Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗اولین تصاویر خیره کننده تمام رنگی ماموریت اقلیدس از کیهان را در این ویدئو مشاهده کنید. 

 🔸سحابی سر اسب که با نام برنارد 33 نیز شناخته می شود و بخشی از صورت فلکی شکارچی است.

🔹«کهکشان پنهان» که با نام های IC 342 یا کالدول 5 نیز شناخته می شود.

🔸نمای #اقلیدس از یک خوشه کروی به نام NGC 6397. این دومین خوشه کروی نزدیک به زمین است، آنها مجموعه ای از صدها هزار ستاره هستند که توسط گرانش در کنار هم قرار گرفته اند. در حال حاضر هیچ تلسکوپ دیگری به جز اقلیدس نمی تواند کل خوشه کروی را در یک رصد مشاهده کند و در عین حال ستاره های زیادی را در این خوشه تشخیص دهد.

🔹 این اولین #کهکشان کوتوله نامنظم است که اقلیدس مشاهده کرد و به نام NGC 6822 شناخته می شود.

🔸 1000 کهکشان متعلق به خوشه کهکشانی پرسئوس، و بیش از 100,000 کهکشان دورتر در پس‌زمینه، که هر کدام حاوی صدها #میلیارد ستاره هستند، بسیاری از این کهکشان‌ها قبلا دیده نشده بودند و برخی از آنها بسیار دور هستند که نورشان 10 میلیارد سال طول کشیده تا به ما برسد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗نحوه شکل گیری زمین

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗کانال پاناما، یک آبراه غیرطبیعی است که توسط انسان در کشور پاناما به وجود آمده و اقیانوس آرام را به #اقیانوس_اطلس ارتباط می‌دهد.

🔹این کانال از دو دریاچه تشکیل شده که شامل «دریاچه گاتون» در شرق و «دریاچه #میرادور» در غرب می‌شوند. کشتی‌ها توسط دو مجموعه قفل بین این دو دریاچه حرکت می‌کنند. هر مجموعه قفل شامل سه قفل می‌شود که کشتی‌ها را به تدریج از سطح دریا به ارتفاع بالاتری می‌رسانند. ‌
‌‌
🔸عبور از کانال پاناما حدود ۸ تا ۱۰ ساعت طول می‌کشد و هزینه‌ی عبور از آن هم بسته به اندازه و نوع کشتی متفاوت است. در مجموع می‌توان گفت که این کانال مزایای اقتصادی زیادی برای #پاناما و جهان دارد و باعث کاهش زمان و هزینه‌ی حمل‌ونقل میان‌اقیانوسی شده است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗ماموریت “EuropaClipper” که قرار است در سال ۲۰۳۷ پرتاب شود.

🔹این ماموریت با هدف کاوش قمر یخی مشتری، اروپا، که یکی از امیدوارکننده‌ترین نامزدها برای پناه دادن به حیات فرازمینی است، انجام خواهد شد.
🔸 این فضاپیما شناسایی دقیق سطح و زیرسطح اروپا را انجام خواهد داد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗با توجه به افزایش نرخ فرونشست در ایتالیا، از داده‌های ماهواره #کوپرنیک سنتینل-۱ برای شناسایی این بحران محیط زیستی در این کشور استفاده می‌شود.

🔹خشکسالی‌های اخیر در قاره اروپا باعث افزایش فشار به آب‌های زیرزمینی و در نتیجه افزایش نرخ و وسعت #فرونشست شده است. ایتالیا یکی از کشورهای تحت تأثیر فرونشست زمین است و بسیاری از مناطق در این کشور تحت تأثیر فرونشست قرار دارند. همین موضوع ایتالیا را به منطقه‌ای برتر برای آزمایش تکنیک‌های نظارت و نقشه‌برداری پهنه‌های فرونشست تبدیل کرده است.

🔸در همین راستا محققان دانشگاه فلورانس داده‌های راداری از ماموریت کوپرنیک سنتینل-1 آژانس فضایی اروپا را جمع‌آوری کردند تا نقشه‌های فرونشست در #ایتالیا را ترسیم کنند. آنها معتقدند که تصویربرداری راداری ـ ماهواره‌ای یکی از دقیق‌ترین راه‌های شناسایی مناطق مستعد فرونشست و آسیب‌های ناشی از آن است.

🔹پیش از این، نظارت بر برداشت آب‌های زیرزمینی و تسطیح نوری برای #نقشه‌برداری از فرونشست استفاده می‌شد اما به تازگی ردیابی جابه‌جایی زمین در بلندمدت نیز به واسطه داده‌های این ماهواره استفاده می‌شود.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗در جهانی به این بزرگی کره زمین #سیاره کوچکی است. در منظومه شمسی غول‌هایی چون مشتری و #زحل بسیار بزرگتر از زمین هستند اما فراتر از منظومه شمسی در کیهان نامتناهی چطور؟ بزرگترین سیاره‌های کدامند؟

ادامه در پست👇👇
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
کیهان شناسی
🌗در جهانی به این بزرگی کره زمین #سیاره کوچکی است. در منظومه شمسی غول‌هایی چون مشتری و #زحل بسیار بزرگتر از زمین هستند اما فراتر از منظومه شمسی در کیهان نامتناهی چطور؟ بزرگترین سیاره‌های کدامند؟ ادامه در پست👇👇 ╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮ 🆔 @keyhan_n1 ╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🔸در فاصله ۴۶۰ سال نوری از زمین سیاره‌ای غول‌پیکر به نام «ROXs 42Bb» قرار گرفته است که ۹ برابر مشتری جرم دارد و قطرش ۲.۵ برابر بزرگترین سیاره منظومه شمسی است.

🔹تاین کوری اخترفیزیکدان دانشگاه #تگزاس دانشمندی است که این سیاره را با تحلیل داده‌های تلسکوپ کک پیدا کرد. کوری به درستی اشاره می‌کند که احتمالا این سیاره غول‌پیکر بزرگترین سیاره جهان نیست و سیارات فرامنظومه در این اندازه و حتی بزرگتر از آن وجود دارند.

🔸به گفته کوری سیارات فرامنظومه بزرگ‌تر از این وجود دارند اما نمی‌توان با قاطعیت‌ رکورد را به آن‌ها داد چرا که هنوز در مرحله شکل‌گیری هستند. دو نمونه از این سیارات که دور ستاره «PDS 70» در فاصله ۳۷۰ سال نوری زمین می‌گردند قطری بین ۲ تا ۴ برابر مشتری دارند.

🔹یکی دیگر از نامزدهای این عنوان سیاره‌ای است با نام «HAT-P-67 b» که آن‌ هم قطری ۲ برابر مشتری دارد و از این منظر شبیه به سیاره «ROXs 42Bb»‌ است.

چرا با قطعیت نمی‌توان گفت کدامیک از این سیارات بزرگ است؟

🔸اندازه گیری #قطر و جرم سیاره‌ای در فواصل نجومی کار بسیار دشواری است و دانشمندان شیوه‌های متفاوتی برای این کار دارند. برای نمونه در مورد «ROXs 42Bb» از تصویری مستقیمی که توسط تلسکوپ کک گرفته شده بود برای اندازه‌گیری استفاده شد. در مورد سیاره‌ای که دور ستاره «PDS 70» می‌چرخد هیچ تصویر مستقیمی در دست دانشمندان نیست. برای همین دانشمندان اندازه آن را با استفاده از معیارهایی چون درخشش و الگوهای بازتاب نور اندازه سیاره نزدیک به ستاره را تخمین می‌زنند که همیشه ۱۰۰ درصد دقیق و درست نیست.

🔹عدم اطمینان دیگر از معیار تعریف سیارات نشات می‌گیرد. در حالی که می‌دانیم ستاره‌ها بسیار بزرگ و سیارات کوچک هستند،‌ میانه‌ای هم وجود دارد. اجرام آسمانی که «#کوتوله»‌ نامیده شده‌اند. کوتوله‌ها آنقدر بزرگ نیستند که ستاره باشند در عین حال بسیار بزرگ‌تر از سیاره‌های شناخته شده هستند.

🔸هسته کوتوله‌های قهوه‌ای به اندازه کافی داغ نیست که باعث همجوشی هسته‌ای هیدروژن معمولی شود اما می‌تواند واکنش همجوشی هسته‌ای یک شکل خاص از هیدروژن به نام دوتریوم به سرانجام برساند.

🔹دانشمندان بر این اصل که کوتوله‌ها #سیاره نیستند توافق دارند اما راه‌حلی قطعی برای تشخیص دقیق آن‌ها از سیارات ندارند.

🔸کوری می‌گوید: «برخی دانشمندان اجرام آسمانی که ۱۳ برابر یا بیشتر از مشتری جرم دارند، کوتوله قهوه‌ای و هر چیز با جرمی کمتر از این را سیاره در نظر می‌گیرند.»

🔹در این میان پژوهش‌های جدید نشان داده است که کیهان چندان با این معیارها موافق نیست. کوری و همکارانش نشان داده‌اند که ممکن است سیاراتی با حتی ۲۵ برابر یا بیشتر از جرم مشتری وجود داشته باشند.
منبع: اسپیس

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗لحظه‌ی وصل شدن بازوی رباتیک ایستگاه فضایی به فضاپیمای باری.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗یاسمین مقبلی فضانورد ناسا پس از ۲۰۰ روز اقامت در ایستگاه فضایی بین المللی به زمین بازگشت.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗لحظه خارج شدن یاسمین مقبلی از #کپسول کرو ۷ ناسا

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
تصویر سمت چپ:

🔸تأسیس شرکت فضایی اسپیس‌اِکس با کمترین امکانات در تاریخ ۱۴ مارس سال ۲۰۰۲ میلادی توسط #ایلان_ماسک

تصویر سمت راست:

🔹 ۲۲ سال پس از تأسیس، اسپیس‌اِکس در تلاش است که در همان تاریخ مشابه (۱۴ مارس) بزرگ‌ترین و قدرتمندترین فضاپیمای #جهان را برای بار سوم پرتاب کند.💪🦾


📚سخن بزرگان(ایلان ماسک):
🔸تلاشگرانی که با بیشترین علاقه دست از چیزی برندارند، غیرممکن‌ها را ممکن خواهند کرد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗چهارشنبه(۲۳) و پنجشنبه(۲۴) اسفندماه گذر پرنور ایستگاه فضایی بین المللی را از دست ندهید.

🔹چهارشنبه ساعت ۱۹:۵۰ ایستگاه از افق غرب و جنوب غربی وارد #آسمان می شود.

🔸در روز پنجشنبه ایستگاه فضایی در ساعت ۱۹:۰۱ از سمت جنوب غرب وارد آسمان شده و در ساعت ۱۹:۰۷ به بیشینه ارتفاع و روشنایی رسیده و سپس ۱۹:۱۰ در جنوب شرق غروب می کند.

🔹 هر دو این گذر ها در تمام نقاط ایران قابل مشاهده است و نیاز به هیچ ابزار خاصی برای مشاهده نیست.

پس همین الان #آلارم خود را تنظیم کنید

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗#قطب_جنوب؛مکانی در کره زمین که زمان در آن بی معنی است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تاثیر مریخ بر آب و هوای کره زمین

🔸تحلیل رکوردهای زمین‌شناسی نشان می‌دهند که برهمکنش گرانشی میان مریخ و زمین باعث تغییرات چرخه‌ای در جریان‌های عمیق اقیانوسی می‌شوند؛ چرخه‌ای که هر ۲.۴ میلیلون سال یکبار تکرار می‌شود.

🔹بر اساس این یافته #دانشمندان می‌توانند آب و هوای زمین در آینده را بهتر درک و پیش‌بینی کنند.
اینکه دانشمندان از طریق بررسی رسوبات اعماق دریا متوجه شده‌اند که چرخه‌ای ۲.۴ میلیون ساله وجود دارد که با کنش‌های میان مریخ و زمین در ارتباط هستند، بسیار شگفت‌انگیز است.

🔸الگویی که چرخه بزرگ نجومی نامیده می‌شود، یک الگوی ۲.۴ میلیون ساله است که به هم ترازی بین مدارهای زمین و مریخ مرتبط است. شواهد مستقیم از تعامل #مریخ و زمین در سوابق زمین شناسی زمین کمیاب است، اما آنچه دانشمندان کشف کردند نشان می‌دهد که اوج این چرخه به تشعشعات خورشیدی بالاتر در زمین و همچنین آب و هوای گرمتر مرتبط است. البته این با تغییرات آب و هوایی به دست انسان که زمین در حال حاضر تجربه می کند ارتباطی ندارد.


ادامه👇👇
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🔹سیارات دیگر می‌توانند بر مسیر زمین به دور خورشید تأثیر بگذارند و آن را در چرخه‌های منظم موسوم به چرخه‌های #میلانکوویچ که همزمان با آغاز و پایان عصر یخبندان است، نشان دهند. با این حال، این موارد بسیار رایج‌تر هستند (اگرچه به تغییرات آب و هوایی توسط انسان نیز مرتبط نیستند)، در طی ده‌ها هزار سال رخ می‌دهند و اساساً در اثر تعامل با مشتری و زحل سیارات بسیار سنگین‌تر از مریخ، ایجاد شده‌اند.

🔸میدان‌های گرانشی سیارات در منظومه شمسی با یکدیگر تداخل دارند و این برهم کنش، گریز از مرکز سیاره را تغییر می‌دهد، که معیاری برای نزدیکی مدارهای آنها به دایره است. چرخه‌های میلانکوویچ در سال ۱۹۷۶ تایید شد؛ #دوتکیویچ و تیمش به دنبال چیزی متفاوت بودند. آنها در تلاش بودند تا تعیین کنند که آیا جریانات در کف اقیانوس با گرمتر شدن آب و هوا تغییر می‌کنند یا خیر و آیا آنها شدیدتر می‌شوند یا کاهش می‌یابند. شکستن رسوب به معنای گرداب‌های سریع‌تر در کف دریا است، در حالی که تجمع رسوب ثابت نشان دهنده شرایط آرام‌تر است.

🔹آن‌ها تجزیه و تحلیل خود را بر اساس ۲۹۳ حفره در اعماق دریا در سراسر #جهان استوار کردند که در آنها شواهدی از ۳۸۷ شکست در رسوبات در ۷۰ میلیون سال گذشته یافتند. هنگام ترسیم این گسست‌ها در طول زمان، آنها متوجه خوشه‌بندی عجیبی شدند، همان چرخه ۲.۴ میلیون ساله که با چرخه‌های بزرگ نجومی زمین و مریخ مطابقت داشت.

🔸علاوه بر این، گسست‌ها با دوره‌های شناخته شده آب و هوای گرم‌تر، از جمله حداکثر حرارتی معروف پالئوسن-ائوسن که حدود ۵۶ میلیون سال پیش رخ داد، زمانی که دمای زمین تا ۸ درجه سانتیگراد (۱۴.۴ درجه #فارنهایت) افزایش یافت، مطابقت داشت. این رویداد به دلایل مختلفی از جمله یک نقص در مدار زمین و یک دنباله دار در حال عبور نسبت داده شده است، بنابراین یک پیوند بالقوه به مریخ می تواند یک عامل کمک کننده باشد.

🔹این یک یافته شگفت‌انگیز است، زیرا مدل‌ها و شواهد رصدی نشان می‌دهند که سیستم گلف استریم می‌تواند با ذوب شدن یخ‌های #دریا توسط گرمایش جهانی غیرفعال شود. بنابراین دانشمندان فکر می‌کردند که گرم شدن آب و هوا منجر به ایجاد جریان اقیانوسی در اعماق می‌شود که فعالیت چندانی ندارد.

🔸از سوی دیگر، آب‌وهوای گرم‌تر گرداب‌های تکان‌دهنده‌ی رسوب را تولید می‌کنند که می‌توانند تا عمیق‌ترین قسمت‌های اقیانوس گسترش پیدا کنند. این می‌تواند به این معنی باشد که اقیانوس‌ها نسبت به تغییرات آب و هوایی کمی انعطاف پذیرتر از آن چیزی هستند که ما فکر می‌کردیم. اطلاعات دانشمندان از اعماق دریا که مربوط به ۶۵ میلیون سال است نشان می‌دهد که اقیانوس‌های گرم‌تر گردش عمیق‌تری دارندکه می‌تواند از راکد شدن اقیانوس جلوگیری کند.
منبع: sciencealert


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗طبق ادعای شرکت زیست فناوری کولوسال راهی برای احیای ماموت‌های پشمالوی منقرض‌شده، پیدا شده است.
 
🔹شرکت زیست فناوری #کولوسال در سال ۲۰۲۱ با هدف احیای ماموت پشمالوی منقرض‌شده احداث شد و حالا قصد دارد سلول‌های فیل را بازبرنامه‌ریزی کند.

🔸همچنین این شرکت قصد دارد به فیل آسیایی که با اصلاح #ژن، از موی پرپشت و لایه‌ای از چربی برخوردار شده کمک کند تا بتوانند در محیط‌هایی که دمایشان زیر صفر است زندگی کنند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗یک ویدیو پخش زنده #ژاپن نشان داد که موشک ماهواره‌بر شرکت «اسپیس وان» امروز چهارشنبه لحظاتی پس از پرتاب از یک پایگاه فضایی در غرب ژاپن، منفجر شد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗دنباله دار شیطان به نزدیکی زمین رسید.

🔹#ستاره‌شناسان می‌گویند یک دنباله‌دارعظیم که برای اولین بار در طی هفت دهه گذشته وارد منظومه شمسی شده است، در هفته‌های آینده با چشم غیرمسلح از کره زمین قابل مشاهده خواهد بود.

🔸 دنباله‌دار «۱۲پ/پونزبروکز» (12P/Pons-Brooks) موسوم به «دنباله‌دار شیطان» هر ۷۱.۳ سال بار مدار خود را کامل می‌کند و در ۲۱ آوریل به #نزدیکترین فاصله خود از خورشید می‌رسد.
🔹این دنباله‌دار شبیه به دنباله‌دار هالی است. دنباله‌دار هالی که یکی از معروفترین دنباله‌دارها محسوب می‌شود، هر۷۲ تا ۷۵ سال یک بار به روشنی در آسمان کره #زمین پیدا می‌شود و به نحوی است که می‌توان آن را با چشم غیرمسلح تماشا کرد.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗 #تلسکوپ_فضایی_جیمزوب با دوربین فروسرخ نزدیک (NIRCam) خود از جرم «هربیگ-هارو ۷۹۷» در فاصله ۱۰۰۰ سال نوری از ما درصورت فلکی #پرسئوس تصویربرداری کرد.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗اسپیس‌ایکس  سومین آزمایش مداری موشک استارشیپ (Starship) خود را انجام داد.

🔹موشک اسپیس ایکس در ساعت 16:55 (به وقت ایران) روز پنجشنبه 24 اسفندماه به آسمان پرتاب شد. در طول این پرتاب، بوستر Super Heavy استارشیپ پس از گذشت نزدیک به 7 دقیقه درحال بازگشت به زمین بود که ناگهان ارتفاع آن به صفر رسید و هنوز اطلاعی از سرنوشت آن در دست نیست.

🔸استارشیپ در زمان نوشتن این مطلب در فضا درحال حرکت است و نهایتاً دوباره بر فراز #اقیانوس_هند فرود خواهد آمد.

🔹پرتاب سومین ماموریت آزمایشی استارشیپ
موشک غول‌پیکر استارشیپ با ارتفاع بیش از 120 متری خود، از دو مرحله تشکیل شده است. مرحله اول که به‌عنوان «Starship» شناخته می‌شود و قابل استفاده مجدد است و مرحله دوم که یک بوستر با نام Super Heavy است. استار‌شیپ درحال‌حاضر بزرگ‌ترین و قدرتمندترین موشک محسوب می‌شود و هدف نهایی آن کمک به فضانوردان برای سفر به ماه و درنهایت #مریخ است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/09/27 23:18:13
Back to Top
HTML Embed Code: