنبری

🔹اکنون که تقریبا توافق آتش‌بس در دسترس قرار گرفته و در حال نهایی شدن است، برخی ناظران معتقدند که با اتمام مبادله اسرا نتانیاهو دوباره جنگ را جنگ را از سرخواهد گرفت.

🔸هر چند گفته می‌شود که از آمریکا تضمین یا تضمین‌‎هایی به واسطه میانجیگران برای توقف کامل جنگ و از سرنگیری آن پس از انجام مراحل مختلف توافق گرفته شده است، اما مادام که طرف مقابل اسرائیل است، اصل این حرف که تضمینی وجود ندارد، درست است؛ به این معنا که اسرائیل اساسا به تعهدات خود پایبند نیست و مدام متون توافق را تفسیر به رای می‌کند و نمونه آن توافق لبنان است.

البته در این زمینه می‌توان گفت که مذاکرات آتش‌بس در جنگ غزه یکی از سخت‌ترین مذاکرات تاریخ فلسطین بوده است و برخی ناظران اسرائیلی آن را پیچیده‌ترین از سال 1948 می‌دانند.

🔹در واقع یکی از عوامل کش پیدا کردن مذاکرات - جدا از موافقت دیرهنگام اسرائیل با توقف جنگ و عقب‌نشینی از غزه – مذاکره فشرده طرف فلسطینی درباره تک تک کلمات برای بستن هر نوع روزنه تفسیر به رای به روی اسرائیل به ویژه در سایه تجربه توافق لبنان و تفسير به رای آن بوده است.

🔸به عنوان مثال، مرحله نخست آتش‌بس بر خروج نیروهای اسرائیلی از «مناطق مسکونی» به سمت منطقه حایل در مرز تاکید داشت. برای جلوگیری از تفسیر به رای آن و از بیم مستثنی نکردن مناطق خالی از سکنه به علت جنگ، حماس خواستار مشخص شدن همه مناطق مسکونی بر روی نقشه و پیوست نقشه‌های آن‌ها شده است.

یا این که در متن توافق بر آزادی تردد به شمال نوار غزه به استثنای حمل سلاح تصریح شده است؛ به این معنا که کسی در هنگام بازگشت به این منطقه سلاحی به همراه نداشته باشد، اما از بیم این که اسرائیل این اصطلاح «مسلحین» را تفسیر موسع به معنای کسی که قابلیت حمل سلاح داشته باشد، نکند و با این بهانه مانع بازگشت جوانان شود، درخواست شده است که این کلمه دقیقا تعریف شود.

🔹علی رغم این سخت‌گیری‌ها و محکم‌کاری‌ها در نگارش توافق باز امکان تفسیر به رای اسرائیل و شانه خالی کردن آن از تعهداتش وجود دارد؛ اما به دو دلیل بعید است که نتانیاهو بعد از بازگرداندن گروگان‌ها دوباره جنگ را از سر گیرد یا دوباره قصد حمله زمینی به نوار غزه را داشته باشد.

🔸با این حال احتمال حملات جسته گریخته هوایی وجود دارد. البته تداوم این حملات هم به احتمال زیاد متقابلا موجب حملات موشکی طرف فلسطینی به شهرک‌های اطراف غزه شود که این امر هم ممکن است که به چالش و دردسر بزرگی برای روایت اسرائیل در تامین امنیت این شهرک‌ها بعد از هفتم اکتبر و این جنگ 15 ماهه تبدیل شود.

دلیل نخست این که دونالد ترامپ بعید است که به نتانیاهو اجازه دهد که با از سرگیری جنگ در غزه دوباره باعث بازگشت تنش نظامی به خاورمیانه شود. از این رو اگر هم نشانه جدی در این باره ظاهر شود، به احتمال زیاد مانع شروع مجدد جنگ شود. کما این که از سرگیری جنگ پیشبرد طرح‌های خاورمیانه‌ای ترامپ مثل گسترش «پیمان ابراهیم» را تحت‌الشعاع قرار می‌دهد و به ضرر آن است و این چیزی نیست که ترامپ می‌‎خواهد.

🔹علت دوم نیز این که پایان جنگ غزه در حقیقت خروج از بن‌بستی راهبردی است که اسرائیل در 15 ماه در آن قرار داشت و آزادسازی گروگان‌ها به عنوان خواست اکثریت جامعه اسرائیل در واقع محملی «آبرومندانه» برای این مهم است.  از این رو‌ بسیار بعید است که اسرائیل با از سرگیری جنگ دوباره خود را وارد این «چرخه فرسایشی» کند.

🔸با شروع جنگ غزه متعاقب حمله هفتم اکتبر پیش‌بینی نمی‌شد که جنگ زیاد به طول بیانجامد و یا حمله زمینی گسترده‌ای رخ دهد. علت هم این بود که با توجه به وضعیت میدانی پیچیده غزه، زیرساخت‌های زیرزمینی آن و تحولات و نتایج ۵ جنگ قبلی (از سال ۲۰۰۸) تحقق پیروزی راهبردی برای اسرائیل با دستیابی به اهداف جنگ تقریبا غیر ممکن می‌نمود.

از این رو که اساسا در چنین جنگ نامتقارنی به دلایل پیشگفته فروپاشی تشکیلات نظامی حماس در نوار غزه چندان محتمل نبود.

💢به این علت نیز ارتش اسرائیل که مدام از ورود به جنگ‌های پرهزینه و طولانی پرهیز می‌کرد گمان نمی‌رفت که این چنین خود را نظر به دشواری تحقق اهداف تعریف شده دچار این بن‌بست فرسایشی کند؛ اما این بار نخست‌وزیری متفاوت بنام نتانیاهو در اسرائیل حاکم است که هم و غمش ماندن در قدرت بوده و هست و بر خلاف اسلافش ارتش و وزارت دفاع را در تصمیم‌گیری‌های کلان درباره آینده جنگ شریک نمی‌کند که اگر دخیل بودند جنگ ماه‌ها قبل پایان می‌یافت و این اندازه به طول نمی‌انجامید؛ چنان که یواو گالانت وزیر دفاع سابق هم به دنبال آن بود.

🆔 @kh_enghelab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴پزشکیان: ایران برای گفت‌وگو با دولت دوم ترامپ آماده است/ایران هرگز قصد ترور ترامپ را نداشت

👤رئیس جمهور درکفت‌وگو با «ان بی‌سی نیوز»:

🔹ایران اصولا آماده گفت‌وگو با دولت دوم ترامپ است. ایالات متحده در گذشته به تعهدات خود عمل نکرده و به دنبال سرنگونی دولت ایران بوده است.
ایران به دنبال جنگ نیست، اما در صورت حمله به سایت‌های هسته‌ای خود آماده دفاع از خود خواهد بود.

🔸ما از جنگ نمی‌ترسیم، اما به دنبال آن نیستیم.
من کاملا امیدوارم که این اتفاق رخ ندهد زیرا به ضرر همه بازیگران و نه فقط و فقط ما خواهد بود.
ایران هرگز اقدام به ترور کسی نکرده و برنامه‌ای برای ترور ندارد. ایران هرگز قصد ترور ترامپ را نداشت.

🆔 @kh_enghelab
🔴 اعتراف FATF به تلاش برای بستن راه‌های دورزدن تحریم‌

🔹 «اگر FATF حل نشود، هیچ کاری نمی‌توانیم انجام دهیم». این جملۀ مسعود پزشکیان است.

🔸 همۀ مسئولان دولت چهاردهم از شهریور تاکنون بر اجرای کامل استانداردهای FATF تاکید کامل دارند؛ اولین جلسۀ شورای معاونین وزارت اقتصاد توسط همتی درحالی برگزار شد که دستور کار اول آن مسئله FATF بود.

این در حالی است که در ۳ سال گذشته بدون توجه به مسئلۀ FATF رکورد صادرات نفت کشور شکسته شده و از طرفی ۲ قرارداد سایناشور یک و سایناشور دو با کشورهای خارجی بسته شد و میزان تبادلات تجاری یعنی جمع صادرات و واردات ایران با بیش از ۱۰۰ کشور جهان نیز افزایش یافت.

💢 ۴ آبان ۱۴۰۱ نهاد FATF در توییتر خود پیامی منتشر کرد که در بخشی از آن آمده: «گروه FATF در تلاش است تا قوانین مالکیت ذی‌نفع جهانی را بهبود بخشد تا به جلوگیری از دور زدن تحریم از مسیر مخفی کردن پول و فعالیت‌های غیرقانونی خود در پشت شرکت‌های پوسته کمک کند.»

🆔 @kh_enghelab
🔴توصیه فارن پالیسی به ترامپ: مسیر توافق با ایران را دنبال کنید

🔹امروز دولت جدید ترامپ با شرایطی کاملا متفاوت در منطقه مواجه است که ممکن است دستیابی به توافق با تهران را از احیای کارزار فشار حداکثری علیه این کشور جذاب‌تر کند.

🔸کارشناسان سیاست خارجی تلاش می‌کنند پیش‌بینی کنند با توجه ‌به شکل و نوع انتصاب‌های کابینه و کاخ سفید، سیاست ترامپ در قبال ایران به کدامین جهت متمایل خواهد شد.

بااین‌حال بهتر است آنها روی اظهارات و سخنان ترامپ تمرکز کنند: ترامپ از بسیاری جهات شفاف‌ترین مواضع را در میان روسای جمهور اخیر ایالات متحده اتخاذ کرده است. لفاظی‌های او اغلب قصد و نیتش را آشکار می‌کند، حتی در شرایطی که تصمیمات اتخاذشده توسط دشمنان خارجی و متحدان می‌تواند بر برنامه‌های او تاثیر بگذارد.

🔹به ‌عنوان‌ مثال، اظهارات ترامپ طی دوران رقابت‌های ریاست‌جمهوری مبنی بر اینکه او خواهان آن است که ایران را یک کشور موفق اما بدون سلاح هسته‌ای ببیند، از نظر راهبردی چه معنایی می‌تواند داشته باشد؟

🔸درحالی‌که مقامات ارشد اطراف ترامپ بر سر اتخاذ یک رویکرد واحد در قبال ایران اختلاف‌نظر دارند، به ‌احتمال زیاد دو عامل اصلی در تصمیم‌گیری نهایی او بیشترین اثر را خواهد داشت.

اول میل او به دستیابی به یک توافق با ایران بر سر برنامه هسته‌ای این کشور در مقابل وسوسه مقابله با تهران به‌خاطر گزارش‌های ادعایی در خصوص تلاش ایران برای ترور او.

💢شانس ترامپ برای موفقیت بلندمدت در برابر ایران، افزایش فشار به عنوان اهرم و در نهایت تضمین برای یک توافق گسترده است که نه‌تنها برنامه هسته‌ای ایران بلکه نفوذ منطقه‌ای این کشور را شامل شود.

🆔 @kh_enghelab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 بزرگ‌ترین خصوصی‌سازی غیرنفتی در ایران

🔹 چالش‌های اصلی:

🔸زیان انباشته: سه خودروساز بزرگ ایران، یعنی ایران‌خودرو، سایپا و پارس خودرو، با زیان انباشته‌ای بالغ بر ۲۸۳۴۰ میلیارد تومان روبرو هستند.

قیمت‌گذاری دستوری: این مسئله باعث شده تا بخش خصوصی تمایلی به خرید سهام این شرکت‌ها نداشته باشد.

🔹سهام تودلی: خودروسازان به عنوان سهامداران شرکت‌های دیگر فعالیت می‌کنند و این موضوع پیچیدگی‌های بیشتری ایجاد کرده است.

🔸تعارض منافع:

شرکت‌های قطعه‌سازی مانند کروز، با ورود به هیئت مدیره خودروسازان، چالش‌هایی در تأمین قطعات و افزایش قیمت‌ها به وجود آورده‌اند. این تعارض منافع، صدای نمایندگان مجلس را هم درآورده است.

💢با توجه به این موانع، به نظر می‌رسد که سرنوشت مصوبه هیئت عالی واگذاری در هاله‌ای از ابهام قرار دارد. آیا دولت می‌تواند با برنامه‌ریزی صحیح، صنعت خودروسازی را از این چالش‌ها نجات دهد؟

🆔 @kh_enghelab
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 فقط ایران است که می‌تواند مانع توسعه طلبی اسرائیل شود

👤 دیپلمات بازنشسته آمریکایی:

ادعای مقابله با برنامه هسته‌ای ایران بهانه است، واقعیت این است که اسرائیل ایران را تنها مانع تسلط خود بر منطقه می‌داند و ایران هم تنها رقیبی است که می‌تواند جلوی تشکیل اسرائیل بزرگ در منطقه را بگیرد پس تل‌آویو تلاش دارد با تغییر رژیم، تهران را به زانو دربیاورد...

🆔 @kh_enghelab
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تصاویر دیده نشده از قدرت پدافندی ایران
«نگهبان آسمان» امشب از شبکه ۳
مستند «نگهبان آسمان» روایتی از اقتدار پدافندی ایران به دست جوانان نخبه نیروی هوافضای سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

ناگفته‌هایی از قدرت حراست و حفاظت از آسمان ۱.۶۴۸.۱۹۵ کیلومتری ایران

تهیه‌کننده: ساسان فلاح‌فر
کارگردانی: عباس وهاج
به روایت: علی خلیلی

پخش:
چهارشنبه ۲۶ دی ماه ساعت ۲۲:۱۵ شبکه سه
جمعه ۲۸ دی ماه ساعت ۲۳ شبکه یک
یکشنبه ۳۰ دی ماه ساعت ۲۲ شبکه مستند

@kh_enghelab
می‌گویند: می‌خواهند مجلس را در هفته آینده تعطیل کنند تا در مجمع تشخیص مصلحت نظام کشور را بفروشند؟!

دکتر مجتبی زارعی؛ عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی در کانال شخصی خود نوشت:

✔️ اعوذبالله من الشیطان الرجیم
بسم الله الرحمن الرحیم؛
روزهای یکشنبه و دوشنبه هفته جاری از روزهای نادرست مجلس بود؛ از دکتر قالیباف و برخی ناطقان محترم گلایه دارم؛ مجلس اولا باید طبق آیین نامه اداره شود ثانیا مواضعش از خط عقلانیت انقلابی خارج نشود؛ به مهمترین گزاره‌های سیاسی این دو روزِ نادرستِ مجلس توجه بفرمایید؛
الف ) گفت: می‌خواهند مجلس را از انتفاء خارج کنند و جای مجلس را بگیرند!! این بیان مربوط به یک نماینده‌ی با تجربه و دلسوزیست که به برخی اصلاحات شورای نگهبان در بازگشت تعداد اندک مواد قانون بودجه ارسالی به مجلس از سوی آن شورا اعتراض داشته است؛
ب) نماینده‌ی محترم دیگری خارج از دستور با عصبانیت و داد و بیداد کردن می‌گوید دلیل تعطیلی صحن علنی مجلس در هفته آینده به قصد فروش و خیانت به کشور در مجمع تشخیص مصلحت نظام انجام می‌پذیرد!!
ج) نماینده‌ی انقلابی دیگری می‌گوید بله! فلانی (گزینه ب) درست می‌گوید؛ مجلس را تعطیل کردند که مملکت را بفروشند!

🔹️....من تعجب می‌کنم از اینکه رئیس محترم مجلس که او را فردی می‌شناسم که خط عقلانیت انقلابی را تعقیب می‌کند اجازه می‌دهد این حرف‌های مضطرب کننده و تشویش ساز و دل خالی کن و ناخواسته دشمن شاد کُنِ غیر قانونی (مخالف آیین نامه اداره مجلس) برای مردمِ ناراحت از گرانی‌ها و خاموشی‌ها از رسانه ملی پخش شود!!

✔️ درباره گزاره‌های بالا اما باید گفت؛ اولا آیا اقدامات شورای نگهبان در اصلاح یا ابطال برخی مواد بودجه ارسالی به آن نهاد، وفق قانون اساسی نیست ؟!

✔️ ثانیا چه نهادی مسئول انطباق عملیات بودجه با اصول قانون اساسی و شرع انوار است؟!

✔️وانگهی آنجایی که مجلس بر مواد تصویبی خود اصرار ورزد مگر همین قانون اساسی نیست که این مواد اصرار شده‌ی مجلس را به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع می‌دهد؟!

✔️ از سویی دیگر آیا واقعا مجلس شورای اسلامی هفته بعد را برای خیانت به کشور و فروش ایران به ترامپ و آمریکا تعطیل کرده است؟! آیا قالیباف که بقول شما و ما جزو بقیة السلف شهدا و بقیة السیف است مجلس را برای خیانت به شهیدان تعطیل کرده است!؟

✔️همچنین مگر نهاد مجمع تشخیص مصلحت نظام زاییده‌ی قانون اساسیِ مترقی و بن بست شکنِ این جمهوری دینی نیست؟!

🔹️ اگر رئیس جمهور طی نامه به امام خامنه‌ای خواستار بررسی مجدد اف ای تی اف در مجمع شود آیا این به معنی خیانت به ایرانیان در مجمع تشخیص مصلحت نظام است؟! یعنی آیا رئیس محترم و اعضای این بازوی مشورتیِ رهبر حکیم و شجاع مان در قانون اساسی، خائن به میهن و نهادِ ولایت امریِ فقاهتِ حکیمانه هستند؟! مگر همین مجمع نبوده است که قبلا با پیوستن ایران به سی اف تی و پالرمو مخالفت کرده است؟!‌ به راستی چرا به این قانون اساسی مترقی و بن بست شکن بنام جبهه انقلاب می‌تازیم؟! آیا این تحلیل‌های نادرست که برایمان در فضای مجازی هورا بکشند واقعا انقلابی گری است؟!

🔹️با وجود این تحلیل‌های اشتباه در صحن مجلس و برخی محیط‌های انقلابی بود که من دو هفته قبل در نطق میان دستورم از ابر پروژه‌ی براندازی نرم آمریکا به دست خودمان پرده برداشتم؛ رونمایی از این پروژه‌ی ضد ایرانی که با استقبال نیروها و نخبگان ملی_انقلابی مواجه شد ۵ بخش داشت؛ یکم) گسترش بی اعتمادی به دولت مستقر و سپس ایجاد تلقی بی کسی در مردم. دوم) گسترش بی اعتمادی به قدرت دفاعی و سپس ایجاد بی پناهی و بی دفاعی در ملت. سوم) گسترش تهمت‌ها و خائن نماییِ جناح‌ها از یکدیگر. چهارم) قراردادن دو دسته مهم الف)مردمِ پای کار انقلاب و ب)طیف خاکستری‌ها در وضعیتِ بی تفاوتی. پنجم) فراهم شدن زمینه‌های گستاخی دولت‌های خارجی.

🔹️روح کلی مجلس با عقلانیت انقلابی همراه است؛ ایجاد جو احساساتی در مجلس و خود شیفتگی از اینکه جو مجلس را با نوع اظهارات صدر الاشاره تغییر دادیم بی اطلاعی از وضعیت ایران و جهان و رسالت تاریخی خویش است؛ ایران بیش از گذشته به وحدت، همدلی و همکاری‌های میانقوه‌ای نیازمند است؛

✔️حتی ما در گفتگو با مردم آمریکا هم نیازمند مراقبت و اتخاذ رفتارهای خردمندانه هستیم؛ بله! وفق تجربه و آموزه‌های تاریخی ما به مذاکره با قاتلِ بی حیاء بی نیازیم اما ما به مردم و نخبگان آمریکا برای سرکوبی قاتلان و بیرون کشانیدن سگ‌های سنتکام از آسیای مقدس امیدوار بلکه نیازمندیم؛ جهانِ پسا غزه بخصوص در آمریکا و اروپا همه چیز را برای بسط و تعمیق حاکمیت دوگانه در جامعه و خیابان‌های آمریکا فراهم کرده است ان شاء الله.

@kh_enghelab
2025/02/25 11:58:22
Back to Top
HTML Embed Code: