Telegram Web Link
💠 #بیانیه

بیانیه تحلیلی کانون صنفی معلمان تهران در محکومیت گسترش جنگ و کشتار در خاورمیانه

جنگ فاجعه‌ای انسانی است که هیچ برنده‌ای ندارد و تنها درد و رنج بیشتری به مردم بی‌گناه تحمیل می‌کند. مردمان بسیاری در هر سن و شرایطی را به نابودی می‌کشاند، حق حیات و برخورداری از یک زندگی حداقلی را از انسان‌ها به‌ویژه کودکان می‌ستاند؛ پیامدی جز ویرانی، فقر، سوء‌تغذیه، گرسنگی و بیسوادی برای مردمان منطقه درگیر جنگ به‌همراه ندارد. (غزه، سوریه، لبنان، افغانستان و عراق نمونه‌های بارز این ادعا هستند.)

متاسفانه در منطقه‌ای از جهان زندگی می‌کنیم که به دلیل منافع قدرت‌های امپریالیستی، فزون‌خواهی و فساد حکومت‌های دیکتاتوری و جهل و تعصبات گروهی، بیش از ۷۰ سال است که روی صلح و ثبات به خود ندیده و در هر زمان آتش جنگ در گوشه‌ای از آن شعله‌ور بوده، تا به امروز که بیم گسترش جنگ و پیامدهای آن به کل منطقه از جمله کشور خودمان از هر زمان بیشتر است.

کانون صنفی معلمان ایران(تهران) به عنوان یک نهاد مدنی و آموزشی، ضمن ابراز نگرانی عمیق خود از گسترش بیشتر جنگ و خشونت در منطقه خاورمیانه، به ویژه در فلسطین و لبنان، هشدار و اعتراض خود نسبت به وقوع چنین روندی را اعلام می‌دارد.
ما از یک سو اقدام‌های نظامی دولت اسرائیل علیه مردم بی‌دفاع فلسطین و لبنان را که در واقع کشتار بی‌رحمانه و نسل‌کشی شهروندان فلسطینی است، محکوم می‌کنیم؛ به‌ویژه اقداماتی که منجر به کشتار دانش‌آموزان، نابودی کامل خانواده‌های متعدد، تخریب مدارس، بیمارستان‌ها و کلیه زیرساخت‌های موجود شده است. این اعمال نه‌تنها تاثیرات مخربی بر زندگی کنونی مردم می‌گذارد، بلکه آینده نسل‌های آتی را نیز به نابودی می‌کشاند؛ و البته متاسفانه مسبوق به سابقه‌ای هفتاد ساله است.
از سوی دیگر، سیاست خارجی ماجراجویانه و اقدامات نیروهای نیابتی جمهوری اسلامی مانند حماس و حزب‌الله را نیز محکوم می‌کنیم؛ به‌ویژه حمله هفت اکتبر توسط گروه تروریستی حماس را که به کشته شدن افراد غیرنظامی و تعدادی از کودکان اسرائیلی منجر شد. این گروه‌ها اگرچه محصول ۷۰ سال توسعه‌طلبی و خشونت‌ورزی اشغال‌گران هستند اما با بهره‌برداری از شرایط زیست غیرانسانی تحمیل شده برمردم، تنها بر آتش جنگ می‌افزایند و به تشدید تنش‌ها و رنج‌های مردم می‌افزایند؛ آن‌گونه که در یک سال اخیر شاهد بوده‌ایم.
همچنین، حاکمان جمهوری اسلامی باید به عنوان یکی از عوامل این بحران مورد نقد و بازخواست قرار گیرند. در طول چهل سال گذشته حکومت بتدریج ضمن تقلیل حق مردم فلسطین برای مبارزه با اشغال‌گری، به حمایت از دو گروه حماس و حزب‌الله؛ با راهبردی غلط و فرسایشی نه‌تنها کمکی به گشایش مسئله فلسطین نکرده بلکه منافع مردم ایران را نیز دستمایه ماجراجویی‌های منطقه‌ای خود قرار داده است و بیم آن می‌رود کشور را به جنگی ویران‌گر که دستاوردی جز فقر و فلاکت و کشتار برای مردم ایران نخواهد داشت، وارد کند.
از نظر ما استفاده از جنگ به عنوان ابزاری برای تحقق اهداف سیاسی، به هیچ‌وجه قابل توجیه نیست و تنها به قربانی شدن بیشتر انسان‌ها می‌انجامد.
کانون صنفی معلمان ایران(تهران) به‌عنوان یک نهاد مدنی و آموزشی خواهان پایان دادن فوری به سیاست‌های جنگ‌طلبانه، جنگ و حفاظت از حقوق بشر، به ویژه حقوق کودکان و نوجوانان در این مناطق است. کشتار دانش‌آموزان فلسطینی و لبنانی یک فاجعه بزرگ انسانی است که باید با تمام قوا محکوم شود. جامعه جهانی باید در برابر این ظلم و ستم به طور جدی ایستادگی کند و از هرگونه اقدامی که به تشدید این بحران منجر شود، خودداری نماید.
حاکمان جمهوری اسلامی به‌ویژه آنان که بر طبل جنگ می‌کوبند، باید بدانند بیش و پیش از هر چیز در مقابل مردم ایران مسئولیت دارند؛ تداوم راهبرد کنونی بی‌تردید می‌تواند فاجعه‌ای مشابه با غزه و لبنان را برای کودکان ایران‌زمین رقم بزند.
کانون صنفی معلمان ایران(تهران) بر این باور است که تنها از طریق دیپلماسی، گفت‌وگو و احترام به حقوق بشر و گسترش دموکراسی می‌توان به صلح پایدار در منطقه دست یافت. ما از همه طرف‌ها می‌خواهیم که به جای ادامه خشونت، به راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز و انسانی روی آورند.

کانون صنفی معلمان ایران(تهران)
                                      ۱۴۰۳/۸/۱۵


🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra


📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی : 👇
🆔
@kashowranews
🔴 احضار #حمیداله_سلگی فعال صنفی معلمان #نهاوند برای اجرای حکم دو سال و هفت ماه زندان

🔸حمیداله سلگی فعال صنفی معلمان نهاوند و فعال دانشجو و مدنی همچنین مدرس دانشگاه آزاد و پیام نور که پیش‌تر ممنوع التدریس شده و به دلیل فعالیت‌های صنفی و مدنی در مدارس به اجبار پیش از موعد بازنشسته شده است، به اتهامات «توهین به رهبری» و «تبلیغ علیه نظام» به ۲ سال و ۷ ماه و ۱۶ روز زندان محکوم شده است و از روز۲۶ آبان ۱۴۰۳ برای تحمل حبس به زندان نهاوند می‌رود.

🔸پیش از این در ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ منزل آقای سلگی دو بار مورد هجوم مامورین امنیتی و اطلاعاتی قرار گرفت که با ایجاد رعب و وحشت برای خانواده‌ی ایشان همراه بود و در دومین حمله‌ی مامورین وزارت اطلاعات در منزل دستگیر و به مدت ۹ روز بدون اطلاع خانواده و در مکان نامعلوم بازداشت شد. او پیش از این نیز با شکایت اطلاعات سپاه در دادگاه انقلاب محاکمه و نخستین بار به ۶ ماه حبس تعزیری و جرائم نقدی محکوم شده بود که آن حکم تعلیق شده بود.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍ارتباط با شورا:
🆔 @kashowranews
مسمومیت غذایی ۴۲ دانش‌آموز در کاشمر، ضعف نظارت بر بهداشت مدارس

صبح امروز ۴۲ دانش‌آموز یک مدرسه پسرانه در کاشمر به دلیل مسمومیت غذایی پس از صرف صبحانه گرم به بیمارستان منتقل شدند. در شرایطی که امنیت و سلامت دانش‌آموزان باید در اولویت باشد، چنین اتفاقی نتیجه عدم نظارت کافی بر وضعیت بهداشت و ایمنی در مدارس است.

این حادثه، زنگ خطری است که ضرورت بازنگری و نظارت جدی‌تر بر خدمات تغذیه‌ای و سلامت مدارس را نشان می‌دهد.
🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍ارتباط با شورا:
🆔 @kashowranews
🔴 بهشت زیر پای مادران است

یادداشت‌های یک نومعلم

✍🏽 هانی امیدوار

اصرار عجیبی داشت که که چادر همه‌ی بدنش را بپوشاند. گویی می خواست اضافه وزن بعد از زایمان را مخفی کند که از لابلای مانتوی اکنون تنگش پیدا بود. وسط حرف‌های خانم مدیر گاه و بیگاه نگاهش به روبرو خیره می‌شد و خانم مدیر سعی می‌کرد با تکان دادن دستش یا حرکت بدنش نگاه او را به خودش و ادامه‌ی حرف‌هایش جلب کند. یکی از همکاران با اشاره سر به سمت زن چادری و مدیر مدرسه با لحنی آرام گفت همکار جدیدمان است از مرخصی زایمان برگشته، مثل اینکه قرار است جای یکی از آموزگاران، احتمالا نومعلمان تدریس کند. همکاران می‌گویند که مدیر گفته: سرم خیلی شلوغ است و به همه‌ی کارها نمی‌رسم می‌گذارمش س کلاس‌ یکی از نومعلمان و در عوض یکی از آن‌ها را به عنوان معاون خودم انتخاب کنم. با این همه دانش‌آموز و کلاس‌های شلوغ و توقعات والدین و اداره، رشته‌ی کارها از دستم در رفته است. با اتمام زمان استراحت، همکار باسابقه و لحن کنایه‌آمیزش را ترک می‌کنم و می‌روم سر کلاس. بعد از کلاس یکی از همکاران نومعلم دستم را می‌گیرد و می‌برد سمت گوشه‌ی راهرو، با ذوق و شوق می‌گوید: به خیر گذشت، تعجب را در نگاهم را می‌خواند و ادامه می‌دهد مدیر مدرسه خانم ... را رد کرد و رفت. شانس آوردی والا باید معاون می‌شدی! گفتم چرا من؟ گفت پس انتظار داشتی من معاون بشم، یک لحظه فکر کردم و دیدم بیراه نمی‌گوید با سروزبانی که این دارد حتماً من شهرستانی را معاون می‌کردند. گفت: البته بنده خدا گناه داشت سر زایمان دچار افسردگی شده بود خانم مدیر فهمیده بود با این شرایط روحی اش دردسرش بیشتر از منفعتش است. گفته بود عزیزم با این وضع حقوق ما باید یک چیزی هم رویش بگذاری تا هزینه‌ی مهد کودک را تامین کنی، چه کاریه یک سال مرخصی بدون حقوق بگیر هم دچار اضطراب دوری از بچه‌ات نمی‌شی، هم کمی به خودت می‌رسی. برگردی سر کار هم باید نگران درس دانش‌آموزهات باشی، هم بچه‌داری بکنی، با این شبکه «شاد» هم که شغل ما بیست‌ وچهار ساعته و هفت روز هفته شده، و ...
ناخودآگاه یاد بارداری خواهرم افتادم بعد از زایمان تقریباً نصف دندان‌هایش دچار پوسیدگی شد، تا مدت‌ها از کمردرد می‌نالید، وقتی که برگشت سر کار هر روز جلوی در منزل پدری‌ام موقع تحویل دخترش به مادرم هر دو یک دور مفصل گریه می‌کردند. اگر کمک‌های پدر و مادرم و دیگر اعضای خانواده نبود خواهرم نمی‌توانست برگردد سر کار وضعیت جسمی و روانی اش به گونه‌ای بود که یا باید دخترش را انتخاب می‌کرد یا شغلش.
زهر سال تعداد زیادی از زنان شاغل به دلیل عدم وجود حمایت اجتماعی، قانونی و نهادی ناچار می‌شوند شغل و زندگی اجتماعی شان را فدای تربیت کودکان کنند و با پیامدهای مختلف اقتصادی، روانی و اجتماعی بیکاری خویش به تنهائی کنار بیایند و چه بسا نتوانند بر بیایند.
در این میان وزارت آموزش و پرورش با وجود هزاران معلم زن نقش مهمی در حمایت از زنان شاغل و بهبود وضعیت اجتماعی آنها بازی می‌کند. اما چرا این وزارتخانه هیچ نوع امکاناتی در زمینه‌ی نگهداری، مراقبت و مهدکودک کودکان آنها در اختیار معلمان زن قرار نمی‌دهد؟ و نه تنها کمکی در این زمینه به معلمان زن نمی‌کند بلکه در بازتولید نابرابری و ستم بر زنان ایفای نقش می‌کند. چرا علیرغم شعارها و تبلیغات گفتار حاکم در زمینه‌ی افزایش جمعیت یکی از بزرگترین کارفرمایان دولتی زنان شاغل یعنی وزارت آموزش و پرورش نه تنها هیچ کمکی به آنها نمی‌کند بلکه برای مثال با پذیرش فرمول افزایش حقوق سال آینده عملا قانون افزایش جمعیت را تبدیل به ابزار دیگری برای تشدید تبعیض علیه کارکنان زن این وزارتخانه کرده است. طرفه اینکه علیرغم تورم سالیانه نزدیک به چهل درصدی و تصریح قانونگذار در زمینه‌ی افزایش حقوق سالیانه معادل با نرخ تورم، در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ دولت برای همه‌ی کارکنان دولت افزایش حقوق بیست درصدی را در نظر گرفته است و تصمیم گرفته است به بهانه‌ی طرح افزایش جمعیت حق عائله مندی و اولاد را به ازای هر فرزند پنج درصد افزایش دهد و از آنجایی که زنان حق اولاد و عائله مندی ندارند این افزایش شامل حال آنها نمی‌شود و فاصله‌ی پیشاپیش ...

ادامه‌ی باداشت را در این لینک بخوانید


🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
دیدار فعالان صنفی شاغل و بازنشسته با اعضای سندیکای اتوبوسرانی و تماشای  کنسرت گروه موسیقی نمایش آوای پارسی

در حرکتی جالب جمعی از کنشگران صنفی شاغل و بازنشسته پس از دیدار با فعالان سندیکای اتوبوسرانی در تاریخ ۱۴ مرداد به اتفاق برای تماشای کنسرت گروه موسیقی نمایش آوای پارسی به خوانندگی حمید خزاعی به تالار وحدت رفتند.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra


📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی : 👇
🆔
@kashowranews
🔴 یک قربانی دیگر از سیاست‌های پوسیده و مدیریت سرکوب‌گرانه!

همین دیروز باز هم خبری تکان‌دهنده از جان باختن یک نوجوان، #آرزو_خاوری، دانش‌آموز کلاس نهم، منتشر شد. آرزو به جرم پوشیدن شلوار جین، مورد آزار و اذیت مدیریت مدرسه قرار گرفت و این فشارها او را به سمت خودکشی سوق داد. پدرش تمام ماجرا را به امید عدالت و پایان این برخوردهای مخرب بازگو کرد. اما آیا این اولین یا آخرین بار است؟

آیا کسی از خودکشی‌های خاموش و بی‌صدا در روستاها و شهرهای کوچک خبر دارد؟ خودکشی‌هایی که زیر بار فشارهای تحقیر، تهدید، و به اسم «ارزش‌ها» و «آبرو» رخ می‌دهند اما رسانه‌ای نمی‌شوند؟

چند روز پیش، در روستای دریس، از توابع شهرستان #کازرون، #آیناز_کریمی، دانش‌آموز کلاس دوازدهم و نوجوانی پرامید به آینده، با خشونت و تهدید مدیر مدرسه به دلیل «رعایت نکردن شئونات» و داشتن لاک ناخن و موهای رنگ‌شده روبه‌رو شد. خانم رحیمی، مدیر مدرسه، برای سرکوب این دختر جوان، حتی با برادرش تماس گرفت و او را از مدرسه بیرون کرد. نتیجه؟ فشار و بازخواست‌های خانواده بر اساس سنت‌های سختگیرانه محلی، و در نهایت، آیناز با طناب دار، زندگی‌اش را به پایان رساند.

در این میان، خبری از پیگیری مسئولین نیست! آموزش‌وپرورش کازرون و مسئولان آن، به‌جای دفاع از حقوق دانش‌آموزان، سکوت کرده‌اند و به حفظ میز و مقام خود راضی‌اند. آیا نباید به جای پنهان‌کاری‌های همیشگی، این زخم‌های عمیق را برای همیشه ریشه‌کن کرد؟ چرا این مسائل را به جای دفن‌کردن، تحلیل و پیشگیری نمی‌کنیم؟

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران با قاطعیت اعلام می‌کند: برخوردهای ایدئولوژیک و سرکوب‌گرانه در مدارس، نه‌تنها آینده دانش‌آموزان را به تاراج می‌برد بلکه به از دست رفتن جان و انگیزه آن‌ها نیز منجر می‌شود. ما خواستار پایان دادن به سیاست‌های ایدئولوژیک، حذف نگاه تحقیرآمیز به دانش‌آموزان، و احترام به آزادی‌های فردی و حقوق انسانی آنان هستیم. سیستم آموزش‌وپرورش باید از ابزار سرکوب و کنترل ایدئولوژیک دور شود و به جایش، نگاهی انسانی و دانش‌محور جایگزین گردد.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra


📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی : 👇
🆔
@kashowranews
🔴 ۱۰۰ هزار معلم در انتظار رتبه‌بندی

🔹فرهادی سخنگوی وزارت آموزش و پرورش در پاسخ به این پرسش ایسنا که رتبه‌بندی معلمان فاقد رتبه به کجا رسیده است؟ گفت: حدود ۱۰۰ هزار نفر از معلمان ما به دلایل مختلف هنوز رتبه‌بندی نشده‌اند که سامانه برای بارگذاری مدارک فعال شده و تلاش می‌کنیم فرصت زیادی فراهم شود.

🔹وی افزود: همچنین رتبه‌بندی آموزش و پرورش برای بازنشستگان نیز اجرا شد و مبلغ حدود ۳ هزار میلیارد تومان نیز در نظر گرفته شد.

پی نوشت:
این در حالیست که شکایتهای متعددی از سوی معلمان برای شفاف نبودن عملکرد آموزش و پرورش و تبعیض در رتبه‌بندی به دیوان عدالت اداری ارسال شده است. #شورای_هماهنگی_تشکلهای_صنفی_فرهنگیان_ایران همچنان بر رفع تبعیض در آموزش و پرورش تاکید دارد.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra


📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی : 👇
🆔
@kashowranews
بیانیه‌ی سازمان جهانی آموزش

محکومیت بازداشت مجدد #محمد_حبیبی، فعال صنفی معلمان، را به دلیل دفاع از حقوق دانش‌آموزان دختر توسط سازمان جهانی آموزش (Education International)

محمد حبیبی، معلم و فعال صنفی در تهران، از چهره‌های مقاوم و برجسته در جنبش معلمان ایران است که در برابر سرکوب مستمر جمهوری اسلامی ایستادگی کرده است. تعهد او به حمایت از حقوق معلمان و دانش‌آموزان، او را به هدفی برای بازداشت‌های پی‌درپی، شکنجه و آزار توسط نیروهای امنیتی ایران تبدیل کرده و او را به نمادی از مقاومت صنفی بدل ساخته است.

حبیبی به عنوان سخنگوی کانون صنفی معلمان استان تهران، در اعتراضات «ژن، ژیان، ئازادی» سال ۱۴۰۱ که پس از مرگ ژینا امینی به‌دست زنان، دانش‌آموزان و دانشجویان برای عدالت و آزادی شکل گرفت، نقش برجسته‌ای ایفا کرد. علی‌رغم سرکوب شدید که به کشته شدن بیش از ۹۰ کودک منجر شد، حبیبی به حمایت از دانش‌آموزان به ویژه در موضوع مسمومیت‌های سریالی مدارس دخترانه به فعالیت خود ادامه داد.

بر اساس گزارش سازمان جهانی آموزش با همکاری شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران (CCITTA)، در سال‌های ۱۴۰۱-۱۴۰۲، مدارس دخترانه تحت حملات شیمیایی گسترده‌ای قرار گرفتند که تحصیل و سلامت دانش‌آموزان را مختل و والدین را مجبور به نگه‌داشتن دختران در خانه کرد. دانش‌آموزان در آن زمان از علائمی همچون درد چشم و گلو، مشکلات تنفسی، سردرد، دل‌درد، فشار خون پایین، ضعف عضلات و تپش قلب شکایت داشتند.

در سال ۱۴۰۲، حبیبی به دلیل فعالیت‌های صنفی خود و تلاش‌های مداوم برای بهبود شرایط معلمان، از شغل معلمی اخراج شد. با وجود این تهدیدها و اقدامات تلافی‌جویانه، این فعال صنفی ۴۵ ساله همچنان به حمایت از حقوق معلمان و دانش‌آموزان ادامه داد. حکم شش‌ماهه زندان اخیر او که از ۲۰ آبان ۱۴۰۳ باید اجرا شود، آخرین مورد از این فشارهاست.

در شهریور ۱۴۰۳، مقامات جمهوری اسلامی در دومین سالگرد جنبش «ژن، ژیان، ئازادی» محدودیت‌های شدیدی به‌ویژه در شهرهای کوردستان اعمال کردند تا از هر گونه اعتراض جلوگیری کنند. با این حال، زنان فعال، از جمله نرگس محمدی، برنده جایزه نوبل، که در زندان به سر می‌برد، با اعتراضات نمادین همچون اعتصاب غذا، خواسته‌های آزادی‌خواهانه را برجسته کردند.

اوایل ماه جاری، آهو دریایی، توجه بین‌المللی را به خود جلب کرد. او پس از آزار توسط حراست دانشگاه آزاد اسلامی تهران در اعتراض به قوانین سختگیرانه پوشش ایران، به‌طور نمادین لباس‌های خود را درآورد. ویدئوهای اعتراض او به سرعت پخش شد و نهایتاً توسط مأموران لباس شخصی بازداشت شد. سازمان عفو بین‌الملل خواستار آزادی فوری او و بررسی بدرفتاری‌های گزارش‌شده در بازداشت او شده است.

سازمان جهانی آموزش بازداشت محمد حبیبی و سایر فعالان صنفی را به شدت محکوم کرده و خواستار آزادی فوری آن‌هاست. این سازمان از جامعه جهانی درخواست دارد تا در حمایت از حقوق معلمان و دانش‌آموزان در ایران اقدام کنند.

سازمان جهانی آموزش
۱۶ آبان ۱۴۰۳


منبع: سایت سازمان جهانی آموزش
Education International
🔴 رتبه بندی با طعم تحقیر

مژگان باقری: فعال صنفی معلمان #فارس

🔸 بعد از چند دقیقه معطلی، یک نفر از اتاق بیرون می آید. یک تکه کاغذ را نشانم می دهد و می گوید این متن را با ادبیات خودتان بنویسید و امضا کنید تا رتبه شما برقرار شود. روی کاغذ چند جمله با عجله و بدون رعایت نکات نگارشی نوشته شده. خلاصه‌ی جملات این است: من باید تعهد بدهم که شئونات اسلامی را رعایت می کنم، علیه مسئولین کشور موضع گیری نمی کنم، در کانون های صنفی غیرقانونی عضو نمی شوم و در تجمعات غیرقانونی شرکت نمی کنم.

در حال نگاه کردن به جملات روی کاغذ هستم که کارمند حراست یک کاغذ A4 به دستم می دهد و می گوید چیز خاصی نیست. این تعهد پیش خودمان می ماند و قرار نیست کسی بفهمد. در دلم می گویم مهم این است که خودم می فهمم چه چیزی را امضا کرده‌ام و چه کسی مهم‌تر از خودم؟! پس از امضای این کاغذ با سرزنش خودم چه کنم؟ دو سال بازداشت و زندان و پابند و آنهمه هزینه روحی و روانی و مالی و آنهمه فشار به خانواده را تحمل نکرده‌ام که الان با امضای یک تعهد همه را به باد بدهم. سعی می کنم با کارمند حراست بحث کنم. می دانم کار بیهوده‌ای است و تصمیم از بالا گرفته شده و او فقط مامور است و معذور، اما راه دیگری ندارم. می خواهم قبل از اینکه با گفتن "نه" از اتاق بیرون بیایم همه‌ی تلاشم را برای بیدار کردن وجدانش به کار گیرم. به پابندم اشاره می کنم و می‌گویم من برای این پولی که الان در جیب شماست هزینه داده‌ام اما خودم برای گرفتن این پول باید تعهد بدهم؟! خودتان خنده‌تان نمی‌گیرد‌؟ باید می‌گفتم با دیدن این پابند شرم نمی کنید؟ اما نمی‌گویم. تلاش می کنم خشمم را فرو دهم تا از مسیر منطق خارج نشوم. می گویم رتبه‌بندی، قانونِ مصوب مجلس و حق همه‌ی معلمان است. مگر شما از همه‌ی معلمان تعهد گرفته‌اید؟ می‌گوید آنها مرتکب جرم نشده‌اند. می‌گویم اولا تجمع جرم نیست. ثانیا اگر آن تجمعات نبود هرگز رتبه‌بندی تصویب نمی‌شد. شما دارید بابت کاری از من تعهد می‌گیرید که باعث افزایش حقوق شما و دیگر معلمان شده است. این تناقض نیست؟! می خندد. وجدانش و عقلش حرف مرا تایید می کند ولی او فقط یک مامور است و معذور. می ‌گوید سخت نگیرید. در استان فارس همه امضا کرده‌اند. فقط شما مانده‌اید و یک نفر دیگر. اسم یک همکار زن را به زبان می آورد. در دلم با غرور تکرار می کنم. فقط دو زن امضا نکرده‌اند! فقط دو زن باقی مانده‌اند!

🔸 برایش استدلال می کنم که رتبه‌بندی حق قانونی من است و من برای گرفتن این حق، گدایی نمی کنم. چرا باید تعهد بدهم که شئونات اسلامی را رعایت می‌کنم؟ مگر در سی سال گذشته رعایت نکرده‌ام؟ چرا باید تعهد بدهم که از مسئولین انتقاد نمی‌کنم؟ مگر مسئولین جزء مقدسات هستند؟ من ناچارم به دیوان عدالت شکایت کنم. شانه‌اش را بالا می اندازد و می گوید شکایت کنید. ما کار غیر قانونی نکرده‌ایم.

🔸 پس از شنیدن داستان تعهد، همکاران با خواهش و التماس از من می‌خواهند که امضا کنم تا حقم ضایع نشود. می‌دانم که این نصیحت از سرِ دلسوزی است و نیز می‌دانم که این کاغذ تعهد هیچ ارزش قانونی ندارد. اما این را هم می‌دانم که آنها می‌خواهند با گرفتن تعهد، ما را تحقیر کنند و انتقام تجمعات باشکوه خیابان معدل را بگیرند.
اگر کانونها و انجمن‌های صنفی سراسر کشور، با قدرت در مقابل این روند ظالمانه و غیرقانونی حراست آموزش و پرورش می ایستادند و از معلمانِ محروم از رتبه، حمایت می کردند هیچ معلمی برای برخورداری از حقوق ناچیز رتبه‌بندی، مجبور به دادن تعهد نمی‌شد‌.
دادن بالاترین رتبه به فعالینِ صنفیِ محروم از رتبه و پرداخت حقوق مربوط به آن به صورت ماهانه از طرف معلمین هر استان، یکی از این حمایتها بود.

🔸 ما برای برقراری حاکمیت قانون راهی به جز نه گفتن به کسانی که سلیقه‌های شخصی خود را در اجرای قانون اعمال کرده‌اند نداریم. اما بدون وجود کانون‌های قوی و جامعه‌ی آگاه و دغدغه‌مند، این نه گفتن‌ها در حیطه‌ی تصمیمات شخصی باقی می‌ماند و تاثیرگذاری لازم را ندارد.
موضوع رتبه بندی، فارغ از نتایج مادیِ آن، میدانِ تمرینِ مقاومت مدنی برای معلمان است. آیا آنها می‌توانند ابزار فشار حاکمیت بر معلمانِ فاقد رتبه را بی اثر کنند؟ یا اینکه فقط به نصیحت‌های دلسوزانه ادامه می‌دهند تا هر کسی با توجه به میزان تحمل خود، یک تصمیم شخصی بگیرد؟ امیدوارم جامعه معلمان از این آزمون سربلند بیرون بیاید

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔 @kashowranews
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📖 دست نوشته‌های اوین، فرصتی است جهت ثبت آثار، اشعار و متون آموزشی_تحلیلی معلم زندانی #رسول_بداقی

رسول بداقی، معلمی است که به دلیل فعالیت‌های صنفی، از سال ۱۳۸۸ تا اوایل سال ۱۳۹۵ زندانی بود، بعد از آزادی نیز، بارها احضار و بازداشت و زندانی گردید. در آخرین مورد، از اردیبهشت ۱۴۰۱ بازداشت شده و تا کنون در #زندان_اوین در حبس به‌سر می‌برد.

قابل ذکر است، درحال حاضر صفحات مجازی ایشان توسط ادمین مدیریت می‌شود.


📍برای حمایت از این معلم زندانی به ما بپیوندید

📎لینک کانال تلگرام :

https://www.tg-me.com/+iZziSqFpvJM3YTFk


📎
آیدی پیج اینستاگرام :

https://www.instagram.com/bodaghi.evin/profilecard

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔 @kashowranews
🔴 مسمومیت ۷۰ دانشجوی خوابگاهی دانشگاه تربیت‌دبیر شهید رجایی

۷۰ نفر از دانشجویان خوابگاهی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران شب گذشته دچار مسمومیت غذایی شده و به مراکز درمانی منتقل شدند.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
negahi be sazmandehimoalleman.pdf
729.9 KB
#آموزش_صنفی

🔴 نگاهی تاریخی به سازماندهی فعالیت‌های صنفی معلمان از دهه هشتاد به بعد

🎤محمود بهشتی لنگرودی/ اسکندر (سوران) لطفی

☑️ این فایل نوشتاری، ویراسته‌ای از سخنرانی محمود بهشتی لنگرودی و اسکندر (سوران) لطفی در جمع فعالان صنفی معلم می‌باشد.

منبع: پژوهشکده جنبش معلمان

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔴 #محسن_عمرانی، عضو هیات مدیره کانون صنفی معلمان بوشهر، امروز ۲۰ آبان ۱۴۰۳ برای سپری کردن محکومیت ۶ ماهه‌اش به زندان بوشهر مراجعه کرد؛ این اقدام با همراهی فعالان صنفی صورت گرفت


عمرانی با انتشار ویدیویی، بار دیگر بر لزوم تشکل‌یابی مستقل و قوی‌تر کردن تشکل‌های صنفی تأکید کرده و از معلمان خواسته است تا با پیوستن به این تشکل‌ها، قدرت و انسجام صنفی را افزایش دهند. عمرانی که پیش‌تر نیز به دلیل فعالیت‌های صنفی بارها بازداشت و زندانی شده است، علاوه بر حبس به پرداخت جریمه مالی نیز محکوم شده، که این موضوع نشان‌دهنده ابعاد تازه‌ای از فشارهای ناعادلانه بر فعالان صنفی است.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران، این اقدام را به‌عنوان نمونه‌ای از فشارهای غیرقانونی و پرونده‌سازی‌های بی‌اساس علیه فعالان صنفی محکوم می‌کند و آن را تلاشی برای سرکوب فعالیت‌های صنفی و حق‌خواهی معلمان می‌داند. این شورا بر این باور است که اینگونه فشارها و زندان‌ها نه تنها نمی‌تواند مانع تلاش‌های فعالان صنفی شود، بلکه عزم و اراده‌ آن‌ها را در پیگیری حقوق صنفی و ایجاد تشکل‌های مستقل تقویت می‌کند.


🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 تجمع بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۲ در مقابل وزارت آموزش و پرورش

امروز یکشنبه ۲۰ آبان ماه هزاران نفر از بازنشستگان فرهنگی ۱۴۰۲ برای پیگیری پاداش بازنشستگی خود که بعد از پانزده ماه پرداخت نشده است، در مقابل وزارت آموزش و پرورش تجمع کردند.

با وجودی‌که این تجمع ساعت‌ها در مقابل وزارت آموزش و پرورش ادامه داشت، هیچ کدام از مسئولان آموزش و پروش برای پاسخ‌گویی در جمع تجمع‌کنندگان حاضر نشدند.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔴 تجمع اعتراضی بازنشستگان فرهنگی مقابل وزارت آموزش و پرورش

اعتراض به عدم پرداخت ۶۰ درصد پاداش بازنشستگی، علیرغم وعده‌های مکرر مسئولین!


📅 یکشنبه، ۲۰ آبان ۱۴۰۳
#یکشنبه_اعتراض #بازنشستگان

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
🔴 وزیر آموزش و پرورش: طلبه‌ها هم برای جذب در آموزش و پرورش باید در آزمون استخدامی شرکت کنند

علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش در خصوص شایعه‌ی جذب طلاب در مدارس بدون آزمون استخدامی، تصریح کرد: نه؛ طلبه‌ها هم مثل تمام کسانی که حق شرکت در آزمون‌های استخدامی دارند، می‌توانند در رشته‌هایی که مرتبط با آن‌ها است، شرکت کنند. هر کسی می‌تواند در رشته تخصصی خودش در آزمون استخدامی شرکت کند و طلبه‌ها مستثنی نیستند.
منبع ایلنا
صاحبنظران عرصه آموزش نسبت به استخدام طلاب در آموزش و پرورش شدیدا انتقاد دارند و آن را به عنوان تهدیدی برای کیفیت آموزش می‌بینند.
مخالفان معتقدند اصولا روحانیون به جهت تحمیل ایدئولوژی نباید وارد عرصه آموزش شوند و چنانچه استخدامی صورت گیرد می بایست منوط به گذراندن دوره‌های تخصصی تربیت معلم باشد که فرصت‌های شغلی معلمان متخصص محدود نشود



🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
🔴 آرزوهای گم شده و بر باد رفته...
(در سوگ #آرزو_خاوری دانش آموز کلاس نهم شهر ری و #آیناز_کریمی دانش کلاس دوازدهم دریس کازرون)

✍️ #عزیز_قاسم_زاده

🔸 این سرزمین ادبیات مغمومی دارد، هنر غمناکی دارد و هر چه که بوی اصالت دهد، از سر چشمه‌ی اندوه بیرون می‌آید. چرا که تاریخ ما به غم آغشته است. درست است سنت مبارزه همیشه در این دیر کهن پا برجا بوده است و مردان و زنان از گوشه و کنار این جغرافیای متکثر با آداب و رسوم و زبان و فرهنگ‌های مختلف دلیری‌ها کرده‌اند اما تاریخ شکست‌های‌شان طولانی و پیروزی‌های‌شان کوتاه بوده است. ولی به رغم آن، هنوز به آستانه‌ی یأس نکوچیده‌اند. مگر می‌توان انسان بود و تنها به تماشا نشست و دم فرو برد که ما همیشه شکست خورده‌ایم پس لاجرم سرشت ما را به شکست، سرشته کرده‌اند؟ اگر حق آن است که «انسان را رعایت کنیم» و این اصل را گوهر عشق ورزی بدانیم، فارغ از تمام نتیجه‌ها و دستاوردها، سکوت و سکون در برابر درد و رنج آدمیزاد گناه زیر پا نهادن تعهد انسانی است.

🔸دو خبر تلخ و جانسوز در فاصله‌ی کمی به رغم دردناکی و هولناکی‌اش به‌سان خبری عادی از میان صدها خبر آمد و گذشت. اما ما را چه شده است که این شبیخون بلا را چنین آسان از پی بی تفاوتی گذر می‌کنیم؟! ما عادت کرده‌ایم که در یک روح جمعی که از موجی بر می‌خیزد و می‌آید، احساسات جمعی خود را بروز دهیم. بی شک رسانه یکی از ابزارهای مهم در ابراز این احساسات جمعی است و آوخ که آرزو و آیناز به آسمان کوچیده، سهمی از این احساسات جمعی را برای مرگ دلخراش خود که نوعی قتل خاموش است، به همراه نداشتند و هم زمان با این دو مرگ جانسوز، افکار عمومی در سمت و سوی دیگری بود چرا که رسانه‌ها به تهییج تمام در جهت دیگری برخاسته بودند. سرزمین ما عجایب بسیار دارد. هم قهرمانان واقعی و تاریخی دارد و هم قهرمانان موسمی و مقطعی که دوره‌ی کوتاهی می‌آیند و تا ظهور قهرمان دیگری موقتاً نشو و نمایی می‌کنند و سپس در خاموشی می‌لولند. اما قصه بسیاری از گمنامان تاریخ ساز را چه کسی قرار است بنویسد چه در کنج زندان و چه در بیرون از زندان؟ چرا ما همیشه دوست داریم صدای با صدایان باشیم تا صدای بی صدایان؟

🔸آرزو خاوری دانش آموز ۱۶ ساله آن‌چنان که در گزارش پریسا ربیعی خبرنگار آمده است در پی تهدید و فشار شدید وارده از سوی مدیری به نام «مهناز قنبری» تهدید به اخراج می‌شود. جرم او هم پوشیدن شلوار لی و رقصیدن در اتوبوس بود.

🔸به همین راحتی و مثل آب خوردن جان آرزو گرفته شد و همه آرزوهای قشنگ و رویاهایش به خروارها خاک سپرده شد. کافی است گفتگوی تلفنی پریسا ربیعی خبرنگار را با این به اصطلاح مدیر بشنوید و فرض را بر این بگذارید که او کمترین نقشی در این مرگ ندارد اما شما در صحبت‌های این فرد، اندکی اندوه و حسرت و ناراحتی و مسئولیت شناسی و عذاب وجدان از مرگ دانش آموزش نمی‌بینید. او تنها به دنبال اثبات چگونگی مرگ آرزو از طریق پزشکی قانونی است. آرزویی که از بالای ساختمان با همه‌ی آرزوهایش خداحافظی کرد و این بی درد چه می‌داند که درد چیست؟ در فاصله بسیار کمی از تراژدی اندوهبار آرزو، خبر رسید آیناز کریمی دانش آموز مدرسه قبازرد دهستان دریس، سر صف از سوی یک به اصطلاح مدیر دیگری به نام «رحیمی» مورد بازخواست قرار می‌گیرد که "چرا موهای تو رنگ شده؛ دو هفته از مدرسه اخراجی تا ابروهات در بیاد" و حتی گفته شده که به صورت آیناز سیلی زده شد طوری که او سر صف از حال رفت و بعد از خوب شدن حالش، مدیر مدرسه برگه‌ی امتحان را از زیر دستش می‌کشد و به برادرش زنگ می‌زند که برای بردن آیناز به مدرسه مراجعه کند. آیناز به خانه می‌رود و بعد از نهار و عمیق شدن خواب مادرش، در انباری خود را حلق آویز می‌کند.

🔸اگر در هر نقطه‌ای از عالم چنین سوگ سترگی از ناکار آمدی قوانین آموزشی و مدیریت ایدئولوژیک و بسته روی می‌داد، بلافاصله وزیر آموزش و پرورش استعفا می‌داد و گناه این مرگ‌ها را از سمت مدیرانش به گردن می‌گرفت اما وزیر آموزش و پرورش در اینجا هیچ دغدغه‌ای از جان دانش آموزان ندارد. برای بی اهمیت‌ترین موضوعات جلسه و سمینار می‌گذارند اما به خاطر سیاست‌های نادرست کلان آموزشی و مدیران نالایقشان، فرزندان این سرزمین با خودکشی اینچنینی که به نوعی قتل خاموش است، به زندگی خود پایان می‌دهند و آب هم از آب تکان نمی‌خورد. تازه شاید مدیرانی از این دست به خاطر چنین رفتارهای خشونت باری که با جان فرزندان این کشور بازی می‌کنند، ارتقا و افزایش رتبه هم بگیرند...

📎 متن کامل این یادداشت را در لینک زیر بخوانید:
https://bit.ly/48HQkC8

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra


📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی : 👇
🆔
@kashowranews
گزارش اختصاصی اعتماد از خودکشی «آیناز کریمی» دانش‌آموز ۱۷ ساله به خاطر تهدید به اخراج از مدرسه!

🔹توضیح «اعتماد»: پنجشنبه ۱۷ آبان ماه جاری، شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان از خودکشی یک نوجوان به نام «آیناز کریمی» به دلیل فشارهای ناشی از برخورد تحقیرآمیز و سختگیرانه مدرسه‌اش در شهرستان کازرون واقع در استان فارس خبر داد. «اعتماد» پس از انتشار این خبر آن را از برادر آیناز، یکی از اقوام نزدیک خانواده، رییس آموزش و پرورش کازرون پیگیری کرده است. برادر آیناز کریمی در مورد این حادثه فقط در حد چند کلمه به «اعتماد» می‌گوید: «آیناز در مدرسه قبازرد روستای دریس، درس می‌خواند. هرچه تاکنون منتشر شده، درست است. مدیر مدرسه آیناز را اخراج کرده است. ما از او شکایت کردیم.» همچنین یکی از اقوام این دختر به «اعتماد» می‌گوید: «آن روز مدیر مدرسه آیناز را از کلاس بیرون برده و شروع به فحاشی و تحقیر او جلوی دانش‌آموزان دیگر کرده است. آیناز وقتی به خانه برگشته درحالی که یونیفرم مدرسه به تن داشته، خود را با شال حلق‌آویز کرده است.»

🔹«امیرحسین جمشیدی» مدیر آموزش و پرورش شهرستان کازرون تا اسم آیناز کریمی را می‌شنود، سوال «اعتماد» را که هنوز کامل به اتمام نرسیده، قطع می‌کند و می‌گوید: «اجازه ندارم تلفنی در مورد خبر صحبت کنم.»/ اعتماد

این مطلب را #اینجا_بخوانیم 👇

https://www.etemadonline.com/tiny/news-684299

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra


📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی : 👇
🆔
@kashowranews
#خبر_فوری

🔴 انتقال محمد حبیبی به زندان اوین؛ سرکوب سیستماتیک صدای عدالت‌طلبی معلمان

محمد حبیبی، عضو هیئت مدیره و سخنگوی کانون صنفی معلمان ایران (تهران)، پس از دریافت حکم اجرای احکام از شهریار، امروز با همراهی وکیل خود به این مرکز مراجعه کرد. او بلافاصله بازداشت و به زندان اوین منتقل شد. این اقدام تنها گامی دیگر در راستای خاموش کردن صدای عدالت‌خواهی و تلاش‌های خستگی‌ناپذیر فعالان صنفی است که به افشای بی‌عدالتی‌ها و پیگیری حقوق معلمان و دانش‌آموزان می‌پردازند.

در سال ۱۴۰۱، محمد حبیبی به دلیل اعتراض به حملات شیمیایی به مدارس، به اتهام پوچ و بی‌پایه “تبلیغ علیه نظام” بازداشت شد. این در حالی است که پس از گذشت دو سال، حاکمیت کوچکترین اقدام شفافی در این زمینه انجام نداده و حتی انتشار هرگونه گزارش رسمی درباره این حملات مکرر به مدارس را مسکوت گذاشته‌ است. با وجود تقاضاهای مکرر خانواده‌ها و فعالان، نه تنها هیچ تحقیقی به‌درستی انجام نشده، بلکه با سرکوب و زندانی کردن کسانی که تنها خواستار حقیقت بوده‌اند، عملاً سیاست “فراموشی و سرکوب” را پیش گرفته‌اند.

محکومیت و بازداشت محمد حبیبی و دیگر معترضان، نشان از عزم حاکمیت برای سرکوب هرگونه حرکت اعتراضی و دفاع از حقوق دانش‌آموزان و معلمان است. شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی معلمان این اقدام را محکوم کرده و خواستار آزادی فوری و بی‌قیدوشرط تمامی زندانیان صنفی و عدالت‌خواه است. معلمان ایران در برابر این ظلم و بی‌عدالتی سکوت نخواهند کرد.

#محمد_حبیبی
#سرکوب_صداهای_منتقد
#مسمومیت_مدارس_دخترانه
#آزادی_زندانیان_صنفی


🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra


📍اخبار، نظرات و انتقادات صنفی و آموزشی : 👇
🆔
@kashowranews
2024/11/17 10:55:10
Back to Top
HTML Embed Code: