Telegram Web Link
کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران
🔴 نکاتی پیرامون رتبه های برتر کنکور محمد حبیبی/ فعال صنفی معلمان 🔻از ۸۵ درصد کل دانش آموزان کشور که در مدارس دولتی درس می خوانند ، فقط یک نفر از رتبه های برتر هستند. ۲۲ نفر از مدارس سمپاد ، ۴ نفر از مدارس غیر انتفاعی ، دونفر از مدارس نمونه دولتی و…
🔴هفت پرسش از نویسنده محترم یادداشت "نکاتی پیرامون رتبه های برتر کنکور"

ابوالفضل رحیمی شاد

برای من به عنوان یک مخالف دسته بندی کردن مدارس و سهمیه بندی کنکور و موافق یکسان سازی مدارس با خواندن این یادداشت چند سوال و ابهام پیش آمد که بنظرم رسید طرح آن در همان رسانه ای که این یادداشت منتشر شده است بدون فایده نیست.

در این یادداشت نویسنده با بررسی نوع مدارس و اسامی استانهایی که ۳۰ نفر اول پذیرفته شده در سه رشته انسانی،تجربی و ریاضی در آن استان ها تحصیل کرده اند دست به داوری زده و گزاره هایی را مطرح کرده است که لازم است معیار و روش این داوری روشن تر شود. لازم به ذکر است که پرسش ها به هیچ وجه به معنای دفاع از وضعیت آموزش کنونی نیست و صرفا براساس رسالت پایبندی به علم و منطق و حفظ منزلت نقد طرح شده است.

🔸️متن: از ۳۰ نفر رتبه برتر،۲۲ نفر از مدارس سمپاد، ۴ نفر از مدارس غیر انتفاعی،۲ نفر از مدارس نمونه دولتی،۱ نفر از مدارس هیئت امنایی و ۱ نفر از مدارس دولتی هستند. این نتایج نشان میدهد که مدارس دولتی با یک ابر بحران در زمینه کیفیت آموزش مواجه هستند.
🔹️پرسش۱: آیا کیفیت آموزش یک شاخص دارد و آنهم پذیرفته شدن جزو ۳۰ نفر اول کنکور است؟ اگر اینطور است چرا؟ و اگر اینطور نیست چگونه از "این مقدمه" به نتیجه "وجود ابر بحران در زمینه کیفیت آموزش در مدارس دولتی" رسیده اید؟

🔸️متن: مدارس غیر انتفاعی نیز با وجود تبلیغات فراوان و تحمیل هزینه های گزاف به خانواده ها همچنان فاقد کیفیت آموزشی مناسب هستند.
🔹️پرسش۲: همانند سوال قبل با بررسی ۳۰ نفر اول کنکور چگونه بی کیفیتی مدارس غیرانتفاعی را نتیجه گرفته اید؟ شاخص های این فقدان کیفیت چیست که با بررسی ۳۰ نفر اول کنکور به آن دست پیدا کرده اید؟

🔸️متن: از ۳۰ نفر رشته اصلی ریاضی،تجربی و انسانی ۱۸ نفر سهم سه استان تهران، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی بوده است و ۱۹ استان هیچ سهمی از رتبه های برتر نداشته اند؟
🔹️پرسش۳: مبنای شما برای تقسیم رشته های تحصیلی به اصلی و فرعی چیست؟ و چرا دو رشته هنر و زبان های خارجی فرعی هستند؟

🔸️متن: سهم سه استان تهران،آذربایجان شرقی و خراسان رضوی در حالیکه ۳۱درصد از تولید ناخالص داخل را دارند ۶۰ درصد از رتبه های برتر بوده است در حالیکه سه استان خوزستان،بوشهر و فارس با وجود تامین ۲۵ درصد از تولید ناخالص ملی سهمی در رتبه های برتر نداشته اند.
🔹️پرسش ۴- چرا بین تولید ناخالص داخلی و پذیرفته شدن بین ۳۰ نفر اول کنکور باید تناسب یا تطابق وجود داشته باشد؟ مبنای آن چیست؟

🔸️متن: علاوه بر ابر بحران کیفیت آموزش رایگان در کشور، بحران ناترازی در بازتوزیع منابع بویژه در حوزه آموزش، در حال تقسیم کشور به دو حوزه شمال و جنوب است.
🔹️پرسش ۵: چگونه نتیجه ۳۰ نفر اول کنکور نشان از بحران ناترازی در بازتوزیع منابع آموزشی دارد؟
🔹️پرسش ۶: اگر تقسیم کشور به شمال و جنوب بیشتر محصول یک نگاه علمی و استنتاج دقیق است و نه سوگیری ایدئولوژیک(با توجه به مبنای نظری تقسیم بندی جهان به شمال و جنوب اقتصادی از سوی چپ گرایان بویژه پس از جنگ جهانی دوم)آیا قبولی ۳۰ نفر اول کنکور معیار و شاخص درستی برای این داوری است؟ اگر اینطور است آیا طبق مبنای استدلال در این یادداشت نباید سه استان خوزستان،بوشهر و فارس که ۲۵ درصد تولید ناخالص داخلی را دارند و طبعا در تقسیم بندی شمال و جنوب از این سهم بی نصیب نمی ماندند؟
🔹️پرسش۷: اگر مبنای داوری ۳۰ نفر اول رتبه برتر کنکور بوده است آیا خراسان جنوبی با نیم درصد سهم از تولید ناخالص داخلی و دو نفر پذیرفته شده در بین رتبه های برتر در بین استانهای مرفه شمال قرار میگیرد یا فقیر جنوب؟

پرسشهای زیاد دیگری قابل طرح است که مجال آن اینجا نیست. دوباره تاکید میکنم که پرسش ها صرفا ناظر به معیار و روش داوری و نگرانی از رواج سطحی نگری و تقلیل گرایی در طرح مسئله ای بسیار مهم و پیچیده در میان معلمان است. اگر این آمار مبنای داوری های صورت گرفته نبود و صرفا گزاره ای خبری بود یا حتی پرسش و یا گلایه از چرایی این وضعیت قطعا این پرسش ها مطرح نمیشد. اما اگر آمار ۳۰۰۰ نفر اول هر رشته براساس معیارهای مختلف که یکی از آنها استان است مورد بررسی قرار گیرد حتما اطلاعات مهمی برای نقد و تامل در نظام آموزشی بدست می آید که البته به هیچ وجه به تنهایی قابل تعمیم برای نقد کلیت نظام آموزش با ابعاد فراوان و پیچیده آن نیست.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔 @kashowranews
🔴 زنگ خطر معیارهای انتخاب رشته کنکور

تحسین‌ مصطفی

💢 ترکیب معیارهای انتخاب رشته کنکور امسال قوی ترین زنگ خطری است که توسط قوی ترین و آماده ترین ذهن ها امروز کشور به صدا در آمده است.

ثبات و به صدر آمدن معیار مهاجرت در میان معیارهای اساسی انتخاب رشته دانش آموزان عجیب و دور از انتظار بود اما این معیار به تنهایی و به وضوح بیانگر وضعیت کشور امروز و آینده کشور است.

فارغ‌التحصیلان دبیرستان به دلیل آمادگی ذهنی ، قدرت ریسک و آینده نگری همواره بهترین و مناسبترین تصمیم را اتخاذ می کنند. زندگی انسان مدرن به نوعی شکل گرفته که مهمترین تصمیم های زندگی در این دوره اتخاذ شود.

به تبع اهمیت تصمیم های این دوره معیارهای اتخاذ تصمیم هوشمندانه ترین معیارها هستند. با اطمینان این معیارها می توانند بهترین مبنا برای تصمیم گیری و برنامه‌ریزی در زمینه ای قرار بگیرند.

اضافه شدن یک معیار غیر قابل پیش‌بینی به معیارهای سنتی در زمینه تصمیم گیری در امری توسط این گروه خبر از تغییرات سریع اجتماعی می دهند. ثبات و به صدر آمدن معیار مهاجرت در میان معیارهای کلاسیک انتخاب رشته امری عادی نیست. بر کسی پوشیده نیست که در گذر زمان بنا مقتضیات بازار کار و نیازهای جامعه معیارهای انتخاب رشته تغییر می کنند. در همه این تغییرات بیم و امید هم سنگ هم پیش می رفتند. از آنجایی که عامل این تغییر معیار حذف امید به آينده است تغییر به هیچ عنوان امیدوار کننده و مثبت نیست.

زمانی رشته های پزشکی و مهندس در اولویت بودند و بعد تربیت معلم به دلیل شرایط بورسیه دوران تحصیل به لیست اولویت اضافه شد و در سالهای اخیر رشته های پیراپزشکی به این لیست افزوده شدند. همه این تغییرات متعاقب تغییر امید در آینده رشته اتفاق می افتاد.

در همه این تغییرات نیاز جامعه به فارغ التحصیلان الویتی تعیین کننده بود اگرچه نگرانی هایی از بی برنامگی در این اولویت ها وجود داشت اما باز در ته همه این بحث امید پیشاپیش بیم در حرکت بود.

در گذشته چند نکته نگران کننده هموار در انتخاب رشته وجود داشت اول اینکه علوم انسانی هیچ گاه در اولویت نبود.
دوم اینکه برنامه جامع و فرابخشی در بحث انتخاب رشته وجود نداشت و معیارهای زمان انتخاب رشته بعد از فراغت از تحصیل منقضی می شدند.

اما در نهایت افزوده شدن معیار مهاجرت به انتخاب رشته یعنی حذف امید به آينده در ایران در ذهن انتخابگر همه این مسائل را محاق خواهد برد.

در نظر گرفتن این معیار توسط انتخابگر پیامدهای بسیار وحشتناکی دارد که فقط یکی از آنها هدر رفتن سرمایه اجتماعی و مادی کشور است باز تولید آن رشد تصاعدی خواهد داشت.

خروج هر فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد از کشور ؛ به معنی ضرر ۱ میلیون دلاری است.

🔴 اضافه شدن معیار مهاجر برساخته عملکرد مدیران کشور است؛ عملکرد آنها بیانگر خساراتی است که در آینده به کشور تحمیل خواهند کرد.



🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

🔹نشانی ارتباط با کانال:
🆔 @kashowranews
🔴 نقش آموزش در توسعه‌ی انسانی

✍️ #رسول_بداقی

🔸هدف همه‌ی توسعه‌ها انسان و بهبود زیست انسانی است، همه‌ی توسعه‌یافتگی‌ها، وابسته به توسعه‌ی انسانی است. توسعه از یک انفجار بزرگ، یا یک معجزه‌ی بزرگ آغاز نمی‌شود، توسعه، فتح خورشید و سیارات گمشده در کهکشان‌ها نیست، بلکه توسعه از تغییر رفتارهای کوچک تک‌تک انسان‌های یک جامعه، تبدیل به تغییر بزرگ اجتماعی می‌شود... اما توسعه‌ی انسانی برنامه‌ریزی شده و پایدار از آموزش و پرورش، در دوران خردسالی، به کمک بازی‌ها، سرگرمی‌ها و تمرینات گروهی در مدرسه آغاز می‌شود. همه‌ی اینها در سیستم آموزشی (آموزش و پرورش و دانشگاه) به طور هدفمند، علمی، آگاهانه، برنامه‌ریزی شده انجام می‌شود.

🔸اما چرا انسان بی‌قرار است؟ منظور از "بی‌قراری" چیست؟ از بی‌قراری یک کودک در کلاس درس، خانه، خیابان، هنگام بازی، در تنهایی، یا در میان جمع گرفته تا تلاش و کوشش همه‌جانبه‌ی یک سیاستمدار برای رسیدن به قدرت، و استفاده‌ی او از هر وسیله‌ی اخلاقی یا غیراخلاقی، قانونی یا خلاف قانون، عرفی یا خلاف عرف، از تلاش یک حاکم برای ماندن در قدرت تحت هر شرایطی، به هر وسیله‌ای... بی‌قراری ریشه در مغز، ذهن و روان انسان بویژه در کمبودها، ناکامی‌ها، سرکوب‌ها، انرژی‌های منفی، جاه‌طلبی‌ها، درک نادرست انسانیت و ایدئولوژی، انرژی‌های بالا اما هدایت نشده دارد. انسانی که توانایی‌هایش بروز نیافته و کارآمد نشده است، آنها را به‌صورت بی‌قراری به نمایش می‌گذارد. بی‌قراری گاه خود را در تحرکات بدنی و فیزیکی‌ به نمایش می‌گذارد، و گاه هیچ نشانه‌ی بیرونی (فیزیکی) ندارد. گاه در سخن گفتن و حرکات ساده‌ی روزمره دیده می‌شود...

🔸... آنچه در انسان جنب و جوش و بی‌قراری می‌آفریند، انرژی یا همان نیروی هوش، ذهن و بدن اوست. که اگر این نیرو، کنترل، شناسایی، هدایت و هدفمند شود، سودمند خواهد شد وگرنه انرژی او سرگردان بی‌هدف، گمراه، سازمان‌نایافته، به خودش و جامعه‌ی انسانی زیان خواهد رساند. انرژی و نیروی انسان چگونه مهار، هدایت و سودمند خواهد شد؟ در پاسخ باید گفت انرژی افراد جامعه، بسته به سیستم آموزشی (مدرسه و دانشگاه) برنامه‌ریزی‌ها، روش‌ها و اهداف آموزشی سودمند یا زیان‌بار خواهد شد. برنامه‌ریزی‌ها، روش‌ها و اهداف یک سیستم آموزشی در یک جامعه را چه کسی طراحی می‌کند؟ باید گفت اینها بستگی به توانایی‌ها، تخصص‌ها و نوع نگاه حاکمان سیاسی هر کشور دارد. این حاکمان سیاسی هستند، که برنامه‌ریزی‌ها، روش‌ها ابزارها و اهداف آموزشی یک جامعه را طراحی و در قالب یک سیستم آموزشی به مردم جامعه‌ی خود عرضه می‌کنند. حاکمان ابزارهای لازم را برای کنترل، سازماندهی، هدایت، هدفمندی، مهار و استفاده از این انرژی‌های بیکران جامعه را در دست دارند. به راستی این خود مردم هستند که آن ابزارها را در اختیار حاکمان سیاسی می‌گذارند...

🔸برنامه‌ریزی، سازماندهی، هدفمندی آموزشی بایستی صرفا با هدف خوشبختی مردم طراحی و اجرا شود. تعریف خوشبختی چیزی جز رفاه دنیوی مردم نیست، و خوشبختی و سعادف اخروی مردم را ففط خودشان طراحی می‌کنند. اما افسوس که در سیستم‌های حکومت دیکتاتوری هدف حاکمان، سازماندهی و هدایت انرژی مردم جامعه فقط در راستای استحکام پایه‌های دیکتاتورها برای حفظ شرایط موجود و ادامه‌ی دیکتاتوری طراحی می‌شود. دیکتاتورها برنامه‌ریزی درسی، آموزش و کتب‌درسی را در راستای اهداف خود تدوین می‌کنند، معلم‌ها و مدیران سطوح متوسط، پایین و بالا را در راستای اهداف خود تربیت و گزینش می‌کنند. از دانش‌آموزان سرباز یا نیروی متخصص فرمانبردار، سر به زیر، و طوطی‌صفت می‌سازند تا از هوش‌انتقادی هیچ‌گونه بهره‌ای نبرده باشند، مبادا پایه‌های استبداد را به خطر بیندازند.

📎متن کامل این یادداشت را در لینک زیر بخوانید:
https://bit.ly/4dL2hZL
🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
🔴آقای رئیس‌جمهور، وضعیت فعلی آموزش و پرورش نتیجه سیاست‌ها و رویکردهای حاکم بر این نهاد عریض و طویل است.

صلاح آزادی؛ انجمن صنفی فرهنگیان کوردستان_مریوان

اخیرا آقای پزشکیان از وضعیت آموزش و پرورش انتقاد کرده و ابراز داشته که قابل‌قبول نیست کسی که در کشور پول ندارد نباید در مدرسه‌ایی خوب آموزش ببیند.

جناب رئیس جمهور،

سالهاست که فعالین صنفی و کنش‌گران عرصه تعلیم و تربیت در تشکل‌های صنفی، نابرابری آموزشی و کالایی‌شدن آموزش را فریاد می‌زنند؛ اما دولت‌مردان صدای دغدغه‌مندان و متولیان اصلی نظام آموزش و پرورش را نشنیده گرفتند و به جای تعامل سازنده با منتقدان وضع موجود که خیرخواه آموزش و پرورش کودکان هستند و هدفی جز تعالی و پیشرفت آموزش و پرورش و حفظ شان و منزلت ساحت تعلیم و تربیت ندارند، متاسفانه با اتهام‌های واهی روانه زندان‌ها کرده‌اند.

جناب رئیس‌جمهور، باوجود کالایی‌شدن آموزش، تبعیض آموزشی، ایجاد مدارس‌خصوصی، غیرانتفاعی و رشد قارچ‌گونه‌ی مدارس غیردولتی با عناوین مختلف که غالبا توسط مسئولین و مقامات نزدیک با حلقه قدرت تاسیس شده‌اند. همچنین عدم اراده‌ای جدی در ساختار حاکمیت و بی‌تفاوتی دولت‌مردان نسبت به مهمترین نهاد آموزش کشور از مرحله‌ی تهدید عبور کرده و باید منتظر بحران‌های جبران‌ناپذیر باشیم.

معلمان مطالبه‌گری که مطالبه‌ی آنها آموزش رایگان و با کیفیت برای همه‌ی کودکان می‌باشد، چرا باید از کار اخراج شوند؟ یا با احکام واهی به تحمل حبس محکوم گردند؟!

فعالین صنفی سالهاست برای احیای اصول مندرج در قانون‌اساسی از جمله اصل ۳۰ قانون اساسی در تشکل‌های مستقل صنفی فعالیت می‌نمایند.

عدم تخصیص بودجه کافی برای تنها نهاد رسمی تعلیم و تربیت، تبعات جبران‌ناپذیری را بدنبال دارد که پرداختن به آن در این مقال نمی‌گنجد. کم نیستند کودکانی که صرفا به جهت عدم تامین مالی ناتوان از پرداخت هزینه‌های تحصیلی در مدارس دولتی به ترک‌تحصیل اجباری تن داده‌اند. افزایش آمار کودکان بازمانده از تحصیل در سال‌های اخیر بسیار نگران‌کننده است و درتضاد با اصل ۳۰ قانون اساسی مبنی بر آموزش رایگان و باکیفیت برای همه کودکان می‌باشد. با نگاهی به نتایج قبول‌شدگان کنکور متاسفانه گسترش تبعیض‌آموزشی در کشور بیشتر نمایان می‌شود. بیشترین پذیرفته‌شدگان رتبه‌های برتر از مدارس غیردولتی می‌باشند و درصدی اندک سهم مدارس عادی در میان قبول‌شدگان دیده می‌شود.

توسعه و پیشرفت هر کشوری در تمام ابعاد فرهنگی، اجتماعی گ، اقتصادی، سیاسی و ...ریشه در آموزش و پرورشی مدرن دارد که با فراهم نمودن بسترهای لازم جهت تربیت و پرورش کودکان، نوجوانان و شهروندانی مسولیت‌پذیر، اخلاق‌مدار، کاردان و شایسته جهت قبول مسولیت‌های فردی و اجتماعی در آینده فراهم سازد. تا نگاه حاکمیت به این دستگاه عریض و طویل تغییر نکند امیدی به روی آب آمدن کشتی به گل نشسته آموزش و پرورش غیرممکن خواهد بود.

بعنوان معلمی که سالها از نزدیک مسایل حوزه آموزش و پرورش را دنبال کرده‌ام عمیقا باور دارم تا زمانی که آموزش و پرورش در اولویت سیاست‌گذاری‌های حاکمیت و دولت‌مردان قرار نگیرد، امید به بهبود وضع موجود کان لم یکن تلقی می‌گردد.

با این امید که اراده‌ای قوی در دولت شما برای این مهم وجود داشته باشد تا منزلت و جایگاه آموزش و پرورش بیشتر از این بیشتر متزلزل نگردد.


🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
گسترش کارزار #سه‌شنبه‌های_نه_به_اعدام" در آستانه سالگرد اعتراضات ۱۴۰۱؛

با پیوستن زندان اسدآباد اصفهان و زندان بم کرمان کارزار علیه اعدام به ۲۱ زندان گسترش یافت


در آستانه سالگرد قتل زنده‌یاد مهسا «ژینا» امینی، اقلیت حاکم بر کشور با نقض تمام موازین حقوق‌بشری، در یک هفته گذشته باز هم دست به اقداماتی ضدانسانی زده است.

در سه‌شنبه گذشته ششم شهریور و همزمان با اعتصاب غذای صدها زندانی در کارزار "سه‌شنبه‌های نه به اعدام" در زندانهای مختلف کشور، دستگاه قضائی استبداد دینی حاکم بر ایران، در یک اقدام ضدانسانی در شهر سبزوار یک زندانی را در ملاء‌عام اعدام کرد. رفتاری قرون وسطائی که خشم و انزجار جامعه حقوق‌بشری و عموم مردم را درپی داشت.

هم‌زمان و در جاهای دیگری از جغرافیای این سرزمین گرفتار اقلیتی مستبد، دو جنایت دیگر نیز رخ داد، و دو بار دیگر "حق حیات" شهروندان در کمال قساوت از آنان گرفته شد. نخست یک زندانی به نام سیدمحمد میرموسوی، در بازداشتگاهی در شهر لاهیجان، و دوم زندانی دیگری به نام کمیل ابوالحسنی در زندان تنکابن توسط ماموران نیروی انتظامی و ماموران امنیتی زندان زیر شکنجه و به شکلی فجیع به قتل رسیدند.

انجام این دو قتل توسط ماموران حکومتی که بنا بر سابقه کمترین بازخواست و هزینه برای آمران و عاملان آن در پی نخواهد داشت؛ هم‌زمان بود با صدور حکم اعدام برای یک زندانی سیاسی به نام عباس تورنجی در زندان بم استان کرمان؛ عباس تورنجی زندانی سیاسی است که در روندی بسیار مبهم و با نقض حقوق بنیادین وی همچون حق "دادرسی منصفانه" و...به اتهام قتل یک مامور امنیتی پشت درهای بسته یک بی‌دادگاه محکوم به اعدام شده و جانش در خطر است.

بر کسی پوشیده نیست که جامعه ایران در این سالیان با فجایع گوناگونی در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی، سیاسی و... روبه‌رو بوده‌است، و اعتراضات آنها توسط حکومت با سرکوب، زندان و اعدام پاسخ داده شده است. تحولات اخیر گویای آن است که جامعه ایرانی و شهروندان آن به درک روشنی رسیده‌اند که باید در مقابل این حکومت استبداد دینی مقاومت کرد، مقاومتی که نوک ِ پیکان آن در میان زندانیان تبلور یافته‌است، زندانیانی که اکنون با وجود تمام فشارهای دربند، برای سی‌ودومین هفته پیاپی در کارزار‌ "سه‌شنبه‌های نه به اعدام" در اعتصاب غذا به سر می‌برند.

این کارزار در یک هفته گذشته بنابر گزارش منابع موثق در رسانه‌های حقوق بشری با پیوستن شماری از زندانیان زندان اسدآباد اصفهان و زندان بم در استان کرمان، به ۲۱ زندان مختلف در سرتاسر کشور گسترش یافته است؛ و همچنین هفته گذشته شاهد حمایت ۶۸ نهاد و سازمان مدافع حقوق بشر ایرانی و بین‌المللی از آن بوده‌ایم.

بنا بر اطلاع منابع موثق زندانیان کارزار‌ "سه‌شنبه‌های نه به اعدام" در ۲۱ زندان مختلف از جمله زندان اوین (بندزنان،بند۴و۸)، زندان قزلحصار (واحد۳و۴)، زندان مرکزی کرج، زندان تهران بزرگ، زندان خرم‌آباد، زندان نظام شیراز، زندان مشهد، زندان لاکان رشت، زندان قائم‌شهر، زندان تبریز، زندان اردبیل، زندان ارومیه، زندان سلماس، زندان خوی، زندان نقده، زندان سقز، زندان بانه، زندان مریوان، زندان کامیاران، زندان اسدآباد اصفهان و زندان بم، ضمن محکوم کردن صدور و اجرای احکام غیرانسانی اعدام و تاکید بر لغو اعدام و پایان این "وضعیت غیرانسانی" قتل فجیع محمدمیر موسوی و کمیل ابوالحسنی و نقض "حق زندگی" شهروندان ایرانی به اشکال مختلف توسط حکومت را نيز با شدت محکم کرده، و بار دیگر از مردم آزادیخواه ایران و زندانیان دربند می‌خواهند که، برای مقابله با اعدام از کارزار "سه‌شنبه‌های نه به اعدام"حمایت کرده و به آن بپیوندند.

#کارزار_سه‌شنبه‌های_نه به اعدام
سه‌شنبه‌ ۱۳شهریور ۱۴۰۳

پی‌نوشت

۱۲ شهریور ۱۴۰۲, سیزده
نفر از زندانیان سیاسی از زندان اوین در یک فرایند سرکوبگرانه به زندان قزلحصار تبعید شدند. آنها ابتدا به #بند_امن، ویژه زندانیان زیر حکم اعدام، منتقل شدند. دیدن زندانیان که برای اجرای حکم به بند امن منتقل می‌شدند و ظلم و ستمی که به زندانیان محکوم به اعدام و خانواده‌های آنان تحمیل می‌شد این زندانیان سیاسی را بر آن داشت که به اشکال مختلف به احکام ظالمانه اعدام اعتراض کنند. با شروع به اعدام زندانیان کورد و عقیدتی و اعدام فله‌ای زندانیان با اتهام غیرسیاسی، ۱۰ نفر از  این زندانیان با گرایش‌های مختلف را بر آن داشت که در بهمن ۱۴۰۲ #کارزار_سه‌شنبه‌های_نه_به_اعدام را به راه اندازند تبعید آنان یک ساله شد و کارزار آنان به ۲۰ زندان دیگر در سی و دومین هفته گسترش یافت.

تبعید آنان دو روز پیش یک‌ساله شد و آنان که این زندانیان را تبعید می‌کردند قصد خاموش کردن آنها را داشتند هرگز گمان نمی‌کردند که صدای
#نه_به_اعدام آنان اینگونه مرزها را در نوردد و بین‌المللی شود.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra
#خبر
🔴 ۸۵۰ روز از بازداشت دو معلم و فعال سندیکایی فرانسوی در #زندان_اوین گذشت

🔸همزمان با آغاز سال تحصیلی جدید در فرانسه، همکاران #سسیل_کولر در این کشور با انتشار بیانیه‌ای اعلام کردند که ۸٥٠ روز از اسارت سسیل کولر، استاد ادبیات فرانسه و همسرش #ژاک_پاری، استاد بازنشسته ریاضیات، در زندان اوین جمهوری اسلامی می‌گذرد.

🔸در این بیانیه همکاران سسیل کولر نسبت به سرنوشت او شدیداً ابراز یأس و ناامیدی کرده‌ و گفته‌اند که آنان نگرانند که با گذشت زمان اسارت او در سیاه‌چال‌های جمهوری اسلامی به امری عادی بدل شود و مردم به مرور حساسیت خود را نسبت به سرنوشت وی از دست بدهند.

🔸آنان در بیانیه خود همچنین خواستار آزادی فوری سسیل کولر و ژاک پاری و روشن شدن وضعیت اسارت آنان شده‌اند.

🔸این دو #معلم_زندانی و فعال سندیکایی فرانسوی بر پایه اعترافات اجباری به جاسوسی متهم شده‌اند.

📎 بیانیه را در لینک زیر بخوانید:
https://bit.ly/3TcwpEY

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
🔴دادگاه تجدیدنظر بوشهر حکم زندان
#محسن_عمرانی را تایید کرد .

بنا به اطلاعات رسیده به کانون صنفی معلمان استان بوشهر شعبه پنجم دادگاه تجدید نظر بوشهر ضمن رد اعتراض محسن عمرانی نسبت به حکم صادره در دادگاه انقلاب بوشهر ، طبق بند الف ماده ۴۵۵ حکم یکسال حبس تعزیری ایشان را به شش ماه تقلیل داد .
در ضمن ایشان همراه با سه عضو دیگر کانون کمتر از پانزده روز پیش در پرونده دیگری به پرداخت ۹۶۰ میلیون ریال جریمه‌ی نقدی محکوم شده بودند.
در حالی که سه سال از زمان اعتراضات سال ۱۴۰۰ میگذرد همچنان پرونده فعالین صنفی معلمان در جریان است و برای آنها حکم صادر می شود.

کانون صنفی معلمان استان بوشهر ضمن محکوم کردن حکم صادره بر علیه این فعال صنفی عضو کانون، هرگونه اعتراض مسالمت آمیز را حق تمامی شهروندان میداند.

ما معتقدیم جابجایی مهره ها در راس دولتها تغییر خاصی در نگاه امنیتی حاکمیت نسبت به تشکل های صنفی ایجاد نخواهد کرد.

مختومه شدن پرونده ها و آزادی بدون قید و شرط معلمان زندانی خواسته‌ی غیر قابل معامله‌ی ما می باشد.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔 @kashowranews
بازداشت لطف‌الله پرویز  فعال صنفی فرهنگی و زیست‌محیطی گیلان غرب 

در نیمه‌شب ۲۳ مردادماه، ماموران اطلاعات سپاه کرمانشاه با یورش به منزل لطف الله پرویز این معلم گیلانغربی را بازداشت کرده و تمام وسایل ارتباطی ایشان و همسرش را ضبط کرده‌اند. خشونت نیروهای امنیتی در بازداشت این معلم به گونه‌ای بوده‌ که همسر ایشان بیهوش شده است.
اطلاعات سپاه با تهدید خانواده و اطرافیان این فعال صنفی مانع از خبررسانی شده‌اند و با وجود گذشت روزها از بازداشت ایشان خبری از وی در دسترس نمی‌باشد

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
#یادداشت
🔴 تحقیر معلم با مدارس خاص

✍️ رضا داودی

🔸متمایز‌سازی دانش‌آموزان و مدارس یکی از تغییراتی است که آموزش و پرورش ایران در طول دهه‌های گذشته شاهد آن بوده است. تاسیس مدارسی تحت عناوینی همچون تیزهوشان، هیئت امنایی، نمونه دولتی و ... نمایانگر تقسیم‌بندی و تمایز میان دانش‌آموزان و مدارس است.

🔸اگر چه نمی‌توان تفاوت‌ها و توانایی‌های انسانی‌ و به تبع آن، ضرورت چنین مدارسی را انکار نمود ولی ایراداتی نیز به آن وارد است؛ فقدان طرحی علمی و دقیق برای چنین مدارس از سوی مدیران رده‌ بالای آموزش و پرورش چالش مهم این مدارس است.

🔸در نقد این مدارس از زاویه حقوق دانش‌آموز و کیفیت آموزش سخن‌ بسیار گفته شده است. هدف این نوشتار نقد این مدارس از زاویه شان و جایگاه علمی و اخلاقی معلم و تحقیر معلم است. در این نوشتار خواهم کوشید این مسئله را روشن نمایم.

🔸مطابق قانونی که مختص این مدارس است مدیر می‌تواند معلمان مدرسه را به دلخواه خود انتخاب کند و اداره نمی‌تواند دخالتی در امر تصمیم‌گیری مدیر این مدارس داشته باشد.

🔸با نگاهی نقادانه بر عملکرد مدیران این مدارس در طول سال‌های گذشته، پرسش‌های زیادی در نقد اختیار گزینش معلم از سوی مدیران مدارس مطرح می‌گردد.

🔸اگر از نگاه کلان به قضیه بنگریم و عملکرد نهادهای مدرن مثل مدرسه در ایران را در یکصد سال گذشته واکاوی نماییم؛ درمی‌یابیم که نهادهای مدرن در ایران فاقد روح مدرن هستند. قانون‌گرایی و تقدم ضابطه بر رابطه پایه‌ی یک نهاد مدرن و روح زنده‌‌ی آن است. متاسفانه به دلیل استیلای رابطه بر ضابطه، در نهادهای مدرن در ایران از جمله مدرسه، زمینه برای گزینش دلبخواهانه و فاقد ملاک‌های علمی و قانونی معلم‌ توسط مدیران هموار گردیده است. مدیران مدارس خاص که در بالا از آنان یاد شد می‌تواند دوستان و آشنایان خود را با توجه به فرهنگ پاد‌ مدرن تقدم رابطه بر ضابطه در مدارس به کار گیرند، بدون اینکه پاسخگوی گزینش خود باشد.

🔸اگر از جنبه‌ی دیگر به چنین تصمیم‌گیری‌هایی نظر بیافکنیم و روند دمکراتیک‌سازی به عنوان یکی دیگر از پایه‌های نهادهای مدرن و مدرنیسم را مد نظر قرار دهیم؛ معلمان باید، مدیر مدرسه را انتخاب کنند نه برعکس. این گزینش دلبخواهانه و فاقد روح دمکراتیک، زمینه را برای بازتولید و تقویت سیستم استبدادی مدیریتی که یادآور سیستم استبدادی سازمانی تیلوری است فراهم می‌آورد.

🔸تیلور معتقد بود انسان‌ها را می‌توان مثل ربات‌ها هدایت کرد تا مطابق دستور از پیش تعیین شده به شیوه‌ای مشخص رفتار کنند و با این روش بهره‌وری کار را افزایش داد. تیلور وظیفه‌ی اصلی مدیریت را برنامه‌ریزی و پیش‌بینی می‌دانست. این تئوری اگر چه در حوزه‌ی کارخانه‌های صنعتی در ابتدا موفقیت‌هایی داشت ولی نگاه مکانیکی و ربات‌گونه این سیستم به کارگر کارخانه در نهایت باعث شکست این تئوری شد. نکته‌ی پر اهمیت اینجاست که تیلوریسم حتی در حوزه‌ی صنعت شکست خورد. حال اجرای چنین سیستم منسوخی در امر آموزش که با انسان سروکار دارد به چه نتایج فاجعه‌باری ختم خواهد شد؟

🔸تبعات چنین سیستمی برای محیط مدرسه و معلم بسیار خطرناک است. معلمی که در چنین سیستمی کار می‌کند و هر لحظه دلهره‌ی عدم تایید از سوی مدیر مدرسه را دارد نمی‌تواند کارآمد و توانمند باشد. معلم در این سیستم باید مطابق فرامین مدیر مدرسه رفتار کند چون روح دمکراسی و نقادی در این مدارس وجود ندارد و معلم نمی‌تواند با توجه به شرایط خود و دانش‌آموزانی که ماده‌ی خام نیستند و به حکم انسان بودن ویژگی‌های متفاوتی دارند عمل کند. در نتیجه‌ی دلهره‌ی همیشگی معلم و دیکته‌ی برنامه از سوی مدیر به معلم، دانش‌آموز نیز متضرر می‌شود.

🔸در پاسخ به پرسش از معیارهای گزینش معلم توسط مدیر مدرسه، به درصد قبولی بالا توسط معلم به عنوان یکی از شاخص‌های مهم و اصلی اشاره می‌شود. ولی این معیار دو ایراد اساسی دارد:
۱- ملاک یادگیری به زعم کارشناسان و متخصصان آموزشی، نمره نیست. ملاک نمره سالهاست که مورد تردید جدی قرار گرفته و نمی‌تواند شاخص کارآمدی و توانمندی معلم قرار گیرد. 
۲-معلمی که در مدارس عادی تدریس می‌کند، بی‌شک راندمان کمتر و درصد قبولی کمتری دارد.. اگر بر اساس درصد قبولی معلم را ارزیابی کنیم پس حق معلمی که در مدارس عادی تدریس می‌کند ضایع می‌شود بدین ترتیب معیار نمره نمی‌تواند سنجه‌ی مناسب گزینش معلم  قرار گیرد.

🔸اگر چه شاخص درصد قبولی یکی از معیارهای ضعیف گزینش معلم است و ایرادات فراوانی دارد ولی در سطح هنرستان‌ها حتی چنین شاخصی هم وجود ندارد.

📎 متن کامل این یادداشت را در لینک زیر بخوانید:
https://bit.ly/3XvKrnL

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍ارتباط👇
🆔
@kashowranews
🔴 تجمع اعتراضی پرستاران

امروز پرستاران در شهر های مختلف در مقابل استانداری ها و فرمانداری ها دست به تجمع زدند .
عکس ها و فیلم های این تجمع تا کنون از شهرهای اصفهان ، کاشان و قم در شبکه های اجتماعی منتشر شده است .
شعار اصلی این تجمعات که در اعتراض به وضعیت معیشتی کادر درمان و بویژه پرستاران برگزار می شود ،

پرستار داد بزن ، حقت رو فریاد بزن .

#اعتراض_تجمع_حق_مسلم_ماست
#پرستاران

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔 @kashowranews
🔴 دقایقی پیش #مختار_اسدی با قرار وثیقه از بند ۴ زندان اوین به صورت موقت آزاد شد.

مختار اسدی، فعال صنفی و عضو انجمن صنفی معلمان کردستان-سنندج، در تاریخ دوشنبه ۲۹ مرداد پس از مراجعه به پلیس فتا به صورت غیرقانونی بازداشت و روز بعد به تهران و قرنطینه زندان اوین منتقل شد.
وی پس از چند روز به بند چهار زندان اوین منتقل شد. روز یکشنبه ۱۱ شهریور وثیقه بابت اتهامات انتسابی صادر و مراحل آن توسط خانواده صورت گرفت و امروز با قرار وثیقه آزاد شد.

شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران ضمن محکومیت بازداشت این فعال صنفی خواستار مختومه شدن پرونده‌ی وی است و به خانواده آقای اسدی و انجمن صنفی معلمان سنندج تبریک می‌گوید.

در مدتی که مختار اسدی در بند چهار بود هم‌بند و هم‌اتاق آقای #رسول_بداقی بود؛ این چندمین بار است که رسول به خاطر حکم ناعادلانه، همکاران و فعالان را از زندان بدرقه می‌کند. شورای هماهنگی قویآ خواستار آزادی رسول بداقی در آستانه مراسم عروسی دختر وی است و ادامه حبس این فعال صنفی را به شدت محکوم می‌کند.

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra
#بیانیه
🔴 بیانیه‌ #کانون_صنفی_فرهنگیان_گیلان پیرامون بازنشستگی پیش از موعد و احکام انضباطی و برگشت به کار همکاران اخراجی

به نام خداوند جان و خرد

ریاست محترم جمهوری اسلامی ایران
جناب دکتر پزشکیان

درود با آرزوی موفقیت و بهروزی در اداره بهتر امور کشور

🔸بر اساس اصول دوم و سوم قانون اساسی «کرامت و ارزش والای انسان و آزادی توام با مسولیت...» و «آموزش و پرورش و تربیت بدنی رایگان» و «تامین آزادی‌های سیاسی، اجتماعی و مشارکت مردم در تعیین سرنوشت سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی خویش، تامین حقوق همه جانبه افراد، ایجاد امنیت قضایی عادلانه برای همه» از پایه‌های نظام جمهوری اسلامی تعریف شده و از جمله وظایف بنیادین حاکمیت است.

🔸از آنجا که وجود نظم حقوقی پایدار و ساختار اداری کارآمد، شرایط لازم موفقیت در برنامه‌هاست امیدواریم دولت مستقر با رویکرد دقیق و ملی به بی قانونی‌ها و اخلال نظم حقوقی پایان دهد.

🔸بیش از ۳۳۰ معلم در دو سال اخیر به سبب فعالیت‌های صنفی و مدنی اخراج شده‌اند و صدها معلم دیگر، در حالی‌که آموزش و پرورش با کمبود شدید معلم و کلاس مواجه است، حکم بازنشستگی پیش از موعد و احکام انضباطی دیگری دریافت کرده‌اند.

🔸کانون صنفی فرهنگیان گیلان برگشت به کار همکاران اخراجی را گام نخست پایان بخشیدن به بی عدالتی‌ها می‌داند و توقف الیگارشی اداری و آموزشی آ.پ را یکی از اولویت‌های مهم در این حوزه می‌داند.

کانون صنفی فرهنگیان گیلان
۱۴۰۳/۶/۱۶


🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔
@kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔
@kashowranews
کانال شورای هماهنگی تشکل‌های صنفی فرهنگیان ایران
🔴در حبس قبلی هفت ساله اش ، نگذاشتند در مراسم خاکسپاری مادرش شرکت کند و این بار اجازه حضور در مراسم عروسی دخترش را نمی دهند .

📍صدای رسول بداقی باشیم .
#رسول_بداقی
#معلم_زندانی

🔹🔹🔹
شورای هماهنگی تشکلهای صنفی فرهنگیان ایران

🔹نشانی کانال تلگرامی شورا:
🆔 @kashowra

📍اخبار، نظرات و انتقادات خود در حوزه مسایل صنفی و آموزشی را از طریق آی‌دی زیر برای درج در کانال ارسال کنید 👇
🆔 @kashowranews
2024/09/29 11:25:54
Back to Top
HTML Embed Code: