Telegram Web Link
🌗تیلهٔ آبی مشهورترین فرتور کره زمین است که در ۱۶ آذر ۱۳۵۱ توسط فضانوردان مأموریت آپولو ۱۷ از فاصله ۲۹٬۰۰۰ کیلومتری زمین و در مسیر کره #ماه برداشته شده‌است.

🔸 آپولو-۱۷ آخرین مأموریت پروژه #آپولو بود و از آن پس هیچ انسانی از این فاصله کرهٔ زمین را مشاهده نکرده‌است. 

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗سیاره نپتون چگونه کشف شد؟

🔸سال ۱۸۴۶ در چنین روزی ستاره‌شناس آلمانی، یوهان گوتفری گاله در رصدخانه برلین، هشتمین سیاره منظومه شمسی را نه کشف که مشاهده کرد. از آنجا که به قول پی‌پر روسو «هیچ‌وقت اکتشافات بزرگ علمی اثر فرد واحدی نیست، بلکه فکر این اکتشافات به تدریج در مغزها رسوخ می‌یابد و هر کس که قابل‌تر و دانشمندتر باشد این فکر را می‌گیرد و آن را تقویت می‌کند» در ماجرای کشف نپتون هم چند #دانشمند نقش داشتند. گویا ژان باتیست دالامبر فرانسوی اولین کسی بود که اواخر قرن هجدهم احتمال وجود چنین سیاره‌ای را مطرح کرد و بعد از او هم هم‌وطنش آلکسی بووار در مطالعه روی حرکت اورانوس ناسازگاری‌هایی را تشخیص داد.

ادامه👇👇
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
کیهان شناسی
🌗سیاره نپتون چگونه کشف شد؟ 🔸سال ۱۸۴۶ در چنین روزی ستاره‌شناس آلمانی، یوهان گوتفری گاله در رصدخانه برلین، هشتمین سیاره منظومه شمسی را نه کشف که مشاهده کرد. از آنجا که به قول پی‌پر روسو «هیچ‌وقت اکتشافات بزرگ علمی اثر فرد واحدی نیست، بلکه فکر این اکتشافات به…
🔸بووار این مساله را با ریاضیدان جوانی به نام اوربان لو وریه در میان گذاشت و به او گفت اینجا یک مارماهی زیر سنگ پنهان است و شاید تو بتوانی آن را پیدا کنی. لو وریه به پیشنهاد بووار روی مطالعه حرکت #اورانوس متمرکز شد و او هم ناسازگاری‌هایی را تشخیص داد که به نظرش متأثر از عاملی خارجی بود؛ «این عامل خارجی ممکن است دو همسایه بزرگ اورانوس یعنی مشتری و زحل باشند اما محاسبه ثابت می‌کند که چنین نیست. پس حتما سیاره ناشناسی در میان است که می‌توان جرم و وضع آن را از روی اختلالاتی که در حرکت اورانوس ایجاد می‌شود حساب کرد.»

🔹لو وریه محاسبات خود را با دقتی درخور یک دانشمند تاریخ‌ساز تکمیل کرد و نامه‌ای برای گاله، که ستاره‌شناس مشهور مقیم #برلین بود فرستاد. در آن نامه نوشت: «چون رصدخانه شما دارای دوربین بسیار قوی است و شما این ناحیه از آسمان را با دقت مطالعه کرده‌اید، خواهش می‌کنم نگاه کنید که آیا شیئ خاصی که روی کاتالوگ‌ها مشاهده نشده باشد در ۳۲۶ درجه و ۳۲ دقیقه طول آسمانی وجود دارد یا نه؟»

🔸نامه ۲۳ سپتامبر ۱۸۴۶ به گاله رسید و او همان شب، سیاره را با اختلافی در حد یک درجه در همان جایی که لو وریه محاسبه کرده بود پیدا کرد. گاله بر حرکت این شیئ و مقایسه آن با محل ستارگان پس‌زمینه‌اش دقیق شد و ۲۴ ساعت بعد نتیجه گرفت که این شی قطعا یک سیاره است. این سیاره را به خاطر رنگ آبی‌اش، به اسم خدای دریاها در اساطیر رومی، نپتون نامیدند.

🔹نماد نجومی آن هم نیزه سه شاخه‌ای است که معمولا نپتون (و نیز پوزئیدون) در نقاشی‌هایی که از او می‌کشند در دست دارد. نپتون ۱۳ قمر در اندازه‌های مختلف دارد که بزرگ‌ترین‌شان تریتون خوانده می‌شود. این سیاره از مشتری و زحل و اورانوس کوچک‌تر است و از این‌رو چهارمین سیاه بزرگ منظومه شمسی شناخته می‌شود. جرم آن ۱۷ برابر جرم زمین و قطرش ۴ برابر قطر #سیاره ماست. ۱۶۵ سال زمینی طول می‌کشد که یک بار به دور خورشید بچرخد و به عبارت دیگر، یک سال آن ۱۶۵ برابر یک سال ماست. یعنی از زمان کشف تاکنون، فقط یک سال در آنجا سپری شده است.

🔸 نپتون تنها سیاره منظومه شمسی است که با چشم غیر مسلح دیده نمی‌شود و قبل از این که وجود آن با رویت اثبات شود، در محاسبات #ریاضی دیده شد. سال ۱۹۸۹ کاوشگر وویجر۲ از نپتون عکس گرفت و مرزهای شناخت دانشمندان از آن را کمی گسترش داد. می‌گویند این سیاره جو متلاطمی دارد و بادهای سردی با سرعت ۶۴۰ کیلومتر بر ساعت در آن می‌وزد.»

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗بر اساس تئوری مدل #اکیپروتیک(جهان از برخورد چند جهان سه بعدی به وجود آمده است)،به غیر از جهانی که در آن زندگی میکنیم،حداقل یک جهان دیگر در کنار ما وجود دارد.

مطالعه دو پست بعدی کمک شایانی به درک بهتر شما از این موضوع خواهد کرد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗نظریه جهان های چرخه ای یا جهان اکپیروتیک

🔸شاید تصور کنید هنوز زمان آن نرسیده که بتوان نظریه M را بطور جدی به حیطه کیهان شناسی وارد کرد. با این وجود فیزیکدانان تلاش کرده اند به منظور ایجاد تغییری جدید در شیوه معمول تورم جهان، از #فیزیک پوسته ها استفاده کنند. پل استینهارت از پریستون ،برت اورت از دانشگاه پنسیلوانیا و نیل توراک از دانشگاه کمبریج به همراه هم نظریه ای به نام “جهان اکپیروتیک” ( در زبان یونانی به معنی آتش سوزی ) یا جهان چرخه ای ارئه داده اند تا بتوانند ویژگی های جدید تصویر پوسته M بعدی را به کار گیرند. در چنین تصویری برخی از ابعاد می توانند بزرگ و حتی از نظر اندازه نامتناهی باشند. آن دو پوسته سه بعدی همواره ، همگن و موازی و سرد بوده ولی گرانش به تدریج آنها را به سمت هم می کشاند. سرانجام آنها با یکدیگر برخورد می کنند و انرژی جنبشی عظیمی ناشی از برخورد آنها به تابش ماده ای تبدیل می شود که جهان ما را می سازند. برخی ترجیح می دهند به جای #نظریه_بیگ_بنگ به این نظریه برخورد بزرگ بگویند؛ زیرا در این حالت مسئله مربوط می شود به برخورد دو پوسته.

✳️ادامه👇👇
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
کیهان شناسی
🌗نظریه جهان های چرخه ای یا جهان اکپیروتیک 🔸شاید تصور کنید هنوز زمان آن نرسیده که بتوان نظریه M را بطور جدی به حیطه کیهان شناسی وارد کرد. با این وجود فیزیکدانان تلاش کرده اند به منظور ایجاد تغییری جدید در شیوه معمول تورم جهان، از #فیزیک پوسته ها استفاده کنند.…
🔸نیروی ناشی از برخورد، دو #جهان را از هم دور می کند. وقتی این دو پوسته از یکدیگر دور می شوند، به سرعت خنک شده، و جهانی را که امروز می بینیم ایجاد می کنند. این خنک شدن و انبساط برای تریلیون ها سال ادامه داشته، تا زمانی که دمای جهان ها به صفر مطلق نزدیک مش شود و #چگالی ماده به تنها یک الکترون در کادریلیون سال نوری مکعب می رسد. در نتیجه جهان خالی و راکد می گردد. اما گرانش به کار خود برای جذب دو پوسته ادامه می دهد، تا اینکه تریلیون ها سال بعد، آنها بار دیگر با یکدیگر برخورد کرده و این چرخه دوباره تکرار می شود. این نظریه یعنی احتمالا پوسته های دیگری نیز در فضا شناور هستند که ممکن است در آینده با ما برخورد بزرگ دیگری کنند.

منبع:سایت علمی بیگ بنگ
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗اگر قاره ها از هم جدا نمی شدند و ابر قاره ی "پانگه آ" متلاشی نمی شد، جای کشورها به این صورت می بود..!


🔸 ۱۷۵ میلیون سال پیش قاره‌هایی که امروز مجموعهٔ خشکی‌های زمین را تشکیل می‌دهند در یک اَبَرقارهٔ کلان به نام پانگه‌آ کنار هم جمع شده بودند. آفریقا در میانهٔ این همگروهه جای داشت و در واقع برآمدگی شمال غربی آن، پیوندگاه دو قطعه پانگه‌آ، لورازیا (دربرگیرندهٔ آمریکای شمالی، اروپا و آسیای شمالی) و گندوانا (شامل آمریکای جنوبی، آفریقا، آسیای جنوبی، جنوبگان و قاره استرالیا) بود.
به خاطر وجود این پل خاکی به‌هم‌پیوسته بود که، جانوران خشکی‌زی کمیاب مانند کیسه‌داران، که نخستین گروه مهم پستانداران بودند، می‌توانستند در هر گوشهٔ زمین پراکنده شوند.

🔹نزدیک به ۱۶۵ میلیون سال پیش که روند تکه‌تکه شدن پانگه‌آ آغاز شد، ادامهٔ این جابه‌جایی بسیار دشوار گردید.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗نگرانی ناسا از کاهش وزن فضانورد ایستگاه فضایی

🔸«سونیتا ویلیامز»(Sunita Williams) ۵۹ ساله و «بری ویلمور»(Barry Wilmore) ۶۱ ساله پس از این که فضاپیمای معیوب «استارلاینر»(Starliner) شرکت «بوئینگ»(Boeing) برای بازگرداندن آنها به زمین ناامن تلقی شد، پنج ماه است که در ایستگاه فضایی بین‌المللی زندگی می‌کنند.

🔹عکسی که در روز ۲۴ سپتامبر از #ویلیامز گرفته شد، نشان داد که او بسیار لاغر شده و گونه‌های گودرفته او حاکی از کاهش وزن سریع بودند. این عکس، نگرانی‌هایی را برانگیخت. عکس‌های جدیدتر ویلیامز او را با صورت لاغرتر نشان می‌دهند و با توجه به این که هنوز سه ماه تا بازگشت او به زمین باقی مانده است، نگرانی‌ را افزایش داده‌اند.

🔸ناسا به طور علنی گفته که وضع سلامتی ویلیامز خوب است و تحت ارزیابی‌های معمول پزشکی قرار دارد اما یک منبع آگاه گفت که ناسا در تلاش است تا #وزن ویلیامز را تثبیت کند و امید دارد کاهش را به حالت معکوس ببرد.

🔹ظاهراََ ویلیامز نتوانسته است به رژیم غذایی پرکالری که #فضانوردان باید هنگام حضور در ایستگاه فضایی بین‌المللی داشته باشند، ادامه دهد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗اگر در همین لحظه با #سرعت_نور به سمت کهکشان های موجود در جهان قابل مشاهده حرکت کنیم تنها می توانیم به 3 درصد از آن ها برسیم و 97 درصد بقیه به علت #انبساط جهان از ما دور شده اند و دیگر قابل دستیابی نیستند.

در حال حاضر #شعاع_جهان_قابل_دستیابی براساس محاسبات 14.5 میلیارد سال نوری است.
╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗زوم بر روی سیاره #سرخ

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗کهکشان #آندرومدا ، #M31  همانطور که ما با رصد کردن این کهکشان لذت می‌بریم شایدموجودات باهوشی در کهکشان آندرومدا نیز از دیدن کهکشان راه شیری ما لذت ببرند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗توضیح علمی و کامل #جهانهای_موازی.

اگر هنوز سوال هایی در مورد جهان های موازی دارید این فیلم رو ببینید.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تفاوت سرعت #نور و سرعت #صوت را در این ویدیو تماشا کنید؛ انفجاری که در فاصله 4 کیلومتری اتفاق می‌افتد و ...

🔹سرعت نور 300 هزار کیلومتر بر ثانیه و سرعت صوت 343 متر بر ثانیه است.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تلسکوپ فضایی نانسی گریس #رومن» ناسا یک مرحله جدید را پشت سر گذاشت تا برای مشاهده ستاره‌های دوردست و یافتن سیارات بیگانه آماده شود.

🔹دانشمندان در «آزمایشگاه پیش‌رانش جت» ناسا با موفقیت یک مولفه مهم را در «تلسکوپ فضایی نانسی گریس رومن»(Roman Space Telescope) ادغام کردند. این مولفه موسوم به «دستگاه تاج‌نگار رومن» برای مسدود کردن نور ستاره‌ها طراحی شده است و #دانشمندان را قادر می‌سازد تا نور ضعیف سیارات فراتر از منظومه شمسی را تشخیص دهند.

🔸این دستاورد یک نقطه عطف مهم برای تلسکوپ فضایی نسل بعدی نانسی گریس رومن است که در حدود مه ۲۰۲۷ پرتاب خواهد شد. تلسکوپ رومن با میدان دید حداقل ۱۰۰ برابر بزرگ‌تر از میدان دید «تلسکوپ فضایی #هابل»، برای بررسی رازهای علمی مرتبط با انرژی تاریک، سیارات فراخورشیدی و اخترفیزیک فروسرخ آماده خواهد شد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗فرمولی که من برای #موفقیت کشف کردم این است؛ اگر اشتیاق شما برای موفق شدن بیشتر از ترس شما از شکست خوردن باشد شما حتما موفق خواهید شد.

#آلبرت_اینشتین

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗دمای صفر مطلق از نظر تئوری دمایی معادل °۲۷۳.۱۵۰- #سلسیوس یا صفر درجه کلوین است، که تحت این دما جنبش اتمها و ملکولها به #حداقل خود می‌رسد. ولی طبق اصل عدم‌قطعیت هرگز این دما رخ نمی‌دهد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗سحابی جبار یا سحابی #اوریون (Orion Nebula) یکی از مشهورترین و درخشان‌ترین سحابی‌ها در آسمان است که با چشم غیرمسلح نیز در صورت فلکی #جبار دیده می‌شود. این سحابی حدود ۱۳۵۰ سال نوری از زمین فاصله دارد و در گروهی از سحابی‌های منتشره دسته‌بندی می‌شود.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗لیست کامل تبدیل واحدها

🔽 تبدیل واحدهای طول

1 متر = 10 دسی متر
1 متر = 100 سانتی متر
1متر = 1000 میلی متر
1 متر = 1000000 میکرون یا میکرومتر
1 متر = 39.37 اینچ
1 متر = 0.001 کیلومتر
1 دسی متر = 10 سانتی متر
1 دسی متر = 100 میلی متر
1 دسی متر = 100000 میکرون
1 دسی متر = 0.1 متر
1 سانتی متر = 0.01 متر
1 سانتی متر = 0.1 دسی متر
1 سانتی متر = 10 میلی متر
1 سانتی متر = 10000 میکرون
1 میلی متر = 0.001 متر
1 میلی متر = 0.01 دسی متر

🔽 تبدیل واحدهای سطح

1 هکتار = 10000 متر مربع
1 متر مربع = 100 دسی متر مربع
1 متر مربع = 10000 سانتی متر مربع
1 متر مربع = 1000000 میلی متر مربع
1 متر مربع = 0.0001 هکتار
1 دسی متر مربع = 0.01 متر مربع
1 دسی متر مربع = 100 سانتی متر مربع
1 دسی متر مربع = 10000 میلی متر مربع
1 سانتی متر مربع = 0.0001 متر مربع
1 سانتی متر مربع = 0.01 دسی متر مربع
1 سانتی متر مربع = 100 میلی متر مربع
1 میلی متر مربع = 0.000001 متر مربع
1 میلی متر مربع = 0.0001 دسی متر مربع
1 میلی متر مربع = 0.01 سانتی متر مربع

🔽 تبدیل واحدهای حجم

1 متر مکعب = 1000 لیتر یا 1000 دسی متر مکعب
1 متر مکعب = 1000000 سانتی متر مکعب یا 1000000 میلی لیتر
1 دسی متر مکعب یا 1 لیتر = 0.001 متر مکعب
1 دسی متر مکعب یا 1 لیتر = 1000 سانتی متر مکعب
1 سانتی متر مکعب = 0.000001 متر مکعب
1 سانتی متر مکعب = 0.001 دسی متر مکعب یا 0.001 لیتر

🔽 تبدیل واحدهای وزن

1 تن = 1000 کیلو گرم
1 تن = 1000000 گرم
1 کیلو گرم = 1000 گرم
1 کیلو گرم = 1000000 میلی گرم
1 کیلو گرم = 0.001 تن
1 گرم = 0.000001 تن
1 گرم = 0.001 کیلو گرم
1 گرم = 1000 میلی گرم
1 میلی گرم = 0.001 گرم



╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗آیا ایجاد #ماده_تاریک امکانپذیر است؟

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗زهره به آهستگی درخلاف جهت سایر سیاره‌ها به دور خود گردش می کند؛ زیرا محور چرخش آن حدود ۱۸۰ درجه ازحالت عادی منحرف شده است. احتمالا دلیل چرخش کندِ آن نیروی کِشنده خورشید و #اصطکاک با جوّ غلیظ سیاره باشد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/11/14 00:34:19
Back to Top
HTML Embed Code: