Telegram Web Link
سیاست شما عین فلاکت ماست

اسداله حیـرانی

وقتی روی آهن، زنگاره وجود دارد یعنی آهن، بیمار است. اگر بدون پاک کردن اکسیده، آهن را رنگ بزنیم، درواقع برای زنگاره، مصونیت ایجاد کرده ایم...

سال هاست که کیفیت سیاست گذاری و مدیریت کشور به گونه ای بوده که زنگارهای عملکرد خود را با رنگ و لعابِ مصالح جناحی می پوشانند تا اکسیدهای عملکردی، موریانه وار، ستون های منافع ملی را بپوسانند و مسئولان در گلگشت مصالح شخصی و منفعت جویانه، فروپاشی ژرف ساخت های حیات اجتماعی و مدنی کشور را به نظاره بنشینند.

سال های بسیار است که دولت های اصولگرا و اصلاح طلب با لطایف الحیل تبلیغات منافع محور، تخت فرمانروایی را از هم می ربایند و هریک دیگری را ناسره و خود را سرچشمه سرگی معرفی می کند تا هربار روح و روان مردم، دَمَکی چند، آبستن امیدی تلقیحی شود غافل از آنکه بزودی کورتاژی دیگر در راه است و نوباوه امید با دستان قابله سیاست، شهلیدگی وجود را تجربه خواهدکرد.

سال های متمادی است نظام تدبیر و تصمیم ساز کشور، صندوق های بازنشستگی را به خاستگاهِ خواسته های پاشنه کشیدگان قدرت و مستسقیان ثروت بدل نموده است تا این دفینه عرق ریزی و رنج به مدفن آرزوهای ابتدایی صاحبان آن تبدیل شود.

اسراف و نبذیر در استفاده از اموال صندوق ها و موسسات وابسته به آن(برخلاف بند ششم از اصل ۴۳ ق. ا.)، تحصیل اموال نامشروع و استفاده ابزاری برای استخدام های غیر قانونی و غیر عادلانه (برخلاف بند نهم از اصل سوم ق. ا.) و ... از جمله فعالیت های مستمر و روتین برخی از صندوق هایی است که مدیران آنها منتصبان دولت های رنگارنگ و مردم سوار!!! و شتل قمارهای جناحی بوده اند.

دراین پارادیم مدیریتی، دَم غنیمت است و باید برای ربایش گِرده های نان بیشتر، تسمه از گرده بازنشستگان کشید تا این ستمدیدگان تاریخ معاصر، خاکسترنشین تدابیری شوند که حق مردم را در پیچمان منت و کشتمانِ صدقه، با شیوه ای که عِرض و آبرو را به صرصرِ تبیلغ می سپارد، به آنها عرضه می کند.

جناب آقای رییس جمهور
شما و به تبع آن ارکان دولت تان با علم و اشراف لازم نسبت به جمیع شرایط کشور، مسئولیت اداره کشور را با وعده اجرای قانون، سپردن امور به کارشناسان و رفع تنگناهای رنگارنگ مردم پذیرفته اید.
قرار نبود به محض آنکه دست دولت به عروه الوثقای قدرت برسد، بهانه کمبودها، ضعف کاری اسلاف، فقدان بودجه لازم و ... رنگی برای پوشاندن زنگاره ها شوند و به جای رفع مشکل، شکل غلبه و استیلای آن تغییر کند.
یکی از معاونان شما از کسری بودجه مصوب برای متناسب سازی و احاله آن به آینده موهوم، سخن به میان آورده است.

گنه کرد در بلخ آهنگری / به شوشتر زدند گردن مسگری

دولت، مجلس و شورای نگهبان در فرآیندِ مزبور، خلاف اصل ۷۵ قانون اساسی عمل نموده اند، آن وقت، بازنشستگان باید تاوان آن را پس بدهند؟

از طریق صندوق توسعه، این مشکل را که اهالی قدرت به وجود آورده اند، رفع کنید و درعمل، صدای بی صدایان باشید که : به عمل، کار برآید، به سخندانی نیست.

📍سخن آخر اینکه :

با قانون گریزی و گفتاردرمانیِ ارباب قدرت، کارد به استخوان رسیده و زورق شکسته زندگی بازنشستگان با ناخداییِ خداگریزانِ سودجو به گل نشسته است. دستان همتی می خواهد که از آستین اراده خارج شود و تبرهایی را که مدعی دفاع از حق صنوبر هستند، بشکند. که :

نازم آن دستی دست زورمندان بشکند / بشکند دستی که بازوی ضعیفان بشکند


فراز هایی از اصل ۱۲۱ ق. ا.
« من به عنوان رییس جمهور در پیشگاه قرآن کریم و در برابر ملت ایران به خداوند قادر متعال سوگند یاد می‌کنم که... همه استعداد و صلاحیت خویش را در راه ایفای مسئولیت هایی که بر عهده گرفته‌ام به کار گیرم و خود را وقف خدمت به مردم و ... پشتیبانی از حق و گسترش عدالت سازم... و از آزادی و حرمت اشخاص و حقوقی که قانون اساسی برای ملت شناخته است حمایت کنم. ...»

#کانال_چالش_صنفی_معلمان_ایران

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
https://www.tg-me.com/kchaleshFI
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴#سه_شنبه_های_اعتراضی_یزد

🔺
تجمع بازنشستگان فرهنگی
روبروی کانون بازنشستگان یزد

امروز ۱۳ شهریور ۱۴۰۳

هموطن
#اتحاد اتحاد علیه ظلم و فساد


🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
https://www.tg-me.com/kchaleshFI
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🌅 مستند «چگونه دیکتاتور شویم»
👈قسمت پنجم: معمر قذافی

پی_نوشت
درسی از تاریخ که مدام در حال تکرار است،⁉️



🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
https://www.tg-me.com/kchaleshFI
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴 پراگماتیسم به زبان ساده


🔺 پراگماتیسم چیست ؟

پراگماتیسم در سیاست به عنوان یک رویکرد کاربردی شناخته می‌شود که تمرکز آن بر نتایج عملی و واقعی تصمیمات است. برخلاف رویکردهای ایدئولوژیک که بر اصول ثابت و غیرقابل تغییر تأکید دارند، پراگماتیسم به دنبال سازگاری با شرایط و محیط متغیر است. در این راستا، پارادایم پراگماتیسم چیست؟ پارادایم پراگماتیسم به نوعی یک چارچوب فکری است که در آن عمل و نتیجه به عنوان معیار اصلی ارزیابی درستی یا نادرستی یک تصمیم یا نظریه در نظر گرفته می‌شود.

🔺پراگماتیسم معنی عملی و کاربردی بودن را دارد، به این معنا که هر نظریه یا اعتقادی باید با توجه به نتایج آن در عمل ارزیابی شود. این دیدگاه ابتدا توسط فیلسوفانی مانند ویلیام جیمز و جان دیویی در اواخر قرن نوزدهم مطرح شد. ویلیام جیمز، یکی از بنیان‌گذاران پراگماتیسم، بر این باور بود که حقیقت یک نظریه در عمل آن نهفته است و باید بر اساس تأثیرات عملی‌اش ارزیابی شود. در ایران نیز پراگماتیسم در سیاست به‌خصوص در دهه‌های اخیر به‌صورت گسترده‌ای مطرح شده است.


#کانال_چالش_صنفی_معلمان_ایران

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
https://www.tg-me.com/kchaleshFI
🌅خودروساز به کارکنان خود ماشین میدهد‌‌‌...
بانک به کارمندان خود وام می دهد
شهرسازي به کارکنان خود زمین می دهد‌..

و‌‌...


آموزش و پرورش به کارکنان خود بخشنامه می دهد:
تنبیه بدنی ممنوع است!درصورت گزارش و مشاهده،به صورت جدی برخورد خواهد شد.!

برای ادامه کار مدام رزومه های عاریه ای بارگذاری کنید ........
🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
https://www.tg-me.com/kchaleshFI
🌅انتقاد پزشکیان از نظام پرداخت حقوق

🔰رئیس جمهور با تاکید بر اینکه تحول در جامعه از آموزش شروع میشود، گفت :

🔻ما یک مکانیسم تعیین حقوق ایجاد کرده‌ایم که بر اساس آن بین عالم ماهر و خلاق با یک آدم معمولی تفاوتی وجود ندارد و هر دو حقوق برابر میگیرند،آن وقت معترضیم که چرا نخبگان ما مهاجرت می‌کنند.بالاخره باید بین کسی که می‌داند، می‌فهمد، میتواند و انگیزه دارد، با کسی که هیچ‌کدام از اینها را ندارد، یک تفاوتی باشد

🔻 پزشکیان با انتقاد از نظام پرداخت حقوق که تحت عنوان ایجاد عدالت، خلاقیت، توانمندی و مهارت افراد را نادیده می‌گیرد، افزود: در چنین سیستمی ناخواسته کسی که خوب کار می‌کند منزوی شده و کسی که خوب کار نمی‌کند، ‌ خود به خود تشویق هم میشود، لذا تداوم این وضعیت خوبها را نیز به تدریج خراب می‌کند. اصلاح این مکانیسم پرداخت حقوق و نیز آموزش کشور را حتما در دولت و با همکاری مجلس پیگیری خواهیم کرد تا هر کس به اندازه انگیزه، توانمندی، خلاقیت و بازدهی خود حقوق و مزایا و جایگاه داشته باشد

#پی_نوشت
جناب رئیس جمهور مشتاقیم از جاهایی شروع کنید که مسئولانش آنجا را مایملک شخصی خودشان می دانندوریاست ها شده یک امر تکراری برای بعضی های با نفوذِبیسواد الکی دکترا گرفته ⁉️⁉️⁉️
درضمن
#نه_به_شعار

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
https://www.tg-me.com/kchaleshFI
🌅شریک دزد و رفیق قافله!

نام "مادر ترزا" را اغلب شما شنیده اید. نام اصلی او "اگنس" بود. فامیل مادری او اهل ونیز ایتالیا بودند و فامیل پدری او اهل مقدونیه یوگسلاوی. اگنس در 18 سالگی تصمیم گرفت به خدمت کلیسا درآید و کسوت راهبه گی بر تن کرد. پس از مدتی او مامور شد تا به میسیونرهای مذهبی که به کلکته می روند بپیوندد. وظیفه ای که در هندوستان به "خواهر ترزا" محول شد معلمی بود. قرار بود او به بچه های فقیر هندی، زبان انگلیسی و جغرافیا درس بدهد اما خواهر ترزا از دیدن هزاران هندی گرسنه ای که در پیاده روهای کلکته با بیماری و معلولیت و سوء تغذیه دست در گریبان بودند متاثر شده بود و تصمیم داشت بر خلاف وظیفه ای که کلیسا بر او محول کرده بود برای این عده کاری انجام دهد. اصرار  "ترزا" بر این امر و تاکید کلیسا بر این که او باید به ماموریتی که به او محول شده وفادار بماند باعث شد که ترزا از کسوت یک راهبه خارج شود و کلیسا هم او را "بایکوت" نماید. "ترزا" تصمیم گرفت بنیاد شخصی خود را برای ایجاد پناهگاه هایی تاسیس نماید که به بی خانمان ها سقف و غذا و دارو ارائه دهند. شاید بپرسید ترزا هزینه لازم برای تاسیس این بنیاد شخصی را از کجا تامین می کرد. طبعا ترزا از منابع مالی مختلفی کمک می گرفت اما "ریکاردو ازیریو" خبرنگار ایتالیایی یک منبع مالی بزرگ "مادر ترزا" را فاش می سازد: دیکتاتورها!
دیکتاتورها تمایل زیادی دارند که چهره مثبتی از خود نشان دهند "بنابراین نمایش های انسان دوستانه" یکی از بازی های روزمره دیکتاتور هاست . دو دیکتاتور خشن و سفاک بودجه های هنگفتی را به "مادر ترزا" پرداخت می کردند تا در نمایش "سلطان مهربان ما" شرکت کند و دست های آنها را تطهیر نماید! یکی از آنها "انور خوجه" دیکتاتور آلبانی بود و دیگری "ژان کلود دوالیه" دیکتاتور هائیتی. هر دو این افراد میلیاردها دلار ثروت ملت خود را غصب کرده بودند و با دادن سهمی از آن به "مادر ترزا" با او عکس یادگاری می گرفتند و رپرتاژ آگهی هایی در رسانه ها پخش می کردند تا چهره خشن آنها را تلطیف کند.
مادر ترزا گر چه از "سازمان کلیسا" طرد شده بود اما به چهارچوب های فقهی کلیسا معتقد باقی ماند و یکی از فعالیت های او در هندوستان مبارزه با سقط جنین بود. بنیاد ترزا در هند اعلام کرده بود که حاضر است هزینه های بارداری، زایمان و بچه داری هر زنی که بخاطر فقر تمایل به سقط جنین دارد را پرداخت نماید با این برنامه "مادر ترزا" از سقط هزاران جنین جلوگیری کرد و هزینه زندگی این جنین های نجات یافته را تا بزرگسالی پرداخت کرد.
"باگوان راجیش اوشو" فیلسوف هندی عقیده دارد که "مادر ترزا" با این کار خود تنها به "بازتولید فقر" پرداخته است! "اوشو" می گوید اگر " مادر ترزا" این هزینه را صرف آموزش جلوگیری از بارداری ناخواسته می کرد بیشتر به هندی ها کمک کرده بود.
به هر حال شهرت خدمات انسان دوستانه مادر ترزا باعث شد که "جایزه صلح نوبل" به او تعلق گیرد. دریافت این جایزه باعث شد بنیاد او برای ادامه خدمات خود نیازی به همکاری با دیکتاتورهای بدنام نداشته باشد!
کلیسایی هم که روزی او را طرد کرده بود پس از شهرت و خوشنامی "مادر ترزا" تصمیم گرفت از این کلاه نمدی برای خود بدوزد، بنابراین شورای عالی "واتیکان" پس از درگذشت مادر ترزا عنوان "سانتا" ( قدیسه) را به او اعطا کرد!
دنیای عجیبی است! خیر و شر چقدر به هم تنیده اند!

دکتر محمدرضا سرگلزایی-روانپزشک

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
https://www.tg-me.com/kchaleshFI خم مو
🌅وزير آموزش‌وپرورش: یکی از مهم‌ترین دلایل ناکارآمدی آموزش‌وپرورش به‌کارگیری مدیران بی‌تجربه و فاقد صلاحیت‌ حرفه‌ای است

🔹به‌کارگیری مدیران کم تجربه و بی تجربه و فاقد صلاحیت‌های حرفه‌ای یکی از مهمترین دلایل ناکارآمدی آموزش‌وپرورش است. تقریبا هیچ برنامه‌ای برای توانمندسازی این مدیران طراحی نشده و البته باید گفت ثبات مدیریت هم وجود ندارد.

🔹بنا داریم آموزش‌وپرورش را ازسیاست‌زدگی دور کنیم و این کار را باید از مدرسه شروع کرد. نباید مدیران مدرسه را با سلایق شخصی تغییر داد.

🔹برنامه‌های درسی با نیاز روز کیلومترها فاصله دارد. باید سیستم نظام آموزشی را با رویکرد تطبیقی و پژوهشی به‌روزرسانی کنیم.

#پی_نوشت

جناب وزیر چقدر خوب حرف می زنید معمولا جوجه را آخر پاییز می شمارند اگر این مدیرانی که گمارده شده اند نبودند ولایق ها بودند وضعیت اینگونه نبود که الآن هست تو خود می دانی چه می گوییم ⁉️⁉️⁉️⁉️



🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
https://www.tg-me.com/kchaleshFI
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🌅قابل توجه زیاد ⁉️

قضاوت با شما ⁉️⁉️


🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
https://www.tg-me.com/kchaleshFI
💢 یک ضرب المثل قدیمی  میگوید :
نون توی کثافته.
به نظرم اشتباه است. بهتراست بگوییم نون توی کثافت کاریه.

🖋محسن محمدپور:

به گزاره های زیر دقت کنید :

▫️بانک رفاه کارگران یعنی بانکی که باید برای کارگران رفاه ایجاد کند
▫️پست بانک یعنی بانکی که باید برای روستاییان رفاه ایجاد کند
این دو بانک در سال ۴۰۱ بالاترین میزان تسهیلات به کارکنان داشتند میانگین  بالغ بر یک میلیارد تومان با دلار سی هزار تومانی.
حداقل معادل دو میلیارد تومان فعلی .معادل دویست ماه حقوق یک کارگر .البته رقم فوق میانگین است قطعا تعداد با اهمیتی از پرسنل بیش از یک و نیم میلیارد تومان وام دریافت کردند.معادل سه میلیارد فعلی و سیصد برابر حدافل حقوق .
اگر دیگر پرداختی ها را به رقم فوق اضافه کنیم بخش زیادی از کارکنان این دو بانک در سال ۴۰۱ بیش از  سی سال کار یک کارگر حقوق و مزایا دریافت کردند.
به گزاره های زیر هم دقت کنید تا به تعریف بهتری از کثافت کاری برسیم.

دو بانک قرض الحسنه رسالت و مهر ایران که ما به اشتباه تصور می‌کنیم برای رفاه طبقه کم درآمد جامعه تأسیس شدند در سال ۴۰۲ بالاترین نرخ تسهیلات را به پرسنل پرداخت کرده اند( حدود یک میلیارد و دویست میلیون تومان).


◾️هر جا کلمات جذاب و دهان پر کن دیدیم قطعا فساد بزرگی در راه است  و ظلم غیر قابل تصوری متوجه ماست.

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
https://www.tg-me.com/kchaleshFI
🔴 دادگاه تجدیدنظر بوشهر حکم زندان
#محسن_عمرانی را تایید کرد.

بنا به اطلاعات رسیده به کانون صنفی معلمان استان بوشهر شعبه پنجم دادگاه تجدید نظر بوشهر ضمن رد اعتراض محسن عمرانی نسبت به حکم صادره در دادگاه انقلاب بوشهر، طبق بند الف ماده ۴۵۵ حکم یکسال حبس تعزیری ایشان را به شش ماه تقلیل داد.
در ضمن ایشان همراه با سه عضو دیگر کانون کمتر از پانزده روز پیش در پرونده دیگری به پرداخت ۹۶۰ میلیون ریال جریمه‌ی نقدی محکوم شده بودند.
در حالی که سه سال از زمان اعتراضات سال ۱۴۰۰ میگذرد همچنان پرونده فعالین صنفی معلمان در جریان است و برای آنها حکم صادر می شود.

کانون صنفی معلمان استان #بوشهر ضمن محکوم کردن حکم صادره بر علیه این فعال صنفی عضو کانون، هرگونه اعتراض مسالمت آمیز را حق تمامی شهروندان میداند.

ما معتقدیم جابجایی مهره ها در راس دولتها تغییر خاصی در نگاه امنیتی حاکمیت نسبت به تشکل های صنفی ایجاد نخواهد کرد.

مختومه شدن پرونده ها و آزادی بدون قید و شرط معلمان زندانی خواسته‌ی غیر قابل معامله‌ی ما می باشد.

#کانال_چالش_صنفی_معلمان_ایران

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
https://www.tg-me.com/kchaleshFI
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔴 دیدار جمعی از اعضای کانون صنفی معلمان تهران با رضا شهابی عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد تهران و‌ حومه بدنبال پایان دوران‌حبس.

۱۲ شهریور- جمعی از اعضای محترم کانون صنفی معلمان تهران امروز به دیدار رضا شهابی، عضو هیات مدیره سندیکای کارگران شرکت واحد تهران و‌ حومه، که روز گذشته همزمان با حسن سعیدی عضو دیگر سندیکا آزاد شده بودند، رفتند. در این دیدار از جمله آقای اسماعیل عبدی، که پس از سالیان طولانی حبس ناعادلانه آزاد شده اند، و همچنین آقای خداشناس حضور داشتند.

درود بر همقطاران و دوستان گرامی در کانون صنفی معلمان تهران و‌ دیگر معلمان حق طلب.

معلم زندانی، کارگر زندانی، آزاد باید گردند!

چاره کارگران و‌ زحمتکشان وحدت و تشکیلات است.

سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه
۱۲ شهریور ۱۴۰۳


🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
https://www.tg-me.com/kchaleshFI
🔴 افشای عوامل سرکوب در آموزش و پرورش

این چهره ها را بخاطر بسپاریم

#سجاد_صدیقی، رئیس بسیج دانشگاه فرهنگیان و مشاور نیروی انسانی صحرایی، نقش کلیدی در این روند ایفا کرده است. صدیقی با فشار به فرآیند گزینش، به بررسی دقیق‌تری از فعالیت‌های آنلاین افراد پرداخته است.


🔺فرد دیگری که در این سال‌ها نقش مستقیمی در اخراج دانشجویان دانشگاه‌های تربیت‌دبیر و فرهنگیان و همچنین نو معلمان داشته است، #سیدحسین_داودالموسوی، مدیرکل دبیرخانه هیات عالی گزینش وزارت آموزش و پرورش است.

🔺همچنین #سیدامیر_موسوی به‌عنوان سرپرست دفتر هماهنگی هیات‌های رسیدگی به تخلفات اداری از عوامل اصلی اخراج معلمان و بویژه فعالان صنفی در طی دو سال گذشته بوده است.

#عوامل_سرکوب_در_آپ


🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
https://www.tg-me.com/kchaleshFI
🔴 «شهادت»

برای #عباس_دریس


این تماس از زندان است
و تماس گیرنده زندانی‌ست
من تنها شاهد زنده نیزار‌م
بگویید چگونه شهادتی بدهم
که تنها نباشم
مرگ شکل یک طناب است
که می‌تواند سطل خنک آبی را از دل زمین بالا بیاورد
و انسانی را به دل زمین...
مرگ شکل گلوله است
که می‌تواند در نیزار خون گرم را از دل آدمی بالا بیاورد
و می‌تواند در دشت خنده‌ای  از دل آدمی باشد
از پی اصابت به قوطی پاره نشانه
این تماس از زندان است
و تماس گیرنده زندانی‌ست
چه کسی خنکای آب را نصیب می‌شود؟
چه کسی مرگ را؟
من تنها شاهد زنده نیزارم
چگونه شهادتی بدهم
که تنها نباشم
هیچ اتفاقی، اتفاقی نیست
این کاغذ پاره‌ها
می‌توانستند پول بشوند
که جهانِ سرمایه به جان بخواهدشان
نه صفحه‌ی پذیرای مویه‌های من که مهجور‌ند
این تماس از زندان است
و تماس گیرنده زندانی‌ست
تهرانی نیستم
معشوری‌ام
معشور آب است و نمک
و شما نان و نمکش را خورده‌اید
من تنها شاهد زنده نیزارم
و هنوز نان به خانه‌ها می‌آید
و آب
رعد می‌گفت نمک دریا فوایدی دارد
نمی‌دانم
تکه نان بیاتی به زندان هم می‌آید
آب زندان شور است
رعد می‌گفت نمک دریا فوایدی دارد
نمی‌دانم
این تماس از زندان است
و تماس گیرنده زندانی‌ست
رعد رفیقم بود
اقدام علیه امنیت ملی می‌کرد
کارت ملی‌اش را داده بود به بقالی
در عوض یک قالب پنیر و چهار نخ سیگار
هیچ اتفاقی، اتفاقی نیست
این تماس از زندان است
و تماس گیرنده زندانی‌ست
گلوله در دشت قوطی پاره‌ی نشانه را نزد
رعد را در نیزار زد
حالا پی کارت ملی‌اند
بدون کارت ملی که نمی‌شود مرد
این اقدام علیه امنیت ملی‌ست
هیچ اتفاقی، اتفاقی نیست
من تنها شاهد زنده نیزارم
و این کاغذ پاره‌ها پول نیستند
که جهانِ سرمایه به جان بخواهدشان
گلوله در دشت قوطی پاره‌ی نشانه را نزد
و طناب سطل آب را بالا نمی‌آورد.


الیاس قنواتی لاری
۱۴۰۳/۰۶/۱۴

#کانال_چالش_صنفی_معلمان_ایران

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
https://www.tg-me.com/kchaleshFI
🔴 چند سوال ساده از آقای پزشکیان؛

برای ثبت در تاریخ و عبرت آیندگان…


🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
https://www.tg-me.com/kchaleshFI
💢 تحقیر معلم با مدارس خاص

رضا داودی

متمایز‌سازی دانش‌آموزان و مدارس یکی از تغییراتی است که آموزش و پرورش ایران در طول دهه‌های گذشته شاهد آن بوده است. تاسیس مدارسی تحت عناوینی همچون تیزهوشان، هیئت امنایی، نمونه دولتی و ... نمایانگر تقسیم‌بندی و تمایز میان دانش‌آموزان و مدارس است.

اگر چه نمی‌توان تفاوت‌ها و توانایی‌های انسانی‌ و به تبع آن، ضرورت چنین مدارسی را انکار نمود ولی ایراداتی نیز به آن وارد است؛ فقدان طرحی علمی و دقیق برای چنین مدارس از سوی مدیران رده‌ بالای آموزش و پرورش چالش مهم این مدارس است.

در نقد این مدارس از زاویه حقوق دانش‌آموز و کیفیت آموزش سخن‌ بسیار گفته شده است. هدف این نوشتار نقد این مدارس از زاویه شان و جایگاه علمی و اخلاقی معلم و تحقیر معلم است. در این نوشتار خواهم کوشید این مسئله را روشن نمایم.

مطابق قانونی که مختص این مدارس است مدیر می‌تواند معلمان مدرسه را به دلخواه خود انتخاب کند و اداره نمی‌تواند دخالتی در امر تصمیم‌گیری مدیر این مدارس داشته باشد.

با نگاهی نقادانه بر عملکرد مدیران این مدارس در طول سال‌های گذشته، پرسش‌های زیادی در نقد اختیار گزینش معلم از سوی مدیران مدارس مطرح می‌گردد.

اگر از نگاه کلان به قضیه بنگریم و عملکرد نهادهای مدرن مثل مدرسه در ایران را در یکصد سال گذشته واکاوی نماییم؛ درمی‌یابیم که نهادهای مدرن در ایران فاقد روح مدرن هستند. قانون‌گرایی و تقدم ضابطه بر رابطه پایه‌ی یک نهاد مدرن و روح زنده‌‌ی آن است. متاسفانه به دلیل استیلای رابطه بر ضابطه، در نهادهای مدرن در ایران از جمله مدرسه، زمینه برای گزینش دلبخواهانه و فاقد ملاک‌های علمی و قانونی معلم‌ توسط مدیران هموار گردیده است. مدیران مدارس خاص که در بالا از آنان یاد شد می‌تواند دوستان و آشنایان خود را با توجه به فرهنگ پاد‌ مدرن تقدم رابطه بر ضابطه در مدارس به کار گیرند، بدون اینکه پاسخگوی گزینش خود باشد.

اگر از جنبه‌ی دیگر به چنین تصمیم‌گیری‌هایی نظر بیافکنیم و روند دمکراتیک‌سازی به عنوان یکی دیگر از پایه‌های نهادهای مدرن و مدرنیسم را مد نظر قرار دهیم؛ معلمان باید، مدیر مدرسه را انتخاب کنند نه برعکس. این گزینش دلبخواهانه و فاقد روح دمکراتیک، زمینه را برای بازتولید و تقویت سیستم استبدادی مدیریتی که یادآور سیستم استبدادی سازمانی تیلوری است فراهم می‌آورد.

تیلور معتقد بود انسان‌ها را می‌توان مثل ربات‌ها هدایت کرد تا مطابق دستور از پیش تعیین شده به شیوه‌ای مشخص رفتار کنند و با این روش بهره‌وری کار را افزایش داد. تیلور وظیفه‌ی اصلی مدیریت را برنامه‌ریزی و پیش‌بینی می‌دانست. این تئوری اگر چه در حوزه‌ی کارخانه‌های صنعتی در ابتدا موفقیت‌هایی داشت ولی نگاه مکانیکی و ربات‌گونه این سیستم به کارگر کارخانه در نهایت باعث شکست این تئوری شد. نکته‌ی پر اهمیت اینجاست که تیلوریسم حتی در حوزه‌ی صنعت شکست خورد. حال اجرای چنین سیستم منسوخی در امر آموزش که با انسان سروکار دارد به چه نتایج فاجعه‌باری ختم خواهد شد؟

تبعات چنین سیستمی برای محیط مدرسه و معلم بسیار خطرناک است. معلمی که در چنین سیستمی کار می‌کند و هر لحظه دلهره‌ی عدم تایید از سوی مدیر مدرسه را دارد نمی‌تواند کارآمد و توانمند باشد. معلم در این سیستم باید مطابق فرامین مدیر مدرسه رفتار کند چون روح دمکراسی و نقادی در این مدارس وجود ندارد و معلم نمی‌تواند با توجه به شرایط خود و دانش‌آموزانی که ماده‌ی خام نیستند و به حکم انسان بودن ویژگی‌های متفاوتی دارند عمل کند. در نتیجه‌ی دلهره‌ی همیشگی معلم و دیکته‌ی برنامه از سوی مدیر به معلم، دانش‌آموز نیز متضرر می‌شود.

در پاسخ به پرسش از معیارهای گزینش معلم توسط مدیر مدرسه، به درصد قبولی بالا توسط معلم به عنوان یکی از شاخص‌های مهم و اصلی اشاره می‌شود. ولی این معیار دو ایراد اساسی دارد:

۱- ملاک یادگیری به زعم کارشناسان و متخصصان آموزشی، نمره نیست. ملاک نمره سالهاست که مورد تردید جدی قرار گرفته و نمی‌تواند شاخص کارآمدی و توانمندی معلم قرار گیرد. 

۲-معلمی که در مدارس عادی تدریس می‌کند، بی‌شک راندمان کمتر و درصد قبولی کمتری دارد.. اگر بر اساس درصد قبولی معلم را ارزیابی کنیم پس حق معلمی که در مدارس عادی تدریس می‌کند ضایع می‌شود بدین ترتیب معیار نمره نمی‌تواند سنجه‌ی مناسب گزینش معلم  قرار گیرد.

اگر چه شاخص درصد قبولی یکی از معیارهای ضعیف گزینش معلم است و ایرادات فراوانی دارد ولی در سطح هنرستان‌ها حتی چنین شاخصی هم وجود ندارد.

📎 ادامه مطلب را در لینک زیر بخوانید:

https://telegra.ph/%D8%AA%D8%AD%D9%82%DB%8C%D8%B1-%D9%85%D8%B9%D9%84%D9%85-%D8%A8%D8%A7-%D9%85%D8%AF%D8%A7%D8%B1%D8%B3-%D8%AE%D8%A7%D8%B5-09-05

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
https://www.tg-me.com/kchaleshFI
🔴 بازداشت #لطف‌الله_پرویز فعال صنفی فرهنگی و زیست محیطی گیلان غرب 

🔺در نیمه شب ۲۳ مردادماه ماموران اطلاعات سپاه کرمانشاه با یورش به منزل لطف پرویز این معلم گیلانغربی را بازداشت کرده و تمام وسایل ارتباطی خودو همسرش را ضبط کرده‌اند.
خشونت نیروهای امنیتی در بازداشت این معلم به گونه ای بوده‌ که همسر ایشان بیهوش شده است.
اطلاعات سپاه با تهدید خانواده و اطرافیان این فعال صنفی مانع از خبررسانی شده‌اند و باوجود گذشت روزها از بازداشت ایشان خبری از وی در دسترس نمی باشد.

#کانال_چالش_صنفی_معلمان_ایران

🔸🔸🔸🔸🔸🔸🔸
https://www.tg-me.com/kchaleshFI
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/09/28 19:27:27
Back to Top
HTML Embed Code: