Telegram Web Link
وزارت آموزش و پرورش ایران اخیراً از طرحی برای صدور مجوز فعالیت به مدارس غیردولتی با “رویکرد قرآنی” پرده برداشته است.

بر اساس اظهارات احمد محمودزاده، رئیس سازمان مدارس و مراکز غیردولتی وزارت آموزش و پرورش، این طرح شامل مجوزدهی به مدارسی است که بر حفظ قرآن تمرکز خواهند داشت. این اقدام، با استناد به فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص پرورش ۱۰ میلیون حافظ قرآن، با هدف تبدیل مدارس به بسترهایی ایدئولوژیک برای شکل‌دهی به ذهنیت نسل آینده طراحی شده است.

رویکرد جدید آموزش و پرورش به جای تمرکز بر توسعه مهارت‌های چندگانه و آموزشی، برنامه‌ای مبتنی بر تربیت حافظان قرآن را در دستور کار دارد. این اقدام می‌تواند به معنای تعمیق ایدئولوژی مذهبی حاکمیت در ساختار آموزشی باشد. آنچه در این سیاست‌گذاری جلب توجه می‌کند، پیوند آشکار میان آموزه‌های دینی و اهداف حاکمیتی است، که از مدارس به عنوان یکی از ابزارهای مؤثر برای تثبیت این ایدئولوژی استفاده می‌شود.

گرچه محمودزاده تأکید کرده که این طرح موجب استخدام نیروی متخصص قرآنی نخواهد شد و کمبود معلمان قرآن را با استفاده از دارالقرآن‌ها و مراکز قرآنی جبران می‌کنند، اما این وابستگی به نهادهای مذهبی می‌تواند مدارس را بیشتر در کنترل شبکه‌های تبلیغاتی رسمی حاکمیت قرار دهد. آموزش و پرورش نه تنها برای تأمین نیروی آموزشی به مراکز وابسته به وزارت ارشاد و سازمان تبلیغات اسلامی اتکا خواهد داشت، بلکه ۱۲ ساعت فوق برنامه درسی نیز که قرار است به قرآن اختصاص یابد، نشانه‌ای از تغییر در ساختار و محتوای آموزشی کشور است.
این رویکرد همچنین از جنبه‌ای دیگر قابل تأمل است؛ تمرکز بر آموزه‌های دینی در سنین پایین، به شکلی انحصاری، می‌تواند نوعی مهندسی اجتماعی تلقی شود که در بلندمدت به هدف شکل‌گیری جامعه‌ای همسو با ارزش‌های حاکمیت است. این برنامه به نظر می‌رسد که تلاشی گسترده برای تعمیق ایدئولوژی مذهبی حاکمیتی در نهادهای مختلف اجتماعی، به ویژه مدارس باشد.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra


📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی : 👇
🆔
@kashowranews
#خبر
🔴 بازداشت و بی خبری از وضعیت #رزگار_روشنی، معلم اهل #بوکان

🔸 با گذشت چندین هفته از بازداشت رزگار روشنی، معلم کورد اهل بوکان، او همچنان در یکی از بازداشتگاه‌های اداره اطلاعات در #ارومیه تحت بازجویی قرار دارد.

🔸آقای روشنی که از روز چهارشنبه ۲ مهر ۱۴۰۳ بازداشت و جهت انجام مراحل بازجویی به ارومیه منتقل شده است، تنها یک بار برای چند دقیقه اجازه برقراری تماس تلفنی با خانواده‌ خود را پیدا کرده و همچنان از حق ملاقات و دسترسی به وکیل محروم است و تاکنون اطلاع دقیقی از دلایل بازداشت، اتهامات انتسابی و محل نگهداری این معلم کورد وجود ندارد.
#شورای_هماهنگی_تشکلهای_صنفی_فرهنگیان_ایران خواستار پایان دادن پرونده‌سازی از سوی قوه قضاییه برای کنشگران صنفی و اتمام فشارهای امنیتی به معلمان است.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی: 👇
🆔
@kashowranews
🔴 حمایت ۱۱۹  فعال صنفی و مدنی از بیانیه ی ۲۲۲ نفر کنشگر مدنی در محکومیت اقدامات خشونت آمیز علیه #دختر_علوم_تحقیقات #آهو_دریایی

«گمان مبر که به پایان رسیده کارِ مغان
هزار باده‌ی ناخورده در رگ تاک است»


🔸 آن‌چه‌ امروز در ایران جریان دارد، نمودی عریان از خشونت علیه زنان این کشور است که به شکلی سیستماتیک و مردسالارانه بر سر دختران این کشور آوار می‌شود. با این‌حال، تجربه‌ی تاریخی نشان داده است که سیاهی و ظلمت، بی‌دوام و نور و روشنایی ابدی است.

🔸آنان که پس از سرکوب وحشیانه‌ی مردم در خلال جنبش #ژینا شادمانه پایکوبی می‌کردند و خود را پیروز می‌انگاشتند، هرگز تصور نمی‌کردند که بعد از چهار دهه سرکوب از دل این خاک، زنانی استوار و آزاده برخیزند و پرچم مبارزه را به‌دست گرفته و در مسیری روشن تا اوج پیروزی گام بردارند.

🔸 ما نیز، هم‌صدا با مردم آزاده و ۲۲۲ فعال صنفی و مدنی، بی‌هیچ تردید از تمامی زنان و مردان آزادی‌خواهی که در زندان‌های حاکمان ایران اسیرند، پشتیبانی می‌کنیم و صدای رسای حق‌طلبی و آزادی خواهی آنان خواهیم بود.

📎 اسامی امضاکنندگان را در لینک زیر ببینید:
https://is.gd/IOiX54

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی: 👇
🆔
@kashowranews
🔴 برگزاری مجمع عمومی انجمن فرهنگیان شاغل و بازنشسته اسلام‌آباد غرب

مجمع عمومی و انتخاباتی #انجمن_فرهنگیان_شاغل_و_بازنشسته_اسلام‌آباد_غرب، در تاریخ ۲۴ آبان‌ماه ۱۴۰۳ در پارک شهرک نیروی انتظامی برگزار شد. در این نشست، پس از بررسی و تصویب مفاد اساسنامه توسط اعضا، انتخابات تعیین هیأت مدیره نیز انجام شد. حضور نماینده شورای هماهنگی به‌عنوان ناظر انتخابات نشان‌دهنده اهمیت این رویداد و توجه ویژه به برگزاری آن با اصول شفافیت و دموکراسی بود.

این اقدام گامی ارزشمند در راستای تقویت بنیان‌های تشکل‌های صنفی مستقل محسوب می‌شود. مطابق مقاوله‌نامه‌های سازمان جهانی کار و قوانین داخلی احزاب در ایران، دولت موظف به ایجاد شرایط مناسب برای شکل‌گیری و فعالیت آزادانه این تشکل‌ها است. با این حال، در سال‌های اخیر موانع اداری و عدم صدور مجوزهای لازم، مانعی جدی در مسیر توسعه این فعالیت‌ها بوده است. عدم حمایت کافی در این زمینه، حقوق صنفی معلمان و دیگر گروه‌های فعال را محدود کرده و زمینه برای پویایی و نوآوری در این بخش‌ها را کاهش داده است.
مجامع عمومی، فضایی است که در آن اعضا می‌توانند به طور مستقیم در تصمیم‌گیری‌های مهم تشکل خود مشارکت کنند و افراد شایسته را برای نمایندگی انتخاب نمایند. این فرایند، نه‌تنها به تقویت روحیه مسئولیت‌پذیری میان اعضا کمک می‌کند، بلکه بستری برای ظهور افکار نو، راهکارهای تازه، و ایده‌های خلاقانه فراهم می‌آورد.

شورای هماهنگی فرهنگیان، با تبریک به معلمان اسلام‌آباد غرب، بار دیگر بر اهمیت برگزاری مجامع انتخاباتی تأکید دارد. این شورا باور دارد که ایجاد ارتباط مستمر با اعضا و بدنه جامعه فرهنگیان، عاملی کلیدی در موفقیت این انجمن‌هاست. از این رو، شورا با برنامه‌ریزی و تمهیدات لازم، زمینه برگزاری مجامع را فراهم می‌کند تا اعضا بتوانند با نمایندگان واقعی و مورد پذیرش خود در تشکل‌ها به فعالیت‌های صنفی خود ادامه دهند.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی: 👇
🆔
@kashowranews
ضرب و شتم یک معلم دانشجو توسط نیروهای امنیتی
بر اساس گزارش های ارسالی در جریان نشست دانشگاه شیراز در تاریخ ۲۲ آبان دانشجویان شرکت کننده با طرح انتقادات علیه حاکمیت با فحاشی رییس بسیج دانشجویی دانشکده حقوق و علوم سیاسی و ضرب و شتم آنان به خشونت کشیده شده است
نیرو های #بسیجی به معترضان حمله ور شدند و شروع به ضرب و و شتم کردندو #رضا_محمدیان دبیر ریاضی #فارس و دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد جامعه شناسی توسعه دانشگاه شیراز از جمله کسانی است که به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفته است و علاوه بر جراحات وارد شده بینی وی شکسته شده است

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی: 👇
🆔
@kashowranews
با آن چشم‌های هخامنشی

بزرگمرد کوچک!
کیانِ لُرِ بختیاری!
چراغ روشن بالای مُنْگشْت،
سلسله جبالِ سحرگاهِ من.

جِریَک، مُنْگشْت، آسِماری…
برادرانِ داغدیدهٔ پلنگ و پروانه،
دست در خود گشوده‌اند
هم به سوگِ تو:
فرزندِ بلوط،
نَوهٔ ایاپیر،
نبیرهٔ هخامنش.

زودا… ظهرِ یکی از روزهای مُنگشت
با درفش کاویان بر دوش
از کوچه‌های ایذه
رو به جِرْیَکِ مَرغا،
میهن خویش را از خواب هلهله،
پس خواهی گرفت.

شعر از #سیدعلی_صالحی

برای #کیان_پیرفلک

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔 @kashowranews
#خبر
🔴 ۳۰ درصد دانش‌آموزان ایرانی مدرسه را ترک می‌کنند

🔸سالانه حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر وارد کلاس اول دبستان می‌شوند، اما باید پرسید در پایان دبیرستان، چند نفر فارغ‌التحصیل می‌شوند؟ در برخی کشورها، نرخ فارغ‌التحصیلی ۹۵ تا ۹۷ درصد است، اما در ایران حدود ۷۰درصد است. غلامعلی افروز؛ استاد دانشگاه تهران، در سلسله برنامه‌های آموزش خانواده در جمع برخی والدین دانش‌آموزان با بیان این‌که اگر دانش‌آموزی معتاد شود، او را از مدرسه اخراج می‌کنند، سپس می‌گویند که آمار اعتیاد در میان دانش‌آموزان پایین است! مسئولیت آسیب‌های اجتماعی افراد زیر ۱۹ سال در جامعه بر عهده وزیر آموزش و پرورش است. چرا اجازه می‌دهید که دانش‌آموز از مدرسه خارج شود و به آسیب‌های اجتماعی دچار شود؟ ترک تحصیل موجب افزایش جرم و گرفتار شدن در چرخه آسیب‌های اجتماعی می‌شود.

🔸 به گفته‌ی این استاد دانشگاه ۳۰درصد دانش‌آموزان کشور موفق به کسب مدرک دیپلم نمی‌شوند و وارد بازار کار می‌شوند. برخی از این افراد ممکن است دچار آسیب‌های اجتماعی شده و حتی روانه زندان شوند. آموزش و پرورش در ایران زنجیره‌ای از هدایت و مشاوره تحصیلی ندارد که دانش‌آموزان را از دلزدگی و خستگی از درس خواندن نجات دهد.
وی افزود: در اکثر کشورها، سازمان اولیا و مربیان نقش بسیار مهمی ایفا می‌کنند و حتی در انتخاب وزیر دخیل هستند. اما در ایران، والدین تنها به‌عنوان کیسه پول مدارس دیده می‌شوند. وی مثال زد که یکی از مدارس تهران، فرزند یک خدمتگزار دانشگاه تهران را که در مجاورت مدرسه بود، ثبت‌نام نکرد، اما به‌ازای دریافت وجه، فرزند فردی از منطقه‌ای دورتر را ثبت‌نام کرد.

🔸 افروز با اشاره به علل ترک تحصیل در میان دانش‌آموزان، گفت: یکی از دلایل عمده ترک تحصیل، عدم نظارت والدین بر مدارس است. در حال حاضر، صدها کودک و نوجوان در خیابان‌ها مشغول به کار هستند، در حالی که باید در کلاس‌های درس حضور داشته باشند. وقتی گفته می‌شود که دزدی زیاد شده، باید توجه داشت که ترک تحصیل باعث گرفتار شدن نوجوانان در آسیب‌های اجتماعی می‌شود. حضور در مدرسه و اخذ مدرک دیپلم می‌تواند به‌طور قابل توجهی از آسیب‌های اجتماعی بکاهد.

#شورای_هماهنگی_تشکلهای_صنفی_فرهنگیان_ایران با ابراز نگرانی نسبت به ترک تحصیل گسترده دانش آموزان، به مسئولان آموزش و پرورش کشور درباره پیامدهای ناگوار اجتماعی آن هشدار می دهد.
🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔 @kashowranews
#خبر
🔴 اعتراف به اعتیاد دانش‌آموزان و بی‌اهمیت جلوه دادن آن!

🔸محمد جمالو، معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفته: «متاسفانه برخی از دانش آموزان درگیر اعتیاد شده‌اند اما این مساله نگران‌کننده و بحرانی نیست.»

🔸این مقام مسئول با فرافکنی درباره‌ی عامل اعتیاد دانش‌آموزان گفته: «فضای مجازی را می‌توان به عنوان یک بحران در زمینه اعتیاد برای دانش‌آموزان دانست چراکه بر این فضا نظارتی نیست و دانش‌آموزان هر موضوعی که مربوط به اعتیاد باشد را به راحتی می‌توانند در این فضا مشاهده کنند.» وی افزود: «خوشبختانه اعتیاد در بین دانش‌آموزان نگران کننده نیست.

🔸اگر حتی یک دانش‌آموز هم درگیر اعتیاد به مواد مخدر باشد مسئولیت آن با نظام آموزش و حکومت است و جای نگرانی دارد. نمی‌شود از زیر بار مسئولیت شانه خالی کنیم و با «خوشبختانه» و «جای نگرانی نیست» نمی‌شود و نباید بر این معضل اجتماعی که گریبان دانش‌آموزان کشور را گرفته را بی‌اهمیت جلوه داد.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی: 👇
🆔 @kashowranews
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#گزارش_تصویری
🔴 تجمع اعتراضی بازنشستگان فرهنگی در تهران
شنبه ۲۶ آبان ۱۴۰۳

🔸بازنشستگان فرهنگیِ سال ۱۴۰۰، امروز در اعتراض به عدم اجرای قانون  همسان‌سازی حقوق بازنشستگان و رتبه‌بندی (تعیین مستمری، سابقه خدمت، تحصیلات و تخصص) در تهران دست به تجمع اعتراضی زدند. آنها شعار دادند: «دولتیان حیا کنید، حق‌خوری رو رها کنید».

🔸فرهنگیان بازنشسته از ۳۱ شهریور تا ۳۰ بهمن ۱۴۰۰، هم‌زمان هم مشمول قانون متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان هستند و هم مشمول قانون رتبه‌بندی معلمان که آغاز اجرای آن از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ است. در نتیجه با اجرای متناسب‌سازی باید حداقل نود درصد از فوق العاده رتبه‌بندی مندرج در آخرین حکم شاغلی در احکام حقوق بازنشستگی باشد که از ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ لازم‌الاجراست.
🔸اما با گذشت نزدیک به ۴۰ ماه از زمان بازنشستگی این معلمان، هنوز حقوق بازنشستگی آنان اصلاح نشده‌است‌.

#شورای_هماهنگی_تشکلهای_صنفی_فرهنگیان_ایران حمایت کامل خود را از مطالبات به حق بازنشستگان اعلام می کند.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی: 👇
🆔 @kashowranews
#یاداشت
🔴 برای معلمان آگاه و مستقل

✍️ #رسول_بداقی معلم زندانی

🔸در کشورهایی که حکومت آنان بر پایه‌ی دیکتاتوری فردی یا گروهی اداره می‌شود آنچه استقلال ندارد، فرد است. در سیستم‌های دیکتاتوری، فرد باید پیرو بی‌چون و چرای آن چیزی باشد که اقلیت حاکم برایش مشخص می‌کند، افرادی آگاهانه یا ناآگاهانه مجری برنامه‌هایی هستند، که حاکمان به آنان دیکته می‌کنند. به همین‌خاطر به این حاکمان دیکتاتور می‌گویند. یعنی گروهی حاکم که کارشان دیکته کردن است...

🔸... اما وظیفه‌ی معلم در این‌باره چیست؟
معلم فردی جیره‌خوار نیست، تولید معلم، انسان تربیت‌یافته‌ی متمدن، آگاه، سازنده و سرنوشت‌ساز است. معلم دو نقش دارد، که هر یک از دیگری، سرنوشت‌سازتر است، یکی زندگی خود و خانواده، دیگری ساختن انسان خردمند، آشتی‌جو، با عاطفه‌ی انسانی.
پس استقلال و آگاهی ماهیت معلم است. معلم آگاه باید از القاء هرگونه گرایش دینی، جنسیتی، نژادی، قومی، سیاسی، حزبی و سایر تعلقات خاص به دانش‌آموز دوری کند، معلم مستقل و آگاه، معلمی است که با کمترین تکیه بر کتاب‌های درسی، وظیفه‌ی اجتماعی خود را در راستای آگاهی‌بخشی به دانش آموزان انجام دهد. معلم افزون بر وظایف رسمی سه وظیفه‌ی مهم اجتماعی- انسانی بر دوش دارد. که چنانچه حاکمیت از آموزش آن‌ها خوداری کند، او آن‌ها را جبران کند.

الف) بیان واقعیت‌های موجود اجتماعی
ب) تقدس‌زدایی از انسان
ج) تبیین تغییرپذیر بودن انسان

🔸... در راستای این اهداف، معلم باید روحیه‌ی انتقادگری و انتفادپذیری را نخست در خود و سپس در دانش‌آموز تقویت کند.

📎 متن کامل این یادداشت را در لینک زیر بخوانید:
https://is.gd/llV9uy

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی: 👇
🆔 @kashowranews
#خبر
🔴 آسیب‌های اجتماعی و روانی موجب افت تحصیلی دانش آموزان در سال‌های اخیر شده است

🔸 مهرماه سال گذشته بود که از کاهش میانگین نمره‌ی معدل دانش‌اموزان به عنوان یک فاجعه نام برده می‌شد و در اخبار آمد که میانگین معدل دانش‌آموزان در خرداد ۱۴۰۳ در مجموع سه رشته ریاضی، تجربی و انسانی در پایه دوازدهم ۱۰.۹۸، پایه یازدهم ۱۰.۶۲ و پایه دهم ۱۱.۵۹ است که حکایت از وضعیت فاجعه‌بار سطح و کیفیت آموزش در مدارس دارد.

🔸 حالا یک عضو کمیسیون آموزش و پرورش مجلس از آسیب‌های اجتماعی و روانی گفته که موجب افت تحصیلی دانش آموزان در سال‌های اخیر شده است. فرشاد ابراهیم‌پور نائب رئیس دوم کمیسیون آموزش و پرورش مجلس در ارزیابی خود از آسیب‌هایی که دانش آموزان مدارس کشور با آن مواجه‌اند «اضطراب و استرس ناشی از فشارهای تحصیلی و رقابت با دیگر دانش آموزان» و «اعتیاد به تکنولوژی، اینترنت و فضای مجازی» و همچنین «مشکلات ارتباطی»، «خانوادگی» و «عدم مهارت‌های اجتماعی»، «مشکلات تغذیه‌ای»، «بزهکاری» و «گرایش به رفتارهای پرخطر» را طیفی از آسیب‌هایی بر شمرد که گریبانگیر دانش آموزان مدارس در نقاط مختلف کشور شده است.

🔸وی همچنین اذعان داشت مصرف مواد مخدر در دانش آموزان به ویژه نوجوانان به یک چالش جدی تبدیل شده است، و با وجود این‌که اقرار کرد آمار رسمی استفاده دانش آموزان از مواد مخدر در دسترس نیست، اما از امار پژوهش‌های غیررسمی خبر داد که بر مبنای آن میزان درگیری دانش آموزان با مواد مخدر را حدود ۵ درصد اعلام کرده و بر این اساس آن را «ناچیز» بر شمرد.

🔸 #شورای_هماهنگی_تشکلهای_صنفی_فرهنگیان_ایران اعلام می دارد وضعیت فاجعه‌بار آموزش و آسیب‌های اجتماعی فراگیر نتیجه‌ی مستقیم سیاست‌های ضدآموزشی، فقر گسترده و بی‌توجهی ساختاری به معلمان و دانش‌آموزان است. مسئولان به‌جای فرافکنی، باید پاسخگوی نابودی نظام آموزشی باشند. این بحران نه «ناچیز» است و نه تصادفی؛ این زنگ مرگ آینده‌ی کشور است که تنها با تغییرات ریشه‌ای و پایان دادن به سیاست‌های مخرب، قابل مهار خواهد بود.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی: 👇
🆔 @kashowranews
🔹 چشم‌ها را باید شست ...!


نامه سرگشاده جمعی از فرهنگیان محروم از رتبه بندی به رئیس جمهوری!

جناب آقای دکتر پزشکیان، رییس جمهوری اسلامی ایران

با سلام

رویداد اعتراضی پاییز ۱۴۰۱ جامعه ایران را ملتهب کرده و پیامدهای گسترده ای به همراه آورد. در این میان نگاه سخت‌گیرانه و تنگ‌نظرانه کارگزاران دولت سیزدهم موجب شد که مواجهه با برخی از فرهنگیان از چارچوب رویکردهای اقناعی و فرهنگ‌محور خارج شده و بیشتر بر رویکردهای آمرانه و امنیت‌محور تمرکز یابد؛ نگاهی که تا مرزهای تهدید و پرونده‌سازی پیش رفته و آسیب‌های ناگواری از جمله اخراج، بازنشستگی اجباری، معرفی به هیات‌های تخلفات اداری و محرومیت از مزایای رتبه‌بندی را متوجه بخشی از معلمان زحمت‌کش و دغدغه‌مند کشور کرد.

در این میان تصمیم به محرومیت از رتبه‌بندی نوعی گروکشی آشکار را تداعی می‌کند. معلمانی که بر اساس سنوات خدمت، مدرک تحصیلی، دوره‌های ضمن خدمت، و ارزشیابی‌های سالانه نوعی صلاحیت حرفه‌ای را برای برخورداری از مزایای این‌ طرح کسب کرده بودند ناگهان با این تفسیر عجیب و نادرست مواجه شدند که رتبه‌بندی یک حق حاکمیتی است و نظام می‌تواند هر زمان که صلاح بداند آن را سلب نماید.

اکنون ما امضاء کنندگان این نامه و حدود چهارصدنفر از معلمان دیگر (بر اساس اظهار نظر غیر رسمی وزارت‌خانه) به صراحت اعلام می‌کنیم که بیست ماه است با اعمال تنگ‌نظری‌های دولت سیزدهم از حق قانونی خود محروم مانده‌ایم. تاسف‌بارتر اینکه پیگیری‌های مکرر ما حتی از طریق وزارت آموزش و پرورش دولت جناب‌عالی نیز تاکنون نتیجه مشخصی به دنبال نداشته است. دردناک‌تر این‌که به دلیل عدم پاسخ‌گویی عاملان این ظلم آشکار امکانی برای تعقیب خواسته به‌حق خود از طریق دیوان عدالت اداری نیز در اختیار نداریم.

حضور جناب‌عالی در انتخابات ریاست جمهوری نویدی برای رقم خوردن روزهایی بهتر برای ایران عزیز بود. وعده صریح شما مبنی بر این‌که آمده‌ام تا صدای بی‌صدایان باشم نیز در دل‌های مظلومان امیدی تازه برانگیخت. دستور سریع شما به وزیر علوم مبنی بر لزوم تجدیدنظر در محرومیت استادان و دانشجویان از ورود به دانشگاه امری ارزشمند و نتیجه آن تا حدی قابل قبول بوده، اما به نظر می‌رسد در وزارت آموزش و پرورش دولت شما هم‌چنان درب‌ها بر همان پاشنه گذشته چرخیده و محرومیت‌ها در حال تداوم است.

اکنون بسیاری از محرومان از رتبه بندی که در میان آن‌ها بخش مهمی از فعالان صنفی نیز هستند در آستانه بازنشستگی قرار دارند و بیم آن می‌رود که در صورت عدم بهره‌مندی از مزایای این طرح و معوقات آن با تنگناهای جدی‌تر معیشتی در آینده روبرو شوند. لذا مصرانه از جناب‌عالی می‌خواهیم تا دستور رسیدگی نسبت به رفع این ظلم آشکار و جبران زیان‌های ناشی از تاخیر در پرداخت آن را به وزارت آموزش و پرورش اعلام نمایید تا بیش از این شاهد این تبعیض روان‌فرسا نباشیم. ایام عزت مستدام



۱- مهران صولتی- پرسنلی: ۳۱۹۶۶۳۰۵

۲- رضا بهروزفر: ۳۱۹۶۸۹۷۲

۳- عبدالرضا قندهاری: ۳۲۸۲۱۵۰۱

۴- فرهاد تنهای رشوانلو: ۳۵۶۷۰۴۳۵

۵- سید حمید اخلمدی: ۳۲۱۶۷۸۵۷

۶-محمد رضا شریعتی نیا: ۳۲۵۵۴۷۷۲

۷- محمدرضا علیجانی: ۹۰۵۱۸۸۲۹ 

۸- سیدجواد حسینی: ۳۲۷۲۱۹۰۷

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی: 👇
🆔 @kashowranews
پیام تبریک #انجمن_صنفی_معلمان_کوردستان بە بهانە برگزاری "مجع عمومی" #انجمن_صنفی_فرهنگیان_شاغل_و_بازنشستە_اسلام‌آبادغرب

  بی‌گمان برخورداری از یک تشکل مستقل، مردمی، سازمان‌یافتە و پویا جزء بدیهی‌ترین حقوق حقە هر صنف، گروە و قشری از جامعە است تا بتواند با اتکا بە آن، سایر حقوق و خواستەهای مشروع خود را از حاکمیت مطالبە کند. گرچە در عمل هموارە شاهد خصومت‌ها و قانون‌شکنی‌ها در راە شکل‌گیری، گسترش و فعالیت تشکلهای صنفی (بە ویژە در حوزە معلمی) هستیم، اما جامعە معلمان بر مبنای حق ذاتی و انسانی خود و با استناد بە اصول صریح قانون اساسی بر حق تشکل‌یابی اصرار و ابرام داشتە و یگانە راە نجات آموزش و پرورش و آیندە فرزندان این مملکت را در گسترش و پویایی تشکل‌های صنفی معلمی و عمل بە ایدەها و آرمان‌های این تشکل‌ها می‌داند.

   انجمن صنفی معلمان کوردستان در نهایت سرور و افتخار، برگزاری مجمع عمومی انجمن صنفی فرهنگیان اسلام‌آباد غرب (شاباد) را بە معلمان شجاع و حق‌طلب آن دیار تبریک عرض نمودە و دست دوستی و همکاری را بە سوی دوستان تلاشگر خود در این تشکل وزین دراز می‌کند.

انجمن صنفی معلمان کوردستان
(مریوان و سروآباد - سقز و زیویە - سنندج) ١٤٠٣/٨/٢٦

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی: 👇
🆔 @kashowranews
💢 اطلاعیه تایید نهایی مدارک بارگذاری شده در سامانه رتبه‌بندی بارگذاری افراد جامانده و جدیدالاستخدام

🔹 گزینه تایید نهایی در قسمت بارگذاری مدارک رتبه‌بندی برای جاماندگان فعال گردیده است به ذی‌نفعان اعلام تا با آرامش و صبر نسبت به بررسی مدارک بارگذاری شده اقدام و سپس دکمه تایید نهایی را جهت قرارگرفتن پرونده در چرخه بررسی بزنند.

🔹 تاکید می‌گردد افراد شخصاً وارد سامانه شده و مدارک را مجدد بررسی و سپس تایید نهایی نمایند. همچنین تاکید می‌گردد این گزینه برای افرادی است که در این ماه بارگذاری انجام داده‌اند و در مورد افراد فاقد رتبه که ماه‌های قبل بارگذاری انجام داده‌اند به طور اتوماتیک پس از مهلت یک ماهه سامانه بسته شده است و نیازی به تایید نهایی نیست. افرادی هم که مشکل بارگذاری مدارک داشتند مشکل مرتفع شده است.

#شورای_هماهنگی_تشکلهای_صنفی_فرهنگیان_ایران ضمن تأکید بر اهمیت نظام رتبه‌بندی به عنوان ابزاری برای ارتقای کیفیت آموزشی و بهبود وضعیت معیشتی معلمان، اعلام می‌کند که متأسفانه دولت با رویکردی ابزاری و کنترل‌گرانه، این فرآیند را به ابزاری برای اعمال فشار بر معلمان معترض و به گروگان گرفتن معیشت آن‌ها تبدیل کرده است.

این شورا معتقد است تأکید بر مراحل پیچیده تأیید نهایی و تعیین مهلت‌های غیرمنعطف، نه تنها به نفع معلمان نیست، بلکه در راستای محدودسازی حقوق آن‌ها و انحراف از هدف اصلی رتبه‌بندی عمل می‌کند. مسئولان باید بدانند که معلمان خواستار شفافیت، عدالت و استفاده از این نظام برای بهبود واقعی شرایط کاری و معیشتی خود هستند، نه ابزاری برای سرکوب خواسته‌های قانونی و مشروعشان.



🆔 @newsakhbar20
بیانیه‌ی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران
در محکومیت قربانی‌ شدن دانش‌آموزان تحت فشارهای آموزش ایدئولوژیک در مدارس

در حالی آبان ماه را پشت سر می‌گذاریم، که خبرهای تلخ و جانکاهی از خودکشی دانش‌آموزان به گوش می‌رسد؛ اخباری که عمق فاجعه‌ را در ساختار آموزشی و اجتماعی کشور آشکار می‌کند. مرگ دلخراش آرزو خاوری، دختر نوجوان افغانستانی ساکن ایران، که در نتیجه فشارهای روانی و تهدیدات مسئولان مدرسه به دلیل “حجاب اجباری” دست به خودکشی زد، زخمی عمیق و التیام‌ناپذیر بر پیکره‌ی جامعه ما وارد کرده است.

از سوی دیگر، خبر جان‌باختن آیناز کریمی، دانش‌آموز کلاس دوازدهم در روستای دریس، شهرستان کازرون، بار دیگر نشان داد که سیاست‌های ایدئولوژیک و سرکوب‌گرانه چگونه می‌تواند نوجوانانی پرامید را به ورطه نابودی بکشاند. آیناز، به دلیل داشتن لاک ناخن و موهای رنگ‌شده، با خشونت و تهدید مدیر مدرسه مواجه شد. او با توهین و تماس تحقیرآمیز مدیر مدرسه با برادرش، از مدرسه اخراج شد. در نتیجه، فشارهای خانواده در ساختار مردسالارانه حاکم، که توجیه‌گر کنترل و سرکوب دختران دانش آموز است، آیناز را به جایی رساند که چاره‌ای جز پایان دادن به زندگی‌اش ندید.

مرگ آرزو خاوری و آیناز کریمی، همچون جان‌باختگان وقایع گذشته، نماد قربانی‌شدن آزادی‌خواهان در برابر ساختارهای سرکوبگر است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، با گرامیداشت یاد و خاطره‌ی تمام جان‌باختگان راه آزادی و برابری، اعلام می‌کند که اعمال فشارهای ایدئولوژیک، تحمیل حجاب اجباری و آموزش طبقاتی، نقض آشکار حقوق انسانی و آموزشی است و باید فوراً متوقف شود. ما تأکید می‌کنیم:
• دانش‌آموزان، هر سرزمینی حق دارند در محیطی عاری از خشونت، تهدید و اجبار، از آموزش رایگان، کیفی و برابر برخوردار باشند.
• مدارس باید فضایی برای رشد آزادانه‌ی شخصیت و هویت دانش‌آموزان باشند، نه مکان‌هایی برای تربیت انسان‌هایی رام، مطیع و سرکوب‌شده.
• هیچ فردی نباید به‌دلیل جنسیت، ملیت یا هویت خود، از حقوق ابتدایی‌اش محروم شود.

ساختار نظام آموزشی کنونی، که ریشه در گفتمان پرورشی مبتنی بر ایدیولوژی سیاسی دارد، در ذات خود با آموزش خلاقانه و انتقادی در تضاد است. بر این اساس، ضروری است که معاونت‌های پرورشی، که ابزاری برای تحمیل ایدئولوژی هستند، از مدارس حذف شوند یا رویکردی مطابق نیازهای روز جامعه را سرلوحه ی امور قرار دهند و از متخصصان روان‌شناسی، مشاوره و مددکاری با رویکردی مترقی برای کمک به دانش‌آموزان استفاده شود.

اکنون زمان آن رسیده است که با همبستگی و همدلی، از حقوق دانش‌آموزان و کودکان دفاع کنیم. ما اجازه نخواهیم داد هیچ انسانی، قربانی سیاست‌های سرکوب‌گرانه و آموزش ایدئولوژیک شود. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، خواهان بازخواست و محاکمه‌ی تمامی مسئولانی است که با تهدید و فشارهای روانی، جان دانش‌آموزان را به خطر انداخته‌اند. همچنین تأکید می‌کنیم که بدون بررسی و تغییر بنیادین سیاست‌ها و برنامه‌های آموزش و پرورش، این فجایع تکرار خواهند شد.

ما از تمامی نهادهای مستقل صنفی، مدنی و سیاسی می‌خواهیم که منافع عالیه‌ی کودکان را در اولویت قرار دهند.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی: 👇
🆔 @kashowranews
کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران pinned «‍ بیانیه‌ی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در محکومیت قربانی‌ شدن دانش‌آموزان تحت فشارهای آموزش ایدئولوژیک در مدارس در حالی آبان ماه را پشت سر می‌گذاریم، که خبرهای تلخ و جانکاهی از خودکشی دانش‌آموزان به گوش می‌رسد؛ اخباری که عمق فاجعه‌ را در ساختار…»
🔴 تشکیلات، به‌مثابۀ یک ضرورت در مبارزات اجتماعی

✍🏻اسکندر لطفی; فعال صنفی معلمان

#بخش_اول
در فضای فعالیت‌های صنفی و سیاسی، همواره تضاد میان رویکردهای فردی و کنش‌های تشکیلاتی به‌عنوان مسئله‌ای بنیادین مطرح بوده است. این تضاد، که به‌وضوح از دل ضعف در تعهد به کار جمعی و گرایش به کسب اعتبار فردی سر برمی‌آورد، نه‌تنها به انسجام حرکت‌های جمعی آسیب می‌زند، بلکه زمینۀ بازتولید فردگرایی در بدنه‌ی مبارزات اجتماعی را فراهم می‌آورد.
در این میان، آنچه قابل تأمل است، تلاش برخی افراد برای انحراف از مسیر تشکیلاتی و اتکا به گعده‌های غیررسمی به‌عنوان جایگزین کنش جمعی است. هرچند هیچ فردی در فعالیت صنفی یا سیاسی محدود به حضور در تشکل‌ها نیست، اما پرسش اینجاست: چرا افرادی که توان و فرصت حضور مستقیم یا ارتباط نزدیک با تشکل‌ها را دارند، ترجیح می‌دهند مسیرهای فردی و پراکنده را در پیش گیرند؟ پاسخ ساده است: این افراد با توسل به رویکردهای فردی و گعده‌ای، به‌دنبال پوشاندن ضعف‌های خویش در زمینۀ کار جمعی و سازماندهی هستند. این، به‌وضوح نوعی موازی‌سازی با تشکیلات است که نه‌تنها کمکی به پیشبرد اهداف جمعی نمی‌کند، بلکه به پراکندگی نیروها و تضعیف مبارزات می‌انجامد.
تشکیلات، نه صرفاً به‌عنوان یک ابزار، بلکه به‌مثابۀ یک ضرورت در مبارزات اجتماعی عمل می‌کند. در یک سیستم تشکیلاتی، افراد با هم‌افزایی نیرو و توانایی‌های خود، ضعف‌های فردی را خنثی کرده و به قدرتی جمعی تبدیل می‌شوند. اما رویکردهای فردگرایانه، برخلاف این منطق، تنها در پی کسب اعتبار شخصی‌اند و با برجسته کردن وجهۀ فردی، روح جمعی مبارزات را تضعیف می‌کنند. چنین اقداماتی، به‌ویژه در زمانه‌ای که اتحاد و انسجام بیش از هر زمان دیگری ضروری است، به‌نوعی خیانت به اصول مبارزاتی تلقی می‌شود.
گعده‌ها با ایجاد مراکز قدرت کوچک و نامنسجم، نیروهای مبارزاتی را از محوریت تشکیلاتی دور می‌کنند.
فردگرایی، میدان رقابت برای کسب وجهۀ فردی را داغ می‌کند، رقابتی که به‌جای تقویت جنبش، تنها به خودمحوری منتهی می‌شود.
آنچه امروز مبارزات صنفی و اجتماعی به آن نیازمند است، نه حضور افراد در قالب کنش‌های پراکنده و منفرد، بلکه تقویت نهادهای جمعی و تشکیلاتی است. تنها از طریق این نهادهاست که می‌توان به مبارزاتی هماهنگ، مؤثر و هدفمند دست یافت. بنابراین، تلاش برای کسب اعتبار فردی به‌جای تقویت کنش جمعی، اقدامی است که نه‌تنها به تضعیف مبارزات می‌انجامد، بلکه باید آن را به‌عنوان شکلی از ضدیت با اصول تشکیلاتی محکوم کرد.


🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی: 👇
🆔 @kashowranews
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تجمع بازنشستگان کرمانشاه

🔹 زمان: سه‌شنبه، ۲۹ آبان ۱۴۰۳
🔹 مکان: مقابل صندوق بازنشستگی کشوری استان کرمانشاه

بازنشسته داد بزن، حقتو فریاد بزن!

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی: 👇
🆔 @kashowranews
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎓 فریادی برای آموزش بهتر

معلمی از یک مدرسه روستایی در مسجد سلیمان از وضعیت بحرانی امکانات در کلاس‌های درس خبر می‌دهد. امروز، در حین تدریس، میز و صندلی او فرو ریخت و او همراه وسایلش روی زمین افتاد. وضعیت تجهیزات دانش‌آموزان نیز چندان بهتر نیست. با وجود خطرات و آزارهایی که قبلاً تجربه کرده است، این معلم با شجاعت شرایط نامساعد آموزشی را به تصویر می‌کشد، چرا که آموزش شایسته، حق هر کودک است.

#آموزش_حق_همگان #مدارس_روستایی #حمایت_از_معلم

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی: 👇
🆔 @kashowranews
2024/11/20 00:28:11
Back to Top
HTML Embed Code: