Telegram Web Link
🌗حدود ۳۰ میلیون سال پیش، دو سیاه‌چاله کلان‌جرم(supermassive black hole) با هم برخورد می‌کنند و #تلسکوپ فضایی چاندرا تصویر آن را ثبت می‌کند.

🔹از آنجایی که فاصله چنین اجرام و پدیده‌های کیهانی از ما بسیار دورتر از چیزی است که در تصورمان می‌گنجد، هنگامی که واقعه‌ای در آنها رخ می‌دهد، هزاران تا میلیون‌ها سال طول می‌کشد تا #نور آن واقعه به ما برسد.

🔸به طوری که به عنوان مثال ممکن است بسیاری از ستاره‌هایی که در آسمان شب می‌درخشند، اکنون چیزی جز یک ستاره خاموش نباشند.

🔹این احتمال وجود دارد که برخورد کیهانی این دو سیاه‌چاله تا دهها یا حتی صدها میلیون سال دیگر ادامه یابد، تا زمانی که این دو #سیاهچاله غول آسا کاملا با هم ادغام شده و یکی شوند.

🔸رصدخانه پرتو ایکس چاندرا(Chandra X-ray Observatory) یا تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا یک تلسکوپ فضایی ساخته شده به‌ وسیله ناسا است که تمام فعالیت‌هایش در زمینه عکسبرداری پرتو #ایکس می‌باشد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗فاصله تصویر بالا تا زمین ۱۴ میلیاردسال نوری است.

🔸این👆تصویر توسط محققین #ناسا منتشر شده و در واقع عمیق ترین عکس اشعه ایکسی است که تا کنون گرفته شده و این کار توسط رصدخانه اشعه ایکس چاندرا طی ۱۱٫۵ هفته مشاهده انجام شده است.این زمان کمی کمتر از سه ماه ـچیزی حدود ۷ #میلیون_ثانیه ـطول کشیده و دانشمندان رصدخانه چاندرا جهت تلسکوپ را به یک منطقه از آسمان شب موسوم به پهنه عمیق جنوب چاندرا نشانه رفتند که در صورت فلکی #کوره قرار دارد.

🔹این چشم انداز منحصر به فرد به این معنی است که بارقه های رنگی ستاره های قابل مشاهده با چشم غیرمسلح نیستند. بخش اعظم این نورها(۷۰ درصد) در واقع سیاه چاله های عظیم هستند. در واقع پرتوهای #اشعه_ایکس تولید شده هنگام کشیده شدن ماده در افق رویداد سیاه چاله ها هستند.

🔸ناسا می گوید این تصویر #بالاترین تجمع سیاه چاله ها را نشان می‌دهد که پیش از این دیده نشده بود: حدود ۵۰۰۰ شی در منطقه میانی عکس وجود دارد که در اینجا تنها ۲۰۰۰ تای آن به تصویر کشیده شده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
📚سخن بزرگان

🔸بخاطر داشته باشید که به بالا و ستاره‌ها بنگرید نه اینکه به #پایین و پاهای خودتان نگاه کنید.

🔹آنچه را که می‌بینی درک کن و کنجکاو باش که چه چیزی باعث به وجود آمدن #جهان شده است.

#استیون_هاوکینگ

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🔹ستاره‌شناسان با استفاده از داده‌های مربوط به وجود احتمالی سیاره نهم در منظومه شمسی، به نتایج جدیدی در رابطه با گرانش این منطقه دست یافتند.

🔸دینامیک نیوتنی اصلاح‌شده یا به اختصار «MOND» می‌گوید که قانون گرانش نیوتنی تا حدی معتبر است؛ یعنی زمانی که شتاب گرانشی که در دینامیک نیوتنی در نظر می‌گیریم به اندازه کافی کوچک شود، طبق #دینامیک نیوتنی اصلاح‌شده انتظار رفتار گرانشی متفاوتی داریم. موفقیت رصدی «MOND» در مقیاس کهکشانی به این دلیل است که برخی از دانشمندان آن را جایگزینی برای «#ماده_تاریک» می‌دانند، اصطلاحی که فیزیکدانان برای توصیف شکل فرضی ماده استفاده می‌کنند که دارای اثرات گرانشی است اما نوری از خود ساطع نمی‌کند و بنابراین دیده نمی‌شود. 

🔹بررسی ویژگی‌های مداری قبلا منجر به اکتشافات تاریخی شده است: نپتون از طریق اثر گرانشی خود بر مدار اجرام مجاور کشف شد، جهش جزئی عطارد، شواهد اولیه‌ای را در حمایت از نظریه نسبیت عام اینشتین ارائه کرد، و ستاره‌شناسان اخیرا از دینامیک مداری برای بررسی احتمال وجود یک سیاهچاله بسیار پرجرم در مرکز کهکشان راه شیری استفاده کرده‌اند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗چرا نمی‌توانیم با سرعت #نور و در زمان سفر کنیم؟

🔸طبق قانون نسبیت #اینیشتین دو نوع جرم برای یک جسم وجود دارد، جرم درحال سکون و جرم درحال حرکت، از آنجاکه #انرژی دارای جرم است هر قدر شما سریع‌تر حرکت کنید جرم شما بیشتر خواهد شد.

🔹جرم درحال سکونِ نور #صفر است به همین دلیل می‌تواند تا محدوده سرعت کیهانی حرکت کند. بنابر این هر جسمی که جرم درحال #سکون آن غیر صفر باشد، نمی‌تواند با سرعت نور حرکت کند زیر #بینهایت انرژی نیاز است تا آن را به این سرعت کیهانی برساند.
به همین دلیل با #تکنولوژی کنونی ما نمی‌توانیم با سرعت نور و در زمان سفر کنیم.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗از زیبایی خلقت شگفت زده شوید و لذت ببرید

🔹سحابیِ rosetteفاصله از زمین ، 5200 سال نوری.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ناسا قرار است روز چهارشنبه اولین تصاویر از بزرگترین نمونه سیارکی که تا به حال در فضا جمع آوری شده‌است را فاش کند، چیزی که دانشمندان امیدوارند سرنخ‌هایی در مورد اولین روزهای منظومه شمسی ما و شاید منشا خود حیات به دست دهد.

🔸 ماموریت OSIRIS-REx در سال ۲۰۲۰ سنگ و غبار سیارک #بنو را جمع آوری کرد و این #کپسول حاوی محموله گرانبها با موفقیت به زمین برگشت و کمی بیش از دو هفته پیش، در صحرای یوتا فرود آمد؛ اکنون به دقت در یک اتاق ایزوله تخصصی در مرکز فضایی جانسون ناسا در #هیوستون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته‌است.

🔹این اولین مأموریتی نبود که بشر بواسطه تکنولوژی با یک #سیارک ملاقات کرد و نمونه‌هایی را برای مطالعه بازگرداند؛ ژاپن دو بار در این شاهکار موفق شد و در سال‌های ۲۰۱۰ و ۲۰۲۰ تکه‌هایی از سنگریزه‌های فضایی را بازگرداند. اما مقدار قابل توجهی از مواد - ۲۵۰ گرم - در مقابل ۵.۴ گرم بازگردانده شده توسط Hayabusa۲ ژاپن - یک تفاوت اساسی است. ناسا نمونه برداری از Bennu را انتخاب کرد زیرا اعتقاد بر این است که این سیارک غنی از ترکیبات #آلی است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ممکن است تصور کنید با یک تلسکوپ قدرتمند یا تکنولوژی‌های پیشرفته قادر خواهیم بود تمام جهان را ببینیم، ولی اینطور نیست..
حدود ۶۸ درصدِ جهان از #انرژی_تاریک و ۲۷ درصد آن از #ماده‌ی_تاریک تشکیل شده است و هر دوی اینها نامرئی هستند.
تمام سیارات، ستارگان، کهکشان‌ها و هر آنچه که ما تاکنون در جهان قابل مشاهده دیده‌ایم، تنها بخشی از آن ۵ درصد باقیمانده است!


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗فرضیهٔ تعدادی از دانشمندان بیان می‌کند تمدن‌های جدید در #کهکشان راه شیری به تصادف شکل گرفته است.
🔸یعنی اگر طبق فرمول #دریک ۱۰۰ هزار تمدن هوشمند در کهکشان ما وجود داشته باشد و این تمدن‌ها درمدت ۵ میلیارد سال بوجود آمده باشند، در این صورت حداقل زمان بین یک #تمدن تا تمدن بعدی ۵۰ هزار سال خواهد بود.
🔹این بدین معنی است که نزدیک‌ترین تمدن قبل از ما، حداقل ۵۰ هزار سال از نظر #تکنولوژی از ما جلوتر است.
🔸جهت درک بهتر، پیشرفت #جهان را تنها در مدت ۱۰۰ سال از زمان جنگ جهانی تاکنون ببینید و آن را با ۵۰ هزار سال آینده مقایسه کنید.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗در ویدئو👆 شبیه سازی افتادن #سیب در برخی اجرام منظومه شمسی را مشاهده می‌نمایید.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗موشک «فالکون هوی» برای پرتاب کردن ماموریت «#سایکی» ناسا به سوی یک سیارک فلزی آماده می‌شود.

🔹موشک قدرتمند «فالکون هوی»(Falcon Heavy) شرکت «اسپیس‌ایکس»(SpaceX) آماده است تا اولین #ماموریت خود را برای ناسا انجام دهد.

🔸فالکون هوی روز ۱۰ اکتبر برای پرتاب ماموریت «سایکی»(Psyche) که ابتدا برای روز ۱۲ اکتبر برنامه‌ریزی شده بود، به سکوی #پرتاب 39A در «مرکز فضایی کندی» منتقل شد، اما ناسا و اسپیس‌ایکس پرتاب را به دلیل بدی آب‌وهوا در سواحل فضایی، یک روز به تأخیر انداختند.

🔹اگر همه چیز طبق برنامه پیش برود، سایکی ساعت ۱۰:۱۹ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی پرتاب خواهد شد.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗تلسکوپ فضایی متعلق به آژانس فضایی اروپا (ESA)، گایا (Gaia)، در جدیدترین تحقیقات خود موفق شده است در یک خوشه نزدیک به زمین، نیم میلیون ستاره، نزدیک به 400 اختروش عدسی گرانشی و موقعیت حدود 156 هزار سیارک عجیب را شناسایی کند.

🔹گایا از دسامبر سال 2013 در فضا بوده است و در منطقه‌ای با نام L2 (همان منطقه قرارگیری تلسکوپ فضایی جیمز وب) قرار دارد و اطلاعاتش را به زمین ارسال می‌کند. 


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗ناسا: نمونه‌ انتقال یافته از سیارک بنو به زمین حاوی آب و کربن است

🔹اداره کل ملی هوانوردی و فضا (#ناسا) در آمریکا روز چهارشنبه اعلام کرد که نمونه‌هایی که از سیارک بنو به زمین منتقل شده حاوی آب و کربن است.

بیشتر بخوانید: https://bitly.ws/X8IZ

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔘 نوسانات چند دهه اخیر تغیرات دمایی اقیانوس اطلس شاخص AMO بصورت متحرک

🔹 این شاخص بصورت دوره ای 30 سال منفی و 30 سال مثبت بوده یکی از عوامل مهم در وقوع ترسالی ها و خشکسالی های مکرر ایران همزمان با رخداد منفی و مثبت آن در ارتباط بوده است.

🔹 این شاخص از سال 1998 میلادی ۰ 1378 شمسی تاکنون عمدتا مثبت بوده استثنا برخی سال های محدود.
یکی از شاخص های وقوع خشکسالی دو دهه اخیر در ایران مثبت بودن این شاخص نوسان مؤلفه اتمسفری در نیمکره شمالی بوده است

نوار محرک تصویر SST اطلس در 100 سال اخیر را نشان میدهد


🟠 دوره گرم اطلس+
🔵 دوره سرد اطلس -


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗چین در عمق ۱۰۰۰۰ متری زمین بدنبال چیست؟

🔹دانشمندان چینی شروع به حفر حفره‌ای به طول ۱۰۰۰۰ متر در زمین کرده‌اند که عمیق‌ترین حفره‌ای است که تاکنون در این کشور #حفر شده‌است.

🔸این تیم امیدوار است که با حفاری از طریق ۱۰ لایه سنگ، به صخره‌هایی از دوره کرتاسه، لایه‌ای که به سیستم کرتاسه معروف است، دست یابد که قدمت آن به ۱۴۵ میلیون سال می‌رسد. بر اساس گزارش #بلومبرگ، این پروژه که اخیرا آغاز شد، می‌تواند برای شناسایی منابع معدنی و همچنین کمک به ارزیابی خطرات زیست محیطی مانند زلزله و فوران‌های آتشفشانی مورد استفاده قرار گیرد.

🔹این حفره اگرچه عمیق است، اما عمیق‌ترین حفره ساخته شده توسط انسان روی زمین نخواهد بود. این عنوان به حفره فوق عمیق کولا، در شبه جزیره #کولا در شمال غربی روسیه می‌رسد. این پروژه که از ۲۴ مه ۱۹۷۰ تا درست پس از فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی ادامه داشت، عمق حفره را به ۱۱۰۳۴ متر زیر سطح دریا رساند.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
‏Mystic Mountain
گوشه ای از سحابی carina.

منبع:ناسا


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗هر لکه یک #کهکشان است.

🔹نگریستن به این ویدیو به خیال پردازی آدم دامن می زند. هرلکه ای در این ویدیو یک #کهکشان است،هر کهکشان شاید دارای 100میلیارد ستاره باشد،و احتمالا به همراه صدها میلیارد سیاره،و شاید هم تمدن هایی که مدت ها پیش از بین رفته. سن این تصویر 5 میلیارد سال است. نور آن 500 میلیون سال پیش از تشکیل خورشید و زمین خودمان گسیل شده است. 

🔸بسیاری از #ستارگان در این ویدیو دیگر وجود خارجی ندارند،چون میلیارد ها سال پیش سوخت هسته ای خود را به پایان رسانده اند..


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌗مشاهده فیلم کاملا واقعی از غروب خورشید در بالای ابرهای آسمان هاوایی.

🔹این فیلم زیبا عبور نور #خورشید از لابه‌لای نوعی ابر به نام #فرازکومه‌ای را نشان می‌دهد.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗دو فیزیکدان بیان کردند زمان آن رسیده تا #ماشین_زمان را به جهان واقعی عرضه کنیم..
تحقیقات جدید این فیزیکدانان امکان سفر در زمان را از نظر ریاضی و با استفاده از نظریهٔ #نسبیت_عام انیشتین به اثبات رسانده است.

🔹مدل ارائه شده این دو فیزیکدان از یک #فضا_زمان خمیده استفاده می‌کند به طوریکه امکان خمش زمان برای مسافران، و سفر به آینده ممکن می‌شود.

🔸این دو فیزیکدان درحال تحقیق برای یافتن یا ساختن #ماده‌ای هستند که بتواند این انحنا را در بُعد فضا-زمان ایجاد کند.


╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
🌗آیا موجودات بیگانه زمانی روی سطح مریخ راه‌می‌رفتند و ردپای فسیل شده‌ای را در صخره‌ها باقی می‌گذاشتند؟

🔹یک محقق این ادعای بحث برانگیز را در سال ۲۰۱۸ مطرح کرد و به تصاویری از سازه‌های چوب مانند اشاره کرد که هر کدام به اندازه یک دانه برنج هستند. محققان #ناسا به سرعت این ادعاها را رد کردند و خاطرنشان کردند که ویژگی‌های مشابه در زمین در مناطقی که نمک‌ها در آب ته‌نشین می‌شوند، مانند دریاچه‌های در حال تبخیر، فراوان است.

🔸وجود رودخانه‌ها و دریاچه‌ها در گذشته مریخ، شواهد زیادی دارد، اما هنوز هیچ مدرکی مبنی بر اینکه موجودات زنده بر سطح #سیاره سرخ گام گذاشته‌اند، مشاهده نشده است.

╭┅═ঈ🌎ঊ═┅╮
🆔 @keyhan_n1
╭┅═ঊ🌗 ঈ═┅╮
2024/10/04 09:26:04
Back to Top
HTML Embed Code: