Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 هشدارهای صریح آیت الله علوی بروجردی: سفره های مردم خالی است/ چرا باید غصه کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه را بخوریم

🗣 آیت الله علوی بروجردی
:

♈️ما در بیشتر ایام سال آفتابی است، با این صفحات خورشیدی الان عربستان و جاهای دیگر سرمایه گذاری های کلانی کرده اند. ما هم می توانیم این کار را بکنیم. پول ندارید؟ امکانی فراهم کنید مردم بیایند.

♈️ من وظیفه خودم می دانم این حرف ها را بزنم. سفره های مردم خالی است، مردم مشکل دارند. بعد از ۴۳ سال دیگر فرصت آزمون و خطا نداریم، کار با تخصص و کاردانی پیش می رود نه با ادعا و آمار دروغ!

♈️ما می توانیم کاری کنیم که یک اقتصاد پویا داشته باشیم که زبانزد باشد نه اینکه بنشینیم و غصه کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه را بخوریم!

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝صداقت در گفتار را در میدان عمل نشان دهید!

حبیب رمضانخانی
@jomhuriyat

♈️در گذشته، هنگامه جنگ و در خط مقدم، معمولا افراد حماسی خوان، با خواندن اشعار حماسی از شاهنامه و شرح قهرمانی ها، با تهییج سپاهیان و روحیه آن ها، سعی می کردند سربازان را برای نبرد با دشمن آماده و ترغیب کنند!

♈️همین وضعیت در جنگ ۸ ساله ایران با عراق نیز حاکم بود که افرادی چون کویتی پور، آهنگران و... در خط مقدم جنگ و سنگرها، با روضه و مداحی و شرح شجاعت و مظلومیت خاندان امام حسین ع سعی می کردند روحیه سربازان و شجاعت آن ها را افزون کنند که بسیاری از این مداحان که خاصه ریالی هم بابت آن مدح و شور نمی گرفتند، خود شهید و جانباز شدند!

♈️حال اما، امروز که صحنه جنگ غزه به لبنان کشیده شده و مداحان حکومتی و دیگرانی که سال ها آرزوی گشوده شدن میدانی برای جهاد و رسیدن به مرتبه شهادت بودند، به جای صحنه لبنان و حضور در خط مقدم و روحیه دادن که برخلاف غزه، زمینی و هوایی امکان حضور در آنجا مهیاست، ترجیح می دهند یا سکوت اختیار کرده و دم نزنند، یا از طریق فضای مجازی برای پیروزی نیروهای ها حزب الله دعا کنند و یا نهایت اگر ماموریتی هم بود، آن را در سرزمینی آرام و به دور از تنش، چون تایلند و پاتایا انجام دهند!

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ علیرضا قربانی هم برای جانباختگان معدن طبس منتشر کرد: برای دل‌های داغدار خانواده عزیز معدنچیان و مردم سرزمین ایران

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ما دعوا نداریم ولی آنها دارند

🔰سرمقاله هم‌میهن
۵ مهــر ۱۴۰۳
@jomhuriyat

♈️شــاید هیچ شــعار سیاســی در یک قرن اخیر ایران به اندازه شعار وفاق و تکرار این گزاره آقای پزشــکیان که «دعوا نداریم»، مخالفان خود را منفعل و عصبانی نکرده است

♈️شــعار «وفاق» آقای پزشکیان نیز تاحدی کلی است و کسی از ظن خود یار آن می شــود؛ ولی بدون تردید دو گروه را در ابتدای راه منفعل و از مرکز سیاست ایران دور کرده است

♈️یک گروه براندازان بیرون نظام و یــک گروه هــم براندازان درونــی! چرا چنین تعبیــری به کار می رود؟ چون عملکــرد آنان در تضعیف نظام سیاسی کمتر از عملکرد براندازان بیرونــی نیســت

♈️آنــان کــه اولین ضربــه را در انتخابات خوردند؛ ضربه ای که نه یکی بلکه دو تا بود؛ هم در میزان مشارکت و هم در شکست از مشــارکت کنندگان. ایــن ضربه آنــان را گیج کرد

♈️هنوز در این گیجی بودند که ضربه بعدی را در مجلــس خوردند که همه وزرا با تعداد بالا، رأی اعتماد گرفتند

🔰 ادامه مطلب در لینک زیر:

https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-21759

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔰تقی آزاد ارمکی، جامعه‌شناس، در گفت‌وگوی ویدئویی با #تجارت‌نیوز:

♈️جنگیدن با نظام سیاسی ضعیف را از دستور کار خارج کنید

♈️ورود عمده مردم به بازارهای مالی برای حفظ سرمایه و زندگی از تیغ تیز تورم اگرچه به نفع شخصی منجر می‌شود اما در نهایت به زیان جامعه است

♈️باید حمله فراگیر به نظام سیاسی را از دستور کار روشنفکران خارج کنیم. چرا ما با نظام سیاسی ضعیف و ناتوانی که عقل هم ندارد می‌ستیزیم؟ با این کار نظام سیاسی رادیکال‌تر می‌شود.

♈️چرا رسانه‌های فارسی‌زبان در خارج از کشور این‌قدر دوام آوردند؟ به این دلیل که دوگانه صداوسیما و ایران اینترنشنال وجود دارد.

♈️باید به مردم یادآوری کنیم حقوقی راستین را تقاضا می‌کنند اما شیوه غلطی دارند. نقش طبقه متوسط و روشنفکر این است که به مردم آموزش ندهد برای گرفتن حق خیابان را آتش بزنند.

♈️حتی اصلاح‌طلبان جامعه همچنان از مردم دعوت پوپولیستی می‌کنند. اصولگراها هم اساساً بر شیوه پوپولیسم دینی و مذهبی عمل می‌کنند| تجارت‌نیوز

🔰گزارش کامل را از طریق لینک زیر بخوانید
https://tejaratnews.com/n/4kbq

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝تاج‌زاده، تاجی بر تارک سپهر سیاسی ایران!
رستم شجاعی مقدم ، ۱۴۰۳/۷/۵
@jomhuriyat

♈️بدون شک شریف‌ترین ابزار سیاست عقل سیاسی با ابرام بر اصالت خرد در این عرصه است، حوزه  سیاست در هیچ زمانه‌ای محل جولان و توفیق تعصبات کور تحت هر عنوانی نبوده و نخواهد بود.

♈️دلاورترین پادشاهان و‌ سرداران و محکمترین نظام‌های سیاسی بدون مبانی عقلایی عمری شهاب آسا در آسمان سیاست داشته‌اند، چرا که بدون مبانی تئوریک مستحکم و خردپایه هیچ ساختاری ولو با توسل به زور و خونریزی نمی‌تواند اراده و آرمان خواهی جامعه انسانی را پشت دیوار وحشت متوقف کند.
نمونه‌های ظهور و سقوط سرداران، پادشاهی‌ها و سلسله‌ها، دیکتاتوری‌ها به نام مذهب و برتری نژادی و.... در همه قاره‌های جهان مصدق این مدعی هستند.

♈️آنچه در حدود نیم قرن اخیر ایران پس از انقلاب ۵۷ در سپهر سیاسی ایران جریان یافت، قدرت را به دست آورد و در مسیر غیر عقلایی فرصتهای ملی، تاریخی ، طبیعی و ژئوپلتیک ایران را صرف توهمات دور از عقلانیت کرد و موجب واماندگی ملی در عرصه جهانی شد، آزمونی بزرگ و ادامه دار بود که بسیاری از مدعیان دانش سیاسی و غیرت ملی را در مهلکه خود بی‌اعتبار ساخت، بر ادعاهای آسمانی و زمینی بسیاری مهر مردودی زد و در این میان معدود مردان و زنانی به افتخار قبولی و ابرام بر اصالت ها نائل آمدند، اینها گرچه عمر گرانبها بر این راه صرف نمودند اما در جایگاه ارزشمند تاریخ جای گرفتند.

♈️مصطفی تاج‌زاده به حسب پایمردی و عمری ابرام بدون لغزش بر راه عقلانیت سیاسی تاجی درخشان و یادگاری گرانبها به سپهر سیاسی ایران عطا کرد، شکی نیست که ارزش و جایگاه مردان سیاسی نیز به دشواری های راه بستگی دارد که آنان در جریان گذار تحمل کرده‌اند و آب دیده شده‌اند.

♈️در این نیم قرن دشواری ملی که اکثریت  سیاستمداران و مقامات غرق در بهره‌برداری مادی و ثروت اندوزی از قبل مناصب خویش بوده‌اند، تاریخ بر نسل‌های آینده روایت خواهد کرد: مصطفی تاج‌زاده مردی بود که آن همه ناروائی ها را دید، اما از پشت میله‌های زندان عمر خود را به ارادت وطن و اصالت عقلانیت هدیه داد!

#جمهوریت
@jomhuriyat
♈️ فقر و نداری، آفت آگاهی در جامعه است،
🔰 اثر پاول کورینسکی

#جمهوریت
@jomhuriyat
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
♈️ تخریب‌چی برگرد اینجا پر از مینه
تخریب چی برگرد، اینجا جواب شیشه ها سنگه🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ این بانوی بزرگوار، افتخار ایران و جزو ده معلم  برتر جهان هستند؛

🔰 بانوی فرهیخته، سرکار خانم ثریا مطهرنیا🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ اشعار زیبا و ابیات سحرانگیز دختر وطن:
عطر بهشت می دهد این مرز پرگهر


🔰 به نسل آگاه و آزاده دهه های هفتاد و هشتاد و نود وطن، امید های بسیارداریم🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ سلام بر ایران زیبا و سرزمین مادری ما
♈️ سلام بر ملت بزرگ و پرغرور ایران زمین

🔰 صبح زیبا و دلنشین اعضای فرهیخته خانواده جمهوریت
آدینه خوب و شادی پیش رو داشته باشید

♈️ اینجا کردستان زیبا و بی نظیر ایران است،
زیبایی های کردستان عزیز ما، بی نظیر و منحصر به فرد است

🔰 کردستان روح ایران ماست 🌹

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝بایدن هم پیوست!
@jomhuriyat

♈️تاکنون سابقه نداشته است که رئیس جمهور آمریکا بیانیه مشترکی با همتای اماراتی خود امضا کند که در آن به مساله جزایر سه گانه اشاره شده باشد. اما سه شنبه این اتفاق افتاد؛ البته این دومین امضای آمریکا پس از اقدام مشابه آنتونی بلینکن در سال گذشته است.

♈️پس از این که امارات امضای مقامات چین و روسیه را به پای چنین بیانیه‌های مشترکی کشاند، امضای جو بایدن رئیس جمهور آمریکا را هم زیر بیانیه‌ای مشابه نشاند.

♈️همراهی شرق و غرب با موضع امارات هم قدرت نرم این کشور و نیز درهم‌تنیدگی منافع با قدرت‌های شرق و غرب را نشان می‌دهد که چنین همراهی‌هایی از الزامات آن است.

♈️به هر حال، اقتصاد فربه امارات با حجم تجارت خارجی غیرنفتی بیش از یک تریلیون دلار، سرمایه‌گذاری‌های کلان در شرق و غرب و تبدیل شدن به ببر اقتصادی در منطقه، نفوذ نرم گسترده‌ای در کانون‌های قدرت جهان با برگردانی ژئوپلیتیک به آن بخشیده است.

♈️به نظر می‌رسد که امارات راه چاره مواجهه با اقدامات ایران در این سه جزیره در سال‌های اخیر را در راه اندازی کمپینی دیپلماتیک با امضای سران و مقامات کشورها دیده است.

♈️امارات در بیانیه‌های مشترک خود با کشورهای دیگر با دو متن متفاوت به مساله جزایر سه گانه اشاره می‌کند. در بیانیه‌های شورای همکاری خلیج فارس و اتحادیه عرب یا بیانیه‌های دو جانبه امارات با دول عربی معمولا از واژه‌های چون «اشغال جزایر سه گانه» استفاده می‌شود و ابوظبی در بیانیه‌های میان عربی مواضع خود را به شکل وصریح‌تر و تندتر بیان می‌‎کند.

♈️اما در بیانیه‌ها با طرف‌های غیر عرب، چه چین و روسیه و چه آمریکا هوشمندانه و هدفمند متنی را به کار می‌برد که ظاهری حقوقی و محکمه پسند دارد و چه بسا کشورها حرجی در امضای آن نبینند، اما در باطن آن تاکیدی بر موضع امارات و تشکیک در موضع ایران نهفته است.

♈️این متن خواستار حل و فصل مسالمت‌آمیز مساله جزایر سه‌گانه از طریق مذاکرات دو جانبه یا از مسیر دیوان کیفری دادگستری بر اساس قواعد حقوق بین‌الملل از جمله منشور سازمان ملل است.

♈️البته فکر نکنم دیگر در جهان کشوری باشد که از موضع ایران آگاه نباشد و امضای بیانیه‌های مشترک و همسویی با امارات در مساله جزایر سه‌گانه از روی ناآگاهی نیست.  

♈️اکنون پرسش این است که چرا عالی‌ترین مقام آمریکا هم به این کمپین اماراتی پیوسته است؟ این مساله چه ارتباطی با اعلام امارات به عنوان شریک اصلی آمریکا در حوزه دفاعی دارد؟ هم اکنون امارات دومین شریک اصلی دفاعی آمریکا در جهان بعد از هند و نخستین در خاورمیانه است. یا چه ارتباطی به روابط تنگاتنگ ابوظبی و  تل‌آویو دارد؟ هر چه هست امارات جایگاه ویژه‌ای در دکترین خاورمیانه‌ای آمریکا پیدا کرده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝چرا بله‌قربان‌گو می‌شویم؟
@jomhuriyat
🔰رواج چاپلوسی

♈️ الهام حمیدی طی مقاله‌ای به شیوع و رواج فرهنگ چاپلوسی در دنیای امروز و تاثیر منفی آن بر عملکرد دولت‌ها و موسسات پرداخته است.

🔰چکیده مقاله:

♈️رالف والدو امرسون، فیلسوف آمریکایی، معتقد بود از نظر انسان‌ها اختلاف نظر تنها گناهی است که قابل بخشیده شدن نیست.

♈️دلیلش واضح است، ما تاب شنیدن حرف مخالف نداریم و تا حد ممکن نیز از به چالش کشیدن نظر دیگران طفره می‌رویم.

♈️در تراژدی بزرگ شکسپیر، «شاه لیر»، اطراف وی را چاپلوسان و بله‌قربان‌گویانی احاطه کرده بودند که نظرشان همواره با نظر شاه همسو بود.

♈️ آنها حقیقت را به گونه‌ای که خوشایند شاه باشد جلوه می‌دادند و همین روند خیلی زود پایان حکومت او را رقم زد.

♈️در طول تاریخ، حکومت‌های خودکامه همیشه این‌گونه شکل گرفته‌اند. رهبران تمایل دارند افراد موافق با ذهنیت و روش حکمرانی‌شان را دور خود جمع کنند.

♈️هیتلر با وسواس زیاد به دنبال اطلاعات بود و همه تصمیماتش نیز مبتنی بر آن بود.

♈️اما اگر به گزارشی خلاف انتظار خود برمی‌خورد، به وضوح آن را کنار می‌گذاشت.‌ او بر اساس اخبار و اطلاعات گزینش‌شده از سوی اطرافیان فرمانبردارش تصمیم‌گیری می‌کرد.

♈️در واقع افراد وفادار او این‌گونه صلاح می‌دیدند که فقط اخبار و اطلاعاتی که هیتلر خواهان شنیدن آن است در اختیار او قرار بگیرد.

♈️این همان اتفاقی بود که در دولت ترامپ نیز رخ داد. او دیکتاتوری در یک سیستم حکومتی لیبرال بود. بهترین افراد کابینه ترامپ کسانی بودند که باور داشتند باید اجازه دهند او اشتباه کند و از اشتباهاتش درس بگیرد، ولی تغییر دیدگاه‌هایش در عمل ناممکن است.

♈️ این در حالی بود که اطرافیان متملق ترامپ یک قدم فراتر گذاشته و آگاهانه اشتباهاتی مرتکب می‌شدند تا شاید عملکردشان به مذاق ترامپ خوش بیاید.

♈️ شان اسپایسر، دبیر مطبوعاتی کاخ سفید را همه با دروغ مضحک و آشکار او می‌شناسند که مدعی شده بود جمعیت حاضر در مراسم تحلیف ترامپ از جمعیت حاضر در مراسم تحلیف اوباما بیشتر بود.

♈️ در دوران پاندمی کرونا مشاوران ترامپ می‌دانستند مخالفت او با استفاده از ماسک چه اندازه برای دولت گران تمام می‌شود ولی همچنان با او همسو و هم‌صدا بودند.

♈️به گفته روس ونک، روان‌شناس مشهور هلندی، افراد بالادست به دلیل قدرت زیادی که دارند همیشه کسانی را پیدا می‌کنند که با آنها همفکر و همسو باشند، ازاین‌رو به‌راحتی در دام بله‌قربان‌گویان و متملقان گرفتار می‌شوند.
.
♈️در محیط‌های کسب و کار نیز افرادی هستند که با همه اعتمادبه‌نفسی که دارند همچنان از بالادست‌های خودشان می‌ترسند.

♈️تصور از دست دادن شغل یا حتی سلامتشان آنها را بر آن می‌دارد که در همه حال با افراد بالادست خود موافقت کنند.

♈️گروه دیگری نیز فقط برای کسب منافع بیشتر در موضع تایید دیگران قرار می‌گیرند.

♈️ در واقع محیط کاری و فرهنگ سازمانی آنها ایجاب می‌کند که کارکنان فقط با شرط همسویی با افراد بالادست خود امکان پیشرفت و ترقی داشته باشند.

♈️استیو جابز، بنیان‌گذار شرکت اپل، از مدیران موفقی بود که به تنوع‌بخشی محیط کار باور داشت. او می‌گفت: «منطقی نیست که افراد باهوش را استخدام کنیم و به آنها بگوییم چه کار کنند. ما برای این افراد باهوش را استخدام می‌کنیم که آنها به ما بگویند چه کار کنیم.»

♈️پذیرفتن نظرات مخالف شاید بسیار دشوار باشد، ولی برای بقای یک سیستم چاره‌ای نیست جز تشویق به تاب‌آوری، تنوع‌بخشی و حذف بله‌قربان‌گویانی که مانع اصلی رشد و خلاقیت محسوب می‌شوند.

♈️جرج پتن، یکی از فرماندهان شناخته‌شده ارتش آمریکا، در اهمیت نقش رهبری در ایجاد تنوع فکری گروه می‌گوید، اگر همه مانند هم فکر می‌کنند، پس به طور قطع یک نفر هست که اصلاً فکر نمی‌کند./تجارت فردا

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔰 صادق زیباکلام: من کمتر کسی را می شناسم که به اندازه رضا شاه به ایران خدمت کرده‌باشد

♈️این ایرانی که الان‌در آن زندگی می کنیم مدیون چکمه های رضاخان است.

♈️شب آخری که رضاخان می خواست از ایران برود به جزیره موریس، با اینکه هوا خیلی گرم بود، برای خواب شب حاضر نشد در کشتی بخوابد و گفت می خواهم‌بر روی خاک وطن بخوابم.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝حمید رسایی؛ از لات‌های کوچه خلوت تا سوپرمن دنیای مجازی!

محمدحسین روانبخش
@jomhuriyat

♈️ حال و روز هیچکس این روزها خنده‌دارتر از حمید رسایی و امثال او نیست؛ این‌ها که در ابتدای جنگ غزه شعار توخالی آمادگی برای اعزام به غزه را داده بودند، و فکر می‌کردند فقط خودشان می‌دانند که راه غزه بسته است!
ادا و اطوار رسایی‌ها همان‌وقت مضحکه عام و خاص شد.

♈️ این رباعی‌ها یادگار همان روزهاست:
در فکر و خیال، مهره‌چینی می‌کرد
انگشت اشاره توی بینی می‌کرد
از بستر نرم خود، رسایی امروز
در غزه حماسه‌آفرینی می‌کرد!
(بقیه رباعی‌ها را از اینجا بخوانید)

♈️ اما روزگار مضحکه‌ی بزرگتری برای امثال او چیده بود. جنگ به لبنان کشید و راه لبنان هم که برخلاف غزه باز است. حالا همه از رسایی و رسایی‌ها می‌پرسند که چرا لبنان نمی‌روید؟!
مگر هنوز ایام جنگ ایران و عراق است که جبهه رفتن برای عده‌ای باشد و شعار دادن برای عده‌ای دیگر و از ما بهتر!

♈️ حیف که چنین نیست و برای سوپرمن‌های دنیای مجازی دیگر امکان این نیست که مثل آن دوران، سری به پشت جبهه بزنند و آب‌پرتقالی بخورند تا هم سابقه‌ی مجاهدت پیدا کنند و هم به رزمندگان روحیه بدهند، بدون اینکه خدای ناکرده خون از دماغ‌شان بیاید. حالا فضای مجازی پر است از طعنه‌ی دعوت رسایی به جنگ لبنان و البته جواب رسایی هم بر مضحکه می‌افزاید که گفته: لبنان به اندازه کافی رزمنده دارد و نباید داخل ایران را برای مزدوران اسرائیلی خالی کرد!

♈️ یک زمان یاسر جبرائیلی از همان طیف توئیت زده بود: «بزدل‌ها همیشه از نبرد مردانه و رویارو گریزانند؛ یا از پشت خنجر می‌زنند و می‌گریزند یا لات کوچه خلوت هستند و بی‌دفاع را خفت می‌کنند.»

♈️الان رسایی میگه مرده‌شور توئیتر را ببرند، چرا نمیشه حذف کرد این توئیت‌های مناسبتی را...

      #جمهوریت
@jomhuriyat
🔰آقای میدری تا اینجای کار ناامید کننده بوده اید

امیر ناظمی


♈️‏احمد میدری عزیز، وزیر رفاه و کار
در اولین چالش دوران وزارت خود در مورد معدن ذغال‌سنگ ‎معدنجو ‎طبس تا اینجا بدجور ناامیدکننده بوده‌اید:

🔰۱-بدون تشکیل ‎کمیته حقیقت‌یاب اعلام کردید این مشکل متداول است!

♈️حداقل بسیاری مانند من این پیش‌فرض شما را باور ندارند. بهتر است زودتر کمیته تشکیل و نتایج شفاف منتشر شود.

🔰۲-حتی عکس‌های دلخراش عزیزان ‎#کارگر معدن نشان می‌دهد آنان از ساده‌ترین ابزارهای ایمنی محروم بوده‌اند.

♈️حداقل انتظار شهروندان، بازبینی شرایط پروانه بهره‌برداری و الزامات سلامت، ایمنی و محیط‌زیست (HSE) است.

♈️وگرنه تسلیت‌گفتن را که هر کسی بلد است.

🔰۳-اگر اخبار مربوط به دریافت پول کفن و دفن درست است، که وااسفا به شما و ما!

♈️اگر نادرست است، که انتظار یک مدیریت رسانه‌ای عجیب و زیاد نیست.

♈️تا کنون این ۳ اشتباه مهلک، ناامیدکننده بوده است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝وفاق میلی
✍️ هدا احمدی/ تجارت‌فردا
@jomhuriyat
♈️رئیس‌جمهور پزشکیان تلاش میکندنظام حکمرانی وجامعه مدنی را باکلیدواژه وفاق ملی، متحدوهمراه کندواقتصاددانان نیزامیدوارند انسجام سیاسی واجتماعی به کاهش‌ ناترازیها منجرشود.

♈️بظاهرقسمت سخت این است که توافق حول چه چیزی شکل گیرداما درواقع مفهوم وفاق ملی چندان روشن نیست وهرگروهی آنرا براساس منافع خودتعریف می‌کند.

🔰وفاق ملی چیست وچگونه بدست می‌آید؟
آیابرای کاهش ناترازی‌ها انسجام ملی شکل می‌گیرد؟


♈️پزشکیان درسخنرانی مجمع عمومی سازمان ملل بازهم بر راهبردوفاق ملی تاکیدکرداوگفت: «مردم ایران درانتخاب من به شعارمحوری وفاق ملی رای دادندکه این شعارمنطبق بادستور خداوند درقرآن کریم است.» وفاق ملی شاید پرتکرارترین واژه‌ای باشدکه این روزها ازسوی رئیس‌جمهور مطرح می‌شود.درکنارآن، آقای پزشکیان به وفور درباره ناترازیهای اقتصادی سخن می‌گویدواقتصاددانان امیدوارندوفاق ملی حول کاهش‌ ناترازی‌هاشکل گیرد.
اماوفاق ملی چیست؟معنی ساده وفاق ملی این است که نیروهای سیاسی جامعه اختلافات راکنار بگذارندوکشور را باهمدلی بیشتراداره کنند.اماآیا چنین هدفی قابل تحقق است؟محمودسریع‌القلم اینگونه پاسخ میدهد:«مفهوم وفاق ملی بمعنای همکاری کردن وسازگاری داشتن است یعنی که درحوزه‌های حکمرانی یادحوزه‌های تصمیم‌سازی درهرکشوری افراد احزاب باهم همکاری می‌کنندو باهمدیگر وفاق دارند.»
قاعدتاً وقتی درباره وفاق سخن می‌گوییم، منظور «وفاق ملی» یا«انسجام ملی» و«استراتژی ملی» برای همکاری وتوافق درمحدوده سیاست‌گذاری‌ها ومسائل کلان کشور است.به این معنی که در مسائل کلان توافق‌ حاصل شودوخروجی آن در سیاست‌گذاریها مشخص باشد.

♈️به عقیده مسعودنیلی، «وفاق مبتنی براین فرض مهم است که مشکلات عظیم کشور،تنهادر صورتی شانس حل شدن داردکه همه ارکان نظام سیاسی کشور، اراده کامل وتمام‌عیار خودرا،برحل آنهامتمرکز کنندو الزامات آنرا پذیراباشند.»
دکترنیلی نظام حکمرانی را درمرکزیک قاب سه‌ضلعی تصورمی‌کندکه درهر راس این سه‌ضلعی، یک «خوشه» بسیاربزرگ ومهم از مشکلات کشورقرارگرفته است. هریک از این خوشه مشکلات، بعنوان یک نقطه بحرانی یا لبه پرتگاه قابل شناسایی وتشخیص است. بروزخطا درچگونگی پرداختن به معضلاتِ هریک از این نقاط، می‌تواندکشور را درسراشیبی منزلگاه‌های بسیار سخت وگاه غیرقابل بازگشت قراردهدو در مقابل، شناسایی درست نحوه حرکت دراین نقاط، این شانس رامی‌دهدکه بتوان امیدرابه دلها بازگرداند وآینده‌ای روشن رابرای نسل بعدنوید داد. در راس اول این سه‌ضلعی، مجموعه هولناک ناترازی‌های مالی وزیست‌محیطی کشورقرارگرفته است.بودجه ونظام بانکی وصندوقهای بازنشستگی، با ناترازی‌هایی درمقیاس بزرگ، میانگین تورم رابه دو برابرِمقدار تاریخیِ بلندمدت خود رسانده‌اند وناترازی انرژی وآب و ویرانگری در زیست‌بوم، آینده سرزمینی ایران را درمعرض مخاطره جدی قرارداده است.شرایط وخیم ناترازیها نشان می‌دهدکه راهبردهای بکار گرفته‌شده درحکمرانی منابع طبیعی وحکمرانی مالی،باشکست مواجه شده است.»
عباس عبدی هم باتأکیدبراهمیت وفاق می‌گوید:« شرط لازم بهتر شدن اوضاع، فقط وفقط وفاق است. تابه حال نیروهای درون‌ساختاری درکاسه همدیگرمی‌گذاشتند.این توافقی است که آقای پزشکیان بایددر داخل ساخت قدرت شکل دهدو برای حل مهمترین مشکلات همگرایی ایجاد کند»

♈️البته محمودسریع‌القلم، براهمیت وفاق میان گروه‌های سیاسی بجای افرادتأکید داردومعتقد است:«اگرتنهاوفاق میان افرادمنظورمان باشدکه تجربه نشان داده عمرکوتاهی داردوچندان طولانی نیست. امااگرمنظور وفاق بین احزاب وجریانهای فکری باشد،عمرطولانی‌تردارد.»
وقتی درباره وفاق صحبت می‌کنیم، بظاهرقسمت سخت این است که توافق حول چه چیزی شکل گیرد امادرواقع مفهوم وفاق ملی چندان روشن نیست وهرگروهی آنرا براساس منافع خودتعریف می‌کند. بطورمثال محمدمهاجری به اعتراضهای عجیب گروه‌های اصولگرا درچندروزگذشته اشاره می‌کند؛ «دیدیدکه بخاطربرخی انتصابها دردولت جدید، برخی از رسانه‌های تندروچگونه اعتراض کردند.توقع آنهااین است که وفاق یعنی هرچه آنها می‌گویندانجام شود.» اعتراض‌ به انتصابهای دولت چهاردهم، فقط یک نمونه است ونمونه مشخصتر،اعتراضهای شدیدبه مواضع آقای پزشکیان درسفربه نیویورک بود.

♈️شواهدنشان میدهد ماه‌عسل دولت تمام شده وچنانکه پدرام سلطانی اعتقاد دارد؛وقت تجربه‌ای واقعی از زندگی مشترک باتمامیت‌خواهان است. این روزهامی‌گذردورئیس‌جمهور هم به تجربه درمی‌یابد که حل‌وفصل مشکلات کشوربه این راحتی نیست وبایدفراتر ازوفاق، به اصلاحات خیلی بزرگترفکرکند.به همین دلیل محمدمهاجری می‌گوید:«دستیابی به وفاق ملی به خاطرمعارضانی که درساختارسیاسی دارد، بسیاردشوار است اما ازآنجا که خطرات بسیار بزرگی درکمین کشورنشسته، این امیدوجود دارد که درسطوح بالای حکمرانی، قدری ازتعارضها کاسته شود.»
#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
ایشان آقای دکتر صالحی، از مدیران ارشد این نظام هستند که همانند دیگر مسؤلین، به جای پاسخگویی در خصوص اقدامات دولتها، بعنوان مخالف سیاست های نظام سخنرانی میفرمایند!!!

این رسم چهل ساله مسؤلین انقلابی کشور است که همواره در جای منتقدین وضعیت موجود نشسته و گلایه می‌کنند و مشخص نیست که مخاطبشان چه کسی است .

#جمهوریت
@jomhuriyat
📝📝ایران غیربهینه‌ترین کشور در استفاده از راه آهن / بهره‌وری ریلی ایران یک چهارم دنیا

علی ضیایی، کارشناس حوزه راه و حمل و نقل گفت:
@jomhuriyat

♈️مشکل حمل‌ونقل ریلی، مطلوب نبودن شبکه آن نیست، بلکه نحوه استفاده از شبکه و عدم بهره‌برداری درست از راه آهن است. از نمونه‌های این مشکل می‌توان به برنامه‌ریزی نداشتن قطارهای باری و طبق برنامه حرکت نکردن آن‌ها و همچنین ظرفیت کم و غیرقابل دفاع شبکه‌ها اشاره کرد.

♈️ایران یکی از غیربهینه‌ترین استفاده‌ها از راه آهن‌ را در بین کشورهای بار ریل پسند مثل امریکا، استرالیا، چین، برزیل، روسیه و افریقای جنوبی دارد. استفاده و بهره‌وری ما از این حمل‌ونقل یک چهارم یا یک سوم کشورهای مذکور است.  

♈️دو مسئله مهم در راه آهن، قیمت سوخت و تصدی نامعقول دولت و مداخله بیش از حد آن است. اصلاح دو مسئله قیمت سوخت و قیمت‌گذاری دستوری کلید بهبود حمل و نقل ریلی است.

#جمهوریت
@jomhuriyat
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
♈️ ترک مجمع سازمان ملل هنگام سخنرانی نتانیاهو


همزمان با سخنرانی نتانیاهو در سازمان ملل، شماری از اعضای هیات‌های نمایندگی کشورها، محل برگزاری نشست را ترک کردند.

#جمهوریت
@jomhuriyat
2024/09/29 18:28:42
Back to Top
HTML Embed Code: