Telegram Web Link
📝📝 اصلاح طلبان بازنده‌ بزرگ این انتخابات

🔰 آرای بالاتر پزشکیان به معنای پیروزی اصلاح‌طلبان نیست...
🔰 حاکمیت دریافت که اصلاح‌طلبان دیگر کمترین پایگاهی در جامعه ندارند...

محسن زینلی‌پور
@jomhuriyat

♈️از آنجا که همان سبد رای آقای رئیسی در دوره‌ی قبلی انتخابات، در این دوره میان آقای پزشکیان و جلیلی تقسیم شده و نه تنها مشارکت افزون بر دوره قبلی نبوده که کاهش ۸ درصدی نیز داشته است، می‌توان نتیجه گرفت که با وجود ایستادن تمام قد اصلاح‌طلبان پشت سر آقای پزشکیان و تلاش‌های گسترده‌ای که برای جلب مشارکت مردم داشتند، کمترین توفیقی حاصل نکرده و تنها بخشی از آرای آقای رئیسی برای فرار از تحجر و بنیادگرایی فرقه‌ی پایداری بوده که به سمت پزشکیان سرازیر شده است.

♈️اصلاح‌طلبان و در راس آنها آقای خاتمی حتما امروز متوجه از دست دادن صددرصدی پایگاه رای خود در جامعه شده و این نکته را به خوبی دریافته‌اند که خرمن حاصل از بادهایی که در زمین رویارویی مردم با حاکمیت کاشته‌اند، همین طوفانی است که امروز درو کردند.

♈️صد البته که حاکمیت هم به نیکی متوجه این نکته شده و حتی اگر در دور دوم آقای پزشکیان پیروز شده و ۴ سال هم ریاست جمهور را در دست داشته باشد، به احتمال بسیار، این آخرین باری خواهد بود که حاکمیت و در راس آن دستگاه استصواب، مجوز ورود اصلاح‌طلبان به میدان انتخابات را حتی به صورت نصفه و نیمه صادر کرده است.

♈️طیف اصلاح‌طلب پیش از این انتخابات می‌دانست که در جامعه اقبال چندانی ندارد و دقیقا رویکرد آقای خاتمی در واپسین انتخابات مجلس، ناشی از همین آگاهی بود. اما حاکمیت همچنان بر این باور بود که اصلاح‌طلبان همچنان اندک پایگاهی در مردم داشته و یا دست‌کم قادر به جلب نظر مردم هستند، اما با این نتیجه‌ای که نصیب پزشکیان شد، دیگر حاکمیت هم متوجه گذر کامل مردم از طیف اطلاح‌طلبان شده و در انتخابات سال‌های بعد، نیازی به حضور آنان احساس نمی‌کند زیرا فلسفه‌ی وجودی آنها در انتخابات، افزایش مشارکت بود که دیروز و امروز کاملا مشخص شد که دیگر وجود ندارد.

♈️نرخ مشارکت در این دوره نشان داد که مردم از اصولگرا و اصلاح‌طلب به کلی بریده‌اند و حداقل برای اکثریت ۶۰ درصدی آنان هیچ تفاوتی ندارد که چه کسی رئیس‌جمهور باشد. این را خود اصلاح‌طلبان و حاکمیت تا به امروز، به طور کامل درک نکرده بودند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝لطفا اعلام کنید پیام مردم را شنیده‌اید!
#حسین_ثنایی_نژاد
@jomhuriyat

♈️اینکه شما در همه رسانه‌ها و در سطوح مختلف مقامات مختلف حضور ۴۰ درصدی مردم در پای صندوق‌های رای را حماسه می‌خوانید، نشانه خوبی نیست! این خود باعث حادتر شدن شرایط می‌شود. لطفا با این اتفاق واقعی مواجه شوید. باید بپذیرید که مردم بسیاری با شما هم‌رای و هم‌نظر نیستند و به راهی که شما آنها را می‌خوانید نمی‌روند.

♈️وقتی حضور کمتر از چهل‌درصدی را شما حماسه حضور می‌خوانید، ریشخند کردن مردم است. به جای آن بهتر است بیایید و بگویید ما پیام شما را شنیدیم و سپس کاری کنید که اکثریت مردم به امید برگردند و به اینکه قصد دارید شرایط را تغییر دهید.

♈️به نفع شماست و به نفع کشور و مردم است که اعلام کنید پیام این عدم حضور اکثریت را شنیده‌اید و براساس آن می‌خواهید تغییر ایجاد کنید. تنها راه نجات کشور تغییر است! و ساده‌ترین تغییر این است که آن را خود شما شروع کنید!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰میانگین مشارکت مردم در انتخابات ریاست جمهوری

♈️از ۸۵ درصد سال ۸۸ در طی ۱۵ سال رسیدیم به ۳۹ درصد سال ۱۴۰۳

👤‌جان مینارد کینز (۱۹۴۶-۱۸۸۳) اقتصاددان برجسته‌ی بریتانیایی ميگه : 

♈️«اگه می‌خواید ملتی رو نابود کنید، کم هزینه ترین، راحت‌ترین و پنهان‌ترین ابزار،
#تورم است. یک تورم بلندمدت ایجاد کنید.
زیرا آرام آرام تمام بنیان‌های اخلاقی و اقتصادی اون ملت نابود می‌شه.


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝آمار عجیب نامزدهای ریاست جمهوری ۱۴۰۳ و یک سوال

محمدرضا اسلامی

@jomhuriyat

♈️مولوی بیت زیبایی دارد که شرح احوال این روزهای ثبت نام انتخابات ریاست جمهوری است:

«شکر که آن ماه را هر طرفی مشتری است
نیست ز دلّالِ گفت، رونقِ بازار من

♈️مولوی به کنایه می گوید: نگاه کنید و ببینید که همه مشتریِ “آن ماه” هستند. این حکایتِ جایگاه ریاست جمهوری در کشور ماست که از بذرپاش تا آخوندی و زاکانی … همه مشتریِ نشستن بر این صندلی هستند.

♈️سوالی که پیش می آید این است که آیا در ده ها سال گذشته شنیده شده که مدیرعامل #تویوتا کاندیدای نخست وزیری در ژاپن بشود؟ یا اینکه مدیرعامل اَپل (یا مدیرعامل والمارت) کاندیدای ریاست جمهوری در آمریکا بشوند؟ خیر.

♈️چرا همه راه ها به رم ختم می شود؟
در کشور ما تفکر غالب «نگاه دولتی» به اداره امور کشور است. تنها امر جذاب و تنها راهکار «منشاء اثر» بودن/شدن (و حتی تنها راه توسعه فردی!) «وصل شدن» به امر حاکمیتی است. مدیرعامل والمارت و اپل کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا نمی شوند چون باور دارند کاری که می کنند «مهمتر از ریاست جمهوری» است.

♈️آنچه که آنها در عرصه بخش خصوصی انجام می دهند چنان وسیع و اثرگذار است که هرگز به صندلی ریاست جمهوری فکر هم نمی کنند. «همه راهها» به رم ختم نمی شود و توسعه فردی/اثرگذاری اجتماعی به ریاست جمهوری ختم نمی شود؛ بلکه عرصه های وسیعی برای «کار» وجود دارد. گردش مالی آرامکو عربستان از فروش نفت در سال ۲۰۲۲ معادل ۵۳۵ میلیارد دلار بوده است در حالی که گردش مالی شرکت آمازون در سیاتل ۵۷۴ م د بوده است! (چنین عرصه ای از کار در بخش غیردولتی شکل گرفته)

♈️اسماعیلی وزیر ارشاد است و در تمام عمرش به غیر از جایگاه دولتی، هرگز منشاء اثر ویژه ای نبوده، لذا حالا اگر بخواهد «کاری» کند (یا مطرح شود) چاره ای به غیر از کاندیدای ریاست جمهوری شدن ندارد. «گزینه دیگری» ندارد! او مثل مدیرعامل هوندا نیست که سالها هدایت پیچیده ترین بنگاه صنعتی-اقتصادی را انجام داده باشد و امروز برای «سی سالِ آینده هوندا» برنامه و کار دارد.

♈️مدیرعامل نیسان بودجه ای را مدیریت می کند که ۳۱ برابر «بودجه شهرداری تهران» است اما زاکانی اگر می خواهد کاری کند فقط از مسیر «امر حاکمیتی» (نمایندگی مجلس و شهرداری) است و هرگز توان/انگیزه شکل دادن ساختاری را نداشته که طی مثلا 30 سال آینده منجر بشود به «نیسان یا سونی ایرانی».

♈️از این منظر فرق چندانی بین بذرپاش و آخوندی نیست. اینها با اینکه دو تفکر سیاسی متفاوت دارند ولی هیچ یک توان شکل دهی “ساختار” در بخش خصوصی را نداشته و ندارند. آخوندی این پتانسیل را داشت که یک شرکت پیمانکاری بین المللی ایجاد کند که رقیب پیمانکارهای ترکیه ای بشود ولی «کار» در ذهن آخوندی فقط به عرصه دولت/حاکمیت محدود می شود. بذرپاش در ۲۷ سالگی بدون هیچ تجربه و تخصص بر صندلی یکی ازتخصصی ترین بنگاههای صنعتی کشور نشسته و مدیرعاملی یک خودروساز بزرگ «ولی دولتی» را تحویل گرفته است! او در تمام این سالها تمام سلولهای مغزش دولتی بوده ودولتی تر هم شده! لذا برای او عرصه ای به غیر ازعرصه کارِدولتی متصور نیست.

♈️ در زبان فارسی، ما ایرانیان درگذشته کارهای بزرگ را«شاهکار» خطاب می کرده ایم؛ یعنی کارِ شاه. اساساپس زمینه فکری وتاریخی در ذهن ایرانی این است که «کاربزرگ» مربوط به امر حاکمیتی است. پروژه های بزرگ مربوط به بخشی خصوصی نیست بلکه «شاه کار» است. سابقه این نگاه، تا اینجا می رسد که وحیدحقانیان هم بعداز ۴۵سال کار درعرصه دولتی/حاکمیتی، هنوز می خواهد مابقی سالهای زندگی رابه «فعالیت دولتی» اختصاص دهد. درمختصات فکری حقانیان هرگزاین مفهوم جایگاهی نداشته که «میتسوبیشیِ ایرانی»  رابنیانگذاری کند.
درمنظومه فکری حقانیان شکل گیری هیتاچیِ ایرانی یاسامسونگ ایرانی «وظیفه دیگران» است و اوهرگز گمان نمی کندکه پس از ۴۵سال کار دولتی چرا بایدباز دوباره بیاید «درهمین عرصه» کار کند؟ او از خودنمی پرسد که اگر قرار بود منشاء اثر درعرصه حاکمیت شده باشد، خب تا کنون شده بود.

♈️به بیان دیگر «اولویت ذهنیِ» حقانیان، امر دولتی است؛ دقیقامشابه بذرپاش وآخوندی و زاکانی و دیگران.

لذافرق چندانی میان این اسامی نیست.

♈️ سه سوال مشخص درانتخابات ریاست جمهوری امسال مطرح است:

🔰چرا فقط و فقط چهره های با سابقه/کارنامه دولتی درمیان داوطلبان هستند؟ آیا این به نفع کشور است؟
🔰چرا هیچ یک از این انبوه نامهای علاقمند به حضور در عرصه ریاست جمهوری هیچ گاه انگیزه حضور در بخش خصوصی نداشته اند؟ و منشاء اثری در آن عرصه نبوده اند.
🔰آیاچهره های با کارنامه دولتی (که همیشه در حاشیه امن زیست دولتی بوده اند)، درک روشنی از مختصات دنیای جدید وچالشهای ثروت آفرینی وکارآفرینی بین المللی دارند؟

♈️ غایبِ این انتخابات ۱۴۰۳ چهره های باتفکر (کارنامه) غیردولتی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده وطن

🔰 صبح زیبا و دلنشین همراهان عزیز جمهوریت بخیر
اوقات خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰اینجا بهشتی به نام آبشار زیبای سوله دوکل

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ مجری تلویزیون: باید حرف های ۶۰ درصدی که در انتخابات شرکت نکردند شنیده شود

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝دیکتاتوری در شیلی چگونه پایان یافت ؟

🔰 اکونومیست فارسی
@jomhuriyat
♈️برگی از تاریخ
آگوستو پینوشه (Augusto Pinochet) در 11 سپتامبر 1973 طی یک کودتای نظامی به قدرت رسید. این کودتا منجر به سرنگونی حکومت دموکراتیک سالوادور آلنده شد. پس از کودتا، پینوشه به عنوان رئیس‌جمهور نظامی شیلی حکومت کرد و تا سال 1990 در قدرت بود.

♈️دوران حکومت پینوشه به دلیل نقض گسترده حقوق بشر و سرکوب مخالفان سیاسی به شدت مورد انتقاد قرار گرفته است. بر اساس گزارش‌ها، در طول حکومت وی، هزاران نفر کشته، ناپدید و یا تحت شکنجه قرار گرفتند

♈️در سال 1989، مردم شیلی توانستند با انتخاب پتریسیو آیلوین (Patricio Aylwin) به عنوان رئیس‌جمهور، سرنوشت سیاسی خود را تغییر دهند و به دوران حکومت نظامی آگوستو پینوشه پایان دهند. این اتفاق به‌وسیله یک روند دموکراتیک و انتخابات آزاد ممکن شد که نتیجه چندین سال تلاش و مبارزه سیاسی بود.

♈️زمینه و شرایط تاریخی

🔰1. رفراندوم 1988: اولین قدم مهم در تغییر سرنوشت سیاسی شیلی، رفراندومی بود که در اکتبر 1988 برگزار شد. در این رفراندوم، مردم شیلی باید تصمیم می‌گرفتند که آیا پینوشه باید برای یک دوره هشت ساله دیگر در قدرت بماند یا خیر. نتیجه رفراندوم با اکثریت آرا "نه" بود، که به معنی عدم تمدید حکومت پینوشه بود.

🔰2. ائتلاف سیاسی: اپوزیسیون ضد پینوشه، با تشکیل یک ائتلاف گسترده به نام "کنسرتاسیون دموکراتیک" موفق به متحد کردن نیروهای مختلف سیاسی از جمله سوسیالیست‌ها، مسیحیان دموکرات و دیگر احزاب میانه‌رو و چپ شد. این ائتلاف توانست با ارائه یک برنامه سیاسی جامع، اعتماد مردم را جلب کند.

🔰انتخابات 1989

♈️پس از رفراندوم 1988، حکومت نظامی مجبور به برگزاری انتخابات آزاد شد. انتخابات ریاست‌جمهوری در دسامبر 1989 برگزار شد و پتریسیو آیلوین، نامزد ائتلاف کنسرتاسیون، توانست با کسب بیشترین آرا به پیروزی برسد.

♈️عوامل موفقیت

🔰1. مشارکت مردمی: یکی از کلیدهای موفقیت، مشارکت گسترده مردم در فرآیند دموکراتیک بود. آگاهی عمومی از اهمیت انتخابات و تمایل برای تغییر، موجب شد تا نرخ مشارکت بالایی در انتخابات داشته باشند.

🔰2. تاکتیک‌های مسالمت‌آمیز: اپوزیسیون با استفاده از روش‌های مسالمت‌آمیز و قانونی، توانست به اهداف خود برسد. مبارزات انتخاباتی با تاکید بر اصلاحات دموکراتیک و حقوق بشر انجام شد.

🔰3. فشار بین‌المللی: فشارهای بین‌المللی نیز نقشی اساسی در پایان دادن به حکومت پینوشه داشت. جامعه بین‌المللی از طریق سازمان‌های حقوق بشری و دولت‌های خارجی، بر حکومت نظامی شیلی فشار آورد تا به دموکراسی بازگردد.

♈️نتیجه گیری
انتخاب پتریسیو آیلوین به عنوان رئیس‌جمهور، آغازگر دوره جدیدی از دموکراسی در شیلی بود.در آن دوره مهم ترین عامل یعنی اتحاد مردم و مشارکت بالا توانست به دیکتاتوری پینوشه پایان دهد ،

♈️مردم شیلی مشارکت در انتخابات را به معنی تایید سیاست حاکم  بر جامعه و مشارکت خود در کشتن جوانهای کشور نمی دانستند

♈️مردم شیلی برای تغییرات به جای قهر و انفعال و امید به قدرت ها یا شخصیت های خارجی در یک روش مسالمت آمیز موفق به تغییر ساختار حکومت دیکتاتوری خود شدند.

♈️مردم شیلی به جای خط کشی بین خود و دوستانشان و زدن انگ و ننگ به خاطر طرفداری از کاندیدها  و دعوت به مشارکت در انتخابات برای نتیجه گیری از هر خط فکری که بودند با هم متحد شدند و  نه یک شبه بلکه طی یک مبارزه ۱۷ ساله موفق به ایجاد تغییرات شدند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰پای روس ها به انتخابات ایران باز می شود

♈️پس از خبری شدن حضور افرادی از لبنان و عراق به همراه یک سردار سپاه در جلسه ای با قالیباف و جلیلی، و افشای مفاد آن جلسه مبنی بر اینکه  آنان از جلیلی خواستند تا به نفع قالیباف کنار بکشد، و با عدم پذیرش این پیشنهاد توسط جلیلی نمایندگان محور مقاومت دست خالی به کشور خود باز گشتند؛ اخباری مبنی بر تماس روس ها با بعضی از اطرافیان سعید جلیلی نقل می شود. 

آیا جلیلی کاندیدای مورد علاقه روس ها است؟

♈️مواضع دولت روحانی در ارتباط با روسیه، و  مخالفت شدید محمد جواد ظریف با سیاست های آن کشور در باره ایران، باعث تقویت این گمانی زنی شده، و خبر حمایت روس ها از جلیلی را دامن می زند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حقایق آشکار انتخابات
@jomhuriyat

♈️بگذارید نگاهی به‌ خصوصیات آماری و به عبارت بهتر حقایق آشکارشده انتخابات روز جمعه بیندازیم:

🔰۱- اکثریت جامعه ایران حاضر به رای دادن نشدند. آمار رسمی حکایت از ۶۰٪ عدم مشارکت دارد. این در تداوم سه انتخابات گذشته بود که نشان‌ دهنده عمق شکاف میان جامعه و نهادهای رسمی است.

🔰۲- آمار نشان از جذب رای آقای پزشکیان از روستاها و شهرهای کوچک و حتی قشر مذهبی دارد. وجود ۶۰٪ عدم مشارکت با وجود نامزد مورد اجماع احزاب اصلاح ‌طلب در این انتخابات حکایت از آن دارد که این احزاب دیگر قدرت اثرگذاری بر سبد رای گذشته خود را ندارند و آقای پزشکیان به مدد سبد رای جدید، نفر اول دوره ابتدایی انتخابات شد.

🔰۳- اصولگرایان هم نه به اندازه رقیب، اما قدرت تجمیع سبد رای سنتی خود را تا حدی از دست داده‌اند. به‌ویژه اگر آمار نامزدهای این گروه را با آمار ۱۸ میلیونی سال۱۴۰۰ مقایسه کنیم.

♈️نفس انتخابات برای آن است تا توزیع قدرت در نهاد های رسمی تبلور اراده و نظر جامعه و تصویری از توازن نیروها و مطالبات جامعه و عموم مردم باشد.

♈️حال مشخص شده است که اکثریت از آنکه بتوانند این تصویر را در نهادهای رسمی پیاده کنند، ناامید شده‌اند.

♈️به واقع اگر قصد آن است اتفاقات سال ۱۴۰۱ تکرار نشود، باید در اجرای قوانین غیرجهان ‌شمول، خودداری ورزید.

♈️حقیقت دوم و سوم اما حکایت از آن دارد که جناح‌های مرسوم هم سبد رای خود را از دست داده‌اند. مساله تغییر واقعی رویکردها و استراتژی‌ های رسمی است. از همین امروز باید دست به کار شد.

♈️نهادهای رسمی باید بتوانند روابط کشور را با سایرین به حالت عادی درآورند و هم روابط جامعه و دولت (state) را به‌گونه‌ای تنظیم کنند تا حداقل اعتماد بازآفرینی شود.

♈️این آخری می‌تواند با رسمیت بخشیدن به خواست افراد در حیطه خصوصی و کمرنگ کردن نقش دولت در امر و نهی کردن در این حوزه، به شکل ملموسی ایجاد شود.

♈️از سوی دیگر تصمیم‌ گیرندگان باید نشان دهند که حاضر به تغییر توزیع قدرت به نسبت خواست جامعه هستند.

🔰متن سرمقاله
https://donya-e-eqtesad.com/fa/tiny/news-4082022
#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝"شنیدن یا نشنیدن"، مسئله این است
 ✍️ علی زمانیان, 1403/4/9
@jomhuriyat

♈️ انتخابات، یعنی به رسمیت شناختن تغییرات اجتماعی

🔰 ۱.  "انتخابات"، هدف نیست، ابزار است. وسیله‌ای است که از آن برای رسیدن به هدفی کمک می‌گیرند؛ اما ابزاری دموکراتیک و عقلانی که نسبت به سایر روش‌ها، از ضمانت بیش‌تر و شیوه‌ای کم‌هزینه‌تر برخوردار است. "انتخابات" به تنهایی، "دموکراسی" نیست، بلکه اگر بتواند نظر، نگرش، خواسته‌ها و انتظارات مردم را به گوش ساختار قدرت برساند، آن‌گاه می‌تواند معنای خود را باز یابد. انتخابات، فقط یک مجرا از مجاری متعدد و مختلفی است که مردم با حاکمان سخن می‌گویند و خواسته و انتظارات‌شان را بیان می‌کنند.

♈️  انتخابات، مسئله نیست، "شنیدن یا نشنیدن حاکمان، مسئله است". مهم این است که ساختار قدرت و سیاست مستقر، گشوده به سوی پیام‌ها است یا خیر. می‌خواهد بشنود یا اساسا کنش شنیدن را کنار نهاده است؟

♈️ ضریب نفوذ آرا، نظرات، خواسته‌ها، انتظارات، ‌دردها و رنج‌های مردم در ساختار تصمیم‌گیری و نهاد قدرت چقدر است؟ تصمیم‌گیران نسبت به تغییر و تحول اجتماعی و مطالبات جامعه، به چه میزان اهمیت می‌دهند و آن را به رسمیت می‌شناسند؟
 
♈️هوشمندی سیستم سیاسی به این است که مسیر انتقال پیام‌ها را به‌نحو معقول و دموکراتیک باز بگذارد و پیام‌هایی را که از سوی جامعه از روش‌های مختلف به‌سوی او ارسال می‌کند، دریابد و مورد اعتنا قرار دهد و واکنشی در خور نشان دهد.

♈️تغییرخواهی سیاسی و تحول‌جویی اجتماعی، نشانه‌های آشکار و پنهان دارد. به‌تعبیر دیگر، مردم به زبان‌های مختلف و با کنش‌های مختلف سخن می‌گویند. این حاکمان‌اند که باید به‌موقع، پیام مخابره شده از سوی ملت را بشنوند و به آن توجه نمایند.

🔰۲.  آنان که در انتخابات اخیر ریاست جمهوری شرکت کردند و به "پزشکیان" رای دادند، در حقیقت صدای متفاوت از صدای حاکم دارند و خواهان تغییر و تحول‌اند. به سخن دیگر، این گروه به شرایط موجود اعتراض دارند و اما می‌خواهند از طریق قانون، شرایط را به‌سمت مطلوب خویش تغییر دهند. اکثریت آنانی هم که رای ندادند، نیز شهروندان ناراضی و معترض‌اند که می‌خواهند با رای ندادن، شرایط موجود را تغییر دهند. در حقیقت هر دو گروه در هدف و چشم‌انداز مشترک‌اند، اما در انتخاب وسیله و ابزار برای تغییر و تحول با هم متفاوت‌اند.

♈️براساس آمار منتشره، برابر با ۶۰ درصد واجدین رای (یعنی حدود ۳۶ میلیون و ۶۰۰ هزار نفر)، در انتخابات شرکت نکردند. می‌دانیم که در میان این گروه، افرادی هستند که در حاشیه‌ی سیاست زندگی می‌کنند و در هیچ انتخاباتی شرکت نمی‌کنند. به تعبیری دیگر در شرایط پیشاسیاست زندگی‌ می‌کنند و مشارکت و عدم مشارکت برای آن‌ها موضوعیت ندارد. اگر این گروه را به‌نحو اجمال، ۶ میلیون برآورد کنیم و از مجموعه‌ی افرادی که رای نداده‌اند کم کنیم، آن‌گاه به رقم ۳۰ میلیون می‌رسیم. به سخن دیگر ۳۰ میلیون نفر به قصد اعتراض در انتخابات ریاست جمهوری، مشارکت نکردند. زیرا مسیر انتخابات را برای تاثیرگذاری بر حیات سیاست ناکارآمد یافته‌اند.

♈️اگر بخواهیم تصویر کامل‌تری از ماجرا داشته باشیم باید حدود ۳۰ میلیون شهروند معترض را که با رای ندادن می‌خواهند سرنوشت‌شان را تغییر دهند با حدود ۱۰ میلیون و پانصدهزار نفر دیگر از شهروندان معترض، که با شرکت در انتخابات و انتخاب "پزشکیان"، قصد تغییر اوضاع را دارند، در کنار هم بنشانیم. رقمی به بالاتر از ۴۰ میلیون نفر می‌رسد. و این سخن، یعنی بیش از ۶۵ درصد از شهروندان به شرایط موجود معترض‌اند و خواهان تغییر و تحول‌اند. چه در انتخابات شرکت کرده باشند و چه شرکت نکرده باشند.
 
🔰۳. پیام بیش از ۶۵ درصد جامعه، که در قالب‌ها و مصادیق متعدد دائما ابراز و بیان می‌شود این است که از شرایط فعلی ناراضی‌ و خواهان تغییر و تحول‌اند. این پیام، صرفا از انتخابات برنمی‌خیزد که جامعه به صد زبان آن را با ارابه‌رانان قدرت در میان می‌گذارند. آنان که ارابه‌ی قدرت‌شان را بی‌هیچ ملاحظه‌ای از روی زندگی شهروندان عبور می‌دهند و صدای خرد شدن استخوان مردم را زیر بار درد و رنج‌های بی‌شمار نمی‌شنوند. 

 ♈️مسئله، جابجایی ظاهری و نمایشی قدرت از شخصی به شخص دیگر نیست. بلکه بالا بردن ضریب نفوذ خواست‌ها و انتظارات جامعه در نظام حکمرانی و تصمیم‌گیری حاکمان است. مسئله این است که آیا می‌توان از طریق انتخابات، ضریب نفوذ خواست اجتماعی را به ساختار تصمیم‌گیری افزایش داد یا خیر؟
وقتی انتخابات، به "آیین تهی از معنا" تبدیل می‌شود، آن‌گاه شهروندان از حضور در آن، خودداری می‌کنند.

♈️جامعه با چه زبانی سخن بگوید که صدای‌شان شنیده شود و آنان را به رسمیت بشناسند؟  ...

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝از همین ابتدا؟

احمد زیدآبادی
@jomhuriyat

🔰محمدباقر قالیباف در بیانیه‌ای اعلام کرده است:

♈️"علی‌رغم اینکه اینجانب برای شخص آقای دکتر پزشکیان احترام قائل هستم، اما بدلیل نگرانی از برخی اطرافیان ایشان، از همه نیروهای انقلابی و حامیان خود می‌خواهم که کمک کنند  تا جریانی که مسبب بخش مهمی از مشکلات اقتصادی و سیاسی امروز ما است، به عرصه قدرت باز نگردند لذا همه باید تلاش کنیم تا نامزد جبهه انقلاب آقای دکتر جلیلی بعنوان رئیس دولت چهاردهم انتخاب شوند."

♈️بیانیۀ آقای قالیباف از چند جهت تأسف بار است.

🔰اول. آقای پزشکیان به عنوان شخصیتی غیرتشکیلاتی، اطرافیان حزبی ندارد که بنا باشد به محض ورود او به پاستور، عموم پست‌های دولتی را اشغال کنند. او هنوز همکاران خود را معرفی نکرده و فقط بر مشی اجماعی خود تأکید کرده است. بنابراین، آقای قالیباف پیشاپیش از چه نگران است؟

🔰دوم. اگر منظور او از اطرافیان آقای پزشکیان به فرض کسانی مانند محمد جواد ظریف هستند، آیا آنها واقعاً از اطرافیان آقای جلیلی که علاوه بر اشتهار به تندروی، حیثیتی هم برای شخص آقای قالیباف در این انتخابات و پیش از آن باقی نگذاشتند، از نگاه رئیس مجلس باعث نگرانی بیشتری هستند؟

🔰سوم. مگر طبق روال قبل، قرار نیست که آقای پزشکیان وزرای خود را از طریق مشورت با مقام‌های ارشد و سپس کسب اعتماد از مجلس به کار گیرد؟ با این مکانیسم دیگر چه جای نگرانی برای آقای قالیباف از همکاران آقای پزشکیان باقی می‌ماند؟

🔰چهارم. آقای قالیباف که ریاست مجلس را به عهده دارد، آیا بهتر نبود با توجه به این جایگاه، بی‌طرفی خود را نسبت به رقابت در دور دوم انتخابات حفظ کند و از همین حالا، شائبۀ کارشکنی در کار دولت احتمالی آقای پزشکیان را پدید نیاورد؟

🔰پنجم. اگر نظرتان در مورد آقای پزشکیان و همکاران بعدی او چنین است، پس چرا از همان ابتدا از تأیید صلاحیت او توسط شورای نگهبان ممانعت به عمل نیامد که با پیروزی احتمالی او عرض خود ببرید و زحمت مردم دارید؟/ کانال تلگرامی نویسنده

#جمهوریت
@jomhuriyat
Forwarded from عکس نگار
📝📝عدم مشارکت اکثریت جامعه در انتخابات اخیر، چه پیام مهمی داشت؟

مجیدبهمن زاده، حقوقدان وکارشناس ارشد علوم سیاسی، دهم تیرماه سال ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️ در نهایت انتخابات ریاست جمهوری در روز جمعه برگزار شد، انتخاباتی که تمامی نیروهای سیاسی کشور، اعم از اصلاح طلبان صندوق محور و حاکمیتی و تمامی تشکل های باصطلاح دوم خردادی، تمامی نیروهای طیف اعتدالگرایان، بویژه حامیان دولت آقای روحانی، تمامی گرایشهای اصولگرایی از موتلفه تا طیف آقای لاریجانی و ناطق نوری و پایداری چی ها وحتی تشکل های ملی مذهبی ونهضت آزادی، با تمامی توان وقدرت و نمایش وعده های رنگارنگ خود به صحنه آمدند.

♈️ اما علیرغم بکارگیری حجم بسیار سنگین تبلیغات انتخاباتی و تبلیغاتی از سوی دولت و جناح های سیاسی، تعداد کل شرکت کنندگان در انتخابات معادل ۳۸٪ واجدین شرایط بود که از همین میزان رأی نیز حدود ۴٪ به آرای باطله اختصاص داشت .

♈️ لذا صرفنظر از نتایج بدست آمده برای کاندیداهای مختلف، مهمترین نکته و پیام این انتخابات، گذار اکثریت جامعه از مشی و مرام طیف های سیاسی موجود، اعم از چپ و راست بود و اگر تاکنون چنین ادعا می‌شد که عدم حضور نمایندگان جریان‌های مختلف سیاسی، موجب تقلیل آرا و رکود صحنه انتخابات در طی ده سال گذشته بوده، اما در انتخابات اخیر که نامزدهای اختصاصی تمامی جریان‌های سیاسی حضور داشتند، مشخص شد که الویت ها و مطالبات جامعه که درگذشته و در قالب حمایت از نحله های سیاسی مختلف به نمایش گذاشته می‌شد، درطی سالهای اخیر دچار یک دگرگونی ماهوی و تغییری بنیادین شده است و به سطحی بسیار فراتر از گفتمان های متداول در فضای  سیاسی کشور ارتقاء یافته است، تا جایی که مطالبات عمومی جامعه دیگر در قالب‌های متداول و سنتی سابق نظیر اصلاح طلبی، اصولگرایی و یا اعتدالگرایی نمی گنجد.

♈️ به عبارت دیگر، اکثریت ایران امروز، بویژه جامعه زنان و جوانان، صاحب گفتمانی منحصر به فرد شده اند که جریان‌های سیاسی موجود، توان درک و ظرفیت پذیرش و نمایندگی آنرا ندارند و این‌ گفتمان ارزشمند و متعالی که جامعه امروز در یک کنش مدنی ارزشمند و خشونت پرهیز به آن دست یافته است، اهدافی بسیار متعالی و توسعه یافته را دنبال می‌کند.

♈️ لذا تجربه یک زندگی آرام و بدون دغدغه و بدور از سایه جنگ، برخورداری از  آزادی های واقعی فردی و اجتماعی، در اختیار داشتن حداقل های زندگی نظیر اشتغال و مسکن و به رسمیت شناختن کرامت تمام ایرانیان، فارغ از عقیده، زبان و قومیت آنها، تنها بخشی از ثمرات این گفتمان جدید برای مردم متمدن و کهن ایران زمین در آینده ای نه چندان دور خواهد بود .

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝 نه بزرگ

عقیل دغاقله
@jomhuriyat

♈️واقعیت این است که در ایران انتخابات و جنبش های اجتماعی به هم پیوند خورده اند. از دل انتخابات ۷۶ جنبش اصلاحات متولد میشود، و از دل انتخابات ۸۸ جنبش سبز. و امروز از دل انتخابات ۱۴۰۳ یک نه بزرگ متولد شده است که می توان در آن  نشانه هایی از پتانسیلی بزرگ برای دگرگونی های گسترده سیاسی و اجتماعی دید. 

♈️مشارکت ۴۰ درصدی با ۵ میلیون رای باطله  رخداد بزرگی است. با احتساب آراء باطله می توان گفت تنها حدود ۳۱ درصد در این انتخابات شرکت کرده اند.

♈️از آن مهمتر، نزدیک به نیمی از همین ۳۱ درصد کسانی هستند که به امید اصلاح رای داده اند. این یعنی حامیان نظم موجود تنها اقلیتی هستند که با تسلط بر نهاد دولت بر مقدرات این جامعه حاکم شده اند.

♈️شاید بسیاری هنوز داغ باشند و حس نمی کنند چه رخ داده است. اما این نه بزرگی است که بعید می دانم از ابتدای انقلاب ۵۷ تا به امروز مردم به این صراحت گفته باشند.

♈️اما برای جامعه متکثر و متنوعی چون ایران، این «نه بزرگ» هم  نشان از امید دارد هم  نشان از آینده ای پر مخاطره.
نشان از امید دارد چرا که امتناع و مقاومت و عزم تغییر در دل همه ریشه دوانده است: چه آنهایی که رای نداند و صندوق را راه حل ندانستند و چه آنانی که رای دادند تا در درون همین ساختار راهی بیابند.

♈️منظورم مردم عادی است: آن روستایی، آن حاشیه نشین، آن دانشجو، آن نویسنده، آن فعال سیاسی، اجتماعی، آن فعال زیست محیطی، آن شهروند جان به لب رسیده که تصور کردند و تصور می کنند که راه حل سرمایه گذاری بر هر فرصتی است.

♈️آنها همیشه بر همین شکاف های اندک سرمایه گذاری کرده اند و همیشه هم تا حدودی موفق شده اند که مقاومت کنند و پیشروی کنند. شرکت در انتخابات ها نیز بخش کوچکی از مقاومت های آنان بوده است.

♈️و البته آنان که «رای ندادن» را انتخاب کردند تصور دیگری داشتند. از منظر آنان این صحنه آرایی خطرناک برای آن تدارک دیده شده بود تا رای مردم گرفته شود، اما نه به قصد بهبود که به هدف اعطای مشروعیت دوباره به دستگاه خشونت و سرکوب.

♈️رای دادن برای آنان به مثابه امضای تداوم تمامی سیاست های مخرب، ویرانگر و سرکوبگرانه ای است که در این مدت اعمال شده است: از رای به حجاب اجباری و سرکوب زنان، تا تداوم اقتصاد مافیایی،  تا به حاشیه راندن اقلیت ها تا هزار بدبختی دیگر.

♈️هر دو گروه «نه» گفتند و با صدای بلند نه گفتند. گرچه در تلاش برای یافتن مسیری برای آینده بهتر، و در بن بست موجود،  دو راه متفاوت را رفتند. اما در نهایت نتیجه هر دو کنش یکی شد: نه! صداهایی که هم افزایی پیدا کردند.

♈️اما این «نه بزرگ» پرمخاطره نیز هست. جامعه ایران جامعه ای متکثر و متنوعی است که امروز در میان یک حکومت اقلیت، از یک سو، و ویرانی گران جنگ طلب و راست، از سوی دیگر، گرفتار آمده است. در غیاب جریانی که نیروهای پیشرو را نمایندگی کند، چه حکومت و چه اپوزیسیون راست می توانند سقف فاشیسم نوینی را بر ستون های عظیم  این نارضایتی ها بنا کنند. این زنگ خطری است که به ما هشدار می دهد ما با موجی از تغییرات بنیادین و غیر قابل پیش بینی روبرو هستیم که از دل آن هم می تواند دموکراسی متولد شود هم فاشیسم. و در این مسیر هر قدم کوچکی به حساب می آید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰نه اصلاحطلبان و نه حاکمیت، هیچکدام  صدای اکثریت نیستند و نشنیدند

♈️ بیش از ۶۰ درصد مردم به شیوه مدیریت کشور اعتراض دارند

🔰روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:

♈️سطح مشارکت در این انتخابات نشان داد مردم همچنان به شیوه مدیریت کشور اعتراض دارند. ابر و باد و مه و خورشید و فلک در کار شدند تا مشارکت بالا برود بطوری که رسانه ملی تقریباً تمام وقت خود را برای تبلیغات انتخابات گذاشت ولی سطح مشارکت پائین‌تر آمد و به ۹.۳۹ درصد رسید.

♈️این، یعنی هنوز بیش از ۶۰ درصد مردم با صندوق‌های رای قهرند بطوری که نه مسئولین نظام و نه هیچ یک از جناح‌ها نمی‌توانند آنها را به آشتی کردن با این صندوق‌ها راضی کنند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔰فریدون مجلسی، دیپلمات سابق در برنامه «مقتصاد» #تجارت‌نیوز:

♈️فقط نفت نیست، هیچ چیز نمی‌توانیم بفروشیم!

♈️هر چیزی را نصف قیمت بفروشی در بازار بین‌المللی برایش مشتری پیدا می‌شود.

♈️ایران متکی به اقتصاد نفتی است و ما روزانه بیش از ۴ میلیون بشکه نفت در ایران مصرف می‌کنیم.

♈️۲.۵ میلیون بشکه نفت به صورت روزانه استخراج به پالایشگاه‌ها می‌رود و معادل ۱.۵ میلیون بشکه معادل گاز مصرف می‌کنیم.

♈️فولاد ما که امروز بالای ۳۳ میلیون تن تولید دارد زیرمجموعه نفت و گاز است.

♈️صنایع سیمان که امروز تولید آن به بالای ۱۰۰ میلیون تن رسیده است زیرمجموعه نفت و گاز است.

♈️آلومینیوم و پتروشیمی هم زیرمجموعه نفت و گاز هستند.

♈️ما کشور نفتی هستیم و این بزرگ‌ترین نعمت ماست و باید عاقلانه مصرف شود| تجارت‌نیوز

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️سلام ایران زیبای ما، سلام بر سرزمین مادری
♈️ سلام بر ملت بزرگ و آزاده سرزمین پارس

🔰 صبح زیبای شما همراهان عزیز جمهوریت بخیر ، روز خوب و شادی پیش رو داشته باشید

🔰تَنگِ قاسمی _ خوزستان

🔰تنگِ قاسمی، یکی از زیباترین تنگِ های ایران در دهدز می باشد. در مسیر حرکت به سوی شیوند که از طریق دریاچه سد کارون ۳ امکانپذیر است، کمی مانده به شیوند و در سمت راست در دل کوه های منگشت یک تنگ زیبا با نام تنگ قاسمی قرار دارد که در دل آن نیز آبشاری کوچک جاری و به کارون می ریزد.

🔰ورود به این تنگ فقط با قایق امکانپذیر است و همان ابتدا در اسکله باید این مورد را با قایقران توافق کنید که شما را به اینجا بیاورد. واقعا لذت دیدن این تنگ زیبا را نمی شود وصف کرد و حتما باید آن را تجربه کرد. صحنه ورود و خروج به این تنگ را فقط می شود در فیلم هایی مثل دزدان دریائی کارائیب مجسم کرد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 نامزدهای انصرافی در انتخابات ریاست‌جمهوری شرعا و قانونا باید خسارت بیت‌المال را بپردازند

روزنامه اطلاعات نوشت:

♈️انصراف هر یک از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری ( از هر جناح وبا هر گرایش سیاسی) اگر پس از استفاده از امکانات صدا و سیما انجام شود به لحاظ فقهی و قواعد حقوق خصوصی و نیز بر اساس قواعد حقوق عمومی موجب ضمان و مسئولیت مدنی آنها شده و جبران خسارت وارده به بیت المال ضروری است.

♈️در همین راستا به قانونگذار نیز توصیه می‌شود برای شفافیتِ قوانین و جلوگیری از سوء استفاده های مشابه، قانون مزبور را - برای هفتمین بار- به گونه‌ای اصلاح کند که اولاً هر یک از مفاهیم واصطلاحات "کاندیدا"،" داوطلب" و" نامزد"در این قانون به صورت دقیق تعریف شوند .

♈️ثانیا اجازه انصراف افراد، محدود به "دوره داوطلبی" آنها باشد و در" دوره نامزدی" و خصوصاً به محض استفاده از امکانات عمومی و صدا و سیما انصراف آنها منوط به تعیین ترتیباتی برای"جبران خسارت وارده"به بیت المال باشد وثالثا برخی محرومیتها از حقوق اجتماعی برای منصرفین پیش بینی شود تا شاهد فساد و تضییع بیت المال نباشیم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝خطرناکتر از ترامپ 

سید هاشم فیروزی
@jomhuriyat

♈️رئیس جمهور ۱۰ الی ۱۲ میلیونی از خود ترامپ هم برای ایران خطرناکتر است.
ثانیه ها در حال گذار هستند.
شواهد نشان می دهد تمام آرای سعید جلیلی همین است.

♈️حالا شما اصلا آرای قالیباف را هم برای دور دوم کمپلت برای جلیلی بدانید، فرض محال که محال نیست.
آرای رئیس جمهور سعید جلیلی می شود ۱۲میلیون نفر!

♈️در طرف مقابل امکان افزایش ۵۰درصدی آرای آقای پزشکیان در شرایط قهر عمومی و فقدان دورنمای نشانگان آشتی ملی در کوتاه مدت کمی دور از انتظار است.

♈️فلذا یحتمل آرای ایشان نیز بین ۲۰ تا ۳۰ درصد اضافه شود.

❗️این یعنی آرای رئیس جمهور مسعود پزشکیان می شود بین ۱۲ الی ۱۳ میلیون نفر!

🔗حسب اندریافت شهودی و شخصی معتقدم مشارکت کلی احتمالا کمتر نیز بشود.

♈️توپ در زمین حاکمیت است. بنظر حاکمیت باید بیاید و با ملت سخن بگوید تا در صحنه حاضر شود و در نتیجه رئیس جمهور بعد امکان ایستادن در برابر ترامپ و اسرائیل که هیچ لاقل در همین منطقه خودمان بتواند کمر راست کند.

♈️صدای اکثریت جامعه را بشنوید.

#جمهوریت
@jomhuriyat
🔰 سوال سعید حجاریان از جلیلی: آیا دولت شما دولتِ تداومِ قطعنامه‌ها و تحریم‌ها خواهد بود؟

سعید حجاریان خطاب به سعید جلیلی نامزد انتخابات ریاست جمهوری نوشت:

♈️ذیل تفکرات جنابعالی و همچنین در دوره دبیری «شعام» قطعنامه‌هایی علیه ایران صادر و تحریم‌های نفتی و بانکی خسارت بار علیه کشور به بار آمد. تاکنون نشانه‌ای از تغییر منطق/استراتژی شما رؤیت نشده است. آیا دولت شما دولتِ تداومِ قطعنامه‌ها و تحریم‌ها خواهد بود؟


#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا مردم نیامدند؟

🔰مردم به سفره و معیشتشان نگاه می‌کنند

محسن زنگنه، نماینده تربت‌حیدریه در مجلس
:

♈️علت کاهش مشارکت در انتخابات بررسی شود، با وجود حضور همه مجموعه‌های سیاسی و فراخوانی که هم احزاب اصولگرا و جریان انقلابی و هم جریان اعتدال و اصلاح‌طلب دادند؛ شاهد کاهش مشارکت در انتخابات ریاست‌جمهوری بودیم. این موضوع می‌تواند کاملا اجتماعی باشد و از جنبه‌های مختلف باید مورد بررسی قرار گیرد.
این فرضیه مطرح بود که اگر اصلاح‌طلبان کاندیدایی را در کارزار انتخاباتی داشته باشند و آنها و بزرگان آنها مردم را به حضور در پای صندوق‌ها تشویق کنند، ما می‌توانیم شاهد مشارکت ۵۰ درصد به بالا و حتی ۸۰ درصد باشیم.

♈️امسال هم اصلاح‌طلبان کاندیدا داشتند و هم جبهه انقلاب کاندیدا داشت اما شاهد مشارکت بالای مردم نبودیم. 

♈️در کشور ما بیش از آنکه فراخوان احزاب در حضور مردم مهم باشد؛ واقعیت‌های موجود به خصوص واقعیت‌های اقتصادی و معیشتی برای مردم موضوعیت دارد. به نظر می‌رسد در انتخابات امسال مردم دو گفتمان را می‌شنیدند.

♈️در دولت سیزدهم اتفاقات خوبی در حوزه زیرساخت‌ها، بهبود فضای بین‌الملل، مبارزه با فساد و شفاف‌سازی افتاد اما مردم سفره و معیشت‌شان را می‌بینند و این تصور را نداشتند که با حضور پای صندوق‌های رای اتفاق جدیدی می‌افتد. یعنی این احساس را داشتند که تفکر اصلاح‌طلبان بازگشت به دولت روحانی است و تفکر اصولگرایان هم ادامه مسیر ۳ سال گذشته است و این نمی‌توانست برای مردم جذاب باشد که پای صندوق بیایند.

♈️از سوی دیگر مناظراتی هم که برگزار شد فضای خسته‌کننده‌ای داشت و به مردم کمک نمی‌کرد که بتوانند تفاوت‌ها را درک کنند یا حرف جدیدی را بشنوند. بنابراین علت کاهش مشارکت این بود./ دنیای اقتصاد

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/07/01 07:36:54
Back to Top
HTML Embed Code: