Telegram Web Link
🌗تلسکوپ فضایی هابل

🔹تلسکوپ «#هابل» در تاریخ ۴ اردیبهشت ۱۳۶۹ به فضا پرتاب شد تا دانش بشر از عالم را تغییر دهد. هرچند حدود چهار دهه از حضور این تلسکوپ در فضا می‌گذرد، اما همچنان تلسکوپی کارآمد است. رصدهای هابل نه‌تنها بر عمق دانش انسان از جهان هستی افزوده، بلکه تخیلات ما را نیز به تسخیر درآورده است. هابل حالا نه فقط یک ماهواره، بلکه نمادی از جستجوی همیشگی انسان برای دانش است.

🔸این #تلسکوپ قدرتمند تا به امروز بیش از ۱.۶ میلیون رصد انجام داده است. بیش از ۲۱ هزار مقاله علمی برپایه کشفیات آن منتشر شده‌اند و دستاوردهای آن در تمام کتاب‌های درسی اخترشناسی حضور دارند. سعی داریم روزانه به یک نمونه از زیباترین تصاویری که هابل از کیهان به ثبت رسانده است را در کانال برای شما عزیزان به اشتراک بگذاریم.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗مشاهیر علمی که جایزه نوبل دریافت نکردند.

🔹آلبرت #اینشتین به خاطر تئوری نسبیت جایزهٔ نوبل دریافت نکرد.
🔸استیون #هاوکینگ به خاطر کشف پرتویِ تابیده شده از سطح افق رویداد سیاهچاله (تابش هاوکینگ) جایزهٔ نوبل دریافت نکرد.
🔹نیکولا #تسلا به دلیل کشف ارتباط رادیویی و بی سیم جایزهٔ نوبل دریافت نکرد.

🔸با این وجود این سه دانشمندان #بیشترین محبوبیت را در بین تمام مردم جهان دارند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗سحابی جت‌های دوقلو

🔹سحابی «M 2-9» نیز یک نمونه زیبای دیگر از سحابی سیاره‌ای است. اگر این #سحابی را از وسط به دو نیم تقسیم کنیم، هر کدام از ابرها شبیه شعله‌های خروجی از یک موتور جت هستند، به همین دلیل به آن سحابی «جت‌های دوقلو» نیز می‌نامند. سرعت گاز درون این جت‌ها به ۳۲۰ کیلومتر بر ثانیه می‌رسد.

🔸تخمین‌ها نشان می‌دهند که عمر این سحابی بسیار کم است و تنها ۱۲۰۰ سال از شکل‌گیری آن می‌گذرد. در مرکز این سحابی دو #ستاره در فاصله‌ای بسیار نزدیک به یکدیگر، به دور هم درحال گردش هستند و اصطلاحا یک «سیستم دوتایی» را تشکیل داده‌اند. احتمالاً کشش گرانشی بین این دو ستاره سبب شده تا گاز اتمسفر آن‌ها به این شکل در فضا پخش شود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗خورشید مصنوعی در کره جنوبی رکورد زد

🔹خورشید مصنوعی کره جنوبی با عملکرد 48 ثانیه‌ای در دمای 100 میلیون درجه سانتی‌گراد، هفت برابر دمای هسته #خورشید موفق به ثبت یک رکورد جدید جهانی شد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗شب پرستاره

🔹این تصویر تلسکوپ #هابل شباهت بسیاری به تابلوی «شب پرستاره» اثر «ونسان ون‌گوگ» دارد. ستاره V838» Mon» در فاصله ۲۰٬۰۰۰ سال نوری از زمین، یعنی تقریباً در لبه کهکشان راه شیری، و در صورت‌فلکی «تک‌ شاخ» قرار دارد. این ستاره در یک درخشش ناگهانی در سال ۲۰۰۲ به یکی از پرنورترین ستاره‌های کهکشان ما تبدیل شد. این واقعه ابرهای غبار و گاز اطراف آن را روشن کرد.

🔸تلسکوپ فضایی هابل تصاویر متعددی از این ستاره گرفت؛ اما در این تصویر منحصربه‌فرد می‌توانیم آشفتگی جریان گازها را به‌وضوح ببینیم. این گردبادها احتمالاً ناشی از حرکت گازها به‌سمت بیرون است. #اخترشناسان می‌گویند گازها حاصل یک انفجار ستاره‌ای در گذشته هستند. تا پیش از درخشش ناگهانی ستاره، این ابرها قابل‌مشاهده نبودند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗شفق قطبی سیاره مشتری

🔸در این تصویر #هابل، شفق‌ قطبی سیاره مشتری را به‌وضوح می‌بینیم. هابل پیش از این، شفق سیاره مشتری را در سال ۲۰۱۶ و پیش از رسیدن فضاپیمای «#جونو» به مدار مشتری، برای مطالعه دقیق‌تر شفق‌های قطبی، ثبت کرد. ذرات باردار طوفان‌های خورشیدی پس از این که در میدان مغناطیسی قدرتمند مشتری شتاب می‌گیرند، این نوارهای رنگی نور را ایجاد می‌کنند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصویری جدید از فضانوردان #ناسا که برای ماموریت های مختلف در پروژه آرتمیس در سطح ماه آماده میشوند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تلاش برای مطالعه دقیق‌تر خورشید؛ آژانس فضایی اروپا خورشیدگرفتگی مصنوعی ایجاد می‌کند

🔹آژانس فضایی #اروپا (ESA) درحال آماده‌شدن‌ برای ایجاد خورشیدگرفتگی‌های مصنوعی است تا محققان بتوانند یکی از دشوارترین بخش‌های خورشید را مطالعه کنند: تاج سوزان و داغ آن.

🔸برای انجام این کار، آنها تصمیم دارند دو فضاپیمای جداگانه را به فاصله 150 متر از هم به مدار بفرستند. دو جسم در یک راستا قرار خواهند گرفت و یکی از #ماهواره‌ها همه چیز به‌جز تاج را از ماهواره دیگر مسدود می‌کند. سپس ماهواره دیگر با استفاده از ابزاری به‌نام تاج‌نگار آن را رصد می‌کند.

🔹یکی از دلایلی که #دانشمندان بسیار مشتاق مطالعه تاج خورشید هستند، نقش آن در آب‌و‌هوای منظومه‌شمسی است. جدا از اینکه تاج به‌طور مرموزی گرم‌تر از سطح خورشید است، به باد خورشیدی هم کمک می‌کند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗روز بدون سایه؛

🔹در #ظهر_شرعی، خورشید سایه ای برای هیچ شیئی ایجاد نمی کند. این پدیده برای مکان هایی در مناطق گرمسیری سالانه دو بار اتفاق می افتد.

🔸این کلیپ در تاریخ 26 اردیبهشت 1401 در شهر بمبئی #هند ضبط شده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تماشای خورشید گرفتگی می تواند به سنسور گوشی شما آسیب وارد کند.

🔸اگر به هر دلیلی از دوربین گوشی خود برای تماشای خورشیدگرفتگی استفاده می‌کنید، بهتر است دیگر این کار را انجام ندهید، زیرا ناسا اعلام کرده که انجام این کار می‌‌تواند باعث سوختن مدارهای دستگاه شما شود. در عوض، #ناسا پیشنهاد می‌کند از عینک‌های مخصوص خورشید گرفتگی برای تصویربرداری ایمن از این رویداد استفاده کنید.

🔹همه می‌دانند که در زمان خورشیدگرفتگی نباید به خورشید خیره شد. با این وجود، به‌نظر می‌رسد که دوربین گوشی نمی‌تواند جایگزین مناسبی برای چشم انسان‌ها باشد. ناسا اعلام کرده که اگر قصد دارید با دوربین گوشی خود به خورشیدگرفتگی نگاه کنید، بهتر است بدانید که گرفتن دوربین گوشی خود به سمت خورشید باعث می‌شود تا مدارهای داخلی دستگاه احتمالاً خراب شوند.

🔸ناسا توصیه می‌کند که برای انجام این کار با یک جفت عینک مخصوص خورشیدگرفتگی و همان قوانینی که برای چشمان شما وجود دارد، احتمالاً می‌توانید از این رویداد عکس بگیرید،

🔹20 فروردین 1403خورشیدگرفتگی کاملی رخ خواهد داد که گفته می‌شود مدت #زمان آن 4 دقیقه و 28 ثانیه است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗چشم خدا
 
🔹سحابی «Helix» که به سحابی‌ «چشم خدا» نیز معروف است، از نزدیک‌ترین سحابی‌های سیاره‌ای به زمین است (این #سحابی حدود ۶۵۰ سال نوری از زمین فاصله دارد). سحابی‌های سیاره‌ای زمانی شکل می‌گیرند که یک ستاره کم‌جرم به پایان عمر خود می‌رسد و گاز و غبار را طی انفجارهای متعددی به فضا پرتاب می‌کند. رنگ‌های آبی نشان‌دهنده برانگیختگی اکسیژن و رنگ‌های قرمز حاصل برانگیختگی گازهای هیدروژن و نیتروژن است.

🔸سحابی چشم خدا درواقع به شکل یک لوله با عمق تریلیون‌ها کیلومتر است که دهانه آن به سمت زمین قرار دارد؛ به همین دلیل مانند یک #کره به‌ نظر می‌رسد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗در جستجوی تمدن‌های گمشده‌ی پرو با ماهواره

🔹در سراسر جهان، صدها هزار مناطق باستانی گمشده زیر خاک و مخفی از نظرها وجود دارد. باستان شناس #فضایی سارا پارکاک مصمم است تا آنها را قبل از غارتگران پیدا کند. با استفاده از جایزه سال ۲۰۱۶ «تد»، او در حال ساخت یک ابزار ترکیبی آنلاین از علم و شهروندان با نام « #گلوبال_اکسپلورر» است که به گروه بزرگی از داوطلبان آموزش می‌دهد میراث پنهان شده جهان را پیدا کرده و از آن محافظت کنند. در این سخنرانی او دیدی کلی از اولین مکانی که به جستجو در آن می‌پردازند می‌دهد: پرو -- مکان نگه‌دارنده‌ی «ماچو پیچو»، «خطوط نازکا» و دیگر عجایب باستانشناسی که منتظرند تا کشف شوند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗کهکشان سیاه‌چشم

🔸کهکشان «NGC 4826» در فاصله ۱۷ میلیون سال نوری از ما و در صورت‌فلکی «گیسو» قرار دارد. این سحابی را معمولاً به‌خاطر کمربند بزرگ غبار در یک طرف آن، #کهکشان «سیاه‌ چشم» یا «چشم شیطان» می‌نامند. یکی از خصوصیات جالب این کهکشان این است که گازهای نواحی بیرونی و گازهای نواحی درونی آن در دو جهت مخالف درحال چرخش هستند. احتمالا در گذشته‌ای نه چندان دور، کهکشان دیگری با کهکشان سیاه چشم برخورد کرده و با آن ترکیب شده که منجر به چرخش گازهای بیرونی و درونی در جهت‌های مختلف شده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗کهکشان کلاه‌ مکزیکی

🔸اِم ۱۰۴ یا کهکشان « #کلاه_مکزیکی» به علت وجود حلقه‌ای ضخیم از گاز و غبار در اطراف آن، به این نام شناخته می‌شود. تعداد زیادی خوشه ستاره‌ای کروی در بالا و پایین صفحه درخشان این کهکشان وجود دارد و می‌توان بسیاری از آن‌ها را به‌صورت نقاطی ریز در تصویر هابل دید. عمر این خوشه‌ها با خوشه‌های کهکشان راه شیری برابر است، اما تعداد آن‌ها تقریباً ۱۰ برابر کهکشان ما است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ایلان ماسک اطلاعاتی درباره برنامه‌های اسپیس ایکس برای راکت‌های آینده، چهارمین پرواز آزمایشی استارشیپ و سفر به مریخ را مطرح کرده است.

🔹پس از انجام سومین پرتاب موفق #استارشیپ، حالا «ایلان ماسک»، مدیرعامل اسپیس‌ایکس، اطلاعاتی را درباره برنامه‌های این شرکت برای موشک‌های آینده، چهارمین پرواز آزمایشی استارشیپ و سفر به مریخ بیان کرده است.

🔸ایلان ماسک اعلام کرد که این شرکت احتمالاً بتواند در سال 2025 از مرحله دوم استارشیپ دوباره استفاده کند؛ اما تا پیش از آن، این راکت باید دو بار دیگر پرتاب آزمایشی داشته باشد. درحال‌حاضر اسپیس‌ایکس باید استارشیپ را برای چهارمین بار در ماه آینده (احتمالاً در اواسط اردیبهشت‌ماه) آزمایش کند. این زمان حالا این‌بار توسط #ایلان_ماسک تأیید شده است.

🔹طبق اهداف کلیدی این آزمایش، این شرکت باید تلاش کند تا استارشیپ را به‌گونه‌ای روی اقیانوس فرود بیاورد که گویی یک برج پرتاب مجازی وجود دارد. اگر #موشک‌ بتواند با موفقیت خود را جهت‌گیری کند، گام بعدی بازگرداندن آن‌ به بوکا چیکای تگزاس است تا روی برج پرتاب واقعی فرود بیاید.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗برنامه‌های آینده ایلان ماسک و اسپیس‌ایکس برای سفر به مریخ

🔹ایلان #ماسک معتقد است 80 تا 90 درصد احتمال دارد که بوستر استارشیپ در سال جاری میلادی قابل بازیابی شود، درحالی‌که بازیابی و استفاده مجدد از استارشیپ زمان بیشتری نیاز دارد، زیرا مستلزم حداقل دو آزمایش و فرود موفقیت‌آمیز متوالی است. قبل از اینکه اسپیس‌ایکس سعی کند استارشیپ را به محل پرتاب بازگرداند تا از ایجاد زباله‌ بیشتر جلوگیری کند، باید آن را به نقطه‌ای خاص در اقیانوس برساند.

🔸برای بارگیری سوخت استارشیپ، مرحله دوم این فضاپیما کنار یک راکت مرحله دوم استارشیپ در مدار زمین پهلو خواهد گرفت تا سوخت‌گیری کند و به گفته ماسک، شش مرتبه سوخت‌گیری از طریق راکت‌ها باید برای انجام سفر #مریخ کافی باشد.

🔹ماسک معتقد است که اکثر افرادی که برای سفر به مریخ ثبت‌نام می‌کنند به زمین باز نخواهند گشت؛بااین‌حال، هدف بلندمدت برنامه #استارشیپ این است که بازگشت به زمین را ممکن کند.همچنین اسپیس‌ایکس قصد دارد تعداد استارشیپ‌های بیشتری نسبت به بوسترها بسازد، زیرا بیشتر این فضاپیماها درمریخ برای مقاصد خاصی مورد استفاده مجدد قرار خواهند گرفت.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗نقشه خورشید گرفتگی کامل که دوشنبه در آمریکای شمالی قابل رصد خواهد بود


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗سحابی پروانه
 
🔹سحابی « #پروانه» یا «NGC 6302» یکی دیگر از سحابی‌های سیاره‌ای است. این سحابی در صورت فلکی «عقرب» قرار دارد و به علت شکل منحصر‌به‌فرد و زیبای خود با این نام خوانده می‌شود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗قطر #دیموس قمر کوچک #مریخ تنها ۱۳ کیلومتر است و جاذبهٔ آن بقدری کم است که سرعت فرار از گرانش آن تنها ٥.٧ متر برثانیه است.
اگر شما روی سطح این قمر بایستند وزن شما ۳۲۷۰ بار کمتر از روی زمین خواهد بود به همین دلیل با یک جهش ناگهانی می‌توانید از #جاذبهٔ آن فرار، و به داخل فضا پرتاب شوید.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗در ۶۵ میلیون سال قبل، زمین اوقات بسیار نامساعدی را پشت سر گذاشت. سیارک غول‌پیکر به طول ۸۱ کیلومتر به #مکزیک کنونی در نزدیکی منطقۀ چیکشلوب برخورد کرد؛ رویدادی که به باور دانشمندان باعث بروز انقراض گسترده‌ای شد و ۷۵ درصد ِ کل گونه‌های حیات در زمین از جمله دایناسورها را از بین برد.

🔸پس از این دوره‌ی وحشتناک رفته رفته موجودات جدیدی پا به عرصه‌ی وجود گذاشتند و شاید راه برای شکل‌گیری بشریت و سایر گونه‌ها، هموار شد.

🔹با وجود هزاران #سنگ_فضایی احتمال چنین برخوردی هر آن وجود خواهد داشت. زیرا برخورد شهاب سنگی می‌تواند همه چیز در زمین را به هم بریزد؛ از تغییر آب و هوا و پخش شدن غبار در فضا و نرسیدن نور خورشید به جانداران، تا فرو رفتن زمین در سرما و انقراض جانداران و ….

❇️#برایان_کاکس فیزیکدان بریتانیایی

زبان کلیپ انگلیسی با زیرنویس فارسی

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/10/02 00:39:38
Back to Top
HTML Embed Code: