Telegram Web Link
🌗اولین تصاویر کامل از زمین با استفاده از تجهیزات ماهواره متئور-ام شماره ۲-۴

🔹دوربین موسوم به MTVZA-GYA یکی از انواع اصلی تجهیزاتی است که  بر روی ماهواره متئور-ام قرار گرفته است که به حل مشکلات در زمینه #هواشناسی عملیاتی، اقیانوس شناسی و پیش‌بینی عددی آب و هوا کمک می‌کند.
🔸این ابزار میزان بخار #اتمسفر، محتوای آب ابرها، سرعت باد سطحی، پروفایل‌های عمودی دما و رطوبت جو تعیین می‌شود.

🔹داده‌های این ابزار برای تولید نقشه‌های ابر کل کره #زمین در حالت ایستا، تشخیص آتش سوزی و تعیین دمای زمین، آب و یخ استفاده می‌شود.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗اگر ۶۶ میلیون سال به عقب بر می‌گشتید شاهد این 👆صحنه بودید.

🔹برخورد شهاب‌سنگی با نام #چیکشلوب به عرض ۱۴ کیلومتر‌ در جزیرهٔ یوکاتانِ مکزیک!
شهاب‌سنگ چیکشلوب ۷ میلیارد برابر بمب #هیروشیما قدرت داشت و تنها در چند دقیقه، حدود ۴۸ هزار متر مکعب از سنگ‌های پوسته زمین را جابه‌جا کرد.

🔸برخورد این #شهاب‌سنگ ۵ درجه دمای کره زمین را افزایش داد و تا ۱۰۰ هزار سال این دما باقی ماند. به دلیل گرد و غبارهای ایجاد شده در سطح زمین، نور خورشید کمتر از گذشته به زمین رسید و زمستان‌های طولانی سراسر زمین را فرا گرفت.

🔹برخورد این شهاب‌سنگ عظیم با زمین منجر به انقراض بیش از ۷۰ درصد از جاندارن از جمله #دایناسورها شد.

🔸پس از این رویداد گرد و غبار زیادی سراسر اتمسفر روی کره زمین را پوشاند. در نتیجه نور خورشید به جانداران روی زمین نرسید و سیاره در یک زمستان طولانی فرو رفت.

🔹 این وضعیت احتمالا صدهاسال طول کشید و منجر به انقراض در گسترده #دایناسورها و موجودات زنده دیگر شد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗فضا-زمان چیست؟

🔸پیش از #آلبرت_اینشتین، فضا و زمان به عنوان دو مفهوم جدا از هم تلقی می‌شدند. اما، اینشتین با نظریه نسبیت خود، نشان داد که فضا و زمان به یکدیگر وابسته هستند و مفهوم فضا-زمان را معرفی کرد.

🔹اما، ما هنوز درک دقیقی از فضا و زمان نداریم. کلید فهم ژرف‌ترین معماها و سؤالات فیزیک در ادارک عمیق‌تر از فضا-زمان نهفته است.

فیزیکدان نظری:#خوان_مالداسنا.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗اولین نقشه میدان مغناطیسی سیاهچاله مرکزی کهکشان راه شیری منتشر شد.

🔹 سیاه‌چاله مرکزی کهکشان راه شیری جرمی حدود ۴.۳ میلیون برابر #خورشید دارد و یک سیاه‌چاله فعال است.

🔸منجمان موفق شدند برای اولین‌بار نقشه میدان مغناطیسی سیاه‌چاله مرکزی #کهکشان راه شیری را ثبت کنند. این تصویر نشان‌دهنده یک میدان چرخشی است که احتمالاً به وجود یک جت کشف‌نشده اشاره دارد.

🔹سیاه‌چاله مرکزی کهکشان راه شیری جرمی حدود ۴.۳ میلیون برابر خورشید دارد و یک سیاه‌چاله فعال است، زیرا هرآنچه را که در اطراف باشد، به درون خود می‌کشد. اخیراً منجمان با استفاده از تلسکوپ‌ «EHT» موفق شده‌اند برای اولین‌بار تصویر (نقشه) #میدان_مغناطیسی اطراف این سیاه‌چاله را ثبت کنند. این تلسکوپ درحقیقت آرایه‌ای از تلسکوپ‌های رادیویی است که در نقاط مختلف دنیا نصب و راه‌اندازی شده‌ است.

🔸 به‌کارگیری این تلسکوپ‌ها در یک زمان خاص برای یک هدف یکسان، آن‌ها را به‌نوعی تبدیل به یک تلسکوپ عظیم با ابعاد زمین می‌کند تا چنین تصاویر شگفت‌انگیزی ثبت کنند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصویر #جیمز_وب از کهکشان نامنظم کوتوله Zwicky 18 که در فاصله ی 59 میلیون سال نوری از زمین قرار دارد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗اینفوگرافی سهم کشورهای جهان در دارایی جنگل .

🔹روسیه با 20/2 درصد ، بالاترین سهم #جنگل را دارد و در مقام اول کشور جنگلی جهانی و ونزوئلا و تانزانیا در مقام های 15 و 16 با نسبت 1/1درصد سهم جنگل ؛

🔸از منظری دیگر ، 15 کشور #جهان دارای 74/6 درصد سهم جنگل های جهان و بقیه کشورهای دنیا دارای 25/4 درصد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗ستاره‌شناسان شواهدی از یک #سیاره دوردست کشف کرده‌اند که حاکی از وجود یک اقیانوس عظیم آب در سطح آن است. براساس این کشف که با استفاده از تلسکوپ فضایی پیشرفته «جیمز وب» انجام شده، دمای آب اقیانوس این سیاره به ۱۰۰ درجه می‌رسد و نشانه‌های بخار آب، متان و دی‌اکسیدکربن در این جو قابل مشاهده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗چرا وزن انسان روی خط استوا کمتر می‌شود؟

🔸شهرهایی كه روی خط #استوا قرار دارند، حدود 3 کیلومتر نسبت به شهرهای اروپا و آسیای میانه دورتر از مركز زمین هستند و این باعث می‌شود در آنها شتاب جاذبه ضعیف‌تر باشد. همچنین گردش زمین هم روی این امر تأثیر می‌گذارد و باعث می‌شود یک نیروی رو به خارج ناچیز به اجسام واقع در این مكان وارد شود.

🔹جسمی که در استوا حدود 300 کیلوگرم وزن داشته باشد، در قطب‌ها یک کیلوگرم به وزنش اضافه خواهد شد. البته یک کیلوگرم زیاد نیست، ولی وقتی وزن شی زیاد باشد، حتما قابل توجه خواهد بود. برای مثال، اگر 300 هزار تن ذغال سنگ از اندونزی (در استوا) به شهر #آرخانگلسک در روسیه برود، حدود 1000 تن به وزنش اضافه خواهد شد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗با پایان سال 1402 جهان ما چه تغییری کرد؟

🔹کرهٔ ماه 3.8 سانتیمتر از زمین دورتر شد.

🔸 خورشید 174 تریلیون تن از جرم خود را از دست داد و باعث شد مدار زمین 2.5 سانتیمتر بزرگ‌تر شود.

🔹بیش از 150 میلیارد ستاره در جهان ما تشکیل شد.

🔸کهکشان همسایهٔ #آندرومدا 3.5 میلیارد کیلومتر به ما نزدیک‌تر شد.

🔹جهان بیش از 60 تریلیون کیلومتر #منبسط شد.

🔸جهان ما در هر لحظه در حال تغییر و تحول است این تغییرات در مدت یک سال محاسبه شده است.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗 لحظه انفجار بزرگ کیهان " #بیگ_بنگ " را با کیفیت بینظیر ببینید.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تغییرات زمین در 2.4 میلیارد سال پیش چه بوده است؟(۱)

🔹پژوهشگران آمریکایی، با در نظر گرفتن #نظریه ظهور نخستین ابرقاره، اظهاراتی در مورد تغییرات زمین در 2.4 میلیارد سال پیش، ارائه داده‌اند.

🔸زمین از آغاز حیات خود، گوی بزرگی از آب بوده که در جوی از متان قرار داشته است. البته، این شرایط، به 2.4 میلیارد سال پیش و ظهور ناگهانی نخستین ابرسرزمین از اعماق #اقیانوس بازمی‌گردد.

🔹پژوهشگران "دانشگاه ایالتی #اورگون"(UO) باور دارند که تغییر دما و چسبندگی گوشته، موجب شکل‌گیری یک سرزمین بزرگ شده است. گوشته ابتدایی زمین، برای محافظت از رشته کوه‌های بلند و فلات‌ها، بیش از حد نرم و داغ بوده است اما حدود 2.4 میلیارد سال پیش، گوشته، سرد و سخت شده و نخستین ابرقاره موسوم به "کنورلند"(Kenorland) را پدید آورده است.

🔸"ایلا بیندمن"(Ilya Bindeman)، زمین‌شناس و پژوهشگر ارشد این پروژه می‌گوید: پوسته برای داشتن قدرت چسبندگی بیرون از #آب، باید ضخیم باشد. این ضخامت، به مقدار، تغییر حرارت و چسبندگی گوشته بستگی دارد.  

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗کنورلند، نخستین ابرقاره(۲)

🔹این ابرقاره، هنگام ظهور، از کربن دی اکسید موجود در جو استفاده کرد. این موضوع، به همراه دمای بالای سطح #زمین، به ورود شکل‌های پیچیده‌ای از حیات مانند گیاهان، جلبک‌ها و قارچ‌ها منجر شد. این تغییر، موجب حرکت از ابردوران " نخست‌زیستی" (Archean) که موجوداتی مانند باستانیان و باکتری‌ها را در بر داشت، به ابردوران "پیشین‌زیستی" (Proterozoic) شد که پیش‌هسته‌ای‌ها را شامل می‌شد.

🔸از آنجا که این سیاره، در معرض فرسایش فیزیکی و شیمیایی قرار داشت، مجموعه‌ای از گازهای گلخانه‌ای را پدید آورد که تعادل تابشی زمین را مختل کرد. این #سیاره، نور ساطع شده از خورشید را منعکس کرد و سوخت بیشتری به عدم تعادل تابش گلخانه‌ای افزود. این موضوع، نهایتا به نخستین بارش برف در زمین و یک دوره یخبندان منجر شد که به باور پژوهشگران، از 2.4 تا 2.2 میلیارد سال پیش به طول انجامید.

🔹بعقیده بیندمن حدس ما این است که احتمالا هنگام شکل‌گیری قاره‌های بزرگ، نور به #فضا منعکس شده و دوره یخبندان آغاز شده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗رویداد بزرگ اکسیژنی(۳)

🔹افزایش ناگهانی کربن‌دی‌اکسید جو، #اکسیژن بیشتری به وجود آورد و به "رویداد بزرگ اکسیژنی"(Great Oxygenation Event) منجر شد که نهایتا، راه را برای شکوفایی بیشتر زندگی در زمین هموار کرد.

🔸پژوهشگران، با تحلیل 278 نمونه سنگ "شیل" (shale)، متداول‌ترین سنگ رسوبی که از قسمت‌های گوناگون زمین جمع‌آوری شده بود، به این یافته‌ها دست یافتند. آنها موفق شدند پس از پیگیری میزان بارش باران، زمانی که پوسته در معرض #فرسایش فیزیکی قرار داشت، تشخیص دهند. همچنین، آنها برای شناسایی نشانه‌های فرسایش شیمیایی، نسبت ایزوتوپ‌های نادر 17 و 18 اکسیژن را با ایزوتوپ متداول 16 مقایسه کردند.

منبع: مجله " Nature" به چاپ رسید.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗نجوم قرون وسطی از کلیسای ملک ابی

🔸صفحه👆 دست‌نوشته مصور که بینش گرافیکی از نجوم در قرون وسطی را نشان می‌دهد در کلیسای تاریخی ملک ابی در #اتریش پیدا شد.

🔹این صفحه خطی که به‌طور تصادفی کشف شد، بینش گرافیکی از نجوم در قرون وسطی، قبل از رنسانس و تأثیر «#نیکلاس_کوپرنیک»، «تیکو براهه»، «#یوهانس_کپلر» و «گالیله» را ارائه می‌کند.

🔸این صفحه از یادداشت‌های سخنرانی درمورد نجوم است که توسط #راهب و استاد «ولفگانگ د استایریا»، قبل از سال 1490 میلادی گردآوری شده‌ است.

🔹اشکال به وضوح #هندسه لازم را برای ماه‌گرفتگی (سمت چپ) و خورشیدگرفتگی در منظومه بطلمیوسی در مرکز زمین نشان می‌دهند.

🔸در پایین سمت چپ نموداری از نمای بطلمیوسی منظومه‌شمسی، با متنی در بالا سمت راست برای توضیح حرکت سیارات بر اساس مدل زمین مرکزی #بطلمیوس را می‌بینیم.

🔹در پایین سمت راست، نموداری برای محاسبه تاریخ عید پاک در تقویم #ژولینی وجود دارد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗دانشمندان با بررسی داده‌های جمع‌آوری‌شده توسط فضاپیمای «لوسی» ناسا توانستند سن اولین اهداف سیارکی آن را تخمین بزنند.

 🔹به نظر می‌رسد که فضاپیمای #ناسا حرف‌های بسیاری را برای گفتن درباره سیارک مورد هدف خود دارد.وقتی فضاپیمای لوسی ناسا در #نوامبر گذشته از کنار اولین هدف رسمی سیارکی خود به نام «دینکینش»عبور کرد، متوجه شد که این سنگ فضایی در واقع سه سنگ است که در کنار هم جمع شده‌اند.

🔸اگرچه دانشمندان از دیدن قمر «سِلَم» #دینکینش شگفت‌زده شدند اما #کشف کردن این موضوع که خود سلم در واقع دو جرم است که با هم ترکیب شده‌اند، آنها را شوکه کرد.

🔹آنهااز دیدن دهانه‌های بزرگ‌تر روی سنگ‌های فضایی استنباط کردند که #دینکینش هفت میلیون سال و #سلم حدود دو میلیون سال قدمت دارد.جالب است که دینکینش و سلم تفاوت سنی زیادی با هم ندارند زیرا از نظر کیهانی، پنج میلیون سال در مقایسه با منظومه شمسی ۴.۵ میلیارد ساله ما زمان زیادی نیست.

🔸دانشمندان از زمان پرتاب فضاپیمای لوسی مشغول مطالعه کردن داده‌های آن درباره منظومه دینکینش هستند و سعی می‌کنند تا بخش‌های گوناگون داستان شکل‌گیری و #تکامل آن را کنار هم بگذارند.
🌗آیا تغییرات اقلیمی، سرعت چرخش زمین را کند می‌کنند؟

🔹پژوهشگران «دانشگاه کالیفرنیا، سن‌دیگو» در مقاله جدیدی نوشته‌اند که تغییرات اقلیمی، چرخش #زمین را به طور قابل توجهی تغییر می‌دهند و زمان را به هم می‌زنند.

ادامه مطلب👈 isna.ir/xdQPJ8


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗بزرگترین معدن الماس در کیهان کجاست؟

🔹بزرگترین الماس کشف شده در یک #کوتولهٔ_سفید با نام Lucy در فاصلهٔ ۵۰ سال نوری از زمین واقع شده است.
بخش داخلی این کوتوله از کربن تشکیل شده که تحت فشار و حرارت بسیار بالا بزرگترین معدن #الماس جهان را ایجاد کرده است.

🔸این کوتوله قطری اندازه کرهٔ #ماه دارد و تخمین زده شده بیش از ۵ میلیون تریلیون تریلیون پوند الماس در خود جای داده است.

🔹رسیدن به این کوتوله با تکنولوژی فعلی عملاً غیر ممکن است، چراکه اگر با سرعت فضاپیمای #آپولو۱۱ به سمت آن حرکت کنید بیش از ۱،۳۶۰،۰۰۰ سال طول خواهد کشید تا به آنجا برسید.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌗معرفی فضا پیمای #وویجر۱ و #وویجر۲ و #افق_های_نو(#نیو_هورایزنس)

🔹وویجر ۱ و ۲ هم اکنون خارج از سامانه خورشیدی در فضای #میان_ستاره ای در حرکتند.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗مدار تلسکوپ #جیمزوب

🔹جیمزوب به جای اینکه به دور زمین بچرخد ، در راستای زمین ، در اطراف موقعیتی در #فضا که تقریباً 1 میلیون مایل از ما فاصله دارد ، به نام نقطه لاگرانژ 2 (L2) به دور خورشید می چرخد.
جیمزوب در L2 یک مدار هاله ای دارد.

🔸 کشش گرانشی از زمین و #خورشید باعث چرخش #تلسکوپ در اطراف نقطه #لاگرانژ می شود ، همانطور که در گیف👆 نشان داده شده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/09/27 17:22:20
Back to Top
HTML Embed Code: