Telegram Web Link
Kargarnews | کارگرنیوز
Photo
#بیانیه_مشترک_تشکل_های_مستقل

سود و سرمایه -  مرگ و سانحه
یک معادلۀ همتراز
انفجار معدن طبس خبری بسیار تکان دهنده در تمام کشور بود. اما برای خانواده کارگران معدن که در سوگ عزیزانشان نشسته اند و نیز همۀ کارگران مزدی، آلام این فاجعه التیام ناپذیر خواهد بود. ۵۲ کارگر در حادثه نشت گاز متان و انفجار معدن به کام مرگ فرو رفتند و عده ای دیگر نیز در این حادثه مرگ را به انتظار نشسته اند. مدیران و سرمایه گذاران شرکت معدنجو و مسئولان محلی می گویند از وقوع حادثه «متاثر» شدند و «مترصد» کشف علت حادثه اند. مقامات عالی کشور نیز با «اندوهی بیکران» از این واقعه تلخ می گویند که «وجدانشان جریحه دار شد» و برای التیام اندوه خانواده ها پیام تسلیت فرستادند، و این بود پایان ماجرا.
از منظر کسانی که از معدن، از ماشین آلات، از ساختمان، از کشتی، از قطار، از هواپیما و هر ابزار تولید، فقط سود ثروت خود را در نظر دارند، این حوادث« مشیتی» است که بندگان «ناصالح» با آن وسایل مورد «آزمایش الهی» قرار می گیرند. این آزمایش ها گاهی با قطع دست و اندام های کارگران، با ماشین و ابزار تولید است، گاهی با سقوط از داربست، گاهی با ریزش ساختمان، گاهی سقوط هواپیما و گاهی هم با گاز متان و انفجار معدن. اما این «مشیت الهی» و «بلای آسمانی» هرگز دامنگیر سرمایه داران و مقامات حاکم نمی شود!
این بخشی از قانون نظامی است که وجدان، شرافت، انسانیت آدم هایش بر محور سرمایه می چرخد. کسانی که کار و  حیاتشان برای افزایش سود و بقای حاکمیت سرمایه به خدمت گرفته می شود تا جان در بدن دارند، آزادند استثمار شوند و این افتخار به آنان اعطا می شود که «ام القراء اسلام» بر گردۀ آنان و تکه پاره های استخوان هایشان بنا گردد. ویژگی جامعۀ مدرن، نظامی است که قانون سرمایه بر آن حاکم است و در ایران لباس اسلامی بر تن دارد! هر چیزی در این نظام با منافع سرمایه داری معنی و مفهوم می یابد. عدم ایمنی، فراوانی حوادث کار، بحران، تورم، تضاد، فساد، فرسودگی، ناکارآمدی و دیگر معلول های نظام سرمایه داری در فرهنگستان طبقه مسلط جامعه مفهوم جدیدی پیدا می کند به نام «ناترازی». این ناترازی ها در جایگاه مختلف از مفاهیم خاصی برخوردار می گردند. در صنایع، و نیروگاه های برق و آب و گاز و بهداشت و ... که از فرسودگی و عدم بازسازی رنج می برند به ناترازی فاجعه بار رسیده است! در بنگاه های مالی و منابع پولی و تخصیص بودجه به نوعی عمل می کند که جیب عاملان آنها را انباشته تر کند. هرجا که نیاز به عمران و نوسازی و ایمن سازی باشد، از سرمایه گذاری سرباز می زنند و ایمنی و آسایش و رفاه اجتماعی را فدای دزدی ها، فساد و رانت خواری های خود می نمایند. بعد نامش را ناترازی بین واقعیت موجود و افزایش مصرف آنها از سوی مردم می گذارند. اما یک طرف همۀ این ناترازی ها همواره سرمایه و سود است که باید به بهای استثمار و رنج دائمی کارگران و به بهای حوادثی که به مرگ، نقص عضو یا معلولیت کارگران منجر می شوند، و در اکثریت عظیم موارد قابل پیش بینی و پیشگیری هستند، «همتراز شود»، یعنی سود آوری سرمایه به هر قیمت تثبیت گردد و به حد اکثر خود برسد: این است منطق سرمایه و این است منطق کارگزاران پلید آن که به شیوه های مختلف می کوشند بر چشمان کارگران و توده های مردم خاک بپاشند و آنها را از دیدن حقایق محروم سازند.
در حادثه نشت گاز و انفجار معدن ذغال سنگ طبس، کارگر معدنکار با بغض و اشک می گفت: «اگر دستگاه های تهویه و اعلام نشت گاز سالم بود و به کار گرفته می شد این حادثه که شبیه قتل و کشتار عمدی کارگران است هرگز اتفاق نمی افتاد.» این واقعیتی از ناترازی موجود در جامعه است که از زبان کارگران بیان می شود. در نظام سرمایه داری ناترازی ها را باید در تضاد میان منافع توده های کارگر و زحمتکش و منافع طبقه سرمایه دار و دارای جامعه دید که از سوی حاکمیت ها و دولت ها اعمال می گردد. آری ناترازی ها را باید از جمله استثمار مطلق کارگران، حوادث کار و اهمیت ندادن به ایمنی کارگران به خاطر کاهش هزینه های تولید و در نتیجه بالابردن سود، تورم و افزایش قیمت ها، فقر و فلاکت توده مردم و بحران های ساخته حاکمیت ها دانست؛ که راه حلی جز رفع ستم و تغییر بنیادی در جامعه و کاهش رنج و التیام غم و درد مردم زحمتکش ندارد.
اما فهم علت اصلی رویدادهای ناگوار جامعۀ سرمایه داری و به طور کلی شناخت علل استثمار و رنج کارگران و دیگر توده های زحمتکش در این نظام، کافی نیست. باید برای تغییر اساسی این وضعیت اقدام کرد و به عمل روی آورد.
⬇️
این اقدام و عمل دگرگون ساز تنها توسط کارگران متحد و توده های متحد به گرد طبقۀ کارگر عملی است و اتحاد واقعی تنها براساس تشکیلات و سازمان مستقل اقتصادی- اجتماعی کارگران یعنی سندیکاهای مستقل کارگری و نیز تشکل مستقل سیاسی کارگران میسر است.
اگر سندیکاهای مستقل کارگری در صنایع و دیگر مراکز تولیدی – از جمله در معادن – وجود می داشت، بی گمان نظارت بر ایمنی و بهداشت و اطمینان  از روندهای کار و تولید، که یکی از وظایف اصلی سندیکاهای مستقل است، برقرار می شد و احتمال وقوع رویدادهای مرگباری مانند انفجار معدن طبس بسیار کاهش می یافت.
از این رو یک وظیفۀ بسیار مهم کارگران، بویژه کارگران معادن و ساختمان و صنایع و غیره، علاوه بر دادخواهی و مطالبۀ جبران بیمه ها و خسارات کارگران و خانواده هایشان و افشای مسئولان مستقیم این فاجعه، باید تلاش برای ایجاد تشکل های مستقل پایدار – هم تشکل های اقتصادی – اجتماعی کارگران مانند سندیدکاها و اتحادیه ها و هم سازمان سیاسی مستقل کارگران باشد.

دوم مهرماه ۱۴۰۳

سندیکای کارگران نیشکر هفت تپه

گروه اتحاد بازنشستگان

کمیته هماهنگی برای کمک به ایجاد تشکل های مستقل کارگری

کارگران بازنشسته خوزستان
ششمین روز اعتراض کارگران پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر

"از تبعیض و بی‌عدالتی خسته‌ایم "

کارگران  شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر برای ششمین روز متوالی دست از کار کشیده و در محوطه محل کارخود تجمع  اعتراضی برگزار کرده‌اند.

سه شنبـــه ۳ مهرماه ۱۴۰۳
#آزادی_برابری_حاکمیت_شورایی
24.9.2024
#کارگرنیوز
@kargarnews1
ششمین روز از اعتراض واعتصاب کارگران پتروشیمی بندر ماهشهر

🔺۳۰۰ نفر کارگر معترض شرکت پایانه‌ها و مخازن پتروشیمی بندر ماهشهر صبح امروز، سه شنبه ۳مهر ۱۴۰۳ برای ششمین روز متوالی دست از کار کشیده و در محوطه محل کار خود تجمع کرده‌اند.
کارگران پیمانکاری این شرکت طی شش روز گذشته در اعتراض به‌ عدم اجرای تبدیل وضعیت و  اجرا نشدن طرح طبقه‌بندی در عین حال‌نداشتن امنیت شغلی دست از کار کشیده‌اند.

سه شنبـــه ۳ مهرماه ۱۴۰۳
#آزادی_برابری_حاکمیت_شورایی
24.9.2024
#کارگرنیوز
@kargarnews1
Forwarded from عکس نگار
همدردی شریفه محمدی از زندان با خانواده کارگران کشته شده در حادثه معدن طبس
اختصاصی- اولین نامه شریفه محمدی پس از صدور حکم اعدام

✍🏼توضیح: شریفه محمدی، فعال مستقل کارگری که در زندان لاکان رشت محبوس است، برای اولین بار پس صدور حکم اعدام، نامه ای نوشته است که در آن ضمن نوشتن پیام هایی برای فرزند و همسر خودش، به مساله مرگ کارگران معدن در طبس پرداخته و با خانواده های آنان اعلام همدردی کرده است.
نامه ی شریفه محمدی از زندان لاکان رشت، از این جهت حائز اهمیت ویژه است که شریفه محمدی تا کنون درباره حکم اعدام خودش پیامی صادر نکرده است اما در واکنش به کشتار کارگران در معدن طبس، جان عزیزش به درد آماده و به آن واکنش نشان داده است. شریفه محمدی در تمام زندگی خود برای حقوق و مطالبات کارگران و زنان تلاش کرده است و اینک پرونده او و حکم ظالمانه اعدام صادر شده علیه او در دیوان عالی کشور در حال بررسی است. متن نامه ی شریفه را عینا در ذیل مطالعه میکنید:

"پاییز دیگری از راه رسید و من همچنان در بند هستم.
مهر فرا رسید اما با بی مهری هایش!

رفیق نازنینم! همراه همیشگیم در روزهای سخت! اول مهر کنارت نیستم تا تولدت را تبریک بگویم؛ دوم مهر کنارت نیستم تا سالروز ازدواجمان را جشن بگیریم.

آیدین عزیزم! پسر نازنینم! ببخشید از اینکه در روز اول مهر و سال تحصیلی جدید در مقطعی بالاتر در کنارت نبودم تا به روال همیشگی، موهای زیبایت را شانه کنم و روانه مدرسه ات نمایم و تو با شیرین زبانی بگویی: ممنون مامان، روز خوبی داشته باشی...

همنوردان نازنینم! در کنارتان نیستم تا همراه و همگام در مسیر درفک زیبا و پرغرور، همصدا بخوانیم:
همراه شو عزیز؛ تنها نمان به درد
کین درد مشترک، هرگز جدا جدا درمان نمی شود..‌
تا گرامی بداریم یاد و خاطره ی معلمان عشق و ایثار را.

عزیزانم! می دانم که این روزها سپری خواهد شد و ما باز هم کنار یکدیگر سرود زندگی سر خواهیم داد. اما بی مهری پاییز و ماه مهر برای ما تمامی ندارد.
ساعت ۱۲ شب است و ساعاتی از خاموشی بند گذشته است و من خواب به چشمانم نمی رود.
بی اختیار گریه می کنم اما نه برای دلتنگی آیدین و‌ نه برای حکمی که دارم و نه برای اینکه در کنار فرزندم نیستم تا او را روانه ی مدرسه جدید نمایم.
چگونه شب را سپری خواهند کرد کودکان و مادران و زنانی که عزیزانشان زیر خروارها خاک مدفون شده اند؟
کودکان چگونه اول مهر روانه مدرسه خواهند شد در حالی که پدرانشان را از دست داده اند؟
امروز خبر مرگ ۵۱ نفر از کارگران معدن در طبس لرزه بر جانم انداخت؛ فاجعه ای دیگر!!
کارگران معدن برای لقمه ای نان، حاضر به انجام سخت‌ترین کارها در بدترین و ناایمن ترین شرایط هستند تا شاید برای زنده ماندن خود و خانواده، مزدی ناچیز دریافت نمایند.
تصور میکنم چشمان منتظر کودکان را که پدرانشان از سر کار برگردند...
آه و افسوس که لبخند و شادی در اولین روز مهر بر لبان زنان و کودکانشان خشکیده شد!
تسلیت از پشت میله های زندان به خانواده های این عزیزان و تسلیت به هم طبقه ای هایم که این روزها شرایط سخت زندگی و معیشت بر دوششان سنگینی می کند!

آیدین عزیزم! پسر نازنینم!
تو هم مهر امسال را با بی مهری آغاز کردی. حتی اگر در کنارت  بودم و بهترین لباسها را برایت تهیه میکردم و به بهترین مدرسه روانه ات می کردم؛ اما شادی واقعی برایم روزی است که هیچ‌ کودکی به خاطر فقر و نداری از شادی و تحصیل و از حق زندگی کردن محروم نباشد و هیچ پدر و مادری با نگرانی که آیا فرزند و یا همسرش بعد از یک روز کاری، زنده از محل کار باز خواهد گشت یا نه، روزش را سپری نکند.
و من آن روز را انتظار می کشم!

شریفه محمدی
بند تشخیص زندان لاکان رشت
"

انتشار: کمپین دفاع از شریفه محمدی

سه شنبـــه ۳ مهرماه ۱۴۰۳
#آزادی_برابری_حاکمیت_شورایی
24.9.2024
#کارگرنیوز
@kargarnews1
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#سمنان

اعتصاب  کارگران معدن طزره در استان سمنان
در اعتراض به نداشتن امنیت


سال گذشته و در روز ۱۲ شهریور ۱۴۰۲، ریزش معدن طزره جان شش معدنچی را گرفته بود.

سه شنبـــه ۳ مهرماه ۱۴۰۳
#آزادی_برابری_حاکمیت_شورایی
24.9.2024
#کارگرنیوز
@kargarnews1
Kargarnews | کارگرنیوز pinned «‍ همدردی شریفه محمدی از زندان با خانواده کارگران کشته شده در حادثه معدن طبس اختصاصی- اولین نامه شریفه محمدی پس از صدور حکم اعدام ✍🏼توضیح: شریفه محمدی، فعال مستقل کارگری که در زندان لاکان رشت محبوس است، برای اولین بار پس صدور حکم اعدام، نامه ای نوشته است که…»
اخبار تازه امروز 📣
4_7_1403 🗒
تاریخ هجری شمسی                                 
💠  چهارشنبـــه 💠
25_9_2024 🗓
تاریخ میلادی
                                       
🔴کانال تلگرامی #کارگرنیوز
https://www.tg-me.com/kargarnews1

📧 ایمیل کارگرنیوز:
[email protected]

🔸آدرس: وبلاگ کارگرنیوز:
www.karegarnews.blogspot.com

🔹آدرس پیج فیسبوک کارگرنیوز:
https://www.facebook.com/KaregarNews/

🔹آدرس کانال یوتیوب YouTube کارگرنیوز:
https://youtube.com/channel/UC2CXO44zmGwwUGDjfJ48viw
(Kargar News)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
پیام ریحانه انصاری نژاد، ناهید خداجو و نسرین خضر جوادی از بند زنان زندان اوین پیرامون فاجعه معدن معدنجو

فاجعه ای دیگر برای کارگران معدن طبس و قربانی شدن بیش از ۵۰ نفر از کارگران  بدلیل ایمن نبودن محیط کار، کارگران را هم چون همیشه به قتلگاه فرستاد و خانوده های بسیاری را از داشتن عزیزانشان محروم کرد.

ما فعالین کارگری که برای پیگیری مطالبات خود و دیگر کارگران در زندان بسر میبریم تاثر و تالم خود را از این مصیبت وارده اعلام میداریم و به خانواده های این عزیزان و طبقه کارگر ایران تسلیت میگویم.

فعالین کارگری
ریحانه انصاری
نسرین خضری جوادی
ناهید خداجو
بند زنان اوین ۴ شهریور ۱۴۰۴

چهارشنبـــه ۴ مهرماه ۱۴۰۳
#آزادی_برابری_حاکمیت_شورایی
25.9.2024
#کارگرنیوز
@kargarnews1
بلاتکلیفی #توماج_صالحی‌ در پی سیصد روز بازداشت غیرقانونی

حساب کاربری توماج صالحی با انتشار مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس درباره بلاتکلیفی این هنرمند آزادیخواه با گذشت حدود سیصد روز از بازداشت غیرقانونی او نوشت؛

همانطور که پیشتر گفته شد، توماج صالحی در طی یک پروسه کاملاً غیرقانونی در تاریخ سوم دی‌ ماه ۱۴۰۲ در یک دادگاه فرمایشی به یک سال حبس محکوم شد.

موارد نقض قانون در این پروسه عبارتند از:

- عدم اطلاع وکلا و توماج صالحی از زمان برگزاری دادگاه، با وجود اعلام وکالت و ثبت در پرونده، که در نتیجه دادگاه بدون حضور وکیل او برگزار شد.

- در حالی که باید حداقل مدت زمان حبس یعنی سه ماه صادر میشد، اما حداکثر یعنی یک سال حبس بدون هیچگونه مستندات و به طور کاملاً غیرقانونی صادر شد.

براساس همین قوانین نیم‌بند اکنون که این پرونده در پروسه بررسی مجدد قرار دارد توماج صالحی باید با قرار وثیقه آزاد شود، اما کارشکنی و دخالت نیروهای امنیتی مانع آزادی وی می‌شود.

چهارشنبـــه ۴ مهرماه ۱۴۰۳
#آزادی_برابری_حاکمیت_شورایی
25.9.2024
#کارگرنیوز
@kargarnews1
دیواندره؛ آزادی سه شهروند با تودیع وثیقه

نوید شریفی، پدرام محمودی و مظفر دارایی سه شهروند اهل شهر دیواندره با توديع قرار وثیقه از زندان آزاد شدند.

به گزارش کارگرنیوز روز سه‌شنبه سوم مهرماه ۱۴۰۳، نوید شریفی اهل روستای "کانی‌سفید" از توابع بخش کرفتو دیواندره، پدرام محمودی و مظفر دارایی هر دو اهل شهر دیواندره از زندان آزاد شدند. بر اساس این گزارش آزادی اين شهروندان با تودیع قرار وثیقه یک میلیارد تومانی برای هر کدام از زندان آزاد شده‌اند.

روز یک‌شنبه هجدهم شهریورماه ۱۴۰۳، نوید شریفی و مظفر دارایی دو شهروند اهل دیواندره توسط نیروهای امنیتی این شهر بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بودند. شامگاه جمعه بیست و سوم شهریورماه نیز پدرام محمودی توسط نیروهای امنیتی دیواندره بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده بود.

نیروهای امنیتی بدون ارائه حکم قضایی اقدام به بازداشت این شهروندان کرده بودند.

تا زمان تنظیم این گزارش از دلایل بازداشت و اتهامات مطروحه علیه این شهروندان اطلاعی در دسترس نمی‌باشد.

چهارشنبـــه ۴ مهرماه ۱۴۰۳
#آزادی_برابری_حاکمیت_شورایی
25.9.2024
#کارگرنیوز
@kargarnews1
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/09/26 22:44:45
Back to Top
HTML Embed Code: