Telegram Web Link
Forwarded from عکس نگار
رشت؛ اعزام زهرا دادرس از زندان لاکان به مرخصی

زهرا دادرس، فعال حقوق زنان از زندان لاکان رشت به مرخصی اعزام شد.

به گزارش کارگرنیوز روز چهارشنبه هفتم شهریورماه ۱۴۰۳، زهرا دادرس برای انجام کارهای درمانی از زندان لاکان رشت به مرخصی آمده است.
زهرا دادرس، فعال حقوق زنان در مردادماه ۱۴۰۲، توسط نیروهای امنیتی بازداشت و در مهرماه همان سال با تودیع وثیقه از زندان لاکان رشت آزاد شد.
در تاریخ دهم اسفندماه ۱۴۰۲، جلسه دادگاه رسیدگی به اتهامات وی در پرونده‌ای مشترک با ده تن دیگر در شعبه سوم دادگاه انقلاب رشت به ریاست قاضی "مهدی راسخی" برگزار شده بود. حکم بدوی آن‌ها توسط شعبه مذکور اوایل فرودین‌ماه سال ۱۴۰۳، به آنها ابلاغ شد.
حکم آن‌ها در تاریخ هشتم خردادماه سال جاری توسط شعبه یازده دادگاه تجدیدنظر استان گیلان به ریاست قاضی محمدصادق ایران عقیده تایید شد.
بر اساس حکم صادره، زهرا دادرس از بابت اتهامات "عضویت در گروه و اجتماع و تبانی با هدف برهم زدن امنیت ملی" به شش سال و یک ماه و هفده روز حبس محکوم شده است.

زهرا دادرس روز چهارشنبه بیستم تیرماه ۱۴۰۳، پس از حضور در شعبه اجرای احکام کیفری بازداشت و به زندان لاکان رشت منتقل شد.

پنجشنبـــه ۸ شهریورماه ۱۴۰۳
#آزادی_برابری_حاکمیت_شورایی
29.8.2024
#کارگرنیوز
@kargarnews1
Kargarnews | کارگرنیوز
Photo
ارتقای سطح مبارزات کارگران معترض و اعتصابی

ایران کانون پرفروغ اعتصابات و اعتراضات کارگری است، که در این‌جا تنها به اعتراضات و اعتصابات نفتگران در بخش صنعتی و پرستاران در بخش خدماتی در روزهای اخیر اشاراتی می‌شود.

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت در روز چهارشنبه هفتم شهریورماه از گردهمایی اعتراضی کارگران رسمی شرکت بهره‌برداری نفت و گاز آغاجاری خبر داد. این تجمع به دنبال اعتراضات سکوهای دیگر در روز سه‌شنبه سازمان داده شد.

شورای سازماندهی اعتراضات (ارکان ثالث) در روز سه‌شنبه ششم شهریورماه از تداوم مبارزات نفتگران رسمی، پیمانی و ارکان ثالث خبر داد. این شورا نوشت که اعتراضات کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکت‌های پیمان‌کاری نظیر اعتراضات کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکت‌های پیمان‌کاری مجتمع گاز پارس‌جنوبی به خوبی سازماندهی شده و هدف این دور از اعتصابات، گردهمایی‌ها و اعتراضات توقف تولید است. کارگران رسماً اعلام کردند که هیچ تعهدی به تولید ندارند. در ادامه نوشته آمده بود. «در پاسخ به زورگویی‌های مدیران و حراست در اخراج همکارانمان این بدیهی‌ترین شکل اعتراضات کارگری است که ما در پیش گرفته‌ایم!

هرچند کماکان در بعضی از پالایشگاه‌ها، آن هم به دلیل مماشات عوامل دولت ساخته و همدست مدیران، برخی کارهای فوری انجام می‌شود، اما واقعیت این است که ما کارگران عملیاتی دست از کار کشیده‌ایم و از شرایط پذیرش تحمیل کار گذر کرده‌ایم».

این شورا از تاکتیک‌های جدید اتخاذ شده توسط نفتگران نظیر نوشتن شعار در سطحی وسیع بر دیوارها و ستون‌های صنعتی پالایشگاه‌ها گزارش کرد. شعارها علیه همه کسانی نوشته شده که مسبب استثمار، رنج و بی‌حقوقی کارگران و همه معترضان و توده مردم تحت‌ستم هستند.

شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی در ششم شهریورماه از گردهمایی کارگران رسمی شاغل در پالایشگاه هفتم، هشتم و نهم مجتمع گاز پارس جنوبی. ، کارگران شاغل در شرکت نفت و گاز پارس کنگان (سایت۲)،  کارگران سکوی نصر سیری و شرکت نفت و گازپارس در سکوهای۴۰ گانه‌ شرکت نفت فلات قاره ایران، سکوی-نوروز، کارکنان نفت و گاز پارس سکوی اس. پی. کیو ۱. کارگران رسمی در شهرک‌های مسکونی جمِ بوشهر به همراه خانواده‌هایشان راه‌پیمایی کردند. آن‌ها اعتراض‌کنان شعار دادند: «نفت و گاز تولید میشه، حقوق ما کم میشه.» آن‌ها به گذاشتن سقف حقوق هفتاد میلیونی و کاهش دستمزدهایشان اعتراض کردند. کارگران با توجه به افزایش هر روزه نرخ تورم خواهان افزایش سطح حقوق‌ها به بالای صد میلیون هستند.

شورای سازماندهی نوشت که اعتراضات روز سه‌شنبه کارگران منطقه ویژه اقتصادی، کارگران رسمی نفت و گاز و پارس‌جنوبی در عسلویه و کنگان همزمان شد با اعتصابات و تجمع‌های اعتراضی پرستاران بیمارستان کنگان و چندین شهر دیگر ایران، بهمراه اعتراضات گسترده کارگران واگن‌سازی اراک و معلمان و بازنشستگان سراسر ایران. این مبارزات کاملاً متشکل بوده و توسط شورای سازماندهی کارگران پیمانی نفت، ارکان ثالث، شورای سازماندهی اعتراضات پرستاران، شورای اعتراضات بازنشستگان و تشکل‌های مستقل فرهنگیان هدایت شدند.

مطالبات فوری کارگران ارکان ثالث و پشتیبانی شرکت‌های پیمان‌کاری مجتمع گاز پارس‌جنوبی و کارگران پیمانی به صورت زیر فرمولبندی شده:
«حذف کامل شرکت‌های پیمان‌کاری.حق ایجاد تشکل و تجمع و اعتراض. بازگشت به کار فوری و بی‌قید و شرط کارگران اخراجی، عمل به توافقات قبلی علی‌الخصوص موضوع مرخصی استحقاقی و پرداخت حق کمپ؛ اجرای صحیح طرح طبقه‌بندی مشاغل و نظام پرداخت عادلانه و بدون تبعیض با نیروهای رسمی و قراردادی پیرو توافقات قبلی با وزارت نفت. اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل برای رانندگان غیرمالک خودروهای استیجاری، ساماندهی تردد و ایجاد امنیت شغلی برای آنان. اجرای بدون تبعیض تردد ۱۴ روز کار ۱۴ روز استراحت برای کارکنان اداری و پشتیبانی».

در کنار اعتصابات، گردهمایی‌های اعتراضی و راه پیمایی‌های مبارزاتی کارگران نفت که با سازماهدهی و اتخاذ تاکتیک‌های جدید توام می‌باشد مبارزات سازمان‌یافته پرستاران در چندین شهر ایران، وزیر جدید بهداشت را وادار کرده به مقام والای کادر پزشکی اذعان کرده و به روزنامه‌ها بگوید که بخش اول مطالبات پرستاران به دانشگاه‌های علوم پزشکی پرداخت شده است. اما در کنار این ریاکاری‌ها تهدید به اخراج پرستاران اعتصابی وسیعاً ادامه دارد. حتی یک پرستار در بیمارستان ولی عصر اراک دستگیر شده است. نیروهای انتظامی در مواردی با استفاده از اسپری فلفل سعی در متفرق کردن پرستاران کرده‌اند که با مقاومت معترضان روبرو شده‌اند. پرستاران معترض با توجه به اعمال سرکوبگرانه و نیز پرداختی ناچیز که به عمل آمده مانند بازنشستگان فریاد زده‌اند «فقط کف خیابان بدست میاد حقمان».
Kargarnews | کارگرنیوز
Photo
شعارهای دیگر پرستاران عبارتند از «نترسید، ما همه با هم هستیم»، «یه اختلاس کم بشه حق ما داده می‌شه»، «تنهاترین دسته‌ایم از وعده‌ها خسته‌ایم»، «وعده زیاد شنیدیم، جوابی هم ندیدیم»، «حقمونو نگیریم، شیفتامونو نمی‌ریم». پرستاران اعتصابی تاکنون ۱۵ مطالبه را اعلام کرده‌اند که مهمترین آن‌ها عبارتند: از تغییر در روش اجرای قانون تعرفه‌گذاری پرستاری که هم‌اکنون به شکل بسیار مضحکی در حال اجراست. این قانون بایستی به گونه‌ای تغییر یابد که دریافتی هر پرسنل پرستاری حداقل ۴ برابر دریافتی کنونی باشد. توقف هرگونه تعقیب و برخورد امنیتی با اعتصابیون، منطقی کردن ساعات کار با استخدام پرستاران جدید. توقف اضافه کاری اجباری. اکنون اعتصاب، گردهمایی و اعتراض پرستاران که در یکصد سال گذشته بی‌نظیر می‌باشد در ۲۰ شهر و ۵۰ بیمارستان ادامه داشته و کسب پشتیبانی از آن‌ها در میان تشکل‌های کارگری و مردم حق‌طلب حال گسترش است.

پنجشنبـــه ۸ شهریورماه ۱۴۰۳
#آزادی_برابری_حاکمیت_شورایی
29.8.2024
#کارگرنیوز
@kargarnews1
Kargarnews | کارگرنیوز pinned «ارتقای سطح مبارزات کارگران معترض و اعتصابی ایران کانون پرفروغ اعتصابات و اعتراضات کارگری است، که در این‌جا تنها به اعتراضات و اعتصابات نفتگران در بخش صنعتی و پرستاران در بخش خدماتی در روزهای اخیر اشاراتی می‌شود. شورای سازماندهی اعتراضات کارگران پیمانی نفت…»
اخبار تازه امروز 📣
9_6_1403 🗒
تاریخ هجری شمسی                                 
💠  جمعــه 💠
30_8_2024 🗓
تاریخ میلادی
                                       
🔴کانال تلگرامی #کارگرنیوز
https://www.tg-me.com/kargarnews1

📧 ایمیل کارگرنیوز:
[email protected]

🔸آدرس: وبلاگ کارگرنیوز:
www.karegarnews.blogspot.com

🔹آدرس پیج فیسبوک کارگرنیوز:
https://www.facebook.com/KaregarNews/

🔹آدرس کانال یوتیوب YouTube کارگرنیوز:
https://youtube.com/channel/UC2CXO44zmGwwUGDjfJ48viw
(Kargar News)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️ مردم کارگر و زحمت‌کش در محور تفکر و عملِ فواد؛ سخنی به مناسبت ۴۵مین سالگرد جانباختن کاک فواد مصطفی‌سلطانی

امروز جمعه نهم شهریورماه ۱۴۰۳ سالروز جانباختن رفیق رهبر و بنیان‌گذار کومه‌له کاک فواد مصطفی‌سلطانی است. کاک فواد سال ۱۳۲۷ شمسی در روستای آلمانه، از توابع شهر مریوان متولد شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه خود را در روستای آلمانه و سنندج به پایان رسانید. در سال ۱۳۴۵ وارد دانشگاه صنعتی تهران شد و درجه مهندسی برق را از این دانشگاه کسب نمود. در دوران دانشجویی با ادبیات انقلابی و مارکسیستی آشنا شد و در همین رابطه به فعالیت‌های سیاسی روی آورد. در سال ۱۳۴۸ همراه با جمعی از هم‌فکرانش، تشکیلاتی کمونیستی را بنیان‌گذاری کرد که بعداً کومه‌له نام گرفت. این تشکیلات ابتدا در دانشگاه‌های تهران و تبریز اقدام به عضوگیری نمود و سپاس دایره فعالیت‌های خود را به مراکز کارگری در تهران و تبریز و به شهرها و روستاهای کوردستان، که از نظر بنیانگذاران کومه‌له مناطق استراتژیک محسوب می‌شدند، گسترش داد. این تشکیلات چند بار مورد حمله ساواک شاه قرار گرفت و هر بار تعدادی از کادرها و فعالین آن توسط ساواک شاه بازداشت می‌شدند و مورد شکنجه و آزار قرار می‌گرفتند. در یکی از این حملات پلیسی در سال ۱۳۵۳، بخش اعظم رهبری کومه‌له توسط ساواک دستگیر شدند. کاک فواد از جمله دستگیرشدگان این سال بود.


برای ادامه کلیک کنید:

https://kolbarnews.com/3008202402-2/
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
با نگرش های انحرافی در جنبش چپ از جمله خیانت و تسلیم طلبی حزب توده و نوکری و وابستگی این جریان مرزبندی و مشی چریکی جدا از توده های زحمتکش را مردود و نشان داد که «موتور کوچک توان حرکت موتور بزرگ را ندارد» با دید انتقادی به جنبش مسلحانه سالهای ٤٦،٤٧ کردستان که توسط “کمیته انقلابی حزب دمکرات کردستان ایران” برپا شده بود مینگریست و آن را پشت سر گذاشت.
هنوز بیش از چهار سال از تشکیل کومه له نگذشته بود که دستگیر و روانه زندان و شکنجه گاه مخوف ساواک شاه گردید. زندان برای او عرصه نوینی از نبرد، گاه فردی و گاه دسته جمعی با دشمن بود. در زندان آبدیده شد. در میان یاران با عزت و احترام و بازجو و شکنجەگر از او حساب می بردند. سلولهای انفرادی و جمعی و تاریکخانه های زیادی را تجربه کرد و عذاب جسمی و روحی فراوانی تحمل نمود،اما تسلیم دشمن نشد و نهایتاً اعتصاب غذای ۱۴ روزه زندانیان سیاسی زندان سنندج را رهبری و به پیروزی رساند. سازماندهی و پیروزی این حرکت، توان غیر قابل انکار او را در رهبری حرکت جمعی به دوست و دشمن نشان داد و مغز مبتکرش حرکتهای تودەای عظیم بعد از قیام ٥٧ را در تاریخ جنبش انقلابی کردستان برای اولین بار به اسم او و تشکيلاتى که او رهبرش بود،ثبت نمود.
در قیام ٥٧ و سازماندهی آن، بە ویژه در مناطق جنوب کردستان،همراه یارانش شرکت فعال و سازمانده داشت. اما قیامی که همه اقشار و طبقات اجتماعی در راه تامین منافع خود به حرکت و جنب و جوش درآورده بود، با فاصله گرفتن از ٢٢ بهمن روز پیروزی آن،تضاد منافع واقعی، روز به روز بیشتر صف به هم فشرده قیام کنندگان را از هم جدا میکرد. ضد انقلاب اسلامی میرفت تا هرچه زودتر دست آوردهای قیام را بازپس گیرد و آنچه را که رژیم شاه در به سرآنجام رساندن آن ناکام مانده بود،یعنی سرکوب قیام کنندگان و بازگشت ایران به جزیره آرامش سرمایه را بر جامعه ایران حاکم کند. کاک فواد و یارانش با تشخیص این واقعیت و بدون توهم به رژیم اسلامی به استقبال شرایط جدید رفتند.
کاک فواد برای مقابله با تشکیلات سازمانیافته حکومتی چیزی جز سازماندهی توده ای در اختیار نداشت. او به درست دریافته بود که برای این امر خطیر تنها سازماندهی حزبی کافی نیست، بلکه به سازماندهی توده ای در ابعاد میلیونی نیاز هست.به همت و ابتکار کاک فواد و فداکاری بی دریغ یارانش، نهادهای انقلابی و توده ای از جمله “جمعیتهای دمکراتیک” و “اتحادیه های دهقانی” در همه شهرهای کردستان ایجاد شدند. نهادهای مدافع حقوق کارگران و زنان نیز در بسیاری از مناطق شکل گرفتند. ستمگران که علیه ستمدیدگان دندان تیزکرده، مسلح شده و ارگانهای ضدمردمی از قبیل “شورای عشایری” ایجاد کرده و علیه جان و زندگی زحمتکشان مدام در حال دسیسه و توطئه بودند، بلافاصله در برابر آنان به سازماندهی زحمتکشان و مسلح نمودن آنان پرداخت و کومه له را نیز در پیشاپیش آنان مسلح کرد و از دست آوردهای قیام مردم انقلابى کردستان ، مسلحانه دفاع نمود. فواد مظهر اراده انقلابی و سازماندهی توده ای بود.
در اولین بهار آزادی بعد از سرنگونی حکومت شاه ، که به بهار خونین سنندج معروف شد و حاکمان تازه به قدرت رسیده اسلامی مردم مقاوم و مبارز این شهر را به خاک و خون کشیدند،کاک فواد و یارانش نقش اساسی در سازماندهی مقاومت مردم و هدایت نبرد علیه جمهوری اسلامی در این شهر برعهده گرفتند.این اولین زورآزمایی رژیم اسلامی و مردم کردستان بود.هنگام مذاکره با هیئت رسمی جمهوری اسلامی که همه چهره های تاثیرگذار آن به جز خمینی شرکت داشتند و شورای شهر سنندج و نمایندگان برخی از سازمانها و احزاب طرف مذاکره آنان بودند، رفیق صدیق کمانگر، مبلغ و سازمانده برجسته، زبان برا و کوبنده انقلاب و شورای شهر سنندج، شد.
مضحکه اولین “انتخابات” جمهوری اسلامی که با رای گیری جمهوری اسلامی ” اره یا نه ” در ١٢ فروردین ٥٨ معماری شده و در آن جعبه جادویی، اژدهای هفت سر حکومت ترور و شکنجه را بعنوان حکومت “مستضعفین” جار زدند و به مردم ایران قالب کردند، کاک فواد و یارانش بدون توهم در مقابل آن حقه بازی و کاهبرداری اسلامی ایستادند و آنرا افشا و مردم کردستان، یک صدا آن نمایش مضحک را تحریم و رسوا کردند. حرکتی که سنگ بنای اتحاد و مبارزات دسته جمعی آینده شد و اکنون هم بعنوان یکی از برگه های زرین جنبش انقلابی کردستان از آن یاد میشود.
در جریان مذاکرات سنندج و مهاباد با هیئت های مذاکره کننده رژیم شرکت داشت. نقش کاک فواد بسیار برجسته و مورد اذعان دوست و دشمن قرار گرفت و مخالفینش نیز چه آنزمان و چه اکنون هم، به فرهیختگی و شم و توان رهبری فواد اعتراف میکنند. رهبران جمهوری اسلامی نیز در این مذاکرات و در جریان رهبری کوچ تاریخی مردم مریوان و گفتگوهای رودررو بیشتر او را شناختند و از ایشان وحشت داشتند.
کاک فواد که از نیات ضد انسانی رهبر و سران جمهوری اسلامی در سرکوب خونین دست آوردهای قیام ٥٧ تردید نداشت،در صدد سازماندهی نبرد توده ای، از جمله مقاومت مسلحانه همگام و با اتکا به نیروی مردمی بود. سنگ بنای این نیرو را در سازماندهی نیروی مسلح پیشمرگ کومەله دید و بی درنگ به ایجاد آن همت گماشت و اولین آموزشگاه نیروی پیشمرگ کومەله را در روستای “گۆرەمەر“ناحیه سردشت سازمان داد. در برابر نگرشات و توهمات تسلیم طلبانه تسلیم نشد و بر ضرورت مقاومت مسلحانه از دست آوردهای قیام در برابر ضدانقلاب اسلامی تاکید نمود. تاریخ حقانیت او را در ٤۵سال گذشته به درستی نشان داد.
کاک فواد در کوچ تاریخی مردم مریوان که شهری را در برابر زورگویی و قلدری پاسداران اسلامی بسیج و به بیرون شهر هدایت و رهبری کرد. در جریان مذاکره با نمایندگان حکومت اسلامی ،ضمن دفاع قاطعانه از خواست و مطالبات مردم ناراضی، گزارش کارکرد روزانه کمیته را به اطلاع مردم میرساند و با این اقدام ضمن تقویت روحیه اتحاد و همکاری، توده های مردم را به سنت دخالت از پایین در آمور سیاسی و اجتماعی ترغیب،تشویق و آموزش میداد. از آنها نظرخواهی میکرد و نهایتآ ایدهای پیشرو و انقلابی را برمیگزید و عملی میکرد.با این روش و ابتکار نوین، مردم ستمدید و مبارز را برای نبردهای اجتماعی بزرگ آماده میکرد. همچون رهبری تیز بین که توان و ظرفیت و میزان آمادگی مردم برای ادامه مبارزه و حصول پیروزی را در دست داشت،هنگامیکه متوجە ظاهرشدن روحیه خستگی در صفوف مردم کوچ کرده شهرمریوان از ادامه مبارزه در شکل کوچ شد ، بدون اراده گرایی ،به چگونگی به موفقیت رساندن آن مبارزه اندیشید و با جمعبندی از دست آوردهای بدست آمده و حرکتی که اثرات و ابعاد آن نه تنها بر مردم شهر مریوان و حتی کردستان محدود نماند، بلکه جنبش طبقاتی سراسری را در نبرد علیه دیکتاتوری تازه به قدرت رسیده را آموزش داد و تقویت نمود، مردم را به خانه و کاشانه و محل کار و زندگی خود سربلند و غرورآفرین رهنمون شد. کاک فواد تنها تعلیم دهنده نبود، بلکه تعلیم بیننده هم بود. او معلم تبدیل ناامیدی به امید و پیروزی بود.
در جریان فرمان جهاد خمینی در٢٦مرداد ٥٨ و آغاز یورش به کردستان در ٢٨مرداد که لیبرالهای ریز و درشت به حمایت از آن برخواستند، فواد در راس کومەله، فرمان مقاومت تودە ای با همه امکانات موجود را صادر کرد و در بیانیه ای تحت عنوان “خلق کرد در بوته آزمایش” در رآس مقاومتی قرار گرفت که بعد از سه ماه شکست جلاد جماران با نوشیدن اولین “جام زهر” از مقاومت و استقامت مردم مبارز کردستان در ٢٦ آبان ٥٨ و اعلام تسلیم و مذاکره به نتیجه رسید. اما دریغا دیگر کاک فواد که لقب «چگوارا» ی کردستان و ایران را گرفته بود ، در قید حیات نبود تا در آن مرحله حساس «مذاکره» جنبش مقاومت مردم کردستان را به جلو هدایت و رهنمون شود.
به شهادت تاریخ میتوان اذعان کرد در مدت کوتاه زندگی کاک فواد از زمان آزادی از زندان تا روز جانباختنش ،هیچ رویداد مهم سیاسی ،اجتماعی و مبارزاتی در کردستان نیست که مهر و تآثیر رهبری داهیانه فواد بر آن حک نشده باشد. کاک فواد در شرایطی کومەله،جنبش کارگری و کمونیستی ایران و جنبش انقلابی کردستان را تنها گذاشت که از هر زمانی بیشتر به او ، به خلاقیت و توان و استعدادش نیاز بود.
اما باید اذعان کرد که فواد افسانه نبود، ، زندگی فواد راز و رمزآمیزی نداشت، بلکه ساده و خاکی و انقلابی بود. او انسان واقعی، انسانی کمال یافته، فردی در خود رها شده و آگاه به وجود هستی خود بود. از دام ناخودآگاه جهان و هستی وارونه رها شده بود. دوران آگاهی کاذب را پشت سر نهاده و به آگاهی علمی از دنیای پیرامونی خود دست یافته بود. فواد مفسر جهان نبود، بلکه معلم تغییر آن بود. به هر کجا که پا می گذاشت، به هر حرکتی که فکر می کرد، انسان محور حرکت او بود. انسان در نگرش او چیزی جز حرکت برای تغییر در خدمت انسان نبود. در فواد نظریه و پراتیک کاملاً و آگاهانه باهم انطباق پیدا می کردند. از نظر او انسان در درون طبقه می تواند جامعه و تاریخ را بسازد.
به همین منظور کل انرژی و توان خود را معطوف سازماندهی و حرکت انسان برای تغییر جامعه و ساختن تاریخ نوین، تاریخی متضاد با آنچه در گذشته وجود داشت، صرف کرد. او طرفدار انسانی بود که بتواند سرنوشت و تاریخ خود را بسازد، این کار از نظر رفیق فواد فردی نبود، بلکه جمعی و طبقاتی بود.در پراتیک کوتاه مدت خود، بویژه بعد از آزادی از زندان ،در ٦مهر ٥٧ تا روز جانباختنش،٩ شهریور ٥٨، یعنی در مدت ١١ ماه آنرا به خوبی و روشنی پراتیک کرد .

بی شک طبقه کارگر،نسل نو و امیدوار به زندگی و آینده، کاک فواد و آرمانهای کمونیستی و انسانی او، برای تغییر را بهتر و بیشتر درک و پراتیک خواهد کرد. در برابر تفسیرات ناسیونالیستی و لیبرالی نان به نرخ روز خورها، باید کاک فواد ، آرمانها و پراتیک طبقاتی و سوسیالیستی او را آنچنان که بود ، نه آنچنانکه کسانی مطابق مصالح حقیر فردی و امروزی خود میخواهند ، معرفی و شناساند.
اکنون و در ۴۵ همین سالگرد جانباختن این گنجینه ارزشمند و وزین از انقلابیگری، پاکی، صداقت و فداکاری در راه رهایی طبقه کارگر و بشریت ستمدیده، یاد او را نه با پرستش و تعظیم مذهبی و خرافی، نه با ریاکاری و سواستفاده از نامش و خاک کردن آرمانهایش ، بلکه با بکار گیری همه ویژگیهای برجسته انقلابی و انسانی اش، پاس و گرامی می داریم.



برای مشاهده عکسهای بیشتر و نوشته کُردی روی لینک زیر کلیک کنید:
︎بۆ خۆێندنەوەی نووسراوە کوردیەکە، کلیک کەن لە سەر لینکەکەی ژێرەوە:

کارگر نیوز ☆ Workers news


جمعـــه ۹ شهریورماه ۱۴۰۳
#آزادی_برابری_حاکمیت_شورایی
30.8.2024
#کارگرنیوز
@kargarnews1
اخبار تازه امروز 📣
10_6_1403 🗒
تاریخ هجری شمسی                                 
💠  شنبــه 💠
31_8_2024 🗓
تاریخ میلادی
                                       
🔴کانال تلگرامی #کارگرنیوز
https://www.tg-me.com/kargarnews1

📧 ایمیل کارگرنیوز:
[email protected]

🔸آدرس: وبلاگ کارگرنیوز:
www.karegarnews.blogspot.com

🔹آدرس پیج فیسبوک کارگرنیوز:
https://www.facebook.com/KaregarNews/

🔹آدرس کانال یوتیوب YouTube کارگرنیوز:
https://youtube.com/channel/UC2CXO44zmGwwUGDjfJ48viw
(Kargar News)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
درگذشت " فریدن زمانی" فعال کارگری و فعال مدنی در سنندج

🔺بر اساس گزارش دریافتی ، روز ۲۹ مرداد ماه ، " فریدون زمانی " فعال کارگری و فعال مدنی در شهر سنندج در سن ۵۸ سالگی بعلت خونریزی مغزی جان خود را از دست میدهد.
کارگرنیوز درگذشت این فعال کارگری را به خانواده و دوستان و رفقای وی تسلیت می گوید.

شنبـــه ۱۰ شهریورماه ۱۴۰۳
#آزادی_برابری_حاکمیت_شورایی
31.8.2024
#کارگرنیوز
@kargarnews1
Kargarnews | کارگرنیوز
Photo
مسئله‌ی محیط‌زیست و تفاوت‌های ما کمونیست‌ها با جریانات بورژوا ناسیونالیستی!

پارسال در همین ماه شهریور بود که در بیانیه‌ای نوشتیم، مسئله‌ی محیط‌زیست در ایران و کوردستان با سیاست و مخصوصاً با «ستم ملی» گره خورده است. اکنون می‌خواهیم سیاست خودمان را که یک سیاست کارگری و سوسیالیستی است توضیح دهیم و تفاوت‌هایمان با جریان بورژوا ناسیونالیستی را روشن کنیم. پاسخ ما کمونیست‌ها به مسئله‌ی محیط‌زیست با پاسخ جریانات بورژوا ناسیونالیست متفاوت است همان‌طور که پاسخ ما به موضوع ستم ملی با پاسخ آن‌ها به این مسئله تفاوت‌های ریشه‌ای و اساسی دارد. هم موضوع ستم ملی هم مسئله‌ی محیط‌زیست برای بورژوازی کورد نردبان رسیدن به قدرت است و این جریانات نه می‌خواهند و نه می‌توانند پاسخی ریشه‌ای به مسئله‌ی تاریخی ستم ملی یا به مسئله‌ی سرمایه‌دارانه‌ی محیط‌زیست بدهند. بسیاری از ngoهای زیست‌محیطی که توسط فعالین مدنی در کوردستان و بر محور مفاهیمی هم‌چون وطن‌پرستی (نیشتمان په‌روه‌ری) شکل گرفته‌اند نه تنها نتوانسته‌اند کمک شایانی به نجات طبیعت از چنگال تخریب و نابودی بکنند، بلکه در میان رهبری این انجمن‌ها افراد زیادی به چشم می‌خورند که تحت پوشش فعالیت زیست‌محیطی خودشان به بهره‌برداری کاسبکارانه از جنگل‌ها، دریاچه‌ها و ثروت‌های عمومی مشغول‌اند. طبیعتاً این ngoها با داشتن چنین رهبری فرصت‌طلبی قادر نیستند در مقابل باندهای سودجوی زمین‌خواری، اداره‌ی [غارت] منابع طبیعی و اداره‌ی محیط‌زیست به افشاگری یا مبارزه بپردازند؛ برعکس منافعشان حکم می‌کند که به تبانی و همکاری و سفیدشویی دوطرفه روی بیاورند. همین رهبری که این‌جا و آن‌جا برای کسب مشروعیت اجتماعی فریبکارانه خود را در تقابل با سیاست‌ها و نهادهای حکومتی جا می‌زند، در جاهای دیگری از دست رئیس‌جمهور منتخب اصلاح‌طلبان حکومتی جایزه دریافت می‌کند، با اداره‌ی غارت منابع طبیعی همکاری می‌کند، در مقابل تخریب‌های سودجویانه‌ی صاحبان گاوداری‌ها، زمین‌خواران، مرغداری‌ها، باشگاه‌های تفریحی و ورزشی در میان طبیعت، معادن، صنایع مختلف و در یک کلام سرمایه‌داران محلی سکوت می‌کند و بعضاً از آن‌ها سهم می‌برد، در مورد عبور فاضلاب‌های روباز از وسط محلات حاشیه‌ای و دپوی زباله در نزدیکی محل زیست زحمت‌کشان شهر و روستا دم برنمی‌آورد، در مقابل آلودگی‌ها محل کار و بیماری‌های پوستی و تنفسی کارگران در کارخانه‌ها خفقان می‌گیرد و در مقابل افشاگری‌های بزرگنمایانه علیه استفاده‌های ناچیز اقشار زحمتکش از ثروت‌های طبیعی را در پیش می‌گیرد.

پتانسیل عظیمی که در میان توده‌های انقلابی کوردستان علیه ستم ملی و تخریب‌های زیست‌محیطی وجود دارد بخشاً به زائده و ابزار دست سیاست‌های سودجویانه و قدرت‌طلبانه‌ی بورژوازی کورد تبدیل شده است. این رهبری فرصت‌طلب و ناکارآمد به مانعی بر سر راه رادیکال شدن مبارزات توده‌ای و‌ پتانسیل موجود تبدیل شده است. مصداق این ادعا را در هنگام جانباختن فعالین زیست‌محیطی مشاهده کرده‌ایم. در جریان تشییع جنازه‌ی کاک شریف باجور و کاک امید کهنه‌پوشی در ۴ شهریورماه ۱۳۹۷ در حالی‌که توده‌ی کارگر و زحمتکش مراسم جانباختگان را به صحنه‌ی کیفرخواست عمومی علیه حاکمیت سرمایه و یک میتینگ بزرگ سیاسی تبدیل کرده بودند، سخنگویان انجمن سبز چیا فریاد اعتراضی توده‌ها را به سکوت دعوت می‌کردند و تلاش می‌کردند که مراسم خاکسپاری را به یک مراسم مذهبی همراه با دف‌زنی و‌ گریه و زاری تبدیل کنند. تلاشی که با شکست کامل مواجه شد. در حالیکه بارها در اخبار دیده‌ایم که مردم زحمتکش شهرها و روستاهای خارج از کوردستان در اعتراض به تخریب‌ و تصرف طبیعت توسط سرمایه‌داران بخش خصوصی و بخش حکومتی، در اطراف جنگل‌ها و دریاچه‌ها زنجیره‌های انسانی تشکیل داده‌اند و در مقابل بخشداری‌ها و فرمانداری‌ها تجمع اعتراضی برگزار کرده‌اند، در کوردستان انقلابی با وجود پتانسیل‌های عظیم اعتراض توده‌ای و تخریب‌های گسترده‌ی زیست‌محیطی به دلیل هژمونی فکری و نقش سوپاپ اطمینان همین ngoها و رهبرانشان از حرکت‌های اعتراضی خبری نیست و آگاهانه انرژی‌های موجود به اشکال کم‌خطری تخلیه می‌شود. در حالیکه فعالین صادق و دلسوز هم در صف اول مبارزه با آتش‌سوزی‌ها قرار دارند، هم حاضر به مبارز‌ی سیاسی علیه آتش‌افروزان هستند و پی در پی بازداشت می‌شوند، رهبری فرصت‌طلب ngoها با نهادهای دولتی جلسات رسمی ترتیب می‌دهد و از هر گونه حمایت رسانه‌ای و عملی از فعالین بازداشت شده خود را بی مسئولیت می‌کند. این‌ها تنها به واقعیت فقدان شهامت رهبری ngoها بازنمی‌گردد بلکه در عین حال با منافع سیاسی-طبقاتی چنین رهبری پرمدعایی نیز هم‌پوشانی‌ دارد.
Kargarnews | کارگرنیوز
Photo
یکی دیگر از اهداف و ادعاهای ngoهای زیست‌محیطی کار آگاهگرانه و فرهنگ‌سازی زیست‌محیطی است. ما در این‌جا با مطرح کردن چند سوال سعی می‌کنیم موضوع را بیشتر واکاوی کنیم. چطور می‌توان به اشاعه‌ی فرهنگ زیست‌محیطی در ابعاد توده‌ای امیدوار بود در شرایطی که فرهنگ منفعت‌طلبی سرمایه‌دارانه موجب شده است که هر شخصی منافع فردی‌اش را بر منافع عمومی ترجیح می‌دهد و سگ سگ را بدرد و توانا ناتوان را لگدمال کند؟ تنها زمانی می‌توان فرهنگ استفاده‌ی اصولی از طبیعت را ترویج کرد که امکان استفاده‌ی درست توده‌های وسیع مردم از تفریحات و پتانسیل‌های طبیعت به یکسان ممکن باشد. تا زمانی که اقلیت حاکم سرمایه‌دار با احداث معادن، ویلاسازی، زمین‌خواری، بهره‌برداری سودجویانه از دریاها و رودخانه‌ها و دریاچه‌ها، غارت خاک و آب، سواستفاده‌ی حداکثری از امکانات طبیعت را پیش می‌برد؛ تا زمانی که وضعیت طبقاتی حاکم آسیب‌های گرم شدن و آلوده‌شدن هوا، تخریب‌های زیست محیطی و بلایای طبیعی ناشی از سیستم سرمایه‌داری را بر سر اردوی کار و زحمت آوار می‌کند و لذت طلبی و پول‌اندوزی‌اش را دو دستی تقدیم اقلیت سرمایه‌دار می‌کند؛ نمی‌توان به ترویج فرهنگ زیست‌محیطی در ابعاد توده‌ای دلخوش بود. همچنین مسئله‌ی دفاع از طبیعت و‌ حفظ محیط‌زیست با مسئله‌ی مالکیت خصوصی و سیاست‌های نئولیبرالیستی خصوصی‌سازی پیوندی تنگاتنگ دارد، موضوعی که نه تنها از سوی جریان بورژوا ناسیونالیستی مطرح نمی‌گردد بلکه اساساً انکار می‌شود. در حالی‌که فضای رسانه‌ای و شبکه‌های اجتماعی مملو از بازنشر اخبار و فعالیت‌های ngoهای زیست‌محیطی است، بدون آن‌که حتی یک خط از موضع‌گیری سیاسی و تحلیل‌های طبقاتی نشانی باشد و از آنجایی که کوچکترین صداهای رادیکال و انتقادی در داخل تحت هژمونی افکار سازشکارانه و تسلیم‌طلبانه‌ی این ngoها به شدت زیر ضرب نیروی سرکوب حکومتی یا حذف شدن دگراندیشان توسط چهره‌ها و فعالین دارای پشتوانه نیست و نابود می‌شود، تصمیم گرفتیم واقعیاتی را خطاب به کانال‌ها و پیج‌ها و فعالین رسانه‌ای مطرح کنیم. امیدواریم از این پس قبل از انتشار هر خبری سوالاتی را از خودمان بپرسیم، نگاه انتقادی به فعالیت‌های ngoها را فراموش نکنیم و به صداهایی گوش بسپاریم که زیر ضرب سرکوب حکومتی، قدرت‌های رسانه‌ای یا قدرتی که از اکثریت بودن نشات می‌گیرد، منکوب شده‌اند.


جمعی از کنشگران کارگری و زیست‌محیطی کوردستان

شهريورماه ۱۴۰۳

شنبـــه ۱۰ شهریورماه ۱۴۰۳
#آزادی_برابری_حاکمیت_شورایی
31.8.2024
#کارگرنیوز
@kargarnews1
اخبار تازه امروز 📣
11_6_1403 🗒
تاریخ هجری شمسی                                 
💠  یکشنبــه 💠
1_9_2024 🗓
تاریخ میلادی
                                       
🔴کانال تلگرامی #کارگرنیوز
https://www.tg-me.com/kargarnews1

📧 ایمیل کارگرنیوز:
[email protected]

🔸آدرس: وبلاگ کارگرنیوز:
www.karegarnews.blogspot.com

🔹آدرس پیج فیسبوک کارگرنیوز:
https://www.facebook.com/KaregarNews/

🔹آدرس کانال یوتیوب YouTube کارگرنیوز:
https://youtube.com/channel/UC2CXO44zmGwwUGDjfJ48viw
(Kargar News)
2024/10/01 07:47:50
Back to Top
HTML Embed Code: