♈️افشاگری جهرمی :
افرادی که‌ در مناظرات با فیلترینگ مخالفت میکنند خودشان مسئول فیلتر هستند

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ چقدر این کلیپ و بیان گذشته و وضعیت فعلی مردم ما دردناک است،

🔰 ‏ما در حسرت یک خنده دنباله داریم .......

♈️ به وقت شرمساری
اینگونه وقول آوردن  این گوشت را بردرخانه ها می دهند.!!!
شرمتان باد!
اینجا ایران کشور داریوش  داراو کوروش و  خشایارشاه و... است
که حقوق بشر نوشته ؛ رها کنندگان بردگان وعزتبخش ایران بودند
کانال سوئز زده تا ایران با جهان در ارتباط باشد
اینجا کشور دانایان ؛ دانشمندان وسرداران سربه دار بامردمی شریف است

🔰 مردم را چون خود وخردتان خوار نخواهید

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰موضوع کِرسِنت، مصداق بارز دشمنی با مصالح ملی

مجید تفرشی ، ٭پژوهشگر تاریخ

♈️مصطفی پورمحمدی نامزد مطلوب من نیست و به دلایلی به ایشان رای نخواهم داد.

♈️ولی تا این لحظه مهمترین فراز سراسر مناظره‌ها را در موضوع قرارداد کرسنت و ممانعت تاریخی ضدملی باند تمامیت‌خواه را پورمحمدی، شفاف، صریح و بدون ملاحظه مطرح کرد.

♈️فوق‌العاده مهم، ملی، کاربردی و راهبردی.طرف مقابل هم دست و‌ پای بی‌فایده می‌زند و دروغ می‌بافد.

♈️مصداق بارز دشمنی با منافع راهبردی و مصالح ملی در لباس دوستی و خیرخواهی. مساله این است.
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرایی بی‌اعتنایی جوانان به انتخابات

سعید پیوندی

@jomhuriyat

♈️نظرات پزشکیان درباره زن، خانواده، سبک زندگی، جوانان متناقض، مبهم و عامیانه است.
هم گشت ارشاد را محکوم می‌کند و هم می‌گوید که از کودکستان باید بچه‌ها را طوری تربیت کنیم که در کف خیابان مشکل حجاب نداشته باشیم برای همین هم دایم تکرار می‌کند که تقصیر ماست.

♈️این حرفها از طرف کسی که خود را اصلاح‌طلب می‌داند جای تامل و تاسف دارد. معنای این حرف چیزی نیست جز بازگشت به اتوپیای اول انقلاب و باور ساده‌اندیشانه به تربیت اسلامی فراگیر برای ساختن جامعه اسلامی.

♈️آنچه که در این ۴ دهه گذشت نتیجه این درک غلط از آموزش، فرهنگ، جامعه مدرن وامروزی و الزامات آن بود. گافمن جامعه شناس کانادا-امریکایی ازنهاد فراگیر (توتال) حرف می زد درباره فضاهایی که می‌خواهند افراد شبیه یکدیگر درست کنند مانند یک سربازخانه.
در چنین نهادی فردیت و حقوق فردی به سود هنجارها و نظم آمرانه عمودی (از بالا به پائین) سرکوب می‌شود.

♈️دستگاه فرهنگی ونظام آموزشی از سال ۱۳۵۷ در جستجوی چنین تربیتی بود و ازسالهای ۱۳۹۰ هم با مشاهده ناکارا بودن تربیت دینی آمرانه حکومت با پروژه تغییر بنیادی نظام آموزشی رفت دنبال تشدید فشار ایدئولوژیک بروی نسل جوان با اضافه کردن درس سبک زندگی اسلامی، آوردن روحانیون به مدارس و یا فعالیت‌های فرهنگی که نماد آن سرود معروف "سلام فرمانده" بود.
تبدیل مدرسه و دانشگاه به سربازخانه و محل تبدیل نسل جوان به سربازان ولایت.

♈️از انقلاب فرهنگی سال ۱۳۵۹ تا امروز نتیجه جنگ کور بافرهنگ سکولار ویا فرهنگ غربی چیزی شد که اکنون می‌بینیم.
حکومت مدرسه، دانشگاه، رسانه‌ها و دستگاه‌های فرهنگی را شبیه کارخانه ربات‌سازی می‌داند.

♈️تربیت انسانهای مطیع وشبیه یکدیگر از طریق خرد کردن شخصیت آنها و القای ایدئولوژیک یک پروژه شکست خورده است چرا که یادگیری برای نسل جوان باحس‌ها، ذهنیت و تجربه‌های روزمره پیوند خورده است، آنها شبکه‌ای زندگی می‌کنند، با دنیا در رابطه هستند وبه منابع گوناگونی برای یادگیری و اندیشیدن در جهان کنونی دسترسی دارند.

♈️همین تحلیل را درباره خانواده، "مهندسی فرهنگی"، زن، سیاست جمعیتی و دیگر مسائل اجتماعی صدق می‌کند. به نظر می‌رسد کاندیداها درکی از تحولات ژرف در ساختار و معنای خانواده، نقش‌های زنانه و مردانه و انتظارات جوانان ندارند.
آنها هنوز در دنیای سنتی و انگاره یک جامعه اسلامی و دوران طلایی اسلامی زندگی می‌کنند.

♈️آنها شاید درکی درستی ازچرایی سقوط نرخ باروری ندارند. آن‌ها شاید نمی‌دانند که تعداد ازدواج ها در ۲۰ سال گذشته نصف شده، تعداد طلاق ها سه برابر شده ونسبت طلاق‌ها به ازدواج‌های ثبت شده به ۳۴ درصد رسیده است.

♈️آنها شایدنمی‌دانند که بیش از ۱۰ میلیون جوان مجرد زیر سی سال درایران وجود دارد و بسیاری از آنها دیگرسبک زندگی سنتی را نمی‌پذیرد.

♈️آنها شایدنمی‌دانند بریدگی تاریخی میان خانه (فضایی برای زن بعنوان مادر و همسر و خواهر این یا آن مرد) و عرصه عمومی (فضای اعمال سلطه مردانه) از میان رفته است.

♈️آنها شاید نمی‌دانندساختار ومفهوم خانواده دستخوش تغییرات ژرفی شده است.

♈️آنها شاید نمی‌داند نیازبه شادی، به کرامت انسانی، به حقوق شهروندی، به زندگی بدون تحقیر وتبعیض هم به اندازه مسکن وکار برای نسل جوان مهم هستند.

♈️آنها شاید نمی‌دانند که جوانان  مانند گذشته خودشان را مسلمان نمی‌دانند، سبک دینداری و رابطه با دین و امر قدسی دگرگون شده است و بسیاری دیگر دینی ندارند و یا از روزمره‌گی تبعیض دینی  خسته و سرخورده‌اند.

♈️آنها شاید نمی‌دانندکه فرهنگ مرگ زده، سوگوار و ضدشادی حکومتی جذابیتی برای نسل جوان ندارد...

♈️هر ۶ نامزد با وجود تفاوت‌های آشکار توانایی درک وتحلیل تحولات اجتماعی وذهنیتی جامعه کنونی را ندارند.
حرف‌های پور‌محمدی با آن سابقه بد گاه منسجم‌تر از پزشکیان است. شاید آن‌ها می‌بایست پیش از ثبت نام در انتخابات سری هم به کارهای خوب همکاران جامعه شناس می‌زدند و یا دست کم فیلم برادران لیلا را می‌دیدند...

♈️اینکه جوانان بر خلاف سال ۱۳۷۶، ۱۳۸۸ و یا حتا ۱۳۹۲ تا این اندازه بی‌اعتنا به انتخابات هستند قابل درک است. آنها و سیاری دیگر نماینده‌ای در میان نامزدهای کنونی ونهادهای رسمی ندارند. آن‌ها دیگر کاری به حکومت پیرسالاری که صدای جوانان را نمی‌شنود و از درک دنیای آنها عاجز است ندارند. 

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام برایران زیبا، سلام بر سرزمین مادری ما

♈️ صبح همراهان گرانقدر جمهوریت بخیر
پیروز و سلامت و سرفراز باشید

🔰در نزدیکی قله دماوند و در کوهپایه آن، به دشت لار می‌رسیم؛ دشتی که بخش شمالی و شمال‌شرقی آن در استان مازندران، بخش جنوبی و جنوب غربی آن در لواسانات شهرستان شمیران استان تهران قرار دارد. دشت لار که از سال ۱۳۵۴ با نام پارک ملی لار شناخته می‌شود، منطقه‌ای حفاظت‌شده که از سال ۱۳۷۰ شکار در برخی مناطق آن ممنوع اعلام شده است.

🔰دریاچه‌ چشمه دیوآسیاب، پنهان‌شده در دل این دشت و میان رودخانه دلیچای و سفیدآب قرار دارد و همچون نگینی فیروزه‌ای در میان این دشت می‌درخشد. این دریاچه دایره‌ای شکل، در ارتفاعات شمالی دشت لار و در میان تپه آهکی به ارتفاع ۱۰ متر قرار دارد. این دریاچه با ارتفاع ۳۰۱۵ متری از سطح دریا، عمق ۲ متر و قطر ۲۰ متر، دو آبگیر بزرگ و کوچک دارد و جوشش آب از دو دهانه آن بسیار زیباست. از چشمه آبی سرریز نمی‌شود و آب مازاد از میان سنگ‌ها عبور کرده و به رودخانه سفیدآب می‌ریزد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حکمرانی گنجشک‌ روزی

محسن جلال پور
@jomhuriyat

♈️آدم که به سخنان نامزدهای انتخابات ریاست‌جمهوری گوش می‌کند یا مناظره‌های تلویزیونی را می‌بیند، از این حجم بی‌تفاوتی نسبت به «چشم‌انداز» و «توسعه» کشور حیرت‌زده می‌شود. این چه انتخاباتی است که «آینده» در آن جایی ندارد و جوانان در آن نقش فعالی ندارند؟

♈️ما کرمانی‌‌ها به آدم‌هایی که توان ذخیره کردن برای آینده را ندارند و روزی‌شان را در لحظه می‌خورند، «گنجشک روزی» می‌گوییم و مرور اظهارنظرهای شش نامزد انتخابات به یادمان می‌آورد که حکمرانی ما «گنجشک‌ روزی» شده‌است.

♈️شاید اشتباه کنم اما نشنیدم که یکی از نامزدها درباره محیط‌زیست برنامه‌ای ارائه دهد. ندیدم که یکی از آن شش نفر درباره آزادی سخن بگوید. آیا کسی به طور قاطع به اقتصاد دستوری نه گفت؟ آیا کسی قول داد که اگر رئیس‌جمهور شود، در زندگی و کسب‌وکارمان دخالت نکند؟

♈️به نظر می‌رسد طراحان مناظره‌ها و نامزدهای انتخابات و همه کسانی که این بازی را چیده‌اند، تصوری درباره چشم‌انداز کشور و آینده جمعیت جوان ندارند و به طور مشخص، مفهومی به نام توسعه در ذهن‌شان جایی ندارد و جای تعجب بیشتر است که نامزدهای انتخابات حتی برای جلب رأی هم سراغ جوانان نرفته‌اند.

♈️در اغلب انتخابات گذشته، جوانان نقش پیشران را داشته‌اند اما در حال حاضر نسل جوان مشاهده‌گر تحولات هم نیست و انگیزه‌ جدی برای مشارکت در انتخابات ندارد. برخی این بی‌علاقگی را ناشی از تنبلی و بی‌خیالی نسل‌های جوان می‌دانند که قطعا برداشتی خطاست اما برخی معتقدند ریشه‌ بی‌انگیزگی نسل جوان، نبودن چشم‌انداز برای توسعه کشور است.

♈️قاعدتا جوانانی که آینده را متعلق به خود می‌دانند، حاضرند برای بهتر شدن آن حتی از جان و مال خود هزینه کنند، چنان‌که بسیاری از جوانان غیور حاضر شدند برای فردای بهتر ایران از جان خود بگذرند و در جنگ تحمیلی شهید شوند. اما واقعیت این است که در حال حاضر جوانان در منوی سیاستمداران، چیزی درباره فردای بهتر و آینده روشن کشور نمی‌بینند که آنها را برای مشارکت ترغیب کند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝صورت وضعیت انتخابات تا این مرحله

✍️احمد زیدآبادی
@jomhuriyat

♈️اگر نظرسنجی‌ها در مورد پیشی گرفتن سعید جلیلی بر محمدباقر قالیباف در جلب آراء بدنه اصولگرایان دقیق باشد، معنایش این است که آقای جلیلی با دکتر مسعود پزشکیان به دور دوم انتخابات راه خواهند یافت. در آن مرحله به احتمال بالای 90 درصد، جلیلی بازنده و پزشکیان برنده خواهد شد.

♈️اگر مجموعه‌ای که خود را "جبههٔ نیروهای انقلاب" می‌نامد، در مدت باقی‌مانده به برگزاری انتخابات جلیلی را متقاعد به کناره‌گیری به سود قالیباف نکند، معنایش این است که این جبهه ریاست جمهوری پزشکیان را پذیرفته است.

♈️این پذیرش آیا از صمیم قلب و به معنای آمادگی برای همکاری با دولت دکتر پزشکیان در جهت اجرای وعده‌های انتخاباتی اوست و یا اینکه برنامه‌ای برای هل دادن کاندیدای اصلاح‌طلبان به سمت باتلاقی از مشکلات و عدم همراهی و حتی کارشکنی در مسیر دولت او به منظور اعلام ورشکستگی و شکست اوست؟

♈️این درست همان پرسشی است که من نتوانستم پاسخ متقنی برای آن پیدا کنم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کنایه رهبری به ظریف و پزشکیان: بعضی خیال می‌کنند راه پیشرفت از آمریکا می‌گذرد.

🔰جمهوری اسلامی اجازه نخواهد داد که سرنوشتش را دیگران بنویسند

@jomhuriyat

♈️بعضی از سیاسیون در کشور ما تصور می‌کنند که باید آویزان به این قدرت و آن قدرت بشوند و بدون آویزان شدن به فلان قدرت معروف و بزرگ کشور نمی‌شود پیش رفت. یا خیال می‌کنند که همه‌ی راه‌های پیشرفت از آمریکا می‌گذرد.

♈️این کسانی که چشم‌شان به خارج از مرزهای کشور است و این ظرفیت‌های کشور را نمی‌بینند. وقتی ندیدند، وقتی قدرش را ندانستند طبعاً‌ برنامه‌ریزی هم برای استفاده‌ی از آنها نمی‌کنند.

♈️جمهوری اسلامی به فضل الهی به توفیق الهی تا حالا نشان داده که بدون تکیه‌ی به بیگانگان و حتی با وجود موذی‌گری بیگانگان و چالش‌گری بیگانگان می‌تواند پیش برود، و پیش رفته. این را جمهوری اسلامی نشان داده. در آینده هم به حول قوه‌ی الهی ملت ایران اجازه نخواهد داد که سرنوشتش را دیگران بنویسند.

🔰پ.ن:آیا با این دیدگاه و شیوه ی حکمرانی امیدی به ایجاد تحول در زمینه سیاستهای در نظر گرفته شده از جانب رئیس جمهور آینده خواهد بود؟؟
یا تمام آنچه که از جانب بعضی از نامزدهای ریاست جمهوری گفته میشود شعاری بیش نخواهد بود ؟!!!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝جامعه ارباب دوست
فرهاد قنبری

@jomhuriyat

♈️محمدعلی جمالزاده در کتاب «آسمان و ریسمان» می نویسد: "ایرانی بت ساز و بت پرست خلق شده است و چشمش کور تا بوده چنین بوده و تا هست چنین خواهد بود..!"

♈️حق با جمالزاده است. در جامعه ما تفاوتی نمی کند که طرفدار و پیرو چه طیف فکری و گرایشات اعتقادی هستیم. ما ایرانیان اصولا انسانهای بت ساز و ارباب پرستی هستیم و هر کدام بر اساس علایق و سلایق خود بت ها و اربابهای خودمان را پرورش می دهیم.

♈️به آوردگاه سیاسی کشورمان بنگریم. عده ای قالیباف و جلیلی را یگانه ارباب و قهرمان بزرگ مبارزه با استکبار می دانند و با ساختن ماکت و مجسمه به آنها دخیل می بندند. عده ای دیگر احمدی نژاد را یگانه منجی توده های تحت ستم می دانند و بی چون و چرا رفتار و گفتار و کردار او را تشویق نموده و مورد تایید و پرستش قرار می دهند.عده ای دیگر مرحوم اکبر هاشمی رفسنجانی را یگانه سردار سازندگی و قهرمان توسعه و مغز بزرگ سیاست و اقتصاد که به اندازه کافی قدر دانسته نشد می دانند.

♈️ عده دیگری جواد ظریف را یگانه قهرمان دیپلماسی و بالاتر از مترنیخ و بیسمارک و کلمانسو و چرچیل و.. در تاریخ دیپلماسی جهان دانسته و او را با اساطیر ایران مقایسه می کنند.

♈️عده دیگر دخیل خود را به شاهزاده مَلق زن پهلوی بسته اند و در چشمان او قهرمانی سوار بر اسب سفید با شنلی فولادی که به زودی به سمت تهران پرواز کرده و رفاه و خوشبختی را به توده های تحت ستم برمی گرداند، نگریسته و او را مورد پرستش قرار می دهند. عده ای حتی هنوز چشم به راه مریم و مسعود رجوی هستند و آنها را در جایگاه خدایان کوه المپ می بینند.

♈️عده ای بت هایشان را در گذشته نه چندان دور و در چریک های فدایی و مجاهده و سران سابق حزب توده و امثالهم می جویند. برای آنها احسان طبری و بیژن جزنی و حمید اشرف و پرویز پویان و.. در جایگاه بتی منزه و غیرقابل نقد جلوه گر می شود.

♈️عده ای هم بت های کوچکتری دارند اما به همانها هم تعصب و ارادت شدیدی دارند و با کوچکترین نگاه چپی از کوره در می روند. فداییان رائفی پور و حسن عباسی و...

♈️جامعه ارباب دوست و بت ساز جامعه صغیری است که هنوز در طفولیت گیر کرده و «ارباب» را در جایگاه پدر و ولی خود می نشاند.

♈️خاصیت اصلی «ارباب» جایگاه خدایگانی و احاطه شده توسط هاله ای از تقدس و عصمت است.

♈️جامعه بت ساز، ملت بت پرست هم تولید می کند. به گونه ای که هر کس ارباب و بت خود را می پرستد و کوچکترین نقدی را با شدیدترین اهانتها پاسخ می دهد.

♈️جامعه ارباب ساز و بت پرست جامعه خشنی است که در آن هیچکس «دیگری» را نه تنها به رسمیت نمی شناسد بلکه خواهان نابودی و از میان بردن او نیز می باشد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝فرجام شوم ریاست‌جمهوری در ایران

سعید معدنی
@jomhuriyat

♈️روزهای نخست تیرماه ۱۳۶۰ است. بنی صدر چند روزی است که مخفی شده و سازمان‌های امنیتی در پی‌اش هستند. بنی‌صدری که با مشارکت بالای مردم با بدست آوردن بیش از  ۷۴ درصد آرا رئیس جمهور شد، که تا ان زمان اوج اعتماد مردم در یک انتخابات به یک فرد در تاریخ ایران بود. اما سید ابوالحسن بنی‌صدر سرانجام خوبی نداشت. او به اتفاق مسعود رجوی و با کمک خلبانی که شاه را به خارج برده بود از کشور گریخت و پس از چهل سال در پاریس از دنیا رفت.

♈️بنی‌صدر همو بود که وقتی امام خمینی به پاریس رفت، چند روز نخست در منزل وی بود و بعد برایش خانه نوفل لوشاتو را تدارک دیدند. بنی‌صدر روحانی‌زاده بود. برخی گفته‌اند خمینی و پدر ایشان با هم سابقه دوستی هم داشته‌اند. وی در پاریس به خمینی می‌گوید در فرانسه از ولایت فقیه هیچ مگوی! زیرا آنها را یاد پاپ و قرون وسطی می اندازد و ممکن است به ضرر نهضت تمام شود!

♈️بنی‌صدر اقتصاد توحیدی نوشت که ترکیبی سطحی از سوسیالیسم و اسلام بود. بر اساس همین نگاه شرکت‌ها و بنگاه‌های خصوصی را ملی کردند. اما بعد از بنی‌صدر به جای اینکه سهام کارخانه‌ها به مردم سپرده شود به نهادهای حکومتی مثل بنیاد مستضعفان واگذار شد و فساد و رانت و بخوربخور هم شروع شد. درنتیجه بسیاری از کارخانه‌ها و موسسات بی صاحب مثل کارخانه ارج ورشکست و نابود شدند.

♈️بعد از بنی‌صدر هم تقریبا همه‌ی روسای جمهور عاقبت خوشی نداشتند.  محمدعلی رجایی به همراه نخست وزیرش محمدجواد باهنر ۲۸ روز بعد از انتخاب شدن وحشیانه توسط مجاهدین خلق ترور شدند.

♈️اکبر هاشمی رفسنجانی جزو قدرتمندترین شخصیت‌های  روحانی بود. به خاطر وزنی که در عرصه سیاسی داشت هر پستی که می گرفت آن پست قدرتمند بود. وقتی در سال ۱۳۶۸ به ریاست جمهوری رسید نخست‌وزیری را حذف کرد و رئیس جمهور نفر دوم کشور شد. در ریاست دو مجلس شورا و خبرگان رهبری و ریاست تشخیص مصلحت نظام هم ایضا همینطور بود. هرجا او در مقام ریاست بود آن نهادها قدرت داشتند. اما او نیز افول تدریجی داشت تا آنجا که  شورای نگهبان رد صلاحیت‌اش کرد! همچنین دو تن از فرزندانش به زندان افتادند و آخر هم در استخر فرح غرق شد.

♈️سیدمحمد خاتمی که به ظاهر  موفق‌ترین دولت پس از انقلاب را در عرصه اقتصاد، سیاست و فرهنگ بوجود آورد و وجهه‌ی ایران را در جهان چند پله بالا برد.  به خاطر حوادث ۸۸ خانه نشین‌اش کردند و حتی برخی نمایندگان تندرو مجلس برعلیه او شعار دادند و خواهان اعدام اش شدند!

♈️داستان محمود احمدی‌نژاد تراژیک‌تر است. او که به نوعی پوپولیسم مبتذل جهان سومی را پیش می‌برد. به خاطر ثباتی که دولت خاتمی ایجاد کرده بود، در دوره نخست مسئولیت‌اش ایران بیشترین درآمد نفت را داشت. اما موقع رفتن یک اقتصاد ضعیف تورمی همراه با رکود تحویل داد و رفت. احمدی‌نژاد در اولین انتخاب با تقلید از رجایی دست رهبری را بوسید، اما در دومین انتخاب پر از ابهام در سال ۱۳۸۸ شانه رهبری را بوسید! این نشان می داد که اختلاف شروع شده است تا آنجا که در دوره دوم جز آبروریزی برای ایران و نظام عایدی نداشت. او دیگر هیچگاه علیرغم عضویت در مجمع تشخیص مصلحت، برای کاندیداتوری ریاست جمهوری تایید صلاحیت نشد. 

♈️حسن روحانی مرد سیاسی و شیخ دیپلمات بعد از احمدی‌نژاد آمد و تابو گفتگو مستقیم و علنی با آمریکا را شکست و نشان داد که ایران اهل گفتگو هم هست. با قرارداد برجام دو سالی وضعیت اقتصادی ثبات پیدا کرد مردم کمی نفس کشیدند.  اما مخالفت‌های مداوم داخلی و رفتارهایی مثل حمله به سفارت‌‌خانه‌ها  و ظهور ترامپ و خروج از برجام در خارج و سرانجام شیوع بیماری مرگ‌آور کرونا باعث شکست سیاست های شیخ دیپلمات شد. اونیز موردغضب بخش تندرو حکومت قرارگرفت و کسی که قبلا از دست رهبری نشان ایثارگری گرفته بود، برای انتخابات خبرگان تاییدصلاحیت نشد! و احتمالا او نیزهمچون هاشمی وخاتمی و احمدی‌نژاد برای همیشه ازحکومت کنارگذاشته شود.

♈️انتخابات ۱۴۰۰ - سال مرگ بنی‌صدر! - کم رونق بود. اکثریت کاندیداها رد صلاحیت شدند و احزاب مهم اصلاحات کاندیدا معرفی نکردند. مردم هم ازگرانی وتورم افسارگسیخته دوسال آخر ریاست‌جمهوری روحانی به خشم آمده بودند. سیدابراهیم رئیسی که سالها درپی رئیس جمهور شدن بود، بدون وجودرقیب جدی با کمترین مشارکت رئیس جمهور شد. امادولت موفقی نداشت. اوسه سال باتورم ۴۰ درصدحکومت کرد و براثر سقوط هلیکوپتر کشته شد. اماوقتی از دنیا رفت اقتصاد درمانده‌تری را برجای گذاشت. اوقرار بود گرانی راکنترل کند، امانشد. برای نمونه اتومبیل پراید در سال ۱۴۰۰، ۱۵۰ میلیون تومان بود والان ۳۵۰میلیون شده است.

♈️نکته ای هم بگویم، واینکه در دوره جنگ و نخست وزیری میرحسین موسوی آیت‌الله خامنه‌ای رئیس‌جمهور بودند. اما رئیس‌جمهور در آن زمان نقش مستقیم در اداره کشورنداشت.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کارنامه عجیب "آقای عمق راهبردی": هر 160 روز یک قطعنامه علیه ایران!
@jomhuriyat

♈️سعید جلیلی در حرف های خود، می کوشد با استفاده از کلماتی مانند عمق راهبردی، خود را کاندیدایی معرفی کند که عمیق تر و راهبردی تر از دیگران به موضوعات می نگرد! اما واقعیت این است که اداره کشور با قلمبه سلمبه گویی میسر نیست و حرف درمانی، مدت های مدیدی است که از فهرست درمان کشورها خارج شده است.

♈️در این جا یک نمونه از نتایج "عمق راهبردی" یا "راهبرد عمیق" جلیلی را مرور می کنیم.

♈️یادآور می شویم که جلیلی در دوران ریاست جمهوری محمود احمدی نژاد، دبیر شورای عالی امنیت ملی بود، پرونده هسته ای ایران به او سپرده شده بود و او مسوول تام الاختیار مذاکرات ایران و 1+5 بود. هدف از این مذاکرات این بود که جلیلی فقط این نکته را به آنها بگوید که فعالیت های هسته ای ایران صلح آمیز است تا آنها ایران را درگیر تحریم های رسمی شورای امنیت نکنند.

♈️ذکر این نکته هم مهم است که روزی که جلیلی مذاکرات را  در دست گرفت، هیچ کدام از تحریم های زیر وجود خارجی نداشت ولی با آغاز کار "آقای عمق راهبردی" به طور متوسط هر 160 روز یک قطعنامه توسط شورای امنیت سازمان ملل و شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران تصویب شد.

♈️خطرناک ترین بخش ماجرا این بود که پرونده ایران در شورای امنیت به فصل هفت منشور رسیده بود؛ این فصل، ناظر به برخوردهای اقتصادی و سپس نظامی با کشورهایی است که پرونده شان در این فصل بررسی می شود.

♈️در اینجا فقط تیتر  قطعنامه هایی که حاصل مذاکرات جلیلی بود را می آوریم (می توانید در گوگل جست و جو کنید و محتوای قطعنامه ها را خودتان ببینید که چقدر برای ایران مصیبت بار بودند.

♈️قطعنامه های شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه ایران

- قطعنامه تحریم 1696 مصوب سال 2006

- قطعنامه تحریم 1373 مصوب سال 2006

- قطعنامه تحریم 1474 مصوب سال 2007

- قطعنامه تحریم 1803 مصوب سال 2008

- قطعنامه تحریم 1835 مصوب سال 2008

- قطعنامه تحریم 1929 مصوب سال 2010


♈️ قطعنامه های شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی علیه ایران:

- قطعنامه سپتامبر 2003

- قطعنامه نوامبر 2003

- قطعنامه مارس 2004

- قطعنامه ژوئن 2004

- قطعنامه سپتامبر 2004

- قطعنامه نوامبر 2004

- قطعنامه اوت 2005

- قطعنامه سپتامبر2005

- قطعنامه فوریه 2006

- قطعنامه نوامبر 2009

- قطعنامه نوامبر 2011

- قطعنامه سپتامبر 2012


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝سیاستمداران خالی‌بند

✍️محسن جلال‌پور

@jomhuriyat

♈️حتما شنیده‌اید که می‌گویند «طرف خالی بسته» یا شنیده‌اید که می‌گویند «طرف خالی‌بند است». شاید هم در میان دوستان خود «رفیق خالی‌بند» داشته باشید؛ چنان که این روزها با «سیاستمداران خالی‌بند» طرف هستیم که به دوربین زل می‌زنند و وعده‌های دروغین می‌دهند.

♈️در شرایطی که دولت به دلیل تنگنای مالی، قادر به تأمین حداقل‌های جامعه و حقوق کارکنان خود نیست، برخی نامزدها با ساده‌سازی مسائل، وعده‌های عجیب و غریبی می‌دهند که در میان اقتصاددانان به «وعده‌های پوپولیستی» معروف است. یکی‌ درباره رساندن گوشت به منازل سخن می‌گوید و دیگری وعده اعطای زمین رایگان می‌دهد و دیگری قول می‌دهد به محض این‌که رئیس‌جمهور شود، فیلترینگ را بر می‌دارد.

♈️درمان دولتی، زمین رایگان، یارانه طلا، کاهش قیمت بنزین، ، آموزش و پروروش دولتی، شاغل کردن یکی از اعضای خانواده، خانه‌دار کردن کارگران و...همه این وعده‌ها خالی‌بندی است، چون شرایط مالی دولت به گونه‌ای نیست که کسی بتواند این وعده‌ها را اجرایی کند. اگر هم یکی از این وعده‌ها اجرایی شود، اطمینان داشته‌ باشید ده برابر خیری که قرار است برساند، به شکل دیگری از جیب من و شما برداشت می‌شود.

♈️ اما اصطلاح خالی‌بندی از کجا به ادبیات ما راه پیدا کرده و چه معنایی دارد؟
می‌گویند در تنگنای مالی عصر رضا شاه، بعضی از پاسبان‌ها، اسلحه بدون گلوله یا فقط غلاف خالی اسلحه را به کمر می‌بستند. مردم که این موضوع را متوجه شده بودند، به طنز می‌گفتند؛ طرف «خالی بسته» به این معنی که آن پاسبان، اسلحه بدون گلوله دارد یا اصلاً اسلحه ندارد. خالی بستن پاسبان‌ها در ابتدای قرن، بهترین توصیف برای برخی سیاستمداران در عصر تنگنای مالی دولت است. به این معنی که برخی نامزدهای این دوره، همان کاری را می‌کنند که پاسبان‌های عصر رضاشاه می‌کردند؛ یعنی خالی می‌بندند.

♈️سال‌های طولانی است که جامعه ایران با بهت و حیرت شاهد طرح وعده‌های عجیب و غریب از سوی سیاستمداران است. وعده‌هایی که از نظر علم اقتصاد شدنی نیست و اگر هم باشد هزینه سنگینی به کل جامعه تحمیل می‌کند. بسیاری از نامزدها در دوره انتخابات وعده‌هایی می‌دهند که کاربرد این وعده‌ها بیشتر در همان دوره نامزدی است و بیشتر برای کسب رای است.

♈️خود کاندیداها هم متوجه هستند که بسیاری از وعده‌های آنها امکان‌پذیر نیست. اما این وعده‌ها را صرفاً با هدف جذب مردم می‌دهند. مسلماً بسیاری از افرادی که در ایام انتخابات و در جریان تبلیغات در حال طرح کردن وعده‌های غیرعقلانی و ناممکن هستند، خودشان هم از اینکه وعده‌هایشان واقعاً انجام‌پذیر است یا نه، آگاه هستند و به احتمال قوی اگر به قدرت برسند، هیچ‌گاه به این وعده‌ها عمل نخواهند کرد. امیدوارم جامعه ایران به حدی از بلوغ رسیده باشد که به این وعده‌ها توجهی نشان ندهد.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 پیام محمد خاتمی چه حرف تازه ای داشت؟

اجلال قوامی
@jomhuriyat

♈️پیام ویدئویی سید محمد خاتمی رئیس جمهور پیشین در حمایت از مسعود پزشکیان چه حرف و سخن تازه ای داشت؟ این پیام پدر معنوی اصلاح طلبان نه تنها سخن و نکته تازه ای نداشت بلکه در تناقض با سخنان دو ماه پیش او بود.در فایل صوتی منتشر شده سید محمد خاتمی که اوایل اردیبهشت ماه گذشته منتشر شد او با اظهار نا امیدی از هر گونه اصلاح با وجود چنین مجلس و شورای نگهبانی از دلایل عدم رای دادن خود در انتخابات مجلس در اسفند ماه گذشته گفته بود.حال در پیام ویدئویی او که در حمایت از مسعود پزشکیان منتشر شده از استفاده کردن از فرصت ها و روزنه ها برای بهبود وضعیت موجود می گوید.این سخنان رئیس دولت اصلاحات سه نکته را عیان می سازد:

🔰یکم: جریان اصلاحات در طول سه دهه اخیر با تکیه بر همان گفتمان اولیه خود و تکرار شعارهای گذشته دیگر حرف و سخن تازه ای ندارد و با بحران استراتژی روبرو است.

🔰دوم: تنها نقطه قوتی که جریان اصلاح طلب بر آن می بالید پایگاه اجتماعی اش بود که اکنون این پایگاه مردمی به شدت ریزش کرده است و شعارها و وعده های شان جذابیت و خریداری ندارد.

🔰سوم: این جریان که زمانی توسعه سیاسی و آزادی احزاب و مطبوعات را از برنامه های اصلی خود تعریف می کرد از فضای باز به روزنه گشودن تنزل یافته است.با این اوصاف به سختی می توان امیدوار بود که بسیج چهره ها و رسانه های اصلاح طلب در این مقطع بتواند آن ها را بر صندلی پاستور بنشاند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️شرارت؛
ماسک‌های زیادی می‌پوشد،
اما هیچ‌کدام،
به‌خطرناکی نقاب تقوا نیست!

👤تیم برتون

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝برجام؛
تفاوت  داخل و خارج!

رضا نصری

♈️‏در داخل می‌گویند اسیر برجام شده‌ایم و در خارج با چین و روسیه بیانیه مشترک می‌دهند و برجام را توافق «بُرد-بُرد» می‌خوانند! چون می‌دانند اراده نظام است!

♈️ولی حاضرند بخاطر چند رای مردم را گمراه کنند؛ و از اینکه ایرانیان را با این ادعا که «تا ابد محکوم به زندگی زیر بار تحریم هستید» ناامید کنند هیچ ابایی ندارند.

https://twitter.com/RezaNasri1/status/1805336106730197264?t=xdu33US-I3EAwFXkecK5UQ&s=19

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ بسیار عالی! یک انتخابات داریم که سه نامزد داره به کدامیک رای می‌دهیم؟
آموزنده. لطفا نگاه کنید و به اشتراک بگذارید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تجاربی از زندگی زنان در کانادا؛
به اجبار مردم گرسنه را به سمت بهشت نکشید که گرسنه، بهشتتان را به لقمه نانی خواهد فروخت!
فرشته مزینانی

@jomhuriyat

♈️از همان روز اولی که وارد کلگری شدم نکته جالبی توجهم را به خود جلب کرد. زنان سالمندی که رانندگی می کردند، فروشنده بودند، نظافت می کردند و...

♈️در ایران معمولا زنان از سن حدود ۷۰ سالگی عموما خود را بازنشسته می کنند و بیشتر درگیر دارو و دکتر و ارتروز و ...می شوند. زنان تنهایی که همسران خود را از دست داده اند شرایط سخت تری دارند و با مشکلات بیشتری دست به گریبان هستند. از ۸۰ سالگی به بعد هم انگار دیگر هیچ کاری ندارند جز انتظار ملک الموت!
برای همین وقتی می بینم زنان ۸۰ سال به بالا رانندگی می کنند و فروشندگی، برایم جالب است. البته یکی از دلایل سرپا بودن اینها، سبک زندگی سالمتر و تعداد بچه های کمترشان است.

♈️در اینجا مسئولانی چون شهردار و رئیس شورای شهر و مسئول بحران و ...که در بحران شکستگی لوله آب کلگری در تلویزیون ظاهر می شدند، مرا به سمت این پرسش برد که چند درصد مسئولان این شهر زن هستند؟ با پرس و‌جو معلوم شد تقریبا نیمی از مدیران در کانادا زنان هستند و حدود ۳۰ درصد آنها نیز در سطوح بالای مدیریتی مشغول به کارند. بیش از ۸۰‌ درصد زنان در کانادا شاغل هستند.

♈️در‌ غرب عدالت جنسیتی تقریبا برقرار است و‌ هر کس، چه زن و چه مرد، واجد تواناییهای لازم برای کاری باشد، می تواند در جایگاه بایسته خود قرار بگیرد.
البته زنان مهاجری که به اینجا می آیند  اکثرا در مشاغل پایین مثل فروشندگی در فروشگاهها با حداقل حقوق کار می کنند، مگر اینکه از طریق تحصیل در دانشگاه وارد مشاغل اداری و مدیریتی شوند.

♈️در برخی موارد مثل حقوق زنان در خانواده و سهم آنها از زندگی و حقوقشان نسبت به فرزند، ظاهرا حق زنان بیش از مردان بوده و همین امر موجب ترس جوانان از ازدواج و حتی همخانگی شده است!

♈️خشونت خانگی، قتل زنان به دست شوهر،  تعداد زنان سرخ پوست بومی که در سال ناپدید می شوند، سو استفاده جنسی از زن و دیگر مواردی که در تمام دنیا وجود دارد، در اینجا هم هست و با باز شدن درهای کانادا به سوی مهاجران که اکثرا شرقی (فیلیپینی، هندی، چینی، کره ای، افریقایی و ایرانی) هستند، این آمار بالاتر هم می رود.

♈️از دیگر شگفتیهای اینجا برای ما (که مدام شنیده ایم بی حجابی به حریص شدن مردان و دست درازی آنها به زنان و در نهایت فروپاشی اجتماعی می انجامد) نوع پوشش زن و مرد و نوع نگاه آنها به یکدیگر است. شاید به جرات بتوان گفت، در مدتی که در کلگری هستیم، با وجود پوشش حداقلی بسیاری از زنان و دختران، شاهد هیچ نگاه هیز و معناداری از طرف مردان به آنان نبوده ایم. ظاهرا نگاه تیز و‌ هیز به دیگری در اینجا گناهی نابخشودنی است! آنچنان عادی از کنار هم می گذرند، گویی هیچ حسی به هم ندارند!

♈️درست است که برهنگی از انقلاب جنسی به بعد در غرب شروع شد و حالا تبدیل به تجارت جنسی شده و در برخی کشورها زن به عنوان یک کالای جنسی مبادله می شود و این هم درست که همین حالا میلیونها برده جنسی در دنیا وجود دارد، اما باید توجه داشت که اولین عامل بردگی جنسی فقر است.

♈️ زنان فقیر کشورهای توسعه نیافته به خاطر گذران زندگی و لقمه ای نان خود را به فروش می گذارند و‌ عده ای سودجو نیز این فرصت را غنیمت دانسته و با آنان تجارت می کنند تا مردانی هوسباز در تمام دنیا از این تجارت متمتع شوند.
بالا رفتن آمار تن فروشی در کشور ما با وجود اجبار در حجاب، نشانه معناداری از افزایش فقر و ناتوانی در ارضای نیازهای اولیه زنان و جوانان است.

♈️به نظر می رسد آزادی زنان حتی با پوشش حداقلی، در کشوری با حاکمیت قانون که از حقوق زنان به شدت دفاع می کند، نمی تواند آسیبی به شخصیت آنها و تواناییهایشان بزند. آنچه موجب ثبات یک ملت و کشور می شود، اجرای عدالت اقتصادی برای همه و عدالت جنسیتی برای زنان است.

♈️بهتر است مسئولان ما و قشر متدین جامعه که بهانه مسئولان برای فشار بر زنان هستند،  به این بصیرت برسند که بنا به آموزه های دین، "من لا معاش له لا معاد له" کسی که نان ندارد دین ندارد. پس به اجبار مردم گرسنه را به سمت بهشت نکشید که گرسنه، بهشتتان را به لقمه نانی خواهد فروخت!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝کدام کاندیدا، مطلوب پوتین است؟

یدالله کریمی پور

@jomhuriyat

♈️خواست و اراده پرزیدنت ولادیمیر پوتین را در تاثیر بر انتخابات کشورهای هدف دستکم نگیرید.
تا جون 2016 فدراتیو روسیه و سلفش اتحاد جماهیر شوروی 36 بار در انتخابات دیگر کشورها مداخلات موفقیت آمیز داشته اند (منبع: Levin, Dov H.(June 2016). و...).

♈️از جمله تازه ترین و برجسته ترین آنها، مداخله کرملین با هدف آسیب رساندن به کمپین انتخاباتی خانم هیلاری کلینتون از طریق تقویت نامزدی دانالد ترامپ و افزایش اختلافات سیاسی و اجتماعی در انتخابات 2016 ریاست جمهوری آمریکا بود.

♈️بر پایه جامعه اطلاعاتی ایالات متحده و نیز ۹۴ گزارش مبسوط سازمان ها و نهادهای ذیربط، دستور این عملیات مخفیانه با رمز پروژه لاختا - مستقیماً از سوی رئیس‌جمهور ولادیمیر پوتین صادر شده بود.

♈️تا جایی که به‌ استراتژی فدراتیو روسیه و دیدگاه ولادیمیر پوتین برای انتخابات متعدد ریاست جمهوری و حتی پارلمان در ایران بر می گردد، بدون آن که اطلاعاتی دقیق در این باره داشته باشم، دو نکته برایم مسجل است:

🔰۱- استراتژی سیاست خارجی جمهوری‌اسلامی ایران برای فدراتیو روسیه زیر رهبری ولادیمیر پوتین, پر اهمیت، حساس و بسیار حساس نیست، بلکه امری حیاتی است. معنایش این است که با فرض کردن ایجاد تغییرات کلی در سیاست خارجی ایران، امنیت ملی روسیه تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. با قبول چنین فرضی، ناممکن است کرملین به سادگی بتواند آن را هضم کند؛

🔰۲- کمترین گمانی نیست که کرملین و شخص پوتین با هر نامزدی که دارای گرایش غربگرایانه و به ویژه جاده صاف کن تجدید مناسبات دیرینه و عادی سازی روابط ایران و آمریکا شود، به سختی مخالفت کرده و یا دستکم از بالا دست تر، به تضمین جامع تداوم مخالفت با عادی سازی حکومت یا برقراری مناسبات با واشنگتن دست می یابند.

♈️ بنابراین نامزد مطلوب پوتین کسی است که با عادی سازی مناسبات تهران- واشنگتن به شدت مخالف بوده، مدافع بستن انواع قراردادها (عادی و مخفیانه) با روسیه بوده، از شرقگرایی مفت و مجانی و حتی زیانبار تهران دفاع کرده، تا سر حد ممکن از اروپا دوری گزیده و همیار مسکو در جنگ اوکراین بماند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ریاست جمهوری یا عصای موسی؟

فرهاد قنبری
@jomhuriyat

♈️فارغ از اینکه قالیباف و جلیلی یا پزشکیان یا هر شخص دیگری قدرت اجرایی کشور را برعهده داشته باشد، امکان توفیق اقتصادی او در شرایط موجود، امکانی سخت و دشوار است و عموم این شعارهای تخیلی (دادن طلا و پول و افزایش دستمزد و..) یا از سر نادانی است، یا با علم به عدم کسب رای و برای بالا بردن توقعات جامعه صورت می‌گیرد و یا ناشی از پرت بودن از واقعیات موجود در کشور است.

♈️واقعیت این است که اداره کردن کشور در این شرایط تحریم و فشار اقتصادی بین‌المللی، بیشتر از رئیس جمهور و وزیر به معجزه‌گری نیاز دارد که چون حضرت موسی عصای خود را زمین انداخته و با تبدیل آن به سکه و طلا و دلار به مشکلات عدیده اقتصادی موجود در جامعه پاسخ بگوید.

♈️ایران از یک قرن پیش عادت کرده است که نفت خام بفروشد و با پول آن امورات خود را سروسامان دهد. بر این اساس هرگاه که قیمت نفت بالاتر رفته، دولتها سرحالاتر بوده اند و هر وقت هم که این منبع درآمدی کم شده دولتها و مردم حال و روز بدی داشته اند.

♈️حال این سخنان و ایده های تخیلی که با شرایط تحریمی می توان با گسترش رابطه با تاجیکستان و ترکمنستان و عراق و صادر کردن چند تُن فلفل دلمه ای و سیب زمینی و بادمجان و نخود و امثالهم اقتصاد ایران را سر و سامان داد و مقابل رشد تورم ایستاد، ناشی از درست نفهمیدن ملزومات و مسائل جامعه ای با بیش از هشتاد میلیون جمعیت است.

♈️اینکه کاندیدایی تصور می‌کند دنیا همین چند کشور قدرتمند غربی نیست و می‌توان با ظرفیت‌های همسایگان به توسعه مطلوب دست یافت، ناشی از عدم شناخت درست واقعیات بین‌الملل است. ایشان فراموش کرده که با یک امضای رئیس جمهور آمریکا حتی کشورهای همسایه و آنهایی که خود را دوست ایران معرفی می‌کنند، هم از پرداخت پول‌های ایران سر باز زدند.

♈️ایران با اقتصاد رانتی و پر از فساد، با نظام مالیاتی ناکارآمد، با نظام اداری آشفته و این میزان کارمند و حقوق بگیر دولتی، با قوانین عجیب بازنشستگی و با دخالت دولت در همه حوزه های اقتصادی و... یا باید به هر طریقی شده مسئله تحریم را حل کند و یا اینکه تورم روزافزون و گسترش فقر را به جان بخرد.

♈️اینکه عده ای هنوز تصور می کنند برخی کاندیداها می توانند با همین شرایط تحریمی، تورم را کنترل کرده و کشتی به گِل نشسته اقتصاد ایران را به حرکت درآوند، از ایشان نه انتظار رئیس جمهور بلکه انتظار معجزه‌گر را دارند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما؛
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح دلنشین عزیزان بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا ایران اردبیل ، و بهشتی زمینی به نام جنگل فندق لو
جنگل فندق لو در ۳۰ کیلومتری شهر اردبیل قرار دارد .

♈️ ‌این جنگل درختان سیب وحشی ، به ، ازگیل ، گوجه سبز ، تمشک و فندق دارد ، که درختان فندق پوشش غالب این منطقه است .

♈️ ‌از اواسط اردیبهشت تا اواخر خرداد نیز کل تپه ها ، کوه ها و دره های این منطقه با گل بابونه پوشیده می شود در حدی که وقتی از دور نگاه می کنی احساس میکنی برف آمده است.

♈️ ‌مارال هایی هم که در این منطقه زندگی می کنند زیبایی فندقلو را چند برابر کرده اند .

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/06/26 08:31:55
Back to Top
HTML Embed Code: