Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗از جهان قابل مشاهده تا ابرخوشه #لانیاکیا و ذره ای ناچیز بنام کره زمین.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تصویر روز ناسا؛ سحابی سفره ماهی عقابی.

🔹این سفره‌ماهی عقابی (Eagle Ray) در میان دریای کیهانی به آرامی حرکت می‌کند. این #سحابی تاریک که به طور رسمی با نام‌های SH2-63 و LBN 86 فهرست‌بندی می‌شود، از گاز و غبار تشکیل شده است و به شکل یک ماهی معمولی اقیانوسی به نظر می‌رسد.

🔸سحابی غبارآلود میان‌ستاره‌ای به رنگ قهوه‌ای روشن به نظر می‌رسد زیرا نور مرئی ساطع‌شده از پشت خود را مسدود و قرمز می‌کند. سحابی‌های تاریک عمدتاً در نور #فروسرخ می‌درخشند، اما نور مرئی ستارگان اطراف را نیز منعکس می‌کنند. گردوغبار موجود در سحابی‌های تاریک معمولاً قطعات زیرمیلی‌متری کربن، سیلیکون و اکسیژن است که اغلب با مونوکسیدکربن و نیتروژن منجمد پوشیده شده است.
 
🔹سحابی‌های تاریک به عنوان ابرهای مولکولی نیز شناخته می‌شوند زیرا مقادیر نسبتاً زیادی از هیدروژن مولکولی و مولکول‌های بزرگ‌تر دارند. سحابی سفره‌ماهی عقابی (Eagle Ray Nebula) که پیش از این ناشناخته بود، نسبتا تاریک است اما در این تصویر که در آسمان تاریک #شیلی با 20 ساعت زمان گرفته شده به خوبی مشخص است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
🌗آلودگی وحشتناک هوا از نگاه ماهواره‌ ناسا

🔹ناسا ضمن انتشار تصویری با عنوان «نوامبر آلوده و مه‌آلود هند»، اعلام کرد: در اکثر روزهای ماه نوامبر سال ۲۰۲۳، ماهواره های ناسا دود شدید و مه تاریک شدن آسمان را در شمال هند مشاهده کردند.

🔸کیفیت پایین هوای هند محصول دود ناشی از آتش‌سوزی محصولات کشاورزی است که با آلودگی شهری ناشی از ترافیک و صنعت، گازهای گلخانه‌ای ناشی از آتش‌پزی و گرمایش، گرد و غبار ناشی از باد و طیف وسیعی از منابع مخلوط می‌شود.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
🌗فاصله تصویر بالا تا زمین ۱۴ میلیاردسال نوری است.

🔸این👆تصویر توسط محققین #ناسا منتشر شده و در واقع عمیق ترین عکس اشعه ایکسی است که تا کنون گرفته شده و این کار توسط رصدخانه اشعه ایکس چاندرا طی ۱۱٫۵ هفته مشاهده انجام شده است.این زمان کمی کمتر از سه ماه ـچیزی حدود ۷ #میلیون_ثانیه ـطول کشیده و دانشمندان رصدخانه چاندرا جهت تلسکوپ را به یک منطقه از آسمان شب موسوم به پهنه عمیق جنوب چاندرا نشانه رفتند که در صورت فلکی #کوره قرار دارد.

🔹این چشم انداز منحصر به فرد به این معنی است که بارقه های رنگی ستاره های قابل مشاهده با چشم غیرمسلح نیستند. بخش اعظم این نورها(۷۰ درصد) در واقع سیاه چاله های عظیم هستند. در واقع پرتوهای #اشعه_ایکس تولید شده هنگام کشیده شدن ماده در افق رویداد سیاه چاله ها هستند.

🔸ناسا می گوید این تصویر #بالاترین تجمع سیاه چاله ها را نشان می‌دهد که پیش از این دیده نشده بود: حدود ۵۰۰۰ شی در منطقه میانی عکس وجود دارد که در اینجا تنها ۲۰۰۰ تای آن به تصویر کشیده شده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗آهنگی وجود دارد که ثابت شده گوش دادن به آن تا ۶۵ درصد #نگرانی‌ها را برطرف می‌کند.

🔹این آهنگ Weightless by Marconi نام دارد و به نحوی طراحی شده که
ضربان #قلب و فشار خون را کاهش، و ترشح هورمون کورتیزول را به حد نرمال می‌رساند.
این آهنگ به قدری تاثیر گذار است که توصیه شده در مواقع رانندگی از گوش دادن به آن خودداری شود، چرا که در مدت کوتاهی انسان را دچار #خواب_آلودگی می‌کند.

🔸گرچه این آهنگ ممکن است از نظر شما کاملا طبیعی باشد، ولی به طور ناخودآگاه تاثیرات عمیقی روی شما خواهد گذاشت.

#ستون های آسمان#نجوم


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗چهره تکیده ای که یک دنیا مدیون اختراعات علمی اوست.

🔹در این ویدئو، مظلوم‌ترین #دانشمند تاریخ بشر به نام #نیکولا_تسلا، که ایلان ماسک به حرمت او اسم کارخانه اش را تسلا گذاشت. در ادامه این ویدئو، با کار‌های او آشنا می‌شوید.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗به گفته ناسا احتمالا اینترنت به مدت چند هفته قطع خواهد شد.

🔹 مدل‌های سازمان فضایی «#ناسا» یک پرتاب جرم هاله‌ای خورشیدی (CME) را ردیابی کرده‌اند که تا حدی در جهت زمین قرار دارد و ممکن است فردا ۳۰ نوامبر (۹ آذر ماه) با زمین برخورد کند؛ برخوردی که می‌تواند موجب طوفان خورشیدی، شفق‌های قطبی و حتی قطع اینترنت جهان به مدت هفته‌ها یا ماه‌ها شود.
 
🔸روز یکشنبه این هفته (۵ آذر/۲۶ نوامبر) بخشی از جرم هاله‌ای خورشید (coronal mass ejection/ CME) به #زمین برخورد کرد و موجب یک توفان خورشیدی ۱۵ ساعته شد که با شدت G۲ به اوج خود رسید. این برخورد چنان نیرومند بود که در بخش های زیادی از اروپا شفق‌های قطبی به وضوح دیده شد.

🔹در حالی که مدت زیادی از این رویداد نگذشته است، مدل‌های ناسا یک پرتاب #جرم_هاله‌ای دیگر را ردیابی کرده‌اند که تا حدی در مسیر نیمکره جنوبی زمین قرار دارد و ممکن است تا ۳۰ نوامبر به زمین برسد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ناسا اعلام کرده که ماموریت «دراگون‌فلای» با هدف کاوش در قمر «تایتان»، برای مرحله نهایی تایید رسمی آماده می‌شود.

🔹ماموریت «دراگون‌فلای»(Dragonfly) ناسا به معنای «#سنجاقک» در حال آماده شدن برای مرحله نهایی موسوم به فاز C در طول سال مالی ۲۰۲۴ است. ناسا پس از انتشار درخواست بودجه سال مالی ۲۰۲۵، تایید رسمی ماموریت شامل هزینه و برنامه زمانی آن را تا اواسط سال ۲۰۲۴ به تعویق انداخته است.

🔸دراگون‌فلای که ماموریتی برای فرستادن یک هواگرد بالگردان به منظور کاوش در قمر «تایتان»(Titan) زحل است، اوایل سال جاری همه معیارهای موفقیت را در بررسی طراحی اولیه خود پشت سر گذاشت. گروه ماموریت دراگون‌فلای، یک طرح مجدد از ماموریت را براساس بودجه مورد انتظار در سال مالی ۲۰۲۴ انجام داد و تاریخ مجدد آمادگی پرتاب را برای ژوئیه ۲۰۲۸ تخمین زد.

🔹 ناسا در اواسط سال ۲۰۲۴ به طور رسمی تاریخ آمادگی پرتاب ماموریت را در شورای مدیریت برنامه آژانس ارزیابی خواهد کرد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
🌗اولین تصویر از یک منظومه ی شمسی چند سیاره ای دیگر که توسط تلسکوپ ESO ثبت شده است.

🔹تلسکوپ قدرتمند فضایی #جیمز_وب می تواند اطلاعات ارزشمندی را در آینده از این سامانه خورشیدی ارائه کند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
🌗انسان موجودی بسیار #ضعیف و ناتوان است..
ما هرگز نمی‌توانیم به آنسوی جهان سفر کنیم، زیرا وسعت کهکشان راه شیری ۱۰۰ هزار سال نوری است و ما تنها ۱۰۰ سال عمر می‌کنیم..
🔹ما هرگز نمی‌توانیم درکی از عدد #گراهام داشته باشیم چراکه #آنتروپی مورد نیاز برای درک آن #مغز ما را با یک انفجار به سیاهچاله تبدیل می‌کند.

🔸ما هرگز نمی‌توانیم ابعاد بالاتر در #جهان را ببینیم، چراکه تنها در سه بعد محصور شده‌ایم.



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
🌗اگر در اولین شب از یک مکانِ جدید خوابتان نمی‌برد نگران نباشید، زیرا #مغز شما دارد سعی می‌کند در یک مکان ناشناس، از شما محافظت کند.

🔹در بسیاری از حیوانات نیمی از مغز خواب و نیمی دیگر بیدار می‌ماند تا حیوان را درصورت بروز خطر مطلع کند.

🔸دقیقاً در اولین شب از یک مکان جدید نیمی از مغز انسان خواب، و نیمی دیگر بیدار می‌ماند تا خطرات احتمالی از یک مکان جدید را دفع کند به این حالت از مغز، اثرِ اولین شب نیز گفته می‌شود.
مادامی که مغز از امن بودن آن مکان اطمینان حاصل کند، وضعیت بی‌خوابی تکرار می‌شود.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
🌗تصویر #جیمز_وب از گرد و غبار پیش ستاره ای.

🔹این  تصویر جدید از #تلسکوپ فضایی جیمز وب  جزئیات پیچیده ای از هربیگ هارو 797 (HH 797) را نشان میدهد (Herbig Haro)

🔸اجرام هربیگ-هارو نواحی درخشانی هستند که ستارگان تازه متولد شده را احاطه کرده اند (معروف به پیش ستاره ها)

🔹و زمانی تشکیل میشوند که بادهای ستاره ای یا فواره های گازی که از این ستارگان تازه متولد شده پرتاب میشوند، امواج ضربه ای را تشکیل میدهند که با گاز و غبار مجاور با سرعت بالا برخورد میکنند. HH 797 که بر نیمه پایینی این تصویر غالب است، نزدیک به خوشه ستاره ای باز جوان IC 348 قرار دارد که در نزدیکی لبه شرقی مجموعه ابر تاریک پرسئوس قرار دارد.

🔸تصور میشود که اجرام #فروسرخ درخشان در قسمت بالایی تصویر میزبان دو پیش‌ستاره دیگر باشند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
#سردترین نقطه در منظومهٔ شمسی کجاست؟
وقتی صحبت از سردترین نقطه می‌شود اولین مکانی که به ذهن ما می‌رسد #پلوتوست..
ولی داده‌های مدارگرد ماه چیز دیگری را نشان می‌دهد، سردترین نقطه منظومهٔ شمسی درون دهانه‌های برخوردی قطب شمال و جنوب کرهٔ #ماه واقع شده است!
ماه برخلاف زمین تنها ۱.۵۴ درجه انحراف محوری دارد از این رو هیچ #فصلی در آن شکل نمی‌گیرد، به همین دلیل مکان‌هایی در ماه وجود دارد که هرگز نور خورشید را نمی‌بینند.
مدارگرد ماه دمای ۲۳۸- درجه سلسیوس را درون دهانه‌ای در قطب جنوب ماه، و دمای ۲۴۷- درجه را درون یکی از دهانه‌های قطب شمال آن اندازه گیری کرد، این دما تنها ۲۶ درجه با #صفر_مطلق فاصله دارد!

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
چرا نباید برای تجسم عدد #گراهام تلاش کنید..
عدد گراهام به قدری بزرگ است که اگر بخواهید به این عدد برسید #آنتروپی مغز شما از محدوده مجازی که توانایی آن را دارد خواهد گذشت، در این حالت مغز شما با یک انفجار به یک #سیاهچاله تبدیل خواهد شد!
جالب است بدانید دانشگاه MIT مسابقه‌ای بین دو #ریاضیدان برگزار کرد تا بزرگترین عدد را ثبت کنند، یکی از این ریاضیدانان به نام #Rayo توانست عددی با علم ریاضی بنویسد که عدد گراهام در پست بالا، در برابر آن صفر است!
شاید روزی برای نشان دادن تعداد #ستاره‌های جهان‌های ناشناخته به این اعداد نیاز داشته باشیم.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗مقیاس های کیهانی

🔸میراث #تلسکوپ_فضایی_هابل

فایل اصلاح شده
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗فضانوردان ایستگاه فضایی #چین اوقات خود را چگونه میگذرانند؟آنها مشغول انجام کارهای روزمره، انجام فعالیت های علمی و تحقیقاتی، نگهداری ایستگاه، حفظ شرایط بدنی و .. هستند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌎 تاثیر آب زیرزمینی بر جا به جایی محور زمین

🔹اثربرداشت های زیرزمینی بر جابجایی محور گردش زمین

🔸طبق تحقیقاتی که اخیرا در ژورنال Geophysical research letters منتشر شده است تغییر گشتاور زاویه ای ناشی از برداشت های زیرزمینی موجب جابجایی محور گردش کره زمین به اندازه ۴/۳۶ سانتی متر در سال شده است.

🔹برای مطالعه مقاله مربوطه اینجا کلیک کنید.

🔸گزارش از Global National

🔹 ترجمه و زیرنویس در مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
🌗دو عکس زیبا از
ایستگاه فضایی بین‌المللی
🔹بالا : #رشته_کوه
Tian Shan
در آسیای مرکزی
در گوشه سمت چپ بالای تصویر
آرایه خورشیدی فضاپیمای
Cygnus
متعلق به نورتروپ گرومن به چشم می‌خورد.

🔸پایین : قله های #آلپ در سوئیس

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
🌗شرکت «#آکسیوم_اسپیس»و شرکای آن از جمله برخی از پژوهش‌های علمی پیشگام را فاش کرده‌اند که در ماموریت «آکسیوم-۳» انجام خواهند شد.

🔹خدمه آکسیوم-۳، «مایکل لوپز الگریا» فرمانده، «والتر ویلادی»خلبان و «آلپر گزراوچی» و «مارکوس وانت»متخصصان ماموریت هستند که در ژانویه ۲۰۲۴ بر فراز موشک «فالکون ۹»و در کپسول «#دراگون» شرکت اسپیس‌ایکس به «ایستگاه فضایی بین‌المللی» سفر خواهند کرد.

🔸خدمه آکسیوم-۳ پس از رسیدن به مقصد، ۱۴ روز به ایستگاه فضایی بین‌المللی متصل خواهند بود و از شرایط ریزگرانش #مدار پایین زمین برای انجام آزمایش‌ها و بررسی فناوری در طیف گسترده‌ای از رشته‌های علمی، از جمله سلامت انسان، پزشکی، زیست‌شناسی سلولی، مواد و حتی غذاشناسی استفاده خواهند کرد.

🔹یکی از محورهای اصلی این پژوهش‌ها، تسهیل ماموریت‌های فضایی طولانی‌تر انسان و حتی قابلیت سکونت در #فضا خواهد بود.

🔸آکسیوم-۳ شاهد پژوهش‌های بیشتر در مورد فناوری‌های رباتیک است که می‌توان از آنها برای اکتشاف فضایی و در نهایت برای ساختن زیرساخت‌ها در سیاره‌ها و سیارک‌ها از طریق پروژه «سرفیس آواتار»(Surface Avatar) استفاده کرد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮‌‌
2024/09/29 17:41:36
Back to Top
HTML Embed Code: