Telegram Web Link
اعلام تجمعات صنفی بازنشستگان ۱۴۰۲ قبل از آغاز سال تحصیلی

          
یکسال گذشت

یکسال از وعده وعیدهای وزارت و مسئولین گذشت
یکسال از دروغ‌های فردا و پس‌فردای وزارت گذشت
یکسال با تورم و گرانی سوختیم و ساختیم

پس از یکسال ارزش پاداش‌مان حداقل ۳۰ درصد کمتر شده است

یکسال بازنشستگان ۱۴۰۲ جزو اولویت وزارت نبوده
یکسال گذشت حتی یکی از مطالبات ما داده نشد
یک دولت به تاریخ پیوست و دولت جدید هم همچنان می‌خواهد وعده بدهد

تمام راه‌های قانونی را رفتیم

آخرین راه را هم با هم می‌رویم

برای حق و حقوق کاملا قانونی‌مان که نیاز به هیچ تفسیر و تعبیر ندارد
هیچ پیچی هم در آن وجود ندارد که نیاز به تصمیم سران قوا باشد
برای حق و حقوق خانواده کفن می‌پوشیم

همه با هم می‌آییم

تجمع او‌ل:
روز ۲۶ شهریور جلوی سازمان برنامه و بودجه ساعت ۹ صبح

تجمع دوم:
۲۷ شهریور جلوی وزارت آموزش و پرورش
ساعت ۹ صبح


کمیته فنی بازنشستگان ۱۴۰۲


🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران
گزارش شماره دو

🔴 افشای عوامل سرکوب در آموزش و پرورش


🔹بر اساس اطلاعات رسیده به کانال شورای هماهنگی، طی سال‌های اخیر، برخی از مدیران و مسئولان کلیدی وزارت آموزش و پرورش به دلایل مختلف به طور مداوم نقش مهمی در تغییرات ساختاری و سرکوب نیروهای آموزشی کشور ایفا کرده‌اند. این گزارش به بررسی چند نفر از این افراد و اقدامات آن‌ها پرداخته و دلایل و پیامدهای احتمالی ارتقای آنان به مناصب بالاتر را تحلیل می‌کند.

🔻رضا روستایی – مدیر حراست دو اداره کل مهم در تهران و شهرستان‌های استان تهران

رضا روستایی که طی سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ مسئولیت مدیریت حراست دو اداره کل مهم در تهران و شهرستان‌های استان تهران را بر عهده داشته، به‌عنوان یکی از چهره‌های اصلی فشار و سرکوب معلمان و مدیران مدارس شناخته می‌شود. وی با استفاده از قدرت خود در تشکیل پرونده‌های حراستی برای معلمان، نقش پررنگی در اخراج، بازنشستگی اجباری و تحت فشار قرار دادن آن‌ها داشته است، به‌ویژه در وقایع سال ۱۴۰۱ که اعتراضات گسترده‌ای در میان جامعه فرهنگی رخ داد.

این در حالی است که گفته می‌شود وزارت آموزش و پرورش در حال بررسی ارتقای روستایی به یک پست بالاتر در ستاد این وزارت‌خانه است. سوالی که مطرح می‌شود این است که چرا فردی که متهم به اعمال فشارهای ناحق و بی‌عدالتی علیه معلمان است، اکنون در مسیر ارتقا قرار گرفته است؟ آیا وزیر آموزش و پرورش به سابقه و اقدامات او در این مدت توجهی داشته است؟

🔻 مجتبی هاشمی – مدیر کل ارزیابی عملکرد وزارت آموزش و پرورش
مجتبی هاشمی، که در سال‌های ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ مسئول ارزیابی عملکرد وزارت آموزش و پرورش بوده، نقش اساسی در تغییرات گسترده در مدیریت مدارس کشور داشته است. هاشمی در حذف و جایگزینی بیش از ۲۰ هزار مدیر مدارس، نقش اساسی داشته است.

علاوه بر این، گفته می‌شود که او در جریان اعتراضات "زن، زندگی، آزادی" در کردستان حضوری مستقیم داشته و شخصاً در سرکوب معلمان معترض نقش ایفا کرده است. اسناد ماموریت وی در این زمینه وجود دارد که نشان‌دهنده مسئولیت مستقیم او در این سرکوب‌هاست.

هاشمی همچنین یکی از عوامل واگذاری بهترین مدرسه شهر ری به سپاه به‌صورت رایگان بوده است .

📍دولت فعلی در حالی ادعای بازگشت معلمان و دانشجویان فرهنگی اخراجی را مطرح می‌کند که همزمان افرادی که به‌طور مستقیم مسئول این اخراج‌ها و تشکیل پرونده‌های ناحق علیه معلمان بوده‌اند، نه تنها تحت پیگرد قرار نگرفته‌اند، بلکه در حال ارتقا و تصدی مناصب بالاتر هستند. سوالات اصلی که در این زمینه مطرح می‌شوند عبارتند از:

- چرا افرادی که به نقض حقوق معلمان و مدیران مدارس متهم هستند، در حال ارتقا به مناصب بالاتر هستند؟

- آیا هیچگونه بررسی از سوی وزیر آموزش و پرورش در مورد نقش این افراد در سرکوب فرهنگیان انجام شده است؟

- چه توجیهی برای حفظ و ارتقای افرادی که در تخلفات گسترده علیه معلمان نقش داشته‌اند، وجود دارد؟

این گزارش نشان می‌دهد که به‌رغم وعده‌های دولت برای حمایت از فرهنگیان و بازگرداندن معلمان اخراجی، همچنان افرادی که مسئول این سرکوب‌ها بوده‌اند در حال ارتقا و تصدی مناصب حساس‌تر هستند.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
🔴بیانیه شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران در‌ اعتراض به تداوم حبس ظالمانه‌ی هاشم خواستار و جواد لعل‌محمدی

بگسترد گرد جهان داد را
بکند از زمین بیخ بیداد را

به نام خداوند جان و خرد!

آقای مهندس هاشم خواستار و آقای جواد لعل‌محمدی نام‌هایی آشنا برای کنشگران صنفی ایران هستند. آقای هاشم خواستار سالهاست وجود شریف و صدیقش به مقاومت و مبارزه‌ای صادقانه گره خورده است. این معلم مبارز طی چهار دهه اخیر دوره‌ای نبوده است که تجربه زندان و محرومیت را از سر نگذرانیده باشد. هر اندازه که فشارها و محرومیت‌ها و سختی‌ها بر او و خانواده دردمند او بیشتر شده، آرمان‌های بلنداخلاقی و انسانی این معلم پیشکسوت در راه تعالی اخلاقی جامعه و سیاست و حکومت و اجتماع و آموزش فزونی یافته است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، با ارج نهادن به سالها مقاومت و شجاعت و صداقت جناب مهندس هاشم خواستار و خانواده‌ی محترم ایشان و همراه دیرین ایشان جناب آقای لعل‌محمدی اطمینان دارد که مردم قدر شناس، جامعه‌ی معلمان و کارگران، فعالان حقوق بشر، فعالان سیاسی و مدنی و دیگر اقشار مختلف این سرزمین، نه تنها قدردران این مبارزات پیوسته هستند، بلکه برآنند که این استمرار صادقانه و مجدانه ایشان در مسیر مبارزه مسالمت‌آمیز و مستحکم، بی‌تردید نام بلند جناب آقای خواستار او را به یکی از الگوهای برجسته مبارزه مدنی در تاریخ ایران مبدل ساخته است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، از دست‌اندرکاران قضایی به ویژه دادستانی مشهد انتظار دارند با توجه به بیش از ۵ سال زندان بدون مرخصی آقای خواستار که در دهه هفتاد زندگی است و انواع بیماری‌های جسمی را صبورانه به دوش می‌کشد و مشکلات مشابهی که دامن‌گیر جناب آقای لعل‌محمدی ست، با فراهم آوردن شرایط آزادی این معلمان آزاده، امید و نشاط را به عموم  جامعه ایران و به ویژه جامعه معلمان ایران به ارمغان آورند. دردناک است که در دنیای امروز و در گوشه و کنار این جهان، انسان‌هایی به خاطر ابراز عقیده و فعالیت صنفی، محرومیت‌هایی چون زندان را متحمل شوند. مهندس هاشم خواستار سالهاست که به رغم بیماری‌های متعدد، همچنان در زندان وکیل‌آباد مشهد زندانی است، پس شایسته است با فراهم آوردن تمهیدات آزادی ایشان، به نگرانی‌های پیوسته خانواده درد‌کشیده‌ی ایشان و جناب آقای لعل‌محمدی پایان داده و شور و نشاط را به جامعه ایران به ویژه جامعه فرهنگیان دمیده شود.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
🔴 بیانیه‌ی انجمن صنفی معلمان کوردستان (سقز و زیویه)، در رابطه با اخذ وجه غیرقانونی و سیستماتیک توسط یکی از کارمندان اداره‌ی آموزش و پرورش شهرستان سقز از تعدادی از اولیای دانش‌آموزان

به نام خداوند جان و خرد

"هر چه بگندد نمکش می‌زنند وای بە روزی که بگندد نمک"

همکاران معزز، اولیای گرامی و دانش‌آموزان عزیز

آموزش و پرورش محل تعلیم و تربیت صحیح، اعتمادسازی، صداقت و راستی، همدلی، تعاون و ده‌ها صفت نیک دیگر است، محل انسان‌سازی به معنای واقعی، امانتداری و دوری از خیانت به همنوعان است. اگر آموزش و پرورش از مسیر اصلی خود منحرف گردد باعث تباهی و نابودی جامعه می‌گردد، چیزی که متأسفانه اکنون به‌دلیل سوءاستفاده و بی‌کفایتی مسولان آموزش و پرورش شاهد آن هستیم.

آموزش در نظام جمهوری اسلامی بر اساس نص صریح قانون اساسی در اصل ۳۰، باید رایگان باشد. اما همگان شاهد آنیم که اجرای این اصل مهم، دغدغه و مسئله مسولان نیست و با نادیده گرفتن آن آموزش با کیفیت در ایران تبدیل به کالای لوکسی شده که تنها قشر برخوردار و مرفه جامعه را توان تهیه‌ و بهره‌مندی از مواهب آن است و عامه‌ی فرزندان کشور از آن بی‌بهره‌اند؛ با دقت در نتایج کنکور اخیر متوجه درستی این ادعا خواهیم شد و در یک کلام ردپای مفهومی به نام  عدالت آموزشی به کلی در حال از بین رفتن است.

حال در تکمیل این همه ناعدالتی، پدیده‌ای تحت‌نام هدایت‌تحصیلی دانش‌آموزان پایه نهم و معرفی به دبیرستان‌های دوره‌ی دوم دستاویز عده‌ای سودجو قرار گرفته تا برای انتخاب رشته آن‌دسته از دانش‌آموزانی که به هر دلیل در فرآیند هدایت تحصیلی دچار مشکل شده و با موانع ساختگی ناشی از وجود بروکراسی‌های دست و پاگیر اداری مواجه گشته‌اند، از اولیای چنین دانش‌آموزانی طلب مبالغ هنگفتی نموده و تامین این وجه غیرقانونی، غیر‌اخلاقی و غیر‌عرفی را به سبد اقتصادی خانواده‌های چنین دانش‌آموزانی تحمیل نموده‌اند.

سوال اینجاست، چرا حاکمیت، معلمان پاک و صادقی که هم و غم آنان ساختن آینده‌ی فرزندان این مرز و بوم است و برای دفاع از حق معلمان و دانش‌آموزان در برابر ظلم و بی‌عدالتی به مبارزه‌ای کاملا صنفی و قانونی برمی‌خیزند، را برنمی‌تابد و با آنان به صورت‌های مختلف: اخراج، انفصال از خدمت، بازنشستگی‌ اجباری، کسر گروه، حذف رتبه‌بندی، زندان، تبعید، توبیخ و ... برخورد می‌کند اما با کسانی که خیانت در امانت می‌کنند، رشوه می‌گیرند و باعث بی‌اعتمادی دانش‌آموزان و اولیای آنان نسبت به آموزش و پرورش می‌گردند برخوردی صورت نمی‌گیرد؟! یا حداقل افکار عمومی از صورت گرفتن آن مطلع نمی‌گردد؟!!

مدیریت آموزش و پرورش استان و شهرستان که داعیه‌دار دفاع از حقوق دانش‌آموزان هستند و به خاطر این  شعارشان حاضرند حقوق بیش از ٤٠٠٠ هزار فرهنگی را پایمال و آنان را آزار دهند، اکنون چه پاسخی برای دفاع از حقوق دانش‌آموزان دارند؟!

انجمن صنفی معلمان کوردستان همواره پیشگام و مدافع حقوق پایمال شده‌ی معلمان و دانش‌آموزان بوده، است و خواهد بود و در برابر چنین ظلم آشکار و بی‌عدالتی کوتاه نخواهد آمد و به مسئولان یادآوری می‌نماید تا دیر نشده جلو این بی‌بندوباری و بی‌احترامی آشکار به جامعه فرهنگیان و دانش‌آموزان را گرفته و رسما از خانواده بزرگ فرهنگیان به صورت عام و به صورت خاص از تمامی اولیا و دانش‌آموزانی که بابت حل مشکل هدایت تحصیلی مجبور به حضور در بازی کثیف و از پیش طراحی شده سودجویان گشته‌اند، عذرخواهی نموده و بیش از این با روح و روان دانش‌آموزان و اولیای آنان بازی نکند.

انجمن صنفی معلمان کوردستان (سقز و زیویه)
٢٤ شهریورماه ١٤٠٣ خورشیدی


🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
#خبر_فوری

🔴رسول بداقی به مرخصی آمد .

رسول بداقی معلم زندانی که از اردیبهشت ماه سال ۱۴۰۱ در زندان اوین می باشد ، دقایقی پیش به مرخصی یک هفته ای آمد .
این فعال صنفی معلمان و عضو شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران ، بارها به علت فعالیت های صنفی بازداشت شده است و سالهای طولانی را در زندان گذرانده است .

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران ضمن تبریک به خانواده این معلم سرافراز ، خواهان آزادی بی قید و شرط رسول بداقی و سایر معلمان زندانی می باشد .

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔 @kashowranews
🔴 تنها ۳ مدرسه در شهر تهران تأییدیه آتش‌نشانی دارند

💢 مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران گفت: طبق قانون همه مراکز باید تأییدیه آتش‌نشانی داشته باشند متأسفانه در شهر تهران از ۴۵۳۸ مدرسه صرفاً ۳ مدرسه تأییدیه آتش‌نشانی دارند.

جوان آنلاین: قدرت الله محمدی رئیس سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران امشب ۲۵ شهریورماه ۱۴۰۳ در برنامه تهران ۲۰ مورد وضعیت ایمنی مدارس تهران گفت: سازمان آتش‌نشانی مسئول صیانت از جان و مال مردم محدوده جغرافیای شهر تهران است.

به گزارش فارس، مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران ادامه داد: ما برای این مأموریت اولویت‌بندی کردیم که در این اولویت به ترتیب مراکز درمانی مراکز تجاری و بعد از آن مدارس قرار می‌گیرند.

وی افزود: ما از مردم و مسئولین گلایه داریم چرا که هیچ سازمانی به ما نامه نزد که ما به دنبال ایمن‌سازی هستیم درحالی‌که باید ما آن‌ها را اجبار به ایمن‌سازی کنیم.

محمدی بیان کرد: طبق آمار، در تهران ۴۵۳۸ مدرسه دولتی و غیردولتی وجود دارد که ۱۵۳۴ تا از آن‌ها مهدکودک است که حساسیت کار را بالا می‌برد ما نزدیک به ۳۸۲۰ مدرسه را از نزدیک بازدید و ۴۴۳۰ دستورالعمل برای مدارس صادر کردیم.

مدیرعامل سازمان آتش‌نشانی شهرداری تهران افزود: تا این لحظه ۴۳ پرونده تشکیل شده است که متأسفانه سه مدرسه تأییدیه آتش‌نشانی را گرفتند، اما بقیه این مدارس وضعیتشان در همان اخطار‌هایی است که ما داده‌ایم.

وی گفت: طبق قانون همه مراکز باید تأییدیه آتش‌نشانی داشته باشند متأسفانه در شهر تهران از ۴۵۳۸ مدرسه تنها سه مدرسه تأییدیه آتش‌نشانی دارند.


#کودکان_امنیت_ندارند


🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

🔹نشانی ارتباط با کانال:
🆔 @kashowranews
کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران
🔴 احضار فعالین صنفی معلمان کوردستان در آستانه‌ی سالگرد جنبش «ژن ژیان ئازادی» در آستانه سالگرد قتل حکومتی #ژینا_امینی، ۱۴ نفر از فعالین صنفی و اعضای انجمن صنفی معلمان کوردستان، شاخه سنندج، به اتهام‌های «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور»، «تبلیغ علیه نظام جمهوری…
🔴 قدردانی فعالان صنفی معلمان احضارشدە سنندج

با درود و احترام،

پیرو ابلاغ‌های صادرشدە از سوی دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان سنندج برای ۱۴ تن از فعالان صنفی و اعضای انجمن صنفی معلمان این شهر، روز (یکشنبه ۱۴۰۳/۶/۲۵) تمامی احضارشدگان بە همراه وکیل پرونده بە شعبه ۲ بازپرسی مراجعه نمودند.

فارغ از نتیجه پرونده‌سازی‌های صورت‌گرفتە، آنچه مایە دلگرمی و امیدواری ما شد، حضور داوطلبانە همکاران گرامی برای کفالت از احضارشدگان بود. اگرچه تعداد احضارشدگان بالا بود، اما بدون هیچ‌گونه درخواست عمومی جهت حضور همکاران، تعداد همراهان حاضر در دادگاه تقریباً دو برابر نیاز بود. این حضور حاکی از تعهد و احساس مسئولیت این عزیزان نسبت بە فعالان صنفی و انجمن صنفی معلمان سنندج است.

بدین‌وسیله ما، احضارشدگان بە دادسرای سنندج، مراتب سپاس و قدردانی قلبی خود را تقدیم حضور یکایک عزیزانی می‌نماییم که از ساعت ٨ صبح تا پایان انجام امور اداری، برای حمایت و کفالت از ما در دادگاه حضور داشتند و مایە دلگرمی و امنیت خاطر ما شدند.

همچنین، بر خود لازم می‌دانیم از #وکیل_پرونده، جناب آقای #طاهر_توحیدی، که با صبر، متانت و جدیت تمام پیگیر دفاع حقوقی از موکلین این پرونده هستند، صمیمانه تشکر و قدردانی کنیم.

با احترام و سپاس فراوان،
۱۴ فعال صنفی معلمان احضارشدە در سنندج
۲۵ شهریور ۱۴۰۳

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
#خبر
🔴 تجمع بازنشستگان فرهنگی مقابل سازمان برنامه و بودجه

🔸 صبح امروز دوشنبه ۲۶ شهریور ۱۴۰۳ جمعی از بازنشستگان فرهنگی مقابل سازمان برنامه و بودجه در تهران تجمع اعتراضی برگزار کردند.

🔸 بازنشستگان علی‌رغم وعده‌های فراوان، هنوز مطالبات و پاداش خود را دریافت نکرده‌اند.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔 @kashowranews
🔴 پیگیری مطالبات معلمان و واکاوی پرونده مرخصی #رسول_بداقی، در پاسخ به سوءاستفاده‌های سیاسی

محمد حبیبی؛ سخنگوی کانون صنفی معلمان تهران

🔸پروسه مرخصی رسول بداقی از ماهها قبل از طرف خانواده، وکیل و تشکیلات دنبال می‌شد. چه بسا افرادی خارج از تشکل‌های صنفی، با حسن‌نیت پیگیر این موضوع به شکل‌های مختلف بوده‌اند. چنین گزارشی با زمینه‌های سیاسی، بیش از هر چیز، فرصت‌طلبی و سواستفاده از یک اقدام انسانی است.

🔸مجموعه‌های صنفی علاقمند به ورود به چنین حواشی نیستند. مبنا برای ما، پیگیری مطالبات معلمان و منافع عمومی است. منتها از آنجا که در گذشته نیز از سوی ایشان تکرار شده است، چاره‌ای جز پاسخگویی نیست.

🔸توصیه می‌کنیم اگر می‌توانند پیگیر بازگشت به کار ۳۳۰ معلم اخراجی در دو سال گذشته باشند که به صورت مشخص در حیطه‌ی کار وزیر جدید آپ می‌باشد؛ چرا که مرجع صدور احکام، هیات‌های تخلفات وزارتخانه است و نه مراجع قضایی.
این همان چیزی است که شورای هماهنگی و تشکل‌های صنفی، بدون پروپاگاندا در حال پیگیری آن هستند. و البته هر اقدامی که انجام می‌دهیم را وظیفه خود می‌دانیم.

🔹🔹🔹

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra
⚫️ #پیام_تسلیت

...این جور وقت‌هاست
    که مرگ، زلّه، در نهایتِ نفرت
    از پوچیِ وظیفه‌ی شرم‌آورش
    ملال
        احساس می‌کند!

▪️ باخبر شدیم که متأسفانه مادر بزرگوار آقای
#محمود_ملاکی بازرس کانون صنفی معلمان بوشهر درگذشت

▪️
#شورای_هماهنگی_تشکلهای_صنفی_فرهنگیان_ایران به نیابت از همه‌ی تشکل‌ها و فعالین صنفی درگذشت و فقدان این مادر ارجمند را به آقای محمود ملاکی عزیز و همچنین خانواده‌ی محترم ایشان تسلیت عرض کرده و برای بازماندگان سوگوارشان صبر و شکیبایی آرزو می‌کند و از معلمان بوشهر و شهرهای مجاور می خواهد با حضور در مراسم ختم این عزیز سفر کرده ضمن همدردی با این معلم شریف و محجوب بر حمایتشان از این فعال صنفی که در سالیان اخیر با انواع پرونده سازی زندان و اخراج را متحمل شده است پای بفشارند .


🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

🔹نشانی ارتباط با کانال:
🆔
@kashowranews
🔴 نقض حکم # سکینه_ملکی در دیوان عدالت اداری

دیوان عدالت اداری تشدید حکم توسط هیئت تجدید نظر رسیدگی به تخلفات آموزش و پرورش علیه
#سکینه_ملکی از فعالین صنفی معلمان گیلان را فاقد مبنا قانونی تشخیص داده و حکم به نقض آن داده و پرونده را به تجدید نظر هیئت تخلفات اداری اعاده داده است.

سکینه ملکی معلم گیلانی با رای هیات بدوی رسیدگی به تخلفات اداری به بازنشستگی پیش از موعد و تقلیل دو گروه محکوم شده بود. ایشان به این حکم اعتراض کرده اما هیئت تجدیدنظر رسیدگی به تخلفات کارکنان حکم را تشدید کرده و خانم ملکی را به #اخراج محکوم کرده بود.

در پی اعتراض به دیوان عدالت اداری؛ دیوان حکم مشدد هیئت تجدید نظر را #فاقد_مبنای_قانونی_تشخیص_داد و آن را نقض کرد.

در حکم دیوان بر غیر قانونی بودن تشدید آرا در هیات‌های تجدید نظر رسیدگی به تخلفات کارکنان تاکید شده است و آن را رویه‌ای برای سلب اعتراض به آرای غیرقانونی هیات‌های بدوی رسیدگی به تخلفات عنوان کرده است.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

🔹نشانی ارتباط با کانال:
🆔
@kashowranews
🔴 تهدید معلم بلاگرها؛ سوءاستفاده از دانش‌آموزان یا روش امنیتی جدید سرکوب معلمان!

🔸علی فرهادی، سخنگوی وزارت آموزش و پرورش، به نمایندگی از این وزارت اعلام کرده است: “با معلمانی که از دانش‌آموزان برای افزایش فالوئر استفاده می‌کنند، برخورد شده است. در حالی که ورود موبایل برای دانش‌آموزان به کلاس درس ممنوع است، معلمان از این ممنوعیت مستثنی هستند.“

🔸لازم به تاکید است که هرگونه استفاده ابزاری از دانش‌آموزان، از جمله برای جذب فالوئر، به شدت محکوم است و هیچ توجیهی ندارد. اما این مسئله نباید به ابزاری برای سرکوب و کنترل معلمان تبدیل شود. فعالیت در شبکه‌های اجتماعی حق معلمان است و نباید به بهانه جلوگیری از تخلف، فضای امنیتی و سرکوبگر در مدارس ایجاد شود. سوءاستفاده از دانش‌آموزان در هر شکلی محکوم است، اما ایجاد فضای تهدیدآمیز نه تنها به بهبود شرایط آموزشی کمکی نمی‌کند، بلکه حقوق معلمان را نقض کرده و تعامل و نوآوری در فضای آموزشی را محدود می‌کند.

🔸آنچه که بر کسی پوشیده نیست نگاه امنیتی حاکم بر وزارت آموزش و پرورش است. این نهاد گمان می‌کند که با محدود کردن حضور معلمان در فضای مجازی و اعمال محدودیت‌هایی مانند ممنوعیت استفاده از گوشی‌تلفن، می‌توانند جنبش سراسری معلمان را سرکوب کنند. اما واقعیت این است که این روش‌ها تنها به استحکام اراده معلمان برای دستیابی به حقوق و مطالبات خود می‌افزاید.

🔸#شورای_هماهنگی_تشکلهای_صنفی_فرهنگیان_ایران با صراحت اعلام می‌کند از آنجا که تهدید، اخراج، تبعید و زندان، فعالین صنفی معلمان را از پیگیری مطالبات صنفی بازنداشته است، پس چنین تهدیدات و محدودیت‌ها، مقاومت معلمان برای عدالت آموزشی را بیشتر تقویت خواهد کرد. این شورا همزمان که بر حقوق دانش‌آموزان  پافشاری می‌کند، در برابر هرگونه فشار و تهدیدی ایستادگی کرده و یادآوری می‌کند که مبارزه برای حق آزادی‌بیان، عدالت اجتماعی، عدالت آموزشی، حقوق دانش‌آموزان و معلمان، متوقف‌نشدنی است.


🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

🔹نشانی ارتباط با کانال:
🆔
@kashowranews
🔴 دیدار با رسول بداقی

صبح امروز جمعی از معلمان، فعالان صنفی، فعالان کارگری، فعالان حقوق زنان، روزنامه‌نگاران، فعالان دانشجویی ، فعالان و زندانیان سیاسی، وکلا و فعالان مدنی، با حضور در منزل این معلم زندانی، با وی دیدار کردند.

رسول بداقی که از اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ در زندان اوین می‌باشد هفته گذشته بعد از نزدیک به دوسال ونیم حبس، برای حضور در مراسم عروسی دخترش، به مرخصی هفت روزه آمده است.

شورای هماهنگی تشکل های صنفی فرهنگیان ایران، ضمن تشکر از فعالان عرصه‌های مختلف جامعه مدنی برای دیدار با رسول بداقی، خواهان آزادی بی‌قید و شرط رسول بداقی و سایر زندانیان سیاسی است.

بدون‌شک چنین جمع‌هایی، نشان از همبستگی اجتماعی فعالان مختلف جامعه مدنی در مسیر پیشبرد دمکراسی در جامعه ایرانی است.


🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
🔴 استارلینک همه‌گیر شده است


💢 صدف صمیمی با مشورت نیما نامداری، تحلیلگر اقتصاد دیجیتال، این سوال و موضوع را مطرح و تبیین کرده که، آیا استارلینک به سرنوشت ماهواره مبتلا خواهد شد؟

🔹دبستانی بودم که چندباری پلیس به آپارتمان ما و آپارتمان‌های محل حمله کرد و قفل پشت‌بام را شکست تا بتواند دیش‌های نصب‌شده را توقیف کند.

🔹 در آن ایام به تناوب هر روز عده‌ای از نیروی انتظامی به یکی از ساختمان‌ها رفته و چند دیش را از پشت‌بام به زمین پرتاب می‌کردند.

🔹اما به چشم من خردسال هیچ وقت تعداد بشقاب‌های فلزی بر پشت‌بام‌ها کم نشد. هنوز هم سنت نصب دیش‌های ماهواره‌ای با وجود «ممنوعیت» و «غیرقانونی بودنشان» پابرجاست.

🔹در این سال‌ها دیش‌های پشت پنجره‌ای به بازار آمد، پای دستگاه‌های جدید به خانه‌ها باز شد و حالا به جای چندین بشقاب خیلی از آپارتمان‌های چند‌واحده دیش مرکزی نصب می‌کنند.

🔹حتی با وجود تمام ریسک‌های محتمل خیلی از محصولات ایرانی در شبکه‌های ماهواره‌ای تبلیغ می‌شوند؛ چرا که عقیده دارند شبکه‌های ماهواره‌ای مخاطبان ایرانی بسیاری دارند.

🔹هنوز ماجرای ممنوعیت استفاده عموم از تکنولوژی مثل ماهواره ادامه‌دار است که در چند ماه گذشته پای اینترنت‌های ماهواره‌ای به ایران باز شد و این روزها تب استارلینک همه‌گیر شده است.

🔹منازعه امروز تنها بر سر باید یا نباید وجود استارلینک نیست.

🔹در حالی که عده‌ای خواهان برخورد سریع قانونی با آن هستند، برخی با جدیت از ضرورت رفع موانع استفاده از این تکنولوژی یا برطرف کردن محدودیت‌های داخلی مانند فیلترینگ (در جهت بی‌نیازی از اینترنت ماهواره‌ای) سخن می‌گویند.

🔹کلیت ماجرای استارلینک و ماهواره آنقدر شبیه به هم است که می‌توان بر این روزهای داغ استارلینکی در ایران نام «دایره زنگی۲» گذاشت.

🔹 بیایید داستان استارلینک را از این منظر نگاه کنیم که موضوع فقط یک توسعه فناوری نیست. مثل هر سرویس دیگری که رایج می‌شود، سرویس‌دهنده‌های جهانی برای آن شکل می‌گیرد و آن سرویس‌دهنده‌های جهانی تلاش می‌کنند عرضه عمومی سرویس‌شان را اقتصادی کنند.

🔹از آن طرف هم هرچه آنها بزرگ‌تر شوند، اتفاقاً قیمت‌ها پایین می‌آید. به دلیل اینکه استفاده‌کننده‌ها بیشتر می‌شوند، توسعه سریع‌تر اتفاق می‌افتد و هزینه تولید و توزیع اقتصادی می‌شود.

🔹ما به عنوان منتقد یا مشوق خوشمان بیاید یا نه، باید بدانیم برای استارلینک هم همین اتفاق خواهد افتاد.

🔹قطعاً قیمت سرویس اینترنتی ماهواره‌ای در آینده نه‌چندان دور پایین می‌آید.

🔹 استارلینک یکی از سرویس‌دهنده‌های اینترنتی و معروف‌ترین است؛ ولی شرکت‌های دیگر هم هستند که در ارائه سرویس اینترنت کار می‌کنند و به زودی به رقبای جدی ایلان ماسک بدل می‌شوند.

🔹 مساله کنترل دسترسی فرزندان به عهده خانواده است و قطعاً خانواده بهتر از هر کسی می‌تواند به خوبی این مسئولیت را ایفا کند و نیاز ندارد که حاکمیت به این بهانه اینترنت را فیلتر کند.

منبع: تجارت فردا


#رفع_فیلتر_اتوماتیک


🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

🔹نشانی ارتباط با کانال:
🆔
@kashowranews
🔴 دانشگاه‌های دولتی در اشغال ثروتمندان

تنها هفت درصد دانشجویان از دهک‌های اول و دوم هستند در مقابل سهم ۳۷ درصدی دهک‌های نهم و دهم؛ یعنی ثروتمندان پنج برابر فقیران صندلی‌های آموزش عالی را اشغال کرده‌اند.

بازوی پژوهشی مجلس شورای اسلامی می‌گوید دسترسی فقرا به آموزش عالی، با وجود هزینه پایین شهریه دانشگاه‌های دولتی به دلیل هزینه‌های جنبی از جمله بالا رفتن هزینه زندگی و از دست رفتن درآمد احتمالی حین تحصیل کمتر شده است.

یافته‌های گزارش «بررسی وضعیت عدالت آموزش عالی در ایران فصل اول: داده‌ها و شواهد آماری» مرکز پژوهش‌های مجلس که ۲۶ شهریور منشر شد، بیانگر سهم دو برابری دهک‌های نهم و دهم نسبت به دهک‌های اول و دوم به دانشگاه‌ و آموزش عالی است، چرا که در دو دهک نخست تنها ۲۷ درصد از فرزندان ۱۸ تا ۲۴ وارد دانشگاه شده‌اند در حالی که ۵۷ درصد فرزندان این گروه سنی در دهک‌های نهم و دهم به دانشگاه راه یافته‌اند. به بیان دیگر در فقیرترین لایه‌های جامعه یک تا دو تن تحصیلات دانشگاهی دارند. این نسب در دهک نهم و دهم سه نفر از پنج نفر است.

بر پایه این داده‌ها دسترسی به آموزش عالی و درآمد خانوار رابطه مستقیمی دارند و هر چه که میزان درآمد افزایش می‌یابد، سهم افراد دانش‌آموخته دانشگاهی بیشتر می‌شود. در دهک‌های سوم و چهارم ۳۸٬۹ درصد فارغ التحصیل دانشگاه هستند. این نسبت در دهک‌های پنجم و ششم به ۴۰ درصد و در دهک‌های هفتم و هشتم به ۵۰٬۸ درصد می‌رسد.

نرخ فارغ‌التحصیلی فرزندان ۱۸ تا ۲۴ ساله به تفکیک دهک‌های درآمدی هم نشان می‌دهد در دهک‌های نهم و دهم به عنوان ثروتمندترین لایه جمعیتی نرخ پایان تحصیلات مقطع کارشناسی ۲٬۵ برابر دهک‌های اول و دوم است. تنها ۲۰ درصد جوانان ۱۸ تا ۲۴ سال در دو دهک نخست مدرک کارشناسی دارند در حالی‌که در دو دهک پردرآمد بیش از نیمی از این گروه (۵۱٬۲) دانش‌آموخته مقطع کارشناسی هستند. این شاخص برای دهک‌های هفتم و هشتم ۴۴٬۲ درصد، پنجم و ششم ۳۴٬۲ درصد و سوم و چهارم ۳۲ درصد برآورد شده است.

ادامه‌ی متن را در لینک زیر بخوانید

منبع: رادیو زمانه


🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
🔴 بیانیه انجمن صنفی معلمان کوردستان در رابطه با #آغاز_سال_تحصیلی_جدید


فرهنگیان ارجمند، دانش‌آموزان فهیم و مردم شریف ایران‌؛

درود و احترام

   مهر سرآغازی‌ست دوباره برای کسب معرفت بیشتر و فرصتی‌‌ست ارزشمند تا به دانش و بینش بیشتری مجهز شویم و بیش از پیش در راه رشد و توسعە خود و جامعەمان قدم برداریم. مهر تجدید بیعت با قلم و کتاب و سنگر آزادی و دوری جستن از انقیاد، نادانی و حقارت است. بی‌شک قرار گرفتن دانش‌آموزان مصمم‌ و معلمان باانگیزە و توانمند در کنار هم می‌تواند منشاء تحولات مهمی بشود و بە خلق اندیشه‌هایی مترقی‌تر و شناختی عمیق‌تر از انسان، زندگی و کائنات بینجامد.

  چنانچه مستحضرید طی سالیان متمادی معلمان کشور در بدترین شرایط اجتماعی و اقتصادی، علی‌رغم بی‌مهری دولت‌های مختلف و بی‌توجهی به خواسته‌های برحق‌شان هرگز نسبت به آموزش و تحصیل آینده‌سازان کشور کوتاهی نکردە و علیرغم شرایط بد اجتماعی و اقتصادی از بسیاری از آرزوهای خود چشم‌پوشی کرده و در نهایت دلسوزی، همدلی و همفکری با خانوادەها تلاش نمودەاند زمینه رشد و پیشرفت فرزندان آنها را فراهم سازند. معلمان فارغ از هر نوع وابستگی حزبی، سیاسی و طبقاتی خطر کالایی شدن آموزش را هشدار داده و آن را در راستای انحطاط هویت اجتماعی دانش‌آموزان و طبقاتی شدن جامعە دیده و با دادن هزینەهای فراوان علیه این بی‌عدالتی و ستم آشکار طغیان کردە و کوشیده‌اند دست سودجویان کالایی‌سازی آموزش را از این امر حیاتی کوتاه نمایند. آنها همچنین هموارە با تمام وجود در برابر سیاست‌زدگی آموزش موضع گرفتە و نسبت بە پیامدهای آن هشدار دادەاند. در سنوات اخیر هم بە دنبال گسترش فضای امنیتی و پلیسی در مدارس، معلمان و فعالان صنفی از کیان مدرسە و جان و روان دانش‌آموزان دفاع کردند. اما متاسفانە نهادهای امنیتی و مسولان آموزش و پرورش بە جای تکریم آنها کمر همت بە حذف و سرکوب این معلمان دلسوز و شرافتمند بستەاند. بە طوری کە هر روز از گوشەای و شهری خبر انفصال و اخراج معلمی محبوب و حق‌طلب بە گوش می‌رسد. این اتفاقات در حالی تکرار می‌شود کە معلمان همواره بیان داشتەاند بهترین راه نجات آموزش و پرورش "استفاده از نظرات، انتقادات و راهکارهای سازندە معلمان منتقد" می‌باشد که بر اساس تعهد انسانی و اخلاقی در صدد توسعە آموزش‌های مطلوب و کارآمد بر اساس اصول انسانی هستند و با نقدهای سازنده‌ی خود در تلاشند آموزش را از انحرافات ساختاری و محتوایی که عامل عقب‌ماندگی فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی‌ست است برهانند. اگر اندک تدبیری در اندیشە دولت‌مردان و متولیان امر می‌بود می‌بایست به جای لجبازی، تهدید و تعرض به این معلمان منتقد و خوش‌ذوق، از ایده‌ها و افکار آنان در جهت بهبود حال آموزش و پرورش بیمار کشور و اصلاح امور استفادە نمود.

    همواره آرزوی این انجمن داشتن مدارسی سرشار از خلاقیت، سلامت روان و امنیت‌خاطر برای دانش‌آموزان و معلمان بوده و تمام تلاش و مبارزات انجمن معطوف به تحقق این هدف مقدس می‌باشد. اما "در اولویت نبودن آموزش و پرورش برای حاکمیت" و "بی‌تدبیری‌های متولیان نظام آموزش و پرورش در سطوح مختلف ملی، استانی و شهرستانی" دمار از روزگار تعلیم و تربیت در آورده و بهارش را به خزانی غم‌انگیز تبدیل کرده است.
   
انجمن صنفی معلمان کوردستان ضمن شادباش بازگشایی مدارس به تمامی دانش‌آموزان عزیز، معلمان فرهیخته و والدین گرامی از همه‌ی این بزرگواران و نیز فعالان عرصه آموزش و رسانه‌ می‌خواهد با مسولیت‌پذیری بیشتری اوضاع مدارس را رصد نموده و با تقویت رویکرد انتقادی و مطالبه‌گرانه یاریگر انجمن در راستای تحقق یک نظام آموزشی عادلانه و پویا باشند. همچنین در آستانه بازگشایی مدارس از حاکمیت و بەویژە دولت جدید انتظار دارد بە وعدەهای خود پایبند بودە و ضمن ایجاد گشایش جدی در بودجە آموزش و پرورش و گسیل سرانە دانش‌آموزی و امکانات آموزشی و آزمایشگاهی کافی بە مدارس، بە رویەی سخیف و نامیمون لجبازی و کینه‌توزی با معلمان و فعالان صنفی پایان دادە و مقدمات امنیت شغلی و بازگشت بە کار معلمانی که بر اثر فشار نیروهای امنیتی و حراستی و با رای دادگاەها و هیأتهای تخلفات اداری با احکام اخراج، انفصال، تبعید، بازنشستگی اجباری، محرومیت و... روبرو شده‌اند فراهم نماید تا حلاوت و شادمانی شروع سال تحصیلی بە تلخی نگراید و معلمان بدون دغدغه‌ی روحی و اندوە همکاران خود به کلاس‌های درس بازگردند. چنانچە به هر دلیلی این خواسته‌ی برحق پاسخ داده نشود برای دفاع از حق و حقوق پایمال شده‌ی خود از همه‌ی ظرفیت‌های قانونی موجود استفاده خواهیم کرد.

انجمن صنفی معلمان کوردستان (سقز و زیویه - سنندج - مریوان و سروآباد)
٣١ شهریورماه ١٤٠٣


🔹🔹🔹
نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra
🔴 آغاز  تحصیل دانش  یا تحمیل فقر؟
🔻 از زبان دیگریِ مطرود به بهانه آغاز سال تحصیلی جدید.

ما کودکان کار با صدایی از بستر محرومیت و رنج، سال تحصیلی جدید را به همه تبریک می گوئیم.
ما زباله دانها را بجای کلاس درس انتخاب نکرده ایم، این تحمیل مناسبات سیاسی_اقتصادی حاکم بر جهان ماست.
ما فرزند طلاق هستیم، ما محصول اعتیاد هستیم، ما مهاجریم، ما در حاشیه متولد می شویم. اما، این انتخاب ما نبوده است، همچنانکه هم سن و سال های ما که در بهشت روی زمین تحصیل می کنند انتخاب خودشان نبوده است، ما کودکیم!! ما نتیجه تصمیمات اربابان قدرت هستیم. ما قربانیان کالایی شدن آموزش هستیم.
ما زائدان، متولد نمی شدیم اگر انباشت سرمایه نبود، اگر بازار بی رحم نیازمند ما نبود، اگر خداوندان پول و درفش بر مسند قدرت نبودند، اگر ذره ای عشق به دیگری در میان ما می بود.
ما به تمامی مسئولان نا کارآمد از صدر تا ذیل نمره مردودی می دهیم، چون رانت و غارت و اختلاس و پولی شدن آموزش و تضاد طبقاتی را در جامعه بسط و گسترش می دهند.
براستی منویات و تدابیر شما چیست که هر سال با ترک تحصیل انبوه دانش آموزان به تعداد ما افزوده می شود؟ آمار خودتان را امسال دیده اید؟؟ چرا به ما و دوستان محذوف ما از زندگی و درس نام "بازماندگان از تحصیل" داده اید؟ چرا بر ما نام " خلق نیروی کار ارزان" برای پیشبرد اهداف سیاسی و اقتصادی هیولایی خود نمی دهید؟
این چه سیاست پلیدی است که همه همت خود را به کار می گیرید تا ما " ایجاد" شویم، آنگاه برای فریب عامه و برای امنیت!! در هر اعتراضی ما را سرکوب می کنید؟؟

ما به معلمان زندانی، اخراجی و... اعلام می کنیم: گرچه ناتوانیم، اما در صف شما علیه نابرابری های زندگی کُش مبارزه می کنیم، و در تقابل با آنانکه از بازتولید ما و ستم بر شما کسب قدرت می کنند، ایستاده ایم، چون شما از هر آنچه در توان داشتید برای بهبود زندگی و تحصیل ما دریغ نکردید
. ما خون دل شما را درک می کنیم چون فقر را و مرگ را زندگی می کنیم.
ما گرچه در انزوا هستیم اما کارآمدترین سلاح رهایی بخش را در وجود خود کاشته ایم: امید

ما به آنانکه امروز در بازیهای راه مدرسه و کلاس های شلوغ پر از خنده، شادی می کنند، به فرمان " عشق به همنوع " تبریک می گوئیم.

#انجمن_فرهنگیان_هرسین
دوم مهرماه ۱۴۰۳

🔹🔹🔹
نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra
🔴بیانیه تحلیلی شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران
به مناسبت فرارسیدن مهر ۱۴۰۳


در حالی به استقبال مهر و بازگشایی مدارس می‌رویم که در دومین سالگرد خیزش مردمی «زن، زندگی، آزادی» قرار داریم. قیامی دوران‌ساز که روح تازه‌ای در کالبد سپهر سیاسی و اجتماعی ایران دمید. اگرچه این قیام با قتل ژینا امینی جرقه خورد، اما حق‌خواهی مردم - به‌ویژه زنان- را در مدار جدیدی قرار داد که علیرغم ریخته شدن خون‌هایی عزیز و سرکوب گسترده از خیابان تا مدرسه و دانشگاه و کارخانه، حکومت نتوانست این جنبش را به محاق ببرد. اگر هنوز سرکوب وجود دارد به خاطر مقاومتی است که در تمام عرصه‌های اجتماعی شاهد آن هستیم.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی ایران ضمن گرامیداشت یاد و خاطرۀ تمام جان‌باختگان راه آزادی همچنان بر تغییر از پایین، درون‌زا و مبتنی بر حقوق اکثریت و تحقق دموکراسی، آزادی در همه عرصه‌ها و حق تعیین‌سرنوشت از سوی مردم بر اصول خود برای تحقق جامعه‌ای آزاد و برابر تاکید دارد و به مناسبت شروع سال تحصیلی جدید، تحلیل خود از شرایط و مطالبات و حقوق معلمان، دانش آموزان و جامعه را به‌صورت زیر ارائه می‌نماید.

الف- تحلیل شرایط کلان ساختاری
شرایط اقتصادی:
در بحث شرایط اقتصادی که معیشت آحاد جامعه از جمله معلمان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، شاهد بحران در وضعیت حقوق‌بگیران ناشی از اقتصاد رانتی و فساد ناشی از آن هستیم. اقتصاد ایران متأثر از سیاست‌هایی است که با ادغام در نظام سرمایۀ جهانی و سیاست‌های پولی صندوق بین‌الملل، تولید و ثبات نیروی کار در تمام عرصه‌ها را دچار چالش جدی نموده است. اقتصاد به‌جای پاسخگویی به نیازهای مبرم و ضروری جامعه، در چنبرۀ باندهای قدرت و ثروت جریان‌های سیاسی رقیب در حاکمیت سیاسی است. این رویکرد باعث بی‌ثبات‌کاری نیروی کار شده است که در حوزۀ آموزشی وضعیت اسفناک نیروهای خرید خدماتی و پیمانی نمود پیداکرده است. این شکل از سیاست خدمات اجتماعی مانند خدمات بهداشتی، آموزشی و رفاهی را به سمت خصوصی‌سازی، کالایی و پولی‌شدن بیشتر سوق داده و به‌ تبع آن باعث شده که اکثریت جامعه از کارگر تا معلم و پرستار که زیر خط‌فقر هستند، قادر به تأمین معیشت شرافتمندانه نگردند. وضعیت بیکاران، بی‌ثبات‌کاران و حاشیه‌نشینان در دهک‌های زیرین اسفناک‌تر است. این شرایط ریشۀ اصلی ادامۀ سیاست‌های اعمال حاکمیت اقلیت بر اکثریت است. اکثریتی که در بخش تولید، توزیع و خدمات، ثروت را تولید می‌کنند، اما مواهب آن نصیب آقازاده‌ها و نهادهای غیرپاسخگو و افراد سودجو می‌گردد. ادامه این روند بر فضای سیاسی و اجتماعی و فرهنگی تأثیر مستقیم دارد. شکل‌گیری اعتراضات و جنبش‌های یک دهۀ اخیر در پاسخ به این اقتصاد ناکارآمد است و تا مادامی‌که این شرایط وجود دارد، تغییری در سایر عرصه‌ها رخ نخواهد داد و شاهد نارضایتی‌های بیشتر و اعتراضات فزاینده‌تر خواهیم بود. با درآمدن پزشکیان از صندوق رأی برخی گمان کرده بودند که قرار است تغییری رخ دهد، اما دولت‌های موسوم به اصلاح‌طلب و اعتدالی در اصل سیاست‌های اقتصادی حاکمیتی با رقیب به‌اصطلاح اصولگرای خود تفاوتی ندارند. تفاوت در نحوۀ اجراست و منتفع کردن جریان خود از رانت اقتصادی، با این تفاوت که منابع و ثروت بیشتری از ثروت مردم تحت انقیاد ساختارهایی است که به هیچ مرجعی پاسخگو نیستند. به‌طور مشخص نهادها و مراکز اقتصادی زیر نظر رهبری و ارگان‌های نظامی که فعالیت اقتصادی دارند و از هرگونه مالیات معاف بوده و نظارتی بر آن‌ها اعمال نمی‌گردد. این عوامل بخشی از مسایل ساختاری اقتصاد بیمار کشور است.

شرایط سیاسی و امنیتی
از فردای انقلاب و تثبیت حاکمیت، شاهد افول مشارکت سیاسی مردم هستیم. مردمی که برای آزادی، رفاه و برابری انقلاب کردند، همچنان به دنبال خواسته‌های محقق نشده خود هستند. در شرایط کنونی احزاب مستقل از جناح‌های درون حاکمیت حق فعالیت نداشته، آزادی‌های سیاسی و اجتماعی و آزادی‌بیان حتی در حد قانون‌اساسی جمهوری اسلامی وجود ندارد.

تشکل‌های مستقل صنفی و مدنی از جمله شورای هماهنگی و کانون‌ها و انجمن‌های عضو، زیر شدیدترین فشارهای دستگاه امنیتی و قوه قضاییه قرار دارند. حق اعتصاب، تجمع و تحصن، توسط بخش‌های مختلف نیروی کار عملاً ممنوع است. معلمان، پرستاران، دانشجویان، بازنشستگان و کارگران اگر بخواهند به‌صورت علنی و مسالمت‌آمیز تجمع نمایند سرکوب می‌شوند. اعتراضات کوچک و محدود اگر مقطعی تحمل می‌گردد و بازتاب رسانه‌ای می‌یابد - ضمن با ارزش بودن آنها- به معنای آزادی تجمعات نیست. به ‌عنوان نمونه شورای هماهنگی که قادر است در حیطه خود فراخوان سراسری دهد، بعد از سرکوب گسترده در بهار ۱۴۰۱ و متعاقب آن در قیام ژینا همچنان زیر ضرب قرار دارد.

📍ادامه بیانیه را
اینجا بخوانید

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra
2024/10/02 06:36:07
Back to Top
HTML Embed Code: